فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار 1391)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید حمید خداداد حسینی، سهیلا خدامی، اصغر مشبکی، عادل آذر صفحات 1-24
    سازمانها در جهان امروزی با تلاطم محیطی زیادی مواجه اندبه گونه ای که سطوح بالای تلاطم محیطی می تواند عملیات شرکت را فلج کند. در واقع ستاده های عملکرد سازمان در اینگونه محیطها وابستگی زیادی به توانایی شرکت در مدیریت تغییرات و انعطاف پذیری آن دارد. از آنجاییکه یکی از عوامل مهم در محیطهای متلاطم تغییر سریع در نیازها و ترجیحات مشتریان سازمان است و با توجه به رویکرد نوین بازاریابی در جهت سرلوحه قراردادن نیازهای مشتریان؛ یکی از مهمترن قابلیتهای پویای سازمان در جهت مدیریت تغییرات محیطی در چنین محیطهایی چابکی مشتری معرفی شده است با توجه به نقش حیاتی چابکی مشتری در محیطهای متلاطم رقابتی و جدید بودن این مفهوم در ادبیات بازاریابی؛ هدف تحقیق حاضر بررسی چگونگی دستیابی به این قابلیت مهم برای سازمانها است؛ از آنجاییکه یکی از ابزارهای مهم دستیابی به چابکی مشتری در سازمان قابلیتهای پویا معرفی شده اند.به همین دلیل در این مطالعه مدل شکل گیری بعد چابکی مشتری بر اساس قابلیتهای پویای شایستگی IT، هوشیاری کارآفرینانه و زیرکی بازار به منظور بهبود ابعاد ستاده های فرآیند سازمانی در صنعت الکترونیک ایران ارائه و آزمون شده است.این مدل بر اساس سه حوزه ادبیاتی مدیریت یعنی ادبیات مدیریت استراتژیک در ارتباط با قابلیتهای پویا، ادبیات مرتبط با حوزه کارآفرینی و ادبیات مرتبط با فناوری اطلاعات ایجاد شده است. نتایج بدست آمده از نمونه آماری، مدل فوق را تایید می نماید بنابراین می توان چنین نتیجه گیری کرد که قابلیتهای پویا به شکل گیری چابکی مشتری در سازمان کمک می نمایند همچنین چابکی مشتری ایجاد شده بر کیفیت و کارایی ستاده های فرآیندی سازمان اثر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: چابکی مشتری، زیرکی بازار، هوشیاری کارآفرینانه، ستاده های فرآیندی سازمان
  • طهمورث حسنقلی پور، منوچهر انصاری، اکرم الهی گل، حسین رحمانی یوشانلویی صفحات 25-46
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین بازاریابی درونی و بازارگرایی با تاکید بر وجود متغیرهای میانجی رفتار شهروندی سازمانی و تعهد سازمانی در بانک ملت شهر تهران به عنوان یک بنگاه مالی- خدماتی صورت گرفته است. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته براساس ادبیات پژوهش و نظر خبرگان است. جهت بررسی روایی آن علاوه بر محتوا-صوری از طریق خبرگان و متخصصان، از تحلیل عاملی اکتشافی نیز استفاده گردیده است. روش مورد استفاده در این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر بوسیله مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان بانک ملت در شهر تهران بوده که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای322 نفر انتخاب و در نهایت 261 پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفت. یافته های پژوهش بیانگر رابطه معنادار بین بازاریابی درونی و بازارگرایی در بانک ملت شهر تهران و رابطه مثبت و معنادار بین بازاریابی درونی و رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی در بانک ملت شهر تهران وجود دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی درونی، تعهد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، بازارگرایی، بانک ملت شهر تهران
  • امیرهوشنگ نظرپوری، علی رضاییان، غلامعلی طبرسا صفحات 47-72
    مدیریت سرمایه های دانشی و توانایی های ذهنی سازمان و مفاهیم راهبردی مربوط به آن، به عنوان اجزا و عناصر مهم بقای سازمان و حفظ موقعیت رقابتی آن در عصر حاضر مورد توجه قرار گرفته اند. در سازمان های دانش بنیان مهمترین سرمایه سازمان، دانش بوده و موفقیت سازمان ها به توانایی آن ها در ایجاد، کسب و بهره گیری و انتقال دانش و سرمایه های دانشی بستگی دارد. از این رو سازمان ها برای اینکه بتوانند از فرصت های پیش آمده در محیط پویای کنونی استفاده کرده و مزیت رقابتی کسب کنند، باید منابع دانشی و توانایی های ذهنی خود را به صورت اثر بخش مدیریت کنند. هوش سازمانی تحت عنوان «بکارگیری توان فکری سازمان برای دستیابی به رسالت و ماموریت در محیط رقابتی»، تعریف می شود.(Albrecht، K.، 2010) هدف این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر مزیت رقابتی مبتنی بر هوشمندی سازمانی بر اساس مولفه های سازمان های دانش بنیان می باشد.واحد تجزیه و تحلیل و جامعه آماری این تحقیق شامل اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه های سطح استان لرستان می شود. حجم نمونه انتخابی بر اساس یک قاعده به منظور انجام تحلیل عامل تایید ی، تعداد اعضای نمونه 330 نفر تعیین شده است. تحلیل یافته های بخش ساختاری مدل، نشان می دهد که 66 درصد از مزیت رقابتی در سازمان های دانش بنیان از طریق سازه هوشمندی انسانی و 61 درصد آن از طریق هوشمندی ساختاری تبیین می شود. همچنین استراتژی های دانش با ضریب تشخیص 40 درصدی و 48 درصدی مهم ترین شاخص اثر گذار بر هوشمندی ساختاری و هوشمندی انسانی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: هوشمندی انسانی، هوشمندی ساختاری، سازمان های دانش بنیان، جوامع دانشی، سرمایه های فکری، هوشمندی رقابتی
  • فریبرز رحیم نیا، سیده زهرا فاطمی صفحات 73-92
    مقوله برندسازی و مدیریت برند امروزه طرفداران متعددی در دنیای بازاریابی دارد. ساخت یک برند قدرتمند در بازار، هدف بسیاری از سازمان هاست. برند های موفق باعث افزایش اعتماد به محصولات و خدمات ناملموس می شوند و مشتریان قادر به تجسم و شناسایی بهتر خدمات آن ها می شوند. در بخش خدمات، برندها به عنوان راهی سریع برای شناسایی و متمایز ساختن خود و ایجاد تصویر در ذهن مشتریان می باشند. در میان ابعاد قابل لمس یک محصول یا خدمت، تصویر برند مهمترین چیزی است که اکثر استراتژی های بازاریابی معطوف به آن هستند و به برجسته کردن برند گرایش دارند برای این منظور بخش های خدماتی سعی در برقراری ارتباط با مشتریان دارند و از طریق تاثیری که بر ادراک مشتریان از خدمات دریافت شده می گذارند، تصویری مطلوب در ذهن مشتری ایجاد می کنند. هدف این مقاله بررسی نقش واسط ارزش ویژه برند در تاثیر تصویر برند و ارتباط موفق با مشتری می باشد. تحقیق حاضر، از نظر هدف، کاربردی بوده و براساس روش گردآوری داده ها، تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی تحلیلی می باشد.داده های مورد نظر با استفاده از یک پرسشنامه که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته شده از نمونه آماری جمع آوری شده است. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، ازنرم افزار پی.ال.اس که از نوع معادلات ساختاری محسوب می گردد، استفاده شده است. در این تحقیق اثر غیر مستقیم ارتباط موفق با مشتری بر تصویر برند بیشتر از اثر غیر مستقیم آن می باشد و نشان دهنده نقش مهم ارزش ویژه برند در ایجاد تصویر از برند می باشد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، تصویر برند، اعتماد، تعهد ارتباطی، رضایت مشتری
  • حسین رضایی دولت آبادی، جواد خزایی پول، جواد شعبانی نفت چالی صفحات 93-110
    مدل پذیرش فناوری یکی از مدل هائی است که بطور گسترده و وسیع برای تشریح عوامل اثر گذار بر پذیرش سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط کاربران و مشتریان مورد استفاده قرار گرفته است. مدل پذیرش تکنولوژی بر دو باور بارز یعنی بر سهولت استفاده و مفید بودن تاکید می ورزد. هدف کلی این مطالعه بررسی عوامل موثر بر تمایل به خرید الکترونیکی بارویکرد بسط مدل پذیرش فناوری است.در این تحقیق به منظور توسعه مدل پذیرش فناوری از امنیت، سازگاری و باور های هنجاری به عنوان ابعاد دیگری که تاثیری بسزایی در پذیرش خرید الکترونیکی دارند، استفاده شده است. روش این تحقیق، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات آن، پرسشنامه های مدل پذیرش فناوری تیلور و تد (1995)، سازگاری و باور های هنجاری ویجایاساراثی (2004) و امنیت سلیسبوری (2001) است و جامعه آماری این مطالعه را دانشجویان دانشگاه اصفهان تشکیل داده اند که 280 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب شدند. نتایج تحقیق با استفاده از روش آماری معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که امنیت، سهولت استفاده، سازگاری و مفید بودن پیش بینی کننده های معنی داری از نگرش به سمت تمایل به خرید الکترونیکی می باشند و باور های هنجاری بر تمایل نسبت به خرید های الکترونیکی تاثیر مثبتی می گذارد.در نتیجه با شناختی که از عوامل تاثیر گذار بر تمایل به خرید الکترونیکی حاصل می شود می توان با ایجاد بهبود در این عوامل در جهت تشویق مشتریان به خرید الکترونیکی گام برداشت.
    کلیدواژگان: مدل پذیرش تکنولوژی، خرید الکترونیکی، باورهای هنجاری، سازگاری، امنیت
  • سید یعقوب حسینی، سحر رحمانی صفحات 111-128
    بنا به ادبیات نظری بازاریابی، اجرای یک برنامه بازاریابی درونی منجر به آموزش، انگیزش، هدایت و رهبری نیروی کار و ایجاد سطح بالاتری از رضایت در آنان می شود و آنان را قادر می سازد تا سطح بالاتری از کیفیت خدمات را به مشتری ارائه نموده و در نهایت منجر به عملکرد بهتری در سازمانی های خود شوند. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش تلاش گردیده تا عناصر مهم در بازاریابی درونی بررسی شده و تاثیر آن ها بر عملکرد سازمان مورد بررسی قرار گیرند. پس از مرور و بازبینی پژوهش های پیشین و ساخت مدل مفهومی، پرسش نامه ای تهیه و در اختیار مدیران و کارکنان شرکت های خدمات مسافرتی شهر تهران قرار گرفت و در نهایت داده های گردآوری شده از 72 پرسش نامه با کمک روش معادلات ساختاری و نرم افزار Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این پژوهش از دسته پژوهش های میدانی و از نوع همبستگی می باشد که در آن بازاریابی درونی به عنوان متغیر مستقل و عملکرد سازمانی متغیر وابسته می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش، مدل مفهومی ارائه شده را تایید نمود و نشان داد که بازاریابی درونی اثر مستقیم، مثبت و معناداری بر عملکرد دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی درونی، کارت امتیازی متوازن، مدل سازی معادلات ساختاری
  • سید محمد علی خاتمی فیروزآبادی، آقای سجاد اللهی رودپشتی، محمد تقی تقوی فرد صفحات 129-148
    مکان یابی شعب موسسات مالی و اعتباری و بانک ها از تصمیمات بسیار مهم و استراتژیک در امر بانکداری است. این موضوع به ویژه در موسسات مالی و اعتباری و بانک های خصوصی، به دلیل محدودیت های بیشتر در بودجه نسبت به بانک های دولتی، اهمیت فراوانی دارد. از این رو این نوع بانکداری مستلزم پذیرش و استفاده از تکنولوژی های پیشرفته نظیر سیستم اطلاعاتی جغرافیایی، به منظور افزایش رضایت مندی مشتریان و حفظ و نگهداری آنان می باشد. به همین خاطر در تحقیق حاضر که با عنوان الگویی برای مکان یابی شعب موسسه قوامین که در بین 30 نفر از مدیران، روسای شعب و کارمندان با سابقه در شهر رشت با هدف شناسایی مکان های مناسب برای احداث شعب با استفاده از رویکردهای کمی (آزمون تی یک نمونه ای برای شناسایی شاخصه ها) و کیفی (روش تحلیل سلسله مراتبی برای وزن دهی به شاخصه ها) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS،Expert Choice، GISو LINGOصورت گرفت، مشخص گردید که بر مبنای شاخصه های بدست آمده و استفاده از مدل ریاضی حداکثر پوشش، می توان 95 ٪ از تقاضای منطقه مورد مطالعه را با احداث حداکثر 4 شعبه در نقاط مشخص شده (بعلاوه 4 شعبه موجود)، تحت پوشش قرار داد. واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: مکان یابی، GIS، روش AHP، مدل مکان یابی حداکثر پوشش (MCLP، GPS)
  • منیجه بحرینی زاده، مجید اسماعیل پور، عیسی شهنیایی صفحات 149-166
    آشفتگی روند تجاری، افزایش رقابت در میان شرکتهای تجاری، محیط پیرامون سازمانها را بسیار متفاوت تر از گذشته نموده است. شناخت مسیرهای آتی تجاری و حرکت در راستای آنها به نحوی که منافع سازمان را به همراه داشته باشد، ضرورت وجود تحقیقات بازاریابی و مفاهیمی همچون بازارمحوری را التزام می بخشد. این تحقیق بر آن است تا تاثیر بازارمحوری را بر نگرش های شغلی که ضرورت بازاریابی داخلی است، مورد ارزیابی قرار دهد. این تحقیق از نوع توصیفی_ پیمایشی است که برای بررسی فرضیه های تحقیق و سنجش بازارمحوری از مقیاس نارور و اسلی تر(1990) و برای سنجش نگرش های شغلی از مقیاس های استاندارد شده استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه بانکهای تجاری در شهر بوشهر است که بر اساس فرمول تعیین اندازه نمونه تصادفی، نمونه ای 234 تایی انتخاب شده است. پایایی پرسشنامه بر اساس روش سازگاری داخلی(آلفای کرونباخ) با ضرایب اطمینان نسبتا بالا مورد تایید قرارگرفته است. اگرچه مقیاس های استفاده شده استاندارد بوده اما برای بررسی بیشتر اعتبار پرسشنامه از نظر متخصصان استفاده شده است. آزمون فرضیه های تحقیق بر اساس آمار استنباطی و آماره های ضرایب همبستگی پیرسون و همچنین ضرایب رگرسیونی مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از تایید فرضیه اصلی تحقیق یعنی رابطه بین بازارمحوری و نگرش های شغلی است. همچنین فرضیه های فرعی یعنی رابطه مولفه های بازارمحوری بر تعهد سازمانی و رضایت شغلی و همچنین رابطه مشتری-محوری و هماهنگی بین بخشی با تمایل به ترک خدمت مورد تایید قرار گرفت و هیج یک از اجزای بازارمحوری تاثیری روی تضاد نقش نداشته و میان رقیب محوری با تمایل به ترک خدمت رابطه معنادار نیست. نهایتا در راستای بهبود عملکرد بانکهای تجاری و تحقیق های آینده پیشنهادهایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: بازارمحوری، مشتری محوری، رقیب محوری، هماهنگی بین بخشی، نگرش های شغلی
  • مهران رضوانی، نرگس خرمشاهی صفحات 167-184
    با توجه به محدودیت های منابع در بنگاه های کوچک و متوسط به تدریج به اهمیت کارکرد های بازاریابی در این قبیل بنگاه ها افزوده شده است. از جمله مهمترین فعالیت های بازاریابی که مالکان/مدیران بنگاه های کوچک و متوسط انجام می دهند، تمرکز بر شیوه های ترفیع کارآفرینانه به مثابه یکی از عناصر آمیخته بازاریابی کارآفرینانه است که نقش بسیار مهمی را در پیشبرد فروش و ارتقا آگاهی نسبت به بنگاه های کوچک و متوسط ایفا می کند. با این حال در مطالعات پیشین کمتر به مستند سازی و بازخوانی دانش ضمنی فعالان صنعت و شناسایی شیوه های تجربی ترفیع در کسب و کارهای کوچک و متوسط پرداخته شده است. در این مقاله تلاش شده است تا شیوه های ترفیع بنگاه های فعال در صنعت پوشاک شناسایی و جهت الگو برداری توسط بنگاه های نوظهور مستند سازی شوند. رویکرد مورد استفاده در روش تحقیق کیفی و از نوع مطالعه موردی مرکب و ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته می باشد. مطالعه اسناد و مدارک نیز به عنوان ابزار تکمیلی جهت گردآوری داده ها استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش هفت شرکت از کسب و کارهای کوچک و متوسط شاخص در صنعت پوشاک کشور است. در پایان یافته ها و پیشنهادات حاصل از بررسی مورد به مورد تجارب فعالان این بخش از صنعت در راستای توسعه اقدامات بازاریابی آنها ارائه شده است. نوآوری این تحقیق شناسایی، تبیین و مفهوم پردازی کارکرد های ترفیع در صنعت پوشاک است.
    کلیدواژگان: شیوه های ترفیع کارآفرینانه، کسب و کارهای کوچک و متوسط، صنعت پوشاک
  • محمدرحیم رمضانیان، ابوالقاسم نصیر، عبدالله عبدی صفحات 185-202
    متغیر بودن قوانین رقابتی در دنیای کسب و کار، فرایند ارائه محصول جدید به بازار را با اهمیت خاصی جلوه داده است. رشد سریع تکنولوژی، افزایش ریسک پذیری و مخاطره در بازارهای جهانی و تغییرات روز افزون در نیازهای مشتریان، تیم های توسعه محصول جدید را با فشارهای روز افزونی مواجه ساخته است. با این حال، فرایند توسعه محصول جدید همواره با حد بالایی از عدم اطمینان و پیچیدگی همراه است. به منظور موفقیت در انجام پروژه NPD، ریسک های موجود در این فرایند باید شناسایی شده و مورد بررسی قرار گیرند. از طرفی شبکه های بیز به عنوان یک روش قوی در مدل سازی تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان در حوزه های مختلف، توجه زیادی را به خود جلب نموده اند. شبکه های بیز برای بسیاری از مسائل همراه با عدم قطعیت و استدلال احتمالی یک سیستم پشتیبانی تصمیم فرآهم می آورند. در این مقاله ابتدا فاکتورهای ریسک موجود در توسعه محصول جدید در یک شرکت تولید لوازم الکتریکی شناسایی شده و سپس با استفاده از شبکه های بیز روابط بین آنها مدل سازی شده تا ریسک موجود در این فرایند مورد ارزیابی قرار گیرد. برای تعیین احتمالات اولیه و شرطی گره ها از نطر کارشناسان و خبرگان این حوزه استفاده شده است. ریسک های موجود در این فرایند به سه دسته بالا، متوسط و پایین دسته بندی شده است و در نرم افزار AgenaRisk مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از خروجی نرم افزار نشان می دهد که احتمال بالا بودن ریسک توسعه محصول مورد نظر 7/50 درصد و احتمال متوسط بودن این ریسک 2/30 درصد و احتمال پایین بودن ریسک این پروژه 9/18 درصد می باشد. علاوه بر این، استنتاج پیش بینی و استنتاج تشخیصی با دو سناریوی مختلف بر روی مدل اعمال شده است.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید(NPD)، ریسک، شبکه های بیز(BNs)
|
  • Dr Seyed Hamid Khodadad Hoseini, Soheila Khoddami, Dr Asghar Moshabaki, Dr Adel Azar Pages 1-24
    Today organizations face great environmental turbulence، High levels of environmental turbulence can paralyze a firm’s operations. Actually outputs of organization process in this environments is depends on the firm’s ability to Change management and its flexibility. Since one of the important changes in the rapid change in turbulent environments is changing of needs and preferences of customers and also based on new marketing approach in order to attention to the customer''s needs; customer agility have been identified as one of the vital competences for the survival of organizations in turbulent environments. Given the critical role of customer agility in turbulent competitive environment، this concept has attracted attention of many researchers of management science in recent years. So how to achieve this important capability for organizations is vital and very little research has been done in this regard. Since one of the important tools to achieve customer agility in the organization are dynamic capabilities، Therefore in this research the model tof formation of customer agility in organization based on dynamic capabilities: IT competencies، entrepreneurial and market acuity to improve the output of the organizational process is presented and test in the electronics industry of Iran. This model is based on three management areas: strategic management literature in related to dynamic capabilities and the literature of entrepreneurship and information technology. Results from sample confirm the research model. Based on the result can be concluded that the dynamic capabilities of the organization will help to shape the customer agility and customer agility has a positive effect on quality and efficiency of the process output.
    Keywords: Customer agility, Market acuity, Entrepreneurship alertness, Organization process output
  • Pages 25-46
    The purpose of this paper is to examine the relationship between «internal marketing» and «market orientation» considering the mediator variable of «Organizational Commitment» in Bank Mellat in Tehran City branches as a financial-service provider company. The questionnaire in this study was taken from the related literature; its validity was tested by the field experts as well as by factor analysis. The research methodology adopted in this study is descriptive and of correlational type and data was analyzed using Structural Equation Model. Research population consisted of Bank Mellat employees throughout Tehran. A sample of 323 employees was chosen by Cluster sampling and finally 261 questionnaires was gathered. Findings of this study show that there are positive correlation between Internal marketing and Market Orientation considering the mediator variable of «Organizational Commitment» in Bank Mellat Tehran.
    Keywords: Internal marketing, organizational commitment, Market Orientation, Bank Mellat, Tehran
  • Pages 47-72
    Managing knowledge assets، organizational intellectual capabilities and strategic concepts of these capabilities have been addressed as important elements of organizational survival and competitive advantages. In knowledge-based organizations (KBOs)، knowledge is the main organizational asset، and organizational success depends on the ability of creation، obtaining، implementing and transferring the knowledge and intellectual assets. Thus، for taking benefit from the opportunities in dynamic environment and obtaining competitive advantage، organizations should manage knowledge and intellectual assets. Organizational intelligence (OI) is about using intellectual abilities of organization for obtaining the mission and objectives in competitive environment. The purpose of this study is to determine factors influencing competitive advantage of KBOs based on OI. Statistical population of this study includes the faculties of universities in Lorestan. Based on factor analysis (FA)، sample size has been estimated as 330 faculties. Findings imply that 66% and 61% of competitive advantage in KBOs have been described by structural intelligence factor and human intelligence factor، respectively. Also، knowledge strategies with 40% and 48% of R square coefficient have had the highest influence on structural and human intelligence.
    Keywords: Human intelligence (HI), Structural intelligence (HI), Knowledge, based organizations (KBOs), Knowledge communities, Intellectual capitals, Competitive intelligence
  • Fariborz Rahimnia, Zahra Fatemi Pages 73-92
    Branding and brand management in the marketing world today has many fans. Make a strong brand is a goal for many organization. successful brands leads to increasing the trust in goods and services and enable customers to consider and Identification of their services. in service sector، Brands as a quick way to identify and differentiate themselves and create an image in the minds of their customers. Among the tangible aspects of a product or service، brand image is the most important thing to focus its marketing strategies، and they tend to highlight it in order to this، The service tries to communicate with their customers and the impact on customer perception of service they received، and make a desired image in the mind of the customer. The purpose of this article is to identifying the Intermediate role of brand equity in brand image and successful customer relationship. This study، based on aim، is an applicable research، and based on data collection method، it is a descriptive research. The using data was gathered by stable and reliable questionnaire from sample. Also، considering its data analysis method، it is a structural equation based research using PLS software. In this study the indirect effect of successful customer relationship on brand image was more than its direct effect and show the importance of brand equity in brand image improvement.
    Keywords: Brand equity, Brand image, Trust, Customer satisfaction, Relationship commitment
  • Hossein Rezaei, Javad Khazaei Pool, Javad Shabani Pages 93-110
    The Technology Acceptance Model (TAM) is one of the most influential measurement approaches for relating design alternatives to user acceptance of new information technologies or systems. The TAM emphasis on perceived usefulness and ease of use. The overall goal of this paper was to examine intention of the factors affecting electronic shopping by using the approach of expansion TAM. In this paper، in order to develop the technology acceptance model uses Security، consistency and normative beliefs as other aspects that have significant impact on the acceptance of electronic shopping. In this survey study 280 student of university of Isfahan who were selected by randomized stratified sampling، completed Teylor and Todd (1995)، Compatibility and Normative Beliefs Vijayasarathy (2004) and Security Salisbury (2001) questionnaire. The findings indicated that security، ease of use، consistency and usefulness are significant predictors of attitudes toward intention e-shopping and Normative beliefs had a positive effect on intention to electronic shopping. The Perception of examine intention of the factors affecting electronic shopping lead to improvement and development of these factors and encouraged users to more e-shopping.
    Keywords: Technology Acceptance Model, electronic shopping, Normative Beliefs, Security, Consistency
  • Pages 111-128
    Employees are one of the most critical elements of service organizations. Role of them is important in delivered services to customers. Executing an internal marketing plan lead to training، motivating and conducting of personnel and higher level of their satisfactions. Therefore they are be able to make higher quality of services for customers. They ultimately make better performance in service organizations. This issue is very important and in this research has been attempted to consider main elements of internal marketing and distinct its effects on organizational performance. In order to consider this case، a questionnaire was made and distributed among managers and employees of travel agencies. Then collected data from 72 questionnaires were analyzed using Structural Equation Modeling and Amos software. In this research، internal marketing is an independent variable and organizational performance is a dependent variable. Findings of research confirm the conceptual model. These findings showed that internal marketing has direct and positive effect on organizational performance.
    Keywords: Internal Marketing, Balanced Scorecard(BSC), Structural Equation Modeling(SEM), Amos Software
  • Dr Seyed Mohammad Ali Khatami Firouzabadi, Mr Sadjad Allahi Roodposhti, Dr Mohammad Taghi Taghavifard Pages 129-148
    Locating branches of finance and credit institutes and banks is one of the most important and strategic decisions in the field of banking. This task is more significant in private institutes than state banks because of budgetary limitations of private institutes. Accordingly، this kind of banking needs acceptance and usage of modern technologies like GIS in order to increase customer satisfaction. So in this research، with the title of A model for branch locations selection of Ghavamin institute، that was done by considering viewpoints of thirty managers، chiefs of branches and experienced employees in Rasht city، the aim was determining appropriate sites for establishing branches with using quantitative approaches (one sample t-test for identifying criteria) and qualitative approaches (Analytical Hierarchal Process (AHP) for identifying weights of criteria) with help of SPSS، Expert Choice، GIS and LINGO softwares. It was resulted that with respect to achieved criteria and usage of Maximum Coverage Location Problem (MCLP)، the coverage of 95% of demands in the research area with establishing four branches in the specified points (other than four existing branches) can be reached.
    Keywords: facility location, AHP method, GIS, GPS, MCLP
  • Manijeh Bahrainizadeh, Majid Esmailpour Pages 149-166
    Ever changing of business trends and increase of competition among companies has made the surrounding environment of organizations، more different. Diagnosing the future business trends and moving through theses in the way that organizational goals might be achievable، highlights the importance of marketing research existence and concept such as market orientation. The objective of this study is evaluating the effect of market orientation on job attitude that is essential for internal marketing. The research is of applied type and the research method is of descriptive survey type. Testing hypothesis and measuring market orientation were drived from the market orientation scale of narver and slater (1990) and measuring job attitude were drived from standardized scales. The Statistical population of this research includes the commercial banks in boushehr. Using appropriate statistical methods 234 individuals were chosen as the sample. Cronbach''s Alpha coefficients serve as indices for reliability analysis to determine whether internal consistency is ideal. The Alpha coefficient of questionnaire question items in this research has been approved the data analyzed by person correlation and regression using spss. The result of data analysis indicate that market orientation effects on job attitude، also component of market orientation effects on organization commitment، job satisfaction، and also customer orientation and interfunctional has impact on intention of leaving. None of the component of market orientation has impact on role conflict and competitor orientation has none correlation with the intention of leaving. Finally، the suggestions has presented for improving performance of commercial banks and facilating future research.
    Keywords: Market Orientation, Customer Orientation, Competitor Orientation, Interfunctional Coordination, Job Attitude
  • Pages 167-184
    The most important marketing activity of the owner/manager of SMEs is to concentrate on Entrepreneurial promotion methods of their businesses. Entrepreneurial Promotion plays a leading role in progress and development of SMEs.There has been an emerging attention on the Concept of promotion and the role of its elements on the progress of SMEs in marketing researches. The purpose of this paper is to identify and Document promotion methods in small and medium sized businesses of the textile industry especially in Iran. In order to identify the concepts and methods of promotion we conducted a quality research by interviewing the owner/manager of SMEs to present practical results in this context.
    Keywords: Entrepreneurial promotion's method, SMEs, Textile industry
  • Pages 185-202
    Variability of competitive rules in the business world has been made the process of presenting new products to markets have considerable importance. Rapid growth of technology، increase in the risk of world markets and daily variation in the customers` needs have brought a lot of pressures to the product development teams. However، the process of new product development (NPD) is always associated with high uncertainties and complexities. To be successful in completing NPD project، the existent risks should be identified and assessed. On the other hand، the Bayesian networks as a strong method in the decision making modeling of uncertain situations has attracted a lot of attentions in various areas. These networks provide a decision supporting system for problems with uncertainties or probable reasoning. In this paper، the available risk factors in product development in one of the electric company has been identified firstly and then utilizing the Bayesian network، the relations among them have been modeled to evaluate the available risk in this process. To determine the primary and conditional probabilities of the nodes، the viewpoints of experts in this area has been used. The available risks in this process are divided to High (H)، Medium (M) and Low (L) groups and investigated in the AgenaRisk software. The results from software output show that the percentage of being high risk is 50. 7، Medium risk is 30. 2 percent and low risk is 18. 9 percent for developing the product. In addition، Predictive support and Diagnostic support have been performed on the model with two different scenarios.
    Keywords: New Product Development (NPD), Risk, Bayesian networks (BNs)