فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال چهاردهم شماره 3 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هانیه حجتی، حمید حجتی، سید حمید شریف نیا، الگار سلماسی، اسماعیل حسین زاده، سکینه فرهادی صفحه 9
    زمینه و هدف
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بوده و توجه به مسایل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی محسوب می شود. در این سن احساس تنهایی و نیاز به تعلق خاطری که در اثر کاهش روابط اجتماعی ایجاد می شود، علاوه بر سلامت جسمانی بر نحوه زندگی و میزان رضایت از زندگی سالمندان نیز تاثیر می گذارد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تنهایی، تعلق خاطر و رضایت از زندگی در سالمندان مقیم سرای سالمندان با سالمندان ساکن در منزل انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 100 نفر سالمند مقیم در مراکز روزانه نگهداری سالمندان (50 نفر) و سالمندان ساکن در منزل(50 نفر) در دو شهر گرگان و گنبد در سال 1390 انجام شد. نمونه ها به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه احساس تنهایی کالیفرنیا و مقیاس نیاز به تعلق خاطر و رضایت از زندگی سالمندان بود. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS v.16 و روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج اختلاف معناداری را بین میزان تنهایی (01/0>p) و رضایت از زندگی (01/0>p) در دو گروه نشان داد. به طوری که میزان تنهایی در سالمندان مقیم خانه سالمندان و میزان رضایت از زندگی در سالمندان ساکن در منزل بیشتر بود. همچنین در بعد تعلق خاطر بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش تماس های اجتماعی، قرار گرفتن در محیط گرم، پر مهر و معنوی، بخصوص در بین اعضای خانواده و همراهی با عزیزان و فرزندان، علاوه بر ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان موجب کاهش مشکلات روحی - روانی به ویژه افسردگی و تنهایی و افزایش احساس رضایت و تعلق خاطر می شود
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، نیاز به تعلق خاطر، رضایت از زندگی، سالمندان
  • میترا حکمت افشار، حمید حجتی، سید حمید شریف نیا، هانیه حجتی، الگار سلماسی، سمیه ارازی صفحه 16
    زمینه و هدف
    جراحی سزارین از رایج ترین اعمال جراحی در زنان بوده و در سراسر جهان رو به افزایش است. روش رایج تسکین درد و اضطراب پس از عمل جراحی سزارین استفاده از داروها می باشد. ولی به دلیل عوارض داروهای بیهوشی امروزه تمایل به روش های تسکین درد و اضطراب غیردارویی نظیر موسیقی درمانی بیشتر است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر موسیقی درمانی بر میزان اضطراب و درد مادران بعد از جراحی سزارین انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال1390روی 60 نفر از مادران تحت سزارین انتخابی در بیمارستان حکیم جرجانی گرگان انجام شد. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه (30 نفر گروه آزمون و30 نفر شاهد) تقسیم شدند. موسیقی آرام به مدت 20–15 دقیقه برای مادران گروه آزمون اجرا گردید. سپس اضطراب و درد مادران در بدو ورود به اتاق جراحی، دقایق 10 و 20 ریکاوری و لحظه خروج از ریکاوری اندازه گیری و مقایسه شد. ابزار گرد آوری داده ها شامل دو بخش گرد آوری اطلاعات دموگرافیک و دو مقیاس سنجش بصری اضطراب و درد بود. داده ها با نرم افزار16SPSS v، با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمون آماری بین دو گروه آزمون و شاهد در رابطه با میزان درد و اضطراب مادران تحت سزارین تفاوت معنی داری را نشان داد (01/0
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد موسیقی درمانی قبل از ورود به اتاق عمل در مادران تحت سزارین، میزان اضطراب و درد پس از عمل جراحی را کاهش داده و ریکاوری بیمار را کوتاه تر می کند. لذا لازم است این روش درمانی مورد توجه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، سزارین انتخابی، اضطراب، درد
  • سیما محمد خان کرمانشاهی، فاطمه حیدری صفحه 23
    زمینه و هدف
    با توجه به عوامل مختلف تهدید کننده سلامت پرستاران و پیچیدگی خدمات پرستاری، پرداختن به فعالیتهای ارتقاء دهنده سلامت پرسنل پرستاری، به عنوان یکی از رشته های اصلی زنجیره مراقبت، برای اقدامات بالینی با کیفیت بیشتر ضروری می نماید، ارتقاء سلامت یک جزء حیاتی در پرستاری است که نیاز است در سبک زندگی هر پرستار جایگزین شود، از این رو مطالعه ای با هدف بررسی سبک زندگی مرتبط با سلامت پرستاران انجام شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی-تحلیلی ازنوع مقطعی است که به بررسی سبک زندگی مرتبط با سلامت در پرستاران پرداخته است. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت و اطلاعات دموگرافیک است که برروی 110 نفر از پرستاران شاغل که به روش نمونه گیری آسان در سال 1389 از بیمارستان های دانشگاهی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان اجرا شد. سپس با استفاده از نرم افزار16 spss و روش های آمار توصیفی –تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که ازحیطه های شش گانه رفتارهای سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت (روابط بین فردی، تغذیه، مسئولیت پذیری سلامتی، جسمی، مدیریت استرس و رشد روحی)، پرستاران درحیطه فعالیت جسمی و مدیریت استرس حداقل امتیاز، و درحیطه رشد روحی و روابط بین فردی حداکثر امتیاز را کسب نمودند. همچنین ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک با نمرات کل رفتارهای ارتقائ دهنده سبک زندگی سالم و نمرات زیر مقیاس های ارتقاء سلامت، معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تجزیه و تحلیل اطلاعات، در مجموع پرستاران از نظرپرداختن به رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در حد متوسطی می باشند، بنابراین جهت افزایش بکارگیری رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی توسط پرستاران توصیه می شود کمیته ارتقاء سلامت پرستاری با تاکید بر رفتارهای ارتقاء دهنده سبک زندگی سالم در بیمارستان ها تشکیل شود.
    کلیدواژگان: پرستار، ارتقاء سلامت، سبک زندگی
  • مهری سیدجوادی، واحد علا ئی، راحله محمدی، محمدرضا اصلانی، بتول هاشمی بی ریا صفحه 34
    زمینه و هدف
    برنامه مراقبت از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه یکی از ارکان مهم مراقبت پرستاری است و یکی از راهکارهای مهم در این زمینه ارتقای سطح آموزش و مخصوصا استفاده از نقش مربیگری سوپروایزرین بالینی در آموزش دوره ای کارکنان است. سوپروایزرین بالینی به علت ارتباط شبانه روزی با پرسنل و امکان استفاده از نقش های متعدد آموزش، نظارت و حمایت، موقعیت ممتازی در ارزیابی نیازهای آموزشی و ایفای نقش مربی گری دارند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش توسط سوپروایزرین بالینی بر کیفیت مراقبت های پرستاری در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 1389 بر روی 22 نفر پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه که به روش سرشماری انتخاب شدند انجام شد. 7 نفر سوپروایزر بالینی منتخب، بعد از گذراندن 5 جلسه آموزش لازم، طی 5 جلسه به پرستاران آموزش دادند. محتوای برنامه آموزشی شامل نحوه مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی بود. ابزار بررسی چک لیستی شامل 42 مورد از مراقبت های پرستاری در بخش مراقبت های ویژه بود و در فاصله زمانی یک ماه قبل و بعد از آموزش با مشاهده بالینی عملکرد پرستاران توسط سوپروایزرین تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS V.12 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نقش مربیگری سوپروایزرین بالینی با ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری نظیر ارتباط با بیمار (02/0=P)، رعایت تکنیک آسپتیک (001/0= P) و تکنیک صحیح ساکشن (001/0= P)، تخلیه کاف لوله تراشه (001/ 0= P)، فیزیوتراپی سینه (001/0=P)، تغییر پوزیشن (001/0= P)، کیفیت و بهداشت غذای مورد گاواژ (001/0= P)، ماساژ پشت (001/0=P)، جلوگیری از افتادگی پا (001/0=P)، بهداشت دهان (001/0= P) و بهداشت چشم (001/0= P) ارتباط معنی دار آماری دارد.
    نتیجه گیری
    نتیجه پژوهش حاضر نشان داد که آموزش و ایفای نقش مربیگری توسط سوپروایزرین بالینی، تاثیر مثبتی بر نحوه عملکرد پرستاران در مراقبت از بیماران در بخش مراقبت ویژه در مورد مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی دارد
    کلیدواژگان: سوپروایزر بالینی، آموزش، مراقبت پرستاری، بخش مراقبت ویژه، تهویه مکانیکی
  • حمید حجتی، محسن آقاملایی، حانیه اسدی نژاد، بی بی هاجر دهقان، ارغوان افرا، نفیسه کمال غریبی صفحه 41
    زمینه و هدف
    مدیریت درد بعد از عمل جراحی توسط مخدرها و عوارض ناشی از آنها، هنوز یک مسئله حل نشده در علوم پزشکی است. مصرف زیاد مخدر باعث کاهش تعداد تنفس، کاهش فشارخون، کاهش مصرف اکسیژن، افزایش دما و گیجی بعد از عمل می شود. که این عوامل منجر به تاخیر در زمان بهبودی بیمار می شود. به همین دلیل استفاده از روش های گوناگون بی دردی با حداقل دوز و کنترل عوارض آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا پژوهشگران بر آن شدند تا به بررسی تغییرات همودینامیک در دو روش تزریق توسط خود بیمار و تزریق عضلانی بعد از عمل های جراحی شکم بپردازند.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان امیرالمومنین شهر اهواز در سال 1387 بر روی 60 بیمار با انتخاب به صورت تصادفی ساده در دو گروه تزریق عضلانی (30 نفر) و گروه کنترل درد توسط خود بیمار (30 نفر) انجام گرفت. برای کنترل درد در گروه تزریق عضلانی50 میلی گرم پتیدین به همراه یک سرم دارونما و در گروه کنترل درد توسط خود بیمار از طریق پمپ وریدی kg/h/m1/0 پتیدین در cc50 سرم نرمال سالین 1/0درصد با سرعتcc/h 2 تزریق شد. علایم حیاتی شامل دما، تنفس، نبض، فشارخون سیستولیک و فشارخون دیاستولیک بلافاصله و 6،12، 18و24 ساعت بعد تزریق مسکن توسط پژوهشگر و پرستار بخش ثبت شده و توسط آزمون آماری اندازه گیری مکرر و آزمون مخلی و گرین هاوس-گیزر با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه تغییرات همودینامیک بین دو گروه در فشارخون سیستولیک و دیاستولیک (01/0P<) و نبض (04/0P<) اختلاف معنی داری نشان داد. تغییرات همودینامیک ناشی از عوارض مصرف داروهای مخدر در گروه کنترل درد توسط خود کمتر بود.
    نتیجه گیری
    به منظور تسکین درد بیماران به نحوه مطلوب میتوان داروهای مخدر تزریقی را در فواصل زمانی کمتر و با استفاده از تکنیک های جدیدتر و تجویز داروهای مخدر، مانند بکارگیری پمپ های PCA توسط خود بیمار استفاده نمود. این روش ها به دلیل کاهش مصرف مخدر عوارض جانبی کمتری نیز از خود نشان می دهند. به همین دلیل استفاده از روش پمپ وریدی جهت کنترل درد توسط خود بیمار بهتر از روش سنتی تزریق عضلانی به شمار آمده و تمامی مراکز درمانی دارای بخش های جراحی می توانند استفاده روش های جدید را جایگزین روش های سنتی بنمایند.
    کلیدواژگان: همودینامیک، کنترل درد، بیمار، تزریق عضلانی، جراحی شکم
  • فاطمه محمدی، ملیحه اسدالهی، محمد ارشدی، سالار قادری، عظیم عزیزی، اعظم محمدی صفحه 48
    زمینه و هدف
    میزان بروز عفونت های بیمارستانی در بخش های مراقبت های ویژه، خصوصا در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بسیار زیاد گزارش شده است. در این میان دست پرسنل درمانی به عنوان عامل مهمی در انتقال عفونت در بیمارستان ها شناخته شده و بهداشتی کردن دست ها نخستین گام توصیه شده برای کاهش و کنترل این عفونت ها می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی ونگرش پرسنل بخش مراقبت های ویژه نوزادان در مورد رفتارهای بهداشتی دست انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر مطالعه ای توصیفی - تحلیلی است که در سال 1390 بر روی 150 نفر از پرسنل شاغل در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که به روش سرشماری و مبتنی بر هدف انتخاب شدند انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای محقق ساخته، مشتمل بر 2 بخش، شامل بخش اول اطلاعات دموگرافیک واحدهای پژوهش و بخش دوم در حیطه آگاهی و نگرش در مورد عفونت های بیمارستانی و اهمیت رفتارهای بهداشتی کردن دست ها بوده است. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزارآماری SPSS V.13، با روش های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به یافته های حاصل میزان پاسخ دهی کل نمونه ها 33/93 درصد بود. آگاهی کلی در خصوص رفتارهای بهداشتی کردن دست ها 71/ 55 درصد با میانگین (41/0 8/3) و در سطح خوب بود. در این میان آگاهی پزشکان 65 درصد با میانگین (3/0 7/2) و پرستاران 67/66 درصد با میانگین (1/0 9/2) در سطح خوب و کمک پرستاران 50 درصد با میانگین (3/0 2/1) در سطح ضعیف گزارش شد. در مقایسه کلی آگاهی نسبت به رفتارهای بهداشتی کردن دست بین گروه های تحت مطالعه تفاوت آماری معنی داری بین پزشکان و پرستاران وجود نداشت اما بین دو گروه با گروه کمک پرستاران تفاوت آماری معنی دار بود (041/0≥P). نگرش کلی واحدهای پژوهش در مورد بهداشتی کردن دست ها 3/69 درصد و با میانگین (61/0 6/3) در سطح خوب بود و در این میان نگرش پزشکان 85 درصد و با میانگین (7/0 01/3) و نگرش پرستاران 77/77 درصد و با میانگین (5/0 7/2) در سطح خوب ولی نگرش کمک پرستاران 33/43 درصد و با میانگین (1/0 4/1) نگرش متوسط بود. در مقایسه کلی نگرش نسبت به رفتارهای بهداشتی کردن دست بین گروه های تحت مطالعه، تفاوت آماری معنی داری بین پزشکان و پرستاران وجود نداشت، اما تفاوت آماری معنی داری در نگرش کمک پرستاران نسبت به رفتارهای بهداشتی کردن دست با 2 گروه دیگر وجود داشت (047/0>P).
    نتیجه گیری
    افزایش آگاهی و نگرش پرسنل در مورد رفتارهای بهداشتی دست باعث کاهش عفونت های بیمارستانی و مرگ و میر مرتبط با آن و طول مدت بستری بیماران می شود، لذا باید آموزش های لازم به عمل آید تا پرسنل با آگاهی و نگرش مناسب تری به انجام صحیح رفتارهای بهداشتی کردن دست ها بپردازند.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، رفتارهای بهداشتی دست، مراقبت ویژه نوزادان
  • فریبا قادری، محمد اصغری جعفرآبادی، محمدعلی محسنی بند پی صفحه 55
    زمینه و هدف
    در طول نه ماه بارداری فیزیولوژی بدن مادر تحت تاثیر عوامل هورمونی و ساختاری متفاوتی قرار میگیرد. بسیاری از این تغییرات بطور مستقیم یا غیر مستقیم در بوجود آوردن عوارض عضلانی اسکلتی همچون کمردرد، سندروم تونل کارپ و سایر موارد دردناک دخیل هستند. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان شیوع درد های عضلانی اسکلتی و عوامل خطرساز موثر بر آن در زنان باردار بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی، 235 زن باردار بصورت نمونه گیری در دسترس از بین مراجعه کنندگان به مراکز بهداشت، درمانگاه ها و مطبهای خصوصی در فاصله ماه های اردیبهشت و خرداد سال 1390 انتخاب شدند. سپس با استفاده از یک پرسشنامه 100 سوالی استاندارد جهت بررسی شیوع درد های اسکلتی عضلانی خصوصا کمردرد (به دلیل شیوع بالای آن) و عوامل خطرساز موثر بر آن (شامل سن، شاخص توده بدنی، سن حاملگی، وضعیتهای بهتر کننده و بدتر کننده درد، نوع زایمان قبلی، تعداد فرزندان، سابقه ورزش، میزان رضایت شغلی و وضعیت شغلی) و معیار کیفیت زندگی افراد مطالعه شده و نتایج توسط آزمون های آماری توصیفی- تحلیلی با نرم افزار SPSS V.11.5بررسی شد.
    یافته ها
    از میان دردهای عضلانی اسکلتی مورد بررسی، کمردرد با شیوع 2/58 درصد (121 مورد) شایعترین درد عضلانی اسکلتی در بین مادران باردار بود. از بین عوامل خطر ساز موثر بر کمردرد نیز میزان رضایت شغلی با 17/0 OR=و فاصله اطمینان 95 درصدی (04/0تا 75/0)، شاخص توده بدنی 39/0 OR=و وضعیت شغلی 17/0 OR=، معیار کیفیت زندگی 32/0 OR=و سابقه کمردرد قبلی 54/2OR= با کمردرد زمان بارداری ارتباط معنی داری نشان داد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای دردهای اسکلتی عضلانی و بخصوص کمردرد در زنان باردار، انجام آموزشهای لازم قبل و حین بارداری میتواند از شدت این مشکلات در این دوران کاسته و سبب ارتقا سلامت زنان در دوران بارداری و سالیان پس از آن شود
    کلیدواژگان: بارداری، درد های اسکلتی عضلانی، شیوع
  • اعظم قربانی، سیما قزلباش، هما علیزاده، رویا شکوری مقدم صفحه 63
    مقدمه و هدف
    خواب نقش بسیار مهمی در چرخه فیزیولوژیک بدن دارد اما اغلب تا زمانی که فرد دچار مشکلات خواب نشود، فواید آن قابل توجه نخواهد بود. یکی از موارد مشکلات خواب اختلال در طول مدت خواب می باشدکه در پاتوفیزیولوژی بیماری دیابت نیز نقش مهمی را ایفا می کند. طول مدت خواب کوتاه و طولانی هر دو با عدم تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین و در نتیجه با افزایش خطر پیشرفت دیابت بزرگسالی مرتبط می باشند. علائم ناتوان کننده فقر خواب شامل خواب آلودگی، ناراحتی و خستگی، با زندگی خانوادگی، شغلی و فعالیت های اجتماعی تداخل دارد. این مطالعه با هدف بررسی طول مدت خواب و ارتباط آن با فعالیت فیزیکی و برآیندهای عملکردی ناشی از خواب در بیماران مبتلا به دیابت بزرگسالی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 220 بیمار مبتلا به دیابت بزرگسالی مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران واقع در شهر تهران در سال 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده بود. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، بررسی فعالیت فیزیکی پرسشنامه ایپ ورث (بررسی میزان خواب آلودگی) و پرسشنامه برآیندهای عملکردی ناشی از خواب صورت گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS V.12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    6/44 درصد (98 نفر) شرکت کنندگان 8-6 ساعت خواب شبانه را گزارش کردند. از نظر فعالیت فیزیکی 6/72 درصد (159 نفر) کم تحرک بودند. در بررسی ارتباط فعالیت فیزیکی با طول مدت خواب تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت، 6/98 درصد (217 نفر) برآیند عملکردی مطلوبی داشتند و نمره بالاتر از 33 کسب کردند. در بررسی ارتباط برآیندهای عملکردی با طول مدت خواب تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر طول مدت خواب اکثر شرکت کنندگان در محدوده توصیه شده 8-6 ساعت خواب شبانه توسط موسسه خواب انجمن آمریکا بود. لذا به نظر می رسد علت عدم وجود ارتباط بین متغیر طول مدت خواب با برآیند های عملکردی ناشی از خواب و فعالیت فیزیکی در این مطالعه ناشی از این امر باشد. اما در نهایت می توان به این نکته اشاره کرد. که اختلالات خواب با توجه به تاثیر مهم آن در سبک زندگی و کنترل بیماران در افراد دیابتیک بایستی در مراقبت از این بیماران مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طول مدت خواب، فعالیت فیزیکی، دیابت بزرگسالی
|
  • Page 9
    Introduction
    Elderly is a crucial course of life. So, attention to the needs and problems of this stage is a social necessity. In this stage, because of decrease in social communication, sense of loneliness and need to belonging, in addition to physical health, affect their life style and satisfaction of life. Therefore, this study aims to compare the loneliness, belonging and satisfaction of life in elderlies who referred to daily remedial centers with elderlies who staying at home.
    Method
    This descriptive study was conducted on100 individuals who were selected from elderlies who referred to daily remedial centers (50 people) and elderies who stay at home (50 people). Data gathering tools was UCLA (loneliness scale) and “needs to belong scale” in elderies. Data were analyzed using SPSS v.16 and descriptive and analytical statistics.
    Results
    The results show a meaningful statistical correlation between loneliness (p < 0.01) and satisfaction of life (p < 0.01), az feeling loneliness and satisfaction of life in elderlies that stay at home was more. Also, in the case of belonging, there were no correlations between two groups (p=0.26).
    Conclusion
    Increase of social contacts, being in heart felt spiritual environment, especially between family members such as children, in addition to promotion of quality of life decreases the psychological problems, particularly depression and lonelinses, and increases satisfaction and feeling of belonging.
    Keywords: Loneliness, belongingness, Satisfaction of Life, Elderly
  • Page 16
    Background and Objective
    Cesarean section is one of the most common surgeries in women and it is increasing worldwide. Cesarean section common methods for pain and anxiety relief is the use of medication. But today, due to the side effects of anesthetic drugs, there is more tend to non-pharmacological methods of pain and anxiety relief, such as music therapy. The aim of this study was to determine the effect of music therapy on anxiety and pain in mothers after Caesarean section surgery.
    Methods
    In this quasi experimental study, 60 patients undergoing elective Caesarean section in Hakim Jorjani Hospital in Gorgan 2011, enrolled to study by convenience sampling that randomly allocated into two groups (30 in experimental and 30 in control group). Classical music for 15-20 minutes was implemented for experimental group. The anxiety and pain of patients in arrival to operation room, 10 and 20 minutes of recovery and of left operating room was measured and compared. Data gathered with demographic questionnaire and Visual Analogue Scales of Anxiety and Pain. Validity of two scales was measured by face and content validity. The data were analyzed using SPSS v.16, by analytical and descriptive statistical test.
    Results
    Statistical tests indicated a significant relationship between treatment and control groups (p<0.01). The most differences were between 10 minute and 20 minutes and leaving the operating room. Anxiety and pain in experimental group was less than the control group.
    Conclusion
    Results showed that music therapy in women undergoing cesarean section before entering the operating room could alleviate pain and anxiety of postsurgery, thus can improve patient recovery and early contact of mothers with their children. Therefore, this therapy method should be considered essential by doctors, nurses and other health care staffs.
    Keywords: Music therapy, Caesarean section, Anxiety pain
  • Page 23
    Background and Objective
    Nursing care plan in ICU patients is one of the important elements in nursing care, and one of the main strategies is promotion of education level, specially use of supervisors roles as a clinical educator in staff education. Clinical supervisors due to long time relationship with nursing staff in 24 hours and use of multiple roles of education, supervision and supporting, have excellent position in evaluating educational needs and performing clinical educator roles. This study was aimed to determine the effect of education by supervisors on quality of nursing care in criticd care units
    Methods
    This semiexperimentol study was performed on 22 nurses in intensive care units that were selected by concensus method. The 7 supervisors, after 5 session training, were trained to nurses during 5 sessiones. The Lesson content was including of care of patients who were under mechanical ventilation. The cheklist was including 42 nursing care items in intensive care units and was completed one month before and after education with perception by supervisors. Data were analyzed using SPSS v.12 and descriptive and analytical tests such as paired t test.
    Results
    Findings showed that supervisers as a clinical educators have significant effect in promotion of quality of these nursing cares: Communication with pateint (P=0.02), aseptic teqniques (P= 0.001), and correct suctioning teqniques (P=0.001), evacuation of tracheal tube (P=0.001), chest physiotherapy (P=0.001), position change (P=0.001), quality and safety nutrition(P=0.001), back massage (P=0.001), prevention of foot drop (P=0.001), mouth and eye health (P=0.001).
    Conclusion
    The result of this study showed that education and educator role playing by clinical supervisors, have positive effect on practice of nurses in care of patients in intensive care unit, especially about suctioning tracheal tube with correct technique.
    Keywords: Clinical Supervisors, Education, Nursing care, ICU, Mechanical ventilation
  • Page 34
    Background and Objective
    Nursing care plan in ICU patients is one of the important elements in nursing care, and one of the main strategies is promotion of education level, specially use of supervisors roles as a clinical educator in staff education. Clinical supervisors due to long time relationship with nursing staff in 24 hours and use of multiple roles of education, supervision and supporting, have excellent position in evaluating educational needs and performing clinical educator roles. This study was aimed to determine the effect of education by supervisors on quality of nursing care in criticd care units
    Methods
    This semiexperimentol study was performed on 22 nurses in intensive care units that were selected by concensus method. The 7 supervisors, after 5 session training, were trained to nurses during 5 sessiones. The Lesson content was including of care of patients who were under mechanical ventilation. The cheklist was including 42 nursing care items in intensive care units and was completed one month before and after education with perception by supervisors. Data were analyzed using SPSS v.12 and descriptive and analytical tests such as paired t test.
    Results
    Findings showed that supervisers as a clinical educators have significant effect in promotion of quality of these nursing cares: Communication with pateint (P=0.02), aseptic teqniques (P= 0.001), and correct suctioning teqniques (P=0.001), evacuation of tracheal tube (P=0.001), chest physiotherapy (P=0.001), position change (P=0.001), quality and safety nutrition(P=0.001), back massage (P=0.001), prevention of foot drop (P=0.001), mouth and eye health (P=0.001).
    Conclusion
    The result of this study showed that education and educator role playing by clinical supervisors, have positive effect on practice of nurses in care of patients in intensive care unit, especially about suctioning tracheal tube with correct technique.
    Keywords: Clinical Supervisors, Education, Nursing care, ICU, Mechanical ventilation
  • Page 48
    Background and Objective
    The nasocomial infections has high incidence in intensive care units, especially in neonatal intensive care units. The hand of medical staff is an important agent in the transmission of infection. Therefore hand hygiene is the first step that recommended for decreasing and controlling the infection. The goal of this study is evaluating the range of knowledge and attitude of NICU staff about hand hygiene.
    Method
    In this descriptive-analytical study, 150 staffs were collected through concensus method from the neonatal intensive care units of the selected hospitals of Isfahan University of Medical Sciences in 2011. Data collection tool was a researcher-made questionnaire which was developed in two parts: demographic information and questions relating to knowledge and attitude about nosocomial infections The data were analyzed using SPSS v.13, by analytical and descriptive statistical test.
    Result
    Response rate was 93.33 %. General knowledge about hand hygiene behavior was 3.8 0.41 (55.7%) and at good level. Meanwhile physician's knowledge was 2.7 0.3 (65%) and nurses’ knowledge was 2.9 (66.67 These statics showed these staff are at good level. Against these the practical nurses knowledge was 1.2 0.3 (50%) and this showsed they were at bad level. In overall comparison there were no statistically significant differences between physicians and nurses about hand hygiene behaviors, but there were statistical differences between two groups with practical nurses (p<0.041). General attitude of research units about hand- hygiene was 3.6 0.61 (69.3%), physicians 3.01 0.7 (85%) and nurses 2.7 0.5 (77.77%). These statics showed they were at good level but against these, practical nurses attitude was reported 1.4 0.1 (43.33%), at medium level. The results showed that there is a meaningful statistical relationship between attitude and knowledge and so between these and work experience (p=0.047).
    Conclusion
    Increasing staff knowledge and attitude about hand hygiene behaviors would decrease nasocomid infections, mortality rate and duration of patient hospitalization in NICU wards. Therefore, there must be enough training untill they perform hand- hygiene correctly.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Hand, hygiene Behavior, NICU
  • Page 55
    Background and Objective
    During the nine months of pregnancy, female body is affected by a number of hormonal and anatomical changes. Most of these, may cause or contribute to the musculoskeletal disorders such as low back pain, carpal tunnel syndrome, and other painful conditions.The purpose of this study was to determine the prevalence and associated risk factors of musculoskeletal pain during the pregnancy.
    Methods
    In this cross-sectional discriptive study, 235 pregnant women were chosen by convenience sampling method in women referred to health centers and clinics between May and June 2011, using a standardized questionnaire with 100 questions to assess the prevalence and associated factors of musculoskeletal pain in pregnancy. Data were analysed by descriptive and inferential statitics, using SPSS v. 11.5.
    Results
    Among the musculoskeletal pain coditions, in pregnant women, back pain with a prevalence of 58.2% (121 cases) is a common musculoskeletal pain. Among the risk factors of LBP based on univariate logistic regression tests, job satisfaction (OR=0.17), job positions (OR=1.13), body mass index (OR=0.39), 95% quality of lif (OR=0.14), and history of previos LBP (OR=2.54) were significantly associated with LBP in pregnancy (P<0.05).
    Conclusion
    Given the prevalence of musculoskeletal pain, especially low back pain in pregnant women, education before and during pregnancy can reduce the severity of these problems at this time. And promate women health, during pregnancy and years after that.
    Keywords: Pregnancy, Musculoskeletal Pain, Prevalence
  • Page 63
    Bacgrand &
    Objective
    Sleep has an important role in body physiologic cycle but its advantages wouldn’t be considerable till the person experiences sleep problems. One of the sleep problems is sleep duration disorder which is related to diabetes pathophysiology. Both short and long sleep duration are related to glucose intolerance and insulin resistance and eventually with risk of adult-onset diabetes progress. This study was aimed to determine Sleep duration and it’s correlation with functional Outcomes of Sleep and physical activity in patients with adult-onset diabetes.
    Methods
    In this cross-sectional study 220 diabetic patients were studied that referred to the Diabetes Association of Iran in at 2010. Simple random sampling method was used in this study. Data collection was using questionnaires personal information, Epworth Sleepiness Scale and Functional Outcomes of Sleep. Data were analyzed using SPSS v.12 and descriptive and analytical statistics.
    Results
    The results showed that 44.6% (98 people) of participants reported 6-8 hours’ sleep of night. About 72.6% (159 people) of samples were sedentary. There was no significant difference between physical activity and sleep duration 98.6% (217 people) functional outcome scores of the total samples were ≥ 33. A significant statistical difference showed between sleep duration and the functional outcomes (P=0.059).
    Conclusion
    At present study, length of night sleep in majority of studyis is the samples was at the range of recommended by American sleep Association (6-8h). so, it seems that, this is the cause of lack of relationship between sleep duration variade with functional outcomes of sleep and physical activity. But finally we can notice that, sleep duration must be considered at care of diabetic patients, for its important role in control of patients and their life style.
    Keywords: sleep, physical activity, diabetes type II