فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 47، تابستان 1395)

پژوهشنامه تربیتی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 47، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن باقری نیا، محسن ایمانی، علیرضا صادق زاده قمصری، سیدمهدی سجادی صفحات 1-22
    هدف و
    زمینه
    نوگرایان دینی، طیفی از روشنفکران اند که در پی تبیین فلسفی مولفه های مدرنیته و ربط و نسبت آن با اجزای سنت هستند. یکی از مسائل مطرح در این زمینه چالش های پیش روی تربیت دینی است.
    روش
    ابتدا برخی پیش فرض های قابل نقد تربیت دینی که مرادف با شبه تربیت است، مورد بررسی و سپس با نظر به پیش فرض های مستتر در اندیشه نوگرایانه ابوزید با استفاده از قیاس عملی و الگوی فرانکنا استنتاج مربوطه صورت گرفت. یافته ها و نتایج نشان داد که ابوزید به عینی بودن اخلاق و ارزش های آن قائل است در نظر او اصول توحید و عدل، در تربیت دینی مهمتر است؛ اصل توحید از ورود تربیت دینی به عرصه شبه تربیت و تلقین جلوگیری می کند و اصل عدل نیز اصلی مقدم بر دین تلقی می شود که محک و معیار دینداری است. او اهداف تربیت دینی را در عقلانیت،آزادی و عدالت می داند که به ترتیب می تواند از جهالت(انفعال در برابر قدرت عاطفه)،سرسپردگی(تسلیم در برابر مشروعیت قدرت و قهر در روابط اجتماعی) و ظلم، جلوگیری نماید. از دیدگاه او تربیت دینی باید مبتنی بر اراده آزاد فرد باشد. او ظاهرگرایی ، شخصیت گرایی، تعبد گرایی، انحصارگرایی معرفتی، سوء استفاده صاحبان قدرت از دین را از آفات تربیت دینی می داند و تاکید می نماید که در تربیت دینی باید به جای تکیه بر نص که می تواند به نوعی بت پرستی بدل شود، بر مقاصد شریعت توجه نمود.
    کلیدواژگان: تربیت دینی، آسیب شناسی، نصرحامد ابوزید، نوگرایی دینی
  • مریم جناب زاده رودباری، فهیمه انصاریان، عزت الله نادری صفحات 23-48
    هدف پژوهش حاضربررسی نقش برنامه آموزش فلسفه(p4c) برکاهش برون ریزی و درون ریزی خشم در دانش آموزان پسرپایه اول مقطع متوسطه مدارس دولتی شهر تهران بوده است.پژوهش ازنوع تحقیقات کاربردی است که به روش نیمه تجربی وبا طرح تحقیق آزمون مقدماتی ونهایی باگروه شاهد بدون استفاده ازگزینش تصادفی انجام شده است.جامعه آماری پژوهش،کلیه دانش آموزان پسر پایه اول مقطع متوسطه دوره دوم منطقه14 مشغول به تحصیل،درسال1393-1394،که تعداد2994 نفربودندراتشکیل میدهد.حجم نمونه آماری60 نفرازدانش آموزان می باشد که دردوگروه30 نفری تجربی وگواه به صورت غیر تصادفی قرارگرفته اند.پس ازبرگزاری دوره آموزش(p4c) برای دانش آموزان،محقق،ازپرسشنامه حالت-صفت بیان خشم،پرسشنامه اسپیلبرگر2(STAXI-2)که تدوین و توسعه آن در طول 20سال پژوهش بلند مدت در دو حوزه مستقل و در عین حال مرتبط به هم در زمینه ارزیابی شخصیت انجام شده، استفاده نموده است.روش آماری جهت تجزیه وتحلیل داده هاعلاوه برآمار توصیفی،آزمون تحلیل کوواریانس وبا استفادهاز نرم افزارSPSS صورت گرفته است.یافته های حاصل ازاین تحقیق،به سوال کلی محقق که آیا اجرای برنامه آموزش فلسفه برای کودک برکاهش درون ریزی وبرون ریزی خشم دردانش آموزان پسرمقطع متوسطه تاثیرداردیاخیر،پاسخ داده واعتبارواعتمادپذیری برنامه فلسفه برای کودکان درکنترل خشم نوجوانان،بریک مولفه آن یعنی کنترل برون ریزی خشم نوجوانان تایید وبر مولفه دیگر،یعنی کاهش درون ریزی خشم،تایید ننمود.
    کلیدواژگان: آموزش فلسفه برای کودکان(p4c)، حلقه کندو کاو، خشم، برون ریزی ودرون ریزی خشم
  • فرزانه سلیمی، ایلناز سجادیان صفحات 49-66
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه ی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان با افسردگی در دانش آموزان دختر پایه ی پنجم و ششم ابتدایی در شهر اصفهان در سال تحصیلی 93-94 بود. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی و جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان دختر پایه ی پنجم و ششم مقطع دبستان در شهر اصفهان بود که بر اساس جدول کوهن و همکاران (2000)، 380 دانش آموز به شیوه ی نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ی تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006) و افسردگی کواکس (1992) گردآوری و با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان (پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت، کنار آمدن با دیدگاه) با افسردگی رابطه ی منفی معنادار و بین راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان (سرزنش خود، نشخوار فکری و فاجعه سازی) با افسردگی رابطه ی مثبت معنادار وجود داشت (05/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری به شیوه ی گام به گام نشان داد ارزیابی مجدد مثبت، 10 درصد از واریانس افسردگی (10/0=R2)، نشخوار فکری، 6/9 درصد از واریانس افسردگی (6/9=R2) و پذیرش، 2/2 درصد از واریانس افسردگی (038/0=R2) را تبیین می کند. از یافته های پژوهش استنباط می شود که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان از عوامل موثر در تبیین افسردگی است و در مداخلات درمانی باید به آن توجه شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، دانش آموزان
  • زهرا شاه امیری، محمدرضا کرمی، محمد اصلاحی صفحه 67
    هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت کیفیت خدمات آموزشی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی براساس مدل سروکوال است. در این مطالعه با استفاده از روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، تعداد 346 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای جمع-آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد سروکوال شامل ابعاد پنج گانه کیفیت خدمات آموزشی استفاده شده است. داده های پژوهش پس از جمع آوری براساس سوالات پژوهش و با استفاده از آزمون تی مستقل ، تی وابسته و تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین عوامل محسوس، قابلیت اطمینان، پاسخ گویی، تضمین و همدلی ادراک شده و مورد انتظار دانشجویان تفاوت معناداری وجود دارد. انتظارات دانشجویان فراتر از درک آن ها از وضعیت موجود است و در هیچ یک از ابعاد کیفیت خدمات، انتظارات آن-ها برآورده نشده است. همچنین بین متغیرهای جمعیت شناختی دانشجویان، تفاوت معناداری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت خدمات، مدل سروکوال، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • سیدسجاد طباطبایی، حمیده جهانگرد صفحات 87-112
    هدف پژوهش تحلیل ساختاری تاثیرگذاری مهارت های آمادگی فرصت یابی حرفه ای دانشجویان پزشکی بر روابط بین خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی و اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی بود. جامعه آماری دانشجویان پزشکی کرمان بود که 185 نفر به روش طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مقیاس های خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی، اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی، آمادگی فرصت یابی حرفه ای استفاده شد. تحلیل معادلات ساختاری با روش حداقل مربعات جزئی انجام پذیرفت مدل اندازه گیری شامل پایایی شاخص ها (ترکیبی و آلفا)، روایی همگرا و واگرا مورد بررسی قرار گرفتند و اصلاحات لازم انجام شد. مدل ساختاری شامل بارهای عاملی، آزمون معناداری و شاخص ضریب تعیین بود که برای بررسی فرضیه ها مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ها نشان داد خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی با مهارت های آمادگی فرصت یابی حرفه ای ارتباط مثبت و معنی داری (0.001P<) دارد و مهارت های ریسک پذیری و خوش بینی با اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی ارتباط منفی و معنی داری (0.01P<) دارد اما پشتکار با اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی ارتباط معکوس و معنی داری (0.001P<) دارد و ریسک پذیری نقش میانجی معکوس و پشتکار نقش میانجی مثبت بین خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی با اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی دارند (0.001P<). نتایج نشان می دهد که خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی باعث توسعه مهارت های فرصت یابی حرفه ای شده و انتخاب های مسیرشغلی را سرگشاده می کند و منجر به آفریدن، بازشناختن و بهره ور شدن فرصت جدید و در نهایت پرورش پیشرفت توسعه مسیرشغلی خواهد شد. لذا تجهیز شدن به مهارت های فرصت یابی حرفه ای منجر به سازگاری بیشتر با تغییرات امروزی مسیرشغلی، بهبود شایستگی تصمیم گیری مسیرشغلی و در نهایت توسعه حرفه در زندگی می شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تصمیم گیری مسیرشغلی، فرصت یابی حرفه ای، اطمینان تصمیم گیری مسیرشغلی
  • شهلا قاسمی رحمت آبادی، فریبا یزدخواستی، حمیدرضا عریضی صفحات 113-132
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی روان نمایشگری بر طرحواره های ناسازگار اولیه و مشکلات رفتاری- هیجانی نوجوانان دختر تک والد بود. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی دختران دبیرستانی تک والد شهر اصفهان تشکیل دادند که از میان آن ها تعداد 30 نفر به شیوه ی نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر)، قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه ی هفتگی تحت آموزش روان نمایشگری قرار گرفتند، در حالیکه گروه کنترل، هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها به وسیله تحلیل کوریانس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج، نشان داد بین میانگین طرحواره های ناسازگار اولیه و مشکلات رفتاری و هیجانی بین دو گروه آمایش و گواه تفاوت معنی دار وجود دارد و میانگین گروه آزمایش در پس آزمون کاهش یافته است. براساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، روان نمایشگری می تواند به عنوان یک درمان موثر در تعدیل طرحواره های ناسازگار اولیه و مشکلات رفتاری- هیجانی نوجوانان دختر تک والد، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روان نمایشگری، طرحواره های ناسازگار اولیه، مشکلات رفتاری، هیجانی، نوجوانان تک والد
  • حسین مومنی مهمویی، عفت پرورش صفحات 133-154
    هدف از پژوهش حاضر بررسی برنامه فلسفه برای کودکان از طریق حلقه های کند و کاو بر خلاقیت، سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی درس علوم دانش آموزان پسر پایه سوم ابتدایی است. این پژوهش از نوع تحقیقات شبه آزمایشی بود. بدین منظور، ابتدا برنامه لیپمن و چگونگی توفیق، توسعه و پیدایش برنامه (p4c) مدنظر قرار گرفت. بدین صورت که p4c)) بر گرفته از آرای لیپمن است که در این پژوهش از سبک حلقه های کندوکاو استفاده گردید. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پایه سوم ابتدایی پسرانه شهر قاین در سال تحصیلی (94-93) می باشند که از طریق روش نمونه گیری خوشه ای، ابتدا از میان دبستان های پسرانه شهر قاین به طور تصادفی یک دبستان انتخاب و در مرحله بعد دو کلاس (20 نفری) پایه سوم از مدارس مذکور برگزیده و پرسشنامه خلاقیت تورنس(1965) و پرسشنامه سازگاری اجتماعی کالیفرنیا(1953) و پرسشنامه محقق ساخته پیشرفت تحصیلی درس علوم قبل و بعد از اجرای برنامه فلسفه برای کودکان در این درس اجرا و اطلاعات به دست آمده جمع آوری و به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مرحله نهایی داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی و آزمون T نمونه مستقل و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. در پایان نتایج نشان داد که اجرای برنامه فلسفه برای کودکان از طریق حلقه های کندوکاو بر افزایش سازگاری اجتماعی، خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه سوم ابتدایی تاثیر دارد، لذا می توان نتیجه گرفت که استفاده از برنامه فلسفه برای کودکان از طریق حلقه های کندوکاو باعث می گردد که سازگاری اجتماعی، خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، سازگاری اجتماعی، خلاقیت، فلسفه برای کودکان
  • حسن نجفی، علیرضا صادقی صفحات 155-172
    پژوهش با هدف، ارزیابی جایگاه ابعاد و مولفه های هوش فرهنگی در محتوای کتاب های درسی حوزه مطالعات اجتماعی دوره دوم متوسطه ایران به روش توصیفی، از نوع تحلیل محتوا انجام شد. جامعه پژوهشی، کلیه کتاب های درسی حوزه مطالعات اجتماعی دوره دوم متوسطه در سال تحصیلی 94- 1393 است که با توجه به انطباق با منطق تحلیلی پژوهش از نمونه گیری هدفمند استفاده شده و همه چهار کتاب درسی مطالعات اجتماعی سال اول، جامعه شناسی سال دوم، جامعه شناسی سال سوم و تعلیمات اجتماعی سال چهارم به عنوان نمونه در نظر گرفته شده اند. ابزار اندازه گیری، چک لیست تحلیل محتوای محقق ساخته بوده که روایی آن با استفاده از روش صوری- محتوایی و نظر متخصصان تایید شده و پایایی آن نیز با روش باز آزمایی 93/0 محاسبه گردید. نتایج پژوهش با استفاده از شاخص های آمار توصیفی در فرایند تحلیلی نرم افزار آنتروپی شانون نسخه 2015 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. عمده ترین یافته های پژوهش بیان گر آن می باشد که کتاب های حوزه مطالعات اجتماعی دوره دوم متوسطه 747 مرتبه به ابعاد و مولفه های هوش فرهنگی، توجه کرده بودند که میزان آن در پایه های اول، دوم، سوم و چهارم به ترتیب 119، 167، 208 و 253 مرتبه بود. همچنین در بین ابعاد مورد ارزیابی بعد فراشناختی با میزان بار اطلاعاتی 986/0 و ضریب اهمیت 266/0 بیش ترین و بعد رفتاری با میزان بار اطلاعاتی 785/0 و ضریب اهمیت 212/0 کم ترین توجه را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، تحلیل محتوا، کتاب های درسی، مطالعات اجتماعی، دوره دوم متوسطه
|
  • Hassan Bagheri Nia Pages 1-22
    Religious Revivalist, are a group of intellectuals who have sought a philosophical explanation of Modernity principles and their relevant with tradition, especially religious ideas. One of the issues raised in this context is the quiddity and how religious education. Abu zayd believes to the objectivity of ethics and values and respect the principles of monotheism-freedom of reason from the myths and illusions and avoid of dogmatism- and justice in his opinion. Because of his view, the principle of monotheism, prevent the entry of religious education to indoctrination and brainwashing. And the principle of justice is considered as a principle, precedence over religion. He believes that adherence to tradition is the decline. Past tradition turns into a mental memory of people, and becomes absolute and therefore, can block human cognition and causing the crisis. Rationality, freedom and justice are the goals of religious education from the Abu zayd‘s perspective. Rationality will prevent the ignorance and brainwashing. - Inaction against the emotion power- and freedom prevent slavery, and justice prevent injustice. His views of religious education should be based on individual free will. In his view superficiality in understanding the verses is religious pest. He emphasizes on goal oriented Islam instead of religious text. Because religious text can be convert to idolatry.
    Keywords: Religious education, pathology, Abu zeyd, modernism, Religious Revivalist
  • Maryam Jenabzadeh Rodbare, Fahimeh Ansarian, Ezaatollah Naderi Pages 23-48
    The aim of this study is to investigate the level of reliabilityof teaching philosophy (p4c) inActivitieseducation, on anger management of male junior students of public high schools of the14thdistrict of Tehran.This study is an applied research project that was conducted with quasi-experimental method and preliminary and final test with a control group without randomly selection.The study sample contains all high school male students of the 14th district ofTehran enrolled in the academic year of2014-2015.The sample size of the study was60students that were non-randomly placed in two groups of 30experimental and 30control subjects.After running the PhilosophyforChildren program,in order toassess students’ strategies to control their anger, the researcher used the State-Trait Anger Expression Inventory- 2 Spielberger(STAXI-2).In order to test the hypothesis, ANCOVA, the analysis of covariance was used. In conclusion, the findings of this study the researcher general question whether the growing activities of teaching philosophy to children in the planning and control anger out on secondary school students is effective or not, call the validity and reliabilityof the programof Philosophy for Children in anger management in teens Vgnjandn its production operations, Barrick component, the Control Anger adolescents Weber other components, namely a reduction in anger, did not approve.
    Keywords: Philosophy for Children, exploring circle, anger, anger expression-in, anger control-ou
  • Farzaneh Salimi, Elnaz Sajadian Pages 49-66
    The purpose of the current study is to identifying the correlation between cognitive emotion regulation strategies with depression among female students in the fifth and sixth grade of elementary school in Isfahan during the educational year of 2014-2015. The research method was descriptive-co relational and the participants were included the fifth and sixth grade students of elementary school in Isfahan city and among whom 380 female students were selected based on Cohen et al. (2000) by using clustering sampling. The data were gathered by distributing questionnaires of Garnefski & Kraaij's cognitive emotion regulation questionnaire (2006), and Kovacs's depression inventory (1992). The data were analyzed by using Pearson Coefficient Correlation and Step wise Regression. The results showed that there was a significant negative correlation between cognitive emotion regulation strategies (acceptance, positive refocusing, refocusing on planning, positive reappraisal, and putting into the perspective) with depression. Also, there was a positive significant correlation between depression and negative cognitive emotion regulation strategies (blaming, focus on thought and catastrophic) (p
    Keywords: Depression, Cognitive Emotion Regulation Strategies, Students
  • Zahra Shahamiri, Mohammad Reza Karami, Mohammad Eslshi Page 67
    This research has studied assessment of educational service quality in campus of technical colleges of Tehran University regarding views of higher education students based on Servqual Model. In this study, 346 higher education students were selected based on graded sampling method in accordance with content using correlation descriptive research method. Standard Servqual Questionnaire comprising five-dimensional Educational Service Quality was used for gathering data. Research data were analyzed after gathering research questions and using T-independent and T-dependant test and one directional variance analysis. Research findings indicate that there is meaningful difference between tangible factors, reliability, responsiveness, assurance and perceived empathy expected from students. Student's expectations are beyond their perception of the current situation and their expectations havent been met in any of these dimensions. Also there werent any meaningful differences between demographic student's educational college.
    Keywords: Assessment, Service Quality, Servqual Model, Graduate students
  • Seyed Sajjad Tabatabaei, Hamideh Jahangard Pages 87-112
    This study examined structural analysis how college students’ levels of planned happenstance skills dimensions influenced the relationships among career decision self-efficacy, and career decision certainty. Stratified random sampling method, 185 students were selected of Kerman medical college. The evaluation, including scales career decision self-efficacy (CDSES – SF), Career decision certainty (CDS), the openness to vocational opportunity (OVOS). Data analysis with Smart PLS 2 (Partial least square), which include the measurement model (Cronbachs Alpha, Composite Reliability, Convergent and Discriminant Validity), structural model (significant factor "T - values", "R Square", Stone – Geisser criterion "Q^2", Redundancy, Goodness of fit criterion "GOF"). Results showed a significant positive correlation among career decision self-efficacy, and planned happenstance skills dimensions, Optimism and Risk-taking dimensions the career decision certainty significant negative relationship, But Flexibility to make a significant inverse relationship, Risk - taking the role of mediator reverse between self - efficacy and Persistence role of mediator positive the certainty. Results suggest that self-efficacy is increased planned happenstance skills, and the individuals who have planned happenstance skills keep career options always open, which allows them to create, recognize, and seize new opportunities. And ultimately foster career development will progress equipping for vocational opportunity skills results to more compatibility with career today's changes; improving career path decision-making competence and ultimately more meaningful life in 21th century.
    Keywords: Career Decision Self, efficacy, Planned Happenstance Skills, Career Decision Certainty
  • Ghasemi Rahmatabadi, Sh., Yazdikhsastif., Orayzi, Hm Pages 113-132
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of Psychodrama on early maladaptive schemas and behavioral- emotional problems in young girls with single parent. The statistical population of this study were all of high school girls with single parent in Isfahan city. Among this population 30 students were selected by convenience sampling and assigned randomly in one experimental (n=15) and one control (n=15) group. 10 weekly sessions of Psychodrama were administrated for experimental group, but the control was received no intervention. Data were analyzed by ANCOVA. The results showed that Psychodrama reduced the rate of early maladaptive schemas and behavioral- emotional problems. Based on the results of this study, Psychodrama can be considered as an effective intervention for improvement of the intensity of early maladaptive schemas and behavioral-emotional problems in young girls with single parent.
    Keywords: Psychodrama, early maladaptive schemas, behavioral, emotional problems
  • Hossein Momeni, Effat Parvaresh Pages 133-154
    The purpose of this study Philosophy for Children program through the rings to explore the creative, social adjustment and academic achievement of student's third grade elementary school. The research method is quasi-experimental .Thus the success of the program and how Lippmann, development and creation of programs (p4c) were considered. P4c taken from Lippmann's ideas were explored in the survey style rings. To study the effect on the population of the research program that all students in third grade boys Ghaen academic year (94-93) are using cluster sampling, the beginning of the boy's schools randomly choose a school and then two classes (20 people) Stand-third of the schools selected Inventory Inventory creativity Torrance, California social adjustment and academic achievement in science questionnaire before and after the implementation of the program of philosophy for children in the course of implementation and obtained information collection and analysis, spss software was used. In the final stage of data using descriptive statistics and independent samples T-test and analysis of covariance were analyzed and the results showed that: Philosophy for Children program through the rings explored to increase social harmony, creativity and academic achievement of students in third grade primary influence, Therefore it can be concluded that the use of philosophy for children can be explored through the loop of social harmony, creativity and increase student achievement.
    Keywords: Academic achievement, Social adjustment, Creativity, Philosophy for Children
  • Hasan Najafi, Alireza Sadegi Pages 155-172
    This research objective is Assessment of the position of cultural intelligence dimensions and components in the educational textbooks content of secondary high school course of Iran in the social studies scope. Research method is descriptive-content analysis. Statistical society includes all educational textbook of secondary high school course in the social studies scope in 2014-15 academic year, that According to adapt to the analytical logic of purposive sampling was used and all four social studies textbook first year, second year sociology, sociology of the third and fourth year of civics are intended as examples. Measuring tool, Czech researcher was content analysis and its validity was confirmed by experts and its reliability Svry- content and test-retest 0/93 respectively. Research results were examined and analyzed by using indicators of descriptive statistics in Shannon's Entropy Software Version 2015 analysis process. The main findings of research indicates that the books of secondary high school course in social studies scope have been attended to cultural intelligence dimensions and components 747 times, that its amount in grades; first, secondary, third, fourth courses were 119,167,208 and 253 times respectively. Also among the Assessment dimensions; meta-cognition dimension with 0.986 and importance coefficient 0.266, have been allocated maximum attention to itself, and behavioral dimension with information load rate 0.785 and importance coefficient 0.212 have been allocated minimum attention to itself.
    Keywords: Cultural Intelligence, Content Analysis, Educational Text Books, Social Studies, Secondary High School Course