فهرست مطالب

پژوهش های اعتقادی کلامی - پیاپی 31 (پاییز 1397)

مجله پژوهش های اعتقادی کلامی
پیاپی 31 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا آرام * صفحات 7-30
    یکی از مسائلی که درباره پیامبر بحث می کنند، عصمت پیامبراسلام (ص) است. اگرچه درمباحث اعتقادی وکلامی دارای قدمت می باشد، اما از مهمترین مباحث کلام اسلامی دربین متکلمان و مفسران مسلمان بوده است. عده ای از علماء عصمت پیامبر را در قبل و بعد از بعثت ضروری میدانند ولی عده ای دیگر آن را شرط نمی دانند. دراین پژوهش کلیاتی درمقوله عصمت،تعریف مساله، پیشینه عصمت، طرح پرسشهای اصلی و فرعی، حدود ، فرضیات، اهداف وروش پژوهش مطرح گردیده است. سپس به مبانی نظری تحقیق شامل زندگی علمی علامه طباطبایی وفخر رازی، ادبیات تحقیق شامل واژه شناسی عصمت، معنای لغوی واصطلاحی عصمت، عصمت درقرآن، عصمت ازدیدگاه دومفسرپرداخته شده است. منشا ومراتب عصمت ازدیدگاه دومفسرشیعه وسنی به بحث گذاشته شده است. و همچنین دلایل لزوم عصمت پیامبر اسلام ازدیدگاه آنان با استناد به آیات قرآن کریم بیان شده ومقایسه ای بین دو دیدگاه مطرح گردیده است. ودرپایان نیزمهمترین دلایل درباره مساله سهو ونسیان نسبت به پیامبر اسلام ودیدگاه علامه طباطبایی و فخررازی نیز طرح گردیده است.
    کلیدواژگان: بررسي تطبيقي، عصمت، پيامبر اسلام (ص)، علامه طباطبايي، فخر رازي
  • نادر مختاری افراکتی، رضوانه نجفی سوادرودباری صفحات 31-50
    نقش تربیتی اعتقاد به عالم پس از مرگ و فهم مسائل آن برای کسی پوشیده نیست؛ به همین جهت در تمام ادیان الهی بعد از توحید، مساله معاد مطرح است. یکی از مسائل مربوط به جهان پس از مرگ، عالم برزخ می باشد که با رسیدن اجل مقدر، انسانها وارد این عالم می شوند. و حیات جدیدی را به نام حیات برزخی تجربه می کنند. سوال اصلی این است که آیا اهل برزخ دو باره مرگ را تجربه می کنند؟ بر فرض اینکه مرگ در برزخ وجود دارد؛ آیا این مرگ برای همه موجودات؛ اعم از انسان، فرشته و جن می یاشد، یا گروهی از مرگ برزخی در امانند؟ بر خلاف نظر اکثر مفسرین که مرگ در برزخ و استثناء گروهی را از این مرگ قبول ندارند؛ این مقاله با تحلیل آیات قرآن و با استمداد از روایات در صدد اثبات این مطلب است که علاوه بر مرگ دنیوی که مربوط به موجودات عالم طبیعت می باشد، انسانها و موجودات مجرد مانند فرشتگان در برزخ می میرند و دو باره زنده شده، رهسپار قیامت می شوند؛ مگر گروهی از اولیاء که از مرگ برزخی در امانند و از سختی های آن به دور می باشند.
    کلیدواژگان: مرگ برزخی، مخلصین، نفخ صور، حیات برزخی
  • الهام بادلو، ابوالقاسم امیراحمدی *، علی عشقی سردهی صفحات 51-72
    بینامتنیت مفهومی است که بر وجود یک متن اصلی در عرصه‏ی ادبیات، نقد یا علم در ارتباط با متون دلالت می کند که این متون به تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر متن اصلی در گذر زمان می پردازند. بینامتنیت و به تعبیری نظریه ی تعامل متن ها از جمله مباحث مهم و مورد توجه پژوهش گران و ناقدین ادبی است و این دستاورد نوین در حوزه ی ادبیات به بررسی شباهت ها، تفاوت ها و نیز تاثیرپذیری یک متن از متون دیگر، چه در حوزه ی شعر و چه در عرصه ی نثر می پردازد، این پژوهش نیز تلاش دارد تا کلام شعری مهدی اخوان ثالث و احمد شاملو را براساس پیوندشان با آیات قرآنی و روایات، براساس نظریه ی بینامتنی ناقدین این عرصه مورد بررسی قرار دهد تا وام گیری های آگاهانه یا غیرمستقیم شاعران موردبحث و نیز چگونگی به کارگیری آن ها در استفاده از آیات و روایات، بر همگان مکشوف گردد. شیوه ی انجام پژوهش براساس روش تحلیلی- توصیفی و بر اصول کاربردی ست و مبانی نظری آن نیز بر پایه ی آراء نظریه پردازان بینامتنی استوار می باشد تا افزون بر نشان دادن ساختار منسجم ابیات، مخاطب بداند که شاعران با چه ترفندهای ادبی ای، این مضامین وحیانی را در اشعار خویش گنجانده و برخلاف باور برخی از منتقدین، سخن خود را رنگ وبویی قرآنی و دینی بخشیده اند. در پایان نیز این نتیجه حاصل می آید که با وجود نظر منتقدین پیرامون تفکر حاکم بر اندیشه های شعری اخوان ثالث و به خصوص احمد شاملو، حقایق قرآنی و عقاید اسلامی و دینی به گونه ای مشهود در آثار ایشان هویداست.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، روایات دینی، نقد بینامتنیتی، اخوان ثالث، شاملو
  • احسان سامانی * صفحات 73-102
    از دیرباز یکی از دغدغه های اساسی بشر ایجاد محیطی امن و عاری از جنگ و ستیز بوده و در این راستا اقدامات و تلاشهایی – از جمله تاسیس نهادهایی چون جامعه ملل، سازمان ملل متحد، شورای امنیت و…- نیز انجام داده است اما نه تنها نتوانسته صلح جهانی را تامین کند که روز به روز شاهد جنگهای وحشتناک تر بودیم. ریشه های نا امنی و جنگ را در نوع نظامهای سیاسی باید جستجو کرد. فقر، جهل و استبداد، ریشه های نا امنی و ستم و جنگ و نزاع بین المللی است. لیبرال دموکراسی نیز نتوانسته این عوامل را از بین ببرد. به نظر می رسد با الگو پذیری از حکومت جهانی مهدوی و شاخصه های ویژه ی آن، می توان به این هدف متعالی نزدیک شد. البته این شاخصه ها به طور کامل، اختصاص به حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) دارد، اما حکومتهای اسلامی پیش از ظهور با الگو گرفتن از آن حکومت، می توانند به تناسب تلاششان به مراتبی از این شاخصه ها رسیده و به همان نسبت صلح و امنیت را برای جوامع خود به ارمغان آورند.
    کلیدواژگان: صلح، امنیت، عدالت، ساختار حکومت، شاخصه های حکومت
  • عباسعلی شهیدی * صفحات 103-118
    نقش و تاثیر دین در ایجاد آرامش و احساس امنیت و تاکید مبانی نظری موجود بر این موضوع و نیز کافی نبودن تنها تمسک به نیروهای انتظامی و پلیس در ایجاد احساس امنیت و کنترل به وی‍ژه در قشر جوان و دانشجو همواره مورد توجه بوده است. تحقیق حاضر نیز با هدف بررسی رابطه عمل به باورهای دینی با احساس امنیت اجتماعی و دانشجویان دانشگاه های اراک در سال تحصیلی 95-1394 انجام پذیرفت. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه های اراک و نمونه با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و مطابق جدول کرجسی و مورگان 376 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های عمل به باورهای دینی (معبد 2) ، احساس امنیت اجتماعی و باس و پری بود. تحلیل داده ها پس از افت شرکت کنندگان با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون چند متغیری بر روی 366 نفر (85 نفر دانشگاه اراک، 111 نفر پیام نور، 50 نفر علوم پزشکی،117 نفر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک) انجام شد. یافته ها نشان داد رابطه مثبت معنی داری بین عمل به باورهای دینی و احساس امنیت اجتماعی دانشجویان وجود داشته است. با توجه به اینکه عمل به باورهای دینی پیش بینی کننده مناسبی برای احساس امنیت اجتماعی بوده است، می توان با ایجاد زمینه و ارائه راهکارها و آموزش مناسب نسبت به تحکیم آن در دانشجویان اقدام و انجام اعمال و فرایض دینی را به عنوان یکی از روش های ایجاد و بهبود احساس امنیت اجتماعی پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: عمل به باورهای دینی، امنیت، احساس امنیت اجتماعی
  • ایلناز علی نژاد، سید مهدی صالحی *، رضا نیک خواه سرنقی صفحات 119-154
    در باور دینی انسان در جهت نوع هستی، «هست» خدایی دارد، از وجود او نشات گرفته و مقصد نهایی او نیز رسیدن به خداست و هدف از حیات و غایت حرکت او «وصول الی الله است؛در متون دینی توصیه های اخلاقی واعتقادی و عبادی زیادی وجود دارد که التزام به آنها باعث تقویت و استحکام حسن معاشرت زوجین می شود. زوجین از طریق الگو و اسوه بودن برای فرزندان، نقش زیادی در گرایش فرزندان به عبادت و معنویت دارند، میان زوجینی که التزام عملی به اعتقادات و عبادات وجود دارد، آرامش روانی، نورانیت درونی و مسایل اخلاقی موج می زند ، امیدواری، پیشرفت مادی و معنوی و همینطور حس وظیفه شناسی نسبت به دیگران در میان زوجین معتقد به آموزه های اعتقادی و عبادی، بسیار بالا است. با این که زنان اصلی ترین رکن خانواده هستند و نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما کمتر دیده می شود که توجه نسبت به حقوق انسانی زنان در قوانین انعکاس یابد و بسیاری از حقوق این قشر از جامعه نه تنها به عنوان زن بلکه به عنوان مادر نادیده گرفته شده است. به عبارت دیگر می توان گفت زنان به علت زن بودنشان از بسیاری از حقوق طبیعی، اجتماعی و غیره محروم هستند. هدف این مقاله بررسی نقش باورهای دینی در خصوص حق حضانت زنان ، حق حضانت زنان در حقوق اسلام و حقوق بین الملل و حسن معاشرت است. برای این منظور از روش کتابخانه ای استفاده شده است.
    کلیدواژگان: باورهای دینی، کفر، آتئیسم، یقین، فطرت، شهود، برهان
  • جلیل قنواتی، امید غلامعلی تبار فیروزجایی صفحات 155-174
    اساسا فلسفه تحقق قراردادها مبتنی بر دو نظریه می باشد: یک نظر مبتنی بر شکل گرایی و قید و بند های الفاظ و شکل های خاص جهت انعقاد قرارداد است و نظر دیگر مبتنی بر آزادی اراده در انعقاد قرارداد می باشد. اما ، پس از رنسانس مخالفت های شدیدی با شکل گرایی آغاز گردید و حاکمیت اراده به رشد فزاینده ای دست یافته است. که خود مبتنی بر مبانی فلسفی ، اقتصادی ، سیاسی و همچنین اخلاقی است چرا که انعقاد قرارداد با اراده ازاد طرفین سبب از بین رفتن ظلم و موضوعات غیر اخلاقی می گردد. و این تحول و نگرش نیز در نظام حقوقی ایران پس از مشروطه عینیتی بیشتری به خود یافته است، اما پس از چندی انتقادهای فراوانی چه به لحاظ فلسفی ، اخلاقی و چه به لحاظ حقوقی نسبت به آن مطرح و از حدت و شدت آن کاسته شده است. در حقوق ایران نیز با وضع ماده 10 قانون مدنی و همچنین ماده 957 قانونگذار تمایل به اصل حاکمیت اراده را نشان داده است اما این بدان معنا نیست که ما تفسیر خود از متون سنتی و فقهی را دستخوش تاویل های مدرن قرار دهیم.
    کلیدواژگان: شکل، حاکمیت اراده، اصالت فرد، ماده10 و957
  • فرشته نعیمی، ابوالفضل محمودی * صفحات 175-198
    کرونا (شفقت) از مهم ترین ارکان تفکر بودایی است و در تمامی مکاتب از اهمیت خاصی برخوردار است. در فرقه هینه یا نه (تهرواده) ، کرونا یکی از چهار برهمه وی هاره (نگرش متعالی) است. هر چند که کرونا یکی از مقامات ارهت است اما مشخصه ی اصلی او نیست. در فرقه مهایانه، تاکید خاصی بر اهمیت کرونا می شود. در این فرقه به جز راه های هشت گانه برای توقف رنج، راه بدهیستوه را مطرح می کنند، آرمان بدهیستوه رهایی همه موجودات از رنج است. به همین دلیل سالک مهایانی نیروانه ی خودش را به تعلیق در می آورد و با قلب مشفق عظیم اش، همه گونه راه و روش را به کار می بندد (اوپایه) تا انسانهایی که هنوز در تاریکی سیر می کنند نجات یابند. مهر بیکران و آرزوی رهایی و نیکبختی که از احساس همدردی و باور به یکسانی ذاتی همه موجودات سرچشمه می گیرد، صفت ویژه و برجسته بدهیستوگان است. در عرفان اسلامی مفاهیم متناظر با کرونا (شفقت، محبت، رحمت و…) اهمیت والایی دارد و یکی از عالیترین و مهمترین احوال عارف است که در این مقاله به اهمیت کرونا و مفاهیم متناظر با آن در مکتب مهایانه بودایی و مکتب خراسان عرفان اسلامی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: کرونا، شفقت، برهمه ویهاره، بدهیستوه
  • نفیسه نکویی مهر، عاطفه حسینی فر صفحات 199-213
    هر چند اسلام شدیدا مخالف تبعیض علیه زنان است اما از برابری مطلق آنان جانبداری نمی کند طبیعت زن و مرد را به صورت موجودات مکمل یکدیگر در زندگی و جامعه آفریده است به همین دلیل برخلاف تمدن غرب، اسلام به زنان و مردان حقوق طبیعی آنها را بخشیده نه حقوق مشابه، اسلام با تساوی حقوق زن و مرد مخالف نیست با تشابه حقوق آنها مخالف است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران منزلت والایی برای زن قائل شده است و در همین ارتباط دولت را موظف نموده است حقوق زنان را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و به تامین حقوق همه جانبه افراد اعم از زن و مرد و تساوی عموم در برابر قانون تاکید شده است. باتوجه به موازین اسلامی حاکم برکشوردراین مقاله قانون جدیدحمایت ازخانواده که درسال 1392 به تصویب رسیده را, ازجهت حمایت ازحقوق زنان موردبررسی قرارمی دهیم و سه ماده مهم که ارتباطی مستقیم با چالش های حقوق زنان دارد بررسی می شود. وهمچنین به سوال اصلی این نوشتار, که آیا این قانون نسبت به قوانین قبلی گامی موثرتردرجهت ثبات بنیان خانواده برداشته است یاخیر؟پاسخ داداه شده است وهمچنین به بررسی تطابق این قانون باباورهای مذهبی ایرانیان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: باورهای مذهبی، حقوق زنان، قانون، بنیان خانواده
  • لیلا سایگانی، حبیب جدیدالاسلامی قلعه نو * صفحات 215-232
    بی تردید مهدی اخوان ثالث یکی از مهم ترین شاعران نسل پسا نیمایی است که اشعارش به تعبیر اکثر پژوهش گران ادبیات معاصر ایران، ترکیبی است شاعرانه و هنرمندانه از سنت شعر کلاسیک فارسی و شعر نو نیمایی. اخوان ثالث نماینده ی نسلی از شاعران است که هم به اجتماع و تحولات آن متعهد است و هم به لحاظ ادبی، شعرش از غنایی خاص برخوردار است. در واقع او شاعری است که هم به فرم ادبی اهمیت می دهد و هم به محتوای شعرش توجه بسیاری می کند. از این رو، با فهم چنین خصیصه هایی در شعر او، بسیاری تلاش کرده اند تا با خوانش های جدید، ابعاد ادبیات اخوان ثالث را کشف و بررسی کنند. شعر اخوان ثالث، توانایی منحصربه فردی برای خوانش های مدرن نقد ادبی را دارد. شعر اخوان، سرشار از باستان گرایی، آشنایی زدایی، کارکردهای متفاوت معنایی و ویژگی های خاص زبانیست. در این مقاله تلاش کرده ایم با استفاده از شیوه ی خوانش متون ادبی، شعر او را از منظر مضامین شعری مورد تجزیه و تحلیل ادبی قرار دهیم. خواننده این تحقیق در می یابد از لحاظ اندیشه ، شعر اخوان از تنوع مضامین و درون مایه های معنای چندانی برخوردار نمی باشد و عمده ترین دلمشغولی ذهن او را مسایل اجتماعی، یاس و نومیدی، ایران دوستی و عشق شکل می دهد که با شگردهای زبانی به طرق مختلف بیان شده.
    کلیدواژگان: اخوان، ادب معاصر، مضمون، شعر نو، درون مایه
|
  • Mohammadreza Aram * Pages 7-30
    One of the most important issues about the Prophet is the infallibility of the Prophet. Although, this is an ancient issue in the theological and ideological discussions, but it is the most important Islamic theological discussions among the theologians and Islamic commentators. Some scholars believe that the infallibility of the Prophet is necessary for the mission of the Prophet, either before or after his appointment. This study intends to present an overview about the infallibility, definition of the problem, the history of infallibility, the main questions and sub-questions, hypotheses, research purposes and methodology. Then the research will involve in the theoretical foundations which include the scientific biography of Allame Tabatabaie and Fakhr Razi , research literature which comprises of semantics of infallibility, the literal and technical meaning of infallibility, infallibility in the Quran and infallibility from the viewpoint of two commentators as well. The conducive and origin of infallibility from the view of Shiite and Sunni commentator, the reasons for the need of infallibility of the Prophet and the comparative study between two views will be discussed here as well. At the end, the most important reasons about the mistakes and forgetfulness which attributed to the Prophet and a comparison between two views will be discussed.
    Keywords: Comparative study, Infallibility, the Prophet, Allame Tabatabaie, Fakhr Razi
  • Nader Mokhtari Efrakati, Rezwaneh Najafi Sawad Roodabadi Pages 31-50
    We all clearly know the educational role of believing in the world after death and understanding its issues. Therefore, all divine religions discuss about resurrection after talking about monotheism. An issue related to the world after death is the intermediary world to which men enter after meeting their determined death and experience a new life called intermediary life. The main question is whether all people of intermediary world re-experience death. Supposing that there is kind of death in intermediary world, do all creatures including men, angels and jinn experience it, or is a group immune from it? Contrary to most interpreters who deny death in intermediary world and exception of a group from such a death, the present paper analyzes the related Quranic verses, uses relevant hadiths, and tries to prove that in addition to this worldly death which is related to all creatures in the natural world, men and immaterial creatures such as angels experience death in the intermediary world, resurrect and depart toward the Resurrection, except a group of saints who are immune from the death in the intermediary world and its hardships.
    Keywords: intermediary death, the purifying, blowing of Trumpet, intermediary life
  • Elham badloo, Abol, Ghasem Amir, Ahmadi *, Ali Eshghi Sardehi Pages 51-72
    intertextuality is a concept that implies the existence of a basic text in the field of literature, critique, or science in relation to texts, that these texts deal directly or indirectly with the original text over time. Intertextuality and, in a sense the theory of interacting texts, is an important topic of attention of scholars and literary critics, and this new achievement in the field of literature studies the similarities, differences and the impact of a text from other texts, both in poetry and prose. The current paper aims at examining the poetic words of Mehdi Akhavan Sales and Ahmad Shamlou based on their relationship with the Qur'anic verses and narratives based on the intertextual theory of the direct or indirect borrowings of the terms. This is an applied analytical-descriptive paper based on intertextual theorists theoretical foundations to revealing the coherent structure of the work, the audience understands how the poets, with what literary tricks, include these revelatory themes in their poems and contrary to the beliefs of some critics, they have given their words a Quranic and religious tinge. In the end, it is concluded that, in spite of the critics' opinion about the thinking governing the poetry of Mehdi Akhavan Sales and especially Ahmad Shamlou, the Qur'anic and Islamic and religious beliefs are evident in their works.
    Keywords: Holy Quran, religious narrations, intertextual critique, Akhavan-Sales, Shamlou
  • Ehsan Samani * Pages 73-102
    from a long time ago, one of the basic concerns of mankind has been the creation of a safe environment and free of conflict, and in that regard, he has taken measures and efforts, including the establishment of institutions such as the Community of Nations, the United Nations, the Security Council... but he has not only failed to provide world peace that we saw more and more terrible wars. The roots of insecurity and war should be sought in the kind of political systems. Poverty, ignorance and despotism are the roots of insecurity, oppression and and international conflict. Liberal democracy has also failed to eliminate these factors. It seems that the supreme goal can be approached with the pattern of Mahdavi's universal government and its special features. Of course, these attributes Completely are dedicated to the Mahdavi's universal government, but Islamic governments, before they emerge, by pattern of that government, can -According to their efforts- achieve a certain degree of this attributes , and equally bring peace and security to their communities.
    Keywords: peace, security, justice, government structure, government characteristics
  • abbasali shahidi * Pages 103-118
    The impact of the religious in the security of society, emphasis on the theoretical functions on this subject, inability of the police to create sense of security and control , especially on the young people and student are topics which have always been considered. The aim of the present study is surveying the relationship between doing religious belief with sense of social security among the students of Arak university in 1394-95. Our method was descriptive-correlative. Our population was all of the bachelor student of arak university. Samples were estimated with the randomized random sampling , according to the Morgan and Kerjsi table. They are 366. The collecting tools was questionnaire about doing religious beliefs, sense of social security. Data analysis was performed on 366 subject, with use of multivariate correlation method and regression ( 85 students of arak university, 111 students from payame noor university, 50 students from faculty of medical sciences , 117 people from arak azad university). Our finding show that, there is positive relation between doing religious belief and sense of social security among students. Considering the subject that doing religious beliefs is a good predicator for sense of security, so; we can reinforce the belief among the students with offering the best solution. Doing the religious orders is one of the best way for sense of security among students.
    Keywords: religious commitment, security, social security sense
  • Ilnaz Ali Nejad , Seyyed Mehdi Salehi *, Reza Nikkhah Saranaghi Pages 119-154
    In the religious belief of man in the direction of the kind of being, "there is" a god, derived from him and his ultimate destination is to reach God, and the purpose of his life and purpose is to "receive Allah; in the religious texts, There is a lot of commitment that empowers them to strengthen and strengthen the goodness of couples. Couples, through the pattern and assumption of children, play a large role in the tendency of children to worship and spirituality; among couples who have a practical commitment to beliefs and worship, psychological relaxation, inner luminance, and ethical issues, hope, material and spiritual progress And the sense of conscientiousness towards others amongst couples who believe in religious beliefs and worship is very high. Although women are the main pillars of the family and make up half the population of the country, it is less visible that attention to the human rights of women is reflected in the laws, and many of the rights of this group of society are not only women but also as Mother is overlooked. In other words, it can be said that women are deprived of many natural, social and other rights due to being women. The purpose of this article is to examine the role of religious beliefs about the right of custody of women, the right of women to custody in Islamic law and international law and good socialization. For this purpose, the library method has been used.
    Keywords: Religious beliefs, disbelief, atheism, certainty, nature, intuition, proof
  • jalil ghanavati, omid gholamalitabar firozjaiee Pages 155-174
    Basically, the philosophy of contract realization is based on two theories: a view based on formalism and the restraints of the words and specific forms for conclusion of the contract, and the other is based on the freedom of will in concluding the contract. However, after the Renaissance, intense oppositions to formality began and the sovereignty of will has grown steadily, and this transformation and attitude has also become more objective in the legal system of Iran after the constitutional revolution, but after a while a lot of criticism, philosophically or legally, appeared regarding it and its severity and intensity has been reduced. In Iran's law, by setting Article 10 of the Civil Code as well as Article 957, the legislator has shown tendency to the principle of sovereignty of will, but this does not mean that we interpret the traditional and jurisprudential texts according to modern interpretations.
    Keywords: formation, sovereignty of will, individualism, article 10, article 957
  • Fereshteh Naeimi , Abolfazl Mahmoudi * Pages 175-198
    Corona (compassion) is one of the most important elements of Buddhist thought and is of particular importance in all schools. In the sect of Humayaneh (Tourvadeh), Corona is one of the four supermarket (transcendental attitude). Although Corona is one of the officials in the army, his main characteristic is not. In the sect, the emphasis is on the importance of corona. In this sect, with the exception of the eighth ways to stop the suffering, they bring their way to life, the goal is to rid all beings of suffering. For this reason, the Mecanique Savior suspends his nose and uses his all-powerful heart to use all manner of ways to save people who are still in the dark. The immortal mark and the desire for salvation and goodness that emanates from the feeling of sympathy and belief in the same essence of all beings is a special feature of the dictators. In Islamic mysticism, the concepts corresponding to Corona (compassion, kindness, mercy, etc.) are of great importance and one of the most important and most important mystic qualities. In this article, the importance of the Corona and its corresponding concepts in the school of the Buddhists and the Khorasan Sufi School Islam has been dealt with.
    Keywords: Corona, Compassion, All over , Wahara, Come on
  • Nafiseh Nekouie Mehr, Atefeh Hosseini Far Pages 199-213
    Although Islam strongly opposes discrimination against women, but does not advocate for their absolute equality. The nature has created men and women as complementary beings in life and in society. Therefore, contrary to Western civilization, Islam has given women and men natural rights not the same rights. However, Islam does not oppose the equality between women and men but it opposes the similarity of their rights. The constitution of the Islamic Republic of Iran has set a high status for women, and in this connection the government is obliged to observe women's rights in all respects according to Islamic standards and guarantee the full rights of all persons, including men and women, and equality of the law of the Supreme Court has been emphasized. In accordance with the Islamic rules governing the country, the current paper examines the new law on the protection of the family adopted in 2013, for the protection of women's rights, as well as three important issues that directly address the challenges of women's rights. The main question of the current paper is whether this law has taken a more effective step towards the stability of the family, rather than the previous law, and has been responding to the question and has also examined the compliance of this law with the Iranian religious beliefs.
    Keywords: Women rights, Law, legal challenge, Family foundation
  • Leila Sayegani , Habib Jadidol, eslami Ghale No * Pages 215-232
    Undoubtedly, Mehdi Akhavan Saleh is one of the most important post-half-generation poets whose poems, according to most scholars of contemporary Iranian literature, are a poetic and artistic combination of the classical Persian poetry tradition and new poetry. Akhavan Saleh is a representative of a generation of poets who is committed to the community and its developments, and literally, his poetry enjoys particular ghana. In fact, he is a poet who cares both in literary form and in his poetry content. Hence, by understanding such features in his poetry, many have tried to discover and examine the dimensions of the Akhavan-Sale literature with new readings.
    Keywords: Brotherhood, Contemporary Literature, Themes, New Poetry, Inside Themes