فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/05
  • تعداد عناوین: 15
|
  • زهرا استاجی، سیماسادات حجازی، یاسر تبرایی، مرضیه ساعدی * صفحات 203-213
    زمینه و هدف
    اثربخشی همودیالیز بستگی به تبعیت از توصیه های درمانی دارد. عدم تبعیت از رژیم درمانی با پیامدهای بالینی جدی همراه است. جستجو برای یافتن یک شیوه ی آموزشی کارآمد ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش به وسیله ارسال پیام متنی از طریق تلفن همراه بر پذیرش رژیم درمانی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی به روش قبل و بعد است که بر روی 30 بیمار مرکز همودیالیز بیمارستان امام علی(ع) بجنورد در سال 1394 انجام گرفت. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. به مدت 4 هفته روزی یکبار و در مجموع 28 پیام متنی از طریق تلفن همراه به زبان فارسی در خصوص رژیم درمانی برای نمونه ها ارسال گردید. قبل و بعد از مداخله طی یک ماه میزان فسفر و پتاسیم سرم، غیبت و اضافه وزن بین جلسات دیالیز ثبت گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی زوجی و با استفاده از نرم افزارSPSS20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین پذیرش رژیم غذایی(002/0=p)، رژیم دارویی(003/0=p) و حضور منظم در جلسات دیالیز (001/0>p) قبل و بعد از آموزش از طریق ارسال پیام متنی تفاوت معنی داری وجود داشت ولی در پذیرش محدودیت مصرف مایعات قبل و بعد از آموزش از طریق ارسال پیام متنی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی شیوه ارسال پیام متنی و در دسترس بودن این شیوه برای اکثریت این بیماران، توصیه می شود به این روش آموزشی در برنامه ی آموزش به بیمار بیشتر توجه گردد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، پذیرش رژیم درمانی، پیام متنی، تلفن همراه
  • آسیه ایزانلو، معصومه بحرینی *، محمدرضا شریف مقدم، ساغر صفامنش، امیر عظیمیان صفحات 215-224
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم بیماریزای انسان است که باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری ها می شود و ونکومایسین از بهترین داروها برای درمان عفونت های ناشی از آن است. استفاده بی رویه از ونکومایسین باعث بوجود آمدن ایزوله های مقاوم می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی احتمال حضور ایزوله های مقاوم به ونکومایسین و تعیین الگوی آنتی بیوتیکی آنها بود.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش طی یک سال 100 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی بیماران جدا سازی شد. تمامی ایزوله ها به کمک تستهای کوآگولاز، کاتالاز، DNase و تخمیر قند مانیتول تعیین هویت شدند و حساسیت ایزوله ها برای 9آنتی بیوتیک با روش انتشار دیسک در آگار و همچنین حداقل غلظت مهار کننده (MIC) ونکومایسین به روش رقت در آگار مطابق توصیه های موسسه استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای شناسایی ژن مقاومت به ونکومایسین (vanA) استفاده شد.
    یافته ها
    در 100 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران، محدوده MIC ونکومایسین بین μg/ml 2-0/125 بود و کلیه ایزوله ها به ونکومایسین حساس بودند. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد بیشترین میزان مقاومت مربوط به آمپی سیلین (80%) و کمترین میزان مربوط به ونکومایسین (0%) است.
    نتیجه گیری
    خوشبختانه هیچ نمونه مقاوم به ونکومایسین در بین ایزوله ها مشاهده نشد و این دارو هنوز کارایی لازم برای درمان عفونتهای استافیلوکوکوس اورئوس را دارد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت دارویی، ونکومایسین، ژن vanA
  • شهناز ترک زهرانی، فرین سلیمانی *، حسن رفیعی، مهیار صلواتی، ملیحه نصیری صفحات 225-235
    زمینه و هدف
    مراقبت های عصبی- تکاملی طیف وسیعی از مداخلاتی است که برای کاهش استرس محیطی و بهبود شرایط نگهداری نوزادان نارس انجام می پذیرد. هدف این مطالعه ارزیابی مراقبت های تکاملی بر مبنای مدل سه قسمتی شامل ساختار، فرایند و پیامد بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی و با شرکت 390 پرستار و 200 نوزاد پره ترم بستری از 27 بیمارستان دارای NICU سطح سه شهر تهران به صورت در دسترس انجام پذیرفت. داده ها توسط ابزار معتبر و پایا شامل چک لیست ساختار، پرسشنامه فرایند ارایه مراقبت ها و چک لیست پیامد شامل طول بستری، زمان شروع تغذیه دهانی و تفاوت وزن نوزادان گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزارSPSS21 انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت ساختار 06/43%، فرایند ارایه مراقبت 29/72%، و زمان شروع تغذیه دهانی 28/5 روز، تفاوت وزن 80/408 گرم و طول مدت بستری 49/11 روز بود. از پنچ حیطه فرایند مراقبت ها، بین کیفیت «مراقبت های حسی» و «مراقبت های روزانه» با هر سه شاخص و بین کیفیت «مراقبت های خانواده» با دو پیامد تفاوت وزن و شروع تغذیه دهانی و بین «کیفیت مدیریتی» و «مراقبت های خواب و درد» فقط با شاخص تفاوت وزن همبستگی (05/0 P≤) دیده شد.
    نتیجه گیری
    فرایند ارایه مراقبت های تکاملی و بخصوص ساختار ارایه این مراقبت ها نیازمند توجه بیشتر است.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه نوزادان، مراقبت های تکاملی، نوزاد پره ترم
  • مهدی حارث آبادی *، حسنیه رئوفیان، دانیال اخلاقی، حمید جامچی، میترا صالحی صفحات 237-244
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات آموزشی عدم تمرکز حواس در کلاس های درس است. لذا ضروری است که عوامل تاثیر گذار بر تمرکز دانشجویان در کلاس درس مورد قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل تاثیر گذار بر تمرکز دانشجویان در کلاس درس در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی، بر روی 460 دانشجو که بر اساس نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش دموگرافیک و پرسشنامه 21 سوالی عوامل موثر بر تمرکز دانشجویان استفاده گردید داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS14 و با استفاده از شاخص های پراکندگی مرکزی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان 4/3±3/21 سال بود و بیشتر واحدهای پژوهش 3/66% (305 نفر) را دختران تشکیل می دادند. در حیطه مربوط به استاد «مدیریت زمان مناسب اساتید در ارائه مطالب»9/0±34/3، در حیطه مربوط به دانشجو «علاقه مندی به موضوع درس»41/0±42/3 و در حیطه محیط «وجود نور و تهویه مناسب کلاس» 86/0±2/3 بالاترین نمره مربوط به تمرکز در کلاس درس را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    با تغییر برخی الگوهای رفتاری دانشجویان از جمله برنامه ریزی زمانی برای داشتن استراحت کافی، توجه به کاربردی مطرح کردن مباحث درسی، و ایجاد انگیزه در دانشجویان و در نهایت بهبود عوامل محیطی از جمله شرایط فیزیکی کلاس، می توان در راستای تقویت تمرکز در کلاس گام های موثری برداشت.
    کلیدواژگان: تمرکز، دانشجو، کلاس درس، یادگیری
  • سید کاوه حجت، مهدی رضایی، محمد محمدی پور، مینا نوروزی خلیلی، مهسا دانش، سید اسماعیل حاتمی* صفحات 245-256
    زمینه و هدف
    بر طبق گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، در حال حاضر در ایران 657 هزار بیمار وابسته به مواد، تحت درمان نگهدارنده می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان ماندگاری درمان در سه روش درمان نگهدارنده با متادون، تنتور اپیوم و بوپره نورفین در بیماران مراکز ترک اعتیاد شیروان می باشد. لازم به ذکر است که درمان با تنتور اپیوم تنها در ایران انجام می شود و سنجش میزان موفقیت در این روش از موضوعات چالش برانگیز می باشد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد پژوهش تمام بیماران فعال و خارج شده از درمان در سال 1394 در 6 مرکز خصوصی و دولتی درمان اعتیاد شهرستان شیروان می باشد. این مطالعه به صورت نمونه گیری در دسترس و با همکاری روانشناسان مراکز انجام شد و اطلاعات لازم از طریق مصاحبه و تکمیل چک لیست گردآوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای مقایسه ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    میزان ماندگاری در درمان با متادون 5/84% و در بوپره نورفین معادل 8/71% و در اپیوم معادل 1/90% می باشد. بین سه روش درمانی اختلاف معنا داری مشاهده شد به صورتی که درمان با تنتور اپیوم بالاترین میزان ماندگاری را داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که میزان ماندگاری در درمان با تنتور اپیوم بالاتر از دو روش دیگر می باشد . اگر به اهداف برنامه کاهش آسیب تمرکز داشته باشیم ، این نتایج نشان می دهد که درمان با تنتور اپیوم، با وجود ادامه مصرف تریاک می تواند میزان آسیبهای اجتماعی اعتیاد را به طور چشم گیری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: متادون، بوپره نورفین، تنتور اپیوم، نتایج درمان
  • مسعود خاکپور *، غلامعلی افروز، بهرامعلی قنبری هاشم آباد، علیرضا رجایی، باقر غباری بناب، معصومه مهرآفرید صفحات 257-269
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مواد مخدر، دارای ابعاد مختلف بوده و منجر به تخریب بالینی مشخص و یا ناراحتی می شود و با فرایندهای زیستی و شخصیتی نظیر سرشت و منش ارتباط دارد.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش همبستگی به رابطه ویژگی های سرشتی و منشی و شدت اعتیاد پرداخته شد. از بین کلیه افراد مصرف کننده مواد مخدر در شهر قوچان (زندانی و غیر زندانی) به صورت تصادفی، 235 نفر زندانی و 50 نفر غیر زندانی انتخاب شدند. شرکت کنندگان به مقیاس شدت اعتیاد (ASI) و پرسشنامه سرشت و منش (TCI-125) پاسخ دادند.
    یافته ها
    ویژگی های سرشتی و منشی افراد معتاد زندانی و غیر زندانی در کلیه خرده آزمون های سرشت و منش و همچنین در شدت اعتیاد با هم تفاوت معنی داری دارند (01/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون به شیوه ورود نشان داد که F مشاهده شده معنی دار (01/0P<) و 3/48 درصد واریانس مربوط به شدت اعتیاد توسط سرشت و منش تبیین می شود که سهم ویژگی های سرشتی، 7/36 درصد و سهم ویژگی های منشی برای پیش بینی متغیر شدت اعتیاد، 9/10 درصد (001/0P<) است. در بین خرده آزمون های سرشتی، به ترتیب نوجویی، به تنهایی 2/15 درصد و وابستگی به پاداش 1/12 درصد تغییرات مربوط به شدت اعتیاد را تبیین می نماید. در بین متغیرهای منشی نیز فقط خودفراروی توانسته است 8/9 درصد تغییرات شدت اعتیاد را پیش بینی نماید (001/0P<).
    نتیجه گیری
    توجه به ویژگی های شخصیتی و شدت اعتیاد، می تواند در مداخلات درمانی، کاهش آسیب و ولع مصرف مواد، موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: سرشت، منش، شدت اعتیاد، مواد
  • اکرم حافظی *، عفت عباسی، شمس الدین نیکنامی، عبدالرحیم نوه ابراهیم صفحات 271-287
    زمینه و هدف
    دانش آموزان از سرمایه های عمده انسانی هر جامعه محسوب می گردند و توجه به سلامت آنها نوعی سرمایه گذاری برای آینده قلمداد می گردد. یکی از راه های موثر در ارتقای بهداشت دانش آموزان، تربیت مربیان بهداشت مدارس در نظام آموزش عالی است. لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی و تدوین و ارائه سرفصل برنامه درسی دوره کارشناسی پیوسته بهداشت مدارس انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی بوده است. جامعه پژوهش مجموع افکار متخصصانی است که در حوزه بهداشت مدارس و برنامه درسی اظهار نظر کرده اند و این افکار در قالب اسناد و مدارک نمود داشته است و نیز شامل کلیه متخصصان برنامه درسی و متخصصان بهداشت شاغل در تهران بوده است. نمونه پژوهش در زمینه اسناد و مدارک پیرامون برنامه درسی و بهداشت مدارس (اعم از داخلی و خارجی) و نیز انتخاب 12 تن از متخصصان برنامه درسی و متخصصان بهداشت به صورت هدفمند است. ابزار پژوهش شامل اسناد و مدارک پیرامون برنامه درسی و بهداشت مدارس و مصاحبه نیمه ساختاریافته با متخصصان برنامه درسی و متخصصان بهداشت مدارس بوده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که الگوی پیشنهادی برنامه درسی کارشناسی پیوسته بهداشت مدارس با دربرگرفتن عناصر کلیدی برنامه درسی (اهداف، محتوا، روش های تدریس و ارزشیابی) متناسب با نظام آموزش عالی کشور است و می تواند زمینه تربیت مربیان بهداشت مدارس را فراهم آورد.
    نتیجه گیری
    با راه اندازی دوره کارشناسی پیوسته بهداشت مدارس در نظام آموزش عالی، ضمن یک اقدام جدید در جهت تربیت مربی بهداشت برای مدارس، امکان رشد بهداشت فردی و اجتماعی دانش آموزان میسر می گردد.
    کلیدواژگان: طراحی، برنامه درسی، بهداشت مدارس، کارشناسی پیوسته، نوآورانه
  • آرش سفیدگران، الهام آزموده *، مهدی حیدری مرغزار صفحات 289-300
    زمینه و هدف
    ارزیابی اولیه مادر از سرشت شیرخوار یکی از مهمترین عوامل مرتبط با تعاملات مادری-فرزندی و سازگاری مادر با نقش والدی می باشد. ویژگی های روانی مادر از عوامل احتمالی موثر بر درک وی از سرشت شیرخوار می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط افسردگی، نگرانی و حمایت اجتماعی درک شده با درک اولیه مادر از سرشت شیرخوار می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 128 نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد به مدت پنج ماه در سال 93-1392 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های افسردگی ادینبورگ، نگرانی والدی کمبریج، ویژگی های شیرخوار بیت و مقیاس حمایت اجتماعی درک شده بود که در دو ماه اول بعد از زایمان تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل، آنالیزواریانس یکطرفه، همبستگی و رگرسیون انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره سرشت درک شده شیرخوار 54/10±56/51 بود. ارتباط بین نگرانی (017/0=p) و افسردگی مادر (036/0=p) با سرشت شیرخوار معنادار بود. اما ارتباط بین حمایت اجتماعی با سرشت شیرخوار معنادار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه ارتباط بین نگرانی و افسردگی با درک مادر از سرشت شیرخوار معنادار بود. این ارتباط احتمالا نشان دهنده آن است که اختلالات روانی در مادر می تواند بر پیامدهای آتی مادر و شیرخوار موثر باشد. انجام مطالعات بیشتر با هدف شناسایی دیگر عوامل موثر بر سرشت شیرخوار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، نگرانی، حمایت اجتماعی درک شده، سرشت درک شده شیرخوار
  • المیرا شیری، مهدی رهنما *، محمدرضا بیگدلی صفحات 301-311
    زمینه و هدف
    سکته مغزی شایع ترین بیماری اعصاب محسوب می گردد و شایع ترین علت مرگ در بین بیماران مغز و اعصاب را نیز شامل می شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی بر کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی و میزان ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرائی انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرائی نر نژاد ویستار به 5 گروه 7تایی تقسیم شدند. این گروه ها شامل کنترل، شم و سه گروه آزمایشی بودند که دوزهای 25/0 و 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن کدو را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت نمودند. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ ایسکمی مغزی با مدل انسداد شریان میانی مغز القا شد و 24 ساعت پس از آن نفوذپذیری سد خونی مغزی و ادم مغزی سنجش گردید.
    یافته ها
    پیش تیمار با روغن کدو در دوزهای 5/0 و 75/0در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری در میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی نشان داد (05/0P<). ادم مغزی در موش های صحرائی دریافت کننده روغن تخم کدو با دوز 75/0 نسبت به گروه کنترل که روغن تخم کدو را دریافت نکرده بود دارای کاهش معنی داری بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو در موش های صحرائی متحمل ایسکمی-خونرسانی مجدد می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.
    کلیدواژگان: سد خونی مغزی، ادم مغزی، روغن تخم کدو حلوایی، سکته مغزی
  • محمود عیدی، خسرو کلاهدوزان *، رضا موثقی، نیر مقدم امین صفحات 313-320
    زمینه و اهداف
    لرز بعد از بیهوشی، عارضه شایعی است که با افزایش مصرف اکسیژن بدن می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر افزایش فشار داخل چشمی و جمجمه ای و درد پس از عمل گردد. هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی دگزامتازون و پتیدین برای پیشگیری از لرز پس از عمل، در جراحی های ساده ارولوژیک می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 120 بیمار مذکر کاندید عمل جراحی ساده ارولوژیک تحت بیهوشی انجام گرفت. بیماران بطور تصادفی به دو گروه دگزامتازون (گروه D) و پتیدین (گروه P) تقسیم شدند. بعد از تزریق میدازولام، لیدوکائین و فنتانیل به عنوان پره مد، پتیدینmg 25 و دگزامتازون mg8 وریدی به ترتیب به بیماران گروهP و D تجویز گردید و سپس القای بیهوشی به صورت یکسان انجام گردید. علائم حیاتی بیماران بعد از اینتوباسیون تا ورود به ریکاوری در فواصل تعیین شده ثبت گردید. همچنین میزان بروز و شدت لرز بیماران در ریکاوری بررسی شد.
    یافته ها
    بین بیماران دو گروه از نظر سن و وزن و میانگین مدت عمل تفاوت معنی داری وجود نداشت. بروز لرز در گروه دگزامتازون 9(15%) و در گروه پتیدین 26 مورد (3/44%) بود که تفاوت موجود معنی دار بود. (00/0 P=)
    نتیجه گیری
    پتیدین و دگزامتازون در پیشگیری از لرز پس از عمل جراحی موثر و اثر دگزامتازون بهتر از پتیدین است با توجه به عدم وجود عوارض همودینامیک و کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل می توان از تجویز دگزامتازون پیش از القای بیهوشی به عنوان جایگزینی برای تجویز پتیدین مخصوصا در بیماران دچار عدم ثبات همودینامیک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لرزپس از عمل، دگزامتازون، پتیدین، بیهوشی عمومی
  • دنیا فرخ *، علی فیضی، یلدا فلاح رستگار، ثمینه بلورساز صفحات 321-330
    زمینه و هدف
    آپاندیسیت حاد یکی از شایعترین علل جراحی های اورژانس شکمی است. صحت تشخیصی سونولوژیست های با تجربه در تشخیص آپاندیسیت حاد در سونوگرافی بیش از 90% می باشد. سونوگرافی ممکن است علاوه بر آپاندیسیت حاد، بسیاری از بیماری های با علائم بالینی مشابه را نیز تشخیص دهد.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه توصیفی و آینده نگر یافته های سونوگرافیک را در 230 بیمار مشکوک به آپاندیسیت حاد بررسی شد. بیمارانی که علائم بالینی و آزمایشگاهی تیپیک آپاندیسیت حاد را داشتند از مطالعه حذف شدند. صحت تشخیصی سونوگرافی در تعیین سایر بیماری های با علائم بالینی مشابه آپاندیسیت حاد در نزد این بیماران ارزیابی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 72 بیمار (31%) درد شکمی با منشا ناشناخته داشتند که بدون تشخیص خاصی مرخص شدند. آپاندیسیت حاد در 78 بیمار از 158 بیمار قابل پیگیری پس از عمل جراحی و آپاندکتومی ثابت شد و نتیجه سونوگرافی در 70 مورد ( 7/89%) مثبت صحیح بود. از 80 بیمار بدون ابتلا به آپاندیسیت حاد، در 60 مورد (5/82%) سونوگرافی قادر به تشخیص صحیح علت سایر بیماری ها بودکه بیماری های ژنیکولوژیک حاد شایعترین پاتولوژی و سپس بیماری های مجاری ادراری، بیماری های گوارشی سایر موارد بودند.
    نتیجه گیری
    سونوگرافی روش با ارزشی در بررسی تشخیص های افتراقی آپاندیسیت حاد است و انجام آن در تمام بیمارانی که تشخیص بالینی آپاندیسیت حاد در آنها دو پهلو و نامشخص است پیشنهاد می شود. در بیماران با علائم بالینی آپاندیسیت حاد و سونوگرافی منفی بررسی سونوگرافیک سایر ارگانهای شکمی و حفره لگن و نیز انجام اقدامات تشخیصی، تکمیلی ارزشمند می باشد.
    کلیدواژگان: آپاندیس، آپاندیسیت حاد، اولتراسوند
  • مهدی فرزادکیا، احسان ابویی مهریزی، خشایار سبحانی، مریم ایزانلو *، سمیرا ناصح، احمد سهرابی صفحات 331-340
    زمینه و هدف
    آباستخرها در اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران مانند مو و میکروب های فلور دستگاه تنفسی آلوده می شود. در صورت کافی نبودن مراحل تصفیه، آباستخر ناقل خوبی برای انواع بیماری های مختلف می باشد. این مطالعه در راستای ارزیابی کیفیت آب چشمه آبگرم صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. در این مطالعه نمونه برداری در سه ماه و به صورت دو بار در ماه به روش مرکب در طی ماه های تیر تا شهریور از داخلاستخر و منبع آبگرم برداشت گردید. در این مطالعه میزان کلر آزاد باقیمانده، دما، pH، کدورت، ORP،DO ،EC ، آزمایشات مربوط به توتال و فیکال کلیفرمها، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا،HPC مطابق مرجع بین المللی«روش های استاندارد برای آزمایشات آب و فاضلاب» انجام و در نهایت داده های بدست آمده توسط نرم افزارهای Excel و SPSS16 مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین دما دراستخر بالاتر از حد استاندارد و میانگینpH در حد استاندارد می باشد. نتایج نشان می دهد در ماه های مرداد و شهریور بیشترین آلودگی کلیفرم ها دراستخر درتیر ماه بیشترین آلودگی مریوط به سودوموناس آئروژینوزا بوده است.
    نتیجه گیری
    آلودگی آب چشمه آبگرم در برخی از دوره ها بالاتر از حد استاندارد می باشد که می تواند ناشی از عواملی همچون عدم کفایت کلرزنی، تصفیه ناکافی و یا نامناسب بودن نقاط کلرزنی باشد. لذا مدیریت مناسب و پایش مداوم آبهای گرم معدنی امری لازم به منظور حفاظت بهداشت عمومی به شمار می آید.
    کلیدواژگان: شاخص های بهداشتی آب، آبگرم معدنی، ایوب، خراسان شمالی
  • ابراهیم مسعودنیا *، سید جواد پورنقی، زهرا باهمت صفحات 341-352
    زمینه و هدف
    بیماران شاکی از علائم گوارشی تعداد زیادی از مراجعین به کلینیک های عمومی و داخلی را تشکیل می دهند. به نظر می رسد که چگونگی واکنش افراد نسبت به رویدادهای استرس زا، مهمتر از خود استرس در تولید بیماری های گوارشی باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین راهبردهای مقابله ای و ابتلای به اولسر پپتیک انجام شد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مورد- شاهدی می باشد. 200 نفر ( 100 نفر بیمار مبتلا به زخم معده با علائم اولسرهای پپتیک (زخم اثنی عشر، زخم معده و زخم مری) با تشخیص زخم پپتیک که به بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد مراجعه نموده و اندیکاسیون آندوسکوپی داشتند و 100 نفر سالم که فاقد سابقه یا ابتلا به زخم پپتیک بودند) با سنین 20 تا 50 سال با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. این افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار سنجش عبارت بودند از: مقیاس راهبردهای مقابله ای ( (CSSو چک لیست مشخصات دموگرافیک داده ها با استفاده از آماره یومن ویتنی و نرم افزار SPSS 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معناداری میان افراد با علائم اولسر پپتیک و افراد سالم از نظر راهبردهای مقابله ای جستجوی حمایت اجتماعی (001/0 >p)، ارزیابی مجدد/ سازگاری (001/0 >p)، مقابله اجتنابی (001/0 >p)، مقابله مساله مدار (001/0 >p)، مقابله هیجان مدار (01/0 >p) و مقابله فعالانه (05/0 >p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    راهبردهای مقابله هیجانی مدار و منفی در برابر شرایط استرس زا می تواند بعنوان یک ریسک فاکتور برای اولسر پپتیک عمل کند. بیماران با علائم اولسر پپتیک در مقایسه با افراد سالم از راهبردهای مقابله ای هیجانی و نامطلوب، مانند ارزیابی مجدد/ سازگاری و مقابله اجتنابی استفاده می کردند
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، اولسر پپتیک، شرایط استرس زا
  • عبدالحسین مهدی نسب، ناصر صرافان، شاهین گوهرپی، محمد بهادرام، فرید شهریور * صفحات 353-361
    زمینه و هدف
    رباط صلیبی خلفی از نسوج و ساختارهای مهم پایدار کننده مفصل زانو می باشد و پارگی یا جداشدگی آن ممکن است به ناپایداری و تخریب مفصل منجر شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج حاصل از درمان جراحی، کندگی محل اتصال لیگامان PCL می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تعداد 30 نفر از بیمارانی که دچار شکستگی کندگی از محل اتصال تی بیای PCL بودند تحت درمان جراحی باز و فیکساسیون با پیچ قرار گرفتند. بیماران حداقل به مدت 6 ماه بعد از جراحی تحت نظر و بررسی بوسیله پرسشنامهLysholm Knee Score قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 28 سال بود. مکانیسم شایع آسیب در این بیماران تصادف موتور با ماشین (MCA) بود. در بررسی با Lysholm knee score تعداد 21 نفر (70%) حایز امتیاز Good(60-90) و 9 نفر (30%) در گروه Fair(30-59) قرار گرفتند و متوسط Score بدست آمده در این مطالعه 86 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج بالینی بدست آمده از معاینه فیزیکی زانو و امتیاز پرسشنامه بیانگر این موضوع ست که آسیب شکستگی کندگی لیگامان صلیبی خلفی صرفا« یک شکستگی استخوان نیست و باید بعنوان یک آسیب لیگامان-استخوان در نظر گرفته شود. به نظر می رسد درمان جراحی روشی قابل قبول در بهبود عملکرد زانو و کاهش عوارض این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی تیبیا، مقیاس نمره دهی زانوی لیشولم، زانو، رباط صلیبی خلفی
  • حسین هراتی پور *، بهروز یحیایی، سوسن جعفریان، زهره محمدی صفحات 363-372
    زمینه و هدف
    سپسیس نوزادی مهمترین بیماری 28 روز اول زندگی است که تشخیص قطعی وجود آن به کمک کشت خون است. تست (CRP) C-reactive protein روشی جهت تشخیص زودرس سپسیس است که علی رغم سادگی چندان مورد استفاده نمی باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارزش تشخیصی آن در سپسیس انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی بوده و بر روی نوزادان بیمارستانهای شاهرود انجام گرفته است. 100 نوزاد ترم که با شک سپسیس بستری بودند انتخاب و CRP کیفی آنها در 6 ساعت اول بستری، 24 و 48 ساعت بعد با آزمایشات روتین سپسیس اندازه گیری شد. میزان مثبت بودن CRP بیشتر و مساوی یک مثبت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیشترین موارد سپسیس قطعی در محدوده وزنی بالاتر از 2500 گرم قرار داشته است (01/0p‹). 61% نوزادان مورد بررسی ترم بوده که در بین آنها 6/78% مبتلا به سپسیس قطعی بودند که تفاوت معنی داری با سایر گروه های سنی داشتند (007/0p‹). در خصوص مقدار CRP در نوبت اول، دوم و سوم سنجش رابطه معنی داری بین میزان مثبت شدن CRP و سپسیس قطعی به دست آمد و مشخص شد حساسیت این تست بویژه در 24 تا 48 ساعت اول بستری نوزاد در تشخیص سپسیس قطعی بسیار بالا می باشد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که سطح سرمی CRP می تواند به عنوان یک تست سریع بویژه در 24 تا 48 ساعت اول بروز علایم سپسیس نوزادی در تائید و یا رد سپسیس با حساسیت بالا کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی سی، سپسیس نوزادی، سرم خون
|
  • Z. Estaji, Ss Hejazi, Y. Tabarraie, M. Saedi * Pages 203-213
    Background and Objectives
    The hemodialysis effectiveness is depended on adherence to the therapeutic regimen recommendations. Every aberration from the therapeutic regimens, results to the severe clinical outcomes. Therefore, finding an effective teaching method is essential. The aim of this study was to assess the impact of training through text messaging via cell phones on the compliance of therapeutic regimens by the hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    In this before and after quasi-experimental study, thirty hemodialysis patients had been selected through Simple Random Sampling method who were referred to Emam Ali Hospital of Bojnurd in 2016. One therapeutic regimen recommendation text message was sent for 4 weeks (28 Persian text messages per day). Data about the amount of serum phosphorus and potassium, interdialytic weight gain, and patient’s absence in the sessions were collected before and after sending messages. Statistical tests such as paired t-test were performed using the SPSS v 20.
    Results
    There were significant differences in compliance of diet (p=0.002), medication regimen (p=0.003), and regular attendance at dialysis sessions (p=0.000) before and after training by text messaging via cell phones. There wasn’t any significant difference between fluid limitation compliance before and after training by text messaging via cell phones (p=0.759).
    Conclusion
    Regarding the effectiveness of text messaging and availability of this method for the majority of patients, planning for using this training method can be beneficial for the education of patients.
    Keywords: Hemodialysis, Compliance, Text Messaging, Cell Phones
  • A. Izanloo, M. Bahreini *, Mr Sharifmoghadam, S. Safamanesh, A. Azimian Pages 215-224
    Background and Objective
    Staphylococcus aureus is one the main human pathogens which is involved in a wide range of infections. Although, Vancomycin is one of the best drugs to treat infections which are caused by S.aureus, indiscriminate use of vancomycin causes resistant strains. The aim of this study was to investigate the possible presence of vancomycin resistant strains and determination of their antibiogram patterns.
    Material and
    Methods
    In the present study, Staphylococcus aureus was isolated from the 100 clinical specimens. All the isolates were identified using gram staining, catalase test, tube coagulase test, growth on Mannitol salt agar medium, and the DNase test. Susceptibility of the isolates against 9 different antimicrobial agents was investigated using the standard disk diffusion. MIC values of vancomycin was also tested by agar dilution methods, according to the CLSI. Moreover, Polymeras Chain Reaction (PCR) was performed to detect the vanA gene.
    Results
    All of the Staphylococcus aureus isolates were sensitive to vancomycin (MIC value ranged from 0.125 to 2 μg/mL). Ampicillin and vancomycin revealed the highest and lowest resistance rates with 80% and 1%, respectively.
    Conclusion
    Fortunately,vancomycin resistant staphylococcus aureus was not found among the tested isolates in this study. Therefore, vancomycin can still be used in treatment of Staphylococcus aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, Vancomycin, vanA gene
  • Sh Torkzahrani, F. Soleimani *, H. Rafiey, M. Salavati, M. Nasiri Pages 225-235
    Background and Objectives
    Neuro-developmental cares refer to a wide range of interventions which are designed to reduce environmental stress and improve the living conditions of premature infants who are hospitalized in neonatal intensive care units. The aim of this study was to evaluate developmental care based on the three-part model of structure, process, and outcome.
    Material &
    Methods
    This cross-sectional study was conducted by 390 nurses and 200 pre-term infants from 27 of level III- NICU in Tehran. Data were collected with valid and reliable tools included structure's check list, developmental care's questionnaire, and outcome's check list. Data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient with SPSS version 21.
    Results
    The average age of the infants was 32.90 weeks. The average of quality scores of structure and developmental care were 43.06% and 72.29%, respectively. Mean time of started oral feeding and length of hospital stay were 5.28 and 11.49 days, respectively with a weight difference of 408.80 gr. There was correlation between "sensory cares" and "daily cares" with length of hospital stay and started oral feeding. There was also correlation between "family cares" with weight difference and started oral feeding. There was also correlation between "sleep and pain care" and weight difference.
    Conclusion
    Structure and process of developmental care require more attention. The correlation between the areas of structure and process with outcome measures indicated that the Donabedian's model is effective to assess the quality of developmental cares.
    Keywords: Developmental Care, Neonatal Intensive Care Units, Preterm neonate
  • M. Haresabadi *, H. Raofian, D. Akhlaghi, H. Jamchi, M. Salehi Pages 237-244
    Background and Objective
    Lack of concentration in classroom is considered to be one of the most prevalent educational problems throughout education. The aim of this study is to discover and determine factors contributing to the students’ concentration in North Khorasan University of Medical Sciences.
    Material &
    Methods
    This descriptive study was performed on 460 students of North Khorasan University of Medical Sciences. A questionnaire consisting of two parts including; demographic data and 21 questions was used to assess the effective factors in students’ concentration. Data were analyzed by SPSS-14 software based on frequency of distribution, mean and standard deviation.
    Results
    Most of the cases (66.3%) were female and the overall mean age was 21.3± 3.4 years. Among the teacher-related factors and student-related factors, "Proper time management by the teacher at presentation" (mean 3.34±0.90) and “Interest in the subject" (mean 3.42±0.41) were proved to be the main interfering factors, respectively. Among the environmental factors, proper lighting and ventilation (mean 3.2±0.86) were also the most significant factors.
    Conclusion
    According to the students’ views about concentration, changing some behavioral patterns among the students could lead to improvement in their concentration level. This may include planning for enough rest, paying attention to present the applied topics, and consequently encouraging students, and providing a convenient learning setting such as physical conditions of the classroom.
    Keywords: Classroom, Concentration, Learning
  • Sk Hojjat, M. Rezaei, M. Mohamadipoor, M. Norozi Khalili, M. Danesh, Se Hatami * Pages 245-256
    Background and Objectives
    According to the report by Iran Drug Control Headquarters, 657 thousand drug-dependent patients are under maintained treatment in Iran. The aim of present study was investigation of treatment-retention in patients who were undergone the maintained therapy using Methadone, Buprenorphine, and opium tincture in Shirvan city. It should be noted that the treatment with opium tincture is done only in Iran. Therefore, the success of this method is a controversial issue.
    Material &
    Methods
    This is an analytical-descriptive study. The population of this study were included all active patients and also patients who have abandoned treatment in 6 public and private addiction treatment centers of Shirvan city in 1394. Data were analyzed by SPSS software, and chi-square test was used to compare the qualitative variables.
    Results
    Retention rate of Methadone, Buprenorphine, and opium treatments were 84.5%, 71.7%, and 90.1%, respectively. A significant difference was observed among these treatments, so the opium maintained treatment has the highest retention rate.
    Conclusion
    The results revealed that the retention rate in treatment with opium tincture is higher than that in the other two methods. If we focus on the goals of harm reduction programs, results show that the opium tinctures treatment can reduce significantly the amount of social damage.
    Keywords: Methadone, Buprenorphine, opium tincture, treatment outcomes
  • M. Khakpour *, Gh Afrooz, B. Ghanbari Hashemabad, A. Rejaee, B. Ghobari Bonab, M. Mehrafarid Pages 257-269
    Background and Objectives
    The drug addiction has different aspects and leads to the significant clinical damage. It can be related to the biological processes and personality traits such as temperament and character.
    Material &
    Methods
    This correlation study assessed relationship between temperament and character features and severity of addiction. Two hundred thirty five prisoners and 50 non prisoners who were drug-dependent individuals were randomly selected from Quchan. Participants replied to the Addiction Severity scale (ASI) and temperament and character features (TCI-125).
    Results
    The results showed that there was a significant difference between temperament and character features in addicted prisoners and non-prisoners in all subtests of temperament and character features (P
    Conclusion
    Attention to the personality character and severity of addiction can be effective on treatment, harm reduction and drug craving interventions.
    Keywords: temperament, character features, severity of addiction, drugs
  • A. Hafezi *, E. Abbasi, Sh Niknami, A. Naveh Ebrahim Pages 271-287
    Background and Objectives
    Students are one of the main human capitals of societies. Therefore, paying attention to their health is considered as a new investment in future. One of the effective ways to improve the health of students is training of school health educators in higher education system. The current study aimed to design, develop, and provide curriculum topics in the continuous undergraduate of school health.
    Material &
    Methods
    This study was a qualitative applied research. The study population were included all the ideas of professionals in the field of school health and curriculum. These opinions have been shown in the form of documents. Study population also includes all curriculum planners and school health specialists who were working in the ministry of education, in Tehran. The targeted sample was included the curriculum and school health records (both internal and external), as well as a choice of 12 curriculum specialists and school health experts. The research tools were curriculum documents and school health and semi-structured interviews which were performed by the curriculum specialists and school health professionals.
    Results
    The results showed that the curriculum model of Baccalaureate school health, with key elements including the curriculum (objectives, content, teaching methods and evaluation) is in line with the country's higher education system, and it can prepare the condition to train school health educators.
    Conclusion
    Commissioning of Baccalaureate school health in higher education system is not only a new way to train the health educator for schools, but also prepares the possible growth of student's personal and social health.
    Keywords: designing, curriculum, school health, continuous undergraduate, innovative
  • A. Sefidgaran, E. Azmoude *, M. Heidari Marghzar Pages 289-300
    Background and Objective
    The maternal initial assessment of infant's temperament is one of the most important associated factors with mother-child interactions and maternal's adjustment with parental role. Maternal's psychological condition is one of the possible factors affecting her perception of infant's temperament. The purpose of this study was to determine the correlation between depression, worry, and perceived social support with basic understanding from infant's temperament.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 128 primiparous women who were referred to Mashhad health centers within five months in 2014-2015. Data were collected based on Edinburgh Depression, Cambridge Parental Worry, Bate's Infant Characteristic, and perceived social support questionnaires which were completed at the first two months after birth. Data were analyzed using the T-test, One Way ANOVA, correlation, and regression tests.
    Results
    The mean score of perceived infant temperament was 51.56±10.54. The relationship between maternal's worry ((p=0.017) and depression (p=0.036) with perceived infant temperament were significant. There wasn’t any significant correlation between perceived social support and infant temperament (p>0.05). After entering these variables in the regression model, just parental’s worry was able to predict 0.093% of the infant's temperament variance.
    Conclusion
    According to this finding, there were significant correlation between worry, and depression, and maternal's perception of infant's temperament. This correlation probably indicates that the mental disorders in mother can affect the future outcomes of mother and infant. Further research is recommended to identify the other factors affecting maternal's perception of infant temperament
    Keywords: Depression, Worry, Perceived Social Support, Perceived infant's temperament
  • E. Shiri, M. Rahnema *, Mr Bigdeli Pages 301-311
    Background and Objectives
    Stroke is considered the most common neurological disease and also includes the most common cause of mortality among neurosurgical patients. This study assessed the correlation between pumpkin seed oil diet on reducing the permeability of the blood-brain barrier and brain edema in a rat stroke model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, thirty five male rats (Wistar) were divided into 5 groups with 7 members. These groups include the control, Sham, and three experimental groups that received oral doses of 0.25 and 0.50 and 0.75 ml/kg pumpkin oil through the gavages for 30 days. Brain ischemia (Middle Cerebral Artery Occlusion: MCAO) was induced two hours after the last gavage, and the permeability of the blood-brain barrier and brain edema was measured after 24 hours.
    Results
    The permeability of the blood-brain barrier was significantly decreased in pretreated rats (0.50 and 0.75 ml/kg pumpkin oil) in comparison with the control group (p
    Conclusion
    The results showed that pumpkin seed oil consumption in rats suffered from ischemia-reperfusion can be effective in reducing the symptoms of ischemic stroke.
    Keywords: Blood brain barrier, Cerebral edema, Pumpkin seed oil, Stroke
  • M. Eidy, Kh Kolahdouzan *, R. Movassaghi, N. Mogaddam Pages 313-320
    Background and Objectives
    Post-operative shivering is a common problem following the increased oxygen consumption leading to some other problems such as intracranial and intraocular pressure, and post operation pain. The goal of this study was comparing the effect of Pethedine (Meperidine) and Dexamethasone on prevention of shivering during the simple urological surgeries.
    Material and
    Methods
    This double blind clinical trial study -was performed on 120 patients who were candidates for simple urologic surgery. The patients were randomly divided into two different groups including those who were received Dexamethasone (D) and Pethedine (P). After pre medication using the Midazolam, Lidocaine, and Fentanyl, similar anesthetic induction was done by injection of Dexamethasone (8mg) and Pethedine (25mg) to the groups D and P, respectively. All the patients were controlled for visible shivering in recovery.
    Results
    There were not any significant differences between two mentioned groups in the case of weight, age, and duration of surgery. Only nine cases (15%) in group D had post-operative shivering. Whereas, twenty six cases in group P (44.3%) had shivering and the difference between 2 groups was significant (P value =0.002).
    Conclusion
    Pethedine and Dexamethasone are effective drugs for the prevention of post-operative shivering in simple urologic surgery. The effect of Dexamethasone in preventing the post – operative shivering was better than Pethidine.
    Keywords: Post operative shivering, Dexamethasone, Pethidine, General anesthesia
  • D. Farrokh *, A. Feyzi, Y. Fallah Rastegar, S. Boloursaz Pages 321-330
    Background and Objective
    Acute appendicitis is one of the most common causes of abdominal emergency surgery. Experienced investigators will have an accuracy of more than 90% to diagnose the acute appendicitis. Sonography may diagnose many diseases which have similar clinical symptoms to the acute appendicitis.
    Materials And Methods
    In a prospective descriptive study, we reviewed the sonographic findings of 230 patients who were suspected to have acute appendicitis. The patients with typical clinical and laboratory sign were excluded from the study. The diagnostic accuracy of sonography was evaluated in detection of diseases with similar clinical symptoms among the patients.
    Results
    In the present study, seventy-two (31%) cases had abdominal or pelvic pain of unknown origin and they were ultimately dismissed without any specific diagnosis. Acute appendicitis was approved in 78 out of 158 patients after the surgery and appendectomy and sonographic results in 70 cases (89.7%) was positive integer. In sixty out of 80 (82.5%) patients without risk of acute appendicitis, ultrasound accurately diagnosed that the acute gynecological diseases were the most common pathological cause of diseases. The urinary tract diseases and gastrointestinal diseases were other cases.
    Conclusion
    Sonography is a valuable modality to establish the differential diagnosis of acute appendicitis, which is recommended for evaluation of patients with equivocal clinical diagnosis. Therefore, in patients with a clinical diagnosis of acute appendicitis and negative ultrasonographic results, assessment of other abdominal organs and pelvic cavity by ultrasound can be a valuable diagnostic complementary procedure.
    Keywords: Appendices, Acute Appendicitis, Ultrasound, Computed tomography
  • M. Farzadkia, E. Abouee Mehrizi, Kh Sobhani, M. Izanloo *, S. Naseh, A. Sohrabi Pages 331-340
    Background and Objectives
    Water of swimming pools can be polluted by some materials of the swimmers bodies such as hair and respiratory microbial flora. Insufficient water treatment process will be a possible vector of infectious diseases to the swimmers. This study was performed to assess the biological quality of Ayoub hot spring.
    Material &
    Methods
    The present study was a descriptive cross sectional. The samples were obtained twice per month from Ayoub public hot spring pool in 3 months during June to August. Temperature, pH, ORP, DO, EC, turbidity, free chlorine were measured on-site sampling. Standard methods were used to examine the samples for the total and fecal coliforms such as P. aeroginosa, S.aureus, and HPC. Finally, the data were analyzed using the Excel and SPSS- 16 softwares.
    Results
    The average of temperature was higher than that the standard and the average of pH was about standard. Most pollution by the coliforms was during the July and August. The P. aeroginosa was also the most important pollutant on June.
    Conclusion
    Pollution of hot spring in some of the seasons is higher than that the standard. Therefore, it is suggested that the monitoring and disinfection of the public hot spring pools should be considered more seriously. It is also necessary to limit the number of swimmers in public hot spring pools to reduce ratio of contamination.
    Keywords: Sanitary indicators, Hot Spring, Ayoub, Norh Khorasan
  • E. Masoudnia *, J. Pournaghi, Z. Bahemmat Pages 341-352
    Background And Objectives
    The patients with gastrointestinal symptoms comprised a large number of cases who referred to the general and interior clinics. It seems that the reaction of people to stressful events is more important than the stress in the generation of digestive diseases. The aim of this study was to determine the relationship between coping strategies and peptic ulcer.
    Material &
    Methods
    The present study was conducted with a cross-sectional and analytical design. Two hundred people (100 patients with peptic ulcer symptoms such as duodenal, gastric, and esophageal ulcer and endoscopic indication who were referred to the Imam Reza hospital in Bojnurd and confirmed for the peptic ulcer and 100 healthy subjects who had no history of peptic ulcer) were compared together. These people were selected using available sampling method. The measurement tools were included: Coping Strategies Scale (CSS) and socio-demographic checklist. Data were analyzed using the Mann-Whitney test and SPSS 20.
    Results
    There was a significant difference between people with peptic ulcer symptoms and healthy cases regarding to the coping strategies such as seeking social support (p
    Conclusion
    Emotional and negative coping strategies in stressful situations can act as a risk factor for the peptic ulcer. The people with peptic ulcer symptoms used more emotion-focused and negative coping strategies such as re-evaluation-adjustment, and avoidant coping in comparison with the healthy subjects.
    Keywords: Peptic Ulcer, Coping Strategies, Stressful Situations
  • Sa Mehdinasab, N. Sarafan, Sh Goharpey, M. Bahadoram, F. Shahrivar* Pages 353-361
    Background and Objectives
    Posterior cruciate ligament is very important in stabilizing knee joint and its rupture and avulsion may result in instability and joint degeneration. The aim of this study was to evaluate the operation outcome of PCL ligament binding site avulsion.
    Material &
    Methods
    In present study about 30 patients with avulsion fracture on Tibial PCL binding site were undergone the open surgery and fixation with screw. The patients were followed up for at least 6 months after the operation and were evaluated by the Lysholm Knee Score checklist.
    Results
    The mean age of patients was 28 years. The common injury mechanism for these patients was motor accident with machine (MCA). On the Lyshom Knee Score, twenty one persons (70%) scored as good (60-90) and 9 (30%) cases were scored as fair (30-59), with a mean score of 86.
    Conclusion
    Clinical outcome achieved from physical examination of the knee and the checklist score, suggests that the posterior cruciate ligament avulsion fracture injury is not solely a bone fracture and should be viewed as bone-ligament injury. It seems that operation approach is an appropriate method to improve knee function and reduce the complications.
    Keywords: Posterior Cruciate Ligament, Lysholm knee scoring scale, Tibial Fractures, Outcome, Knee
  • H. Haratipour *, B. Yahyaei, S. Jafarian, Z. Mohammadi Pages 363-372
    Background And Objective
    Neonatal Sepsis is the most important disease in the first 28 days of life which is diagnosed definitely using the blood culture. The C-reactive protein test (CRP) is a simple method for the early diagnosis of sepsis, which is not so used. This study was conducted to determine the diagnostic value of this method in sepsis.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 100 newborns that were suspected of sepsis in Shahrood hospitals. Their quality CRP was measured using sepsis routine tests in the first 6, 24, and 48 hours of admission. The CRP≥1was considered as positive CRP.
    Results
    Most of the certain sepsis cases were among the new borns who were heavier than 2500 g (p
    Conclusion
    This study showed that the serumal CRP levels can be used as a quick and sensitive test, to approve or disapprove the certain sepsis especially in the first 24 to 48 hours of neonatal sepsis occurrence.
    Keywords: C, reactive Protein, Neonatal sepsis, Blood serum