فهرست مطالب

Ornamental Plants - Volume:7 Issue: 2, Spring 2017

Journal of Ornamental Plants
Volume:7 Issue: 2, Spring 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/04/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طیبه نازدار، احمد ناظمی، علی تهرانی فر، حسین نعمتی، لیلا سمیعی صفحات 63-72
    به دلیل افزایش دمای کره زمین نیاز به تولید ارقام گیاهان فصلی متحمل به گرما در حال افزایش است. به منظور بررسی اثرات طول دوره دمای بالا (صفر، 7، 14 و 21 روز) بر صفات رشدی و زینتی جهت تعیین تحمل نسبی چهار نوع ژنوتیپ همیشه بهار (Calendula officinalis) آزمایش گلدانی انجام شد. صفات ارتفاع گیاه، سطح برگ، وزن تر و خشک شاخه، وزن تر و خشک ریشه، زمان گلدهی، تعداد گل، میانگین قطر گل و دوام گل جهت بررسی رشد و نمو مورد اندازه گیری قرار گرفتند. ارتفاع، سطح برگ و رشد شاخه و ریشه در دمای 42 - 35 درجه سانتی گراد نسبت به دمای 30-20 درجه سانتی گراد به طور معنی داری کمتر بود. افزایش دما باعث افزایش روز تا گلدهی (گلدهی دیرتر) شد. همچنین تنش گرمایی تعداد گل، اندازه و دوام گل را کاهش داد، به طوری که کمترین میانگین این صفات در بین طول دوره های مختلف دمای بالا، مربوط به 21 روز بود. افزایش دوره تنش گرمایی در تمام ارقام باعث کاهش ارتفاع، سطح برگ، رشد شاخه و ریشه، شاخص SPAD، قطر و دوام گل گردید، اما درصد کاهش پارامترهای رشد و گلدهی در بین ارقام متفاوت بود. با افزایش مدت تنش گرما، میزان نشت یونی برگ افزایش یافت. نتایج نشان داد ارقام مورد بررسی از نظر حساسیت به تنش دمای بالا تفاوت داشتند و رقم ‘Indian Prince’ به دلیل ثبات غشای سلولی بالاتر، رشد بهتر شاخساره و ریشه و گلدهی دیرتر نسبت به سه رقم دیگر تحمل گرمایی بالاتری دارد.
    کلیدواژگان: گیاهان فصلی، دمای بالا، ریخت شناسی، تحمل گرمایی
  • لئون تری، سوفیا فوکاراکی، بالویندر کوک، مایکل پاپادیمیتریو صفحات 73-80
    اثرات استعمال خارجی متیل ژاسمونات (MeJA) و ساکارز روی عمر گلجایی و غلظت کربوهیدرات غیر ساختاری در گلبرگ ها و برگ های رز شاخه بریده رقم فرست ردʻ مورد مطالعه قرار گرفت. رزها در ظروف پلاستیکی هوابندی قرار گرفته و بوسیله ی بخار متیل ژاسمونات (1/0 میکرولیتر متیل ژاسمونات در لیتر) را به مدت 24 ساعت در دمای 20 درجه سانتی گراد تیمار شدند. سپس گل ها در یک بطری حاوی صفر یا 2 درصد (v/v) محلول ساکارز قرار گرفتند. گلبرگ ها و 2 تا از برگ های 5 برگچه ای بالا در روزهای صفر، 5 و 10 از عمرگلجایی، جدا شدند. نمونه ها جداگانه در نیتروژن مایع منجمد و منجمد – خشک شدند. کربوهیدرات های غیرساختاری استخراج شده و با استفاده از HPLC استاندارد که دستگاه تشخیص پخش نوری تبخیری متصل بود، تعیین مقدار شدند. تیمار بخار MeJA عمرگلجایی گل و برگ رز رقم فرست ردʻ را افزایش داد. تفاوت معنی داری بین عمر برگ رزهای شاخه بریده رقم فرست ردʻ که با MeJA و ساکارز تیمار شده بودند، مشاهده شد؛ این تفاوت در عمر گل به چشم نخورد. شاخه های رز تیمار شده با MeJA در غیاب ساکارز در مقایسه با گل هایی که فقط با 2 % ساکارز تیمار شده بودند، عمر بیشتری داشتند (14 روز در مقابل 8/12 روز). ساکارز و میواینوزیتول و به مقدار کمتری گلوکز در گلبرگ های رز در حین عمر گلجایی کاهش نشان داد، حتی وقتی با 2 % ساکارز تیمار شدند. بر عکس، مقدار فروکتوز در گلبرگ ها حین گذشت عمر گلجایی، بالا رفت. نه ساکارز و نه MeJA اثر معنی داری روی هیچ یک از قندهای گلبر گ ها نداشتند. در عوض، تفاوت های معنی داری در همه قندها در برگ های تیمار شده با ساکارز و MeJA ملاحظه شد. کاربرد همزمان ساکارز و MeJA به شدت میزان ساکارز داخلی برگ را افزایش داد؛ در غیاب 2 % ساکارز این قضیه معکوس شد. تیمار ساکارز به تنهایی اثر پایداری بر تغییر غلظت ساکارز داخلی ندارد. برهمکنش ساکارز و MeJA روی متابولیزم قند بحث می شود.
    کلیدواژگان: فروکتوز، گلوکز، میو، اینوزیتول، Rosa hybrida L، ساکارز
  • مینا رضی صفحات 81-91
    آلسترومریا گل های زیبایی دارد که در دنیا محبوبیت دارند. از مهم ترین مشکلات در تجارت این گل حساسیت به اتیلن و آلودگی باکتریایی در انتهای ساقه است. در این آزمایش اثر اسانس های بهارنارنج (0، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و سرو لاوسون (0، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و تیمار غیر شیمیایی (شکاف در آب گرم 40 درجه سانتیگراد و عدم شکاف) با 18 تیمار، 3 تکرار، 54 کرت بر روی عمر گلجایی و کیفیت گل شاخه بریده ی آلسترومریا انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان می دهد که اثر متقابل تیمارهای فوق بر روی تمامی صفات بجز کاهش وزن تر معنی دار بوده است. نتایج نشان داد که تیمار L200B50S0 (200 میلی گرم در لیتر اسانس سرو لاوسون× 50 میلی گرم در لیتر اسانس بهار نارنج× بدون شکاف) و L200B0S1 (200 میلی گرم در لیتر اسانس سرو لاوسون× 0 میلی گرم در لیتر اسانس بهار نارنج× با شکاف) بیشترین عمر گلجایی را داشت. همچنین کمترین آلودگی میکروبی در تیمار L200B50S1 (200 میلی گرم در لیتر اسانس سرو لاوسون× 50 میلی گرم در لیتر اسانس بهار نارنج× با شکاف) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: بهار نارنج، اسانس، سرو لاوسون، عمرگلجایی
  • فاطمه زارع دوست، داود هاشم آبادی، مریم جدید سلیماندارابی، حسن فیضی صفحات 93-102
    میدان مغناطیسی موجب بهبود پارامترهای جوانه زنی می شود. جوانه زنی بذرهای پریوش در شرایط شور کاهش می یابد. این آزمایش جهت بررسی اثر شدت و مدت زمان میدان مغناطیسی بر جوانه زنی بذرهای پریوش در شرایط شور (19 میلی زیمنس بر سانتی متر) انجام شد. این مطالعه در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملا تصادفی با 3 شدت میدان مغناطیسی ((M1) 50، (M2) 100 و (M3) 150 میلی تسلا) و مدت زمان قرار دادن بذرها در معرض میدان مغناطیسی ((T1) 10، (T2) 20 و (T3) 30 دقیقه) اجرا شد. نتایج نشان داد که اعمال میدان مغناطیسی، جوانه زنی بذرها را در شرایط شور بهبود می بخشد؛ به طوری که بیشترین درصد جوانه زنی با 74. 44 و 73. 05 درصد به ترتیب متعلق به تیمارهای 100 میلی تسلا به مدت 20 دقیقه و 100 میلی تسلا به مدت 30 دقیقه بود که نسبت به شاهد 28 درصد موجب بهبود جوانه زنی شدند. همچنین این تیمارها برترین تیمارها در صفات سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه I و II بودند. بیشترین طول ریشه چه (2. 37 سانتی متر) و طول ساقه چه (3. 50 سانتی متر) به ترتیب متعلق به تیمارهای 50 میلی تسلا به مدت 20 دقیقه و 100 میلی تسلا به مدت 10 دقیقه بود. بیشترین وزن خشک ریشه چه (0. 24 گرم) و وزن خشک ساقه چه (0. 81 گرم) در تیمار 100 میلی تسلا به مدت 10 دقیقه مشاهده شد.
    کلیدواژگان: گیاه زینتی، تیمار فیزیکی، تنش شوری، پرایمینگ بذر
  • خدیجه آل کثیر، رحیم نقش بند حسنی، علیرضا مطلبی آذر صفحات 103-113
    این آزمایش برای ارزیابی اثر تیمار کوتاه مدت نانو ذرات نقره در غلظت های صفر، 4، 25، 75 و 125 میلی گرم در لیتر روی گل شاخه بریدنی رز رقم های اند مجیکʻ بدنبال نگهداری در محلول ساکارز با غلظت های صفر، 2 و 3 درصد از نظر عمر گلجایی و برخی از صفات فیزیولوژیکی پس از برداشت آن انجام شد. این تحقیق به شکل آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار اجرا شد. آزمایش تحت شرایط دمای 2 ± 23 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 5±60 درصد و با شدت نوری محیط 12 میکرو مول در مترمربع درثانیه به مدت 12 ساعت توسط لامپ های فلورسنت انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار 125 میلی گرم در لیتر نانو ذرات نقره همرا با ساکارز دو درصد و بدون ساکارز بیشترین تاثیر را در کنترل باکتری های انتهای ساقه را داشت. تیمار کوتاه مدت نانو ذرات نقره در کلیه غلظت ها سبب بهبود جذب محلول، حفظ رطوبت نسبی شاخه، بهبود باز شدن گل و شاخص فلورسانس کلروفیل برگ (Fv/Fm) در مقایسه با تیمار شاهد گردید. بیشترین میزان باز شدگی گل با درشت ترین اندازه گل در تیمار 75 میلی گرم در لیتر نانوذرات همراه با ساکارز 2 درصد در روز نهم عمر گلجایی مشاهده گردید. کمترین میزان عمر گلجایی در تیمارهای آب مقطر به تنهایی و همراه با ساکارز بود. بیشترین میزان عمر گلجایی در تیمارهای 75 و 125 میلی گرم در لیتر نانو ذرات نقره بدون ساکارز و با ساکارز در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: ترکیبات ضد میکروبی، تیمار کوتاه مدت، نانو ذرات نقره، انسداد آوندی، عمر گلجایی
  • مهدی زارع، رضا فاطمی طلب، ملیحه سادات افضلی زاده صفحات 115-123
    هدف از این تحقیق بررسی غلظت های کادمیوم، مس، نیکل، روی و سرب در اجزای مختلف درخت نارون (Ulmus carpinifolia) در سه رویشگاه (آلوده، نیمه آلوده و شاهد) شهرستان آباده در تیر 1394 بود. مطالعه براساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. غلظت عناصر سنگین توسط دستگاه جذب اتمی با استفاده از روش اسپکتروسکوپی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رویشگاه های آلوده و شاهد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار کادمیوم، مس، نیکل و روی بود که نشان دهنده این است که ترافیک، منبع اصلی این فلزات سنگین است. رویشگاه شاهد دارای مقدار متوسط سرب (15/0 میلی گرم بر لیتر) بود. مقدار جذب عناصر مورد مطالعه بدین صورت بود: سرب<کادمیوم<مس<روی=نیکل. غلظت عناصر سنگین بجز کادمیوم برگ، ریشه و ساقه از حد مجاز کمتر بود. درخت نارون (U. carpinifolia) را می توان به عنوان یک زیست ردیاب آلودگی فلزات سنگین در شهرستان آباده به کار برد.
    کلیدواژگان: زیست ردیاب، آلودگی های محیطی، ترافیک
  • نیوشا حاتمی فر، رامین بابادایی سامانی صفحات 125-136
    این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پاکلوبوترازول به عنوان یک آنتی جیبرلین بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گل اطلسی و تعیین مناسب ترین غلظت پاکلوبوترازول برای ایجاد مقاومت به تنش خشکی در این گیاه انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه اجرا شد. پاکلوبوترازول در 4 سطح (شامل غلظت های صفر، 25، 50 و 75 میلی گرم در لیتر) و تنش خشکی در سه سطح (آبیاری هنگام رسیدن رطوبت خاک به 90 درصد ، 75 درصد و 50 درصد ظرفیت زراعی) فاکتورهای مورد بررسی در این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که استفاده از پاکلوبوترازول باعث افزایش تعداد گل، وزن خشک اندام هوایی و تعداد شاخه فرعی شده است و استفاده از این ماده باعث کاهش ارتفاع بوته، وزن خشک ریشه و مقدار کاروتنوئید گردید. در حالی که پاکلوبوترازول اثر معنی داری بر میزان نشت یونی، تعداد شاخه اصلی و مساحت برگ نداشت. همچنین نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث افزایش تعداد گل در بوته گردید و کاهش محتوای کلروفیل، کاروتنوئید، قطر گل، وزن خشک اندام هوایی و ریشه گیاه و سطح برگ اطلسی را در پی داشت. غلظت 75 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول بیشترین تاثیر را در کنترل ارتفاع اندام رویشی گیاه اطلسی تحت تنش خشکی از خود نشان داد. از طرفی با افزایش غلظت پاکلوبوترازول تحت تنش 50 درصد ظرفیت زراعی روند افزایشی در میزان کاروتنوئید و کلروفیل کل دیده شد. به طور کلی می توان استنباط کرد که پاکلوبوترازول توانسته است مانع کاهش مقدار کلروفیل و کاروتنوئید تحت شرایط تنش شدید خشکی شود و استفاده از آن تا حدی در غلبه بر عوارض جانبی ناشی از تنش خشکی موثر است.
    کلیدواژگان: آنتی جیبرلین، کاروتنوئید، کلروفیل، وزن خشک، نشت یونی
  • بهزاد ادریسی، سحر میرزایی صفحات 137-146
    گل مریم با نام علمی Polianthes tuberosa L. ، از تیره Agavaceae، یکی از مهم ترین گل های شاخه بریده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان و دارای رتبه هفتم تولید در بین گل های شاخه بریده ایران می باشد. به منظور بررسی اثرات شرایط دمای انبار پیاز (8 هفته 4 درجه سانتیگراد ، 4 هفته 4 درجه سانتیگراد 4 هفته دمای 20 درجه سانتیگراد، 8 هفته 12 درجه سانتیگراد، 4 هفته 12 درجه سانتیگراد 4 هفته دمای 20 درجه سانتیگراد و 8 هفته 20 درجه سانتیگراد) و غلظت های مختلف اسیدجیبرلیک (0، 150 و 300 پی پی ام) ، بر صفات کمی گل مریم نوع پرپر (دابل) این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی، باسه تکرار اجرا شد. اثرات تیمارها بر تعداد شاخه، وزن تر و خشک و طول شاخه، طول سنبله، وزن و تعداد پیاز، وزن و قطر گلچه، تعداد روز تا گلدهی، طول دوره جوانه زنی تا گلدهی و عمر پس از برداشت بررسی شد. ارزیابی کمی و کیفی شاخص های رشد و گلدهی نشان داد که بیشترین تعداد شاخه مربوط به تیمار دمای 20 درجه سانتیگراد انبار پیاز و حدود 20% بیشتر از دمای 4 درجه سانتیگراد انبار بود. وزن شاخه با اغلب شاخص های رشد همبستگی معنی دار داشت. مهم ترین اثرات تیمارهای مورد آزمایش بر سرعت رشد بود. دمای انبار فقط بر روی سرعت جوانه زنی پیازها تاثیر داشت (P < 0. 001) درصورتی که غلظت GA3 هم بر سرعت جوانه زنی (P < 0. 05) و هم بر سرعت گلدهی (P < 0. 001) موثر بود. با افزایش غلظت GA3 سرعت گلدهی کاهش یافت. در نهایت نتیجه گیری شد که بهترین تیمار، انبار پیاز به مدت 4 هفته با دمای 12 درجه سانتیگراد 4 هفته با دمای 20 درجه سانتیگراد قبل از کاشت می باشد و تیمار GA3 تاثیر معنی داری بر فاکتورهای رشد گل مریم نشان نداد.
    کلیدواژگان: دورمانسی، گلدهی، جوانه زنی، اسید جیبرلیک، سرعت رشد
|
  • Tayebeh Nazdar, Ahmad Nezami, Ali Tehranifar, Hosein Nemati, Leila Samiei Pages 63-72
    In the floriculture industry, the need for heat tolerant bedding plant cultivars is increasing because of the rising temperature around the world. A pot experiment was carried out to examine the impacts of four heat stress durations (0, 7, 14 and 21 days) on growth and ornamental traits to determine the relative heat tolerance of four cultivars of calendula (Calendula officinalis). Growth and development were quantified by measuring plant height, total leaf area, shoot and root fresh weight, shoot and root dry weight, time to flowering, flower number, average flower size, and flower longevity. Plant height, leaf area, and shoot and root growth at 35-42°C were significantly lower than those at normal temperatures (20-30°C). Time to flowering increased with temperature. Flower number, size and longevity were reduced by heat stress, so that among all durations, plants exposed to heat stress for 21d had the least mean. Longer heat stress reduced the plant height, leaf area, shoot and root growth, SPAD value, flower diameter and flower longevity of all cultivars., However, the range percentage reduction in growth and flowering parameters were different among cultivars. Experiment to determine the membrane damage showed an increase in percent electrolyte leakage with exposure of plants to higher temperatures. The studied cultivars differed in their sensitivity to heat stress. The results indicated that better cell membrane stability, higher shoot and root growth, and later flowering led to greater heat tolerance in ‘Indian Prince’ compared to other cultivars.
    Keywords: Bedding plants, High temperature, Morphology, Thermotolerance
  • Leon Terry, Sofia G. Foukaraki, Balwinder Cook, Michael D. Papadimitriou Pages 73-80
    Effects of exogenously applied methyl jasmonate (MeJA) and sucrose on vase life and non-structural carbohydrate concentration in petals and leaves of cut ‘First Red’ roses were investigated. Roses were placed in sealed plastic containers and received MeJA vapour treatment (0.1 μL MeJA L-1) for 24 h at 20°C. Flowers were then placed in individual bottles containing 0 or 2% (v/v) sucrose solution. Flower petals and the two uppermost five-leaflet leaves were detached on days 0, d 5 and d 10 of vase life. Samples were individually snap-frozen in liquid nitrogen and freeze-dried. Non-structural carbohydrates were extracted and quantified using standard HPLC coupled to evaporative light scattering detection. The MeJA vapour treatment enhanced vase life of flower and foliage of ‘First Red’ roses. Significant differences were observed between foliage life of cut ‘First Red’ roses that were treated with MeJA and sucrose, but not for flower life. Rose stems treated with MeJA in the absence of sucrose had an extended vase life compared to roses treated with 2% sucrose alone (14.0 vs. 12.8 days of vase life). Sucrose and myo-inositol, and to a lesser extent glucose concentrations in petals of cut roses decreased during vase life, even when flowers were supplied with 2% sucrose. Concomitant to this, fructose levels in petals increased during vase life. Neither sucrose nor MeJA had a significant effect on any of the sugars measured in petals of cut roses. In contrast, significant differences were apparent for all sugars measured in leaves that were treated with MeJA and sucrose solutions. The combination of MeJA and 2% sucrose solution sharply increased endogenous sucrose concentration in leaves, but the opposite was shown in the absence of 2% sucrose. Sucrose treatment alone did not consistently alter endogenous sucrose concentration. Interactions between MeJA and sucrose on sugar metabolism are discussed.
    Keywords: Fructose, Glucose, Myo-inositol, Rosa hybrida L, Sucrose
  • Mina Razi Pages 81-91
    Alstromeria has beautiful flowers that is popular in the world. One of the most problem in commercial of this flower is ethylene sensitivity and bacterial contamination in stem end of cut flowers. In this experiment, effect of essential oils of bitter orange (0, 25 and 50 mg l-1) and lawson cypress (0, 100 and 200 mg l-1) and nonchemical treatment (with and without) with 18 treatments, 3 replications and 54 plots were tested on vase life and quality of cut Alsteromeria. ANOVA showed that interaction effect of mentioned treatments were significant on all of traits except loss of fresh weight. Results showed that L200B50S0 (200 mg l-1 essential oil lawson cypress × 50 mg l-1 bitter orange without splitting) and L200B0S1 (200 mg l-1 essential oil lawson cypress × 0 mg l-1 bitter orange with splitting) had highest vase life. Also, lowest bacterial population found in L200B50S1 (200 mg l-1 essential oil lawson cypress × 50 mg l-1 bitter orange with splitting).
    Keywords: Bitter orange (Citrus aurantium), Essential oils, Lawson cypress (Chamaecyparis lowsoniana), Vase life
  • Fatemeh Zaredoost, Davood Hashemabadi, Maryam Jadid Soleimandarabi, Hassan Feizi Pages 93-102
    Magnetic field improved germination parameters. The germination of Catharanthus roseus seeds is lost under salinity conditions. The effect of different strengths of magnetic field and exposure durations on the germination of C. roseus seeds under salinity conditions (19 mS cm-1) were investigated. The experiment was conducted with factorial arrangement based on a completely randomized design (CRD) with 3 magnetic field strengths (50, 100 and 150 mT) and 3 exposure durations (10, 20, and 30 minutes). It was found that exposure to magnetic field improved seed germination under salinity conditions, so that the highest germination percentages of (74.44 and 73.05%) were obtained from 20 and 30 minutes exposure to the 100 mT magnetic field, respectively, which resulted in 28% higher germination than control. Also, these treatments were found to be the best for germination rate and vigor indices I and II. The highest radicle length (2.37 cm) and plumule length (3.50 cm) were related to the 20 minutes exposure in 50 mT magnetic field and the 10 minutes exposure in the 100 mT magnetic field. The highest radicle dry weight of 0.24 g and plumule dry weight of 0.81 g was observed in treatment of 10 minute exposure to the100 mT magnetic field.
    Keywords: Ornamental plant, Physical treatment, Salinity stress, Seed priming
  • Khadijeh Alkasir, Rahim Naghshiband Hassani, Alireza Motalebi Azar Pages 103-113
    This experiment was carried out to evaluate the effect of silver nanoparticles pulsing treatment (0, 25, 75 and 125 mg L−1) on vase life and some postharvest physiological parameters of cut rose flower ʻHigh & Magicʼ in sucrose solution (0, 2 and 3%). This research performed as a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications under 23 ± 2 °C, 60 ± 5% RH and 12 µmol m−2 s−1 light intensity (cool white florescent tubes) under a daily light period of 12 h. Results showed that 125 mg L−1 silver nanoparticles without sucrose or with 2% sucrose had the lowest stem end bacteria. Pulse treatments with silver nanoparticles at all concentrations improved solution uptake, maintenance of the relative fresh weight, flower diameter and chlorophyll fluorescence ratio (Fv/Fm) as compared to control. The highest amount of flower opening with the largest flower diameter was observed in 75 mg L−1 pulsed silver nanoparticles with 2% sucrose solution on day 9 of vase period. Control flowers (deionized water) without or with 2% sucrose exhibited the shortest vase life. The concentrations of 75 and 125 mg L−1 with 2% sucrose or without it had the longest vase life as compared to other treatments.
    Keywords: Antimicrobial agents, Pulse treatment, Silver nanoparticles, Vascular occlusion, Vase life
  • Mahdi Zare, Reza Fatemitalab, Malihe Sadat Afzali Zadeh Pages 115-123
    The concentrations of cadmium, copper, nickel, zinc and lead were investigated in various components of smooth-leaved elm (Ulmus carpinifolia) tree in three sites (polluted, moderately polluted, and control) in Abadeh, Iran, in July 2015. The experiment was conducted using factorial experiment in a Completely Randomized Design with three replications. The concentration of heavy metals was measured in the mentioned indicator using atomic absorption spectroscopy method. The results showed that polluted and control sites had the highest and lowest Cd, Cu, Ni and Zn, respectively, indicating that vehicular traffic was the main source of these heavy metals. The moderate level of Pb concentration (0.15 mg l-1) was observed in control site. The accumulation pattern of the studied elements was in the order of Ni=Zn>Cu>Cd>Pb. The concentrations of heavy metals were lower than the permitted limits except Cd in leaf, root and stem. Smooth-leaved elm (U. carpinifolia) tree can be used as a biomonitor of heavy metals pollution in Abadeh city.
    Keywords: Biomonitor, Environmental pollutants, Traffic
  • Niusha Hatamifar, Ramin Babadaei Samani Pages 125-136
    This experiment was conducted to investigate the effect of paclobutrazol as an anti-gibberellin on some morpho-physiological characteristics of Petunia × grandiflora ‘Bravo Blue’, and determine the optimum concentration of paclobutrazol for drought resistance in this plant. The experiment was carried out as factorial based on completely randomized design with three replications in greenhouse. The studied factors were included paclobutrazol in four levels (0, 25, 50 and 75 mg a.i. l-1) and drought stress in three levels (irrigation when soil moisture reached 90 %, 75 % and 50 % of field capacity). Results showed that the application of paclobutrazol had increased the number of flowers, aerial part dry weight and number of lateral branches, and the application of this substance decreased the plant height, root dry weight and amount of carotenoids. While, paclobutrazol did not have significant effect on the electrolyte leakage, main branch number and leaf area of petunia. Also, the results showed that drought stress increased the number of flowers per plant, and reduced the content of chlorophyll, carotenoids, flower diameter, shoot and root dry weight and leaf area of petunia. Application of 75 mg a.i.­ l-1 paclobutrazol had the greatest effect on height controlling of petunia plant under drought stress. Carotenoids and chlorophyll content was increased by increasing the paclobutrazol concentration under 50% of field capacity. Generally, the results indicated that the application of paclobutrazol under severe drought stress could prevent chlorophyll and carotenoids decline, and had partially been effective in overcoming adverse effects of drought stress.
    Keywords: Anti gibberellin, Carotenoids, Chlorophyll, Dry weight, Electrolyte leakage
  • Behzad Edrisi, Sahar Mirzaei Pages 137-146
    important cut flowers in tropical and sub tropical areas of the world and has the seventh rate of production between all cut flowers of Iran. In order to investigate different effects of storage temperatures (8 weeks at 4 °C, 4 weeks at 4 °C 4 weeks at 20 °C, 8 weeks at 12 °C, 4 weeks at 12 °C 4 weeks at 20 °C and 8 week at 20 °C) and different concentrations of gibberellic acid (0, 150 and 300 ppm) on quantitative characteristics of tuberose ‘Double’, a factorial experiment was carried out in a Randomized Complete Block Design with three replications. The effects of treatments were investigated on fresh and dry weight, height and number of flower stems, length of spike, speed of germination and flowering, weight and diameter of florets, number and weight of bulbs, and flower longevity. Qualitative and quantitative investigation of growth and flowering indices showed that the highest number of stems was recorded at 20 oC storage temperature, which was 20% higher than that at 4 oC storage temperature. Stem weight showed a significant correlation with most growth parameters. The most important effect of studied treatments was observed on growth speed. Speed of bulbs germination was affected only by storage temperatures (P
    Keywords: dormancy, Flowering, Germination, Gibberellic acid, Growth speed