فهرست مطالب

علوم دامی (پژوهش و سازندگی) - پیاپی 93 (زمستان 1390)

نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
پیاپی 93 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدحسین شهیر، کمال عبدی شیشه گران صفحات 1-7
    در تحقیق حاضر عملکرد شش ساله دو سویه مرغ تخم گذار های-لاین (W-36) و لهمن لایت (LSL) به منظور انتخاب سویه بهتر، از سن 22 تا 76 هفتگی سیکل اول و 20 هفته اول پس ازتولک بری در یک فارم تخم گذار تجاری بررسی شد. صفات تولیدی مانند درصد تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، میزان دان مصرفی و درصد تلفات بصورت روزانه اندازه گیری شده و صفات ضریب تبدیل و بازده تخم مرغ(Egg mass) محاسبه شد. برای مقایسه بهتر دو سویه داده های حاصل در سیکل اول در سه فاز اول (22تا40هفتگی)، دوم (40تا60 هفتگی) و سوم (60تا76هفتگی) و همچنین 20 هفته اول پس از تولک بری در سیکل دوم تولید بررسی شد. میانگین درصد تولید تخم مرغ در فازهای اول، دوم و کل سیکل اول(01/0>P) و همچنین سیکل دوم تولید (05/0>P) بطور معنی داری در سویه LSL بیشتر از سویه W-36 بود. برای فاز سوم این برتری معنی دار نبود. اثر سویه بر بازده تخم مرغ (Egg mass) در فازهای اول (01/0>P)، دوم (05/0>P) و کل سیکل اول تولید (01/0>P) معنی دار بود ولی برای فاز سوم و سیکل دوم تولید اختلاف معنی داری بین دو سویه وجود نداشت. درصد تلفات در سویه W-36، در فاز اول بطور معنی داری بیشتر از سویه LSL بود (01/0>P) ولی در فازهای دوم و سوم (05/0>P) و کل سیکل اول (01/0>P) بطور معنی داری درصد تلفات در سویه LSL بیشتر از W-36 بود. در سیکل دوم تولید با وجود درصد تلفات کمتر در سویه LSL، اثر سویه بر درصد تلفات معنی دار نبود. سویه W-36 بطور معنی داری نسبت به LSL در فازهای اول، دوم و کل سیکل اول (01/0>P) همچنین فاز سوم و سیکل دوم تولید (05/0>P) دان کمتری مصرف کرد. ضریب تبدیل غذایی در هیچ یک از فازها اختلاف معنی داری بین دو سویه نشان نداد. در نهایت نتایج تحقیق نشان داد که سویه LSL از لحاظ صفات تولیدی نسبت به سویه W-36 برتری دارد.
    کلیدواژگان: مرغ تخم گذار، سویه، عملکرد، لهمن لایت (LSL) و های، لاین (W، 36)
  • احمد افضل زاده، اکبر یعقوب فر، سید داوود شریفی، ایوب نادی پور صفحات 8-15
    در این آزمایش مقدار خوراک مصرفی، افزایش وزن زنده ی بدن، کل انرژی (کیلوکالری) و پروتئین (گرم) مصرفی، انرژی و پروتئین مصرفی به ازای هر گرم وزن بدن، و نسبت بازده انرژی و پروتئین در جوجه های گوشتی (سویه ی آرین) تغذیه شده با جیره های غذایی بر اساس سیستم های متفاوت بیان انرژی قابل متابولیسم (AMEn و TMEn) و در مقابل دو روش بیان اسید آمینه (کل و قابل هضم) خوراک، مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 480 قطعه جوجه (مخلوط نر و ماده) در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 با دو سیستم انرژی قابل متابولیسم (AMEn و TMEn) و دو روش بیان اسید آمینه جیره ی غذایی (کل و قابل هضم)، در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و شش تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین به ازای هرگرم افزایش وزن بدن و نسبت بازده انرژی و پروتئین به طور معنی داری تحت تاثیر سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و روش بیان اسید آمینه خوراک قرار گرفت (05/0 >p). سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم (TMEn) و اسید آمینه ی قابل هضم، سبب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی گردید.
    کلیدواژگان: اسید آمینه ی کل، اسیدآمینه ی قابل هضم، انرژی قابل متابولیسم ظاهری (AMEn)، انرژی قابل متابولیسم حقیقی (TMEn)، جوجه های گوشتی
  • حسین ارزانی، جواد معتمدی*، مرتضی مفیدی چلان، جابر شریفی صفحات 16-25

    آگاهی و اطلاع از اینکه آیا علوفه مراتع در طول فصل چرا، جوابگوی نیاز روزانه واحد دامی چراکننده در مرتع خواهد بود یا خیر، یکی از عوامل موثر در تعادل دام و مرتع می باشد. به همین منظور در پژوهش حاضر، مطلوبیت مقادیر شاخص های کیفیت علوفه گونه های مهم مراتع نیمه استپی ارشق اردبیل به منظور تامین نیاز روزانه واحد دامی، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از 5 گونه مرتعی شامل؛ Artemisia fragrans، Astragalus brachyodonuts، Falcaria vulgaris Kochia prostrata و Stipa hohenackeriana که از گونه های مهم و عناصر اصلی تیپ های گیاهی مراتع مورد مطالعه می باشند، در سه مرحله فنولوژیکی (رشد رویشی، گلدهی و بذر دهی) در سال 1387 نمونه برداری شد. در هر مرحله، 3 نمونه و برای هر نمونه 9 پایه گیاهی قطع گردید. سپس مقادیر شاخص های کیفیت علوفه محاسبه شد. نتایج حاصل نشان می دهد که میانگین مقادیر پروتئین خام و هضم پذیری گونه ها در مراحل مختلف رشد از مطلوبیت خوبی برخوردار است و بیشتر از نیاز نگهداری واحد دامی می باشد ولی میانگین مقادیر انرژی متابولیسمی، در مرحله رشد رویشی بیشتر و در مرحله گلدهی و مرحله پایانی رشد (بذردهی)، کمتر از حد بحرانی آن برای نیاز نگهداری واحد دامی است. این امر بیانگر این است که مطلوبیت کیفیت علوفه مرتع در زمان های مختلف چرا، یکسان نمی باشد و لازم است نیاز روزانه واحد دامی بر مبنای کیفیت علوفه مشخص شود. طبیعی است که بسته به شرایط سال ممکن است، کیفیت علوفه گیاهان قدری تغییر یابد ولی به دلیل هزینه بر بودن تعیین کیفیت علوفه، می توان از نتایج مذکور به منظور برآورد نیاز روزانه دام در سال های مختلف استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کیفیت علوفه، نیاز روزانه دام، مراحل فنولوژیکی، پروتئین خام، هضم پذیری ماده خشک، انرژی متابولیسمی، حد بحرانی، مراتع ارشق اردبیل
  • محمد علیزاده قندکانلو، پرویز فرهومند، محسن دانشیار صفحات 26-33
    این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سیاه بر عملکرد،سطوح کلسیم، فسفر و غلظت آلکالین فسفاتاز سرم جوجه های گوشتی انجام شد. دویست قطعه جوجه نر یکروزه سویه تجارتی راس(308) در قالب یک طرح کاملا تصادفی (4 تیمار و5 تکرار به ازای هر تیمار و10 جوجه در هر تکرار) تا 42 روزگی پرورش یافتند. سطوح صفر، 5/0، 1 و 2 درصد دانه زیره سیاه در این آزمایش استفاده شد. در کل دوره آزمایشی (1 تا 42 روزگی)، جوجه های تغذیه شده با سطح 1 درصد و 2 درصد دانه زیره سیاه به ترتیب بالاترین و پایین ترین مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن را در بین همه تیمارهای آزمایشی داشتند(05/0 >p)، و جوجه های تغذیه شده با 2 درصد دانه زیره سیاه بالاترین ضریب تبدیل خوراک را در بین تیمارهای آزمایشی نشان دادند(05/0 >p). تفاوت معنی داری بین سطوح کلسیم و فسفر سرم جوجه های تیمارهای مختلف آزمایشی در سنین 21 و 42 روزگی مشاهده نشد (05/0 p) ولی تفاوت معنی داری بین غلظت این آنزیم در سرم خون جوجه های گوشتی سایر تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. به طور کلی بر اساس نتایج حاصل از آزمایش اخیر افزودن 1 درصد دانه زیره سیاه بهترین تاثیر را بر عملکرد جوجه های گوشتی داشت.
    کلیدواژگان: دانه زیره سیاه، جوجه گوشتی، عملکرد، فراسنجه های خونی
  • عبد الروف الشوکانی، محمد رضانصیری، سعید زیبایی، مجتبی طهمورث پور، سید مهمدی زیارت نیا، فتحی نجفی، علیرضا حق پرست صفحات 34-42
    در این مطالعه ابتدا توالی نوکلئوتیدی و اسید آمینه ژن C 3 ویروس تب برفکی سروتیپ O ایران جدا شده در سال 1389 تعیین و سپس با توالی ژن C 3 دیگر سویه های سروتیپ O، A، Asia1 و C این ویروس که در بانک ژن ثبت شده اند، مقایسه گردید. بیشترین میزان شباهت توالی نوکلئوتیدی با دو سویه سروتیپ A هندوستان شاملAIND288/07 و AIND360/00 به ترتیب با 74/93 و 58/93 درصد و سویه سروتیپ O ایران (IRN 303-1) با 11/93 درصد مشاهده شد، در حالی که کم ترین میزان شباهت با سویه های سروتیپ A) GAM/5/98/A) و(O (BKF/2/92/O غرب آفریقا به ترتیب با 01/87 و 11/88 درصد مشاهده گردید. بررسی توالی اسیدهای آمینه نیز نشان داد که ژن C 3 مورد مطالعه دارای بیشترین شباهت با سویه سروتیپ A هندوستان (IND 287/96) با 100 درصد و سپس با سویه سروتیپ O ایران (IRN 303-1) با 56/99 درصد بود و کم ترین شباهت را با سویه سروتیپ A غرب آفریقا (GAM/5/98/A) با 96/92 درصد داشت. بررسی های فیلوژنتیک نشان داد که دو سویه ایرانی (Iran/1/2010 و IRN 303-1) در یک خوشه با سویه های سروتیپ A هندوستان قرار گرفتند، هرچند که دو سویه جدا شده از ایران در نهایت در دو شاخه مجزا از هم جدا شدند. همه سویه های مربوط به یک سروتیپ خاص در خوشه های مختلف قرار گرفته و یک خوشه مجزا برای یک سروتیپ خاص مشاهده نشده است. بنابراین احتمالا این ژن بین سرتیپ های مختلف محافظت شده بوده و تغییرات ممکن است ناشی از نوترکیبی تصادفی در بین سروتیپ ها باشد. توالی ژن C 3 سروتیپ O شیوع یافته در ایران در سال 1389 در بانک ژن با شماره HQ663880 ثبت گردید.
    کلیدواژگان: ویروس تب برفکی، ژن C 3، سروتیپ O، بررسی فیلوژنتیک، ایران
  • مهدی پورصادقی، مهران ترکی، امید افسریان صفحات 43-49
    این تحقیق به منظور بررسی اثرات استفاده از سورگوم (جوانه زده و جوانه نزده) در جیره ی غذایی مرغ های تخم گذار بر خصوصیات عملکردی پرنده و خصوصیات کیفی تخم مرغ اجرا شد. آزمایش به مدت دو ماه بر روی 180 قطعه مرغ تخمگذار سویه Hy-Line W36 در سن 64 هفتگی با 3 تیمار غذایی و چهار تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمار های آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیره های آزمایشی 2 و 3 به ترتیب حاوی 32 درصد سورگوم جوانه زده و جوانه نزده. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سورگوم جوانه نزده در جیره، خوراک مصرفی (05/0 >P)، وزن تخم مرغ و توده ی تخم مرغ (01/0 >P) را بطور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد کاهش می دهد، به هر حال سورگوم جوانه زده تاثیر منفی بر میزان خوراک مصرفی، وزن و توده تخم مرغ نداشت. استفاده از سورگوم جوانه نزده، وزن و ضخامت پوسته و کیفیت سفیده (واحد هاو) را نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری (05/0 >P) کاهش داد، در حالی که وزن و ضخامت پوسته در جیره حاوی سورگوم جوانه زده اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشت. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق استفاده از 32 درصد سورگوم جوانه زده در جیره تاثیر نامطلوبی بر خصوصیات عملکردی و ویژگی های کیفی تخم مرغ ندارد و می تواند به عنوان جایگزین بخشی از ذرت در جیره مرغ های تخم گذار مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: سورگوم، مرغ تخم گذار، عملکرد، ویژگی های کیفی تخم مرغ
  • محمود شمس شرق، بهمن پریزادیان کاوان، سعید زره داران صفحات 50-59
    به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف انرژی و ال-‎کارنیتین بر شاخص های رشد بلدرچین های ژاپنی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه بلدرچین ژاپنی در قالب طرح کاملا تصادفی با دو سطح انرژی (2900 و 3100 کیلوکالری در کیلوگرم) و سه سطح ال-‎کارنیتین (صفر، 250 و 500 میلی‎گرم در کیلوگرم) به روش فاکتوریل انجام شد. برای هر تیمار آزمایشی، 4 تکرار در نظر گرفته شد و در هر تکرار، 20 قطعه بلدرچین قرار گرفت. بلدرچین‎ها به مدت 45 روز روی بستر پرورش یافتند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین انتخاب و کشتار شدند و پس از خون گیری، تفکیک لاشه انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفت (05/0p). استفاده از مکمل ال-‎کارنیتین (250 میلی‎گرم در کیلوگرم) به طور معنی‎دار مقدار چربی محوطه بطنی را کاهش داد (05/0>p). استفاده از سطوح بالای انرژی سبب افزایش معنی‎دار تری‎گلیسرید و کلسترول خون شد (05/0>p). بلدرچین‎های تغذیه شده با مکمل ال-‎کارنیتین (250 میلی‎گرم در کیلوگرم)، تری‎گلیسرید خون کمتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p). با توجه به نتایج این آزمایش، می‎توان گفت که استفاده از مکمل ال-‎کارنیتین (250 میلی‎گرم در کیلوگرم) سبب کاهش سطح تری‎گلیسرید خون، مقدار چربی محوطه بطنی و بهبود کیفیت لاشه بلدرچین های ژاپنی می‎شود.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، انرژی، ال، ‎کارنیتین، عملکرد، فراسنجه های خونی
|
  • Mohammad Hosein Shahir, Kamal Abdi Shishehgaran Pages 1-7
    Compare performance traits of two strains of laying hens in the commercial condition. Data from 5 flocks of Hy-line (W-36) strain and 3 flocks of Lohmann lite (LSL) strain between the years 2002-2008 was used. All flocks reared in similar conditions in a caged layer farm. Mean egg Production (%)، egg weight (g)، mortality (%) and feed intake (g/d) were recorded daily in the above mentioned period. Other criteria (feed conversion، peak egg production…) were calculated from recorded variables. In order to better comparison، data were analyzed in three phases: phase 1 (22-40 week)، phase 2 (40-60 week) and phase 3 (60-76 week). Also، the first 20 weeks of post-molt performance were compared. Mean egg production (%) and egg mass output (g/h/d) was higher in LSL strain than W-36 strain (P<0. 01) in all of the above mentioned phases except phase3 with no significant difference. Mortality rate، generally، was lower (P<0. 05) in W-36 than LSL strain. Feed intake was lower in W-36 compared to LSL (P<0. 01). The strain had no significant effect on feed conversion ratio. In conclusion، the results showed that Lohmann lite (LSL) strain was superior in the performance traits to Hy-line (W-36) hens.
    Keywords: Laying hen, Strain, Performance, Comparison, Lohmann Lite (LSL), Hy, line (W, 36)
  • A. Afzalzadeh, A. Yaghobfar, . Sharifi, A. Nadipoor Pages 8-15
    This study was conducted to evaluate the feed intake، body weight gain، total energy (kcal) and protein (g) intake، energy (kcal) and protein (g) intake/body weight gain، energy efficency ratio (EER) and protein efficency ratio (PER) on broiler chicks (Arian strain) fed two different energy systems (AMEn and TMEn) and two ways of expressing amino acid requirements (AMEn and TMEn) and two methods of formulation of diets AA requirements (total and digestible) on complete randomize design with four treatment and 6 replicate and 20 chickens each of replicate. the results of experiment showed that the total energy (kcal) and protein (g) intake، energy (kcal) and protein (g) intake/body weight gain، energy efficiency ratio (EER) and protein effiency ratio (PER) of broilers is significantly affected by expression energy systems and the levels of diets amino acid (total and digestible AA) (p<0/05) and formulated diet with expression energy system as TMEn and way of expressing amino acid as digestible، resulted on improved this traits، Interaction between expression energy system and levels of diets amino acid was significant for aforesaid (p<0/05).
    Keywords: AMEn, Digestible amino acid, TMEn, Total amino acid
  • H.Arzani, J.Motamedi, M.Mofidi Chalan, J.Sharifi Pages 16-25

    Information of forage quality index are of paramount importance in animal and rangeland management. To that end quality of important common forage spices in Arshagh semi steppe rangelands، was determined. In the present study، 5 rangeland species including; Stipa hohenackeriana، Kochia prostrate، Astragalus brachyodonuts، Artemisia fragrans، Falcaria vulgaris were sampled at 3 different phenological stages (vegetative، flowering and seeding) in 2009. In each stage، 3 samples and for each sample 9 plant was harvested. Then index amounts for forage quality were calculated. Results show that; The mean values of crude protein (CP) and dry matter digestible (DMD) in phonological stages has well desirability and was more than need of one animal unit maintenance، but mean value of metabolism energy (ME) in vegetative stage was more than critical level and in flowering and seeding stage was less than its critical level for need of maintenance of single animal unit. This suggests that desirable quality of pasture forage at different times grazing is not same and determination of daily animal units requirement based on forage quality is needed. It is clear that forage quality is changed with variation of weather، but due to the expense of determination forage quality is very high، can use the results of this research for estimate of animal requirement in different years.

    Keywords: Forage quality, Daily animal requirements, Phonological stages, Crude protein, Dry matter digestible, Metabolism energy, Critical level, Arsagh rangelands Ardebil
  • M. Alizadeh, Ghand Kanloo, Farhomand P., Daneshia M Pages 26-33
    This experiment was conducted to investigate the effects of different dietary levels of Black Caraway (Carum carvi L.) Seeds on performance and blood concentration of alkaline phosphatases، calcium and phosphorous in broiler chickens. Two hundred، one day old male broiler chickens (Ross 308) in a completely randomized design (with four treatment، fiver replicate per treatment and 10 birds each) were raised until day 42 of age. Different dietary levels of 0، 0. 5، 1 and 2 percent of black caraway (Carum carvi L.) Seeds were used in this experiment. The results of recent experiment showed that in during whole the experimental period (day 1 to 42 of age)، both the feed consumption and weight gain were respectively the highest and lowest between the treatments 1 and 2 percent Black Caraway fed birds (P<0. 05)، whereas there was no significant differences between the other treatments for the feed consumption and weight gain (P>0. 05). During whole of the experimental period، 2 percent Black Caraway fed birds had the highest feed conversion ratio between the treatments (P<0. 05). Non significant (P>0. 05) effect was observed in serum calcium (Ca) and phosphorus (P) levels at 21 and 42 days of age. While، broiler chickens fed with 2 percent Black Caraway had the higher (P<0. 05) serum alkaline phosphatase (ALP) concentration at 21 and 42 days of age. It was concluded the 1% of black caraway additive used in current study improved performance.
    Keywords: Chickens, Black Caraway, Performance, Blood indices
  • A.R. Al Shawkany, M.R. Nassiri, S. Zibaei, Mojtaba Tahmoorespour, S. M. Ziaratnia, M. Fathi Najafi, A.R. Haghparast Pages 34-42
    The nucleotide and amino acid sequences of 3C gene of foot and mouth disease virus (FMDV) serotype O collected from an outbreak in Iran in 2010 was determined and compared with corresponding nucleotide sequences of FMDV serotypes O، A، Asia 1 and C registered in GenBank. Phylogenetic analysis revealed that our isolate was most closely related to Indian type A strains AIND288/07، AIND360/00 and Iranian type O strain IRN 303-1 sharing 93. 72، 93. 58 and 93. 11% nucleotide sequence identity، respectively. In contrast، the isolate showed low identity with western African type A strain GAM/5/98/A (88. 01%) and type O strain BKF/2/92/O (88. 11%). Analysis of the deduced amino acid sequence of our strain also indicated the highest identity with Indian type A strain IND 287/96 (100%) and Iranian type O strain IRN 303-1 (99. 52%)، and the least similarity with GAM/5/98/A (92. 69). Two Iranian strains Iran/1/2010 and IRN 303-1 were grouped with Indian type A strains within the same cluster، although they fell into two separate branches. Strains of a specific serotype were grouped in different clusters; demonstrating conservation of 3C gene among different serotypes with random recombination resulting in minor changes. 3C sequences of the isolate determined in this study was submitted to GenBank، under accession number HQ663879.
    Keywords: Foot, and, mouth disease virus, 3C gene, Serotype O, Phylogenetic analysis, Iran
  • Mahdi Porsadeghi, Mehran Torki, Omid Afsarian Pages 43-49
    This study was performed to evaluate use of Sorghum (Germinated and non- Germinated) on dietary laying hens and effects on performance characteristics and quality traits egg. This experiment was performed for two months on 180 layer hens (the strains of Hy-line W36) at the 64th week of age، assigned to a completely randomized design of 3 treatments (each treatment in 4 replicates). Treatments were included: 1) corn-soybean (control) and treatment 2 &3) contain of 32 percent Germinated Sorghum and Intact Sorghum، respectively. The results of experiment showed that adding of Intact Sorghum on diet cause to decrease feed intake (P<0. 05)، egg weight and egg mass (P<0. 01) in comparison with control، however Germinated sorghum don’t negative effect on feed intake، egg weight and egg mass. Egg shell weight، thickness shell and albumen quality (Hough unit) were significantly (P<0. 05) decreased by using of Intact Sorghum on diet in comparison with the control diet. While، the diets of contain Germinated Sorghum has no effect on egg shell weight and thickness shell. The results of this study showed that by using of 32 percent Germinated Sorghum on diet has no negative effect on performance characteristics and quality traits egg and can be used as substituted of corn on dietary laying hens.
    Keywords: Sorghum, Laying hen, Performance, Egg quality features
  • M. Shams Shargh, B. Parizadian Kavan, S. Zerehdaran Pages 50-59
    To investigate the effect of different levels of energy and L-carnitine on growth indices in Japanese quail، an experiment was carried out using 480 quail in a two way factorial arrangement on completely randomized design with two levels of energy (2900 and 3100 kcal/kg) and three levels of L-carnitine (0، 250 and 500 mg/kg). Four replicates with 20 quails were allocated to each experimental treatment and birds were reared for 45 days. At the end of experiment، two birds from each experimental unit (with average weight of that pen) were slaughtered to collect blood samples and determine carcass characteristics. The results showed that there were no significant differences in weight gain، feed intake and feed conversion ratio between experimental treatments (p>0. 05). The effect of various levels of energy on breast and abdominal fat percentage were significant (p<0. 05). Quails fed rations containing 3100 kcal/kg ME had higher breast and abdominal fat percentage compared to those that received 2900 kcal/kg ME (p<0. 05). Adding of L-carnitine (250 mg/kg of diet) significantly reduced the amount of abdominal fat (p<0. 05). The amount of blood cholesterol and triglyceride were elevated in quails fed a high ME diet (3100 kcal/kg of diet) compared to those on a low ME diet (2900 kcal/kg of diet) (p<0. 05). Quails fed rations containing L-carnitine supplementation (250 mg/kg of diet) had lower triglyceride in comparison with control group (p<0. 05). Therefore، it can be concluded that the supplementation of diet with L-carnitine (250 mg/kg of diet) has positive effects on blood triglyceride and carcass quality in Japanese quail.
    Keywords: Japanese quail, Energy, L, carnitine, Performance, Blood parameters