فهرست مطالب

گیاه و زیست فناوری ایران - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1388)

فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی دماوندی، ناصر لطیفی صفحه 1
    آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی1381 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان به منظورارزیابی بررسی اثرات تاریخ کاشت روی برخی از شاخص های رشد و عملکرد دانه دو رقم آفتاب گردان روغنی در منطقه دامغان، انجام شد. نتایج نشان دادند که روند تغییرات تجمع ماده خشک کل، شاخص سطح برگ، میزان رشد نسبی و میزان جذب خالص در هر دو رقم در تاریخ های کاشت مختلف مشابه بود. رقم رکورد در کلیه تاریخ های کاشت بیشترین تجمع ماده خشک 1258 (گرم) و بیشترین شاخص سطح برگ (67/4= LAI) را داشتند. افزایش تجمع ماده خشک کل پس از 600 درجه روز رشد سرعت گرفت و در حدود 1700 درجه روز رشد به حداکثر رسید. حداکثر و حداقل تجمع ماده خشک کل و شاخص سطح برگ در هر دو رقم به ترتیب در تاریخ های کاشت 17 اردیبهشت و 12خرداد حاصل گردید.هر دو رقم در تاریخ های کاشت 17 و 31 اردیبهشت دارای حداکثر و در تاریخ های کاشت 4 اردیبهشت و12 خرداد دارای حداقل سرعت رشد محصول بودند و تا حدود 800 درجه روز رشد تفاوتی در سرعت رشد محصول مشاهده نشد. اما سیر نزولی منحنی سرعت رشد محصول در رقم زاریا زودترآغاز شد. میزان رشد نسبی هر دو رقم درحدود 1400 درجه روز رشد به صفررسید. حداکثر میزان رشد نسبی ارقام درتاریخ های کاشت 17 اردیبهشت و حداقل آن در تاریخ های کاشت 4 اردیبهشت و12 خرداد به دست آمد. میزان جذب خالص تاحدود600 درجه روز رشد اندکی روند افزایشی داشت و در حدود1200 درجه روزرشد به صفر رسید. دراین آزمایش بیشترین عملکرددانه مربوط به تاریخ کاشت 17 اردیبهشت و کمترین آن مربوط به تاریخ کاشت 12 خرداد و به ترتیب معادل9/4237 و 5/3490 کیلوگرم در هکتار بود و عملکرد دانه در رقم رکورد نسبت به رقم زاریا 8/14 درصد افزایش نشان داد. همبستگی مثبت معنی داری بین عملکرد دانه باشاخص سطح برگ وسرعت رشد محصول وجود داشت. با توجه به شرایط این آزمایش و نتایج حاصله، به نظر می رسد که رقم رکورد به دلیل داشتن ماده خشک کل، شاخص سطح برگ و عملکرد دانه بالاتر برای کشت در تاریخ های کاشت 17 و31 اردیبهشت ماه مناسب تر و قابل توصیه می باشد
    کلیدواژگان: آفتاب گردان روغنی، تاریخ کاشت، شاخص های رشد، عملکرددانه
  • جواد بهار آرا، کاظم پریور، علی نعمتی، زهره میرآخوری صفحه 13
    خزندگان به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده فون بیابان ها در سراسر جهان با توجه به نقش بسیار مهمی که در اکوسیستم ها و چرخه های زیستی در مناطق خشک دارند؛ در سال های اخیر از جنبه های مختلف بیولوژیک مورد مطالعه قرار گرفته اند، از آنجایی که تولید مثل مهم ترین مسئله هر موجود زنده است، لذا شناخت کافی از فرایند اووژنز که در طی آن سلول جنسی ماده تولید می شود، از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از انجام این پژوهش بررسی ساختار و مورفولوژی تخمدان، شناسایی انواع مراحل رشد فولیکولی و تعیین شاخص گنادی به منظور پی بردن به بهترین زمان اووژنز در مارمولک Laudakia caucasia در فصل بهار می باشد.در این پژوهش که در بهار 1387 انجام شده است، در روزهای پایانی هر ماه نمونه های مارمولک از روستای ده غیبی واقع درنزدیکی شهر مشهد در استان خراسان رضوی جمع آوری و پس از شناسایی گونه مورد نظر و تفکیک افراد ماده، تخمدان ها جهت بررسی های ریخت شناسی و بافت شناسی مورد استفاده قرار گرفتند.نتایج این مطالعه نشان داد، رشد فولیکولی تخمدان نه فقط به رشد و بلوغ اووسیت بلکه به ذخیره مقادیر زیادی زرده در اووپلاسم احتیاج دارد بدین ترتیب فولیکول ها به دو فاز پیش زرده سازی و زرده سازی تقسیم شدند، در ماه های فروردین و اردیبهشت، تخمدان حاوی فولیکول های پیش زرده ساز و در خرداد ماه همزمان با رسوب زرده در اووسیت ها، فولیکول ها وارد فاز زرده سازی شده و به بیشینه مقدار خود قبل از تخمک گذاری رسیدند، این رویداد نشان دهنده افزایش محسوس شاخص گنادی در خرداد بود.بهرحال نتایج بیان گر آن است که مارمولک Laudakia caucasia پس از بیدارشدن از خواب زمستانی، فعالیت تولید مثلی خویش را در بهار آغاز کرده و اوج فرایند اووژنز با تشکیل فولیکول های زرده ساز و افزایش اندازه آنها و افزایش تعداد کل فولیکول ها و افزایش شاخص گنادی، خرداد ماه می باشد.
    کلیدواژگان: اووژنز، تخمدان، مارمولک Laudakia caucasia، زرده سازی
  • احمد مجد، شهره احساندار، رجب چوگان، حمیدرضا عبدی صفحه 23
    در پژوهش حاضر، روشی برای تکنولوژی تولید بذر مصنوعی بوسیله رویان های پیکری در گیاه سیب زمینی Solanum) tuberosum L. (رقم اگریا گزارش شده است. یک روش موثر برای القای رویانزایی پیکری از کشت های دمبرگی رقم آگریا سیب زمینی ارائه شده است که قبلا«گزارش نشده است، همچنین تولید بذر مصنوعی در گیاه سیب زمینی بوسیله رویان های پیکری در ایران تاکنون گزارش نشده است. رویان های پیکری بوسیله یک پروتوکل دو مرحله ای بدست آمدند. جداکشت های دمبرگی در آغاز روی محیط MS تکمیل شده با 2،4-Dو BAP کشت شدند. کالوس های رویانزای گره دار بر روی جداکشت ها روی محیط حاوی 2،4-D وBAP تشکیل شدند. جداکشت های دارای کالوس اولیه سپس به محیط MS حاوی ژیبرلیک اسید(GA3)، زآتین(Z) و BAPبرده شدند. تیمار با Z و BAPمنجر به القای مستقیم بیشترین تعداد رویان های پیکری شد. در این پژوهش برای کپسولی کردن رویانهای پیکری در گویچه های آلژینات کلسیم آزمایش شد. این تکنیک شامل به تعلیق در آوردن مواد گیاهی (مثل سلولهای گیاهی، بافت ها، اندامها، نوک های ساقه ای، رویان های پیکری) در یک محلول سدیم آلژینات و سپس چکاندن آن در یک محلول کلرید کلسیم در حال چرخش می باشد. رویان های پیکری برای تولید بذر مصنوعی به محیط محلول MS پایه منتقل شدند و با سدیم آلژینات مخلوط شدند و در محلول کلرید کلسیم چکانده شدند. سدیم آلژینات 2 % و کلرید کلسیم 1 % مناسب ترین برای کپسولی کردن بودند. 80% رویان های پیکری کپسولی شده در گویچه های آلژینات کلسیم جوانه زدند. بذر ها روی محیط MS بدون هورمون پس از 6 روز با موفقیت جوانه زدند و پس از 4-3 هفته به گیاهچه های کامل تبدیل شدند.
    کلیدواژگان: کشت بافت، رویان زایی پیکری، سیب زمینی، جدا کشت دمبرگی، بذر مصنوعی، سدیم آلژینات
  • مژگان محمدی، حمید فهیمی، احمد مجد صفحه 33
    در این پژوهش اثر پیش تیماری سالیسیلیک اسید (SA) و ژیبرلین (GA)به طور جداگانه و همراه با هم بر در صد جوانه زنی بذر، سرعت جوانه زنی بذر، رشد طولی ریشه و اندام هوایی دانه رست های عدس وفعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مورد بررسی قرار گرفت0آزمایش ها در قالب طرح فاکتوریل انجام شد0بذر ها پس از هفت ساعت پیش تیماری با سالیسیلیک اسید و ژیبرلین به تنهایی و توام به پتری دیش های حاوی کاغذ صافی منتقل شدند. سپس گیاهان پیش تیمار 3 روزه به گلدان های حاوی پرلیت انتقال یافتند 0نتایج نشان داد، سالیسیلیک اسید و ژیبرلین (به تنهایی) باعث افزایش در صد جوانه زنی بذر و سرعت جوانه زنی بذر گردید0در برهم کنش این دو هورمون فقط در تیمار 150 میکرو مولار سالیسیلیک اسید همراه با 100 میکرو مولار ژیبرلین نسبت به شاهد افزایش معنی دار درصد جوانه زنی بذر مشاهده شد و در برهم کنش متقابل 100 میکرو مولار سالیسیلیک اسید همراه با 100 میکرو مولار ژیبرلین حد اکثر افزایش در سرعت جوانه زنی بذر عدس مشاهده گردید. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در حضور ژیبرلین (به تنهایی) افزایش و در حضور سالیسیلیک اسید کاهش نشان داد0ژیبرلین به تنهایی، باعث افزایش رشد طولی اندام هوایی دانه رست های عدس نسبت به شاهد گردید0
    کلیدواژگان: سالیسیلیک اسید، ژیبرلین، سرعت جوانه زنی، رشد طولی، آنزیم های آنتی اکسیدان، Lens culinaris L
  • فریبا شریف نیا، نسیم سیدی پور، فهیمه سلیم پور صفحه 45
    زالزالک یا (Crataegus L.) متعلق به تیره Rosaceae است. طی بررسی بر روی آرایه های مختلف این جنس مشخص شد گونه C. ambigua در فلور ایران و ایرانیکا مترادف گونه C. meyeri اعلام شده است، در مونوگراف نیز این گونه یکی از گیاهان موجود در ایران به شمار می رود. دو گونه C. aminii و C. atrosanguinea در فلور ایران گزارش شده اند در حالی که در مونوگراف C. atrosanguinea مترادف گونه C. ambigua subs. ambigua اعلام شده است و با توجه به این که فلور ایران و مونوگراف تقریبا همزمان چاپ شده اند از C. aminii که در فلور ایران به عنوان گونه جدید معرفی شده، نامی برده نشده است. با توجه به این موارد تحقیق اخیر به بازنگری این چهار گونه در ایران از نظر ریخت شناسی اندام های مختلف و ریز ریختارشناسی دانه ها پرداخته است.نتایج حاصل از مطالعات ریخت شناسی شباهت های بسیاری را در این چهار گونه نشان می دهد.در مطالعات ریزریختارشناسی دانه ها نیز شباهت هایی در صفات کیفی و کمی مشاهده شده است.با توجه به نتاج حاصل به نظر می رسد C. aminii گزارش شده در فلور ایران همان C. atrosanguinea و از طرفی مطابق با نظر کریستنسن در مونوگراف و بر خلاف نظر دنمز C. atrosanguinea مترادف subs. ambigua C. ambigua است.همچنین با توجه به بررسی صفات ریخت شناسی ونیز صفات ریز ریختارشناسی دانه ها و وجود تفاوت های فراوان در این صفات دو گونه C. meyeri و C. ambigua مطابق نظر کریستنسن دو گونه مجزا می باشند.
    کلیدواژگان: ریخت شناسی، ریز ریختارشناسی، زالزالک، فلور ایران، مونوگراف، Crataegus
  • پریچهر یغمایی، کاظم پریور، نسیم حیاتی رودباری، زهرا زارعی صفحه 53
    تستوسترون ازسلولهای لایدیگ بیضه ترشح شده و نقش مهمی در افزایش توده و قطر عضله، استخوان و عملکرد مغز دارد.
    هدف
    در تحقیق حاضر اثرات هورمون تستوسترون بر روی عضله ران موش نوزاد نژاد NMRI 10 روزه در شرایط in vitro مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    بدین منظور عضله اسکلتی ران موشهای نوزاد نر و ماده در ابعاد 1×1 میلی متر جدا شده و در شرایط کشت اندام قرار داده شد. نمونه های عضله اسکلتی ران در گروه های تجربی1، 2، 3 و4 به ترتیب در معرض هورمون تستوسترون با دوزهای 1، 5، 20 و 500 میکرولیتر قرار گرفتند و سپس به مدت 3 روز در انکوباتورCO2 وبا دمای 37 درجه سانتی گراد قرار داده شدند. جهت بررسی های هیستولوژیک، برش های میکروسکوپی از نمونه ها تهیه شد. برای ارزیابی تاثیرات هورمون تستوسترون قطر هسته، قطر تارهای عضلانی، تعداد تارها و تعداد هسته های سلولهای عضلانی اندازه گیری شد و با نمونه های کنترل مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل آماری و مقایسه میانگین ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه (one way ANOVA) انجام شد و برای مقایسه بین تیمارها از آزمون توکی استفاده شد.
    نتایج
    بررسی حاضر نشان داد که تستوسترون دارای اثرات مثبتی در رشد عضله ها می باشد. در تمامی نتایج به دست آمده در مورد تعداد تارهای عضلانی، تعداد هسته، قطر تارهای عضلانی و قطر هسته مشخص گردید که بهترین مشاهدات مربوط به دوز500 و کمترین آن مربوط به شاهد می باشد که در کل تاثیر مثبت تستوسترون را تایید می نماید. مطالعات میکروسکوپی افزایش معنی داری برروی تعداد هسته و قطر تارهای عضلانی گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. (P<0.05،P<0.01،P<0.001)
    کلیدواژگان: تستوسترون، موش نژادNMRI، کشت اندام، عضله اسکلتی
  • پریچهر یغمایی، کاظم پریور، لیلا کارخانه صفحه 61
    مقدمه
    چاقی و افزایش وزن از مشکلات عمده کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشد و مهمترین علت بروز بیماری های آترواسکلروزیسAtherosclerosis و بیماری های قلبی و عروقی است. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره کومبوچا بر میزان چربی انباشته شده احشایی، چاقی و نیز میزان تری گلیسرید در رت های نر نژاد Wistar است.
    روش کار
    حیوانات به 4 گروه تقسیم شدند: 1. گروه کنترل، آب و غذای کافی دریافت کردند. 2. گروه شم، آب و غذای چرب (شامل: 5/66 گرم کربوهیدرات، 1/20 گرم چربی، 49/4گرم پروتئین و 446 کیلوکالری انرژی) دریافت می کردند. 3. گروه تجربی 1 غذای چرب و عصاره کومبوچا دریافت می کردند. 4. گروه تجربی 2 غذای معمولی را همراه عصاره کومبوچا دریافت می کردند. عصاره کومبوچا در ظرف آب خوری در دسترس حیوانات قرار می گرفت. مدت تیمار هشت هفته ادامه یافت. حیوانات پس از توزین با اتر بیهوش گردیده و با خون گیری از بطن وتهیه سرم، میزان تری گلیسرید اندازه گیری شد. سپس چربی سفید انباشته شده در بدن جمع آوری و وزن آنها تعیین گردید.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد میزان وزن حیوانات پس از پایان دوره تیمار در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است که به لحاظ آماری (p<0.05) معنی دار بود. از سوی دیگر، میزان وزن چربی احشایی نیز در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل و شم (P<0.001) کاهش نشان داد. از سوی دیگر سطح سرمیTG در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد (P<0.001).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره کومبوچا می تواند باعث کاهش وزن، کاهش چربی ذخیره ای و نیز کاهش میزان تری گلیسرید شود، بنابر این احتمالا این عصاره می تواند در درمان بیماری های چاقی و قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کومبوچا، چاقی، تری گلیسرید، رت
  • الهام توسلی، علیرضا معرفت، نادر حسن زاده صفحه 69
    پکتوباکتریوم ها گروه مهمی از باکتری های بیماری زای گیاهی هستند که دارای گسترش جهانی می باشند. این باکتری ها محدودیت میزبانی نداشته و اکثر گیاهان آبدار و گوشتی را آلوده می کنند. طی سال های 1386 و 1387 تعداد 38 جدایه پکتوباکتریوم عامل پوسیدگی نرم از میزبان های مختلف منجمله سیب زمینی، پیاز، کلم و هویج در مناطقی از استان های همدان، سمنان، هرمزگان، کرمان، آذربایجان شرقی، خوزستان، زنجان، تهران و اصفهان جداسازی شد. پس از جداسازی باکتری ها، شناسایی آن ها با آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی لازم صورت گرفت. تنوع ژنتیکی جمعیت پاتوژن نیز با تکنیک BOX-PCR و آغازگر BOX A1R تعیین گردید. طبق نتایج، کلیه جدایه ها متعلق به گروه Carotovora«» و به Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum، P. atrosepticum و Dickeya chrysanthemi شبیه بودند. در برخی موارد نیز عدم تطابق کامل آن ها با جدایه های شناخته شده در دنیا دیده شد. نتایج آزمون های فنوتیپی و ژنتیکی انجام شده، تنوع بالایی را میان جدایه ها نشان داد و میان اثر انگشت ژنتیکی جدایه ها با منطقه نمونه برداری آن ها ارتباط خاصی دیده نشد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی نرم، Pectobacterium، BOX، PCR، BOX A1R
|
  • Ali Damavandi, Naser Latifi Page 1
    A factorial experiment of randomized complete block design with 4 replications was designed in 2002 at Islamic Azad University experimental station in Damghan Branch to evaluat the effects of planting Date on some growth indices and grain Yield of two oil sunflower cultivars in damghan province. The results showed that the variation pattern of total dry matter accumulation, leaf area index, crop growth rate, relative growth rate and net assimilation rate of two cultivars was the same at all planting dates. The Record cultivar had the highest dry matter accumulation (1258 gr) and the highest leaf area index (4.67) in all planting dates. Increases in to total dry matter accumulation accelerated after 600 GDD and reached it’s maximum at 1700 GDD. The maximum and minimum amount of total dry matter accumulation and leaf area index of both cultivars were obtained from planting date of 7 May and 2 June, respectively. Both cultivars had the highest value of crop growth rate at planting date of 7 and 21 May and the lowest value at planting date of 24 April and 2 June. There was no difference between them in regard to crop growth rate up to 800 GDD. But the decrease in Zaria crop growth rate started soon that of Record cultivar. Realative growth rate of both cultivars reached Zero at 1400 GDD. The maximum relative growth rate of both cultivars obtained at planting date of 7and 21 May but the minimum of it's at 24 April and 2 June planting date. Net assimilation rate had a mild increase up to 600 GDD and then after a faster rate it reached to Zero at 1200 GDD. The maximum (4237.9 kg/ha) and the minimum (3490.5 kg/ha) grain yield were obtained from 7 May and 2 June planting dates,respectively. The grain yield of Record cultivar was % 14.8 higher than Zaria cultivar.There was a positive correlation between grain yield with leaf area index and crop growth rate. According to the condition of experiment and the earned result, it can be suggested that the Record cultivar, because of highest total dry matter, leaf area index and grain yield, is a more suitable cultivar to be planting dates at 7 and 21May in Damghan province.
  • Page 13
    Reptiles as one of the constituents of deserts funna in all over the World and so have important role in ecosystems and life cycle in dry region was studied from different biological aspects in recent years. Since the reproduction is the most important concern of every living organism, therefore, oogenesis that induring the female germ cell is produce, is of great importance. this study is investigating the ovarian histology and anatomy, identifying the different stages of follicular growth and defining the gonad index to detect the best time for lizard Laudakia caucasia oogenesis in the spring. This study has done in march – june 2008, in the end of every month, at least 10 lizards has collected from Dehgheibi village in Khorasan Razavi Province, after identifying the concerned species and separating the females, then morphology and histology of ovaries studied. Our results showed that ovarian follicular growth involves not only the growth and maturation of the oocyte but also requires the storage of large quantities of yolk in the ooplasm, so follicles were divided to previtellogenic and vitellogenic phases. In March and May the ovary contains previtellogenic follicles and in June when the yolk deposits in oocytes, ovarian follicles enter the vitellogenic phase and reach to thair maximum size before ovulation. This development indicates the noticeable increase of gonad index in June.According to the results, Laudakia caucasia species starts reproduction activity in spring, after awaking of hibrentation, and the peak of oogenetic process is occurred in June.
  • Ahmad Majd, Shohreh Ehsandar, Rajab Choukan, Hamid Reza Abdi Page 23
    In this research, a procedure for technology of synthetic seed production using somatic embryo of potato) Solanum tuberosum L. (cv. Agria has been reported. An efficient procedure has been developed for inducing somatic embryogenesis from petiole cultures of potato cv. Agria, which has not reported previously, in addition production of synthetic seed in potato by induction of somatic embryogenesis in iran has not been reported previously. A two-step protocol produced somatic embryo. petiole sections were initially cultured on 2,4 Dicchlorophenoxyacetic acid (2,4-D) + 6-Benzylaminopurine (BAP) supplemented Murashige and skoog (MS) Media. Nodoular embryogenic callus developed the explants on media containing 2,4-D and BAP. The explants with primary callus were subsequently moved onto MS media containing Z, GA3 and BAP. Treatment with Z and BAP resulted in the induction of the highest number of somatic embryos directly. In this research, A technique for the encapsulation of somatic embryo in calcium alginate beads was tested. The technique involves suspending plant material (i.e. plant cell, tissues, organs, shoot tips, somatic embryo) in a sodium alginate solution and then dripping it into a stirred calcium chloride solution. somatic embryo transferred to liquid basal Murashige and Skoog medium with sodium alginate mixture and then dripping into calcium chloride solution to produce synthetic seed. sodium alginate 2% and calcium chloride 1% was best for encapsulation. Eighty percent of somatic embryo encapsulated in calcium alginate beads germinated. The seed germinated on hormone-free MS medium and after 6 days developed into complete plantlets successfully, which grew into full plants in 3-4 weeks.
  • Mojgan Mohammadi, Hamid Fahimi, Ahmad Majd Page 33
    In this research,the effects of Salicylic acid and gibberellin either alone or in combination on the percentage of germination and germination rate of seeds, and longitudinal growth of root and shoot of seedlings of Lentil(Lens culinaris L.) and the activity polyphenol oxidase (PPO) and peroxidase (POX) were studied. seeds were transferred to petri dishes after 7h pretreatment with salicylic acid and gibberellin and interactional solutions of salicylic acid and gibberellin. Then the 3day's pretreatment plants were transferred to pots containing perlit. The results showed that salicylic acid and gibberellin caused to increase of percentage of germination and germination rate of seeds. The obtained results showed that in the treatment of Salicylic acid (150μM) in combination with gibberellin (100 μM) significant increase in the percentage of germination of seeds compared to the control.and in the interaction between 100 μM Salicylic acid in combination with 100 μM gibberellin maximum increase was seen in the germination rate of seed of Lentil. Enzymes assay showed that enzyme activity was increased in gibberellin alone and salicylic acid reduced activity of antioxidant enzyme. Gibberellin alone, caused more increase of longitudinal growth of shoots of seedlings of Lentil than control,and hadnt significant effect in longitudinal growth of root.
  • Fariba Sharifnia, Nasim Seyedipour, Fahimeh Salimpour Page 45
    Crataegus L. belongs to Rosaceae family. During the review on the different species of this genus is cleared the C. ambigua is mentioned in Flora Iranica and Flora of Iran as synonymous of C. meyeri while monograph of this genus is reported this species for Iran, and so C. atrosanguinea and C. aminii is mentioned in Flora of Iran. C.aminii is very similar to C. atrosanguinea. Monogragh announced C. atrosanguine is synonymous with C. ambigua ssp. ambigua and is not reported C. amini for Iran. In this survey due to contraction and taxonomy clarify of these four species using morphology and micromorphology characters had been done. Results showed C. aminii is the same of C. atrosanguinea and the other hand C. atrosanguinea is synonymous with C. ambigua ssp.ambigua. In the end two species of C. meyeri and C. ambigua according Chriastensen are distinc.
  • Parichehr Yaghmaei, Kazem Parivar, Nasim Hayati Rodbari, Zahra Zarei Page 53
    Testosterone is secreted by testis Leydig cells has an important role in increasing muscle mass and the diameter of bone and function of the brain.
    Objective
    In this study the effect of testosterone hormone was investigated in in vitro conditions on newborn 10_days old NMRI mice thigh’s muscle. For this purpose, newborn mice thigh s skeletal muscle of male and female with 1×1 mm dimensions was removed and on appropriate organ culture medium. tight muscle samples were exposed to testosterone hormone with doses of 1,5,20,and 500 micro liters in experimental group of 1,2,3 and 4 respectively the culture dishes, were placed in a co2 incubator with temperature 37 ° C for 3 days.Histological sections for microscopic studies of the samples were carried out.for evaluations of the effects of implemented testosterone hormone, nuclear diameter, the diameter of muscle fiber, and the number of muscle fiber nuclei were measured and compared with control samples.
    Results
    Microscopic studies showed a significant increase in the diameter of muscle fiber and the number of muscle fiber nuclei in the experimental groups compared with control samples.. (P<0.05,P<0.01,P<0.001).
  • Parichehr Yaghmaei, Kazem Parivar, Leyla Karkhaneh Page 61
    Introduction
    Obesity and increase of body weight are major problems in developed and developing countries and they are the most important cause of atherosclerosis, cardiac and blood vessels diseases. The purpose of this study was to investigate the effect of kombucha extract on the rate of compact visceral lipid and body weight and triglyceride in male Wistar rats.
    Methods
    Animals were divided in 4 groups: 1) Control group which received water and food diet. 2) Sham group which received water and high fat diet (included: 66.5g Carbohydrate, 20.1g Fat, and 4.49g protein). 3) Experimental group1 received high fat diet and kombucha extract. 4) Experimental group 2, received food diet and kombucha extract. The duration of the treatment continued for 8 weeks. After weighting, the animals were anesthetized with ether. After treatment (8weeks), blood serum was prepared and amount of triglyceride was measured, and the weight compact lipid in their body was collected and their weight was determined.
    Findings
    The results showed that the weight of animals after the treatment period was decreased (p<0.05). On the other hand, the weight of visceral lipid in both experimental groups as compared with control group was significantly decreased (p<0.001). On the other hand, serum level of TG in both experimental groups were showed significant decrease as compared with control group (p<0.001).
    Conclusion
    using of the kombucha extract can cause losing weight, and decrease lipid storage and also decrease triglyceride. Thus probably this extract could be used in treating diseases such as obesity and cardiac and blood vessel diseases.
  • Elham Tavasoli, Alireza Marefat, Nader Hasanzadeh Page 69
    Pectobacterium is one of the major destructive causal agents in most crop plants throughout the world. During the years 2007-2008, 38 isolate of soft rot pectobacteria were isolated from different hosts including: potato, onion, cabbage and carrot in Hamedan, Semnan, Hormozgan, Kerman, East Azarbaijan, Khuzestan, Zanjan, Tehran and Isfahan provinces. Phenotypic identification of the strains were performed using recommended biochemical and physiological tests. Also genetic diversity determined by BOX-PCR using BOX A1R primer. According to results, all strains identified as "Carotovora" group as Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum, P. atrosepticum and Dickeya chrysanthemi. Also some characteristics of the pathogen differ from those described for this bacterium isolated in some countries. The combined results of performed tests showed a high variability among pectolytic bacteria in Iran and there was no clear relationship between the resulting DNA fingerprints and geographical origins of isolates.