فهرست مطالب

Ornamental Plants - Volume:7 Issue: 3, Summer 2017

Journal of Ornamental Plants
Volume:7 Issue: 3, Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصوره حاتمیان، حسن صالحی صفحات 147-155
    در بسیاری مناطق ایران شدت نور در طول تابستان می تواند منجر به تنش نوری در گیاهان تحت شرایط گلخانه و هوای آزاد شود. علی رغم اینکه رزها جهت رشد بهینه مکان های آفتابی را می پسندند، اما در عمل به صورت تجربی مقداری سایه دهی در تولید رزهای گلخانه ای در بین کشاورزان منطقه جهت بهبود کیفیت گل تولیدی اعمال می شود. یافتن شدت نوری که ارقام مختلف رز عملکرد و کیفیت مطلوب را تولید کنند بسیار ضروری است. در مطالعه حاضر شدت نورهای مختلف برای دو رقم رز «Red One» و “Gulmira” بوسیله سطوح مختلف سایه دهی 1200، 640، 520 و 240 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه بوسیله توری های پلاستیکی سبز رنگ بکار رفت. نتایج نشان داد که غلظت پروتئین برگ، فعالیت پراکسیداز، مقادیر کربوهیدراتها و غلظت آنتوسیانین گلبرگ به طور معنی داری تحت تاثیر سطوح سایه دهی قرار گرفتند. بالاترین غلظت پروتئین در تیمار شدت نور 640 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه بدست آمد. بالاترین غلظت آنتوسیانین گلبرگها در رقم “Red One” و تحت شدت نور 520 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه بدست آمد. در رقم “Gulmira” نیز بیشترین مقدار آنتوسیانین در همین شدت نور بدست آمد ولی تفاوت آماری با دیگر تیمارهای سایه دهی نداشتند. بیشترین غلظت کربوهیدراتهای برگ در شدت نور 520 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه بدست آمد. نتایج بطور کلی بیانگر آن است که وقتی شدت نور بالاست، سایه دهی تا یک شدت نور حدود 520 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه می تواند منجر به بهبود کیفی گل رز شود.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، کاتالاز، شدت نور، پراکسیداز، ویژگی های فیزیولوژیکی، کیفیت
  • بهزاد کاویانی، دانش کاظمی صفحات 157-162
    تنظیم کننده های رشد گیاهی نقش مهمی در القای کالوس و اندام زایی ریزنمونه های گیاهی کشت شده در شرایط درون شیشه ای دارند. کالوس پتانسیل مناسبی برای باززایی گیاه طی اندام زایی و جنین زایی غیرمستقیم همچنین کشت سوسپانسیون، تغییر ژنتیکی و تولید متابولیت های ثانویه دارد. در آزمایش حاضر، ریزنمونه های برگی اطلسی روی محیط موراشیگ و اسکوگ غنی شده با غلظت های مختلف بنزیل آدنین (25/0، 5/0 و 1 میلی گرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (1/0، 2/0 و 3/0 میلی گرم در لیتر) کشت شدند. بیشینه ی وزن تر (16/5 گرم) ، وزن خشک (31/0 گرم) و حجم کالوس (50/24 سانتی متر مکعب) در محیط حاوی 1 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین در ترکیب با 3/0میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید به دست آمد. ریزنمونه های برگی در محیط بدون تنظیم کننده های رشد گیاهی کالوس تولید نکردند. گیاهچه ها روی همه ی کالوس های رشدیافته در محیط های حاوی تنظیم کننده های رشد گیاهی تولید شدند. بیشترین تعداد گیاهچه در کالوس القاشده روی محیط حاوی 1 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین در ترکیب با 3/0 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید تولید شد. گیاهچه های باززایی شده در شرایط درون شیشه ای با شاخه ها و ریشه های به خوبی توسعه یافته به طور موفقیت آمیزی در گلدان های حاوی پیت و پرلایت (1:1) استقرار یافتند و در یک گلخانه طی 4 هفته با 100 درصد بقا رشد کردند. گیاهچه های باززایی شده از نظر مورفولوژیکی با گیاهان مادری مشابه بودند و هیچ تغییر فنوتیپی قابل تعیینی نشان ندادند.
    کلیدواژگان: کشت درون شیشه ای، ریزازدیادی، گیاهان زینتی، تنظیم کننده های رشد گیاهی، تیره ی سیب زمینی
  • لامیا وجودی، محمدباقر حسن پور اقدم، رعنا ولی زاده کامران، اصغر ابراهیم زاده صفحات 163-169
    به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی با متانول (0، 10، 20 و30 درصد) و خاکپوش (شاهد، خاکپوش سفید و سیاه) بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیک گل همیشه بهار آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. نتایج نشان دهنده وجود اثر متقابل معنی دار خاکپوش و محلول پاشی بر محتوای کلروفیل a و ارتفاع گیاه بود. نتایج نشان داد که بالاترین ارتفاع گیاه از تیمار خاکپوش سیاه × متانول (به غیر از سطح محلول پاشی 30 %) به دست آمد. بیشترین میزان کلروفیل a (3/2 میلی گرم بر گرم وزن تر) در ترکیب تیماری خاکپوش سیاه × 30 % متانول حاصل شد. محتوای کلروفیل b تحت تاثیر خاکپوش قرار گرفت و بالاترین مقدار کلروفیلb در تیمار خاکپوش سیاه (1/1 میلی گرم بر گرم وزن تر) مشاهده شد. وزن خشک گل، برگ، محتوای مواد جامد محلول و آب نسبی برگ تحت تاثیر جداگانه تیمار خاکپوش و محلول پاشی قرار گرفت. بالاترین میزان وزن خشک گل (116 گرم) در تیمار محلول پاشی 30 % و خاکپوش سیاه (103 گرم) ثبت شد. بیشترین میزان آب نسبی برگ (7/49 %) ، مواد جامد محلول (120 درجه بریکس) در تیمار محلول پاشی 30% متانول و خاکپوش سیاه مشاهده شد. بیشترین وزن خشک ریشه (23/15 گرم) و محتوای فنل کل (05/95 میلی گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک) از تیمار خاکپوش سیاه به دست آمد.
    کلیدواژگان: همیشه بهار، کلروفیل، گل، ترکیبات فنلی
  • ایرن اوزدن، ابراهیم دمیر صفحات 171-176
    این مطالعه برای بررسی اثر هیدروپرایمینگ روی جوانه زنی بذر و رشد دانهال 5 گونه گل بذری (میمون، کوکب، حنا، مریم گلی و آهار) انجام شد. هیدروپرایمینگ (20 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت) ، خشک کردن سطحی یا خشک کردن در حد رطوبت اولیه، باعث افزایش درصد جوانه زنی، ظهور گیاهچه و وزن تر و خشک شد. در تمام گونه ها، حداکثر جوانه زنی و ظهور گیاهچه در خشک کردن سطحی حاصل شد. حداکثر سودمندی در گل های میمون و کوکب به چشم خورد. در این دو گونه، خشک کردن سطحی بذرها باعث به ترتیب 18 و 17 درصد جوانه زنی بیشتر و 20 و 13 درصد ظهور گیاهچه بیشتر در مقایسه با شاهد شد. در همه ی گونه ها، اگرچه این تیمارها اثر مثبت داشت؛ اما اثر آن کمتر بود. به طورکلی می توان نتیجه گرفت که هیدروپرایمینگ می تواند کیفیت دانهال را در گل های بذری بالا ببرد.
    کلیدواژگان: زمان ظهور گیاهچه، گل های بذری، وزن تر گیاهچه، پیش تیمار بذر، تولید نشا
  • محمد رضا صفری مطلق، فاطمه رمضانی راد صفحات 177-187
    گیاهان سوزنی برگ که زیبایی را در سطح پارک ها و فضای سبز به ارمغان می آورند به وسیله ی عوامل بیماری زای گوناگون، به ویژه قارچ ها مورد حمله قرار می گیرند. در این تحقیق در طی زمستان و بهار سال های 91-92 از سوزنی برگان دارای علائم بیماری موجود در سطح پارک ها و فضای سبز شهر رشت، نمونه برداری انجام شد. نمونه ها پس از جمع آوری، به منظور جداسازی و بررسی قارچ های بیمارگر به آزمایشگاه منتقل گردید. سپس به منظور جداسازی پاتوژن های قارچی، قطعاتی از بافت های آلوده روی محیط کشت PDA قرار گرفته و در مراحل بعدی در محیط های کشت WA، PCA و SNA مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع 58 جدایه ی قارچی جداسازی و برای شناسایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای این منظور از خصوصیات مورفولوژیکی قارچ ها هم چون رنگ و شکل کلنی، رنگ و ابعاد کنیدی و کنیدیوفور استفاده گردید. بر اساس این مطالعات، قارچ ها متعلق بودند به: Alternaria franseriae،Alternaria tenuissima،Curvularia pallescens، sambucinumFusariumوPestalotia sp. . آن گاه آزمایش بیماری زایی این جدایه های مختلف قارچی روی گیاهان شبه سرولاوسون، شبه سرولاوسون طلایی، تویا، جونی پروس رونده، جونی پروس چینی و سرو نقره ای انجام گرفت و برای این منظور سوسپانسیون اسپوری از قارچ های بدست آمده از آزمایش با غلظت 1 0 4 × 5 اسپور در میلی لیتر آب مقطر استریل تهیه و آن گاه مایه زنی روی گیاهان مورد آزمایش انجام شد و ارزیابی نهایی پس از 10 روز انجام گرفت و در نهایت شدت بیماری تعیین گردید. در نتایج به دست آمده مشخص گردید که A. franseriae در میزبان شبه سرولاوسون، A. tenuissima در میزبان شبه سرولاوسون طلایی،C. pallescens در میزبان های شبه سرولاوسون و جونی پروس چینی،sambicinum F. در میزبان جونی پروس رونده و Pestalotia sp. در میزبان های سرو نقره ای و شبه سرولاوسون طلایی بیماری زا بوده اند. بیشترین شدت بیماری را A. franseriae روی گیاه شبه سرولاوسون و کمترین شدت بیماری را Pestalotia sp. روی گیاه شبه سرولاوسون طلایی نشان داد. از میان گیاهان شبه سرولاوسون، شبه سرولاوسون طلایی، تویا، جونی پروس چینی، جونی پروس رونده و سرو نقره ای، گیاه شبه سرولاوسون کم ترین میزان مقاومت در مقابل بیماری و گیاه شبه سرولاوسون طلایی بیشترین میزان مقاومت در مقابل بیماری را نشان داد. بر اساس جدول تجزیه واریانس اختلاف معنی داری در شدت بیماری قارچ های مورد مطالعه در میزبان های مختلف مشاهده شد. ظهور Alternaria franseriae، Alternaria tenuissima، Curvularia pallescens بر روی سوزنی برگان برای اولین بار از ایران گزارش شد.
    کلیدواژگان: سوزنی برگان، عوامل بیماری زا، قارچ، بیماری زایی
  • همایون مرادنژادی، محمد جاسمی، حسین مهدی زاده صفحات 189-195
    متکی بودن اقتصاد ایران بر درآمدهای نفتی و تاثیرپذیری درآمدها از مسائل سیاسی و اقتصادی، آسیب پذیری اقتصاد کشور را موجب شده است. یکی از راه های مقابله با این چالش توسعه تولیداتی است که ضمن بهبودی وضعیت اقتصاد داخلی سبب افزایش صادرات غیر نفتی شود. گیاهان دارویی و زینتی یکی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران است که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح، می تواند نقش مهمی در سلامت جامعه و اشتغال زایی و افزایش صادرات غیرنفتی ایفا نماید. در این راستای مهم، پژوهش حاضر به راهکارهای کسب مزیت رقابتی بر مبنای استراتژی تمرکز بر مشتریان و بازار برای توسعه و ترویج کسب و کارهای گیاهان دارویی و زینتی در استان ایلام می پردازد. این پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و از نظر پارادایم، جز تحقیقات ترکیبی (کیفی – کمی) می- باشد. در قسمت کیفی از روش دلفی و در قسمت کمی از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شده است و جامعه آماری آن در بخش کیفی صاحبنظران حوزه بازاریابی، کارآفرینی و گیاهان دارویی در استان ایلام بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 12 نفر انتخاب شدند و در بخش کمی هم صاحبنظران حوزه گیاهان دارویی بودند که تعداد 33 نفر شناسایی شد که مورد سرشماری قرار گرفتند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار Expert Choice11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که نتایج نشان داد، علاوه بر اینکه تمامی راهکارهای های شناسایی شده در رسیدن گیاهان و زیتنی به مزیت رقابتی نقش دارند، شناسایی نقاط قوت و ضعف رقبا بیشترین نقش را در به مزیت رساندن گیاهان دارویی و زینتی استان ایلام دارد.
    کلیدواژگان: مزیت رقابتی، گیاهان دارویی و زینتی، استان ایلام
  • تکتم احمدی، زهرا کریمیان، مریم جعفرخانی کرمانی صفحات 197-204
    یکی از عوامل مهم برای اصلاح کنندگان سطح پلوییدی می باشد، بنابراین مدل هایی که بتوانند این عامل را پیش بینی کنند بسیار کاربردی هستند. به منظور برآورد سطوح پلوییدی در برخی گونه ها، هیبریدها و ارقام رز، ابعاد بیش از 500 دانه گرده شامل طول، عرض و مساحت دانه گرده در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII) اندازه گیری شد. محاسبات در چندین مرحله صورت گرفت. در اولین مرحله، سطوح پلوییدی با ابعاد دانه گرده رگرسیون گیری شدند، پس از آن مساحت دانه گرده با طول و عرض دانه گرده رگرسیون گرفته شدند. در نهایت بهترین مدل های مرحله قبل جهت برآورد سطح پلوییدی، مورد آزمون قرار گرفتند. در مطالعه حاضر، اگرچه همبستگی بالایی بین طول و مساحت دانه گرده (r2 ≥ 0. 80, except for 2x) به دست آمد اما همبستگی بین سطح پلوییدی و ابعاد دانه گرده خیلی ضعیف بود (r2 ≥ 0. 24). نتایج آزمون بهترین مدل ها (با بالاترین r2 و پایین ترین SES) به منظور برآورد سطح پلوییدی، علی رغم قابل استفاده بودن، به دلیل همبستگی قوی بین آن ها قابل اعتماد نیست.
    کلیدواژگان: برآورد، دانه گرده، رز، سطح پلوییدی
  • لیلا محمدباقری، داوود نادری صفحات 205-213
    به منظور بررسی تاثیر محیط کشت و محلول پاشی نانو کود کلسیم بر کیفیت گل شاخه بریده ژربرا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار بستر و سه تیمار نانو کود کلسیم در سه تکرار انجام شد. محیط های کشت عبارت بودند از: کوکوپیت پرلایت (1:1) ، پیت ماس پرلایت (1:1) ، کمپوست مصرف شده قارچ پرلایت (1:1) ، پیت ماس کوکوپیت پرلایت (1:1: 2) ، کمپوست مصرف شده قارچ پیت ماس پرلایت (1:1: 2) ، کمپوست مصرف شده قارچ کوکوپیت پرلایت (1:1: 2) و کمپوست مصرف شده قارچ به تنهایی. غلظت های نانوکود کلسیم صفر، 1 و 2 میلی گرم در لیتر بود. نتایج نشان داد تیمارهای مختلف بستر اثر معنی داری بر روی قطر گل، قطر گردن گل و عمر گلجای داشت. بیشترین قطر گل و قطر گردن گل در بستر پیت پرلیت (1:1) ، بیشترین وزن تر گل در بستر کوکوپیت کمپوست مصرف شده قارچ پرلیت (2:1: 1) و بیشترین عمر گلجایی در بسترهای پیت ماس کوکوپیت پرلیت (2:1: 1) مشاهده شد. تیمار نانو کود کلسیم بر عمر گلجایی و کیفیت گل اثر معنی داری داشت، به طوری که با افزایش غلظت نانو کود کلسیم، عمر گلجایی افزایش یافت. در مورد اثرمتقابل بستر و نانو کود کلسیم، بیشترین تعداد گل در محیط کشت پیت ماس کمپوست قارچ پرلیت (2:1: 1) بدون نانوکود کلسیم و بیشترین آنتوسیانین در بستر پیت کوکوپیت پرلیت (2:1: 1) بدون نانوکود کلسیم مشاهده شد. در بقیه صفات اثرمتقابل معنی داری بین دو فاکتور مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، کوکوپیت، کمپوست مصرف شده قارچ، پرلایت، پیت ماس
|
  • Mansoure Hatamian, Hassan Salehi Pages 147-155
    In many parts of Iran high light intensities during summer can induce stress in cut flower production under open field and greenhouse conditions. Despite roses prefer sunny places for optimum growth, but in practice some levels of rough shading is applied in greenhouse production to improve the quality of cut flowers. So, it is useful to find the light intensities under which different rose cultivars produce optimum yield with acceptable market quality. In present study, different light intensities were applied for two rose cultivars of ‘Red One’ and ‘Gulmira’, by shading levels of 1200 (without shading as control), 640, 520 and 240 µmol m-2 s-1, using green plastic nets. The result showed that leaf protein concentration, peroxidase activity, petal anthocyanin concentration and carbohydrate levels were significantly different among shade treatments, as the highest protein concentration was observed in 640 µmolm-2 s-1. The highest concentration of anthocyanin of petals was observed in ʻRed Oneʼ under 520 µmolm-2 s-1. Furthermore, in ʻGulmiraʼ the highest amount of anthocynin was in 520 µmol m-2 s-1, but this was not statistically significant compared to other shading treatments. The highest amount of leaf carbohydrate was in 520 µmol m-2 s-1. The results indicate that shading up to a light intensity of 520 µmol m-2 s-1 is beneficial for quality improvement of these rose cultivars when light intensity is high.
    Keywords: Anthocyanin, catalase, Light intensity, peroxidase, Physiological traits, Quality, Rose
  • Behzad Kaviani, Danesh Kazemi Pages 157-162
    Plant growth regulators (PGRs) have an important role in callus induction and organogenesis of plant explants cultured in vitro conditions. Callus has a proper potential for plant regeneration through indirect organogenesis and embryogenesis as well suspension culture, genetic transformation and production of secondary metabolites. In current experiment, leaf explants of Petunia × hybrida F1 were cultured on basal Murashige and Skoog (MS) medium supplemented with different concentrations of N6-benzyladenine (BA) (0.25, 0.50 and 1.00 mg l−1) and ɑ-naphthalene acetic acid (NAA) (0.10, 0.20 and 0.30 mg l−1). The maximum fresh weight (5.16 g), dry weight (0.31 g) and volume of callus (24.50 cm3) was obtained in the medium containing 1.00 mg l−1 BA in combination with 0.30 mg l−1 NAA. Leaf explants did not produce callus in medium without PGRs. Plantlets were produced on all callus grown on the media containing PGRs. The most plantlets number was produced on callus induced on medium enriched with 1.00 mg l−1 BA in combination with 0.30 mg l−1 NAA. The plantlets regenerated in vitro with well-developed shoots and roots were successfully established in pots containing peat and perlite (1:1) and grown in a greenhouse within 4 weeks with a 100% survival rate. The regenerated plants were morphologically identical with mother plants and did not show any detectable phenotypic variation.
    Keywords: In vitro culture, Micropropagation, Ornamental plants, Plant growth regulators, Solanaceae
  • Lamia Vojodi, Mohamm Bagher Hassanpouraghdam, Rana Valizadeh Kamran, Asghar Ebrahimzadeh Pages 163-169
    This study was conducted to assay the effects of methanol foliar application (0, 10, 20 and 30% v/v) and bed cover (control, white and black covers) on yield and some physiological traits of marigold as a factorial based on RCBD. The results revealed the significant interaction effects of bed cover and methanol foliar application on chlorophyll a content and plant height. The highest plant height was belonged to black mulch × methanol (except for 30% methanol). The highest chlorophyll a content (2.3 mg g-1 FW) was attained by black mulch × 30% methanol. Chlorophyll b content was influenced by soil cover and the highest chlorophyll b content (1.1 mg g-1 FW) was recorded with black mulch. The flowers and leaves dry weight as well as relative water content and total soluble solids content were affected by the treatments and, the highest data for flower dry weight (116 g) was in 30% foliar spray and black mulch (103.6 g). The highest data for total soluble solids content (120 °Brix) and relative water content (49.7%) were recorded with 30% methanol foliar application and by black soil cover. For root-dry weight (15.3 g) and total phenolics content (95.05 mg GA g-1 Dwt), black mulch was the treatment of choice.
    Keywords: Calendula officinalis L, chlorophyll, Flower, Phenolics compounds
  • Eren Ozden, Sitki Ermis, İbrahim Demir Pages 171-176
    This study was carried out to investigate the effect of hydropriming on seed germination and seedling growth of five different flower seed species (Antirrhinum, Dahlia, Impatiens, Salvia and Zinnia). Hydropriming (20oC, 24 h), surface dried or dried back afterwards, was found to increase germination percentage, seedling emergence and fresh and dry weight. In all species, the maximum advantage in germination and emergence was obtained in those that were surface dried. The maximum benefit was observed in Antirrhinum and Dahlia. In these two species, surface dried seeds were 18% and 17% superior in terms of germination, and 20% and 13% superior in terms of seedling emergence compared to the control, respectively. For the other three species, although there was a positive effect, it was less pronounced. It was concluded that hydropriming can be used to enhance seedling quality in flower seeds.
    Keywords: Emergence time, Flower seeds, Seedling fresh weight, Seed pre-treatment Transplant production
  • Mohammad Reza Safari Motlagh, Fatemeh Ramezani Rad Pages 177-187
    Conifers, a component of beauties of parks and landscapes, are infected with diverse pathogens, especially fungi. In this research, samples were collected from conifers displaying symptoms of disease in parks and landscapes of Rasht in Iran and for the isolation and identification of pathogenic fungi, pieces of infected tissues were placed in PDA and at the next stages in WA, PCA and SNA media and in total, 58 isolates were isolated andidentified based on morphological characters. These fungi belonged to Alternaria franseriae, Alternaria tenuissima, Curvularia pallescens, Fusarium sambucinum and Pestalotia sp. Afterward, pathogenicity test of these fungi was done on Chamaecyparis lawsoniana, Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea', Thuja sp., Juniperus horizontalis, Juniperus chinensis and Cupressus arizonica and to do so, a spore suspension was prepared with the concentration of 5 × 104 spores per ml distilled water and then, the studied plants were inoculated. Final assessments were carried out 10 days later to determine disease intensity. Results showed that A. franseriae on C. lawsoniana, A. tenuissima on C. lawsoniana 'Minima Aurea', C. pallescens on C. lawsoniana and J. chinensis, F. sambucinum on J. horizontalis and Pestalotia sp. on C. arizonica and C. lawsoniana 'Minima Aurea', were pathogenic. The most disease severity was caused by A. franseriae on C. lawsoniana and the least disease severity by Pestalotia sp. on C. lawsoniana 'Minima Aurea'. Among the studied plants, C. lawsoniana and C. lawsoniana 'Minima Aurea' showed the greatest sensitivity and the most resistance, respectively. Analysis of variance revealed significant differences in disease intensity of the studied fungi. The occurrence of A. franseriae, A. tenuissima and C. pallescens on conifers has been reported for the first time from Iran on conifers.
    Keywords: Conifers, Fungi, Greenhouse condition, Pathogenicity
  • Homayoon Moradnezhadi, Mohamad Jasemi, Hossein Mahdizade Pages 189-195
    Medicinal and ornamental plants are one of the most valuable resources in a wide range of natural resources in Iran in the case of scientific knowledge, cultivation, development and proper utilization, can play an important role in public health and employment and increase of non-oil exports This study explores strategies of gaining a competitive advantage of medicinal herbs in Ilam Province based on the strategy of focusing on customers and markets. This study applied a mix method to achieve the objectives. In the quality section the Delphi method and in a quantity section the Analytic Hierarchy Process (AHP) has been used. In the quality section, the statistical population was 12 individuals consisting of marketing experts, entrepreneurs and medicinal herbs and ornamental plants experts which have been selected based on using purposing sampling method. In the quantity section, 33 individuals from medicinal herbs and ornamental plants have been studied. The required data were collected using a paired comparison and were analyzed by using the software Expert Choice11. The results showed that solutions in the Medicinal and ornamental plants contribute to competitive advantage. Moreover, Identification of the competitors’ strengths and weaknesses play the most important role in creating the advantage for medicinal herbs and ornamental plants in Ilam province.
    Keywords: Competitive advantage, Medicinal, ornamental plants, Ilam Province
  • Toktam Ahmadi, Maryam Jafarkhani Kermani, Zahra Karimian Pages 197-204
    Ploidy level is one of important factors for plant breeders; therefore models that can predict it are very practical. To estimate of ploidy levels in some species, hybrids and cultivars of Rosa, dimensions of over 500 pollens include pollen length, width and area measured at ABRII. The calculations were carried out in several stages. First, Ploidy levels were regressed with pollen dimensions, after that, pollen area was regressed with pollen length and width. Finally the best models from previous step were tested to estimate of pollen level. In the present study, although a highly positive correlation (r2 ≥0.80, except for 2x) was obtained between pollen length and pollen area, but to predict of ploidy level, the correlation between it and pollen demotions was very weak (r2 ≥0.24). Results of test the best models (with highest r2 and lowest SES) for estimating of ploidy level, despite could be used, but because of the strong correlation among them, were not reliable.
    Keywords: Estimation, Ploidy Level, pollen, Rosa
  • Leila Mohammadbagheri, Davood Naderi Pages 205-213
    In order to evaluate the effect of medium and spraying calcium nano-fertilizer on quality of cut gerbera flowers, an experiment was conducted as factorial in completely randomized design with 7 media and 3 calcium nano-fertilizer concentrations with 3 replications. The media included cocopeat + perlite (1:1), peat moss + perlite (1:1), mushroom compost + perlite (1:1), peat moss + cocopeat + perlite (1:1:2), mushroom compost + peat moss + perlite (1:1:2), mushroom compost + cocopeat + perlite (1:1:2) and mushroom compost alone. The concentrations of calcium nano-fertilizer were 0, 1 and 2 mgL-1. Results demonstrated that different media had significant influence on flower diameter, neck flower diameter and vase life. The highest diameter of flower and neck flower were observed in peat + perlite (1:1), the highest flower fresh weight in cocopeat + mushroom compost + perlite (1:1:2) and the greatest vase life in peat + cocopeat + perlite (1:1:2) media. Calcium nano-fertilizer had a significant effect on vase life and flower quality, so that vase life was increased by enhancing the concentration of calcium nano-fertilizer. In interactions between medium and nano-calcium fertilizer, the highest flower number was observed in peat + mushroom compost + perlite (1:1:2) medium without nano-calcium fertilizer, and the greatest anthocyanin was related to peat + cocopeat + perlite (1:1:2) medium without nano-calcium fertilizer. There was no significant interaction in other traits.
    Keywords: Anthocyanin, Cocopeat, Mushroom compost, Perlite, Peat moss