فهرست مطالب

تاملات فلسفی - پیاپی 6 (تابستان 1389)

مجله تاملات فلسفی
پیاپی 6 (تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شهین اعوانی صفحه 7
    اگر قائل به تقسیم موضوعات مربوط به فلسفه ی اخلاق، به سه شاخه ی اخلاق توصیفی؛ هنجاری یا دستوری؛ و اخلاق تحلیلی یا فرااخلاق باشیم، بی گمان نظریه ی نتیجه گرایی و وظیفه گرایی را باید زیرمجموعه ی اخلاق هنجاری یا دستوری قرار دهیم؛ زیرا مباحث آن جنبه ی مصداقی دارند و به خوب یا بد و مطلوب یا نامطلوب در امور واقع می پردازند. یکی از مهم ترین گرایشات اخلاق هنجاری نتیجه گرا «فایده گرایی» است که مقاله ی حاضر به آن می پردازد. در اغلب منابع فارسی، اعم از تالیف یا ترجمه، از مکتب Utilitaianism به عنوان اساس اخلاق «لذت گرایی» تعبیر و از لذت گرایی نیز لذت جسمی و جلب خوشی مراد شده است. در اینجا به واقع بین utilitaianism و hedonism خلطی صورت گرفته است. مرام یا مکتب «فایده گرایی» می گوید نتیجه ی تمام اعمال انسان، فقط براساس اصل فایده (utility principle) ارزیابی می شود، خوبی یک فعل به میزان «نفع» یا «فایده «ای است که «لذت» و «خوشایندی» را در پی داشته باشد؛ و بدی یک فعل بستگی به میزان «درد» یا «رنجی» دارد که از آن فعل عاید می شود. مقاله در وهله ی اول، تاریخ پیدایی و تقسیمات فایده گرایی را بررسی می کند؛ سپس ویژگی دیدگاه بنتام و میل را در «فایده گرایی» شرح می دهد و به مقایسه ی دیدگاه آن دو می پردازد. در پایان اثبات می کند چگونه در نظریات بنتام و میل براساس «اصل فایده» هر عملی فقط به میزان ارتقاء خوشایندی یا تنزل ناخوشایندی برای فرد عامل و نیز جماعتی از مردم که منافعشان در گرو آن عمل است، تایید (اثبات) یا تکذیب (نفی) می شود و منظور از لذت، خوشایندی یا حظی است که از انجام آن فعل عاید فرد و جماعتی می شود و این لذت معنای مذمومی ندارد.
    کلیدواژگان: اخلاق، انسان، فایده گرایی، لذت، لذت گرایی، بنتام، میل، آزادی
  • دکترمرتضی شجاری صفحه 33
    یکی از مشکلات اخلاقی در نظام های عرفانی مبتنی بر وحدت وجود، تبیین چگونگی مسئولیت اخلاقی آدمی است. ابن عربی معتقد است که حقیقتی جز خداوند وجود ندارد و هر فعلی چه خوب تلقی شود چه بد فعل خداوند است. نتیجه ی ظاهری این باور «جبر مطلق» و رفع مسئولیت آدمی در قبال افعال منتسب به اوست. اما عارفان با قبول نوعی اختیار برای آدمی، وی را مسئول اعمال خود می دانند. حل این تناقض ظاهری، در گرو دقت در معنای وحدت وجود؛ و تجلی خداوند در صورت آدمی است. انسان جلوه ی کامل تمامی صفات الهی است و از آنجا که خداوند به یقین دارای قدرت و اختیار است، آدمی نیز موجودی است که در اختیار داشتن، مجبور است. خدا فاعل کردارهای انسان است و این از آن روست که هستی خدا، همان هستی انسان یا هستی جهان است. ذات حق، مرحله ی اجمال است و جهان مرحله ی تفصیل. از این رو اگر با دیدگاهی وحدت گرایانه به موضوع نظر کنیم، جز حق را، وجودی نیست و طبیعتا هر فعلی، فعل خداوند است و اگر از دیدگاه کثرت گرایانه دقت شود، انسان گونه ای هستی خواهد داشت و به تبع این هستی خود، فاعل کردارهای خویش خواهد بود؛ فاعلیتی که مسئولیت، لازمه ی آن است. دل آدمی که؛ در عرفان، حقیقت وی محسوب می شود، در مقابل رعیت خود که همان اعضاء و جوارح و قوای مختلف است، مسئولیت دارد، هم چنان که در برابر خداوند و دیگران مسئول است. نگرش ابن عربی در موارد مذکور مورد قبول ملاصدرا و اکثر پیروان وی تا زمان حاضر، واقع شده است و ایشان کوشیده اند آن را با زبانی فلسفی تقریر کرده و براهینی عقلانی بر آن اقامه کنند.
    کلیدواژگان: اخلاق عرفانی، مسئولیت اخلاقی، وحدت وجود، جبر، اختیار
  • سید ابوالقاسم نقیبی صفحه 59
    نسخه های خطی موجود در کتابخانه های ایران، از مهم ترین سرمایه های علمی و فرهنگی کشور به شمار می آید. این میراث کهن به یمن تلاش های بی وقفه ی دانشمندان، کتاب و کتابخانه ها در طی قرن های متمادی محفوظ مانده است. بخش خطی کتابخانه ی مدرسه ی عالی شهید مطهری شامل چهار هزار و یکصد و هشتاد و سه نسخه کتاب و رساله در زمینه ی علوم مختلف است.
    از آن میان، ده ها نسخه و رساله ی موجود در زمینه ی علم اخلاق، جایگاه برجسته ای دارد. لذا شناسائی کامل ویژگی های نسخه ها و رساله های مندرج در مجموعه ها و جنگ ها؛ و ارائه ی آن به نحو شایسته امری اجتناب ناپذیر می نمایاند. در نوشتار حاضر، اطلاعات کلیدی مجموعه آثار اخلاقی موجود در این کتابخانه در زمنیه های: عنوان، مولف، کاتب، زبان، سال تالیف، سال کتابت، تعداد صفحات و شماره ی ثبت؛ به ترتیب الفبایی عناوین نسخه ها ارائه شده است. علاوه بر آن به وجود نسخه های دیگر این کتاب ها و رساله ها در مخزن های خطی سایر کتابخانه های بزرگ کشور با استناد به فهرست نسخه های خطی آن کتابخانه ها نیز اشاره شده است. امید است اطلاعات مذکور در تمهید تصحیح، تحقیق و انجام پژوهش های بنیادی در زمینه ی احیای میراث پیشنیان در حوزه ی علم اخلاق موثر افتد.
    کلیدواژگان: فهرست، نسخه خطی، کتابخانه، مدرسه عالی شهید مطهری، اخلاق
  • مهدی اخوان صفحه 95
    با فرض آنکه عقلانیت ممیزه ی آدمی و مولفه ی مطلوب اوست؛ و نیز با فرض اینکه رفتارهای به ظاهر دیگرنگرانه و اخلاقی از او سر می زند، آیا اخلاقی زیستن عقلانی است؟ آیا اخلاقی زیستن با اقتضای عقلانیت سازگار است؟ با چه مدلی از عقلانیت؛ عمل؛ عقل و استدلال عملی می توان از اخلاقی زیستن دفاع کرد؟
    غایت طرح تامس نیگل فیلسوف جامع الاطراف تحلیلی معاصر، دفاع از عقلانیت اخلاقی زیستن است. روش او در این طرح، مهندسی معکوس و بیرون کشیدن مفروضات و توالی فاسد و نامعقول دیدگاه مقابل (خودگزینی اخلاقی = ethical egoism) است. وی با تکیه بر تحلیل و تدقیق در استدلال مآل اندیشانه (prudetial) نتیجه می گیرد که اگر ملاحظه ی منافع درازمدت یک عمل، دلیلی برای انجام آن در حال حاضر می شود، این انگیزش مبتنی بر تصوری غیرزمانمند (timeless) از زمان و شخص است، یعنی در چنین انگیزشی فرد خود را به عنوان موجودی منتشر در زمان که در همه ی زمان ها به یک اندازه واقعی است تصور می کند. اثر انگیزشی این تصور، موجب می شود منافع آینده به اندازه ی منافع فعلی شخص اهمیت داشته باشد (این تصویر در کنار مابعدالطبیعه ای است که از زمان در ذهن شخص است و آینده و حال را به یک اندازه، اجزای واقعی زمان می داند).
    اگر در مورد مآل اندیشی، زمان آینده را می توان از منظری عینی، زمانی به یک اندازه واقعی دانست که اثر انگیزشی از راه دور دارد؛ دلیلی نداریم که در مورد نوع دوستی و دیگرگزینی (altruism) چنین انگیزشی با ملاحظه ی واقعیت دیگر افراد (و منافع و علایقشان) امکان وقوع نداشته باشد. جهات و ملاحظات نوع دوستانه (و سایر جهات و ملاحظات فارغ از فاعل) می تواند درست به انداز ی جهات و ملاحظات مآل اندیشانه انگیزش «عقلانی» داشته باشد (فراتر از میل و منافع فرد یا احساسات و عوطف همدلی و نیک خواهی). این انگیزش متکی بر تصویری بیرونی است که شخص به خود و دیگران دارد. از منظر بیرونی آدمی هیچ ممیزه ی خاصی ندارد که بر اساس آن قدر ببیند و رنج نبرد و در مرکز توجه دیگران قرار گیرد.
    درست است که من بنابر ملاحظات خاصی حس منفعت طلبی که نیروی هنجاری برای من دارند عمل می کنم و آنها ادله ی سابجکتیو هستند، اما من می توانم خودم را از «منظری غیرشخصی صرفا به عنوان یک شخص» (در میان دیگرانی که به یک اندازه واقعی اند) بنگرم. وقتی من خود را این گونه می نگرم این ملاحظات (خاص) را به نحوی می نگرم که باز هم نیروی انگیزشی دارند (و اگر من این گونه ننگرم، از گسست (dissociation) میان منظر و احکام شخصی و غیرشخصی که می توانم در مورد خود داشته باشم رنج می برم (آنچه هر جمله ی اول شخص بیان می کند می تواند به همان صورت در زمان غیرشخصی و از موضع غیرشخصی گفته شود)(PA، ch11). عدم پذیرش این امر که بنابر نظر نیگل خودگرایان، به آن معتقدند، آنها را به روایتی از خود تنهاانگاری (solipsism) وادار می کند.
    کلیدواژگان: عقلانیت، اخلاقی زیستن، تامس نیگل، نوع دوستی (دیگرگزینی)، خودتنهاانگاری
  • حوران اکبرزاده صفحه 123
    ابویوسف یعقوب ابن اسحاق کندی (185- 252 ه ق) معروف به فیلسوف عرب و اولین فیلسوف اسلام رساله ای در رابطه با راهکارهای مقابله با حزن و اندوه نوشت که در عصر خود کمنظیر است. این رساله در زمره ی نوعی نگارش فلسفی ادبی به شمار می رود و با دید روانشناختی فلسفی نوشته شده، که از نگاه فلسفی و دینی او نسبت به عالم مادی و جایگاه آدمی در هستی و اهداف انسانی ناشی میشود. وی معتقد است قبل از هر راهحلی، ابتدا باید عوامل اندوه ریشه یابی گردد تا، امید رهایی از آن در آدمی جوانه زند. از نظر او «از دست دادن چیزهای مورد علاقه و محبوب» و «نرسیدن به امیال و آرزوهای مورد نظری که ذهن ما را به خود مشغول کرده است» می تواند دو عامل اساسی در ایجاد حزن (الم نفسانی) باشد. کندی در این رساله ده راهحل، برای دفع حزن و الم نفسانی ارائه داده است. با توجه به نیاز انسان عصر حاضر که با وجود پیشرفت های چشمگیر در زمینه های مادی، دچار اندوه و افسردگی؛ و استرس و تشویش های آزاردهنده می باشد و احساس خلا روحی روانی دارد، طرح چنین بحث هایی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کندی، لذت، هم و غم، علاج حزن، الم نفسانی، امیال، آرزوها
  • دکترمحمد اصغری صفحه 141
    در این مقاله سعی شده است با معرفی اخلاق لویناس رگه های پست مدرنیستی اخلاق وی نشان داده شود. ابتدا توصیفی از ماهیت اخلاق پست مدرن ارائه شده تا با شناخت عناصر این نوع اخلاق شباهت و تفاوت بین اخلاق پست مدرن و اخلاق لویناس عیان گردد. لویناس اخلاق خودمحور غرب را به باد انتقاد گرفت و آن را بر پایه ی مفاهیمی مثل «دیگری»، «مسئولیت»، «آزادی»، «چهره» و غیره پایه ریزی کرد. همچنین وی تفسیر غیر عقل گرایانه و انضمامی از اخلاق ارائه می دهد. لویناس اخلاق خود را به عنوان «فلسفه ی اولی» معرفی می کند «فلسفه ی اولی»یی که دیگر نه افلاطونی است نه کانتی، بلکه فلسفه ای است که از جنبه ی هستی شناختی و مفاهیم انتزاعی عاری است. لویناس در اخلاق خود از نوعی سوب‍ژکتیویته اخلاقی دفاع می کند. در این مقاله با استناد به برخی آثار خود لویناس نشان داده می شود که اخلاق وی به سمت اخلاق پست مدرن حرکت می کند.
    کلیدواژگان: اخلاق، همان و دیگری، سوبژکتیویته اخلاقی، اخلاق پست مدرن، چهره و لویناس
  • رضا پیرایش صفحه 159
    اخلاق حرفه ای مجموعه ای از کنش ها و واکنش های اخلاقی پذیرفته شده و قابل قبولی است که از سوی سازمان ها یا مجامع و انجمن های حرفه ای مقرر می شود تا مطلوب ترین روابط اجتماعی ممکن را برای اعضای خود و یا ذی نفعان دیگر در اجرای وظایف و مسئولیت های حرفه ای فراهم آورد. امروزه اخلاق؛ و رفتار حرفه ای مبتنی بر آن، از چنان اهمیتی برخوردار شده که حتی شرکت های بزرگ تجاری صنعتی نیز در قبال مسئولیت های اجتماعی، خود را پایبند نوعی اخلاق حرفه ای می دانند و آن را در قالب آیین رفتار حرفه ای یا منشور اخلاقی سازمان، به عنوان راهنمای عمل مدیران و کارکنان خود از یک سو و مهم ترین استراتژی های سازمان در روابط خود با مشتریان از سوی دیگر مطرح و منتشر می کنند. افزون بر این، ضوابط رفتاری و اخلاقی به عنوان بخشی از حقوق ذینفعان در معرض دید و توجه آنان قرار می گیرد. کسب و تجارتی ماندگار و بالنده است که با مشتریان صادق بوده و ارتباطی موثر با آنها برقرار سازد. رمز بقا و دوام هر کسب و کاری رعایت اصول اخلاق حرفه ای در آن است. در چند دهه ی اخیر سرمایه گذاری مبتنی بر اصول اخلاقی به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات در عرصه ی کسب و کار مطرح شده است. ریشه های این گرایش در جامعه و هم چنین در میان سرمایه گذاران بسیار متفاوت است.
    مقاله ی حاضر با روش تحلیلی توصیفی در صدد تبیین اهمیت رعایت اصول اخلاقی در کسب و کار، بیان مهم ترین اثرات بکارگیری این اصول در رونق کسب و کار و تبیین اهم چالش های پیش رو در این زمینه است، همچنین به آسیب شناسی عدم رعایت اصول اخلاقی مربوط به کسب و کار حرفه ای پرداخته است. مهم ترین اصول اخلاق حرفه ای عبارتند از: درستکاری و بی طرفی؛ تعهد حرفه ای، رازداری؛ صلاحیت و مراقبت حرفه ای. و در چهار سطح جامعه، گروه های ذی نفع، رفتار افراد در درون سازمان با یکدیگر؛ و با دیگر افراد خارج سازمان قابل طرح است. مسائل اخلاقی می تواند در بخش های مختلف حرفه ای مانند امور مالی، مدیریت منابع انسانی؛ بازاریابی و اقدامات پیشبرد فروش؛ عملیات تولید، مالکیت معنوی، مدیریت دانش و مهارت؛ و تجارت بین الملل مطرح گردد.
    کلیدواژگان: اخلاق کسب و کار، اصول اخلاق حرفه ای، آسیب های اخلاقی، تجارت، بازار
|
  • Dr. Shahin Aawani Page 7
    If we divide ethical issues and theories into three subdivisions of descriptive, normative and analytical (meta-) ethics, surely we have to place the consequentialist and deontological theories under the rubric of normative ethics, since these theories discuss about ‘good’ and ‘bad’ conducts and concepts like ‘ought’ and ‘ought not’. One of the most important schools within the consequentialist normative ethics is utilitarianism, about which the present essay is concerned. In the majority of Persian works, both original and translated, utilitarianism has been taken as a synonym with hedonism, and hedonism has been construed as seeking bodily pleasure and happiness. In fact, the distinction between hedonism and utilitarianism in these works has become blurred. Utilitarianism, in essence, says that the result of every action of man is to be evaluated on the basis of the principle of utility. The goodness of an action thus depends on the average of benefit or usefulness which can be attributed to its consequences, which the latter ones in their turn can be measured on the basis of pleasure and enjoyment. The badness of an action, likewise, depends on the average of pain or suffering which can be attributed to its consequences. The present paper, in the first place, will investigate the history and development of various kinds of utilitarianism. It also explains and clarifies the characteristics of the views of Jeremy Bentham (1748- 1832) and John Stuart Mill (1806-1873) and then compares these two. Secondly, the papers will investigate the manner in which Mill and Bentham's theories, on the basis of the principle of utility, take particular actions as ethical or unethical. Finally, the paper also argues that pleasure and enjoyment as discussed in these theories, both at the individual and social level, are not undesirable and have nothing to do with indecency or being heinous.
    Keywords: Is Utilitarianism Just the Same as Hedonism? Analyzing Bentham, Mill's Views
  • Dr. Morteza Shajari Page 33
    One of the ethical problems in the mystical systems which are based on Unity of Being is how to explain the nature of moral responsibility. Ibn Arabi believes that there exists no reality except God, and that every action – whether good or bad – is Divine act. The seeming consequence of this belief can only be “absolute determinism” and the removal of human responsibility in his actions. Nevertheless – by ascribing a certain kind of freedom of choice to human beings – mystics consider humans responsible for their actions. To solve this outward contradiction, special attention should be paid to the notions of “unity of being” and “Divine manifestation in the form of human”. Man is the perfect manifestation of Divine attributes – and since God evidently has power and freedom – man is also compelled to have freedom. God is the actual agent of human actions, because God’s being and human’s being are the same: Divine essence is the stage of undifferentiation, while cosmos essence is the stage of differentiation. Therefore, if we consider the case from the "unity of being" point of view, there will not exist anything but God; consequently, every action will be God’s action. But if we look at the case from "the plurality of being" point of view, human being will possess a kind of being and consequently will be the agent of his own actions. In mysticism, human soul – which is considered as his reality – is responsible for his organs and faculties, as well as God and others. The above-mentioned cases have been acknowledged by Mulla Sadra and the majority of his followers, persuading them to advance intellectual arguments to it by philosophical discourse.
    Keywords: Mystical Ethics, Moral Responsibility, Unity of Being, Determinism, Freedom
  • Dr. Seyyed Abol Ghasem Naghibi Page 59
    The existing manuscripts in Iran's libraries are regarded as an indispensible cultural heritage. This old heritage has been preserved across the ages, thanks to devotion and endless efforts of many scholars. The Manuscripts Section of Shahid Motahhari Supreme School includes four thousand, one hundred and eighty three books and pamphlets in various fields. Among these, dozens of scripts and pamphlets in Ethics seem to be of considerable significance. In this regard, a thorough analysis and presentation of the characteristic features of these manuscripts seems imperative. In this article, the key information regarding the Ethics Collection of this library, including the Title, Author, Scripter, the language, the year of composition, the year of scripting, the page numbers, and the catalogue number are given in an alphabetical order. Moreover, other manuscripts in the field as existing in other collections in the country are also included. I hope such information will assist researchers in editing, surveying, and carrying out fundamental research work needed in order to preserve and highlight the cultural legacy of Iranian history.
    Keywords: Catalogue, Manuscript, Library, Shahid Motahhari Supreme School, Ethics
  • Dr. Mehdi Akhavan Page 95
    Rationality is a distinguished feature of human being and a desirable characteristic. Apparently other-regarding and altruistic behaviors, also, seem to form salient aspects of human life. The immediate question, then, would be: is altruism rational? Assuming that altruism constitutes an essential part of a morally good life, further questions emerge: Is living a morally good life consistent with being rational? Is it possible to find a rational ground for ethics? Can one be genuinely altruistic? Is it possible to act morally and rationally, not considering one’s self-interests? If altruism can be rationally justified, do we need a specific model of rationality? This survey has been constructed around Thomas Nagel’s views on the above issues, their pros and cons, possible interpretations, various problems and ways out of them. However, before doing this I will address and clarify some general principles and presuppositions hidden under these issues. This will be done in the first chapter. The opponents of the possibility of (genuine) altruism and its rationality, sometimes called ‘egoists’, have formulated their views in different forms and defended them by various arguments. Knowing that I cannot fully investigate egoism, I will try to briefly explain these claims and arguments and subsequently evaluate them in the second chapter. This will set the scene for the study of Nagel who finds (genuine) altruism possible and rational. Based on his understanding of practical reason and the kind of perspective each person should have of oneself, Nagel defends the possibility and rationality of altruism. In his analysis of (human) act, in general, and moral act, in particular, Nagel gives way to reason, rather than desire. He parallels the form of reason and objective considerations regarding altruism with the form of timeless reason in prudence and considerations concerning longterm interests. Such reasons are 'objective' or 'agent-neutral' since they contain a kind of objective reference which does not rely on any specific person, reasons like "that acting would relieve someone's pain". If it is possible for an agent to be rationally motivated in prudence by considering long-term interests, it would also be possible for the agent to be rationally motivated in the case of altruistic considerations by taking an impersonal, external, perspective-less, or agent-neutral point of view amongst others who are as real as the person – otherwise, as Nagel claims, a kind of solipsism is unavoidable. From this position, he would not find any specific characterization placing him in a privileged point.
    Keywords: Rationality, Living morally, Thomas Nagel, Altruism, Solipsism
  • Dr. Hooran Akbar Zadeh Page 123
    Abu Yusef Yaqub Ibn Ishaq Kendi (185-252 Hejira), who is known as an Arab philosopher & the first philosopher in Islam, has written a distinctive book on various approaches to deal with sadness and sorrow. This book is regarded as a literaryphilosophical text and is written from a psychologicalphilosophical perspective which is rooted in Kendi’s philosophical & religious point of view about the material world and the human situation in the universe. He believes that before any solution, the causes of sadness must be found in order to encourage hope in human soul. In his point of view, the loss of the favorite and desirable things on the one hand, and the failure to achieve desires and wishes on the other are the two main factors of creating sadness (sensual grief). In this book, he recommends ten solutions to repulse sadness & sensual grief. Addressing such matters seemsto be of great significance in a world where human beings are overwhelmed by the stress and anxiety characteristic of the modern world.
    Keywords: Kendi, Happiness, Sorrow, Sadness, Sensual grief, Desire, Wishes
  • Dr. Muhammad Asghari Page 141
    This article aims to examine the postmodern element of Levinas's ethics. At first, the nature of postmodern ethics is described in order to provide a background about this kind of ethics and also reveal similarities and differences between postmodern ethics and Levinas's ethics. Levinas critiques western autonomous ethics and founds it upon concepts such as "other", "responsibility", "freedom", "face", etc. He also interprets his ethics as irrational and concrete. Levinas regards his ethics as "first philosophy", but one that is not in any way first philosophy like Platonic and Kantian philosophy; it is a philosophy in which there is no ontological aspect or abstract concepts. Levinas defends ethical subjectivity in his ethics. This article tries to show whether or not Levinas's ethics move towards postmodern ethics.
    Keywords: Ethics, Same, other, Ethical subjectivity, Postmodern ethics, Face, Levinas
  • Dr. Reza Pirayesh Page 159
    The professional ethics is a set of accepted and sensible actions and reactions that are established by professional organizations so as to utilize social relations among members and employees, implementing professional duties and responsibilities. Nowadays, ethics and the professional conduct based on it is so important that even large business-industry companies adhere to professional ethics and its celebration in the form of professional conduct or the Code of Ethics, as a guide for managers and employees in their relations on the one hand, and the important strategy of organization issue in relationship with customers on the other. Trades and businesses are viable and thriving only with their customers – and this can be obtained by honesty and effective communication. The survival and success of any business follows professional ethics in the business. In recent decades the investments based on ethical principles has become one of the most important topics in the field of business. The roots of this tendency in society and also among the investors are very different. Using analysis-descriptive method, this paper seeks to explain the importance of ethics in business, the effects of applying the principles of the thriving and increasing business and the challenges ahead in this field. Also in this paper, the addition to explaining the principles of ethics to business professionals, we will discuss the pathology of non-compliance with these principles. The principals of professional ethics are fairness, commitment, keeping secrets, competence and professional care. Professional ethics can be examined from four aspects: society, interest groups behavior of individuals within the organization, together with the other people outside the organization. Ethical issues should be considered in different parts of the business such as finance, human resources management, marketing and sales promotion activities, manufacturing operations, intellectual property, knowledge and skills management, and international trade.
    Keywords: Business ethics, Professional Ethics Principles, Moral damages, Trade, Market