فهرست مطالب

سلامت و مراقبت - سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1390)

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منیژه فیروزی صفحه 1
    زمینه و هدف
    آموزش سلامت به عنوان روشی برای بهبود بخشیدن به نگرش مردم نسبت به مسائل سلامت، مردم را متقاعد می سازد تا رفتارهای پر خطر خود را که به آسیب های سلامتی منجر می شود اصلاح نمایند. در ایران شبکه های تلویزیونی وظیفه آموزش سلامت را به عهده دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی آسیب شناختی و برجسته سازی موانع محتوایی در کارآمدی برنامه های آموزش سلامت تلویزیون بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع پژوهش های تحلیل محتوا بود. برای انجام تحلیل محتوا از شیوه ترکیبی تحلیل استنتاجی و قیاسی استفاده شد. برخی از برنامه های آموزش سلامت از قبیل برنامه های پزشکی، روان شناسی، آشپزی و ورزشی به عنوان برنامه های سلامت سه شبکه سراسری تلویزیون به مدت یک هفته و روزی 10 ساعت (214 ساعت در مجموع) از نظر مدت پخش و کیفیت برنامه مشاهده و ثبت شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    72/8 تا 89/15 درصد برنامه های تلویزیون در مدت اجرای پژوهش، مربوط به آموزش سلامت بود. یافته ها نشان داد که آموزش ورزش کمترین زمان، 15 دقیقه در روز یا 6/0 درصد کل برنامه های سه شبکه و برنامه های آشپزی بیشترین زمان، 2 ساعت یا 5/5 درصد کل برنامه های سه شبکه، را به خود اختصاص داده بود
    نتیجه گیری
    در این قسمت با توجه به آسیب شناسی برنامه های آموزش سلامت، در تحلیل برنامه ها مواردی چون خودبیمار پنداری، رابطه پزشک و بیمار، خوگیری، انکار ، نادیده گرفتن روانشناسی مثبت، کوتاه بودن آموزش های موثر در سلامتی برنامه های آشپزی و ورزشی ارزیابی شد که بایستی تدابیر لازم در اصلاحات کیفی برنامه ها در جهت ارتقا سلامت جامعه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش، سلامت، ایران، شبکه های تلویزیونی، تحلیل محتوی
  • صمد روحانی، خدیجه رضایی، رضا علی محمد پور، راضیه پروار، سمیه رجبی صفحه 11
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس نوع 2 یک بیماری مزمن با مشکلات و عوارض شدید است. این بیماری از یک شیوع نسبتا بالا در اغلب کشورها برخوردار بوده و دارای روند افزایشی نیز است، بنابراین از مشکلات مهم بهداشت عمومی محسوب میگردد. موضوع مدیریت دیابت اقدامات بهداشتی اولیه، ثانویه و ثالثیه را شامل می شود و برای بیماران نقش کلیدی را در نظر میگیرد. تغییر سبک زندگی بیماران بویژه بهبود رفتارهای تغذیه ای آنها حائز اهمیت ویژه ای در مدیریت این بیماری است، لذا در این مطالعه هدف بررسی مدیریت مراقبت بیماران مبتلا به دیابت از بعد رفتار تغذیه ای در آنان جهت کنترل و مهار بیماریشان است.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی تعداد 100 بیمار مبتلا به دیابت 2 از نواحی روستایی شهرستان ساریاز طریق نمونه گیری آسان و به طور تصادفی از میان مراجعه کنندگان به کلینیک تخصصی دیابت انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرونده پزشکی بیماران و پرسشنامه استفاده شد که دارای دو بخش شامل داده های دموگرافیک و داده های مربوط به رفتار تغذیه ای بیماران دیابتی نوع 2 از نظر منابع دریافت انرژی و ریز مغذی ها بر مبنای پرسشنامه یاد آمد خوراک 24 ساعت بود. برای پردازش داده های الگوهای مصرفی و محاسبه انرژی دریافتی از نرم افزار پردازش غذا[1] و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری نظیر آزمون تی در نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 86/52 سال بود. زنان اکثر بیماران را تشکیل داده بودند. متوسط سالهای ابتلا به بیماری در میان پاسخ دهندگان 87/6 سال بود و شاخص متوسط آنها 56/27، بنابراین دارای اضافه وزن بودند. مهمترین منبع انرژی دریافتی آنها از چربی ها (46درصد) بوده که حدود دو برابر استاندارد RDA، است. ضمنا وضعیت دریافت ریزمغذی ها نیز در اکثریت موارد بیشتر یا در حد مناسب استاندارد مربوطه بود.
    نتیجه گیری
    بر مبنای شواهد موجود مدیریت دیابت از لحاظ رعایت رژیم غذایی به خصوص دریافت درشت مغذی ها و برخی مواد ریزمغذی جامعه مورد مطالعه در وضعیت مناسبی قرار ندارد و تصمیمات مقتضی برای تغییر سبک زندگی و رفتارهای بیماران باید انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، بیماران، مراقبت، مدیریت دیابت، یاد آمد غذایی
  • فاطمه سادات حسینی، رضا حسین زاده صفحه 19
    زمینه و هدف
    ورزش و فعالیت بدنی عامل بسیار مهم در ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه به حساب می آید و پرداختن به موضوع ورزش در ارتباط با سالمندان بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد، هدف از این مطالعه بررسی اثر فعالیت های بدنی بر سلامتی جسمانی و روانی سالمندان مرد می باشد.
    روش ها
    پژوهش حاضریک مطالعه مقایسه ای است که سال 1389 انجام گرفته است. در این پژوهش 100 سالمند واجد شرایط بالاتر از 60 سال سازمان بازنشستگی اردبیل به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس میزان فعالیت بدنی به دو گروه فعال و غیر فعال تقسیم شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه وایر می باشد که شامل سئوالات چهار گزینه ای است که میزان سلامتی روانی و سلامتی جسمانی سالمندان را بر اساس طبقه بندی لیکرت در سطح معناداری کمتر از01/0P< مورد سنجش قرار می دهد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار spss-13 استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که سالمندانی که زندگی فعالی دارند از نظر سلامتی جسمانی (43/5±32/47) به طور معناداری نمرات بهتری از سالمندان غیر فعال (84/10±72/26) و در سلامتی روانی نیز سالمندان فعال نمرات بهتری (56/8±5/47) از افراد غیر فعال (17/7±5/31) داشتند. همچنین میزان سلامتی روانی و جسمانی سالمندانی که ورزش کردن را تازه شروع کرده بودند به طور معناداری بهتر از سالمندان غیر فعال بود (06/10±48/41) و بین سابقه ورزشی و میزان سلامتی بدنی و روانی ارتباط معنا دار وجود داشت (01/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد هر چه سالمندان زندگی پر تحرک و فعالداشته باشند، میزان سلامتی جسمانی و روانی آنها ارتقاء می یابد و محققین توصیه می کنند که برنامه ریزان سلامت سالمندان برای ارتقای فعالیت فیزیکی این گروه ها برنامه ها و تسهیلاتی را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: سالمندی، فعالیت بدنی، سلامتی روانی، سلامتی جسمانی
  • معصومه آقا محمدی، منصوره کریم اللهی، پرخیده حسنی صفحه 26
    زمینه و هدف
    پرسنل پرستاری به دلیل موقعیت خاصشان در محیط بالینی، عامل با ارزشی برای تجربه یادگیری دانشجویان محسوب می شوند. این مطالعه با هدف تعیین نگرش پرسنل پرستاری بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نسبت به دانشجویان پرستاری بر اساس تئوری پپلا انجام شد
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی - مقطعی است. جامعه مورد مطالعه، کلیه پرسنل پرستاری شاغل در بخشهای داخلی و جراحی عمومی(82 نفر) بیمارستانهای دکتر فاطمی و امام خمینی اردبیل بودند که تمام آنها به عنوان نمونه مطالعه بصورت نمونه گیری در یک مقطع زمانی انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتملبر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و نگرش پرسنل نسبت به دانشجویان پرستاری بود. نگرش پرسنل پرستاری با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و ارتباط بین برخی از مشخصات دموگرافیک و نگرش با کمک آمار تحلیلی (آزمون کای-دو) در نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 80 درصد پرسنل پرستاری، نگرش مثبت نسبت به دانشجویان پرستاری داشتند. اغلب آنها احساس می کردند کار با دانشجویان پرستاری لذت بخش بوده (71/45درصد) و پرستاران باید برخورد خوبی با دانشجویان پرستاری داشته باشند (57/98درصد). از طرف دیگر اکثریت (3/94درصد) معتقد بودند که برای اصلاح وضعیت آموزشی دانشجویان پرستاری کارهای زیادی باید انجام شود، دانشجویان پرستاری تجربه بالینی کافی را کسب نمی کنند (14/67درصد) و آمادگی لازم برای انجام کارهای بالینی را ندارند (43/51درصد).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر نگرش پرستاران بر پیشرفت ارتباط بین پرستار و دانشجو بر اساس تئوری پپلا، پرسنل پرستاری باید محیطی را که ایجاد همدلی، اعتماد و احترام به دانشجویان پرستاری می کند پرورش دهند.
    کلیدواژگان: نگرش، پرسنل پرستاری، دانشجوی پرستاری، تئوری، ارتباطات بین فردی
  • فریده مصطفی زاده، فریبا کهنمویی اقدم، مهرناز مشعوفی، فیروزه اسدزاده صفحه 36
    زمینه و هدف
    مرکز مهارتهای بالینی فرصتی را فراهم می آورد تا دانشجویان با استفاده از انواع وسایل کمک آموزشی و مدل و مانکن ها بتوانند مهارتهای بالینی و ارتباط خود را در محیطی آرام و کنترل شده افزایش دهند. در این پژوهش نظرات دانشجویان مامایی اردبیل در مورد مزایای استفاده از این مرکز مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش ها
    پژوهش فوق یک مقاله توصیفی- مقطعی می باشد که در ارتباط با دانشجویان مامایی دانشکده پرستاری- مامایی اردبیل (39نفر) که تجربه آموزش بالینی در مرکز مهارتهای باینی را داشتند انجام شده است (نیمسال دوم 89-1388). ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیک و 14 سوال در مورد مزایای استفاده از مرکزمهارتهای بالینی بود که سوالات بر اساس مقیاس لیکرت نمره گذاری شدند (از 5 تا 1). نتایج بعد از جمع آوری داده ها توسط نرم افزار آماری spss و آزمونهای آماری توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادندکه 8 نفر از دانشجویان مامایی ورودی 85 (7/66درصد) نسبت به مزایای CSC نظرکاملا موافق و 6 نفراز دانشجویان ورودی مامایی 86 (9/46درصد) نسبت به مزایای CSC نظر موافق داشتند. مقایسه میانگین نمره دانشجویان ورودی 85 (25± 88) و 86 (38± 82) معنی دار نبود. نظرات دانشجویان دو ورودی در مورد این که تمرین در مرکزمهارتهای بالینی قدرت برقراری ارتباط را افزایش می دهد (04/0) و همچنین تمرین در مرکز مهارتهای بالینی آموزش کاربردی اخلاق حرفه ای را ارتقا می دهد معنی دار بود (P< 0.01) ولی در بقیه سوالات در دو گروه مامایی، اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش فوق نشان داد که استفاده از مرکز مهارتهای بالینی در آموزش بالینی و ارتقاء سطح آن مفید است، بعبارت دیگر بهتر است دانشجویان مامایی (و حتی سایر رشته های بالینی) قبل از ورود به محیط واقعی بالینی در این مرکز تحت آموزش قرار گیرند. برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی مناسب توسط دست اندرکاران آموزش بالینی از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود.
    کلیدواژگان: مرکز مهارتهای بالینی، دانشجویان مامایی، نظرات
  • معصومه خیرخواه، فیروزه اسدزاده، محمد مهدی فرشاد صفحه 45
    زمینه و هدف
    هر ساله بیش از یک میلیون زن حملات بیماری های التهابی لگن را تجربه کرده و بیش از 100000 نفر به نازایی مبتلا شده و بخش عمده ای از حاملگی های خارج رحم متعاقب ابتلا به این عفونتها بوجود می آید. آماردقیقی از میزان واقعی مبتلایان در دسترس نبوده و مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز برخی علائم و عوارض ناشی از عفونتهای لگنی در بانوان انجام شده است.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-مقطعی و جامعه مورد مطالعه از میان بانوان مراجعه کننده به بیمارستانهای آموزشی شهر اردبیل در سال 1385 بوده است. حجم نمونه 139 نفر (کلیه خانم های بستری در بخش زنان) با معیارهای ورود به مطالعه شامل عدم بستری بیمار در بخش زنان به دلیل حاملگی، سقط، فشارخون، دیابت و سایر بیماری های داخلی و جراحی مزمن بوده است. نمونه گیری به طور سهمیه ای و تصادفی در طی شش ماه با مراجعه به بخش زنان از طریق مصاحبه و معاینه و ثبت و استخراج اطلاعات از پرونده بیمار و تکمیل پرسشنامه که شامل دو قسمت دموگرافیک و علائم و نشانه های بیماری التهابی لگن بوده، انجام شده است. آنالیز اطلاعات با استفاده از روش آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار آماری SPSS14 صورت گرفته است.
    یافته ها
    53 درصد زنان از ترشح غیر طبیعی، 7/27درصد از دیزوری،33 درصد از کمر درد، 2/31درصد از حساسیت شکم، 4/23درصد از حساسیت سرویکس، 8/24درصد از حساسیت آدنکسها حین معاینه، 2/26درصد از دیسپارونیا، 3/38درصد از کمر درد و زیردل درد شاکی بودند.23 درصد افراد معیارهای بالینی بیماری التهابی لگن را داشته و ارتباط معنی دار آماری را بین سن، مدت ازدواج، روش پیشگیری، شکایت از ترشح غیر طبیعی، درد شکم و کمر، دیزوری و دیسپارونیا را مشاهده شد(01/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، ماماها با شناخت علائم و نشانه های بیماری وعوارض ناشی از آن می توانند در ارتقا سلامت جامعه زنان گام اساسی بردارند.
    کلیدواژگان: علائم، بیماریهای التهابی لگن، زنان
  • عفت مظاهری، مهری سید جوادی، راحله محمدی، محمد تقی سوادپور، رافت کاظم زاده صفحه 51
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که مداخلات تهاجمی یکی از عوامل موثر در شیوع عفونت های بیمارستانی است و در این میان عفونت تنفسی یکی از عفونت های اکتسابی جدی با شیوع 1/31 تا 6 / 32 می باشد.با توجه به این که پرستاران در ارتباط مستقیم با بیماران بوده و این گونه مداخلات در حیطه عملکردی آنان اعمال می شود،لذا پرستاران نقش مهمی در ابتلا به این عفونت ها بر عهده دارند. هدف مطالعه حاضر نحوه مراقبت از راه های هوایی مصنوعی توسط کارکنان پرستاری در بخش مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل می باشد.
    روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی مقطعی می باشد که با استفاده از چک لیست جهت بررسی عملکرد کارکنان پرستاری برای مراقبت از راه های هوایی مصنوعی انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه با یک چک لیست بود که شامل 7 سوال مشخصات فردی و 19 مورد بررسی عملکرد در ارتباط با مراقبت از لوله تراشه بود که پاسخ ها توسط مقیاس لیکرت سنجیده شد.روش نمونه گیری بصورت سرشماری بود و همه 54نفر پرستار در بخش مراقبت ویژه حین انجام کار مورد بررسی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 11 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    داده های پژوهش نشان داد که 87درصد کارکنان پرستاری زن و 13درصد مرد بودند و بین 30-26 سال سن داشتند؛ 9/51 درصد سابقه کار در بخش مراقبت ویژه داشتند. 7/53 درصد یا در بخش مراقبت ویژه کار می کردند یا سابقه 5 سال کار و یا کمتر در بخش مراقبت ویژه داشتند. 9/88 درصد دارای عملکرد خوب و 1/11درصد دارای عملکرد متوسط بودند.
    نتیجه گیریبراساس یافته های مطالعه، عملکردپرسنل پرستاری درمراقبت ازلوله تراشه وساکشن صحیح دربخش های مراقبت ویژه درحدمطلوب بود؛ امابه دلیل عدم رعایت برخی ازمراقبت های پرستاری، نیازبه نظارت بیشتردرعملکردآنان ضروری به نظرمیرسد.
    کلیدواژگان: عملکرد پرستاران، لوله تراشه، بخش مراقبت ویژه، تهویه مکانیکی
  • سید میثم ابراهیمی، حسین مدنی*، محمد مرادی اکبری، جلال جوادی صفحه 57
    زمینه و هدف

    بیماری ایدز یکی از مخرب ترین معضلات جوامع کنونی است که شیوع آن در حال افزایش است. بیماران و قربانیان این بیماری از مشکلات جسمی-روانی عدیده ای رنج می برند، اما آنچه که بیش از هر چیزی آنها را می آزارد مشکلات فرهنگی-اجتماعی ناشی از ماهیت بیماری در خانواده و جامعه است. این قشر نیازمند توجه عمیقی هستند و بایستی برای کمک به کاهش مشکلات این قشر آسیب پذیر اصول اخلاقی خاصی در متن مراقبت های پرستاران قرار گیرد و نیازهای آموزشی آنان و افراد مرتبط با آنها مرتفع گردد. هدف از این مطالعه معرفی اصول آموزشی و اخلاقی است که بایستی حین مراقبت از بیماران مبتلا به ایدز رعایت گردد.

    روش ها

    طی یک مطالعه مروری مقالات مرتبط با موضوعاتآموزشی و اخلاقی در ایدز با کلید وا ژه های مشخص از سال 2000 تا کنون از منابع معتبر Pubmed،Ebsco، Elsevier، Ovid، Iranmedex، SID و Magiran جستجو و پس از انجام غربالگری اولیه، مقالات مرتبط انتخاب و اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    براساس نتایج مطالعات انجام شده نکات آموزشی و اخلاقی در مراقبت از بیماران مبتلا به ایدز به شرح زیر می باشد: تنظیم برنامه ای برای پیوستن آنها به سرویس های حمایتی موجود در جامعه، انجام مشاوره در مورد روابط جنسی ایمن، مشاوره در مورد انتخاب همسر و زندگی زناشویی و بچه دار شدن، بررسی درک و احساسات بیمار نسبت به درمان، ارائه اطلاعات، آموزش و برقراری ارتباط، آموزش در مورد مهارتهای زندگی، آموزش نحوه کنترل استرس، افسردگی و غیره.

    نتیجه گیری

    شاید اصل احترام فردی بویژه برای بیماران مبتلا به ایدز خیلی مهم تر از اصل ارزش حیات باشد و مسلما رعایت اصول اخلاقی و آموزشی مطرح شده در مراقبت از این بیماران، سبب کاهش عوارض و مشکلات جسمی-روانی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از بیماری و افزایش سطح کیفی مراقبت ها و بهبود کیفیت زندگی بیماران می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، اخلاق، بیماری ایدز، مراقبت، پرستاری
|
  • Manijeh Firoozi Page 1
    Background
    Health education as a way to improve people's attitudes towards health issues could persuade people to change harmful behaviors that lead to health problems. Television in Iran is responsible for health education.The main propose of this study was pathological evaluation of health education programs on TV and highlighting their content barriers.
    Methods
    content analysis as a qualitative method was used for this study. For content analysis combination of deductive and inductive methods were used. Four categories of health education programs, medical, psychological, cookery and sport, were observed and recorded for one week, 10 hours a day (214 hours in total). SPSS was used for data analysis.
    Results
    During the study period, 8.72 to 15.89 percent of TV programs were allocated to health education. Findings demonstrated that minimum amount of time was dedicated to sport education with just 15 minutes per day or % 0.6 of all the programs and maximum amount of time was allocated to cuisine with 2 hours or % 5/5.
    Conclusions
    In this part ofstudy, for pathological analysis of health education programs on TV a number of items such as hypochondria, doctor and patient relationship, habituation, denial (as defense mechanism), underestimating positive psychology, shortness of cooking and sports programs were evaluated. According to the findings of this study, necessary reforms should be performed in the quality of programs for health promotion in the society.
    Keywords: Education, Health, Iran, Television program, Content analysis
  • Samad Rouhani, Khadijeh Rezaei, Reza Ali, Mohammadpour, Razieh Parvar, Somayeh Rajabi Page 11
    Background
    Type 2 of Diabetes Mellitus is one of the chronic diseases with sever complications and side effects. In many countries the prevalence of this disease is high and its trend is upward, therefore it accounts as a major public health problem. The management of diabetes encompasses primary, secondary and tertiary care assuming a key role for patients on the control of the disease. Life style change particularly changes in the food habits of patients is important in the management of this disease. Based on RDA standard, the calorie intake of these patients must be more from carbohydrate resources than lipid and protein ones
    Methods
    In a cross-sectional study 100 patients from the different parts of rural areas in Sari city were chosen using one stage calcified- clustered sampling method. A questionnaire of 24-hour dietary intake recall was used to collect the data related to the diet behaviour of patients in terms of the source of energy and micronutrients.
    Results
    The mean age of patients was 52.86 years. The majority of patients were female. The average years of respondents living with this disease was 6.87. The average BMI of patients was 27.56, thus they had excess weight. The main source of energy intake of patients was from lipids (46%) twice as much as the recommended level by RDA standard.
    Conclusions
    Based on the existing evidence the current situation of diabetes management in the studied population is not optimal and appropriate decision must be taken for the change in the life style and behaviour of patients.
    Keywords: Diabetes mellitus, patients, care, diabetes management, food diary
  • Fatemeh Sadat Hosseini, Reza Hossein Zadeh Page 19
    Background
    Sport and physical exercise are very important factors in people’s health promotion. So, studying about elderly men exercise is very necessary and important. Purpose of this study is to determine the effects of physical activity on the physical and mental health of elderly men in Ardabil.
    Methods
    This study is an Ex-post Facto research done in 2010. In this study, 100 eligible elderly above 60 from Ardabil Retirement Organization volunteered for this study and were divided into two active and inactive groups based on subjects’ physical activity. Data collection tools were demographic information questionnaire and Ware’s Physical and Mental Questionnaire including multiple choice questions which measured the level of elderly mental and physical health to a meaningful level less than p<0/01. To analyze the data Pearson Correlation Coefficient and T- Test were used.
    Results
    The results show physical health of active participants is significantly better than inactive groups (active: M= 47.32, inactive M=26.72) and the mental health of active participants is significantly better than inactive groups (active: M=47.05, inactive M=31.05). Also the mental and physical health of beginner participants is significantly better than inactive (M=41.48; M=42.88). The correlation of mental and physical health with physical activity is significant (P<0/01).
    Conclusions
    regarding the results taking part in regular physical activity program could increase the range of mental and physical health in elderly. The researchers suggest health authorities to provide programs and facilities for promotion of elderly physical activity.
    Keywords: Elderly, Physical Activity, Mental Health, Physical Health
  • Masoomeh Agha Mohammadi, Mansooreh Karimollahi, Parkhideh Hasani Page 26
    Background
    Clinical education is an indispensible part of the nursing education. Clinical nurses play an important role in this teaching learning process. The quality and quantity of student–nurse interactions in the clinical area can either facilitate or hamper student's learning.The rationale of this research was to probe into staff nurse's attitudes toward nursing students within the context of clinical education in Iran. The nursing literature seems wanting in issues related to staff nurse's attitudes toward nursing students. Thus, we draw on Peplau's interpersonal relations in nursing to address staff–student relationship. That is, the nursing student was taken as the client
    Methods
    A descriptive cross-sectional design was selected for this study. The entire staff nurses of Medical and Surgical units (n = 82) employed at Dr Fatemi and Imam Khomeini hospitals of Ardabil medical sciences university were selected. Stagg's questionnaire and a demographic tool were used to gather data. Attitudes were measured using a five-point Likert scale. Attitudes of staff nurses were inspected using cross tabulations and frequencies.
    Results
    The results demonstrated that attitude scores toward nursing students were low and moderate. Some nurses (45.71%) believed that working with students is pleasant and most (98.57%) have thought that staff should have a good relationship with nursing students. Furthermore, staff nurses pointed out that the there is a need to overhaul the educational system of nursing students (94.3%), that nursing students do not acquire the sufficient clinical skill (67.14%), and that the students are not prepared enough for the clinical task (51.43%).
    Conclusions
    According to the results of the staff's feelings on the relationship between nurse and student, it seems that nurses should cultivate an atmosphere which ends to empathy, assurance and sincerity of nursing students.
    Keywords: Attitude, Staff, Nursing, Student, Peplau
  • Farideh Mostafa Zadeh, Fariba Kahnamooei Aghdam, Mehrnaz Mashoufi, Firoozeh Asad Zadeh Page 36
    Background
    Clinical skills center provides an opportunity for students to increase their clinical skills and communication in a calm and controlled environment using a variety of teaching aids and models. The purpose of this study is to survey the midwifery students’ opinion about the benefits of this center in Ardabil.
    Methods
    This study is a descriptive cross-sectional study on the midwifery students (n=39) of Nursing – Midwifery Faculty in Ardabil, who have had the experience of clinical education at Clinical Skill Center Data was collected by a questionnaire including demographic information and 14 questions about the characteristics and advantages of the two sections of the Clinical Skills Center, which were graded (from 5 to 1) based on the Likert scale, Results were analyzed using spss statistical software and statistical tests.
    Results
    Results showed that students of midwifery entering in 1385 (66.7 %) totally agreed and 6 students of midwifery entering 1386 (46.9%) agreed with the benefits of clinical skills center. The mean score for 1385 students, (88 ± 25) and 1386 students (82 ± 38) was not meaningful. All of these students’ idea about the fact that practicing in Clinical Skill Centerincreases the ability of communication (0 / 04) and that training in Clinical Skill Centerboosts practical training of professional ethics was meaningful (P<0.01). But in the rest of the questions there was no meaningful difference in the two midwifery groups
    Conclusions
    The results showed that the use of Clinical Skill Centerin clinical education and clinical skills is helpful for improving the midwifery students’ (and even other clinical fields) skills. In other words; midwifery students should train in this center before entering the actual clinical environment. To achieve this goal, proper planning by those involved in clinical education will be important.
    Keywords: Midwifery students, clinical skill center
  • Masoomeh Kheiyrkhah, Firoozeh Asadzadeh, Mohammad Mahdi Farshad Page 45
    Background
    Each year over one Million Women experience attacks of PID and more than 100,000 women are diagnosed with infertility. Many of the Ectopic pregnancies occur as a result of this infection.Exact statistics of the patients are not available, and this study has been done to determine the incidence of some symptoms and complications of pelvic infections.
    Methods
    This is a cross–sectional study and the women refereeing to Ardebil hospitals make the sample society. 140 women were the samples of the study considering the criteria including women who were not hospitalized due to pregnancy, abortion, hypertension, diabetes and other chronic diseases and surgery. Sampling was done through referring to the Women`s sections and interviewing, examination, registration, data extraction from patient records and a two-part questionnaire including demographic information and information on the symptoms of the disease. Data were analyzed by SPSS Software and descriptive statistical tests.
    Results
    the participants complained about the followings: 17/2% abnormal discharge, 10% dysuria, 19/5% back pain,13% of abdominal tenderness, 15/1% of Cervix tenderness, 13/6% adnexa tenderness in by manual, 13/6% Dyspareunia, 19/5% back pain and abdomen. 23% of women had all the clinical criteria of pelvic inflammatory disease and chi-squar tests analysis showed significant relationship between age, duration of marriage, contraception, abnormal vaginal discharge, abdominal pain, back pain, Dysuria, Dyspareunia (P<0/05).
    Conclusions
    According to the results, Midwives can take a major step in improving women's health with recognizing signs and symptoms of this disease and it complications.
    Keywords: Symptoms, pelvic inflammatory disease, women
  • Effat Mazaheri, Mehri Seyed Javadi, Rahele Mohammadi, Mohammad Taghi Savad Pour, Rafat Kazem Zadeh Page 51
    Background
    Studies Show that invasive interventions are one of effective factors in nosocomial infection prevalence. Meanwhile, respiratory infection is a serious hospital acquired infection with reported incidence of 31.1 and 32.6. Due to the fact that nurses are in direct contact with patients and these interventions have been applied in functional areas, they have an important role in developing these infections. The aim of this investigation is to study the quality of care taken from artificial air ways in patients with mechanical ventilation in ICU health care centers in Ardabil University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross – sectional study was conducted using a checklist for assessing personnel performance during the care for artificial air ways.The research instrument was a questionnaire with a checklistincluding seven demographic questions and19 cases to assess the implication in relation tocare of the endotracheal tube. The response was measured by Likert Scale. Sample was chosen by random sampling and all of the 54 ICU nurses were the subjects. The data was analyzed by descriptive statistics through spss soft ware
    Results
    The findings indicate that 87% of personnel were female and 13% were male and were between 26-30 years of age. 51.9% had the experience of working in ICU and 53.7 % was either working in ICU or had the working experience of 5 years and less in ICU. 88.9% of personnel had a good performance and 11.1% had an average performance (men 89/2 SD = 0/317).
    Conclusions
    Based on the findingsnurses’ performance in the care of the endotracheal tube and correct suction in the intensive care unitwas sufficient. However, due to lack of some nursing care, the need for more monitoring in nurses’ performance seems necessary.
    Keywords: Nurses Practice – Artificial Airway – ICU_Mechanical Ventilation
  • Seyed Meysam Ebrahimi, Hossein Madani, Mohammad Moradi Akbari, Jalal Javadi Page 57
    Background

    AIDS is one of the most destructive problems in today’s societies which unfortunately is vastly increasing. Patients and victims of this disease suffer from serious psychosomatic problems, but the socio-cultural problems resulting from the nature of the illness in the family and society annoy the patients more than anything else. These patients need serious attention and in order to reduce problems of this vulnerable group, certain ethical principles in nursing care should be considered, and their educational needs should be met. This study introduces the ethical and educational principles that should be followed during the care for AIDS patients.

    Methods

    During a review of educational and ethical issues in AIDS-related articles with specified keywords from 2000 till now in authoritative sources such as Pubmed, Ebsco, Elsevier, Ovid, Iranmedex, SID and Magiran and after primary screening, the related articles were selected and data were analyzed.

    Results

    Based on the results of studies, the educational and ethical aspects of AIDS patients care are as follow: Formulating a plan to join them for supportive services in the community, Counseling about safe sex, consulting them on choosing spouse, marriage and childbearing, assessment of perceptions and feelings of patients towards the treatment, Providing information, education and communication, Training on life skills, Learning how to manage stress and depression.

    Conclusions

    Especially for patients with AIDS, the individual respect is much more important than the value of life, and obviously providing the education-ethical principles outlined in the care of these patients will reduce the complications, psycho-physical and socio-cultural problems and increase the quality of patient care. It will also improve the quality of patients’ life.