فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1392)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیدیعقوب حسینی *، سیدعباس موسوی، علیرضا ضیایی بیده صفحه 1
    برندسازی درون سازمانی با هدف دست یابی به ارزش ویژه برند بر مبنای کارمندان، راهبرد نوینی است برای اطمینان از اینکه کارمندان مطابق تعهدهای برند عمل می کنند. از آنجایی که در سازمان های خدماتی، کارمندان توانایی تاثیرگذاری بر ادراکات و تصمیمات خرید مشتریان را دارا هستند و در نتیجه نقش کلیدی را در موفقیت سازمان ایفا می کنند، تقویت ارزش ویژه برند بر مبنای کارمندان می تواند برای سازمان یک مزیت رقابتی پایدار ایجاد کند. هدف از این پژوهش ارائه مدلی جهت بررسی ارزش ویژه برند از دیدگاه کارمندان و همچنین شناسایی مولفه های کلیدی تاثیرگذار بر آن در شرکت های بیمه است. این پژوهش، پژوهشی کاربردی بوده و داده های مورد نیاز از طریق توزیع پرسش نامه بین کارمندان 4 شرکت بیمه گر در استان یزد گردآوری شد. برای آزمون فرضیه های پژوهشی از مدل سازی معادلات ساختاری بر پایه روش کمترین مربعات جزئی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهند بازخورد از کارمندان، ارتباطات درونی برند و میزان برند گرایی سازمان تاثیر مثبت و معناداری بر ارزش ویژه برند بر مبنای کارمندان دارند. از دیگر یافته های این پژوهش می توان به ارائه مدلی معتبر برای سنجش ارزش ویژه برند بر مبنای کارمندان اشاره کرد
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برند سازی درون سازمانی، کارمندان، بیمه های بازرگانی، کمترین مربعات جزئی
  • سید محمد صادق طباطبایی *، سمیه تاجمیر ریاحی صفحه 17
    قراردادهای مالکیت زمانی به قراردادهایی اطلاق می شوند که در آن ها مالکیت عین یا منفعت به صورت زمان بندی شده به فرد انتقال یافته به گونه ای که منتقل الیه در قسمت معینی از سال حق مالکیت یا بهره برداری در مال موضوع قرارداد را به دست آورده و می تواند به صورت متناوب و دائمی از مال موضوع قرارداد در مقاطع زمانی مشخص شده در قرارداد مثلا هفته اول هر سال استفاده نماید. این قراردادها قابلیت انعقاد در چارچوب قراردادی عقود معین، از قبیل عقد اجاره، شرکت در عین، شرکت در منفعت (مهایات)، بیع مشاع به شرط مهایات و صلح را دارند. ولی با توجه به ماهیت قراردادهای مزبور، امکان تشکیل این قراردادها در چارچوب عقد قرض، معاوضه و حق انتفاع وجود ندارد. هدف این مقاله بررسی امکان ایجاد و تشکیل قراردادهای مالکیت زمانی در چارچوب عقود معین است.
    کلیدواژگان: مالکیت زمانی، بیع زمانی، مهایات، عقود معین
  • مهرداد مدهوشی، میثم شیرخدایی، سعید رضایی *، ایوب رمضانی صفحه 37
    در حالیکه ارتباط بازاریابی سنتی نوعی ارتباط بازاریاب- مصرف کننده است، تبلیغات ویروسی نوعی ارتباط مصرف کننده- مصرف کننده است. بازاریابان معتقدند اگر پیام تبلیغاتی توسط یک دوست یا یکی از اعضای شبکه اجتماعی توصیه شود به احتمال زیاد مورد استقبال قرار می گیرد. این تحقیق با هدف بررسی ویژگی های تبلیغ ویروسی انجام شد. استراتژی پژوهش از نوع تجربی بود. دانشجویان دانشگاه مازندران جامعه آماری این تحقیق بودند که 374 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایبه عنوان نمونه انتخاب شدند و بطور مساوی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. چهار تبلیغ ویروسی برای گروه آزمایش و چهار تبلیغ معمولی برای گروه کنترل به نمایش درآمد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده که پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ برآورد شد. روش ها و تکنیک های آماری که برای توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند عبارتند از: آمار توصیفی، آزمون آلفای کرونباخ، آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون t با دو نمونه مستقل، آزمون میانگین t تک نمونه ای و آزمون همبستگی اسپیرمن. نتایج تجزیه و تحلیل نشان می دهد بین میانگین محتوای احساسی تبلیغ ویروسی و تبلیغ غیرویروسی تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین بین محتوای احساسی و قصد انتقال تبلیغ همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: تبلیغ دهان به دهان، تبلیغ ویروسی، محتوای احساسی، قصد انتقال تبلیغ
  • بهرام رنجبریان، ادریس محمودی *، فروز جعفری زاده، محسن هوشمند صفحه 49
    امروزه رفتار خرید و رفتار ارتباطاتی مصرف کنندگان، تحت تاثیر شبکه های اجتماعی قرار گرفته است. مصرف کنندگان به استفاده از اطلاعات در مورد خرید کالا و یا خدمات برانگیخته شده و رفتار خریدشان شکل می گیرد. چنین شبکه هایی، منجر به تشکیل گروه ها و جوامع مجازی شده است که انسان ها را در جهت هم نوایی حرکت می دهد. در این پژوهش، هم نوایی اینترنتی مصرف کننده (هم نوایی هنجاری و اطلاعاتی) بررسی شده است. نمونه پژوهش شامل 384 نفر از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای spss 16 و lisrel8.5 استفاده شد. نتایج حاکی از این است که حس تعلق پذیری و تخصص جامعه بر قابلیت اعتماد جامعه و قابلیت اعتماد بر هم نوایی اطلاعاتی مصرف کننده تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین، عزت نفس بر انگیزش هم نوایی تاثیر معناداری نداشته ولی متغیر درگیری ذهنی بر انگیزش هم نوایی و انگیزش هم نوایی بر هم نوایی هنجاری مصرف کننده تاثیر مثبت و معناداری داشته است.
    کلیدواژگان: شبکه مجازی، هم نوایی اینترنتی، هم نوایی اطلاعاتی مصرف کننده، هم نوایی هنجاری مصرف کننده
  • هلیا بارزانی *، حمید ضرغام بروجنی صفحه 63
    امروزه برندسازی مقصد به یکی از جذاب ترین و جنجال برانگیزترین مباحث در حوزه بازاریابی مکان و بازاریابی گردشگری تبدیل شده است. نظر به منافع زیاد برندسازی برای کشورها و پتانسیل بالای جمهوری اسلامی ایران به عنوان مقصد گردشگری، در این پژوهش سعی بر آن بوده است تا میزان اهتمام به مفاهیم برندسازی و وضعیت فعلی برند گردشگری در ایران بر مبنای مدل هانکینسن(2004) مورد ارزیابی قرار گیرد. به این منظور 102 نفر از کارشناسان، مدیران و مسئولین سازمان مدیریت و بازاریابی مقصد (DMO) در ایران (معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) مورد پرسش قرار گرفتند تا در رابطه با وضعیت فعلی برند گردشگری و فعالیت های برندسازی ایران اظهار نظر کنند. داده های به دست آمده از نظریات این خبرگان با استفاده از آزمون مقایسه متوسط ها تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن است که هسته برند ایران (متشکل از شخصیت، موقعیت یابی و تعهد برند) دارای ضعف اساسی است و میزان اهتمام به فعالیت های برندسازی در کشور بسیار ضعیف بوده است. بر مبنای یافته های تحقیق الزامات و توصیه های مدیریتی و بازاریابی مورد بحث قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: برند گردشگری، برند شبکه ارتباطی، جمهوری اسلامی ایران، DMO
  • رضا سلیمانی دامنه *، منصور مومنی، نیما یحیی پور جلالی صفحه 81
    شناخت مشتریان مراکز تجاری کمک زیادی به افزایش سودآوری آن ها می کند. یکی از مفیدترین ابزارها برای شناخت بهتر مشتریان بخش بندی آن ها است. هدف این مقاله، بخش بندی بازدیدکنندگان بر اساس فعالیت هایی است که در مراکز تجاری انجام می دهند. این تحقیق در میان بازدیدکنندگان مرکز تجاری میلاد نور انجام شد و 157 پاسخ دهنده به سوالات پرسشنامه پاسخ دادند. تحلیل اطلاعات در سه مرحله انجام گرفت، در مرحله اول با استفاده از تحلیل عاملی تعداد متغیرها به 4 عامل، فعالیت های تفریحی و سرگرمی، خرید با برنامه قبلی، کسب اطلاعات خرید و خرید بدون برنامه قبلی کاهش یافت. سپس این عامل ها به عنوان ورودی وارد الگوریتم تحلیل خوشه ایk میانگین شدند و بازدیدکنندگان بر مبنای فعالیت های صورت گرفته به 4 گروه تقسیم شدند، این 4 گروه عبارتند از خریداران سنتی، مشتاقان مراکز تجاری، مشتریان گذری و مشتریان تفریحی. در مرحله سوم، متغیرهای جمعیت شناختی و رفتاری در گروه های شناسایی شده مورد بررسی قرار گرفت، که گروه ها از نظر توزیع متغیرهای سن، سطح تحصیلات و همراهان در مراکز تجاری نسبت به یکدیگر تفاوت معناداری داشتند ولی از نظر متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل، مدت زمان حضور در مرکز تجاری، شغل و درآمد متوسط ماهیانه همگون شناخته شدند.
    کلیدواژگان: مراکز تجاری، تحلیل خوشه ای، تحلیل عاملی، بخش بندی، فعالیت های بازدیدکنندگان، متغیرهای جمعیت شناختی
  • غلامعلی طبرسا، سید یحیی اخلاقی * صفحه 97
    هدف این پژوهش ارائه و تبیین مدل سیستمی برای ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی برای صادرکنندگان کشور افغانستان می باشد.سهم اصلی این پژوهش در پژوهشهای مربوط به استراتژی های توسعه بازار صادراتی افغانستان،مطالعه همزمان عوامل موثر بر جذابیت بازارهای بین المللی و عملکرد صادراتی با اتکاء بر مدل سیستمی می باشد. بررسی ادبیات موضوع ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی ارائه شده توسط صاحبنظران در این خصوص و همچنین تجارب سنتی و عملی انجام شده در افغانستان نشانگر آن است که به طور کلی دو رویکرد مختلف برای انتخاب بازارهای خارجی پیشنهاد شده است: رویکرد گسترش و رویکرد قاعدهمند. بنگاه هایی که از رویکرد گسترش استفاده مینمایند به تدریج و از طریق بازارهایی که از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی مشابه بازار محلی است، وارد بازار بین المللی میشوند. اما در رویکرد قاعدهمند، روش منظمی برای انتخاب بازار جهانی به کار گرفته می شود و از یک مجموعه از معیارها برای تعیین بازارهای مناسب استفاده میشود. در این مقاله پس از ارائه یک مدل مفهومی جامع منطبق با فرآیند تصمیمگیری صادرکنندگان کشور افغانستان که شامل جذابیت تقاضا، جذابیت دسترسی، جذابیت تطبیق و جذابیت رقابت میباشد، جذابیت بازارهای بین المللی از پر جاذبه تا کم جاذبه مورد ارزیابی قرار میگیرد.انتظار می رود تا این تحقیق،مشی صحیح و منطقی برای صادرکنندگان کشور افغانستان را در زمینه ورود به بازارهای جهانی بر اساس پیشنهاداتی که ارائه خواهد شد معرفی نماید.
    کلیدواژگان: ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی، جمهوری اسلامی افغانستان، انتخاب بازارهای بین المللی، رویکرد سیستمی، عملکرد صادراتی
  • محسن نظری، احمد قدس الهی *، شهرزاد شهریوری صفحه 119
    در دهه های اخیر مشتریان بطور فزاینده ایی با بازارهای خارجی چه از طریق اینترنت و چه از طریق سفرهای خارجی روبرو شده اند. در این شرایط چالشی برای مشتریان پیش خواهد آمد که شامل ارزیابی قیمت هایی است، که مبتنی بر واحدهای مختلف پولی هستند. مشتریان معمولا با قیمت های محصولات آشنا هستند اما با این حال، یک فرایند ادراکی برای آن ها در هنگام ارزیابی محصولاتی که با واحدهای پولی متفاوت با پول ملی آن ها قیمت گذاری شده اند، شکل می گیرد. در این پژوهش ادراک مشتریان از واحدهای پولی متفاوت و تاثیر آن بر حساسیت قیمتی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از یک مدل قیمت گذاری، میزان حساسیت قیمتی مشتریان در قیمت های مبتنی بر ارزهای مختلف سنجیده شد. از پرسش نامه به عنوان ابزار گردآوری داده های پژوهش بهره گرفته شده است. نتایج نشان داد که مشتریان در زمان ارزیابی قیمت هایی که از نظر ارزش واقعی یکسان و از نظر ارزش عددی متفاوت هستند، دچار انحراف ادراکی می شوند و ارزش ظاهری قیمت ها بر رفتار خرید مشتریان تاثیر می گذارد. این انحراف به گونه ایی نمایان می شود که مشتریان برای قیمت های مبتنی بر واحد های پولی با ارزش بیشتر، از حساسیت قیمتی کمتری برخوردار می باشند. نتایج و یافته های پژوهش نکات کاربردی مهم و قابل توجهی برای قیمت گذاری در بازارهای منطقه ایی، بازاریابی بین الملل، بازارهای اینترنتی و هم چنین در صنعت گردشگری برای مشتریان و شرکت های بین المللی ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: ادراک مشتریان، واحد پولی، قیمت گذاری، توهم پولی
  • منوچهر انصاری، مهندس محمد میرکاظمی * صفحه 139
    هدف از این مقاله بررسی درک مشکلات صادراتی متمایزکننده شرکتهای تولیدی صنایع غذایی کوچک و متوسط در استان آذربایجان غربی است. طرح/ متدلوژی/ رویکرد: این مقاله با تمرکز بر هدف مذکور و با آزمایش چندین فرضیه قصد دارد موانع مربوط به آنها را روشن تر نماید. روش براساس هدف کاربردی، براساس گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی است. که از پرسشنامه ساختاری از طریق ایمیل، حضوری، پستی 340 پرسشنامه فرستاده شده، 142 مورد تکمیل و بازگردانده شدند. نرخ پاسخ 42 درصد بود. نتایج بدست ازآامده از تحقیق نشان داد از میان 6 عامل شناسایی شده عامل قوانین و مقرارت، سیستم بانکی و اخذ مجوزهای بهداشتی به ترتیب بیشترین اهمیت را از آن خود نموده اند و بیشترین ضریب رگرسیونی را بر سازه موانع توسعه صادرات داشته اند. عامل بعدی فقدان برنامه های بازاریابی نسبت به مقوله صادرات بوده و سپس به ترتیب آموزش های تخصصی و سطح فرهنگ جامعه نسبت به مقوله صادرات است. و دو فرضیه سطح فرهنگی جامعه نسبت به مقوله صادرات و فقدان آموزش تخصصی رد شدند. خلاقیت/ ارزش: در حالی که برخی از آثار گذشته روی موانع صادرات شرکت تمرکز کرده اند، کمبود مطالعاتی در مورد بررسی آثار این مسائل در عملکرد صادرات خصوصا در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. امید است نتایج این مقاله مدیران و سیاست گذاران را کمک کند تا عملکرد شرکت و در نتیجه کشور را بهبود ببخشند.
    کلیدواژگان: صادرات، صنایع تولید، توسعه صادرات، موانع، آذربایجان غربی
  • مرتضی رضایی *، فرزاد زیویار، رضا عباسی صفحه 161
    یکی از اهداف اصلی هر سازمان جلب رضایت مشتریان و خدمات گیرندگان از طریق ارائه خدمات با کیفیت مطلوب است سازمان ها با روش های گوناگون تلاش دارند تا خواسته های منطقی و قانونی متقاضیان خدمات را اخذ و در قبال آن پاسخگویی مناسب را داشته باشند، (زیویار، فرزاد1390). عواملی از قبیل تسریع در امور همراه با سلامت و دقت در اجرای خواسته های مراجعین رضایت مندی آنان از خدمات ارائه شده به همراه خواهد داشت. در سیستم اداری کشور ما نیز که برگرفته از آموزه های دینی هدایت شده با فرمان مقام عظمای ولایت در سیاست های ابلاغی کلی نظام اداری و نیز اسناد بالادستی نظیر قانون برنامه توسعه، قانون مدیریت خدمات کشوری و ده برنامه تحول اداری است اصل بر این است که کارکنان مردم را از خود می دانند و خود را از مردم و در اجرای همین اصل حاضر نیستند که بین خود و مردم مانع و حجاب ایجاد کنند، (شیروانی، علیرضا 1389). اساس تحقیق حاضر بر پژوهش میدانی استوار بوده است. با استفاده از نتایج بررسی های میدانی تحلیل-های توصیفی و استنباطی مورد نظر در جهت پاسخگویی به فرضیه های تحقیق انجام گرفته است. در واقع جامعه نمونه مورد مطالعه مشتمل بر تعدادی از ارباب رجوعان مراجعه کننده به اداره کل تربیت بدنی استان اصفهان در سال های 1384 تا 1390 بوده است که دیدگاه های شان از طریق پرسشنامه گردآوری گردید و شاخص رضایت مندی در شش سال متوالی محاسبه گردید. انتخاب نمونه ها به صورت کاملا تصادفی از خانم ها و آقایان مراجعه کننده به اداره کل تربیت بدنی انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها و تلخیص و طبقه بندی اطلاعات تکنیک های تحلیلی نرم افزار SPSS مورد استفاده قرار گرفت. سپس تحقیق به شکل توصیفی جهت توضیح سیستماتیک عینی و دقیق وقایع و خصوصیات جامعه مورد نظر صورت می گیرد. یافته های این تحقیق نشان می دهد از سال 1385 تا 1390 شاخص رضایتمندی در اداره کل تربیت بدنی سیر نزولی داشته است.میانگین شاخص رضایتمندی در اداره کل تربیت بدنی در سال های 1384 تا 1390 برابر 25/76 بوده که از میانگین شاخص رضایتمندی استان در همان سال ها کمتر می باشد.آمار همچنان حاکی از این است که در شاخص های سنجش میزان امتیاز مربوط به خصوصیات کارکنان در نحوه رفتار با ارباب رجوع وپایین ترین امتیاز مربوط به تجهیزات فیزیکی وفضا می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، رضایت مندی، اداره کل تربیت بدنی اصفهان، مدل CSM
|
  • Page 1
    Internal branding with the aim of achieving employee based brand equity is a new strategy to ensure that employees act according to brand promises. Since in service organizations, employees have the ability to significantly influence customers’ perceptions and purchase decisions and as they play a critical role in organizational success. Thus, strengthen the employee based brand equity can develop a long lasting competitive advantage for organization. The aim of this study was to introduce a model for investigating brand equity based on employees’ perspective and also identifying key factors affecting it in insurance companies. Required data were collected by means of questionnaire distributed among the employees of four insurance companies in Yazd Province. Structural Equation modeling based on partial least squares method was used to test the hypotheses. The results of this study indicate that employees’ feedback, internal brand communication and brand orientation have significant and positive effect on employee based brand equity. Another finding of this study is developing a reliable model for measuring employee based brand equity.
    Keywords: Brand Equity, Internal Branding, Employees, Structural Equation Modeling, Partial Least Squares
  • Mohammad Sadegh Tabatabaei *, Somayeh Tajmir Riahi Page 17
    Abstract Studing the possibility of conclusion of a time sharing via definite contracts Time proportional contracts are such contracts in which the ownership of the property or its profits is transferred to the contracting party, proportional to time. This means that the party will have a right to use or operate the property in determined portion of the year and will be able to intervene in the property permanently or alternately according to the terms of the contract. This kind of contracts could be formed as a contract of rent, partnership in either the property or its profits, common sale conditional to partnership in profits and the contract of compromise. Concerning the essence of such contracts, conclusion in the form of loan, exchange and the right to benefit is impossible. Hereby, we will try to examine the possibility of conclusion of time proportional contracts in the form of determined contracts.
    Keywords: Time proportional contract, Time based sale, Partnership in profits, Determined contracts
  • Page 37
    While traditional marketing communication is a kind of marketer-to-consumer communication, viral advertising is consumer-to-consumer communication. Advertisers believe that their messages will be viewed favourably if they have been recommended by a friend or social network’s member. This research aimed to examine the characteristics of viral advertisement. Strategy of the research was experimental. Students of the University of Mazandaran were selected as population of the research. Cluster sampling was applied to select the research sample. Then, the selected sample was equally divided into test and control groups. Four viral and four non-viral ads of unfamiliar brands were shown for test and control group respectively. The data was collected through questionare. Reliablity of the questionare was assessed using Cronbach's alpha. Data was analyzed using descriptive statistics and parametric tests including Kolmogorov-Smirnov, one sample T-test, two independent samples T-test and Spearman correlation. The results indicate that there is positive and significant difference between the emotional content of viral ads and non-viral ads. There is positive and significant correlation between emotional content and ad forwarding intention.
    Keywords: Word, of, Mouth, Viral Advertising, Emotional Content, Ad Forwarding Intention
  • Bahram Ranjbarian, Edris Mahmodi *, Furooz Jafarizadeh, Mohsen Hooshmand Page 49
    Nowadays, buying behavior and consumer communication behavior, has been influenced by social network. Consumers to purchase goods or services using information about buying behavior are motivated and will be shaped. Such networks, virtual communities that lead to the formation of groups and people will move in the direction of conformity. In this research, consumer Internet conformity (normative and informational conformity) has been investigated. The study sample included 384 students of shahid Chamran University of Ahvaz. For data analysis software spss 16 and lisrel8.5 was used. The results indicates that sense of belongingness and Community expertise on Community trustworthiness and Community trustworthiness on Informational consumer conformity Positive and significant impact, and also Self esteem on Conformity motivation No significant effect, but variable Involvement on Conformity motivation Positive and Conformity motivation on Normative consumer conformity has Positive significant impact.
    Keywords: E social network, consumer Internet conformity, Informational consumer conformity, normative consumer conformity
  • Miss Helya Barezani *, Mr Hamid Zarqam Borujeni Page 63
    Destination branding is one the most challenging and attractive discussions place marketing and in the field of tourism marketing nowadays. Considering the plethora of advantages of branding concepts and activities for countries around the globe and high potentials of Islamic Republic of Iran as a tourism destination, in this paper authors have tried to assess the current situation of tourism brand and the effectiveness of branding activities in Iran based on Hankinson model (2004). To achieve the objectives of this research 102 members of Iranian DMO consisting of managers and experts in the respected subject have been questioned. Collected data were analyzed with mean comparing methods. Findings implicate that Core brand of Iran (including, brand personality, brand positioning and brand reality) has serious problems and the degree of attention to branding activities and concepts is respectively too low. Based on our findings managerial and marketing recommends are presented.
    Keywords: tourism brand, relational network brands, Islamic Republic of Iran, DMO
  • Reza Soleymani, Damaneh *, Mansor Momeni, Nima Yahyapor, Jalali Page 81
    Knowing customers of shopping centers contributes greatly to increase profits of these centers. Segmentation of the customers is one of the most effective means of knowing the customers. The purpose of this study was to present a segmentation of the customers based on their activities in the shopping centers. The participants were 157 visitors to Milad-e-Noor Shopping Center who were required to answer the questions in the questionnaire. Data were analyzed in three steps. Through the use of factor analysis, in the first step, the number of variables was reduced to the four factors of entertainment activities, planned shopping, shopping information gathering and unplanned shopping. These factors were then inserted into K-mean cluster analysis and, in the second step and the visitors were divided into 4 segments on the basis of their activity as following: traditionalists, shopping center enthusiasts, wandering customers, and entertainment seekers. In the third step, the demographic and behavioral variables were investigated in the identified clusters. Considering the variables of age, academic status and accompanying persons in shopping centers, these clusters were significantly different. In respect to variables of sex, marital status, the length of presence in the shopping centers, occupations and monthly salary they were recognized as homogenous, however.
    Keywords: Shopping centers, Cluster Analysis, Factor Analysis, Segmentation, Customers activities, Demographic Variables
  • Dr Gholamali Tabarsa, Mr Sayed Yahya Akhlaqi * Page 97
    Literature review in international market attractiveness evaluation and operational practice in Afghanistan demonstrate that there is two approaches in international market selection: expansion and systematic approach. In expansion approach, firms gradually enter low geographical and psychic distance markets. But, in systematic approach, by considering some factors and models, firms systematically evaluate and select foreign market(s). The importance and need for systematically evaluating and selecting potential foreign markets has been stressed by many researchers, and several models for selecting international markets had been prescribed. But, current model do not pass the test of reality, because they are not adapted with exporter decision making process and they are not consider important aspect of reality. Then, in this paper, we introduce a comprehensive international market attractiveness model that has four steps: demand attractiveness, attainment attractiveness, adaptation attractiveness and competition attractiveness. At last, according to tested model, a systematic support model is developed and is expected to introduce a new approach for Afghan exporters based on the upcoming suggestions.
    Keywords: International marketing attractiveness evaluation, Islamic Republic of Afghanistan, International market selection, System Approach, Export Performance
  • Dr Mohsen Nazari, Ahmad Ghodselahi *, Shahrzad Shahrivary Page 119
    Customers are increasingly confronting with foreign market through internet and tourism. So they are challenged to evaluate prices in different currencies. They are familiar with the product price but they are engaged in a perceptual process while they are evaluating prices in different currencies. In this research customer currency perception and the price sensitivity is considered. The customer price sensitivity in different currencies would be measured through a pricing model. Questionnaire was applied as data gathering tool. The result showed customers experience perceptual bias when evaluating prices same in real value and different in nominal value and nominal value affects the customer purchase attitude. This bias reflects as the customer price sensitivity is less in low denomination currency. Findings have important implications for pricing in regional markets, internet market and also in tourism industry for customers and international companies.
    Keywords: Customer perception, currency, pricing, money illusion
  • Morteza Rezaee *, Farzad Ziviar, Reza Abbasi Page 161
    One of the most important purposes of any organization is to attract customer satisfaction and service recipients through offering services with high quality. Organizations by different ways to obtain the reasonable demand and legal requirements, then due to these service demands, response appropriately (Ziviar Farzad, 1390). Factors such as accelerating office works associated with suitable/ healthy behavior and accuracy in customer demands has a great importance, While it cause the clients to be satisfied. The administrative system of Iran, however, the religious matters are included in all organizations and offices according to our Islamic leader command. These overall policies have been notified to administrative system and upstream documentation like development plan regulation and civil service management code. Thus, the main principle is that the employees consider clients and customers like their own self, which means act and behave like what they expect for themselves. This survey is a field study. The research method is descriptive – analytic as well as inferential. In fact, samples have chosen from the clients attending to Isfahan department of physical education during the years, 1384 to 1390. Data collected through filling out the questionnaire by the clients. So the satisfaction was evaluated through six years. Sample selection was completely random from men and women attending to the department. All the required data analyzed and categorized by SPSS techniques. Therefore, this study is done descriptively to explain the objective and accurate systematic of facts happen in our sample. Findings of this survey show that the satisfaction of clients in the department of physical education has decreasing trend during the years, 1385 to 1390. the average satisfaction during these years is 76,25 that is less than the average satisfaction in Isfahan province in the same year. Statistics also show that the top rated (or high score) belongs to the quality of employees ' behavior in dealing with customers and the lowest score belongs to lack of physical equipments and enough space. Key words: functional evaluation, satisfaction, Isfahan department of physical education, csm model (customer satisfaction measurement).
    Keywords: functional evaluation, satisfaction, Isfahan department of physical education, csm model (customer satisfaction measurement)