فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال هفدهم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد نریمانی، محمدنبی صالحی، نسا کاظمی صفحات 270-280
    زمینه و هدف
    استرس شغلی در پرستاران به فرسودگی، نارضایتی شغلی و تغییر شغل منجر می شود. همچنین خودکارآمدی از مهمترین عوامل در رشد ارتباطات سالم اجتماعی است که افزایش آن فرد را قادر می سازد تا با فشارها و استرس های طولانی مدت مقابله کند. رفتار درمانی دیالکتیکی با تاکید بر اصل تغییر و پذیرش، زمینه را برای تحمل پریشانی و کارامدی رابطه بین فردی فراهم می کند. لذا این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی رفتار درمانی دیالکتیکی بر کاهش استرس و افزایش خودکارآمدی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. از بین کلیه پرستاران بیمارستان های شهر سنندج در سال 1393، 30 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابتدا از هر دو گروه مداخله و کنترل پیش آزمون گرفته شد، سپس برای گروه مداخله برنامه آموزشی رفتار درمانی دیالکتیکی طی 8 جلسه 5/2 ساعته به صورت 1 جلسه در هفته به صورت گروهی اجرا گردید. پس از اتمام جلسات آموزشی از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استرس شغلی و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر استفاده شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و با شاخص های توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد بین میانگین نمرات پس آزمون دو گروه مداخله و کنترل در استرس شغلی (002/0>p ، 49/83=F) و خودکارآمدی (002/0>p ، 185/91=F) تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    همانطور که نتایج نشان می دهد رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش استرس شغلی و افزایش خودکارآمدی موثر بود. رفتار درمانی دیالکتیکی می تواند با تاکید بر هوشیاری فراگیر بنیادین و تحمل پریشانی به عنوان مولفه های اصل پذیرش و همچنین تنظیم هیجانی و کارآمدی بین فردی به عنوان مولفه های اصل تغییر و نیز از طریق راهبردهایی از قبیل آموزش مهارت های رفتاری، جایگزینی رفتارهای ناسازگارانه با پاسخ های منطقی و سازگارانه، شناسایی هیجانات منفی و نحوه مقابله با آنها، منجر به کاهش استرس و افزایش خودکارآمدی گردد.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیکی، استرس شغلی، خودکارآمدی، پرستاران
  • مهدی حسنوند عموزاده، محمد مهدی عقیلی صفحات 281-290
    زمینه و هدف
    اختلال وسواسی- جبری اختلالی شایع در جامعه است و آثار منفی این اختلال در عملکرد افراد قابل توجه است. نظریه های رایج نشان می دهد که اختلال وسواسی- جبری تحت تاثیر عوامل بیولوژیکی است. با این حال مدل های شناختی وسواس فکری- جبری تاکید بر عوامل شناختی دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیش بینی کننده های شناختی علایم وسواس- جبری در دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    در یک مطالعه همبستگی تعداد 300 دانشجو (243 مونث و 57 مذکر) از رشته های روان شناسی، علوم تربیتی، مهندسی کشاورزی، علوم کامپیوتر، مدیریت و حقوق دانشگاه پیام نور لرستان به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای در نیمه دوم سال تحصیلی 93-1392 انتخاب شدند. دانشجویان پرسشنامه وسواسی اجباری- بازنگری شده (OCI-R)، ارزیابی فراشناختی-30 (MCQ-30)، نگرانی پن استت (PSWQ) و طرحواره های ناکارآمد یانگ (YSQ-SF) را تکمیل نمودند. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان چندگانه با استفاده از SPSS-16 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد نگرانی، باورهای فراشناختی و طرحواره های ناکارآمد با علایم وسواسی- جبری رابطه معنی داری داشتند (001/0p<). نتایج حاصل از رگرسیون همزمان نیز نشان داد 8/64 درصد از کل واریانس وسواسی- جبری به وسیله نگرانی، باورهای فراشناختی و طرحواره های ناکارآمد پیش بینی می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش موثر متغیرهای پژهش حاضر در اختلال وسواسی- جبری، برگزاری دوره های آموزشی مهارتهای مقابله با اختلال وسواس-جبری برای دانشجویان و ارائه راه حل های ارتقاء سلامت روان در طول دوره تحصیلی می بایست توسط متولیان سلامت دانشگاه ها پیشنهاد میشود.
    کلیدواژگان: وسواس، جبری، نگرانی، باورهای فراشناختی، طرحواره های ناکارآمد
  • اکبر عطادخت، رقیه زارع صفحات 291-299
    زمینه و هدف
    خشونت خانگی یکی از بحث انگیزترین مسائلی است که در دهه های اخیر توجه پژوهشگران و محققان را به خود جلب نموده و می تواند تاثیر منفی زیادی بر جنبه های مختلف سلامت زنان از جمله حالات خلقی داشته باشد. هدف از این پژوهش مقایسه حالات خلقی زنان با و بدون تجربه خشونت خانگی و ارزیابی نقش حالات خلقی زنان در پیش بینی خشونت خانگی بود.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع مقایسه ای بود و جامعه آماری شامل کلیه زنانی بودند که در سال 1393 به دلیل خشونت همسر به مرکز پزشکی قانونی شهرستان اردبیل مراجعه کرده و همچنین زنانی که هیچگونه شکایتی مبنی بر خشونت همسر علیه خود نداشتند. از این جامعه نمونه ای به حجم 90 نفر (از هر گروه 45 نفر) با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و با استفاده از مقیاس حالات خلقی برومز مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با تحلیل واریانس یکطرفه و تحلیل رگرسیون لوجیستیک در SPSS v.16 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین زنان با و بدون تجربه خشونت از لحاظ حالات خلقی مانند تنش، افسردگی، خستگی، سردرگمی، آرامش و شادکامی تفاوت وجود داشت (05/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 54 تا 74 درصد واریانس خشونت پذیری زنان با حالات خلقی تبیین می شود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که برای کاستن از میزان شیوع خشونت های خانگی و کنترل مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی ناشی از خشونت، می توان با ارزیابی حالات خلقی زنان و شناسایی افراد در معرض خشونت، اقدامات پیشگیرانه ای مانند آموزش مدیریت استرس و اضطراب انجام داد.
    کلیدواژگان: حالات خلقی، خشونت خانگی، زنان
  • صلاح دل آرا مغانلو، علی صادقیان، سعید مهری، عیسی رزاقی، پرویز مولوی صفحات 300-310
    زمینه و هدف
    تنش شغلی بعنوان قویترین عامل ایجاد کننده اختلالات روانی و حتی جسمی است. عوامل تنش زای مختلفی در حرفه معلمی وجود دارد که میتوانند سبب کاهش کیفیت عملکرد معلمان و بروز مشکلات مرتبط با سلامت آنها گردند. لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه هوش هیجانی و سلامت روانی با تنش شغلی معلمان انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه آماری شامل تمامی معلمان شهرستان ملکان بود که در سال تحصیلی 92-91 مشغول به تدریس بودند. نمونه های پژوهش 200 نفر (116 نفر مرد و 84 نفر زن ) بودند که بر پایه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه تنش شغلی باگلیونی، پرسشنامه هوش هیجانی سیبر یاشرینگ و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28 ). داده های جمع آوری شده از طریق رگرسیون گام به گام در spss-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دو متغیر هوش هیجانی و سلامت روانی با هم 82 درصد از تغییرات تنش شغلی معلمان را پیش بینی می کنند. از بین این مولفه ها اضطراب بیشترین نقش زا در پیش بینی تنش شغلی داشته و به تنهایی حدود 61 درصد از تغییرات تنش شغلی را تبیین کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مولفه های هوش هیجانی و سلامت روانی به طور معنی داری تنش شغلی معلمان را پیشبینی میکنند، بنابراین برای ارتقای بهره وری شغلی معلمان آموزش مولفه های هوش هیجانی در محیط کاری و زندگی روزمره و توجه به عوامل تاثیرگذار در افزایش سلامت روان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روانی، تنش شغلی
  • فاطمه ناهیدی، نسیم خادمی، محمد اریسیان، اسما پورحسین قلی صفحات 311-318
    زمینه و هدف
    اضطراب یک اختلال روانی است که میتواند متعاقب تجاوز جنسی بروز کرده و تهدید جدی برای سلامتی زنان باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی اضطراب در قربانیان زن تجاوز جنسی مراجعهکننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان در سال 1393 بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی شامل 93 زن قربانی تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار مطالعه برگه اطلاعات دموگرافیک و سلامت روان scl-90 بود. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمونهای آماری همبستگی اسپیرمن، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه در spss-17 استفاده شد.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که همبستگی مثبت و معناداری بین تجاوز جنسی و اضطراب وجود داشت (001/0p<) به طوری که شیوع اضطراب در افرادی که دچار تجاوز جنسی شده بودند متوسط رو به بالا بود. همچنین 5/6 درصد (6 نفر) از افراد اضطراب را در حد خفیف ( نمره 1-0)، 7/81 درصد (76 نفر) در حد متوسط (نمره 3-1) و 8/11 درصد (11 نفر) در حد شدید گزارش نمودند. از 9 زیرشاخص مربوط به اضطراب 6/51 درصد (48 نفر) از واحدهای مورد پژوهش تجربه احساس ترس همیشگی را در حد خیلی زیاد داشتند، 5/49 درصد (46 نفر) دچار احساس تپش قلب ، 8/39 درصد (37 نفر) احساس ترس ناگهانی و بی علت، 29 درصد (27 نفر) وحشت زدگی، 7/24 درصد (23 نفر) کم تحملی، 2 /17 درصد (16 نفر) احساس ناآرامی، 9/12 درصد (12 نفر) کابوس و 3/4 درصد (4 نفر) از قربانیان دلشوره داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تجاوز جنسی با اضطراب ارتباط دارد و اکثر قربانیان بعد از تجاوز جنسی دارای اختلالات روانی از جمله اضطراب می شوند. با توجه به افزایش روزافزون تجاوزات جنسی در زنان و شناخت تجاوز جنسی به عنوان عامل مختل کننده سلامت روان، باید راهکارها و منابعی جهت جلوگیری از تجاوز جنسی علیه زنان و پیامدهای ناگوار آن از جمله اضطراب و تشخیص و درمان زودرس این عارضه و سایر عوارض اختصاص یابد.
    کلیدواژگان: اضطراب، زنان، تجاوز جنسی
  • مرضیه پیری کامرانی، فاطمه دهقان، حسن بشیری صفحات 319-328
    زمینه و هدف
    گروهی از صاحب نظران استرس را بیماری شایع قرن نامگذاری کرده اند. اثرات استرس بر سلامت بیماران به توانایی مقابله آنها بستگی دارد و تاب آوری به عنوان عاملی در سازگاری موفق با تغییرات مطرح شده است. هدف این از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای مدیریت استرس بر میزان استرس ادراک شده و تاب آوری زنان مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع طرحهای آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه شاهد است. جهت انتخاب نمونه، در سال 1394 از بین زنان مراجعه کننده به انجمن ام اس شهر کرمانشاه تعداد 45 زن مبتلا در دسترس و بصورت تصادفی انتخاب و در دو گروه مورد و شاهد (23 نفر مورد و 22 نفر شاهد) گمارش شدند. از پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و همکاران و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون در این پژوهش به عنوان ابزار استفاده گردید. تحلیل داده ها توسط آزمونهای میانگین، انحراف معیار و تحلیل کوواریانس با استفاده از spss-21 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار هر یک از متغیرهای آزمودنی های گروه مورد در پیش آزمون استرس ادراک شده و تاب آوری به ترتیب 17/7 ±78/29 و 38/20±47/60، و در گروه شاهد 18/6±54/32 و 02/15±50/65 بود در پس آزمون میانگین و انحراف معیار استرس ادراک شده گروه مورد به 44/3±26/20 کاهش و تاب آوری به 72/6±68/87 افزایش یافت. میانگین و انحراف معیار استرس ادراک شده و تاب آوری در پس آزمون گروه شاهد 41/5±36/33 و 61/13± 18/67 بود. همچنین مقدار F برای استرس ادراک شده 16/6 و برای تاب آوری 10/168به دست آمد که این تفاوت در دو گروه در سطح 001/0p< معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده مبنی بر اثربخش بودن آموزش مهارتهای مدیریت استرس بر استرس ادراک شده و تاب آوری، پژوهش حاضر میتواند در رسیدن به یک راه حل موثر برای کاهش استرس ادراک شده و نیز افزایش تاب آوری و به طور کلی بهبود وضعیت روانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت استرس، استرس ادراک شده، تاب آوری، مولتیپل اسکلروزیس
  • مجتبی حبیبی، مصطفی اکبری پوربهادران، مریم فلاحت پیشه بابلی، محمد نریمانی، حسین عابدی پریجا صفحات 329-339
    زمینه و هدف
    اختلال افسرده خویی اختلال مزمن و مقاوم به درمان است که با خلق افسرده در اغلب روزها و ساعات مشخص می شود. رفتاردرمانی دیالکتیکی نوعی رویکرد درمانی موج سوم است که به عنوان یک روش موثر در درمان اختلال افسردگی اساسی به کار میرود. از آنجا که اختلال افسرده خویی نیز اختلالی مشابه افسردگی اساسی و با مدت طولانی تر و شدت کمتر می باشد به نظر می رسد که درمان دیالکتیکی در درمان افسرده خویی همچون افسردگی اساسی موثر باشد. در نتیجه پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی در بهبود علایم بیماران مبتلا به اختلال افسردهخویی انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع آزمایشی بوده و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان و مردان 20 تا 50 ساله ای بود که در سال 1391 ساکن شهرستان کرج بوده به کلینیک ها و مراکز درمانی مراجعه کرده و مبتلا به اختلال افسرده خویی بودند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود و از افراد واجد شرایط 50 نفر به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و گروه کنترل قرارگرفتند که در پایان پژوهش اندازه هریک از گروه ها به دلیل افت نمونه به 20 نفرکاهش یافت. گروه آزمایش هفته ای یک بار به مدت دوازده جلسه تحت درمان قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس عزت نفس روزنبرگ، پرسشنامه افسردگی بک، و مقیاس افسردگی و اضطراب و استرس (DASS) استفاده شد. داده های پژوهش با تحلیل واریانس و چندمتغیره درspss-16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین میانگین نمره افسردگی کهF آن برابر 377/3 بوده و نمره کل که F آن مساوی با 915/3 بود در دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>p). بنابراین یافته های مطالعه حاضر حاکی از آن است که رفتاردرمانی دیالکتیکی موجب بهبود افسردگی میشود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده مبنی بر اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی در درمان اختلالات مزمن و مقاوم به درمان مانند اختلال افسرده خویی، این روش درمانی در بهبود نشانه ها وعلائم اختلال افسرده خویی موثراست و می توان در کنار درمان دارویی و دیگر درمان های شناختی مطرح شده برای درمان افسرده خویی از آن به عنوان یک روش درمانی مفید و مکمل استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیکی، افسرده خویی، اختلال خلقی
  • نازی دزواریی، فاطمه علایی کرهرودی، لیلا خانعلی عجن، الهه طالبی قانع صفحات 340-349
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین نیازهای نوزاد نیاز عاطفی است که از همان ساعات اولیه پس از تولد باید برآورده شود. نوزادان به دلیل عدم رشد کامل جسمی- ذهنی پس از تولد نیازمند مراقبت ویژه هستند. این شرایط در نوزاد نارس بحرانی تر است، زیرا با بستری شدن نوزاد نارس با توجه به شرایط جسمی که دارد، فرایند دلبستگی مادر- نوزاد مختل می شود و به تکامل نوزاد و توانایی های مادر برای مراقبت از نوزاد آسیب می رسد. هدف از این پژوهش تعیین میزان و عوامل تاثیرگذار بر دلبستگی مادر- نوزاد نارس بستری در بیمارستان های منتخب شهر تهران بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که 463 مادر نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان و بخش نوزادان مراکز بهداشتی- درمانی منتخب شهر تهران را در سال 1394 مورد بررسی قرار داد. نمونه گیری به روش طبقهای با توجه به پذیرش نوزاد در مراکز منتخب صورت گرفت. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های جمعیت شناسی و دلبستگی جمع آوری گردید. ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک با دلبستگی با spss-19 ارزیابی شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که میانگین دلبستگی مادری 59/56 درصد بود و بین جنسیت دلخواه نوزاد، جنس نوزاد و تمایل به بارداری اخیر با دلبستگی ارتباط معنادار وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    دلبستگی مادر- نوزاد یکی از عوامل مهم سلامت روانی در دوران کودکی و بزرگسالی است، بنابراین باید روند شکل گیری آن تسهیل شود تا فشار روانی و استرس در مادر و نوزاد نارس کاهش یافته و آمادگی مادران برای درگیرشدن با مراقبت از نوزاد نارس و حساسیت و پاسخگویی وی به نوزادش افزایش می یابد که در نتیجه تاثیر مثبت بر شکل گیری فرایند دلبستگی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: دلبستگی، مادر، نوزاد نارس
|
  • M. Narimani, M. Salehi, N. Kazemi Pages 270-280
    Background and Objectives
    Job stress can lead to burnout, job dissatisfaction and career change among nurses. Also, self-efficacy is one of the most important factors in the development of healthy social relationships that can enable people to confront better with long-term stresses. Dialectical behavior therapy with emphasis on the principle of change and acceptance provides groundwork for distress tolerance and effective interpersonal relationships. The aim of this study was to examine the effectiveness of dialectical behavior therapy on stress and self-efficacy of nurses.
    Methods
    This study was a quasi-experimental with pretest-posttest and control group design. Among all nurses in hospitals of the city of Sanandaj during 2014, 30 nurses were selected using multi-stage cluster random sampling method, and randomly divided into two treatment and control groups. Firstly, both experimental and control groups were participated in pre­test. Then the experimental group participated in 8 session dialectical-behavior therapy educational program. Each session lasted 2.5 hours. After completion of the training sessions, posttests were given to both groups. Job stress and General Self-Efficacy questionnaires were used to collect the data. Finally, the data were analyzed using SPSS-v.20 and descriptive and analysis of covariance.
    Results
    The results showed that there were significant differences in job stress (F=49.83, p
    Conclusions
    Dialectical-behavior therapy is effective in reducing job stress and also increasing self-efficacy according to the results. Dialectical-behavior therapy with an emphasis on mindfulness and distress tolerance can reduce stress and increase self-efficacy as components of acceptance, as well emotional regulation and interpersonal self-efficacy as the principle of change, and also by strategies such as behavioral skill training, and replacement of maladaptive behaviors with logical and adaptive responses and identifying negative emotions.
    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Job Stress, Self, Efficacy, Nurses
  • M. Hassanvand Amouzadeh, Mm Aghili Pages 281-290
    Background and Objectives
    Obsessive-compulsive disorders are common in the society and have negative effects on individual’s function. Prevailing theories indicate that these disorders are influenced by biological factors. However, cognitive models of obsessive-compulsive disorder have emphasis on cognitive factors. This study was carried out to investigate the cognitive predictors of obsessive- compulsive symptoms in students.
    Methods
    In this correlational study 300 students (243 female and 57 male) in the fields of psychology, education, agricultural engineering, computer science, management and law from Lorestan Pyam-e-Noor University, Iran were selected by multistage cluster sampling in the second semester of academic year 2014-15. The students completed Obsessive-Compulsive Inventory-Revised (OCI-R), Meta Cognition Questionnaire (MCQ-30), Young Schema Questionnaire-Short Form (YSQ-SF) and Penn State Worry Questionnaire (PSWQ). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and simultaneous multiple regression analysis by SPSS-16.
    Results
    Findings indicated that worry, meta-cognitive beliefs and maladaptive schemas significantly correlated with obsessive-compulsive symptoms (p
    Conclusion
    According to effective role of study variables with obsessive-compulsive, holding the periodic training coping skills with obsessive-compulsive disorder for students and providing solutions promoting mental health during academic period should be considered by health custodians in universities.
    Keywords: Obsessive, Compulsive, Worry, Meta, Cognitive Beliefs, Maladaptive Schemas
  • A. Atadokht, R. Zare Pages 291-299
    Background and Objectives
    Domestic violence is one of the most controversial issues in recent decade which has attracted the attention of researchers and can negatively affect many aspects of women's health especially their emotional states. The purpose of this study was the comparison of the emotional states in women with and without domestic violence and evaluation of the emotional states role on predicting violence against women.
    Methods
    The method was comparative and the study population included all women that referred to forensic medicine centre of Ardabil, Iran for violence in 2014. Ninety women (45 people for domestic violence group and 45 matched women from the city without violence) were selected by purposive sampling method. Data were collected with BRUMS Emotional States Questionnaire and analyzed using ANOVA and logistic regression on SPSS v.18.
    Results
    The results showed that there were significant differences between women with and without violence regarding emotional states such as tension, depression, fatigue, confusion, peace and happiness (p
    Conclusion
    These results indicated that we can do necessary actions such as stress and anxiety management training for high risk women after identification of them based on their emotional states in order to prevention and reduction of their bio-psychosocial problems.
    Keywords: Domestic Violence, Emotional State, Women
  • S. Delara Moghanlou, A. Sadeghian, S. Mehri, I. Razzaghi, P. Molavi Pages 300-310
    Background and Objective
    Job stress has been assumed as the strongest cause of mental and physical health problems. There are various stressors in the work environment of the teachers. These factors can reduce the quality of teaching, and cause health issues among them. The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between emotional intelligence and mental health with job stress in teachers.
    Methods
    This was a descriptive study and consisted of all teachers who were teaching in Malekan city in 2012-2013 school years. Two hundred teachers (116 males and 84 females) selected via random sampling method. Data gathering tools were Bagulini's and colleague's Job Stress, Siberya shring's Emotional Intelligence, and General Health (GHQ-28) Questionnaires. Data were analyzed using step-by-step regression in SPSS-16.
    Results
    The results showed that the variables of emotional intelligence and mental health altogether explained 82% of variations in teacher's job stress. Also anxiety had the greatest role in this prediction and could explain 61% of the changes.
    Conclusions
    This study indicated that components of emotional intelligence and mental health can significantly predict job stress among teachers. In order to promote job productivity in teachers, we recommend training the components of emotional intelligence and competence in the workplace also routine life.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, Job Stress
  • F. Nahidi, N. Khademi, M. Erisian, A. Purhosseingholi Pages 311-318
    Background and Objectives
    Anxiety is a mental disorder that can occur following rape. Diagnosis and treatment of this disorder will help victims. The purpose of this study was to determine the prevalence of anxiety among victims of rape referring to Isfahan province’s forensic medical center in 2015.
    Methods
    This study was descriptive and the study population consisted of 93 randomly selected subjects were referred to Isfahan Forensic Medical Center from April to September 2015. Study tool included demographic data sheet and SCL-90 questionnaire. Descriptive statistics and Spearman correlation test, independent t-test and one way ANOVA were used in SPSS v.17 for data analysis.
    Results
    The results showed a significant positive association between rape experience and anxiety (p
    Conclusion
    The results showed that the majority of victims of sexual assault had mental disorders such as anxiety. Due to the increasing rate of sexual assults on women and the recognition of rape as a disruptive factor for mental health, strategies and resources should be allocated for the prevention of aggression and its adverse consequences such as anxiety and early diegnosis and treatment of this disease and other complications.
    Keywords: Anxiety, Psychiatric Disorders, Sexual Assault
  • M. Piri, Kamrani, F. Dehghan, H. Bashiri Pages 319-328
    Background and Objectives
    A group of experts have named the stress as the common disease of the current century. Effect of stress on individuals’ health, depends on their ability to cope. Resiliency is a coping strategy which is useful in facing with stressful situations. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of stress management skills on perceived stress and resilience of patients with multiple sclerosis.
    Methods
    This is an experimental study with pretest-posttest design and the control group. A convenient sample including 45 patients from Kermanshah Multiple sclerosis Association (23 experimental group, 22 control group) was participated in the study. Data analysis was done descriptive statistics and Covariance in SPSS v.21.
    Results
    According to the results, mean and standard division in pre-test for perceived stress was 29.78±7.17 and for resiliency was 60.47±20.38; and in the control group mean perceived stress was 32.54± 6.18 and resiliency was 65.50±15.02 respectively which did not changed significantly at posttest. However, in post-test the mean and standard division decreased to 33.36±5.41 and for resiliency it increased to 67.13±13.61 (p
    Conclusion
    According to the effectiveness of stress management skills on perceived stress and resiliency, it can be considered as an effective solution to reduce perceived stress and increase resiliency and generally improve the mental state of multiple sclerosis patients.
    Keywords: Stress Management, Perceived Stress, Resiliency, Multiple Sclerosis
  • M. Habibi, M. Akbari, Pourbahadoran, M. Falahatpishe, Baboli, M. Narimani, H. Abedi, Parija Pages 329-339
    Background and Objectives
    Dysthimia is a chronic, therapy-resistent disorder recongnized through a depressive mood in most days and hours. Dialectical behavior therapy is a practical treatment approachin for major depressive disorder. Dysthimia symptoms are like major depression but with longer duration and lower severity. So it is assumed that dialectical behavior therapy may be effective in dysthimia treatment. So the present study was done with the aim of determining the effectiveness of dialectical behavior therapy in treatment of dysthymia disorder.
    Methods
    This research was an experimental study and used a pre-test/post-test design with control group. The study population were all the men and women of 20 to 50 years old who resided in Karaj in the year 2013 and had visited clinics and mental health centers with diagnosis of dysthymic disorder. Convenience sampling method was used to choose 75 people which randomly allocated to treatment and control groups. This sample decreased to 20 in each group because of drop out. Rosenberg's self-esteem scale, Beck's Depression inventory and DASS depression, anxiety, and stress scale were used for data gathering. The data were analyzed by multi-variant ANOVA using SPSS (v.16).
    Results
    We found a significant difference between mean (F=3.337) and the total score of depression (F=3.95) between two groups. According to the data, dialectical behavior therapy led to treatment of depression.
    Conclusion
    According to the findings dialectical behavior therapy is effective in treatment of the signs and symptoms of dysthymia and it can be used along with medicine and other cognitive therapies.
    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Dysthymia, Mood Disorder
  • N. Dezvaree, F. Alaeekarahroudi, L. Khanaliagan, E. Talebighane Pages 340-349
    Background and Objectives
    One of the most important needs of neonates after birth is emotional relationship with their mothers. Preterm birth is a stressful event for mothers. With preterm birth, the mother’s antenatal attachment to the neonate and preparation for the neonate’s birth is interrupted. Therefore, it has been assumed that preterm birth is a risk factor for insufficient development of the mother-neonate attachment. The aim of this study was to assess mother- newborn’s attachment and its related factors in mothers of preterm neonates hospitalized in neonatal intensive care units in Tehran.
    Methods
    It was a descriptive-analytic research. Through stratified sampling method, 463 mothers of preterm neonates’ were included in the study. Data was collected through demographic and maternal attachment questionnaire. The correlation between the attachment and demographic variables were assessed using SPSS v.19.
    Results
    The mean of attachment score was 56.59%. There was significant relationship between neonate gender, desired pregnancy and desired neonate gender with attachment (p
    Conclusion
    Findings suggest that desired pregnancy can affect the maternal attachment. Nurses should improve maternal psychological condition before delivery and providing some facilities to decrease stress of mothers of preterm neonates and involve them in caring of their neonate which may have positive effect on maternal attachment.
    Keywords: Attachment, Mother, Preterm Neonate