فهرست مطالب

سلامت و مراقبت - سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1395)

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهناز بهرامی، مریم بیدگلی گل خطمی، سیده معصومه سعادتی، اقدس سعادتی، مژگان براتی، نجمه سادات زارعیان جهرمی، الهه رمضانزاده تبریز صفحات 179-190
    زمینه و هدف
    درد یکی از رایج ترین علایم بیماری در افرادی است که نیاز به مراقبت بالینی دارند.از نظر بالینی پرستاران به علت داشتن ارتباط مستقیم با بیماران و بیشترین زمان مراقبت از آنان، نقش مهمی در مدیریت درد پس از جراحی به عهده دارند.این مطالعه با هدف بررسی مقایسه دیدگاه بیماران و پرستاران در رابطه با مدیریت درد انجام گرفته شده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 118 بیمار پس از جراحی قلب بازو 50 پرستار مراقبت کننده از آنها در بیمارستانهای قائم (عج) و امام رضا (ع) شهر مشهد انجام شد. معیارهای ورود جهت شرکت بیماران شامل: داشتن رضایت، عدم اتصال به ونتیلاتور، عدم دریافت مواد مخدر قبل تکمیل پرسشنامه، عدم اعتیاد به موادمخدر و الکل، مدت زمان جراحی کمتر از 72 ساعت و در مورد پرستاران، داشتن حداقل 6 ماه سابقه کار در بخش مورد نظر و تمایل به شرکت در مطالعه بود. نمونه گیری در طی سال های 94-1393 و بصورت تصادفی ساده انجام شد.داده ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت مدیریت درد پس از جراحی ازدیدگاه بیماران و پرستاران جمع آوری گردید. پایایی پرسشنامه با روش ضریب آلفای کرونباخ 80/0=α محاسبه شد. داده ها با استفاده از spss-20 و آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرنوف و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دیدگاه بیماران و پرستاران در مورد کفایت مدیریت درد، درخواست مسکن، مدت زمان رسیدگی به شرایط بیمار پس از درخواست مسکن تفاوت آماری معنادار وجود دارد (005/0>p). همچنین در ارتباط با تقاضای داروی مسکن بیشتر توسط بیمار، بین بیمار و پرستار اختلاف نظر معناداری وجودداشت (005/0>p)، به طوری که 2/99 درصد پرستاران (117 نفر) معتقد بودندکه بیماران داروی مسکن بیشتر از حد نیاز تقاضا می کنند، در صورتی که تنها 9/27 درصد بیماران (33 نفر) اعتقاد داشتند که نیاز به داروی مسکن بیشتر دارند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها، اهمیت پیشرفت آموزش های مداخله ای برای پرستاران در جهت بهبود استراتژی مدیریت درد موثر در بیماران بستری در جراحی قلب باز را نشان میدهد.
    کلیدواژگان: بیمار، پرستار، جراحی قلب باز، درد، دیدگاه
  • رسول حشمتی صفحات 191-206
    زمینه و هدف
    وضعیت عملکرد بیماران عروق کرونری بر میزان سلامتی و بهبودی تاثیر دارد، بنابراین شناسایی عوامل موثر بر وضعیت عملکرد این بیماران ضروری است. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف تعیین روابط ساختاری بین وضعیت عملکرد، باورهای سلامتی، شاخص توده بدنی و خوداثربخشی قلبی در بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونری انجام شد.
    روش کار
    در این تحقیق توصیفی همبستگی، 185 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر از بین بیماران کاندید عمل جراحی بر مبنای معیارهای ورود و خروج تحقیق از بیمارستان مرکز قلب تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. تشخیص بیماری توسط متخصص قلب و عروق داده شده بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته باورهای سلامتی، مقیاس خوداثربخشی قلبی، و پرسشنامه آنژین سیاتل استفاده شد. از روش همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که از طرفی اثر باور به آسیب پذیری و شدت بیماری بر کنترل علایم و نشانه ها (01/0>p) و حفظ وظایف (01/0>p) و از طرفی دیگر اثر کنترل علایم و نشانه ها و حفظ وظایف بر وضعیت عملکردی (01/0>p) معنی داربود. همچنین، باور به آسیب پذیری و شدت بیماری از طریق کنترل علایم و نشانه ها و حفظ وظایف، اثری غیرمستقیم بر وضعیت عملکردی داشت(05/0>p). شاخص توده بدنی از طریق کنترل نشانه ها بر وضعیت عملکردی (05/0>p) تاثیر داشت ولی از طریق حفظ وظایف اثری بر وضعیت عملکردی نداشت.
    نتیجه گیری
    بدین ترتیب، می توان نتیجه گرفت که باورهای سلامتی و خوداثربخشی قلبی نقش اساسی در وضعیت عملکردی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر دارد. بنابراین لازم است که در بررسی پیامدهای بیماری و مداخلات روان شناختی به نقش باورهای سلامتی و خوداثربخشی قلبی توجه گردد.
    کلیدواژگان: ضعیت عملکرد، خوداثربخشی قلبی، باورهای سلامتی، شاخص توده بدنی، بیماری قلبی کرونری
  • زهرا تذکری، سودابه بابایی، منصوره کریم اللهی، محمد مهدی احمدیان عطاری، فاطمه بیات صفحات 207-216
    زمینه و هدف
    بررسی های تهاجمی از جمله آنژیوگرافی اضطراب زیادی برای بیماران بههمراه دارد. اضطراب بر واکنشهای فیزیولوژیک مددجو تاثیر گذاشته و او را در معرض خطر قرار می دهد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر عصاره گل محمدی بر میزان اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بود.
    روش کار
    این یک مطالعه نیمه تجربی بصورت کارآزمایی بالینی دو سو کور انجام گرفت و 90 بیمار کاندید آنژیوگرافی در دسترس انتخاب و به روش بلوک بندی تصادفی در دوگروه مداخله و کنترل (هر گروه 45 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد اشپیل برگر و برگه ثبت شاخصهای همودینامیک بود. درگروه آزمون از عصاره گل محمدی بهفرم قطره خوراکی و در گروه کنترل از دارونما بصورت قطره خوراکی هر 8 ساعت 15 قطره استفاده شد و پرسشنامه اضطراب و علائم حیاتی یک بار قبل و یک بار بعد از مداخله تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی، کای اسکوئر، ویلکاکسون، تی مستقل و تی زوج با SPSS-16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    با توجه به یافته های این مطالعه اکثر افراد مورد پژوهش مرد، متاهل و دارای تحصیلات زیر دیپلم بودند و بر اساس آزمون ویلکاکسون در گروه آزمون تفاوت معنی دار آماری بین اضطراب قبل و بعد از مداخله مکنترله شد (001/0p<). همچنین تاثیر عصاره بر شاخص های همودینامیک بررسی شد که فشار خون سیستول (003/0p<) و فشار متوسط شریانی (006/0p<) تفاوت آماری معنی داری را بعد از مداخله نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش اضطراب و فشار خون سیستول و فشار متوسط شریانی در گروه تحت درمان با عصاره گل محمدی پیشنهاد می شود از آن بعنوان طب مکمل در کنار سایر درمانها در بیماران با مشکلات قلبی عروقی و بیماران کاندید آنژیوگرافی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، اضطراب، عصاره گل محمدی
  • جواد هاشمی، عیسی جعفری صفحات 217-227
    زمینه و هدف
    بررسی عوامل مرتبط با کاهش موانع بهروه وری سازمانی در بعد روانشناختی از قبیل تعلل ورزی در پرستاران از اهمیت خاصی برخوردار است، هدف این پژوهش تعیین نقش عواطف مثبت و منفی و باورهای فراشناختی در پیش بینی تعلل ورزی رفتاری پرستاران بود.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن کلیه پرستاران شهرستان اردبیل بود. برای این منظور 200 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های امام خمینی، علوی و فاطمی شهرستان اردبیل به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مقیاس تعلل ورزی رفتاری (GPS)، مقیاس ارزیابی عاطفه مثبت و منفی (PANAS) و پرسش نامه باورهای فراشناختی (MCQ-30) استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره در SPSS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تعلل ورزی رفتاری با متغیر عاطفه مثبت همبستگی منفی معنی دار (23/0-=r) و با عاطفه منفی همبستگی مثبت و معنی داری (10/0=r) وجود داشت. همچنین تعلل ورزی رفتاری همبستگی منفی و معنی داری با متغیر باورهای فراشناختی داشت (22/0-=r). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که عاطفه مثبت و منفی پیش بینی کننده معنی دار تعلل ورزی رفتاری است. همچنین از بین مولفه های باورهای فراشناختی به جز مولفه نیاز به کنترل افکار سایر مولفه های باورهای فراشناختی پیش بینی کننده های معنی دار تعلل ورزی رفتاری بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که عواطف مثبت و منفی و باورهای فراشناختی همبستگی معنی داری با تعلل ورزی در پرستاران داشتند، بنابراین توصیه می شود که پژوهش های بعدی به صورت مداخله ای صورت گیرد و برای کاهش تعلل ورزی پرستاران از پروتکل آموزشی افزایش مهارت های فراشناختی و مدیریت هیجانات استفاده شود.
    کلیدواژگان: عاطفه مثبت و عاطفه منفی، باورهای فراشناختی، تعلل ورزی رفتاری، پرستاران
  • مهدی عرب زاده صفحات 228-236
    زمینه و هدف
    اگر سالمندان توانایی های خودمدیریتی خوب داشته باشند که آنها را به اندازه کافی قادر به کنترل منابع اجتماعی و فیزیکی کند، انتظار میرود که به بهزیستی فیزیکی و اجتماعی دست یابند و متعاقبا بهزیستی روانشناختی کامل را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر تاثیر روان درمانی مثبت‎نگر بر توانایی های خودمدیریتی سالمندان بود.
    روش کار
    طرح پژوهش حاضر از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه سالمندان مرد مقیم سرای سالمندان شهر کرج بود. بدین منظور از جامعه یاد شده با توجه به هدف تحقیق، نمونه ای به حجم 24 نفر (12 نفر گروه کنترل و 12نفر گروه مداخله) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و ملاکهای ورود و خروج انتخاب گردید. ابزار پژوهش شامل فرم کوتاه مقیاس توانایی های خودمدیریتی بود. روان درمانگری گروهی مثبت‎نگر در طول 8 جلسه 75 دقیقه ای به مدت دو ماه بر روی گروه مداخله اجرا گردید. در حالی که در طی این مدت، گروه کنترل برنامه عادی روزانه خود را دنبال میکرد. پس از اجرای برنامه آموزشی، مجددا از هر دو گروه آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره کلی توانایی های خودمدیریتی پس از مداخله در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معناداری از لحاظ آماری داشت (003/0p=). همچنین نتایج نشان داد که نمرات پیش قدم شدن در برقراری رابطه، رفتار سرمایه گذاری، باورهای خودکارآمدی و چارچوب ذهنی مثبت در پس‎آزمون گروه مداخله به طور معناداری افزایش یافته بود (05/0p<)؛ اما نمرات، تنوع رفتاری و چند عملکردی بودن تغییر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که می توان از روش روان درمانی مثبت نگر به عنوان روشی کارآمد برای افزایش توانایی های خودمدیریتی سالمندان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رواندرمانی مثبت‎نگر، توانایی خودمدیریتی، سالمندان
  • سکینه گرایلو، عبدالرحمان چرکزی، سودابه باروتیان، سمانه گرایلو، زهرا مقدم، زهره کریمیان کاکلکی، نویسا سادات سید قاسمی صفحات 237-246
    زمینه و هدف
    هپاتیت های ویروسی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی محسوب می شوند. هپاتیت B یکی از جدی ترین تهدید های شغلی پرسنل پزشکی و بهداشتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، خطر درک شده و قصد رفتاری دانشجویان دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در خصوص هپاتیتB صورت گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر مقطعی با رویکرد توصیفی- تحلیلی بر روی 188 نفر از دانشجویان دانشکده های بهداشت و پیراپزشکی که به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند، صورت گرفت، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی، خطر درک شده عمومی، خطر درک شده فردی و قصد رفتاری، در خصوص هپاتیتB بود. داده های جمع آوری شده بوسیله نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و با استفاده آزمون های ناپارامتری شامل من ویتنی و کروسکالوالیس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 44/3±31/21 سال بود. نمره آگاهی دانشجویان مورد مطالعه86/1± 49/4، نمره خطر درک شده 70/3 ±66/30، نمره قصد رفتاری 11/3± 53/12 بدست آمد. طبق یافته ها با استفاده از آزمون من ویتنی، میانگین نمره خطر درک شده برحسب جنسیت، خطر درک شده و قصد رفتاری با دانشکده رابطه معنادار آماری مشاهده شد، و آزمون کروسکالوالیس نشان داد میانگین نمره خطر درک شده، قصد رفتاری با ترم تحصیلی دارای تفاوت معناداری بود، همچنین نتایج آزمون پیرسون نشان داد بین متغیرهای آگاهی با خطر درک شده (28/0=r، 001/0=p)، خطر درک شده با قصد رفتاری (19/0=r، 01/0=p)، قصد رفتاری با سن (20/0=r، 006/0=p) همبستگی معناداری حاصل شد.
    نتیجه گیری
    آگاهی و خطر درک شده و قصد رفتاری دانشجویان در زمینه بیماری هپاتیت B، با توجه به تحصیل دانشجویان در رشته های وابسته به پزشکی مناسب نبوده، لذا لزوم آموزش در این زمینه بیشتر دیده می شود که در مداخلات مربوطه نیز می توان از روش های نوین آموزشی از قبیل تلگرام، وایبر و نرم افزارهایی از این قبیل، سیستم های پیام کوتاه استفاده شود تا عملکرد این گروه به سطح مطلوبی برسد.
    کلیدواژگان: آگاهی، خطر درک شده، قصد رفتاری، هپاتیت B، دانشجویان
  • سجاد بشرپور، نقی دشتی، اکبر عطادخت صفحات 247-257
    زمینه و هدف
    با عنایت به روند رو به گسترش استفاده و اعتیاد به شبکه های اجتماعی، این پژوهش با هدف مقایسه خودتنظیمی، خودبیانگری و خودشیفتگی دانشجویان دارای اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی و دانشجویان فاقد اعتیاد انجام گرفت.
    روش کار
    در یک پژوهش علی- مقایسه ای از نوع مقطعی، تعداد 236نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سالتحصیلی 94-95 با روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب و پرسشنامه های خودتنظیمی شوارزر، خودارائهگری آکرمن، زیر مقیاس خودشیفتگی پرسشنامه رگه های تاریک شخصیت جوناسون و وبستر و مقیاس وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی را تکمیل نمودند. آزمودنی ها بر اساس نمره ای که در مقیاس وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی کسب کرده بودند به دو گروه با و بدون وابستگی تقسیم شدند و داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری در spss-18 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که میانگین نمرات خود تنظیمی دانشجویان وابسته به شبکه های اجتماعی تفاوت معنی داری با دیگر دانشجویان نداشت. اما میانگین نمرات خود بیانگری (271/5(F= و خودشیفتگی (108/4(F= دانشجویان وابسته به شبکه های اجتماعی آنلاین به طور معنی داری بیشتر از دانشجویان فاقد وابستگی بود (05/0(p≤.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دانشجویان معتاد به شبکه های اجتماعی مجازی خودبیانگری و خودشیفتگی بالاتری نسبت به گروه دیگر دارند. لذا برای کاستن از میزان اعتیاد دانشجویان به شبکه های اجتماعی مجازی، باید مداخلات آموزشی و درمانی با هدف کاهش خودمحوری و خود بیانگری در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، خود بیانگری، خودشیفتگی، اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی
  • رحیم گلی، سعیده هدایت، فاطمه دهقان، مریم حسینی شورابه صفحات 258-275
    زمینه و هدف
    امروزه توجه به قشر جوان جامعه و سلامت روانشناختی دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از آنجایی که طرحواره های ناسازگار اولیه یکی از عوامل مختل کننده کیفیت زندگی محسوب می شود، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی طرحواره درمانی گروهی بر بهزیستی روان شناختی و پرخاشگری دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان پسر دانشکده علمی کاربردی شهر کرمانشاه در سال 94 13بود. از میان دانشجویانی که کمترین نمرات را در پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و بیشترین نمره را در پرسشنامه پرخاشگری باس و پری کسب کرده بودند، 40 نفر به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند ودر دو گروه آزمون (20 نفر) و کنترل (20 نفر) جایگزین گردیدند. مداخله آموزشی (طرحواره درمانی در 11 جلسه یک ساعته) برای گروه آزمون اجرا شد. در پایان مداخله، هر دو گروه پرسشنامه های بهزیستی روان شناختی و پرخاشگری را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس در spss-18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که طرحواره درمانی در گروه آزمون باعث افزایش میانگین مولفه های بهزیستی روان شناختی و کاهش میانگین مولفه های پرخاشگری در نمرات پس آزمون شد اما در گروه کنترل چنین تغییری مشاهده نشدکه این تفاوت در دو گروه در سطح 001/0P< معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده مبنی بر اثربخشی طرحواره درمانی بر بهبود بهزیستی روانشناختی و پرخاشگری دانشجویان، می توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی طرحواره درمانی یک درمان موثر برای ارتقاء بهزیستی روانشناختی و کاهش پرخاشگری و به طور کلی بهبود سلامت روان افراد باشد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، بهزیستی روانشناختی، پرخاشگری، دانشجویان
|
  • Mahnaz Bahrami, Masomeh Saadati, Aghdas Saadati, Mojgan Barati Pages 179-190
    Background and Objectives
    Pain is one of the most common symptoms in people who need health care. Clinical nurses play an important role in pain management of patients after surgery due to their direct care of the patients. This study was conducted to compare the patients and nurses’ perception in terms of pain management.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive study was conducted participation of 118 patients after cardiac surgery and their 50 care provider nurses in the hospitals of Ghaem and Imam Reza located in the city of Mashhad. Inclusion criteria for participating patients included: satisfaction¡ not connected to the ventilator¡ do not receive drugs before completing the questionnaire¡ lack of drug addiction and alcoholism¡ surgery time less than 72 hours. About nurses¡ those who had clinical experience at least 6 months and agreed to participate in the study. Random Sampling method was used to select the sample during 2014-2015. Data were collected using Quality Index. The reliability was assessed using Cronbach's alpha coefficient which was 0.80. Data were analyzed using chi-square and Kolmogorov-S statistical tests in SPSS software.
    Results
    Patients and nurses’ perception about pain were statistically different in the items of the sufficiency of pain management¡ analgesic agent request¡ investigation time the patient's condition after the analgesic agent request (p
    Conclusion
    The findings emphasizes on the importance of educational interventions for nurses to improve their pain management skills and pain management for patients after heart surgery.
    Keywords: Patient, Nurse, Open Heart Surgery, Pain, Perception
  • Rasoul Heshmati Pages 191-206
    Background and Objectives
    Functional status in patients with CAD has impact on the health and recovery. Therefore, it is necessary to identify determinants of functional status. Accordingly, the aim of this study was to determine the structural relationships among functional status, health beliefs, BMI and cardiac self-efficacy in patients with CAD.
    Methods
    For this reason, in a retrospective and cross-sectional study, 185 patients with CAD among patients undergoing CABG and PTCA from Tehran Heart Center were selected based on inclusion and exclusion criteria by available sampling method. The diagnosis was made by a cardiologist. Data were gathered by the research designed health beliefs questionnaire, cardiac self-efficacy scale, and Seattle Angina Questionnaire (SAQ). Pearson`s correlation and path analysis were used to analyze the data.
    Results
    The path analysis results showed that in one hand, the direct effect of vulnerability and severity beliefs on Control symptoms (p
    Conclusion
    Thus, these results suggest that health beliefs and cardiac self-efficacy are determinants of functional status. Therefore, it is necessary to consider the health beliefs and cardiac self-efficacy roles in disease outcome and psychological intervention.
    Keywords: Functional Status, Cardiac Self, Efficacy, Health Beliefs, Body Mass Index, Coronary Artery Disease
  • Zahra Tazakori, Soudabe Babaei, Mansooreh Karimollahi, Mohammad Mehdi Ahmadian, Attari, Fatemeh Bayat Pages 207-216
    Background and Objectives
    Invasive diagnostic procedures such as angiography have a lot of stress and anxiety for patients. Anxiety influences the patient’s physiological responses and increases the risks of angiography. The aim of this study was to examine the effect of damask rose extract as a complementary medicine on anxiety of patients undergoing coronary angiography.
    Methods
    This double blind clinical trial was conducted with participation of 90 patients. With block randomization they assigned into intervention (n=45) and control (n=45). The intervention group received the rose extract in oral form, 15 drops every 8 hours and the control group received the placebo in the similar form and shape, 15 drops every 8 hours. Demographic data sheet, Spielberger questionnaire and hemodynamic index form were used to collect data. Aanxiety questionnaire and hemodynamic index were completed before and after intervention in both groups. Data were analyzed using the Mann-Whitney test, chi-square, Wilcoxon test in SPSS 16 software.
    Results
    According to the findings of this study, most of the patients were male, married, and under diploma. According to Wilcoxon test, a statistically significant difference was found in anxiety of intervention group before and after the intervention (p
    Conclusion
    According to the effect of rose extract on anxiety and systolic blood pressure and mean arterial pressure in the group treated with the rose extract, it can be used as complementary medicine alongside other therapy in patients with cardiovascular disease and patients undergoing angiography.
    Keywords: Angiography, Anxiety, Rose, Extract
  • Javad Hashemi, Eessa Jafari Pages 217-227
    Background and Objectives
    The aim of this study was to investigate the role of positive and negative emotions and cognitive modes in anticipation of nurses was procrastination.
    Methods
    The research was descriptive population of nurses city of Ardabil. To this end, 200 nurses working in hospitals in the city of Ardabil were selected by simple random sampling. For data collection questionnaire scale of procrastination behavior, positive and negative affect scale assessment and questionnaire was used MCT modes. Data obtained using Pearson's correlation and multivariate regression analysis was used.
    Results
    Finding indicated that procrastination behavior is negatively correlated with positive affect there is a significant variable (r=-0.23) and the relationship between procrastination behavior with positive affect were significantly (r=0.10) .The procrastination behavior and significant negative relationship with the metacognitive beliefs (r=-0.22). Multiple regression analysis showed that positive affect significant predictors of procrastination behavior. Among the components of metacognitive beliefs except positive beliefs about worry other components of metacognition predictors of procrastination behaviors.
    Conclusion
    The results showed that positive and negative emotions and beliefs procrastination significant relationship with the nurses, so it is recommended that further research be conducted for intervention to reduce procrastination nurses training protocol increased cognitive skills and be used to manage feelings.
    Keywords: Positive Affect, Negative Affect, Metacognitive Beliefs, Behavioral Procrastination, Nurses
  • Mehdi Arabzade Pages 228-236
    Background and Objectives
    Good self-management abilities skills enable elderlies to adequately handle their physical and social resources. It can be expected to lead to physical and social well-being, and subsequently to overall psychological well-being. The purpose of this study was to examine the effect of Positive Psychotherapy on self-management abilities in elderly.
    Methods
    A pre-test and post-test design with control group was used to conduct the study. For this purpose, using random sampling method all of male elderly living in nursing homes of Karaj were assigned to the experiment (n=12) and control group (n=12). The measurement tool consisted of self- management ability scale. Data was analyzed using multivariate analysis of covariance.
    Results
    There were statistically significant difference between experimental and control groups in terms of total score of self-management abilities (p=0.003). The scores of taking initiative, investing, self-efficacy, and positive frame of mind of experimental were increased significantly in the experimental group (p
    Conclusion
    The findings of the study indicate that positive psychotherapy can be used as an efficient therapy to increase self-management abilities in elderly.
    Keywords: Positive Psychotherapy, Self, Management Abilities, Elderly
  • Sakineh Gerayllo, Abdolrahman Charkazi, Sodabeh Barutian, Samaneh Gerayllo, Zahra Mogadam, Zohre Karimiankakolaki, Navisa Seyedghasemi Pages 237-246
    Background and Objectives
    Viral hepatitis is one of the most important health problems. Hepatitis B is one of the most serious threats to the professionals in health centers. This study was conducted with aim to determine the knowledge, risk perception and behavioral intention of students of health and allied health schools of Golestan University of Medical Sciences regarding Hepatitis.
    Methods
    This is a descriptive-analytical study and was done on 188 students of the faculty of Health and Paramedical sciences which were selected by systematic random sampling. Data gathered by a questionnaire was containing demographic information and knowledge, the public perceived risk, perceived risk of personal and behavioral intentions regarding Hepatitis B. Data were collected by the questionnaire and were analyzed by using SPSS 18 software and statistical tests of Mann-Whithney and Kruskal Wallis and Pearson Test.
    Results
    The mean age of the participants was 21.31±3.44 years. The score of knowledge of students was 4.49±1.86, the score of risk perceived was 30.66±3.70 and the score of intention was 12.53±3.11. Findings indicated by Mann-Whitney test, the average score of that the perceived risk in terms of gender (p=0.02), risk perception (p=0.045) and intention (p=0.038) to college, and Kruskal-Wallis test showed the mean score of risk perception (p=0.038) and behavioral intention (p=0.043) was significantly associated with the variable of semester. Pearson test results also showed the correlation between knowledge and perceived risk (r=0.28, p=0.001), with the intention of perceived risk (r=0.19, p=0.01), behavioral intention with age (r=0.20, p=0.006), significant correlation was obtained.
    Conclusion
    According to this study, knowledge and risk perception and intention of the students about hepatitis B is not enough and suitable. Therefore, the need for more training in this field is an essential to improve the knowledge of the students about Hepatitis B, mainly with using of the novel massaging channels such as mobile phone messaging or social networks including Telegram, Viber and etc.
    Keywords: Knowledge, Risk perceptions, Behavioral intentions, Hepatitis B, students
  • Sajad Bashirpoor, Nagi Dashti, Akbar Atadokht Pages 247-257
    Background and Objectives
    With regard to the growing trend of networking web-sites among students, this study was performed to compare self-Regulation, self-Presentation and narcissism in students with and without addiction to social networks.
    Methods
    In a cross-sectional and comparative study, 236 subjects have been selected from the students of Ardabil University of Medical Sciences in 2016. Responders completed the scales of Self- Regulation scale, Self-Presentation scale, Narcissism subscale of dark triad personality traits and SNSs addiction scale. The subjects were divided into two groups based on their scores on the SNSs addiction scale. Data were analyzed by multivariate analysis of variance using SPSS-18.
    Results
    Multivariate analysis showed that self-regulation mean score of addicted students was not significantly different from the other students. But mean scores of self- Presentation (F=5.271) and Narcissism (F=4.108) of the students dependent on online social networks are significantly higher than students without addiction (p≤0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that addicted students to social networking sites were more narcissistic than other groups and have more self-presentation trait. Therefore, to reduce student's addiction to social networks, educational, and therapeutic interventions should be aimed to reduce the narcissism and self-presentation.
    Keywords: Self, Regulation, Self, Presentation, Narcissism, Addiction to Social Networking Sites
  • Rahim Goli, Saeede Hedayat, Fatameh Dehgan, Maryam Hosseini Shorabeh Pages 258-275
    Background and Objectives
    Nowadays, paying special attention to the university students has a paramount importance; as well as their psychological health. The initial schema is the factors that disturb the quality of life. Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of group schema therapy on psychological well-being and aggression among university students.
    Methods
    The research was a semi-experimental study with pretest-posttest control group design. The study population was included all male students of Applied Sciences and Technology University of Kermanshah in the year of 2014. Of the students with lowest scores in the scale of Psychological Well-being Questionnaire (RSPWB) and has earned the highest scores in the Buss-Perry Aggression Questionnaire (AQ), 40 students were selected randomly into the experimental (N=20) and the control (N=20) groups. The experimental group participated in the eleven 60-min educational intervention (Schema Therapy). After treatment, both groups completed Psychological well-being Questionnaire and Aggression Questionnaire. The data were analyzed using ANCOVA test.
    Results
    The results showed that schema therapy in the experimental group increased the average well-being components and reduced components of aggression in the post-test scores, but there was no such change in the control group, the difference in the two group was significant (p
    Conclusion
    According to the effectiveness of schema therapy in improving psychological well-being and decreasing aggression in students, it can be used as an effective therapy for reducing aggression and improving mental health of this group in the society.
    Keywords: Schema Therapy, Psychological Well, Being, Aggression, University Students