فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال هفدهم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افسر حاجی، کیومرث کریمی صفحات 187-197
    زمینه و هدف
    صرع یک اختلال شایع نورولوژیکی است که شمار زیادی از افراد در جهان گرفتار آن هستند. تاثیر صرع بر کیفیت زندگی و خود کارآمدی بیماران از محدودیت هایی که خود تشنج به تنهایی ایجاد می کند زیاد است. نگرانی، بلاتکلیفی و ننگ اجتماعی ناشی از صرع می تواند روی کیفیت زندگی و خود کارآمدی این بیماران تاثیر داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش نگرانی، بلاتکلیفی و ننگ اجتماعی در پیش بینی کیفیت زندگی و خود کارآمدی بیماران مبتلا به صرع انجام شد.
    روش کار
    روش مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بوده و نمونه پژوهش شامل 60 نفر از بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان علوی اردبیل در سال 1392 بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی نگرانی ایالت پنسیلوانیا، بلاتکلیفی، ننگ اجتماعی، کیفیت زندگی و خود کارآمدی بیماران مبتلا به صرع بود. داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع با بلاتکلیفی، نگرانی و ننگ اجتماعی همبستگی منفی (000/0=p) و نیز خود کارآمدی با ننگ اجتماعی همبستگی منفی داشت (008/0=p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 44 درصد واریانس کیفیت زندگی و 21 درصد واریانس خود کارآمدی بیماران توسط متغیرهای پیش بین بلاتکلیفی، نگرانی و ننگ اجتماعی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها، بیماران مبتلا به صرع از ننگ حاصل از برخورد اطرافیان به خاطر بیماری شان، بلاتکلیفی و نگرانی رنج می برند و به تبع همین ننگ ادراک شده، حس خودکارآمدی نیز در آنان پایین می باشد و به حمایت از سوی اجتماع و خانواده نیاز دارند.
    کلیدواژگان: بلاتکلیفی، خود کارآمدی، صرع، کیفیت زندگی، ننگ اجتماعی
  • گیتی ازگلی، زهره شیخان، فرین سلیمانی، سحر میرزایی، پدیده جنتی عطایی، طاهره ضیایی، فرحناز خلوصی بدر صفحات 198-206
    زمینه و هدف
    خواب نقش مهمی در تکامل کودکان دارد و بر رشد فیزیکی، رفتاری، عواطف و عملکرد شناختی کودک موثر است. همچنین مهارتهای تحصیلی و اختلالات توجه متاثر از خواب است. هدف از این پژوهش تعیین میزان اختلالات خواب و عوامل مرتبط با آن در کودکان پیش دبستانی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران در سال1392 بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که بر روی 400 کودک در سال 1392 انجام شد. نمونه های پژوهش را کودکانی تشکیل میدادند که برای ارزیابی رشد به مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران مراجعه کرده بودند. نمونه گیری به صورت خوشه ایانجام شد. پرسشنامه ها توسط مادران کودکان بطریقه مصاحبه تکمیل گردید. عوامل مرتبط در این مطالعه شامل سن، شاخص توده بدنی، خواسته بودن کودک، شغل و تحصیلات مادر، شغل و تحصیلات پدر و... بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر استفاده شد.
    یافته ها
    میزان اختلال خواب در کودکان 3/36 درصد (144 نفر) بود. سن، شاخص توده بدن، وجود بیماری در مادر، مصرف مواد مخدر توسط پدر و وجود سازگاری زناشویی والدین با اختلالات خواب ارتباط داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    اختلالات خواب رشد و تکامل کودکان را تهدید میکند و باید به عنوان عاملی مهم و تاثیرگذار در سلامت کودکان مورد توجه قرار گیرد. مشکلات تغذیه ای که منجر به چاقی میشود، رفتارهای پرخطر والدین و بیماری مادر و مجادلات زناشویی ممکن است از علل مساعد کننده اختلالات خواب در کودکان باشد. لذا ایجاد محیطی امن و دور از هرگونه کشمکش درآموزش به والدین بایستی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلالات خواب، کودکان پیش دبستانی، عوامل مرتبط، مراکز بهداشتی و درمانی
  • سارا آدرویشی، معصومه اسدی، موسی محمودی، الله داد خدادای، محمد قاسمی ‬ده چشمه، فرزانه یدالهی فارسانی صفحات 207-217
    زمینه و هدف
    اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم و اغلب به شکل دلواپسی است که با حس تردید نسبت به یک عامل ناشناخته تعریف میشود. دانشجویانی که در محیطهای بیمارستانی مانند اتاق عمل فعالیت میکنند، تحت تاثیر عوامل استرسزا قرار میگیرند. آموزش مهارت حل مساله نوعی مداخله روانشناختی کوتاه مدت است که میتواند در حل مشکلات روانشناختی استفاده شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تاثیر آموزش مهارت حل مساله بر اضطراب دانشجویان اتاق عمل انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بر روی دانشجویان کارشناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1393 انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و اضطراب اسپیل برگر استفاده شد. بعد از آزمون اولیه از 90 دانشجو به روش سرشماری، 60 دانشجو با اضطراب بالا شناسایی شد که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله در 8 جلسه بصورت هفته ای یک بار تحت آموزش مهارت حل مساله قرار گرفتند و دو ماه بعد از آزمون، پیگیری شدند. در حالی که برای گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون کای اسکوئر و تی در spss-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش حل مساله، اضطراب حالت دانشجویان را به صورت معناداری کاهش داد (001/0p<)، اما در اضطراب صفتی تغییر معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از برنامه های آموزشی مهارت حل مساله باعث بهبود اضطراب در دانشجویان اتاق عمل می شود، لذا به عنوان یک روش کم هزینه و ساده جهت کاهش اضطراب دانشجویان توصیه میشود.
    کلیدواژگان: آموزش، مهارت حل مساله، اضطراب، دانشجویان، اتاق عمل
  • زینب کرد، پریا شاهانی*، اکرم دبیریان، مریم رسولی، فرید زایری صفحات 218-229
    زمینه و هدف

    برنامه ریزی جهت ارائه خدمات سلامت، معمولا با میزانی از خطر همراه است. از آنجا که دستیابی به یک ایمنی فراگیر مستلزم برآوردی مقدماتی از وضعیت کنونی است، لذا پژوهش حاضر با ارزیابی وضعیت اصول ایمنی کودکان بستری در بخش های کودکان بیمارستان منتخب آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 93-1392 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مقطعی و توصیفی بود که در بخشهای داخلی و جراحی کودکان بیمارستان مفید در سال 93-1392 انجام شد. داده ها از طریق مشاهده و چک لیست های محقق ساخته ایمنی کودک از نظر تجهیزات بخش، محیط فیزیکی و مراقبت های پرستاری جمع آوری گردید. بر اساس نمرات کسب شده وضعیت ایمنی در سه دسته شامل وضعیت مطلوب، نسبتا مطلوب و نامطلوب تقسیم بندی شد. نتایج با استفاده از SPSS-19 و روش های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان اجرای ایمنی کودک در رابطه با تجهیزات موجود در بخش 6/77 درصد (مطلوب)، محیط فیزیکی 6/45 درصد (نسبتا مطلوب) و در رابطه با مراقبتهای پرستاری 5/66 درصد (مطلوب) بود.

    نتیجه گیری

    وضعیت ایمنی بیمارستان مورد بررسی به ویژه در حیطه محیط فیزیکی در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد که ممکن است باعث خطراتی برای کودکان شود. بنابراین برای کاهش خطرات و ارتقای وضعیت ایمنی بیمارستان در زمینه های دارای ضعف انجام تمهیدات و مداخلات لازم ضروری میباشد.

    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، بیمارستان اطفال، ممیزی ایمنی
  • حمیدرضا بهنام وشانی، نفیسه حکمتی پور *، سعید واقعی، سیدمحسن اصغری نکاح صفحات 230-239
    زمینه و هدف

    عوارضی که بیماری تالاسمی بر کودکان می گذارد باعث می شود آن ها زندگی توام با خستگی، ضعف و رنجوری را در ایام کودکی و نوجوانی خود تجربه نمایند و قادر به تجربه محیط زندگی خود مانند افراد سالم نباشند. در شرایطی که پیچیدگی و سختی رفتار افزایش می یابد خودکارامدی تقلیل خواهد یافت. قصه گویی یک روش یادگیری مشاهده ای است که بر ارتقاء خودکارآمدی تاثیرگذار است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر قصه گویی بر خودکارآمدی کودکان 12- 7 سال مبتلا به تالاسمی در مشهد انجام شد.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهی 60 کودک 12- 7 سال مبتلا به تالاسمی در کلینیک فوق تخصصی کودکان سرور در سال 1393 در دو گروه قصه گویی و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله 8 جلسه 60 دقیقه ای قصه گویی گروهی اجرا شد و در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. واحدهای مورد پژوهش ابزار خودکارآمدی موریس را در سه مرحله قبل از قصه گویی، بلافاصله و 1 ماه پس از قصه گویی تکمیل نمودند. تحلیل داده ها توسط آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه های تکراری با استفاده از SPSS-16 انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، میزان خودکارآمدی و ابعاد آن بین دو گروه طی سه مرحله ارزیابی تفاوت معنی داری داشت (001/0>p)، یعنی خودکارآمدی در گروه قصه گویی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر بر اثربخشی قصه گویی به صورت گروهی بر خودکارآمدی عمومی کودکان تالاسمی تاکید دارد. این پژوهش می تواند قصه گویی را به عنوان شیوه ای جذاب برای کودکان به بیمارستان های دوست دار کودک معرفی نماید.

    کلیدواژگان: قصه گویی، خودکارآمدی، تالاسمی
  • افسر حاجی، هیمن محمودفخه صفحات 240-247
    زمینه و هدف
    صرع یک بیماری عصبی مزمن بوده و شامل گروهی از اختلالات است که با تشنج های مکرر مشخص می شود و پیامدهای نوروبیولوژیک، روانی- اجتماعی و روان شناختی بسیاری برای مبتلایان به همراه دارد. بیماران صرعی از حمایت اجتماعی کم یا ناکافی از سوی جامعه برخوردارند. آگاهی یک نیاز اساسی برای خودمدیریتی بیماران می باشد ولی بیماران مبتلا به صرع از سطح آگاهی متوسط و پایین نسبت به بیماری خود برخوردارند. بر همین اساس هدف از این پژوهش بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و خودمدیریتی با کیفیت زندگی در بیماران صرعی می باشد.
    روش کار
    روش مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بوده و نمونه پژوهش شامل 60 نفر از بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان علوی اردبیل در سال 1392 بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه حمایت اجتماعی، مدیریت خود و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع بود. داده ها با SPSS-20 و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند (05/0>p).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی و مدیریت زندگی با کیفیت زندگی همبستگی مثبت معنی داری داشتند (002/0=p) و این بدین معناست که با افزایش حمایت اجتماعی و آموزش خود مدیریتی به این بیماران، می توان کیفیت زندگی آنها را بالا برد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون هم نشان داد که 5/ 18درصد از واریانس کیفیت زندگی توسط حمایت دوستان تبیین می شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، ضرورت حمایت درست و به جا از سوی جامعه و خانواده احساس می شود و همچنین لازم است راهکارهای خود مراقبتی را به آنان آموزش داد تا به صورت یک فرد عادی بتوانند در جامعه زندگی کنند و کیفیت زندگیشان بالاتر برود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، صرع، کیفیت زندگی، خود مدیریتی
  • شهرام محمدخانی، طیبه یگانه، کبری کریم پور صفحات 248-259
    زمینه و هدف
    خودمهارگری به عنوان یکی از سازه های بسیار مهم شخصیت انسان، نقش حائز اهمیتی در غلبه بر تمایلات و تکانه های ناسالم و همچنین انجام رفتارهای اجتماعی و سازگارانه دارد. پژوهش ها نشان داده اند که مذهب در مقابل گرایش نوجوانان به مصرف موادمخدر به عنوان یک سپر محافظتی عمل می کند. انتظار می رود یکی از فرآیندهای زیربنایی که مذهب از طریق آن نقش بازدارندگی خود را در برابر اعتیاد به مواد مخدر ایفا نماید، ظرفیت خودمهارگری است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش جهت گیری های مذهبی و خودمهارگری در پیش بینی آمادگی اعتیاد به مواد مخدر انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه همبستگی است و جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان دختر دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی بود که در نیمسال اول سال تحصیلی 94-1393 ساکن خوابگاه بودند. از این جامعه نمونه ای با حجم 110 نفر به شیوه دردسترس انتخاب شد. از مقیاس های جهت گیری مذهبی آلپورت، فرم کوتاه خودمهارگری تانجنی و پرسشنامه آمادگی اعتیاد وید و بوچر به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. تحلیل داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون و استفاده از Spss-21 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین جهت گیری مذهبی درونسو با آمادگی به اعتیاد (001/0=p، 30/0- =r) و خودمهارگری با آمادگی به اعتیاد (000/0=p، 40/0- =r) رابطه معنادار آماری وجود داشت. بر اساس تحلیل رگرسیون گام به گام، در مجموع دو متغیر جهت گیری مذهبی درون سو و خودمهارگری می توانند 19 درصد از تغییرات متغیر ملاک را پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    جهت گیری های مذهبی به واسطه تاثیرات مهمی که در زندگی افراد دارد یک روش مقابله ای موثر در برابر رفتارهای انحرافی بوده و از طرفی با تقویت روحیه خودمهارگری می توان از بروز خطرپذیری و رفتارهای انحرافی نظیر آمادگی ابتلا به اعتیاد را در افراد پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: دینداری، خودمهارگری، اعتیاد به مواد مخدر
  • علی شیخ الاسلامی، سیده ساره آذرنیور، نسیم محمدی صفحات 260-269
    زمینه و هدف
    زنان برخوردار از کیفیت زندگی بالا پایه های مستحکم زندگی خانوادگی سالم و توام با سعادت هستند. کیفیت زندگی ابعاد متفاوت سلامت و آسایش جسمی، روانی و اجتماعی زندگی افراد را در برداشته و متاثر از عوامل مختلفی می باشد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی کیفیت زندگی زنان متاهل بر اساس دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت انجام گرفت.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را زنان متاهل شهر رشت در سال 1394 تشکیل می دادند که150 مادر به روش نمونه گیری در دسترس، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، مقیاس عملکرد جنسی زناشویی و پرسشنامه صفات شخصیتی نئو استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در SPSS-16 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین دانش و نگرش جنسی با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه مستقیم معنادار (01/0p<)، بین صفات شخصیتی برونگرایی، انعطاف پذیری، دلپذیربودن و مسئولیت پذیری با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه مستقیم معنادار (01/0p<) و بین صفات شخصیتی روان رنجورخویی با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه معکوس معناداری وجود داشت (01/0p<). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که 45 درصد از کل واریانس کیفیت زندگی زنان متاهل به وسیله دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت پیش بینی می شد.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که با افزایش دانش و نگرش جنسی و داشتن صفات شخصیتی همچون برونگرایی، انعطاف پذیری، دلپذیربودن و مسئولیت پذیری بر سطح کیفیت زندگی زنان متاهل افزوده می شود و با داشتن صفات شخصیتی مثل روان رنجورخویی، سطح کیفیت زندگی زنان متاهل کاهش می یابد. بنابراین با توجه به اهمیت کیفیت زندگی زنان متاهل و نقش تعیین کننده دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت در پیش بینی آن، لزوم توجه به آگاهکردن زنان در رابطه با دانش و نگرش جنسی و پرورش صفات شخصیتی مطلوب ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دانش جنسی، نگرش جنسی، صفات شخصیت، زنان متاهل
|
  • A. Haji, Q. Karimi Pages 187-197
    Background and Objectives
    Epilepsy is a prevalent neurological disorder that puts trouble for many people worldwide. The impact of epilepsy on the self-efficacy and quality of life of patients is greater than the limitations imposed by the seizures alone. Worry, uncertainty and stigma associated with epilepsy may affect the self-efficacy and quality of life. The present study aimed to identify the relationship of worry, uncertainty and stigma with the self-efficacy and quality of life in the patients with epilepsy.
    Methods
    A descriptive-correlational design was used to conduct the study. Through the convenience sampling method, 60 patients with epilepsy admitted to the neurology unit of Alavi hospital affiliated to Ardabil University of Medical Sciences were involved in the study during 2014. Data were collected by administering the Penn State Worry Questionnaire, Intolerance of Uncertainty Scale, Epilepsy Stigma Scale, Epilepsy Self-Efficacy and Epilepsy Quality of Life Scale. Data were analyzed using Pearson&rsquos correlation coefficient and multivariate regression analysis in SPSS v.20.
    Results
    Findings indicated that quality of life of patients with epilepsy negatively correlated with reported worry, uncertainty and stigma (p=0.000), also self-efficacy negatively correlated with the social stigma (p=0.008). Regression analysis also showed that 44 percent of the variance in quality of life and 21% of the variance of self-efficacy in these patients is predicted by uncertainty, fear and social stigma.
    Conclusions
    According to the findings, patients with epilepsy suffer from stigma, uncertainty and worry and consequently the sense of self-efficacy is decreased among them so they need support from the community and family.
    Keywords: Uncertainty, Self, Efficacy, Epilepsy, Quality of Life, Social Stigma
  • G. Ozgoli, Z. Sheikhan, F. Soleimani, S. Mirzaee, P. Janatiataee, T. Ziaie, F. Kholosi Badr Pages 198-206
    Background and Objectives
    Sleep plays an important role in development of children. Sleep affects physical growth, behavior, emotion and cognitive function. Also, learning activities and attention are affected by sleep quality. This study aimed to determine the sleep disorders and related factors among preschool children in the health centers affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran, 2013.
    Methods
    This was a descriptive-cross sectional study carried on 400 children selected by cluster sampling method. At first, health centers divided to zones of North, South, West and East then two centers from each zone were selected. Data were collected by Questionnaire included two sections of demographic characteristics and the Children&rsquos Sleep Habit Questionnaire (CSHQ). Additionally factors including age, BMI, being unwanted or wanted child, job and education of parents were included. Data were analyzed by SPSS v.16 and descriptive statistics and Chi-square test was used. P-values under 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    Mean age of children was 64.3�9.3 months. Prevalence of sleep disorders was 36.3%. Sleep disorders were associated with age, body mass index of children, mother&rsquos diseases, father&rsquos drug abuse and marital status of parents (p<0.05).
    Conclusion
    Sleep disturbances threaten growth and development of children, and should be considered as important and effective agent in their health. Nutritional problems leading to obesity, high risk behaviors of parents, disease of mother and marital conflict of parents may lead to sleep disorders in children. We suggest parents must be diligent in making safe and conflictless environment
    Keywords: Sleep Disorders, Preschool Children, Related Factors, Health Care Centers
  • S. Adarvishi, M. Asadi, M. Mahmoodi, A. Khodadadi, M. Ghasemi Deh Cheshmeh, F. Farsani Pages 207-217
    Background and Objectives
    Anxiety is defined as an unpleasant and vague feeling and often is associated with a sense of uncertainty about an unknown factor. Students who are trained in the hospital settings like operating rooms are affected by stressful factors. Problem-solving is a short-term intervention that can be used to treat psychological problems. This study was carried out to evaluate the effect of problem-solving skill training on anxiety among operating room students.
    Methods
    This quasi-experimental study with a pre-and post-test design was conducted on operation room students of Ahvaz-Jundishapur University of Medical Sciences, 2013. Data was collected by the demographic information form and Spielberger&rsquos questionnaire. After an initial screening of 90 students, 60 person who had high level of anxiety were randomly divided into experimental (n=30) and control (n=30) groups. The experimental group obtained 8 sessions (one session per week) problem solving training and two months later, the test repeated. The control group only followed-up without any intervention. Data were analyzed using chi-square and t-test in SPSS (v. 19).
    Results
    The results showed that problem solving training significantly decreased state anxiety (p<0.001), but did not decreased the trait anxiety.
    Conclusion
    In general, problem solving training course has positive effect on decreasing the anxiety in operating room students. Therefore this training course is suggested for students as a low-cost and simple method.
    Keywords: Training, Problem, solving skills, Anxiety, Students, Operating room
  • Z. Kord, P. Shahani, A. Dibirian, M. Rasuli, F. Zayeri Pages 218-229
    Background and Objectives

    Providing the health care service accompanies with a degree of risk. Since attaining comprehensive safety requires a preliminary evaluation of the present situation, this study aimed to determinr the safety status of children admitted to the hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Iran.

    Methods

    This cross-sectional and descriptive study was performed in the medical and surgical wards of the Mofid children Hospital in Tehran during 2013-2014. A researcher made observation-based checklist about children&rsquo safety was used to collect the data about equipments&rsquo safety, physical environment and nursing cares. Based on the achieved scores, hospital&rsquos safety conditions were categorized into three groups of favorable, relatively favorable, and unfavorable.

    Results

    Data analysis showed the adherence of children settings to safety measures. Regarding equipment&rsquos safety, 77.6% was favorable, 45.6% of physical environment scored as relatively favorable, and 66.5% of nursing cares graded as favorable.

    Conclusion

    This study showed that the safety state of pediatric wards of the Mofid hospital affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences was desirable in equipments and the safety status of the physical environment nevertheless nursing care measure was moderate which can lead to problems and hazards for patients. Finally, reinforcing the safety measures in the three criteria is necessary to decreas the risks and subsequently improvement of safety in hospital.

    Keywords: Patient Safety, Pediatric Hospital, Safety Audit
  • Hr Behnam Vashani, N. Hekmati Pour, S. Vaghee, S. M. Asghari Nekah Pages 230-239
    Background and Objectives

    Thalassemia accompanies with serious side effects in children and can make them fatigue, weak and afflicted during childhood and adolescence. Besides increasing the complexity and difficulty of patients&rsquo condition, self-efficacy would be decreased. Storytelling is a method of observational learning that can promote self-efficacy. This study was performed to determine the effect of storytelling on self-efficacy in children with Thalassemia aged 7-12 Years.

    Methods

    In this randomized clinical trial 60 children with thalassemia referred to pediatric clinics in the city of Mashhad, Iran in 2014 was randomly allocated to control and intervention (storytelling) groups. In the intervention group, stories were read for one hour in eight sessions. Control group did not receive any intervention. Self-Efficacy Questionnaire for Children (SEQ-C) was completed by the children in three stages: before, after and 1 month after the intervention. Data were analyzed by independent t-test and repeated measures ANOVA in SPSS (v.16).

    Results

    Based on data analysis, self-efficacy and its dimensions were significantly different between the two groups (p>0.001) and self efficacy in storytelling group increased significantly.

    Conclusion

    The results emphasized on the effectiveness of storytelling on general self-efficacy in children with thalassemia. This study introduces storytelling as an interesting technique to improve self-efficacy of children in the child friendly hospitals.

    Keywords: Storytelling, Self, Efficacy, Thalassemia, Social Cognitive Theory, Children
  • A. Haji, H. Mahmoud Fakhe Pages 240-247
    Background and Objective
    Epilepsy is a chronic neurologic condition that includes a group of disorders characterized by recurrent seizures and neurobiological, psychosocial and psychological consequences for people who suffer from it.�Generally patients with epilepsy do not receive enough social support in the community. In addition, information is the basic requirement for patients who suffer from epilepsy but they have a moderate to weak information about the disease. The purpose of this study was to investigate the relationship between social support and self-management with quality of life in patients with epilepsy
    Methods
    A descriptive-correlational design was used to conduct the study. Through the convenience sampling method 60 patients with epilepsy admitted to the neurology unit of Alavi hospital affiliated to Ardabil University of Medical Sciences were involved in the study during 2014. Data were collected by administering the Social Support Scale, Epilepsy Self-Management Scale and Epilepsy Quality of Life Scale. Data were analyzed using Pearson&rsquos correlation coefficient and multivariate regression analysis in SPSS v.20.
    Results
    The results showed that social support and self-management have significant positive correlation with quality of life (p=0.002).This means that by increasing social support and improving self-management education to patients, their quality of life can be enhanced. Regression analysis showed that %18.5 of variance in quality of life was determinated by friends support.
    Conclusion
    According to the results, the need for correct and proper support from the community and the family is essential and also self-care strategies should be taught to patient to be able to live in the community with higher quality of life.
    Keywords: Epilepsy, Quality of Life, Self, Management, Social Support
  • Sh Mohammadkhani, T. Yeganeh, K. Karimpour Pages 248-259
    Background and Objectives
    Self-control supposed to be one of the basic and fundamental characters of personality that plays important role in overcoming unhealthy desires or impulses and as well doing sociable and normal behaviors. Prior studies have shown the role of religion as preventive and protective for drug addiction in the adolescences. This research aimed to study the role of religious orientation and self-control in prediction of drug addiction potential.
    Methods
    One hundred and ten female students of Kharazmi University in Iran living in dormitory were selected using convenience sampling method during the first semester (fall semester) in 2014. Research tools included Alport Religious Orientation, short form of Tanjeni self-control and Weed & Butcher drug addiction potential scale. Data were analyzed by Pearson Correlation Coefficient and Multiple Regression Analysis (stepwise).
    Results
    Result of data analysis showed there was a meaningful relation between intrinsic religious orientation, self-control and risk of drug addiction. Based on multiple regression analysis (stepwise), intrinsic religious orientation and self-control can predict the changes in drug addiction potential up to 19%.
    Conclusion
    Because of the special and important role of religious beliefs in daily life of people, they play an important role in confronting with deviant behaviors. Moreover, risky and deviant behaviors such as addictions can be prevented through reinforcing self-control skills.
    Keywords: Religious, Self, Control, Drug Addiction, Religious Orientation
  • A. Sheykholeslami, S. Azarniyoorn., Mohammadi Pages 260-269
    Background and Objectives
    Women with a high quality of life are the bases of healthy families and happiness. Quality of life is related with different aspects of health, physical safety, mental and social life of the people and influenced by many factors. The purpose of this study was to predict the quality of life of married women based on sexual attitude and knowledge and personality traits.
    Methods
    The design of this study was correlational and statistical population comprised of all married women in Rasht, Iran. From this population, 150 married women were selected using convenience sampling method. The used tools were Quality of life Questionnaire of World Health Organization, Marital Sexual Function Scale and Five-Factor Personality Questionnaire. Data analysis was performed through Pearson&rsquos correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    The findings showed a positive significant correlation between sexual attitude and knowledge with quality of life of married women and there was positive correlation between personality dimensions of extraversion, openness, conscience and pleasant with quality of life. Also there was negative correlation between personality dimensions of neuroticism with quality of life. The results of regression analysis also revealed that 45% of the total variance of quality of life can be explained by sexual knowledge, attitude and personality traits.
    Conclusion
    Hence, it can be concluded that with increasing the level of knowledge and sexual attitude of married women, the quality of life increases. On the other hand, having the features such as extraversion, flexibility, agreeableness and accountability can increase women&rsquos quality of life and in contrast, the characteristic of neuroticism decreases the quality of life among married women. Therefore, considering the importance of quality of life of married women and role of knowledge and sexual attitude and personality traits to predict it, attention to women's awareness about sexual knowledge and attitude and breeding desirable personality traits would be necessary.
    Keywords: Quality of Life, Sexual Knowledge, Sexual Attitude, Personality Traits, Married Women