فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال شانزدهم شماره 3 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس حیدری، علی مشکین یزد، پروانه سودمند* صفحات 9-19
    زمینه و هدف
    رساله دکتری یک پژوهش اصیل در موضوع با اهمیتی است که به توسعه علم منجر می شود. با توجه به اینکه ارزیابی هر برنامه ای در مرحله اجرا در جهت ارتقا و پیدا نمودن نقاط قوت و ضعف و همچنین اجرای برنامه ضروری است، لذا این مطالعه جهت مقایسه فرایند اجرایی انجام رساله های دکتری پرستاری ایران و انگلیس انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تطبیقی با استفاده از روش معروف جرج بردی است. بر اساس این روش ابتدا وضعیت موجود رساله های دکتری در کلیه دانشگاه های علوم پزشکی ایران بررسی شد و در ادامه همین وضعیت در 10 دانشگاه برتر انگلیس در سال 2013 انجام گرفت، سپس وجوه اشتراک و افتراق این برنامه ها در دو زمینه مقایسه شد و در نهایت بر این اساس برای بهبود وضعیت رساله ای دکترای پرستاری در ایران پیشنهادهایی ارائه شد.
    یافته ها
    در دانشگاه های علوم پزشکی هر دو کشور گذراندن واحدهای اجباری مثل روش تحقیق کمی و کیفی قبل از اخذ واحد رساله، زمان بندی مشخص برای انجام مراحل، گرفتن مدرک منوط به ارائه شفاهی و کتبی و انتشار مقاله از رساله وجود دارد. رساله دکترای پرستاری در دانشگاه های علوم پزشکی ایران اغلب از نوع تحقیق کیفی و تعداد کمی هم تحقیقات مختلط است، در صورتی که در اغلب دانشگاه های علوم پزشکی انگلیس این پروژه به صورت تحقیقات کمی می باشد که مرتبط با کار بالین است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص گردید که رساله های دکتری پرستاری در انگلستان اغلب در زمینه مسائل و مشکلات بالینی موجود در پرستاری و در ایران اغلب تحقیقات کیفی محض می باشد. لذا اگر رساله های دکتر ی پرستاری در ایران به سمت تحقیقات عملیاتی پیش برود می تواند مشکلات جامعه پرستاری ایران را حل نموده و به بهبود وضعیت پرستاری ایران و اعتلای رشته کمک نماید
    کلیدواژگان: رساله دکتری، پرستاری، ایران، انگلیس
  • شهیده جهانیان سادات محله، سعیده ضیایی*، انوشیروان کاظم نژاد، عیسی محمدی، ماهرخ رستم تابار صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    بستن لوله های رحمی روشی توصیه شده جهت زنانی است که خانواده خود را تکمیل نموده اند. وجود اختلالات قاعدگی در این روش یک موضوع قابل بحث برای چندین دهه می باشد. هدف این مطالعه مقایسه الگوی قاعدگی و کیفیت زندگی در زنان توبکتومی شده و بدون توبکتومی می باشد.
    روش
    این مطالعه یک کوهورت گذشته نگر است که بر روی 150 نفر از افراد توبکتومی شده و 150 نفر از افرادی که از کاندوم به عنوان روش پیشگیری استفاده می کردند انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده در 8 مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان رودسر بین سال های 92-1391 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه شامل سوالات در مورد ویژگی های دموگرافیک، قاعدگی و زایمان و پرسشنامه SF-12 جهت ارزیابی کیفیت زندگی بود. تحلیل آماری این مطالعه با استفاده از SPSS -16 انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های کای دو و تی تست استفاده شد.
    یافته ها
    بی نظمی قاعدگی در زنان توبکتومی شده ((%19/3) 29 نفر) به طور معناداری بیشتر از زنان بدون توبکتومی ((%9/3) 14 نفر) بود (0 2 / 0 = p) و طول مدت خونریزی قاعدگی در زنان توبکتومی شده به طور معناداری بیشتر از زنان بدون توبکتومی مشاهده شد (0 3 / 0 = p). همچنین طول مدت سیکل قاعدگی در زنان توبکتومی شده به طور معناداری کمتر از زنان بدون توبکتومی بود (0 1 / 0 = p). در تحلیل نمرات پرسشنامه ک یفیت زندگی تفاوت معنا داری بین گروه ها در هر دو بعد جسمی و روانی وجود داشت (0 001 / 0 > p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده گردید که تغییرات الگوی قاعدگی با کاهش کیفیت زندگی در زنان ارتباط دارد. بنابراین باید توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت در مورد این روش ها مشاوره صورت گیرد.
    کلیدواژگان: الگوی قاعدگی، کیفیت زندگی، توبکتومی، کاندوم
  • سعیده جعفرزاده، سیما محمدخان کرمانشاهی*، ابراهیم حاجی زاده صفحات 29-42
    زمینه و هدف
    روند صعودی چاقی در کودکان در سال های اخیر شکل نگران کننده ای به خود گرفته است و با توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی درکودکی زمینه ساز چاقی بزرگسالی و تخریب کیفیت زندگی کودک در حال و آینده است، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه ارتقاء سلامت با رویکرد مشارکتی بر کیفیت زندگی دختران دارای اضافه وزن دبستانی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 92- 1391 انجام شد. در این مطالعه 80 دانش آموز دختر 12-10 سال دبستانی دارای اضافه وزن از مدارس شهرستان فیروزآباد با روش غیرتصادفی انتخاب گردیدند. سپس 40 نفر در گروه آزمون و 40 نفر در گروه شاهد قرار داده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک کودک و والدین و پرسشنامه کیفیت زندگی عمومی ped SQl بود. در گروه آزمون برنامه ارتقاء سلامت در سه مرحله بررسی و شناخت، حمایت و ارزشیابی به مدت 3 ماه اجرا گردید. این برنامه در طی 6 جلسه یک ساعته به مدت 3 هفته متوالی (هرهفته 2 جلسه برای کودک، والدین و اولیای مدرسه) آموزش های لازم ارائه گردید. کیفیت زندگی کودک در دو گروه، قبل از مداخله و 3 ماه بعد مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از نرم افزار SPSS-16 (آزمون آماری T مستقل و T زوجی) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    قبل از مداخله دو گروه آزمون و شاهد از نظر متغیرهای دموگرافیک و میانگین نمرات کیفیت زندگی همسان بودند، در حالی که بعد از مداخله آزمون تی مستقل نشان داد که بین میانگین نمرات کیفیت زندگی در گروه آزمون و شاهد اختلاف معنادار آماری وجود داشت. همچنین آزمون تی زوجی اختلاف معنادار آماری در نمرات کیفیت زندگی کودکان گروه آزمون نشان داد (p<0. 05).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه ارتقا ء سلامت با مشارکت کودک، والدین و اولیای مدرسه، سبب ارتقای کیفیت زندگی کودکان شد، بنابراین پیشنهاد می گردد برنامه ارتقاء سلامت با مشارکت والدین، اولیای مدرسه و کودکان به منظور کنترل اضافه وزن و ارتقاء کیفیت زندگی کودکان اجرا شود.
    کلیدواژگان: برنامه ارتقا سلامت، رویکرد مشارکتی، کیفیت زندگی، اضافه وزن، دختران دبستانی
  • سیما پورتیمور، فاطمه علایی کرهرودی*، زهرا صفوی بیات، نویده نصیری، لیلا خانعلی مجن صفحات 43-52
    زمینه و هدف
    با اینکه چندین سال از شروع برنامه احیای نوزادان می گذرد، همچنان نگرانی های عمده از نظر عملکرد ضعیف پرسنل در احیای نوزادان وجود دارد. پس پرداختن به موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان می تواند تا حدی از خطرات بالقوه بعدی در نوزادان جلوگیری کند. هدف این مطالعه تعیین موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان از دیدگاه پرستاران و پزشکان بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی تعداد 119 پرستار و 85 پزشک شاغل در 4 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران به صورت مبتنی بر هدف در سال 1392 مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه سنجش دیدگاه پژوهشگرساخته بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS-16، آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (آزمون دقیق فیشر، آزمون تی و کای دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از کل نمونه ها، 95 نفر از پرستاران (80%) و 75 نفر از پزشکان (88%) تجربه انجام احیا را داشتند. مهمترین عللی که از دیدگاه پرستاران و پزشکان به عنوان موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان موثر شناخته شد شامل تنش و استرس در احیا (88/6%)، عدم انتخاب اعضای تیم احیا بر اساس تجربه کاری و مهارت (88/2%)، عدم سازماندهی اعضای تیم جهت اجرای گام های احیا (84/9%)، ناهنجاری و مشکل تنفسی جدی (84/9%)، سن جنینی نوزاد (81/5%)، سالم (80/7%) و کافی نبودن وسایل و تجهیزات (79%)، بار کاری زیاد در بخش (79/8%)، کمبود دوره های باز آموزی (78/2%) و عدم کسب مهارت کافی (79/8%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج دیدگاه ها در مورد احیاء نوزاد، توجه بیشتر مسئولان بیمارستان جهت تشکیل یک تیم احیاء نوزاد شایسته و منسجم، و آموزش پرسنل درگیر احیاء نوزاد با تاکید و روشن سازی این موانع، ضروری خواهد بود.
    کلیدواژگان: برنامه احیاء نوزادان، پرستار، پزشک، موانع، موفقیت
  • راضیه سادات حسینی، معصومه علیجان پور آقاملکی*، طیبه مهرابی، اکرم زیرکی دانا، عادله دادخواه صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    معنویت مهمترین بعد وجودی در بیش از یک سوم افراد است و به عنوان نیروی قوی در مرکز زندگی آنها قرار گرفته است و به نحوی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر دارد. سلامت معنوی شامل دو بعد مذهبی و وجودی است که بعد وجودی، به تلاش برای درک معنا و هدف در زندگی اطلاق می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بعد وجودی سلامت معنوی و ابعاد جسمی و روانشناختی کیفیت زندگی در زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان بود.
    روش کار
    در این مطالعه همبستگی مقطعی که در سال 1392 انجام شد، تعداد 190 نفر از زنان نابارور 20 تا 45 ساله که به مرکز باروری و ناباروری شهر اصفهان مراجعه کردند از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای بررسی بعد وجودی سلامت معنوی و کیفیت زندگی به ترتیب از پرسشنامه سلامت معنوی و پرسشنامه کیفیت زندگی خلاصه شده سازمان جهانی بهداشت استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده spss-18 و آزمون های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین نمره کلی کیفیت زندگی زنان نابارور 87.9 ± 12.4، بعد جسمی کیفیت زندگی27.2 ± 4.5، بعد روانی 20.9 ± 3.5، بعد وجودی سلامت معنوی 44.8 ± 8.9 و سلامت معنوی کل 97.7 ± 14.8 بود. بین بعد وجودی سلامت معنوی با نمره کلی کیفیت زندگی و ابعاد جسمی و روحی کیفیت زندگی ارتباط مستقیم مشاهده شد (p<0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه ناباروری یک مشکل چند جانبه است و خسارات متعددی را برای زن ایجاد می کند و کیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد می توان با ارتقاء بعد وجودی سلامت معنوی کیفیت زندگی زنان نابارور را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بعد وجودی سلامت معنوی، ناباروری
  • رحمت میرزایی*، خالد کریمی، پونه شهریاری صفحات 61-69
    زمینه و هدف
    خانواده یک نهاد مهم اجتماعی است که رضایت و صمیمیت زوجین در شکل گیری و تداوم آن نقش مهمی دارد، در این بین متغیرهای متعدد ی خود بر رضایت و صمیمیت زوجین اثرگذار هستند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثر اشتغال زنان بر میزان رضایت مردان از زندگی زناشویی در شهر کرمانشاه در سال 1393بود.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی و توصیفی- تحلیلی، نمونه گیری به صورت دو مرحله ای انجام گرفت؛ در مرحله اول نمونه گیری خوشه ایمتناسب با حجم و مرحله دوم آن نمونه گیری تصادفی ساده بود و در آن 250 نفر از دبیران مرد دبیرستان های نواحی سه گانه آموزش و پرورش شهر کرمانشاه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه حاوی مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی انریچ جمع آوری گردید؛ سپس با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون های تحلیلی کای اسکوئر و ضریب همبستگی و با استفاده از نرم افزار 18 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین میزان رضامندی زناشویی در دو گروه مردان دارای همسر شاغل و غیرشاغل تفاوت معنی داری وجود مشاهده شد (0/000 = p). یافته ها ارتباط معنی داری بین رضامندی زناشویی و میزان تحصیلات در مردان دارای همسر شاغل نشان داد (0/008= p). اما بین میزان تحصیلات مردان دارای همسر غیر شاغل و میزان رضایت از زندگی زناشویی در مردان دارای همسر غیرشاغل ارتباط معنی داری مشاهده نشد. همچنین در مردان دارای همسر شاغل برخلاف مردان دارای همسر غیرشاغل بین سن ازدواج با رضایتمندی (0/003= p) و بین فاصله سنی زوجین با رضایتمندی زناشویی (0/007 = p) ارتباط معنا داری دیده شد. و نیز در مردان دارای همسر شاغل بین سابقه کاری مردان و رضامندی زناشویی رابطه معناداری مشاهده شد (2 00/0 = p).
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، یک رابطه معنی دار آماری بین رضایت زناشویی و ابعاد مختلف آن در مردان دارای همسران شاغل یافت شد. بنابراین، مطالعه حاضر این واقعیت را تایید می نماید که مردانی که با همسران شاغل زندگی می کنند از رضایت زناشویی بهتری نسبت به مردان دارای همسران خانه دار برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: رضایتمندی زناشویی، اشتغال، زنان
  • اسمعیل محمدنژاد، قاسم ابوطالبی، یاسر طالبیان، فاطمه نعمتی دوپلانی* صفحات 70-78
    زمینه و هدف
    نظریه هوش هیجانی دیدگاه جدیدی درباره پیش بینی عوامل موثر بر موفقیت و همچنین پیشگیری اولیه از اختلالات روانی فراهم می کند. مطالعاتی که در این زمینه انجام شده مبین نقش هوش هیجانی در سلامت روان می باشد. نظر به اهمیت نقش هوش هیجانی در بروز اختلالات هیجانی و سلامت روانی، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی و سلامت روانی در کارکنان پتروشیمی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که 420 نفر از کارکنان پتروشیمی بندرامام خمینی با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی بار- ان و پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی گلدبرگ (28 سوالی) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در SPSS-16 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره هوش هیجانی در کارکنان 198.75±29.22 و میانگین نمره سلامت روان 20.34±10.88 و در حد مطلوب بود. همچنین، بین سلامت روانی و هوش هیجانی، همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت (r= 0.66، p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بین سلامت روان با هوش هیجانی همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت. بنابراین با توجه به اینکه کارکنان پتروشیمی در محیط کار با استرس هایی همراه هستند، توصیه می شود که آنها در فعالیت های ورزشی و تفریحی فعال تر بوده؛ همچنین در دوره های آموزشی مربوطه شرکت نمایند تا بتوانند با استرس های درک شده مقابله نموده و سلامت روان خود را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، کارکنان پتروشیمی
  • معصومه اسدی، سارا آدرویشی، موسی محمودی، صدیقه فیاضی، محمد قاسمی ده چشمه* صفحات 79-88
    زمینه و هدف
    دانشجویان از حساس ترین قشرهای جامعه هستند و بسیاری از آنان، مدیران و برنامه ریزان آینده کشور خواهند شد و با توجه به اهمیت بهداشت روان در دانشجویان پرستاری که در آینده یکی از حلقه های مهم زنجیره بهداشت و درمان به حساب می آیند، این پژوهش با هدف ارزیابی وضعیت سلامت روان و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری اهواز انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش نمونه گیری سرشماری بر روی دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری- مامایی اهواز (149نفر) در سال 93-1392 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی گلدبرگ (28- (GHQ جمع آوری شد ه، سپس با نرم افزار spss-19 و با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل در سطح معنی داری p<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه، بر طبق نمرات کسب شده از پرسشنامه گلدبرگ (28- (GHQ 89 نفر (59/7%) از دانشجویان سالم (نمره 38-24)، 52 نفر (34/2%) آسیب پذیر (نمره بیش از 38) و 9 نفر (6/1%) از دانشجویان ناسالم بودند. آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس بین سلامت روان و جنسیت و علاقه به رشته تحصیلی و سکونت درخوابگاه و تحصیلات پدر و مادر ارتباط آماری معنی داری نشان داد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، درصد قابل ملاحظه ای از دانشجویان پرستاری مستعد ابتلا به مشکلات روانی هستند، بنابراین برنامه ریزی به منظور شناسایی دقیق عوامل موثر بر سلامت روان و کمک به ارتقای آن ضرورت دارد
    کلیدواژگان: سلامت روان، دانشجویان پرستاری، پرسشنامه سلامت عمومی
|
  • Abbas Heydari, Ali Meshkinyazd, Parvaneh Soodmand* Pages 9-19
    Background and Objectives
    The thesis is an original research on important matter، which leads to the development of nursing science. With regard to this point that، the evaluation of any program in stage of implementation is essential to promote and find their strengths and weaknesses as well as performing it، the aim of this study was to review the PhD thesis and compare it to the Britain thesis.
    Methods
    This descriptive-comparative method is called George Brady. By this method، current status of doctoral dissertations in all medical universities in Iran were investigated، following the same position in the UK top 10 in 2013 were conducted، then، The similarities and differences in the context of these programs was compared، and finally according to this for improving a PhD dissertation in Iran، the recommendations presented.
    Results
    In Medical Sciences Universities in both countries، there were mandatory units such as qualitative and quantitative research methods to pass before obtaining a thesis، determine the time for the process، get document shall be subject to written and oral presentations، and publication of the thesis. PhD dissertation in University of Medical Sciences in Iran، mostly in the form of qualitative research and few researches are mixed، whereas، in most British Medical Sciences Universities، this project is a quantitative research that is relevant to clinical work.
    Conclusion
    In this study، it was found that a doctoral dissertation in the field of nursing in the UK often performed in clinical issues and in Iran qualitative research was often performed. If nursing doctoral dissertation in the operational research goes ahead، it could solve the problems of the nursing community and promote the discipline of nursing and could help to solve the problems of the Iranian nursing community and improve and promote the discipline of nursing.
    Keywords: PhD Dissertation, Nurse, Iran, England
  • Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Saeedeh Ziaei *, Anooshirvan Kazemnejad, Eisa Mohamadi, Mahrokh Rostam Tabar Pages 20-28
    Background and Objectives
    Tubal ligation is recommendable for women completed their family. The existence of the menstrual disorders following this procedure has been the subject of debate for decades. The aim of this study was to compare menstrual cycle pattern and quality of life in women who have undergone tubal ligation and women without tubal ligation.
    Methods
    A retrospective study was carried out on 150 subjects with tubal ligation and on 150 subjects using condom as contraceptive method. Simple random sampling was used to collect data from health care centers in Rudsar, Iran during 2012-2013. Data collection tool was a questionnaire including questions regarding demographic, menstrual and obstetrical characteristics. The participants were also asked to fill out the Short Form Health Survey (SF-12). The analysis was performed using SPSS v.16. Statistical analysis was carried out using Chi-square and t-test.
    Results
    Women with TL (29 (19.3%)) had more menstrual irregularity than those without TL (14 women (9.3%)) (p=0.02). Women with tubal ligation had more duration of bleeding menstrual than those without the tubal ligation (p=0.03). Also there was a significant difference in menstrual cycle length between women with and without tubal ligation (p=0.01). Similarly, in the analysis of SF-12 scores, two groups were different in all domains of quality of life (p<0.0001).
    Conclusion
    We found significant differences in menstrual characteristics and quality of life between women with and without tubal ligation. Therefore, the consultation on these methods should be performed by health care providers.
    Keywords: Menstrual Pattern, Quality of Life, Tubal Ligation, Condom
  • Jafarzadeh S., Mohamahkhane Kermanshahi S.*, Hajizadeh E Pages 29-42
    Background and Objectives
    increasing trend of Childhood obesity is worrying in recent years and decreases the ir quality of life now and in the future. Therefore, the present study aimed to investigate the impact of health promotion programs with collaborative approach on the quality of life of overweight school children.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted in 2013, in which 80 overweight students at elementary school in Firozabad, selected by non- randomized method and divided into case group and control group. The data gathering tool was consisted of demographic information questionnaire of child and their parents, the general quality of life questionnaire (ped SQl version 4) in two forms (Child & Parent). Then in case groups, health promotion programs with 3 stages assessment, support ive and planning childhood overweight trend is increasing worryingly and evaluation was administered for 3 months. It's a one-hour sessions over a period of 3 to 6 weeks was held. (2 sessions per week for children, parents, schools members). Quality of life for children in both groups before and 3 months after intervention were examined and analyzed by using the SPSS software version 16 through (Independent and paired T-test).
    Results
    There were no significant difference before the intervention between the two cases and control groups in terms of demographic characteristics and quality of life in children, (p>0. 05). While after intervention "independent T test" showed a significant different between the two groups in means of quality of life before and after intervention (p<0.05) also paired T-test showed significant different in case group after intervention (p<0. 05).
    Conclusion
    It can be concluded that, implementation of health promotion programs with collaboration of children, parents and teachers, could improve the quality of life of children. Therefore, it is proposed that, with implementation of health programs, we can prevent the growing trend of overweight, obesity and low quality of life in children and adolescents.
    Keywords: Health Promotion Programs, Collaborative Approach, Quality of Life, Overweight, School, Age Girls
  • S. Pourteimoor, F. Alaee Karharoudy*, Z. Safavi Bayat, N. Nasiri, L. Khan Ali Mojn Pages 43-52
    Background and Objectives
    Despite the long history of neonatal resuscitation program, there are still major concerns about poor neonatal resuscitation performance (NRP) in hospitals. Since addressing the barriers to successful NRP may help preventing the potential risks to future neonates, the present study aimed to identify such barriers from the perspective of nurses and physicians.
    Methods
    In a descriptive-analytic study in 2013, 119 nurses and 85 physicians, employed at five teaching hospitals affiliated to Shahid Beheshti and Iran University of Medical Sciences were selected based on criteria for the study. Data were collected through a researcher-made questionnaire. All data were analyzed by SPSS v.16, descriptive (frequency, mean, and standard deviation) and inferential statistics (Fisher exact test, T test and chi-square).
    Results
    From total samples, 95 nurses (80%) and 75 physicians (88%) had an experience of doing resuscitation. The most important barriers to successful NRP from nurses and physicians point of view were: stress and tension in resuscitation (88.6%), failure to select team members based on work experience and skills in resuscitation (88.2%), and organize them to perform the steps of resuscitation (84.9%), abnormalities and serious respiratory problems (84.9%), low gestational age of newborn (81.5%), lack of safety (80.7%) and sufficiency of equipments (79%), high workload (79.8%), lack of training courses (78.2%) and inadequate skills (79.8%).
    Conclusion
    According to the perspectives about NRP, greater attention of hospital officials would be necessary to form a team of competent and coherent NR and personnel training who involved in NR by emphasizing and clarifying these barriers.
    Keywords: Neonatal Resuscitation Program, Nurse, Physician, Barriers, Success
  • R. Hosseini, M. Alijanpour Agamaleki*, T. Mehrabi, A. Ziraki Dana, A. Dadkhah Pages 53-60
    Background and Objectives
    Spirituality is the most important dimension of existence in more than a third of the people and it has been at the center of their life as a strong force so, may have an influence on a person's quality of life. Religious and spiritual well-being is comprised of two dimensions that existential dimension is trying to understand the meaning and purpose of life. Aim of this study was to investigation the relationship between spiritual existential dimension of well-being and quality of life in women with infertility referred to Isfahan Infertility Centers.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2013, 190, 20 to 45 years old infertile women who were referred to Isfahan Infertility Centers were selected through convenience sampling. To assess the existential dimension of spiritual well-being and quality of life, the Spiritual Health Questionnaire (SWBS) and Quality of Life Questionnaire summarized by the World Health Organization were used. Date was analyzed using spss v.18 and descriptive and analytical tests.
    Results
    The results of this study showed that, the mean of quality of life score was 87.9 ± 12.4, the physical dimension of quality of life was 27.2 ± 4.5, the psychological dimension was 20.9 ± 3.5, and existential dimension of spiritual well- being was 44.8 ± 8.9, and total spiritual health was 97.7 ± 14.8. There was a direct relationship between existential dimension of spiritual well- being and the total score (r =0.613, p<0.001), physical (r=0.386, p<0.001) and mental (r =0.66, p<0.001) quality life.
    Conclusion
    As infertility is a multi-faceted problem and can cause several damage s to women and influence the quality of life; we can improve quality of life in infertile women with promotion of spiritual well- being.
    Keywords: Quality of Life, Existential Spiritual Well, Being, Infertility
  • R. Mirzaei*, Kh Karimi, P. Shahryari Pages 61-69
    Background and Objectives
    Family is the most important social unit. Marital satisfaction among the couples plays a very important role in formation and continuity of family. Several factors have influence on the marital satisfaction and intimacy in couples. The aim of this study was to investigate the effect of employment status of women on their husbands’ marital satisfaction in the city of Kermanshah, 2014.
    Methods
    A cross-sectional design was used to conduct the study. Sampling was performed in two stages. At first stage cluster sampling and at the second stage simple random sampling was used to select 250 male teachers from the high schools in three educational districts in Kermanshah city. A questionnaire contains of demographic information and Enrich inventory was used to collect the data. Data were analyzed by using descriptive statistics, Chi square test, t-test and correlation coefficients in SPSS v.18. P-values less than 0.05 were considered as statistically significant.
    Results
    There was a significant difference in marital satisfaction of men with employed wives and marital satisfaction of men who are living with unemployed wives (p = 0.00). Also, results showed a significant correlation between marital satisfaction and the level of education in men with employed women (p=0.008). In contrast, there was no significant correlation between educational level and marital satisfaction in men with unemployed spouses. Findings showed that in men with employed wives, unlike men who had unemployed wives, there was significant correlation between age at marriage time (p=0.003) and age difference between the couples (p=0.007) with marital satisfaction. Also, in the men who had employed wives, there was a significant relationship between their work experience and the level of marital satisfaction (p=0.002).
    Conclusion
    According to the findings, there was a significant relationship between marital satisfaction and its various aspects among men with employed wives. However, this study supports that the men who are living with their employed wives have greater marital satisfaction rather than the men who are living with their unemployed housekeeper wives.
    Keywords: Marital Satisfaction, Employment, Women
  • E. Mohammadnejad, Gh Abutalebi, Y. Talebian, F. Nemati Dopulani* Pages 70-78
    Background and Objectives
    The theory of emotional intelligence provides new perspective on how to predict the influential factors on success as well as the early prevention of mental disorders. Based on the evidences, the people with special emotional skills are unique in various areas of life. Considering the important role of emotional intelligence (EI) in emotional and mental health disorders, this study was conducted to evaluate the relationship between emotional intelligence and mental health.
    Methods
    A correlation design was used to conduct the study. Using stratified random sampling method, 420 male and female employees of petrochemical center in Bandar-e-Imam Khomeini, Khuzestan, Iran were selected to participate in the study. Data were collected by the researcher using questionnaires including demographic form, the Goldenberg’s mental health inventory and the Emotional Intelligence Bar-on scale. The data were analyzed by descriptive and analytical statistics in SPSS-16. Statistical tests were considered significant at p-value less than 0.05.
    Results
    The Results of the study indicated the mean score of emotional intelligence (EI) and the mean score of mental health of petroleum employees were 198.75±29.22 and 20.34±10.88, respectively. In addition, there was a significant relationship between emotional intelligence and mental health (r= 0.66, p<0.001).
    Conclusion
    Based on the results there was a significant and direct relationship between mental health and emotional intelligence. However, because petroleum employees work in a stressful condition, it is recommended for them to involve in physical and recreational activities as well as in related educational courses to cope with stress and consequently to improve their mental health status.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, Petroleum Employee
  • M. Asadi, S. Adarvishi, M. Mahmoodi, S. Fayazi, M. Ghasemi Dehcheshmeh* Pages 79-88
    Background and Objectives
    Students are one of the vulnerable parts of the community. They mostly will be future managers or planners. Given the importance of nursing student's mental health, this study was planned to determine the mental health status and its relations with demographic factors among nursing students in Ahvaz.
    Methods
    In this descriptive study, a consensus sampling method was used to choose 149 students of the school of Nursing and Midwifery during 2013-2014. Data were gathered by a demographic form and the Goldberg’s General Health Questionnaire (GHQ-28), and was analyzed using descriptive statistics, ANOVA and t-test in SPSS v.19. Statistical tests were considered significant at p-value less than. 05.
    Results
    Based on the GHQ scores, 59.7% of students were healthy, 34.2% were susceptible and the rest of them, 6.1% fell under the poor mental health. There were significant association between gender, interest in the field of study, accommodation status and parent's level of education with mental health (p<0.05).
    Conclusions
    According to the results, the large numbers of nursing students are susceptible to mental health problems. Therefore, careful planning is essential in order to identify the factors affecting mental health and consequently improvement of mental health in nursing students.
    Keywords: Mental Health, Nursing Student, General Health Questionnaire