فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات شهر ایرانی اسلامی
پیاپی 17 (پاییز 1393)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/09/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ستار خالدیان*، حسن کریمیان، احمد پور احمد، حامد مظاهریان صفحه 5
    با حضور مسلمانان در ایران و تسلط آن ها بر کشور، سیر شهرنشینی و ساختار زندگی شهری ایران تغییراتی در خور توجه کرد. هر چند باید اساس و شالوده شهر بعد از ورود اسلام را بر پایه شهرنشینی و شهرسازی دوران ساسانی دانست، دین جدید مجموعه ای از اصول و هنجارها و چارچوب اجتماعی نوینی را در جامعه ایرانی رواج داد که به روشنی بر ساختار زندگی روزمره مردمان تاثیرگذار بود. این مقاله که از نوع تحقیقات تاریخی است سعی دارد، تا با استفاده از داده های تاریخی، اسنادی، یافته های باستان شناسی، مدارک شهرسازی و تحلیل آن ها تاثیر اسلام بر روند شهرنشینی و ساخت و سازمان فضایی شهری را بررسی کند. نتایج حاصل از این مطالعه سعی دارد تا مشخص سازد اسلام چگونه و به چه میزان بر سازمان فضایی شهرهای ایران تاثیرگذار بوده است و با فرض موثر بودن اسلام بر شهرهای دوران اسلامی آیا میتوان عنوان شهر اسلامی را به آن ها اطلاق کرد. نگارندگان معتقدند اسلام مهم ترین عامل در تغییرات صورت گرفته در بافت و سیمای شهرهای ایران بعد از اسلام بوده است. مطالعات حاصل از این پژوهش نشان میدهد اسلام به صورت غیر مستقیم و ابتدا بر روی سازمان اجتماعی و ساختار زندگی شهری در ایران تاثیر داشته و در نتیجه این تغییر سترگ دیگر شاخصه های شهری نیز، که در ساخت سازمان فضایی شهرها موثرند، تغییر یافته است. هم چنین نتایج این تحقیق نگارندگان را به این باور رسانده است که اطلاق واژه شهر اسلامی به شهرهای تاسیس شده یا تغییر شکل یافته ایران بعد از اسلام نادرست است و مناسب ترین واژه برای تبیین این فرایند تاثیرگذار «شهر در دوران اسلامی» است.
    کلیدواژگان: اسلام، سازمان فضایی، شهر، شهرنشینی، ایران
  • حسین زمرشیدی صفحه 19
    معماری ایران از تاریخ، حکمت، اصول و بویژه پدیده های شگرف هنرهای معنوی سخن میگوید. این معماری در ادوار اسلامی، رشد فراوانی - در تمام شئون با هنرهای وابسته مانند هنر گچبری - داشته است. در مجموع هنرهای وابسته به معماری ایران، بخصوص پدیده گچ بری های بسیار باقاعده، زینتبخش داخلی بناها بوده و در برخی موارد سبب زیباسازی نماهای مسکونی بیرونی و اندرونی، همچون منازل دوره قاجاریه در کاشان و دیگر مناطق شده است. این هنر نقوش گوناگون اسلیمی، ختایی، پیچک های افشان و بسیاری دیگر از انواع «هفت قلم خط و شاخه های آن را برای معماری ایرانی و اسلامی به ارمغان آورده است. این بررسی براساس روش توصیفی - تحلیلی تاریخی به ثمر رسیده است. اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای و مشاهده و تجارب میدانی نیز حاصل شده است. نتیجه این که از هنر بدیع گچبری میتوان هم برای زیباسازی آثار اسلامی امروزی و هم بناهای مسکونی و غیره بهره فراوان برد. به طور خلاصه، هنر گچ بری با تلفیق آینه کاری شاخه دیگری از این هنر را به وجود آورد و در مجموع، دو هنر آینه کاری و گچبری به شکل گود و برجسته و در مواردی با آینه الوان، فلسفه و حکمت وافری از جذابیت زیبایی و زیباشناسی را برای آثار معماری ایرانی و اسلامی به ارمغان آورده است.
    کلیدواژگان: نقشمایه های دوره سلجوقی، مینوتکاری، گچبری منقوش، تنگ بری، مجسمه ملائک گچی
  • حسین کلانتری خلیل آباد، حسین مبینی، مهدی حقی صفحه 35
    از جمله اصول مهم شهرسازی ایرانی-اسلامی اصل انسجام و وحدت در ساختار شهر است. شهرهای گذشته ایران ساختاری اصلی داشتند که عملکردها و عناصر اصلی شهر را در بر می گرفت و به صورت سلسله مراتبی، در سطح محله ها ادامه می یافت و علاوه بر افزایش خوانایی و هویت بخشیدن به شهر و محله ها، شکلی کارا و منسجم به شهرها می بخشید.تحقیقات اندیشمندانی چون لینچ اشاره دارند که انسان ها با استفاده از تصویر ذهنی خود از ساختار شهر،به جهت یابی و انتخاب مسیر می پردازند. بنابراین ضروری است در برنامه های شهری به تصویر ذهنی استفاده کنندگان از شهر توجه شود تا کارایی ساختار اصلی به منظور پشتیبانی از الگوهای رفتاری(آمد وشد)ساکنان تقویت شود.از آنجا که طبق آمار رسمی، سالانه حدود 17 میلیون مسافر وارد شهر مشهد می شوند و حدود 3 میلیون نفر نیز در این شهر ساکن هستند، مدیریت الگوهای رفتاری زائران برای جلوگیری از مشکلات ترافیکی این شهر اجتناب ناپذیر است. به نظر می رسد ساختار اصلی شهر مشهد و ساختار ذهنی غالب زائران هماهنگی مناسبی ندارد. به گونه ای زائران برای طی طریق از مسیرهای مرکزی که محل تردد روزانه ساکنین و با ظرفیت پایین هستند، استفاده می کنند؛ و به نظر میرسد این عامل اصلی بسیاری از مشکلات ترافیکی شهر مشهد است.این پژوهش برای اثبات این فرضیه به بررسی میزان انطباق ساختار اصلی شهر مشهد و ساختار ذهنی زائران در شهر مشهد، از طریق روش های تحلیل چیدمان فضا،پرداخته است.تحلیل ها نشان میدهدکه نقشه ذهنی زائران شهر مشهد با ساختار اصلی طراحی شده برای این شهر، جز در چند نقطه، هماهنگ نیست. که سبب مشکلات ترافیکی در مراکزشهر مشهد شده است.این نکته توجه بیشتر به تصویرذهنی مردم در طرح های آینده برای شهر مشهد و همچنین یافتن راه هایی برای تقویت ساختار اصلی طراحی شده در تصویر ذهنی زائرین مشهد را ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: شهر مشهد، ساختار اصلی، تصویر ذهنی، جهت یابی، الگوهای رفتاری زائرین
  • مهدی خاک زند، سید محمد مهدی حسینی کیا صفحه 45
    کارایی زبان الگوی اسلامی ایرانی طراحی محیط و منظر در گرو دستیابی به ماهیت درست این زبان وساختار آن است. حکمت هنر و معماری این مرز و بوم دارای مبانی نظری استواری است که میتواند ساختار این زبان را در جهت نیل به منظر شهری با هویت اسلامی ایرانی پیکربندی نماید. در سالهای گذشته تلاشهای بسیاری برای تبیین و ارائه الگوها در قالب یک زبان، در حوزه معماری غرب صورت پذیرفته است، اما آنچه این الگوها را با معماری اسلامی ایرانی، ناهمسو میکند، نبود یا عدم تطابق ریشه های نظری آن با معماری اسلامی ایرانی است. در این مقاله با نگاه ساختارگرایانه به کنکاشی برای دستیابی به ساختار زبان الگوی اسلامی ایرانی طراحی محیط و منظر در شهر اسلامی ایرانی پرداخته شده است. روش تحقیق مورد استفاده استدلال منطقی در بستری از مطالعات تاریخی است. نتایج برآمده از این پژوهش حاکی از وجود ساختارهای مستحکم در جهت تبیین زبان الگوی اسلامی ایرانی است. ساختار این زبان به گونه ای است که می تواند پاسخگوی بی نهایت ترکیب معنا دار از کنار هم قرار گرفتن الگوهای اسلامی و ایرانی باشد.
    کلیدواژگان: زبان الگو، اسلامی، ایرانی، طراحی محیط، منظر
  • سحر فتحی آذر، مهدی حمزه نژاد صفحه 53
    محور، عاملی اساسی در سازماندهی کالبدی معابد است که با توجه به نحوه تفکر هر مکتب، نقشی نمادین در فضاهای عبادی داشته است. محور، در فضای نیایشگاه ها عامل جهتمندی است که میتواند القاکننده معانی و کیفیت فضایی تعریفشدهای در عبادتگاه باشد. این مقاله در پی آشکار ساختن عوامل و معانی موثر بر محوربندی معابد اسلامی و مسیحی است. ضرورت مطالعه و بررسی محور در اهمیت نقش پنهانی و موثرش در جهت گیری معنوی و کالبدی فضای عبادتگاهی است. روش تحقیق به شیوه توصیفی تحلیلی و استدلال منطقی با رویکرد تطبیقی می باشد. در ابتدا مبانی و تفاوت های فکری مرتبط با محورگرایی در مسجد وکلیسا مطرح می شود و در نهایت با بررسی تطبیقی مساجد و کلیساها به تحلیل معنایی نقش محور پرداخته می شود. بررسی مبانی اولیه محور، دلیل و نحوه شکلگیری فضاهای عبادی را آشکار میکند و منجر به نگاهی آگاهانه نسبت به طراحی مسجد و کلیسا میگردد. بر این اساس، محورافقی در نیایشگاه های مسیحی دارای جایگاهی استوار بوده و حامل نقشهای تاریخی، رمزی، عملکردی و... است. محور در کلیسا موجب مادیگرایی و ارتباط کلیسا با عوامل و نمادهای این جهانی میگردد. محور در کلیسا موجب مادیگرایی و ارتباط کلیسا با عوامل و نمادهای این جهانی میگردد. محور در مساجد، بنا به الزام عملکردی و کارکردی شکل گرفتهاند. آنچه میتوان در مساجد مشاهده کرد، فضایی خلاگونه و به دور کشش غالب در جهتی خاص است. محوربندی در مسجد منجر به سکوت ذهن و تعریف واحدی فضایی میگردد؛ به گونهای که مسجد تجلیگاه نیایشگاهی یکدست و همگانی، منطبق بر فردیت افراد به سوی معبود واحد شناخته میشود. در نهایت، وجه مشترک در محورگرایی کلیسا و مسجد محور عمودی است. آنچه فرجام معنای حقیقی در مسجد وکلیسا را رقم میزند، محور عروج است که مسیر رستگاری را تعریف مینماید.
    کلیدواژگان: محور، محورگرایی، مسجد، کلیسا
  • محمد علی آبادی، فروغ سلمان پور صفحه 63
    بازارهای ایرانی یکی از مهمترین بخش های تشکیلدهنده ساختار شهر در شهرهای تاریخی و فرهنگی باستان بوده اند. این بازارها علاوه بر تاثیرگذاری بر ساختار کلی شهر و شکل گیری محله ها، به عنوان یکی از مظاهر مهم معماری، در میان مردم از اهمیت برخوردار بوده و در جهان نامآور شده اند. به دلیل ویژگی های منحصر بهفردی که بازار قیصریه لار نسبت به دیگر بازارهای برجای مانده از دوران کهن دارد، بررسی عمیق تر و موشکافانه تر آن ضروری به نظر می رسد. هدف از این مقاله دست یافتن به قدمت این بنای ارزشمند است؛ چراکه تاکنون بررسی جامعی در مورد تاریخ دقیق ساخت بنا صورت نگرفته است و تمام تاریخ های ذکر شده بر پایه حدس و گمان های شخصی استوار است. نتیجه بهدست آمده کمک بسیاری به بازشناسی جایگاه و پیشینه تاریخی شهر لار، همچنین میزان اهمیت و رونق آن در زمان های گذشته خواهد کرد. برای دستیابی به این هدف از روش ترکیبی(توصیفی و تاریخی-تطبیقی) بهره گرفته شده است. ابتدا با مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد تاریخی، شیوه شکل گیری بازارها در ادوار مختلف و مشابهت آنها با بازار لار از جهت موقعیت شهری و بستری که بازار در آن شکل گرفته و نیز از نظر ساختار و هندسه بنا بررسی شده است. به دلیل شباهت بسیار معماری بازار لار به شیوه معماری دوره تیموری، تمرکز خود را بر بازشناسی عناصر شاخص این دوره در بنای بازار قرار دادیم. به همین دلیل ابتدا شاخصه های معماری دوره تیموری که در بازار لار وجود دارد، مورد کنکاش قرار گرفت. در ادامه به مقایسه تطبیقی میان بازار لار و بازرا بخارا، که آن هم متعلق به دوره تیموری است، پرداخته شد. نتایج حاصله نشان می دهد که ساخت و پیکربندی عناصر فضایی بازار لار کاملا با شیوه های به کار رفته در دوره تیموریان، مطابقت دارد. به بیان دیگر تمام ویژگی های بارز این دوره به شیوه ای اعلا در بازار لار نمود یافته است.
    کلیدواژگان: بازار ایرانی، بازار قیصریه لار، معماری تیموری، بازار بخارا
  • ایمان سعیدی صفحه 75
    یکی از جلوه های هویت بخش در طراحی منظر معاصر، دیدگاه های فرهنگی و عقاید مذهبی موجود در جامعه است. طراحی منظر با اهمیت دادن به ابعاد مفهومی، نظامی ظریف، ترکیبی نو و بدیع خلق می نماید که ریشه در دیدگاه های دینی و تفکر انسان نسبت به جهان آفرینش دارد. ولی امروزه چنین ارتباطی بین طراحی فضاهای باز و سبز شهری ایران با جنبه های هویت اسلامی وجود ندارد و در آنها نوعی بحران هویت دیده می شود. بر این اساس، پژوهش حاضر در جهت پاسخ به این سوال است که چگونه می توان بین هویت اسلامی و طراحی منظر معاصر ارتباط برقرار کرد؟ نگارنده بر این فرض است که از آیات قرآن و روایات معصومین(ع) می توان مولفه هایی استخراج کرد که منجر به انعکاس هویت اسلامی در طراحی منظر معاصر شود. روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی است. روش جمع-آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای، با مطالعه اسناد معتبر علمی و دینی است. نتایج پژوهش نشان می دهد مولفه های هویت اسلامی در طراحی منظر معاصر در دو دسته مفهومی(4 مولفه) و کالبدی(6 مولفه) قابل دسته بندی هستند. در بعد مفهومی این مولفه ها مشتمل بر منظر نیایش و ستایش، منظر احترام و تکریم، منظر اخلاق اسلامی و منظر امنیت است. در بعد کالبدی نیز مولفه ها شامل استحکام و پایداری، رنگ و نور، هندسه و تناسبات، انتخاب و کاشت گیاهان، نمایش آب و تفریحات سالم است. این مولفه ها با یکدیگر همپوشانی دارند و تفکیکناپذیرند. همچنین، در متن قرآن و حدیث، دارای جلوه های بروز خاص و عامی هستند که منجر به خلق هویت اسلامی در طراحی منظر می شوند. در انتهای مقاله نیز راهبردهای آفرینش هویت اسلامی در طراحی منظر معاصر بیان گردیده است.
    کلیدواژگان: هویت اسلامی، طراحی منظر، قرآن کریم، روایات معصومین(ع)
|
  • Sattar Khaledian, Hassan Karimian, Ahmad Pourahamad, Hamed Mazaherian Page 5
    With the presence of Muslims in Iran and their dominancy over the country، the course of urban settlement and structure of Iranian urban life had noticeable changes. Thought the base of city after the introduction of Islam should be considered based on urban settlement and urbanism at Sassanid ages. The new religion spread a set of new social frameworks، norms and principles in the Iranian society which explicitly had impact on the structure of the daily life of people. This article is of the type of historical researches and using the historical data، documents، archeological findings، urbanism evidences and their analysis، this article tries to study the influence of Islam on the trend of urban settlement and the construction of urban spaces. The results of this study make efforts to display how and to what extent Islam has impact had on the space organization of the Iranian cities. With the assumption of impact of Islam on the cities of Islamic ages، it displays whether or not the title of the Islamic city could be attributed to them. The authors believe that Islam has been the most important factor in the changes made in the texture and face of Iranian cities after Islam. The studies obtained from this research showed that Islam indirectly and primarily has had impact on the social organization and structure of urban life in Iran. As a result of these vast changes، other urban features which are effective in the construction of space organization of cities have undergone changes. The results of the research have also made authors to come to this belief that the application of the Islamic city term to the established or changed cities of Iran after Islam is incorrect and the most suitable term for the elaboration of this effective process is the city in Islamic ages.
    Keywords: Islam, Space Organization, City, Urban Settlement, Iran
  • Hossein Zomarshidi Page 19
    Iranian architecture speaks about history، wisdom، principles and incredible phenomena of spiritual arts. This architecture has had a great growth in Islamic ages in all aspects of with affiliated arts including art of plaster works. In total، the arts affiliated with the Iranian architecture، in particular the phenomenon of plaster works has been very regular، and decorating the inner part of units. In some cases، it has caused the beautification of the outer and inner housing faces such as houses at Qajar period in Kashan and other regions. This art has brought about the various images of Eslimi، Khatayea، scattered ivy and many other types of seven pens of script and its branches for Iranian and Islamic architecture. The result is that the innovative art of plaster work can be used both for beautification of today’s Islamic works and also the residential units. In summary، the art of plaster works with the combination of mirror works، has created another branch of this art. In total، the two arts of mirror work and plaster work in form of deep and highlighted and in some cases with colored mirrors، has given rise to a great philosophy and wisdom of beauty and aesthetic attraction for the works of Iranian and Islamic architecture. This study has been conducted based on historical analytical –descriptive method. The information has been obtained from the library studies and field observations and experiences.
    Keywords: Motifs of Saljuk's Age, Paradise Drawing, Illustrated Plaster Works, Vase Cutting, Plaster Angles Statues
  • Hossein Kalantari Khalilabad, Hossein Mobini, Mehdi Haghi Page 35
    One of the important principles of Iranian-Islamic cities is the cohesion and unity in the city structure. The past cities of Iran had a main structure which encompassed the main elements and performances of the city and was continuing at the districts levels in hierarchical form. In addition to the increase of readability and giving identity to the city and district، it used to give an effective and coherent form to the cities. The researches made by thinkers such as Linch shows that using the mental image of the city structure، humans deal with finding the direction and route. So، it is necessary that in the urban plans، attention to be paid to the mental image of the users of the city، so that the efficiency of the main structure could be reinforced to back up the behavioral models (movement) among the inhabitants. As according to the formal statistics، annually about 17 million of passengers enter into Mashhad and about 3 millions people are inhabiting in this city. The management of the behavioral models of inhabitants and pilgrims to remove the problems of this city is inevitable. It seems that the basic structure of Mahshad and the mental structure dominating over the users of this space are not compatible with each other. This is the main factor accounting for the urban problems including traffic in Mashhad. In order to prove this hypothesis، this research has dealt with the study of the degree of adaptation of the basic structure of Mashhad city and the mental structure of the inhabitants and pilgrims in Mashahad through the methods of space arrangement analysis methods. Analyses show that the mental map of the inhabitants and pilgrims of Mashhad does not have a common points with the main structure designed for this city with the exception of a few points. This subject can be one of the main causes of traffic problems in Mashhad city. This point makes necessary further notice to the mental image of people in the future plans for Mashhad city.
    Keywords: Mashhad City, Main Structure, Mental Image, Positioning, Pilgrim's Behavioral Models
  • Mehdi Khakzand, Seyed Mehdi Hosseini Kiya Page 45
    Efficiency of the langue for the Islamic-Iranian model of environment and landscape design is subject to the correct nature of this language and its structure. The wisdom of art and architecture of this land have firm theoretical foundations which can configure the structure of this language in order to achieve the urban landscape with the Islamic-Iranian identity. What brings these models in a reverse direction with the Islamic-Iranian architecture is the lack of agreement of its theoretical roots with the Islamic –Iranian architecture. In this article، having a structural view، a study has been made to find out the structure of the Islamic-Iranian model of design for environment and landscape in Islamic-Iranian city. The research methodology in use is the logical reasoning in the bed ground of historical studies. The results obtained from this research indicate the presence of strong structures in order to elaborate an Islamic-Iranian model language. The structure of this language is such that it can respond to immense combinations of the closeness of Islamic-Iranian models.
    Keywords: Model Language, Islamic, Iranian, Design of Environment, Landscape
  • Sahar Fathi Azar, Mehdi Hamzeh Nejad Page 53
    Axis is the basic factor in physical organization of temples which with regard to the method of thought of each school، has had a symbolic role in worship spaces. Axis in the space of prayers rooms is the factor for giving direction and can inspire a defined quality and meaning in the prayers room. This article in an attempt to display the factors and meanings effective on axis making of Islamic and Christian worship places. The necessity of study and review of axis is in the importance of the hidden and effective role in the spiritual and physical direction of prayer room space. This has been made in comparative-reasoning method. The study of the primary foundations of axis displays the causes and the method of formation of praying spaces and leads to have an informed view towards the design of mosque and church. In the beginning، the intellectual bases and differences related to axis orientation in mosque and church have been put forth. Finally، having a comparative study of mosques and churches، the semantic analysis of axis role has been made. On this basis، the horizontal axis in the Christian prayers’ rooms has a firm position and conveys the historical، secret and performance roles. Axis in the church causes physical-driven attitudes and link of church with the factors and symbols of this world. Axis in mosques has been formed based on performance and functional obligations. What can be observed inn the mosques is a gap like space and far from a dominant tendency towards a specific direction. Axis making in the mosque leads to the silence of mind and the unit definition of the space. It is such that mosque is known as the manifestation of a united and public prayer’s place، in harmony with the individuality of individuals towards a single deity. Finally، the common feature in axis oriented attitude in the church and mosque is the vertical axis. What makes the real meaning in mosque and church is the axis of ascension which defines the route of salvation.
    Keywords: Axis, Axis, Orientation, Mosque, Church
  • Mohammad Aliabadi, Forough Salmanpour Page 63
    Iranian bazars are among the most important forming parts of the city structure in historical and cultural cities of the ancient time. These bazars not only have had impact on the general structure of the city and formation of districts، but also have been given significance attention by people as one of the important manifestations of architecture and have become famous in the world. Due to the unique features which exist in the Qeiysarieh bazar in Lar as compared with other bazars remained from the old times، it seems it is necessary to make more deep and precise study of it. The purpose of this article is to find out the oldness of this valuable monument، because so far no comprehensive study has been made about the exact date of the construction of the unit and all dates mentioned about it have been based on personal guesses and estimations. The result will help greatly to restudy the position and historical record of Lar city and the degree of significance and its thriving state in the past times. In order to achieve this goal، the combinational method of descriptive and historical-comparative) methods have been used. First، the library studies and review of historical documents to learn about the method of formation of bazars in different ages and their similarities with Lar bazar from the viewpoint of urban position and the ground upon which bazar has taken shape and also it has been studied from the viewpoint of structure and geometry of the unit. Due to the high similarity of the architecture of Lar bazar to the method of architecture of Timurid age، the focus has been made on restudy of the outstanding elements of this period in bazar monument. For this very reason، first the features of architecture of Timurid age which exist in Lar bazar have been cultivated. In the continuation of study، a comparative study has been made between Lar bazar and Bukhara bazar belonging to Timurid period. The results show that the construction and configuration of space elements of Lar bazar are fully in agreement with the methods employed in Timurid age. In other words، all characteristics of this age have been manifested in an excellent way in Lar bazar.
    Keywords: Iranian Bazar, Qisariyeh Bazar of Lar City, Timurid Architecture, Bukhara Bazar
  • Iman Saeedi Page 75
    Landscape design is always identified by cultural viewpoint and religious views. In fact، landscape design creates new and fresh composition and delicate system by emphasizing on conceptual perspective that is based on religious views. But nowadays there is not such relationship between landscape design and Islamic identity and we can see some kind of identity crisis. Therefore this article is shaped based on this question: How we can make a relationship between Islamic identity and contemporary landscape design? The researcher believes that we can induce some factors from Quran verses and the quote of Shiite Imams that reflect Islamic identity in contemporary landscape design. The research method is based on descriptive – analysis of data. The data was collected from authentic religious and scientific documents. The result show the Islamic identity in contemporary landscape design consists of two parts – subjective (4 factors) and objective (6 factors). There is an overlap among these factors and are inseparable. In this article the manifestation aspect of these factors were indicated by using Quran text and the quote of Shiite Imams. Finally the way of creating Islamic identity in contemporary landscape design is explained.
    Keywords: Islamic identity, Factor, Landscape design, Holly Quran, Quote of Shiite Imams