فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ملیحه حسنی طیبی، سیما کرمانشاهی* صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    تغذیه با شیر مادر سالم ترین و طبیعی ترین نوع تغذیه برای شیرخوار است، از آنجایی که اکثر مادران اطلاعات اندکی در مورد تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند، حمایت صحیح می تواند نقش موثری در ارتقاء سطح آگاهی مادران و در نتیجه افزایش میزان شیردهی انحصاری ایفا کند. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه طراحی شده بر تغذیه انحصاری نوزادان رسیده با شیر مادر انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک تحقیق نیمه تجربی است که به صورت حمایت عاطفی و آموزش و پیگیری بر روی 63 مادر نخست زا در دو گروه شاهد (33 نفر) و آزمون (30نفر) که با روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست بررسی تغذیه انحصاری نوزاد بود که توسط مادران در طول یک ماه نوزادی تکمیل می شد. داده ها با استفاده از روش های آزمون توصیفی و تحلیلی و توسط نرم افزار SPSS-16 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در گروه آزمون (7/56%) و شاهد (3/27%) بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت (018/0=p). درمورد مصرف آب قند و داروهای گیاهی در دو گروه با آزمون کای دو تفاوت معنی دار مشاهده شد (007/0=p)، ولی از نظر مصرف شیرخشک این تفاوت معنی دار نبود (455/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده تاثیر برنامه حمایتی در افزایش موارد تغذیه انحصاری با شیر مادر است و با توجه به اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر و کاهش میزان آن، باید تاکید بیشتری بر اجرای برنامه های حمایتی حاضر در مراکز بهداشتی درمانی شود.
    کلیدواژگان: برنامه حمایتی، تغذیه انحصاری با شیر مادر، نوزاد
  • طاهره مقدس*، مژگان بقایی، احسان کاظم نژاد، مریم مومنی، میترا صدقی ثابت صفحات 19-29
    زمینه و هدف
    کنترل درد از چالش های عمده پرستاران است. پرستاران باید دارای مهارت لازم در بررسی کامل درد و تسکین آن و همچنین درک انتظارات بیمار و یا سوء برداشت های او باشند. با توجه به اهمیت هماهنگی بین درک پرستار و بیمار از کنترل درد، هدف از تحقیق حاضر مقایسه درک پرستار و بیمار از کیفیت کنترل درد در بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر بود.
    روش کار
    این پژوهش مقطعی مقایسه ای بر روی 108 بیمار تحت جراحی پیوند عروق کرونر و پرستاران آنان در شهر رشت در سال 1389صورت گرفت. ابزار پژوهش مشتمل بر سه پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد کنترل درد بعد از جراحی و ابزار بررسی رضایت بیمار از تسکین درد بود. نمونه گیری بیماران به روش مستمر و گردآوری داده ها با استفاده از روش مشاهده پرونده و مصاحبه با نمونه های دارای مشخصات تعیین شده انجام شدو با کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آنوا، اسپیرمن، تی و ویلکاکسون) تحت نرم افزار SPSS، ویرایش 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره درک از کل مراقبت مرتبط با درد و تمامی حیطه های آن به جز محیط (001/0>p) و همچنین میانگین درکاز رضایت بیمار از تسکین درد در پرستاران به طور معنی داری بالاتر از بیماران (028/0>p) بود.
    نتیجه گیری
    اختلاف معنی دار موجود بین درک پرستار و بیمار از ارائه مراقبت مرتبط با درد در این تحقیق لزوم توجه به برنامه ریزی ویژه جهت استاندارد سازی مراقبت درد و ارتقاء راهکارهایی یرای ارتباط درمانی موثر بیمار و پرستار و درک مناسب نیازهای بیمار توسط پرستار را برجسته می سازد.
    کلیدواژگان: کنترل درد، رضایت بیمار، پرستار، جراحی پیوند عروق کرونر
  • سید مرتضی حسینی سنجدک، امید فانی مکی*، سید ابوالفضل وقار سیدین صفحات 30-38
    زمینه و هدف
    آسیب های ناشی از سرسوزن یکی از مهم ترین روش های انتقال عوامل بیماری زا به پرستاران و دانشجویان پرستاری است. چنین آسیب هایی می تواند ناراحتی های روانی و هزینه هایی را بر افراد آسیب دیده و سازمان های مراقبت از سلامت تحمیل کند. جهت ارائه راهکارهای پیشگیرانه در این حوادث اولین قدم شناسایی میزان شیوع و عوامل مرتبط با این حوادث است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع این آسیب ها برخی عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان پرستاری بیرجند در سال 1391 انجام پذیرفت.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی، 214 نفر از دانشجویان پرستاری شرکت کردند. این شرکت کنندگان از بین دانشجویان ترم های 4، 6 و 8 در دانشگاه های آزاد اسلامی واحد بیرجند و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به روش سرشماری انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه سه قسمتی پژوهشگرساخته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل از طریق آزمون چند دامنه ای دانکن و کروسکال والیس به وسیله نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) انجام شد.
    یافته ها
    از 214 نفر از دانشجویان پرستاری با میانگین سنی 4/8±21، 3/56٪، 121 نفر دچار آسیب با سرسوزن شده بودند. از نظر زمان وقوع آسیب مربوط به اجسام تیز، شایع ترین زمان بعد از تزریق و قبل از دور انداختن سرسوزن بود (5/49٪). همچنین، در مورد اقدامات پس از آسیب، مهمترین اقدامات انجام شده به ترتیب شستشو با آب و صابون (34٪) گزارش به مربی (27٪) و فشردن محل آسیب (23٪) بود. بیشترین میزان جراحت ناشی از سرسوزن در دانشجویان دختر (7/57٪)، مجرد (3/74٪) و ترم چهارم تحصیلی (8/38٪) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع آسیب های ناشی از اجسام تیز در این مطالعه، ضرورت اتخاذ راهکارهای مناسب جهت اجرای اقدامات پیشگیری کننده مطرح می گردد. این راهکارها به ویژه باید بر دوره زمانی پس از تزریقات و قبل از دورانداختن سرسوزن متمرکز گردند. نتایج مطالعه همچنین ضرورت آموزش های لازم در خصوص اقدامات مفید و پروتکل های توصیه شده پس از آسیب های ناشی از سرسوزن را در بین دانشجویان پرستاری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آسیب با سرسوزن، دانشجویان پرستاری، شیوع
  • معصومه حدادوند، لیلی کریمی، زهرا عباسی ولیدکندی، پریچهر رمضانیان، حمیرا محرابی، حمیدرضا احمدی، شراره ضیغمی محمدی* صفحات 39-49
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از اینترنت بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره دانشجویان را برای فعالیت های دانشگاهی و غیردانشگاهی به خود اختصاص می دهد. بررسی ها نشان می دهد استفاده بیش از حد از رسانه های الکترونیکی برسلامت جسمی و روانی اثر منفی می گذارد. هدف از مطالعه حاضرتعیین رابطه بین اعتیاد به اینترنت با مشکلات خواب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 500 دانشجو، به روش نمونه گیری آسان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال 1389 انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها به روش خودگزارشی جمع آوری شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ، پرسشنامه خواب آلودگی اپورث، مقیاس اختلالات خواب، شاخص کیفیت خواب پیتسبرگ بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و با استفاده از آزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت خواب 93/2±04/5 بود و 132 نفر (4/26%) کیفیت خواب نامطلوب داشتند. میانگین نمره اختلالات خواب 96/3±50/5 بود و بیشترین اختلال خواب مربوط به بی خوابی 6/1±2 بود. میانگین نمره خواب آلودگی روزانه 35/3±19/6 بود و219 نفر (8/43%) خواب آلودگی خفیف داشتند. میانگین نمره اعتیاد به اینترنت 10/9±95/31 بود و 26 نفر (2/5%) در معرض اعتیاد به اینترنت قرار داشتند. نمره اعتیاد به اینترنت با کیفیت خواب (005/0=p) وخواب آلودگی روزانه (005/0=p) ارتباط معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده بیش از حد از اینترنت، خواب آلودگی روزانه را افزایش و کیفیت خواب را کاهش می دهد. الگوی صحیح استفاده از اینترنت به کاهش مشکلات خواب در دانشجویان کمک می کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، مشکلات خواب، دانشجو
  • اکبر عطادخت، محمد جواد رنجبر*، فائزه غلامی، طوبی نظری صفحات 50-59
    زمینه و هدف
    یکی از مسائل شایع که می تواند مخل بهزیستی روان شناختی باشد، رفتارهای پرخطر است. ازآنجائی که رفتارهای پرخطر عمدتا در جمعیت نوجوان و جوان شیوع دارد، این پژوهش به بررسی گرایش دانشجویان به رفتارهای پرخطر بر اساس متغیرهای جمعیت شناختی و ارتباط آن با بهزیستی روان شناختی پرداخته است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 92-1391 بود. از این میان، نمونه ای به حجم 192 نفر (143پسر و 49 دختر) به صورت خوشه ایچندمرحله ای از بین دانشکده های دانشگاه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس خطرپذیری و مقیاس سلامت روان استفاده شد. داده ها از طریق نرم افزار SPSS-16 و با آزمون های گشتاوری پیرسون، تحلیل واریانس یک طرفه و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    بهزیستی روان شناختی با رفتار پرخطر و همچنین تقریبا با تمامی ابعاد رفتار پرخطر رابطه منفی معنادار داشت. دانشجویان پسر و دانشجویان ساکن خانه دانشجویی در مقایسه با سایر دانشجویان گرایش بیشتری به رفتارهای پرخطر نشان دادند (01/0p ≤).
    نتیجه گیری
    این مطالعه ضرورت توجه بیشتر بر متغیرهای فردی اجتماعی و به ویژه محل سکونت و بهزیستی روانشناختی دانشجویان را به منظور پیشگیری از افزایش گرایش دانشجویان به رفتارهای پرخطر نشان می دهد.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، بهزیستی روان شناختی، دانشجو
  • سجاد بشرپور*، اکبر عطادخت، دیبا خسروی نیا، محمد نریمانی صفحات 60-70
    زمینه و هدف
    انگیزش درمان با تاثیر بر جستجو، تکمیل و پذیرش درمان و ایجاد تغییرات بلند مدت در رفتار عنصری کلیدی در درمان و بهبودی از اختلالات سوء مصرف مواد می باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش خودکنترلی شناختی و دلسوزی به خود در پیش بینی انگیزش درمان افراد وابسته به مواد انجام گرفت.
    روش کار
    طرح این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. کلیه افراد دارای وابستگی به مواد که در نیمه اول سال 1392 به مراکز ترک اعتیاد شهر شیراز مراجعه کرده و تحت درمان بودند، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. تعداد 150 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده و بعد از مصاحبه بالینی به پرسشنامه های خودکنترلی شناختی، دلسوزی به خود و انگیزش درمان پاسخ دادند. داده های به دست آمده نیز با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نسخه 16نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که انگیزش درمان با خود کنترلی شناختی ارتباط منفی و با مولفه های مهربانی به خود، خودداوری، انسانیت مشترک، انزوا، ذهن آگاهی و همدردی بیش از حد ارتباط مثبت داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که خودکنترلی شناختی و دلسوزی به خود در پیش بینی انگیزش درمان و آمادگی برای تغییر در افراد وابسته به مواد نقش دارند.
    کلیدواژگان: خودکنترلی شناختی، دلسوزی به خود، انگیزش درمان، وابستگی به مواد
  • عباس نقی زاده باقی، عادل زاهد بابلان، پیمان آخربین* صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد انگیزه در پرستارن افزایش اشتیاق به کار آنها است. از آنجایی که اشتیاق شغلی پرستاران می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف درون و برون سازمانی از جمله سبک رهبری مدیران پرستاری و یادگیری سازمانی باشد، لذا این مطالعه در نظر دارد تا رابطه بین سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی با اشتیاق شغلی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل را بررسی نماید.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی است که طی شش ماهه دوم سال 1391 در بین پرستاران شاغل در مراکزدرمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اردبیل صورت گرفت از میان پرستاران شاغل به کار که تعداد آنها 914 نفر بود، تعداد 273 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه: سبک رهبری خدمتگزار، یادگیری سازمانی و اشتیاق شغلی بهره برده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون) در نرم افزار spss-16 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن بودکه بین سبک رهبری و یادگیری سازمانی با اشتیاق شغلی رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت (01/0≥p)، و سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی دارای میانگین بالاتری نسبت به میانگین مفهومی بودند، همچنین نتایج نشان داد که سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی می تواند اشتیاق شغلی را پیش بینی نماید.
    نتیجه گیری
    بهبود مولفه های یادگیری سازمانی و سبک رهبری خدمتگزار می تواند باعث ارتقا و افزایش اشتیاق شغلی پرستاران گردد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری خدمتگزار، یادگیری سازمانی، اشتیاق شغلی
  • سعید مهری*، محمد صاحب الزمانی، معصومه آقا محمدی، عقیل حبیبی، راحله محمدی، داور الطافی صفحات 80-87
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس شایع ترین بیماری میلین زدای سیستم عصبی مرکزی است. عوامل ژنتیکی و محیطی زیادی در ایجاد آن دخالت دارند. یکی از عوامل محیطی موثر بر بیماری مولتیپل اسکلروزیس، سیگار است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین مصرف سیگار و بیماری مولتیپل اسکلروزیس در مراجعه کنندگان به بیمارستان علوی اردبیل انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مورد- شاهدی بود که در مرکز آموزشی درمانی علوی اردبیل در سال1391 انجام شد. جهت انجام مطالعه 80 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و 80 فرد غیرمبتلا (سالم) به شیوه تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگرساخته که شامل 2 قسمت مشخصات فردی- اجتماعی و مصرف سیگار بود. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 5/57% بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس دوبینی و 3/36% بی حسی اندام ها را به عنوان اولین علامت ظاهرشده در خود عنوان نمودند. 12% بیماران در مقابل 5% گروه شاهد سابقه مصرف سیگار را عنوان کردند که از لحاظ آماری معنادار بود (044/0=p). همچنین 62% بیماران و 8/18% غیرمبتلایان، سابقه استعمال سیگار توسط نزدیکان خود را ذکر کردند (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که بیماری مولتیپل اسکلروزیس با سیگار مرتبط است. بعلاوه احتمال ابتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس در افرادی که در معرض دود سیگار بودند، چندین برابر بیشتر از افراد دیگر ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سیگار، عامل خطر
  • فیروزه ساجدی، فرین سلیمانی، محبوبه احمدی* صفحات 88-97
    زمینه و هدف
    فلج مغزی به اختلال غیرپیش رونده در حرکت و وضعیت اطلاق می شود که به دنبال ضایعه عصبی روی می دهد. فلج مغزی یک اصطلاح کلی است که گروهی از ضایعات مزمنی که کنترل حرکتی فرد را مختل می کنند. اختلال در سال های اولیه زندگی ظاهر می شود و معمولا با گذشت زمان بدتر نمی شود. این بیماری در شرایط نقصان تکامل یا آسیب به مناطق حرکتی مغز بوجود می آید که در نتیجه آن این مناطق قادر به کنترل حرکتی و وضعیت بدنی فرد نمی باشند. فلج مغزی را از طریق معاینه مهارت های حرکتی، رفلکس و سابقه پزشکی و استفاده از آزمایش های متنوع ویژه ای، تشخیص می دهند. در این مقاله به بررسی فلج مغزی، شیوع و علل و تشخیص و درمان پرداخته شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مروری است که در آن اطلاعات مرتبط با فلج مغزی، شیوع، علل، و مداخلات و درمان های لازم با استفاده از کلیدواژه های فوق در پایگاه های Google Scholar، SID، PUBMED، MAGIRAN، IRANMEDX و بیش از 70 مقاله از سال 1992 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت کودکان با فلج مغزی، نیاز به تشخیص زودرس ومداخلات زود هنگام ضروری است.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، علت، مداخله، درمان
|
  • Maliheh Hasani, Tayyebi, Sima Kermanshahi * Pages 9-17
    Background and Objectives
    Breastfeeding is the healthiest and the most natural kind of nutrition for infants. Since most of the mothers have little information about exclusive breastfeeding, appropriate support could play a significant role in promotion of mother's knowledge and thus increase the rate of exclusive breastfeeding. So, present study aimed to determine the effect of supportive program on exclusive breast-feeding over.
    Methods
    This quasi-experimental study was performed by emotional support, education and follow-up over 63 nulliparous women in two groups of control (n=33) and case (n=30) which had been selected by conensus method. Data gathered using demographic information questionnaire and check list of neonates exclusive breast feeding, which filled by mothers in the period of one month after delivery. Data were analyzed by descriptive-analytical statistical tests in SPSS v.16.
    Results
    Based on the results, exclusive breastfeeding’s rate were 56.7% in treatment group and 27.3% in control group which was statistically significant (p=0.018). Also, there were statistically significant difference in the consumption of solution of sugar and water and herbal medicines in the two groups by chi-square (p=0.007). But there was no significant difference about consumption of milk powder (p=0.455).
    Conclusion
    The results indicated that a protective program can be effective in the enhancement of exclusive breastfeeding, so it should be more emphasis on present protective programs in healthcare and medical services centers.
    Keywords: Supportive Program, Exclusive Breast Feeding, Neonate
  • Tahereh Moghadas *, Mojdeh Baghaei, Ehsan Kazemnezhad, Maryam Momeni, Mitra Sedghisabet Pages 19-29
    Background and Objectives
    Pain control is a major challenge for nurses. Nurses need to be skilled in pain assessment and its relief and be able to perceive patient`s expectations or misinterpretations. With regard to importance of congruence between patient and nurses perception on pain control, this study was conducted with the aim of comparison of nurses and patient's perception on quality of pain control in patient under coronary artery bypass graft.
    Methods
    This comparative cross-sectional study was conducted on 108 patients undergoing coronary artery bypass graft, and nurses that were responsible of care of them in Dr. Heshmat Hospital of Rasht in 2011. Data was gathered by a 3-part tool consisted of demographic data questionnaire, standard questionnaire of pain control and numeric rating scale for patient satisfaction. Sampling was done by sequential method Data were gathered by observing the patient's medical record information and interviewing with patients and their nurses. Gathered data was analyzed by descriptive and inferential (Anova, Spearman, T-test and Wilcoxon) statistical tests in SPSS v.16.
    Results
    Findings revealed that, mean of perception on total pain related care and all of its subsets, exception of environment subset, in nurses was significantly higher than patients (p<0.001). Also, the mean of nurse's perception on patient's satisfaction of pain control was significantly higher than patient's perception. (p<0.028).
    Conclusion
    The significant differences between patients’ and nurses’ perceptions of pain control in this research highlights the need for special planning in the aim of standardization of pain control and improving protocols for effective nurse-patient relationship and proper perception of patient`s needs by nurses.
    Keywords: Pain Control, Patient Satisfaction, Nurse, Coronary Artery Bypass Graft
  • Seyed Morteza Hosseini Senjedak, Omid Fani Makki *, Seyed Abolfazl Vagharseyyedin Pages 30-38
    Background and Objectives
    Needle stick injuries are one of the most important ways of transmitting pathogens to health care workers. Such injuries may impose some mental distress and costs on the injured persons and heath care organizations. The first step for providing the preventive strategies in these injuries is to identify the prevalence and factors associated with them. The aim of the current study therefore was to determine the prevalence and some factors related to these injuries among nursing students in Birjand city, 2012.
    Methods
    214 nursing students participated in this descriptive- analytical study. Participants were studying nursing at Birjand University of Medical Sciences and Islamic Azad University, Birjand Branch and selected by Concensus Method. Data were collected using a researcher-made questionnaire, consisting three parts. The gathered data were analyzed by Duncan's multiple range test statistic and Kruskal-Wallis in SPSS v.16.
    Results
    Of the 214 nursing students with a mean age of 21±4.8, 121 (56.3%) had suffered a needle stick. The majority of these exposures occurred after injection and before discarding of the needle (40.5%) (p=0.00013). Also, about of actions after injury, the most important steps were washing with soap and water (34%), reporting to the instructor (27%) and pressing of injury location (23%) (p=0.00012). The highest rate of needle stick injuries was observed among female students (57.7%) who were single and studying at fourth semesters (33.2%) (p=0.00032).
    Conclusion
    Due to the high prevalence of needle stick injuries in the current study, appropriate strategies are needed to be developed to prevent these events. The focus of these strategies particularly should be after injection and before throwing needles. The results also remind the necessity of providing the useful education about the appropriate measures and recommended protocols to needle stick injuries among the nursing students.
    Keywords: Needle Stick, Nursing Students, Prevalence.
  • Masomeh Hadadvand, Lyli Karimi, Zahra Abbasi Validkandi, Parichehr Ramezanian, Homeyra Mehrabi, Hamid Reza Ahmadi, Sharareh Zeighami Mohammadi * Pages 39-49
    Background and Objectives
    Nowadays, using of internet for academic and non-academic activities is an integral part of student's life. Studies show that overuse of electronic media has negative impacts on physical and mental health. This study was conducted to determine the relationship between internet addictions and sleep problems in students of Islamic Azad University of Karaj.
    Methods
    This descriptive-analytical study was done over 500 students, which were selected by convenience sampling from Karaj Islamic Azad University in 2010. Data were collected by self-report method. Data collection instruments used for this study were: Internet Addiction Questionnaire, Epworth Sleepiness Scale, Sleep Disorder Index and the Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). Data were analyzed by SPSS v.18 and using descriptive statistics, t- test, ANOVA, and linear regression.
    Result
    The mean PSQI score was 5.04 ±2.93. 132 people (26.4%) had worse sleep quality. Mean sleep disturbances score was 5.50 ±3.96 and insomnia was the most common sleep disturbance. Mean daytime sleepiness score was 6.19 ±3.35 and 219 people (43.8 %) had mild daytime sleepiness. Mean score of internet addiction was 31.95 ±9.10 and 26 people (5.2 %) were at risk for internet addiction. There were significant relation between internet addiction with sleep quality (p=0.005) and daytime sleepiness (p=0.005).
    Conclusion
    Excessive use of the internet was related to high daytime sleepiness and low quality of sleep. Choosing correct pattern in use of the internet helps to reduce sleep problems in students.
    Keywords: Internet Addiction, Sleep Problems, Student.
  • Sajad Basharpoor *, Akbar Atadokht, Diba Khosravinia, Mohammad Narimani Pages 60-70
    Background and Objectives
    Motivation is a key element in treatment and recovery of substance use disorders by influencing patients to seek, complete, and acceptance of treatment and making successful long-term changes; so the current study was conducted to investigate the role of cognitive self-control and self-compassion on prediction of treatment motivation in people with substance dependency.
    Methods
    The method of this research was descriptive-correlational. The whole people with substance dependency were referring to Shiraz centers of addiction treatment in the second half of 2013, comprised statistical society of this research. One hundred and fifty people of this society were selected by multi-stage random cluster sampling method for this study. Having conducting clinical interview, they were being asked to respond to questionnaires of cognitive self-control, self- compassion and treatment motivation. Collected data were analyzed by tests of Pearson correlation and multivariate regression using SPSS16.
    Results
    The results showed that treatment motivation negatively related to low self-control, and positively related to self-kindness, self-judgment, common humanity isolation, mindfulness, and over-identification. The results of multiple regression showed that 30% of variance of motivation, 30% variance of problem recognition, 28% variance of ambivalence and 24% variance taking steps explained by self- compassion and cognitive self-control.
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that cognitive self-control and self- compassion play role in predicting treatment motivation and readiness to change in drug-dependent peoples.
    Keywords: Cognitive Self, Control, Self, Compassion, Treatment Motivation, Substance Dependency
  • Abbas Naghizadeh, Baghi, Adel Zahed Babolan, Peyman Akharbin * Pages 71-79
    Background and Objectives
    One of the most important motivating factors of nurses is improvement of their job engagement. Since the job engagement can be affected by various factors including the leadership style of nurse managers and organizational learning, this study intended to investigate the relationship between servant leadership style and organizational learning with job engagement of nurses in Ardabil University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive and correlational study was performed during autumn and winter of 2012 among 914 nurses working in hospitals affiliated to Ardabil University of Medical Sciences; of them 273 nurses were sampled regarding the Krejcie and Morgan table. Three questionnaires were used to gather data: servant leadership style questionnaire, organizational learning and job engagement questionnaire. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics with SPSS-18.
    Results
    The results showed that there was a positive and significant relationship between servant leadership method, organizational learning, and job engagement (p≤0.01), and that, servant leadership method and organizational learning can predict job engagement.
    Conclusion
    Improving of organizational learning and servant leadership method components can improve and increase job engagement of nurses.
    Keywords: Servant Leadership Style, Organizational Learning, Job Engagement
  • Saeid Mehri *, Mohammad Sahebalzamani, Masomeh Aghamohammadi, Aghil Habibi, Raheleh Mohamadi, Davar Altaphi Pages 80-87
    Background and Objectives
    Multiple sclerosis (MS) is the most common demyelinating disease of central nervous system. Genetic and environmental factors are involved in etiology of disease. One of the environmental risk factors is smoking. This study aimed to assess the relationship between smoking and multiple sclerosis in patients admitted to Alavi hospital in Ardabil province.
    Methods
    This case-control study was conducted in the Alavi educational hospital of Ardabil, 2012. Through randomized sampling method 80 MS patients as the case group and 80 healthy people as the control group were involved in the study. A self-administered questionnaire used for data gathering in two parts: demographics and smoking behaviors. Data was analyzed by SPSS v.16, using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results showed that the first symptoms that appeared in patients of multiple sclerosis was diplopia (%57.5) and limps paresthesia (%36.3). Twenty percent of patients versus %5 of control group had history of smoking that was statisticaly significant. Also %62 of patients and %18/8 of control group reported smoking history by their relatives (p=0.0001).
    Conclusion
    This study showed that smoking is one of the risk factors for multiple sclerosis. Likewise, the risk of multiple sclerosis in people who were exposed to cigarette smoke was more than other people. Cigarette cessation and withdrawing from smoking can help the people to decrease the probability of multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Smoking, Risk Factor
  • Firozeh Sajedi, Farin Soleiman, Mahbobeh Ahmadi * Pages 88-97
    Background and Objectives
    Cerebral palsy is a non-progressive static movement and position disorder that occurs following neurological injury. It's a general term for a group of chronic disorders that disrupts person movement control. Movement disorders appear in early years of life and usually do not gets worsen over time.The cerebral palsy occurs due to the defect in brain development or damage to motor areas of the brain, so these areas are not able to control movement and posture of Person. Cerebral palsy is diagnosed throughout motor skills and reflex examination, medical history and various special tests. In this article, cerebral palsy, etiology, early diagnosis and intervention are discussed.
    Methods
    In this review article, the information related to keywords of cerebral palsy, prevalence, etiology, early diagnosis and intervention has been searched in SID, PUBMED, GOOGLE SCHOLAR, MAGIRAN and IRANMEDX. All articles from 1992 until 2014 were evaluated.
    Conclusion
    According to children with cerebral palsy’s conditions, early detection and intervention are necessary.
    Keywords: Cerebral Palsy, Etiology, Intervention, Treatment