فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال ششم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1395)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال ششم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا بخشی زاده، اسدالله کردناییج، سید حمیدخدادادحسینی، پرویز احمدی صفحات 1-24
    تبلیغات محیطی یکی از جدیدترین و بااهمیت ترین رویکردهای روبه رشد تبلیغ یک برند است که در گرافیک محیطی شهری امروز مطرح است. تبلیغات محیطی با توجه به اثربخشی که در مقایسه با سایر انواع تبلیغات دارند، می توانند نقش موثری در بهبود آگاهی و ترجیح برند در اذهان مخاطبان و مشتریان و در نهایت وفاداری به برند داشته باشند. بر این اساس در مطالعه حاضر به بررسی نقش ابعاد بصری تبلیغات محیطی بر ایجاد آگاهی از برند، ترجیح برند و وفاداری مصرف کنندگان پرداخته می شود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی می باشد. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه و برای تعیین روایی و پایایی آن از پیش آزمون استفاده شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روش روایی تشخیصی (DV) با استفاده از شاخص میانگین واریانس استخراج شده (AVE) و برای تعیین پایایی از روش پایایی ترکیبی (CR) استفاده شد. پژوهشگران ضمن مرور کامل مبانی نظری و با انتخاب اعضای نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی از بین مشتریان و مراجعین مجتمع تجاری پالادیوم در شهر تهران که در معرض تبلیغات محیطی این مجتمع قرار گرفته اند، فرضیه های پژوهش را با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) و رگرسیون مورد سنجش قرار دادند. یافته های پژوهش نشان داد که ابعاد بصری تبلیغات محیطی شامل برند، لوگو، تایپوگرافی، رنگ و شعار تبلیغات محیطی تاثیر معنی دار مثبتی بر آگاهی از برند و ترجیح برند دارند. آگاهی از برند و ترجیح برند نیز تاثیر معنی داری بر وفاداری به برند مجتمع تجاری دارند.
    کلیدواژگان: ابعاد بصری تبلیغات محیطی، آگاهی از برند، ترجیح برند، وفاداری به برند، مجتمع تجاری
  • فرناز بدیعی، عبدالحمید ابراهیمی، حسین دیده خانی صفحات 25-36
    گردش گری پزشکی، یکی از حوزه های نوین گردش گری است که امروزه بخشی مهم از صنایع درآمدزا و رقابتی در دنیا شناخته می شود.با توجه به نیاز پژوهش های بومی در این حوزه، پژوهش حاضر با هدف ارائه راهکارهایی درجهت رسیدن به مدلی مطلوب برای توسعه گردش گری پزشکی در استان گلستان انجام شده است.این پژوهش کیفی، کاربردی با ماهیت پیمایشی است و با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ای به بررسی و تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها و پرسشنامه های جمعی از صاحب نظران بخش پزشکی و گردش گری در استان گلستان پرداخته است.طبق نتایج حاصله، تاثیرگذارترین معیارهای اصلی در توسعه ی گردش گری پزشکی استان گلستان به ترتیب اهمیت؟ معیارزیرساختار، معیارپزشک و معیارکیفیت شناسایی شدند.درصدر راهکارهای ارائه شده در این پژوهش، بالابردن میزان مشارکت خصوصی در توسعه ی گردش گری پزشکی استان گلستان، ایجاد بیمارستان ها و کلینیک های ویژه ی گردش گری پزشکی و مشارکت و حمایت بخش دولتی از بخش خصوصی را می توان نام برد.
    کلیدواژگان: گردشگری پزشکی، توسعه گردش گری، استان گلستان، فرایند تحلیل شبکه ای
  • یوسف محمدی فر، احمد روستا، محمدرضا حمیدی زاده، منیژه قره چه صفحات 37-52
    پژوهش حاضر به مفهوم پردازی مدل برندآفرینی شهری در ایران پرداخته است. این مدل بر اساس روش تحقیق کیفی «نظریه داده بنیاد» با روش نمونه گیری نظری با مصاحبه عمیق نیمه ساختار مند با 18 نفر از خبرگان حوزه های مختلف حوزه های مختلف بازاریابی، مدیریت شهری، اقتصاد و گردشگری، استخراج شده و پس از آن برای افزایش اعتبار بیرونی، پرسشنامه ای تنظیم و نظرات نخبگان در این خصوص مورد بررسی قرار گرفته است.
    به صورت خلاصه یافته های این پژوهش نشان داده است که پدیده برندآفرینی شهری در کشور، متاثر از عوامل گوناگونی است که در شرایط علی، مداخله ای و زمینه ای قابل طبقه بندی بوده و نتایج مختلف اقتصادی، اجتماعی و اثرات روانی نیز به عنوان پیامد اجرای راهبردهای برندآفرینی شهری قابل طرح می باشند. در این خصوص پیشنهاد می شود مدیران شهری ضمن بررسی وضعیت فعلی برند و تصویر ذهنی موجود (درونی و بیرونی) از شهرهای خود، به تدوین استراتژی برندآفرینی شهری پرداخته و در صورت نیاز با تغییر و موقعیت یابی مجدد، به اصلاح تصویر بیرونی و درونی نامناسب از جغرافیای طبیعی و انسانی شهرها پرداخته و با بازتولید تصویر ذهنی، جایگاه و موقعیت بایسته را در ذهن مخاطبان هدف ایجاد نمایند. در این راستا وجود شهروندانی راضی که هویتی باثبات برای شهر ایجاد می کنند و با قدرت از برند شهر دفاع می کنند، می تواند تضمین کننده توفیق هر برنامه برندآفرینی باشد.
    کلیدواژگان: برندآفرینی شهری، گردشگری شهری، بازاریابی مکان، مدیریت شهری
  • محمود حسن زاده، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 53-66
    اخیرا تمایل به تحریم سفرهای زیارتی و سیاحتی به کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی به طور چشم گیری در بین ایرانیان افزایش پیداکرده است که به طور آشکار علت آن را می توان به کدورت ها، خصومت ها و حتی کینه ها نسبت داد. مفهوم خصومت مشتری که چندی است در مباحث بازاریابی بین الملل به طورجدی پیگیری می شود و هنوز هم مراحل تکاملی خود را طی می کند، می تواند در تبیین چنین گرایش هایی موثر واقع شود. پژوهش پیش رو که ماهیتی توصیفی- تحلیلی دارد، سعی دارد با مدل یابی معادلات ساختاری به درکی منسجم از وضعیت پیش رو دست یابد. نتایج 394 پرسشنامه نشان داد که کدورت پایدار وکدورت موقعیتی بیشترین اثر را بر چنین برانگیختگی ای گذاشته اند. کدورت پایدار بر ارزیابی پایین تر سفرهای زیارتی و سیاحتی اثر مثبت و معناداری گذاشته است؛ کدورت موقعیتی نیز اثر قوی ای در تقویت ملی گرایی و خویشاوندی مصرفی نشان می دهد. ارزیابی پایین تر سفرهای زیارتی و ملی گرایی و خویشاوندی مصرفی نیز اثر مثبت و معناداری بر تمایل به تحریم داشته اند. تمایلات مذهبی اثر منفی بر کدورت بلندمدت، ارزیابی پایین تر سفرهای زیارتی و سیاحتی و تمایل به تحریم گذشته است. چنین عواملی 79درصد از واریانس تمایل به تحریم سفرهای زیارتی و سیاحتی و 70درصد از تغییرات مربوط به ارزیابی پایین تر سفرهای زیارتی و سیاحتی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: خصومت مشتری، تمایل به تحریم، کدورت پایدار، کدورت موقعیتی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی
  • فریبرز رحیم نیا، فرشته صادقی صفحات 67-88
    یکی از مهمترین موضوعات مطرح در مدیریت، مساله ماندگاری و تمایل به ماندن در محل کار سازمانی است. سازمان ها هزینه های زیادی صرف جذب، آموزش و نگهداری نیروی انسانی متخصص می کنند ولی در صورت فراهم نبودن شرایط مناسب با مشکل ترک سازمانی مواجه خواهند شد و این نیروهای ارزشمند به سختی و یا نارضایتی سازمان خود را ترک می کنند. از این رو، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مدیریت برند داخلی و لنگرهای شغلی بر تمایل به ماندن از طریق متغیر میانجی رضایت شغلی می باشد. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی و پیمایشی است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 210 نفر از 466 نفر از کارشناسان سازمان مورد مطالعه، پرسشنامه را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز به کمک روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) و نرم افزار Amos صورت پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که معادلات ساختاری به کار گرفته شده، مدل نظری قوی برای پیش بینی تمایل به ماندن از طریق مدیریت برند داخلی، لنگرهای شغلی و رضایت شغلی است. همچنین تاثیر معنی دار لنگرهای شغلی بر رضایت شغلی و همچنین بر تمایل به ماندن و رضایت شغلی بر تمایل به ماندن و اثر میانجی رضایت شغلی در رابطه بین لنگرهای شغلی و تمایل به ماندن مورد تایید قرار گرفت. ولی اثرات مستقیم مدیریت برند داخلی بر رضایت شغلی و همچنین بر تمایل به ماندن تایید نشد.
    کلیدواژگان: تمایل به ماندن، رضایت شغلی، لنگرهای شغلی، مدیریت برند داخلی
  • سهیلا خدامی، بهاره اصانلو صفحات 89-106
    اهمیت مفهوم شخصیت برند خرده فروش غیر قابل انکار است محققین و متخصصین حوزه بازاریابی بر این باورند که خرده فروش ها نظیر افراد و برند محصولات دارای شخصی های متمایزی از دیدگاه مصرف کننده هستد.این مفهوم از جمله مولفه هایی است که محققان به هنگام انجام پژوهشهای مربوط به وفا داری و رضایت مشتری تاکید قابل توجهی به آن می کنند. مهمترین مساله در حوزه شخصیت برند خرده فروش پاسخ به این سوال است که چه عواملی و چگونه منجر به شکل گیری شخصیت برند خرده فروش می شوند. در پژوهش حاضر سعی بر آن است تا مبتنی بر رویکرد بازاریابی تجربی به این سوال پاسخ داده شود. در این پژوهش مبتنی بر مفهوم سازی ارزشهای تجربی در بازایابی به بررسی تاثیر ارزشهای تجربی چهارگانه بر ابعاد شخصیت برند خرده فروش پرداخته شده است در نهایت نیز ارتباط ابعاد شخصیت برند خرده فروش و وفاداری برند اندازه گیری شده است.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است جامعه آماری مشتریان فروشگاه هایپر استار در شهر تهران است که با روش نمونه آماری در دسترس و فرمول کلاین انتخاب گردیدند (n=343). ابزار پژوهش، پرسشنامه بود که روایی آن توسط اساتید متخصص تایید گردید و پایایی آن نیز با آزمون آلفای کرونباخ (89/0) تایید شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که تنها ارزش تجربی تعالی خدمت بر هر سه بعد شخصیت برند خرده فروش موثر است و ارزشهای انفعالی اثر بیشتری بر شخصیت برند خرده فروش دارند.
    کلیدواژگان: شخصیت برند خرده فروش، ارزشهای تجربی، وفاداری برند خرده فروش، بازاریابی تجربی
  • مصطفی ابراهیم پور ازبری، سید محمد نوع پسند اصیل، امید کاظمی صفحات 107-124
    در دنیای رقابتی امروز، صنایع مختلف به این نتیجه رسیده اند که به علت بقا در جهان رقابتی امروز، بهبود مستمر در عملکرد سازمانی امری ضروری است. امروزه سازمان ها به دنبال افزایش سودآوری و حداکثر کردن عملکرد بلندمدت سازمان هستند. در این میان درک اثرات اقتضایی فعالیت های بازار بر عملکرد سازمان اهمیت زیادی دارد. بر این اساس پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر فعالیت های اکتشاف و بهره برداری بازار بر عملکرد بازار شرکت با توجه به نقش تعدیل گری مشارکت با تامین کننده می باشد. روش پژوهش حاضر بر مبنای هدف از نوع کاربردی، از حیث نحوه گردآوری و اجرا، توصیفی- علی و روش جمع آوری اطلاعات از نوع پرسشنامه می باشد. جامعه آماری پژوهش مدیران 51 شرکت فعال از شرکت های تولیدی کوچک و متوسط استان مازندران می باشد. برای تجزیه و تحلیل توصیفی پژوهش از نرم افزار SPSS و برای آزمون فرضیه ها از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS2 استفاده شد. نتایج نشان داد که فعالیت های بازاریابی( اکتشاف و بهره برداری ) بر عملکرد بازار با تعدیل گری مشارکت با تامین کننده موثر است.
    کلیدواژگان: فعالیت های بهره برداری بازار، فعالیت های اکتشاف بازار، عملکرد بازار، مشارکت با تامین کننده
  • عبدالمجید مصلح، منیجه بحرینی زاده، سمیرا کریمی قهفرخی صفحات 125-140
    صادرات نقش مستقیمی در توسعه و رشد اقتصادی کشور داشته و از این رو در دنیای پرتلاطم و مملو از رقابت کنونی وجود رهیافتی مطمئن به منظور دست یابی به اهداف کوتاه و بلند مدت در شرکت ها می تواند شرکت را در مسیر تکامل و رشد و بلوغ همراهی کرده و آن را به جایگاه مطلوب خود نزد مدیران و کارکنان آن برساند. با وجود پیشرفت های تجربی و تئوریکی در زمینه استراتژی-عملکرد؛ هنوز توافق اندکی در مورد ماهیت و شکل تعامل این دو مفهوم وجود دارد. هدف از این پژوهش بهبود عملکرد صادراتی شرکت ها با توجه نوع جهت گیری استراتژیک مدیران شرکت ها می باشد. جامعه آماری مطالعه حاضر را کلیه مدیران شرکت های صادراتی فعال استان بوشهر تشکیل می دهند، که مجموعا تعداد33 شرکت فعال واقعی است؛ جهت سرشماری مدیران جامعه ی مورد مطالعه کل 33 شرکت مورد نیاز است. با همکاری اتاق بازرگانی استان، جمعا 30 پرسشنامه گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری نرم افزار Smart-PLS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که استراتژی تهاجمی بر عملکرد صادراتی تاثیر معناداری ندارد و با توجه به آماره T فرضیه پژوهشی رد می شود. همچنین نتایج نشان دادند که استراتژی آینده گرایی، پیشگامی و ریسک پذیری بر عملکرد صادراتی تاثیر مثبت و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: جهت گیری استراتژیک، آینده گرایی، تهاجمی بودن، ریسک پذیری، پیشگام بودن، عملکرد صادراتی
  • محمد جواد ناییجی، سمانه ابوالقاسمیان سیچانی صفحات 141-158
    با اینکه تبلیغات توصیه ای الکترونیک به علت هزینه پایین و اثرگذاری بالا، در مبانی نظری بازاریابی موردتوجه قرار گرفته است و تاثیر آن بر برخی متغیرهای رفتاری مانند نیت خرید و تمایل به خرید تائید شده است، مدلی که تاثیر انگیزه های مشارکت در تبلیغات توصیه ای را بر تمایل به خرید کاربران بسنجد ارائه نشده است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی انگیزه های افراد از مشارکت در تبلیغات توصیه ای و بررسی تاثیر این انگیزه ها بر تمایل به خرید کاربران از طریق ویژگی های پیام است. این پژوهش از نوع توصیفی و با استفاده از روش همبستگی انجام شده است. با توجه به هدف پژوهش که ارائه مدل و آزمودن تاثیر متغیرها بر یکدیگر است، از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، آن دسته از مشتریان محصولات دیجیتالی هستند که از نظرات و تجربیات ارسالی دیگران در فضای مجازی استفاده می کنند. ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه است. نتایج پژوهش نشان می دهد که انگیزه های اجتماعی مشارکت در تبلیغات توصیه ای الکترونیکی، بر تمایل به خرید تاثیر ندارد، ولی انگیزه های اطلاعاتی بر تمایل به خرید تاثیرگذار است. بر اساس نتایج پژوهش، مشتریان در اینترنت، به منظور بهبود تصویر یا موقعیت اجتماعی خود یا بهره گیری از منافع اجتماعی، اقدام به خرید نمی کنند. اما زمانی که با انگیزه هایی مانند تمایل به مشورت با دیگران، جمع آوری اطلاعات، کاهش زمان جستجو و کاهش ریسک خرید، در تبلیغات توصیه ای شرکت می کنند، تمایل به خرید بالایی نیز دارند.
    کلیدواژگان: تبلیغات توصیه ای الکترونیکی، تمایل به خرید، انگیزه های مشارکت، محصولات دیجیتال، ویژگی های پیام
  • ساحل فرخیان، وحیدرضا میرابی، حسین صفرزاده، مینا جمشیدی صفحات 159-176
    هدف از این پژوهش طراحی وتبیین مدلی از عوامل اثرگذار برقصد ورفتار خرید جوانان در فرهنگ ایران می باشد که جهت دستیابی به این هدف از دو رویکرد کیفی وکمی بهره گرفته شده است. در مرحله کیفی با بازنگری ادبیات موجود وانجام تکنیک دلفی علاوه بر ارزشهای شخصی، در مجموع دوازده متغیر درچهار بعد ارزشها، ویژگی های روان شناختی، عوامل اجتماعی وسایر عوامل مرتبط با محصول بعنوان عوامل اثرگذار بررفتار خرید جوانان در صنعت پوشاک شناسایی گردید.
    در مرحله کمی یک نمونه 500 نفری از دانشجویان 18 تا 29 سال به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای استخراج واز طریق تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی ومدل یابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج حاصل ازتحقیق نشان می دهدکه ویژگهای شخصیتی وروان شناختی وعوامل اجتماعی برقصد ورفتار خرید جوانان موثر می باشد. همچنین ارزشهای درونی مصرف کنندگان جوان از طریق ویژگی های روان شناختی وقصد خرید، رفتار خریدآنها را تحت تاثیر قرار می دهند.
    کلیدواژگان: ارزشها، رفتار خرید، قصد خرید، جوانان
|
  • Alireza Bakhshizadeh, Asadollah Kord Naeij, Sayed Hamid Khodadad Hossaini, Parviz Ahmadi Pages 1-24
    Outdoor advertising is one of the newest and the most important growing approaches to promote a brand in today's urban environmental graphics. Regarding the effectiveness of outdoor advertising compared to other types of advertising, it can play an important role in improving brand awareness and brand preference in the audiences and customer's minds and ultimately in brand loyalty. Based on data collection, the present study is considered as descriptive. Before collecting the data through questionnaire, and so as to check the validity and reliability of the study, a pre-test was taken. Moreover, to assess the validity of the study, the diagnostic validity (DV) using an average variance extracted (AVE) was first calculated and the composite reliability (CR) was then applied to determine the reliability the researchers reviewed the research literature, then, statistical sample of The population of this research is composed of customers and clients of Palladium Mall in Tehran that were exposed to environmental advertising of this Mall were selected and the research hypotheses were tested using structural equations and regressions. The results showed that the visual aspects of outdoor advertising, including brand, logo, typography, color and outdoor advertising slogans have significant positive effect on brand awareness and brand preference. Also, commercial complex brand awareness and brand preferences have a significant effect on brand loyalty.
    Keywords: Outdoor Advertising Visual Aspects, Brand Awareness, Brand Preference, Brand Loyalty, Mall
  • Farnaz Badiei, Abdolhamid Ebrahimi, Hosein Didekhani Pages 25-36
    The aim of this study was to determine and assess solutions to develop medical tourism in Golestan Province, Iran. A qualitative method was adopted to collect data from experts on tourism and medical sectors from February to August 2015.Analytic Network Process (ANP) is used to identify dependency among criteria and subcriteria .The results reveal that most effective criteria on medical tourism development in Golestan based on importance are: Structure, physician, quality, communication, hospital, promotion, advertising and distribution channels and country as the last effective criteria. Several solutions were considered based on the criteria importance that on top of the list are: promoting private participation in medical tourism, specialized hospitals and clinics for medical tourists with supportive facilities and public-private cooperation.
    Keywords: Golestan Province, Medical Tourism, Tourism Development, Analytic Network Process
  • Yousef Mohammadi Far, Ahmad Rousta, Mohammad Reza Hamidizadeh, Manizheh Gharacheh Pages 37-52
    The present research deals with conceptualization of the city branding model in Iran. The extracted model is based on the quantitative research method of the "grounded theory" using theoretical sampling method with semi-structured interviews with 18 experts of various fields of marketing and management and economy. Then, to enhance its external credit a questionnaire was set and the elite's ideas in that regard were assessed. In short, the findings of this research showed that the phenomenon of city branding in the country is influenced by several factors that were classified in causal, interventional and ground conditions and different economic, social results and mental effects were raised as the consequences of the implementation of the city branding strategies. Hereof it is suggested that, studying the current situation of branding and the available (internal and external) image of their cities, the city managers would develop the strategy of city branding and, if needed, they modify the inappropriate internal and external image of the natural and human geography of the cities through changing and re-positioning, and reproducing the image, create the decent position in the mind of target addressees. In this regard, presence of the convinced citizens who can create a stable identity for their city and advocate the city brand strongly can guarantee the success of any branding programs.
    Keywords: City Branding, City Tourism, Place Marketing, City Management
  • Mahmood Hassanzadeh, Asghar Moshabbaki Esfahani Pages 53-66
    recently, the desire to boycott the pilgrimage and recreation trips to Saudi Arabia and the United Arab Emirates has increased significantly among Iranians. Clearly it can be due to the resentments and hostilities. The concept of Customer Animosity that has seriously followed up in international marketing’s discussions can be effective in explaining such tendencies. This article that is descriptive-analytical in nature, with structural equation modeling tries to develop a coherent understanding of the situation. For this, the result of 394 questionnaires showed that stable and Situational animosities have most effect on boycott motivations. Stable animosity has a significant positive effect on lower pilgrimage and recreation trip’s assessment. Situational animosity shows a strong effect on consumer affinity and ethnocentrism. Lower valuation and consumer affinity and ethnocentrism have strong positive effect on boycott motivations. Religious Tendencies has strong negative effects on stable animosity, lower assessment, and boycott motivation. Such factors explain 79% of the variance of boycott motivation and 70% of the lower assessment of pilgrimage and recreation trips to Saudi Arabia and the United Arab Emirates.
    Keywords: Customer Animosity, Boycott Motivation, Stable Animosity, Situational Animosity, Saudi Arabia, the United Arab Emirates
  • Fariborz Rahimnia, Fereshte Sadeghi Pages 67-88
    One of the most important issues in management is intention to stay in organizational workplace. organizations expenses a lot to absorption, training and protection of specialized human resources but in lack of suitable circumstances they face with problem of abandoning organization and these worth resources abandon their organization hardly or dissatisfaction. So, this study in terms of objective is applied and the method of data collection is descriptive and survey. For this article, 210 from 466 employees in a public organization were subject to selected in a convenience sampling way as the statistical sample of this research. To analyze collected data, structural equation modeling and Amos software were employed. Research conceptual model was tested by statistical techniques and structural equation modeling. The results indicated that; employed structural equation model, provides a powerful theoretical model for predicting intention to stay through internal brand management, Career anchors and job satisfaction. Also, significant impact of Career anchors and job satisfaction on intention to stay was confirmed. But impact of internal brand management on job satisfaction and intention to stay were not confirmed. On the other hand, the significant impact of Career anchors on job satisfaction, Career anchors on intention to stay, job satisfaction on intention to stay and indirect impact of Career anchors on intention to stay through job satisfaction was confirmed.
    Keywords: intention to stay, Career anchors, job satisfaction, internal brand management
  • Soheila Khoddami, Bahare Osanlou Pages 89-106
    The importance of the concept of retailer brand personality is undeniable.Marketing experts believe that retailers such as individuals and product brands have distinctive personality from the consumer perspective. The researchers when conducting research on consumer loyalty and satisfaction have considerable emphasis on this concept. The most important issue in the retailer's brand personality is to answer the question: what factors and how they led to the formation of brand personality retailer. In this study, we have tried to answer this question based on experiential marketing approach. In this study have evaluated the effect of four experimental values on retailer brand personality dimensions based on conceptualization of the experimental values in marketing. Finally, the relationship between dimensions of retailer brand personality and brand loyalty is measured. This research is practical and the way of this research is survey- analysis. Statistical populations of the research are customers of hyper Star Store in Tehran) that have been selected by accessible Sampling (n=343).The research was Questionnaire, Its validity was confirmed by experts and its reliability using Cronbach's alpha ( 0/89 ) was confirmed. The results show that only the experimental values of service excellence have positive impact on all three dimensions of retailer brand personality and reactive values have more effect on the retailer's brand personality than active values.
    Keywords: Retailer brand personality, Experiential values, Retailer brand loyalty, Experiential ýmarketing
  • Mostafa Ebrahimpuor Azbari, Seyed Mohammad Nopasand Asil, Omid Kazemi Pages 107-124
    In today's competitive world, different industries have come to the conclusion that due to survival in today's competitive world, continuous improvement in organizational performance is essential. Today, organizations are looking to increase profitability and maximize long-term performance of the organization. The understanding contingency effects of marketing activities on firm performance is essential. According to this, this research is examines to the effect of marketing exploitation and exploration on market performance: Moderating role of supplier collaboration. This research method of based on purpose is practical, in terms of how to compile and run, descriptive-causely, in terms of collecting information is questionnaire. The study population consisted of small and medium- sized manufacturing companies in the industrial city of Mazandaran province that overall there are 51 active companies. For descriptive analysis of this study, used of SPSS software and for test to hypotheses, used of structural equation modeling techniques SmartPLS2. Finding show that marketing activities (exploration and exploitation) on organizational performance is effectives through collaboration with suppliers.
    Keywords: Market exploitation activities, Market exploration activities, Market performance, Supplier Collaboration
  • Abdolmajid Mosleh, Manige Bahreynizadeh, Samira Karimi Ghahfarokhi Pages 125-140
    Exports have direct effects on the development and economic growth of our country and therefore in the present world of turbulent and competition, existence of a sure approach in order to achieve short-term and long-term goals may help firms to participate in the ways of progress, growth and maturity, and it will it to appropriate position among managers and employees. Despite of experimental and theoretical advances in the field of strategy-performance, still there is a little agreement on the nature of the interaction of these two concepts. The aim of this study is to improve the export performance of companies according to the type of strategic orientation of the companies managers. Statistical population of this study are all the managers of active exporting companies in Boushehr that a total of 33 companies are real active, in this study the total of 33 companies are required. In cooperation with the Chamber of Commerce of the Boushehr, a total of 30 questionnaires were collected. For data analysis the method of structural equation modeling of Smart-PLS software was used. The results show that the aggressiveness strategy had no significant effect on export performance and according to T statistics, the research hypothesis is rejected. The results also show that the strategy of Future orientation, proactiveness and risk-taking are positive and significant impact on export performance.
    Keywords: Strategic orientation, Future orientation, aggressiveness, Risk proclivity, proactiveness, export performance
  • Mohammad Javad Naeiji, Samane Abolghasemian Pages 141-158
    Despite the emphasis of the theoretical foundations of marketing on the role of electronic word of mouth (e-WOM) because of its low costs and high impact as well as individual motivation to engage in e-WOM, on desire to purchase, no model has been presented to evaluate the impact of motivations for participation on the desire to purchase. The current study was conducted to identify what motivates people to participate in e-WOM and to assess the impact of these incentives on purchase intention of the users through messaging features. The research was descriptive and aimed to establish a correlation between the research variables. According to the purpose of study which was to present a model and test the impact of variables, structural equation modeling was used. The population consisted of individuals who sought the opinions and experiences of others who had already experienced online shopping in websites to purchase digital produces. The main tool for data gathering was questionnaire. The results show that social motivates of participation in e-WOM have not effect on the desire to purchase but informational motivates to participate in e-WOM was effect on the desire to purchase goods online. The findings indicate that people’s motivation to purchase goods online is not due their desire to improve their social image or take advantage of social benefits and opportunities. These motivates on people’s desire to purchase online are reasons such as people's willingness to take advice from others, collecting information, reducing search time and reducing the risk of purchase.
    Keywords: electronic word of mouth, desire to purchase, participation motivates, digital produces, message characteristics
  • Sahel Farokhian, Vahid Reza Mirabi, Hossein Safarzadeh, Mina Jamshidi Pages 159-176
    The aim to carry out such research is to design and explain a model of effective factors on the intention and behavior of the youth purchase in the Iran’s culture; to achieve this aim, two qualitative and quantitative approaches were used. In the qualitative stage through a literature review and Delphi technique in addition to the personal values, twelve variables in four dimensions of values, psychological features, social factors and the other factors related to the product were considered as the effective factors on the youth purchasing behavior in the clothing industry. In the quantitative stage, a sample of 500 people, chosen from 18 to 29 year old students, were extracted in multistage sampling method; and were analyzed through exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis and structural equation modeling. The results coming from the study suggest the personality and psychological features and social factors are effective on the intention and behavior of youth. Also, the internal values of young consumers affect the purchaser’s behavior through the psychological features and purchasing intention.
    Keywords: Value, purchasing behavior, purchasing intention, youth