فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رمضان حسن زاده صفحه 1
    هدف این پژوهش مطالعه اثر جنسیت، تخصص و تحصیلات هوش هیجانی مدیران است. در این تحقیق میزان هوش هیجانی مدیران دوره های مختلف تحصیلی و ارتباط آن با خصوصیات جمعیت شناختی آنها بررسی شده است.
    روش پژوهش توصیفی است. نمونه آماری این پژوهش تعداد 140 نفر از مدیران دوره های مختلف تحصیلی آموزش و پرورش ساری هستند که به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای از بین جامعه آماری، بر اساس جدول تعیین حجم نمونه از روی حجم جامعه یا جدول کرجسی و مورگان، انتخاب شدند. از پرسشنامه جهت گردآوری داده ها استفاده شد. پرسشنامه شامل دو قسمت بود: مشخصات جمعیت شناختی مدیران و پرسشنامه هوش هیجانی. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که:1-هوش هیجانی مدیران دوره های مختلف تحصیلی، متفاوت نیست. (5%> p، 774/0=مf) 2-هوش هیجانی مدیران با تجارب مدیریتی مختلف، متفاوت نیست. (5%> p، 305/1=مf) 3-هوش هیجانی مدیران زن و مرد متفاوت است. (5%> p، 851/2=مf).
    4-هوش هیجانی مدیران متخصص با مدیران غیرمتخصص متفاوت است. (5%> p، 148/3=مf) 5-هوش هیجانی مدیران با تحصیلات مختلف متفاوت نیست. (5%> p، 185/0=مf) 6- هوش هیجانی مدیران با سنین مختلف متفاوت نیست. (5%> p، 347/0=مf).
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که هوش هیجانی از مؤلفه های ضروری مدیریت و رهبری است. آموزش، تخصص و گذراندن دوره های آموزش هوش هیجانی در رشد و استفاده مناسب از آن در محیط کار مؤثر است.
    کلیدواژگان: خصوصیات جمعیت شناختی، جنسیت، _ تخصص مدیران، هوش هیجانی
  • بابک حسین زاده صفحه 21
    هدف این پژوهش بررسی میزان اثربخشی برنامه های درسی دروس تربیتی دوره های کارشناسی رشته های مختلف دبیری بر ارتقاء سطح دانش، نگرش و مهارتهای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران می باشد. روش مطالعه و تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع مقطعی است. جامعه آماری شامل دانشجویان دوره کارشناسی رشته های مختلف دبیری دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 1644 نفر بود که تا سال تحصیلی 86-85 مشغول به تحصیل بودند. حجم نمونه آن نیز به تعداد 310 نفر تعیین گردید که به روش تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بسته پاسخ محقق ساخته است که بر اساس فرضیه های تحقیق و به شیوه مقیاس لیکرت انجام می شود. این پرسشنامه پس از تعیین روایی و اعتبار میان نمونه آماری توزیع شده است. در پایان به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی از قبیل توزیع فراوانی، درصد فراوانی و جداول آماری مربوط به آن استفاده گردید. در بخش آمار استنباطی نیز از آزمون کروسکال-والیس کمک گرفته شد. و برای بررسی میزان تاثیر برنامه های درسی دروس تربیتی بر حسب جنسیت از آزمون U مان- ویتنی استفاده شده است.
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که دانش، نگرش و مهارت های دانشجویان بر حسب رشته های مختلف تحصیلی و جنسیت دستخوش تغییر شده است. این تغییر در رشت? آموزش ابتدایی بیشتر از سایر رشته ها و در مردان بهتر از زنان بوده است. اما یافته ها حاکی از آن است که در متغیر سال های مختلف تحصیلی تنها دانش دانشجویان تغییر یافته ولی نگرش و مهارت های آنها تغییر معناداری پیدا نکرده است.
    کلیدواژگان: نگرش، برنامه درسی، دروس تربیتی، مهارت، دانش، اثربخشی
  • سید امجد حسینی، کیانوش زهراکار، ناصر امینی صفحه 51
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی آموزش تلقیح استرس در کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهر زرند می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزانی می باشند که در سال تحصیلی 87-86 مشغول تحصیل بودند. از این جامعه 24 نفر که نمره آنها در آزمون سنجش اضطراب امتحان ساراسون بالاتر از نقطه برش (12 به بالا) بوده به عنوان نمونه انتخاب گردیدند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. آموزش تلقیح استرس (sit) در 10 جلسه به اجرا درآمد و هر دو گروه 2 بار (پیش آزمون-پس آزمون) مورد آزمون و ارزیابی اضطراب امتحان قرار گرفتند. در تحقیق حاضر شش فرضیه مطرح بود که عبارتند از:1-آموزش تلقیح استرس به صورت گروهی بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    2-آموزش تلقیح استرس به صورت گروهی بر کاهش ترس و نگرانی از امتحان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    3-آموزش تلقیح استرس به صورت گروهی بر کاهش تشویش و هیجان پذیری از امتحان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    4-آموزش تلقیح استرس به گروهی بر کاهش نگرانی از شکست و ناکامی از امتحان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    5- آموزش تلقیح استرس به گروهی بر افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    6- آموزش تلقیح استرس به گروهی بر کاهش نگرانی از سرنوشت آینده دانش آموزان دختر مقطع متوسطه موثر است.
    بعد از جمع آوری داده ها و اطلاعات و به منظور تحلیل داده ها از اختلاف نمره های به دست آمده به وسیله کم کردن نمره های پیش آزمون هر آزمونی از نمره های پس آزمون او و سپس محاسبه میانگین نمره ها برای هر دو گروه و سرانجام مقایسه میانگین های محاسبه شده به وسیله آزمون t مستقل مورد بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: اثربخشی، نگرش، دروس تربیتی، برنامه درسی، دانش، مهارت
  • علیرضا حیدرئی، پرویز عسگری، فاطمه مرعشیان، امین ضمیری صفحه 79
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه فشارزاهای تحصیلی، تفکرات مذهبی و سلامت روان با عملکرد تحصیلی بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود. نمونه این پژوهش شامل 300 نفر (150 پسر و 150 دختر) بود که بصورت تصادفی طبقه ای از بین تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های فشارزای تحصیلی اهواز، تفکرات مذهبی آلپورت و سلامت عمومی گلدبرگ GHQ و معدل دانشجویان به عنوان ملاکی جهت برآورد عملکرد تحصیلی آنان استفاده شد. پژوهش حاضر از نوع همبستگی و نتایج تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح معنی داری 0001/ P نشان داد که بین فشارزاهای تحصیلی و عملکرد تحصیلی همچنین بین سلامت روان و عملکرد تحصیلی دانشجویان (دختر و پسر) رابطه معنادار وجود دارد. ولی بین تفکرات مذهبی و عملکرد تحصیلی آنان ارتباطی مشاهده نشد. همچنین یافته ها نشان داد که بین فشارزاهای تحصیلی، تفکرات مذهبی و سلامت روان با عملکرد تحصیلی دانشجویان (دختر و پسر) رابطه چندگانه وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکرات مذهبی، سلامت روان، فشارزاهای تحصیلی، عملکرد تحصیلی
  • حسن دیوانداری، قاسم آهی، حمزه اکبری، حسین مهدیان صفحه 103
    پژوهش حاضر به منظور بررسی ساختار عاملی فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ (SQ-SF) و دستیابی به ابزاری دقیق تر برای سنجش طرحواره های ناسازگار اولیه در نمونه جمعیت ایرانی اجرا گردید. بدین منظور تحقیق حاضر تلاش نمود تا با بکارگیری روش تحلیل عاملی اکتشافی ساختار پرسشنامه را در جمعیت ایرانی بررسی نمایدو به مقایسه ساختار عاملی پرسشنامه در نمونه جمعیت ایرانی و نمونه جمعیت خارجی، همچنین مقایسه انواع طرحواره ها بین دانشجویان دختر و پسر بپردازد. نمونه تحقیق را 593 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر (44/37 درصد زن و 56/62 درصد مرد) تشکیل می دادند که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از جامعه مورد نظر انتخاب شدند. این پژوهش در ادامه پژوهش قبلی و در سطحی وسیع تر (استفاده از 5 پرسشنامه به جای یک پرسشنامه به منظور بررسی روایی واگرا و همگرای پرسشنامه طرحواره ها و انتخاب یک نمونه دانشجویی بزرگتر و منسجمتر صورت گرفت. 5 پرسشنامه نام برده به طور همزمان با پرسشنامه اصلی اجرا، نتایج جمع آوری و به وسیله نرم افزار SPSS (تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل رگرسیون چند متغیری) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه ضمن ارایه نرم ایرانی پرسشنامه (SQ-SF) نشان داد که پرسشنامه طرحواره ها در نمونه جمعیت ایرانی به جای 15 عامل، 11 عامل را در بر می گیرد که به ترتیب زیر نامگذاری شد:1-نقص، ناکامی، وابستگی، اطاعت 2-محرومیت هیجانی 3-بیگانگی اجتماعی 4-بازداری هیجانی 5-بی اعتمادی، آسیب پذیری 6-از خود گذشتگی 7-رها شدگی 8-خود تحول نیافته 9-استحقاق 10-معیارهای سرسختانه 11-خود انظباطی ناکافی همچنین یافته های پژوهش نشان داد که بین دانشجویان دختر و پسر در نوع طرحواره ها تفاوت وجود دارد. دانشجویان دختر در تمامی طرحواره های ذکر شده نمرات پایینتری را نسبت به دانشجویان پسر کسب کردند.
    کلیدواژگان: نگرش، اثربخشی، دروس تربیتی، برنامه درسی، مهارت، دانش
  • حسن رستگارپور، فریبا سلیقه، محمد الوندی سرابی، جواد کاوسیان صفحه 135
    این پژوهش به منظور بررسی دیدگاه های دبیران دوره متوسطه نظری شهر تهران در مورد کاربرد کامپیوتر در آموزش و رابطه آن با اضطراب کامپیوتر انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دبیران دوره متوسطه شهر تهران است که تعداد آن ها 14356 نفر می باشد و از میان آن ها 548 نفر شامل 282 مرد و 266 زن به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردید. داده های جمع آوری شده از اجرای آزمون اضطراب کامپیوتر، و پرسشنامه محقق ساخته تجربه کار با کامپیوتر و کاربرد کامپیوتر در آموزش با استفاده از روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در کاربرد کامپیوتر برای آموزش براساس میزان تحصیلات، جنسیت و سابقه تدریس در بین دبیران متوسطه شهر تهران تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین بین میزان اضطراب کامپیوتر و کاربرد کامپیوتر در آموزش (مهارت های پیش از آموزش، مهارت های ضمن آموزش، مهارت های بعد از آموزش) در بین دبیران رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. اما بین میزان اضطراب کامپیوتر و جنسیت تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بر اساس یافته های پژوهش پیشنهاد شد که دبیران با دوره های آموزشی کامپیوتر و زبان انگلیسی تخصصی کامپیوتر آشنا شوند تا از طریق افزایش تجربه کار با کامپیوتر، شاهد کاهش اضطراب کامپیوتر و کاربرد کامپیوتر در مهارت های آموزشی پیش از آموزش، ضمن آموزش و بعد از آموزش باشیم.
    کلیدواژگان: کامپیوتر در آموزش، اضطراب کامپیوتر، آموزش، کاربرد کامپیوتر
  • مهناز روغنی، حسینعلی بهرامزاده، براتعلی منفردی راز صفحه 159
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین مهارت های مدیریتی مدیران و اثر بخشی آنان در سازمان ها وادارات کل دولتی شهرستان بجنورد در سال 87 می باشد. روش تحقیقی توصیفی از نوع همبستگی می باشد. مساله اصلی تحقیق این است که، آیا رابطه ای بین میزان برخورداری از مهارت های مدیریتی مدیران و اثربخشی مدیران وجود دارد؟ که در قالب فرضیه اصلی با عنوان، بین مهارت های مدیریتی مدیران و میزان اثربخشی آنها رابطه وجود دارد، بیان شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 1400 نفر از کارکنان ادارات کل مستقر در شهرستان بجنورد می باشند که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، نمونه مناسب با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به حجم 302 نفر انتخاب گردید و دو پرسشنامه محقق ساخته مهارت های مدیریتی و اثربخشی در اختیار آنان قرار گرفت. در این پژوهش برای برآورد اعتبار پرسشنامه پژوهش از روش آلفای کرونباخ بر روی افراد نمونه استفاده شده است. بر اساس نتایج نرم افزار آماری spss، ضریب همبستگی 97 درصد محاسبه گردید.
    جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل شاخص های آماری (رسم جدول فراوانی، درصد فراوانی، نمودارها) وهمچنین از آمار استنباطی (جداول افقی، آزمون پیرسون، اسپیرمن، رگرسیون ساده و گام به گام) و نتایج بدست آمده نشان می دهد که با توجه به مقدار کمترین سطح معناداری آزمون F که کوچکتر از 05/0 است بین مهارت های مدیریتی مدیران و میزان اثربخشی آنها رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های مدیریتی، اثر بخشی، سازمان، مدیران، مهارت
  • فرزانه واصفیان، محمد جواد لیاقتدار، احمد علی فروغی ابری، محمدرضا عابدی صفحه 185
    هدف کلی این پژوهش بررسی میزان پاسخگویی روش های تدریس برنامه درسی دانشگاه ها به پرورش رفتار کارآفرینی تجربه از نظر دانشجویان و اساتید دانشگاه های اصفهان، صنعتی اصفهان، هنر اصفهان و آزاد اسلامی اصفهان می باشد. پژوهش کاربردی است و از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که ضریب پایایی آن 98/0 برآورد شد. روایی پرسشنامه از نوع روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی با چرخش واریماکس و نیز روایی محتوایی با استفاده از نظرات اساتید راهنما و مشاور و پنج نفر از متخصصین دانشگاهی مورد تایید قرار گرفت. نمونه آماری مشتمل بر 365 نفر از دانشجویان و 282 نفر از اساتید دانشگاه های اصفهان، صنعتی، هنر و آزاد اسلامی در سال تحصیلی 87 بود که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار SPSS انجام پذیرفت. نتایج نشان داد از نظر دانشجویان و اساتید میزان پاسخگویی روش های تدریس برنامه درسی (پرسش و پاسخ، سخنرانی، پروژه و بحث گروهی) دانشگاه ها، به رفتار کارآفرینی تجربه (پرورش توانمندی های فردی، افزایش مهارت های ارتباطی، تدبیر راه های مواجه با تغییرات و دانش پژوهش) در هر چهار عامل پایین تر از سطح متوسط بوده است (p?0/001). همچنین، نظرات آزمودنی ها بر حسب جنسیت، گروه، سال و دانشگاه و رتبه عملی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد بین نظرات دانشجویان در روش های تدریس پرسش و پاسخ (عامل افزایش مهارت های ارتباطی)، سخنرانی (عامل های افزایش مهارت های ارتباطی، پرورش توانمندی های فردی و تدبیر راه های مواجه با تغییر) و پروژه (در هر چهار عامل) برحسب دانشگاه محل تحصیل، سال، مقطع و گروه های تحصیلی و بین نظرات اساتید نیز در هر چهار روش تدریس و هر چهار عامل بر حسب گروه آموزشی، رتبه علمی و دانشگاه محل تدریس تفاوت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: دانشگاه صنعتی، استاد، رفتار کارآفرینی تجربه، روش های تدریس برنامه درسی، دانشجو، دانشگاه اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه هنر
|
  • Page 1
    The present study is an attempt to investigate the effect of school principals’ gender, expertise, and emotional intelligence. It investigates the degree of school principals’ emotional intelligence at different grades(primary school, guidance school, high school) and its relationship to their demographic characteristics. The research method is descriptive. Of the population of ascool principals in Sari, a stratified random sample of 140 was selected according to Kergesy Morgan table. To gather data, a questionnaire was used. It was comprised of two parts: demographic characteristics part and emotional intelligence part. The results showed: 1. The degree of school principals’ emotional intelligence at different grades was not different. 2. The school principals’ emotional intelligence with different years of experience was not different. 3. Emotional intelligence is different in male and female principals. 4. Emotional intelligence is different in expert and non-expert principals. 5. Emotional intelligence is not different among principals with different university degrees. 6. Emotional intelligence is not different among principals belonging to different age groups. Based on the study, it can be concluded that emotional intelligence is one of the essential factors of management and leadership. Training, expertise and emotional intelligence training courses will be helpful in its effective application.
  • Page 21
    The purpose of the present research is to survey the effectiveness education courses in teacher-training programs on promoting students’ knowledge, attitudes and skills at Islamic Azad University, Mazandaran Branches, so that it could provide a theoretical framework for designing and compiling the contents of education courses. The method used in the research was cross-sectional descriptive one. The statistical population composed of 1644 students studying at teacher-training courses at Islamic Azad university, Mazandaran Branches in 2006-2007. The stratified sampling was used to select 310 students. Data were collected by a reliable and valid close-ended Lickert scale questionnaire based on research hypotheses. Descriptive statistics such as frequency distribution, frequency percentage and tables were applied to analyze the data. In inferential statistics Kruskal-Wallis test was applied, since it is intended to compare two independent groups with an interval variables. Mann-Whitney(U) test was used to study the effectiveness of the education courses on gender. Findings show that there is a significant difference in students’ knowledge, attitude, and skills depending on their gender and majors. The data analysis shows that curricula in primary school teacher training program is more effective than other majors and men are more effective than women. There is a significant difference in their knowledge, but there is no significant difference in students’ attitudes and skills.
  • Page 51
    This research is aimed at investigating the efficiency of stress inoculation training in reducing test anxiety in female high school students in Zarand. The statistical population of this research is all the students studying in 1386-87 academic year. Twenty four students who scored high on Sarason test were selected. They were randomly assigned to the experimental and control groups. Stress inoculation training (SIT) was performed in 10 sessions. Both groups were pre-tested and post-tested. In this research 6 hypotheses were presented: 1- Group stress inoculation training reduces test anxiety. 2- Group stress inoculation training reduces fear of and worrying about tests in students. 3. Group stress inoculation training reduces students’ irritability. 4- Group stress inoculation training reduces worrying about failure in tests. 5- Sstress inoculation training promotes self-confidence. 6- Stress inoculation training reduces worrying about future. The t-test was employed to determine whether that has been any difference between pre-test scores and post-test scores.
  • Page 79
    The present study aims at studying the relationships between educational stressor, religious thoughts, mental health and educational performance among male and female students in Islamic Azad University, Ahvaz Branch. Research sample comprised of 300 (male=150 and female=150) students who were selected based on random stratified sampling from among all the students in Islamic Azad university, Ahvaz Branch. Educational stress, Alport religious thoughts, Goldbergs general health questionnaires (GHQ) were used collect data. The students score averages were used as a criterion for assessing the educational achievement. The research design was based on the correlation analysis. Data were analyzed through Pearson correlation coefficient and multivariable regression analyses at the significant level (p<0.0001). Findings revealed a significant relationship between educational stress, mental health and educational performance. However, there was not a significant relationship between religious thoughts and educational performance. The findings also revealed that there were multivariate relationships between educational stress, religious thoughts, mental health and educational performance among male and female students.
  • Page 103
    The present research has conducted for investigating the factor structure of the young schema questionnaire – short form and for accessing to a more accurate instrument for assessment of the early maladaptive schema in Iranian population sample. Thus the present research has tried to study the structure in Iranian population sample with foreign population sample and different kind of schema among female and male students using exploratory factor analysis. This research sample consisted of 593 students from Islamic Azad university, Kashmar Branch (37.44 percent were woman and 62.56 percent were men), who were selected by means of multi – stage cluster sampling from the population. This research was preceded by earlier research and is in a wider scale (use of 5 questionnaires) for studying the legitimacy of divergent and convergent schema questionnaire and selection of a bigger and more cohesive student sample. This 5 questionnaires were conducted simultaneously with the main questionnaire. Their results were collected and were analyzed by means of SPSS software (exploratory factor analysis and multivariate regression analysis). This study offered an Iranian norm schema questionnaire – short form, showing that schema questionnaire in Iranian population sample covered 15 factors rather than 11 factors: 1-dafect /frustration/ dependency/obedience 2- emotional deprivation 3-social alienation 4-emotional inhibition, 5-distrust/vulnerability 6- unselfishness (dedication), 7-abandonment, 8-not self – changed 9-qualification (merit) 10- unyielding standards 11-in sufficient self – disciplinary.
  • Page 135
    An applied descriptive study was conducted to investigate the use of computer in instruction and its relation to teacher’s computer anxiety. The population was 14356 teachers who were teaching high schools in Tehran. 548 teachers were selected randomly as the sample of the study of which 282 were males and 266 females. Computer Anxiety Test and a questionnaire were utilized to collect the data. The data were then analyzed through descriptive and inferential statistics. The following conclusions were obtained: -There was no significant relation found between educations, sex, and teaching background of the teachers and computer training (pre test and post test). -There was a significant negative relation between computer utilization and computer anxiety. -There was a significant relation between the use of computer in instruction and computer training of the teachers. However, there was no significant relationship between computer training prior to their instruction. -There was a significant relation between computer utilization and on the job computer training and prior training. But there was no significant relation between their computer utilization and teachers computer training. -There was a significant relationship between computer experience and hours spent working with computer anxiety of the teachers. -There was no significant relation between computer utilization and sex of the teachers. This research findings showed that there are differences among a male and female students from kinds of schema. Female student in all the cited schema achieved lower score than mole students.
  • Page 159
    The purpose of this study is to explore the relationship between management skills of managers and their efficiency in the state agencies and head offices in Bojnord in 2008. One major hypothesis and five minor ones are offered. The major one is:"There is a relationship between management skills of managers and their efficiency." The minor hypotheses are as follows: There is a direct relationship between technical skills and human skills and comprehension skills of managers with their efficiency. There is a direct relationship between education level and previous management experiences of managers with their management skills. The population in this study includes 1400 employees of head offices in Bojnord. Sample group includes 302 employees, who were chosen using relative stratified sampling employing Kergesy-Morgan Table. Two questionnaires of management skills and efficacy were given. Therefore, inferential and descriptive study is of correlational type. For data analysis, descriptive data including statistical indexes (distribution table, distribution percentage, graphs and plots) as well as inferential data (horizontal table, step wise and simple regression, Pearson,Spearman were used. For reliability test, Cronbach Alpha Formula was used. The findings show that there is a significant relationship between management skills of managers and their efficiency with the least meaningful value in F-test, smaller than 0.05. The four hypotheses out of five were supported in this study. The fifth one was not supported, i.e., there is no relationship between the previous management experiences of managers and their skills of management.
  • Page 185
    The present study aims to study the degree of effectiveness of teaching methodology in higher education on the promotion of entrepreneurship behavior from university faculty and university students points of view at Isfahan University, Isfahan technology College, Arts faculty, and Islamic Azad University, Isfahan Branch. It is an applied study and uses a survey-descriptive research method. Data gathering instrument is a researcher-made questionnaire with a reliability of 0.98. The construct validity of the questionnaire was determined using factor analysis with varimax rotation. The content validity was confirmed by the supervisor and the guide of the study and five experts at universities. The statistical sample of the study was 365 students and 282 university lecturers and professors at the universities. The sample was selected through proportional stratified sampling method. Descriptive and inferential statistics was carried out using SPSS. The results showed that based on students’ and lecturers’ viewpoints, teaching methods (question and answer, lecture, project, group discussion) had an effect less than average on the entrepreneurship behavior factors(promoting individual capabilities, promoting communication skills, strategies to face change, researching). It was p? 0/001. The responses were also analyzed in terms of gender, group, years at university, and scientific rank of the respondents. The results showed that there were significant differences among respondents’ views on the effectiveness of question and answer (as a factor increasing communication skills), lecturing(as a factor promoting individual capabilities, promoting communication skills, strategies to face change), project(as a factor affecting all) in terms of