فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، پاییز 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهناز آرامی صفحه 1
    تحقیق حاضر به مطالعه رابطه بین سبک های رهبری مدیریت مدیران و سلامت سازمانی مدارس می پردازد، دو جامعه آماری و به تبع آن دو نمونه آماری (مدیران و معلمین) را در بر دارد. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و معلمین مدارس ابتدائی پسرانه نواحی هفتگانه شهر مشهد است. نمونه آماری شامل 306 نفر می باشد که از 51 مدیر و 255 معلم تشکلیل شده است به منظور اندازه گیری هر یک از متغیرهای پژوهش از پرسشنامه استفاده شده است که شامل:1Q: پرسشنامه LPC مبنی بر نظریه اقتضایی فیدلر جهت تعیین سبک رهبری مدیران از دیدگاه مدیر تنظیم شده است.
    2Q: پرسشنامه OHIمبنی بر نظریه پارسونز جهت تعیین میزان سلامت سازمانی مدارس از دیدگاه معلمین تنظیم شده است.
    نتایج حاصله از یافته های تحقیق بیانگر وجود رابطه مستقیم و معنی دار بین سبک رهبری مدیران و میزان سلامت سازمانی مدارس است و همچنین بین سبک رهبری رابطه مدار با میزان سلامت سازمانی مدارس رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد. و بین سبک رهبری رابطه مدار و وظیفه مدار ضعیف با میزان سلامت سازمانی رابطه معکوس وجود دارد از اینرو می توان گفت مدیرانی که از سبک رهبری رابطه مدار استفاده می کنند نسبت به مدیرانی که از سبک رهبری رابطه مدار و وظیفه مدار ضعیف استفاده می کنند مدارس آنان از میزان سلامت سازمانی بالایی برخوردار است که در تحقیق حاضر نیز بیش از نیمی از مدارس از سبک رهبری رابطه مدار برخوردارند و دارای میزان سلامت سازمانی بالایی هستند و تنها تعداد بسیار کمی از مدارس از سبک رهبری تیمی و سبک رهبری وظیفه مدار برخوردارند.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • فاطمه بهرامی خوشخو صفحه 25
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر آموزش ضمن خدمت بر اثر بخشی عملکرد مدیران از دیدگاه دبیران دبیرستانهای دخترانه و پسرانه شهرستان اسلامشهر می پردازد. در این تحقیق بررسی تاثیر آموزش ضمن خدمت در زمینه های روابط انسانی، برقراری محیط صمیمی و دوستانه، ابتکار و نوآوری، اعتماد به نفس، رعایت شرح وظایف و اثربخش بودن عملکرد مدیران آموزش دیده و مقایسه آن با مدیران آموزش ندیده و ارائه پیشنهادهایی بر اساس نتایج تحقیق در اختیار مسئولین و دست اندرکاران نظام آموزشی مخصوصا مسئولین تامین و تربیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش قرار خواهد داد.
    برای دستیابی به این اهداف از روش توصیفی، پیمایشی استفاده شده است و جامعه آماری در این تحقیق مدیران و دبیران دبیرستانهای دخترانه و پسرانه شهرستان اسلامشهر می باشد که به روش تصادفی ساده در دو گروه انجام شده است. 158 نفر از دبیران مدیران آموزش دیده و گروه دوم شامل 158 نفر از دبیران مدیران آموزش ندیده می باشند که از بین 17000 نفر انتخاب شدند.
    ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل یافته ها تحقیق از روش های آمار توصیفی و استنباطی مناسب استفاده شده است.
    نتایج حاصل اندازه های تحقیق نشان داد که مدیرانی که در دوره های آموزش ضمن خدمت شرکت کرده اند از لحاظ هر یک از متغیرهای (ایجاد محیط صمیمی و دوستانه، ابتکار و نوآوری و اعتماد به نفس و رعایت شرح وظایف نسبت به مدیرانی که در این دوره های شرکت نکرده اند اثربخش تر می باشند، بنابراین می توان نتیجه گرفت که آموزش ضمن خدمت در اثر بخشی عملکرد مدیران موثر می باشد.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • فاطمه زارع، مریم فرهادی صفحه 35
    زنان حدود نیمی از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده اند و نسبت آنان در جامعه تحصیل کرده، هم چنان رو به تزاید است، اما هنوز سهم شایسته ای در اقتصاد ملی به دست نیاورده اند.
    جوان بودن ترکیب سنی، افزایش سهم حضور زنان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و از طرفی پایین بودن نسبت نرخ فعالیت زنان، کمبود شغل و افزایش بیکاری، تصاویری را پیش رو قرار می دهد که دیگر نمی توان در سطح شعار و اندرز محدود شد.
    شرط توسعه در دنیای پرشتاب کنونی استفاده از همه منابع موجود و توان افزایی کلیه ظرفیت های در اختیار است، انتخاب این مسیر مستلزم فراهم ساختن بستری است که امکان بروز و ظهور ابتکارات و تدابیر خلاقانه و فعالیتهای کارآفرینانه را فراهم سازد.
    در این تحقیق ضمن بررسی اشتغال زنان ایران، موانع اشتغال زنان بررسی شده در میان موانع مطرح شده که اغلب جنبه بیرونی دارند، عدم وجود خودباوری و اعتماد به نفس در میان زنان مورد بررسی دقیق تری قرار گرفته و به عنوان یک راهکار فوری جهت تخفیف این مساله مشارکت زنان در قالب شرکتهای تعاونی پیشنهاد گردیده است.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • ابوطالب سعادتی شامیر، زینب زحمتکش صفحه 63
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای ان ال پی (برنامه ریزی عصبی-کلامی) بر سلامت روان و مسئولیت پذیری دانش آموزان شهر بجنورد انجام شده است. 40 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و مرحله ای، از بین جامعه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه (سوم دبیرستان) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. با توجه به ماهیت تحقیق، روش تحقیق آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت و طرح پژوهش حاضر طرح نیمه تجربی (طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل) است که برای بررسی تاثیر ان. ال. پی، بر متغیرهای تحقیق استفاده شده است. پرسشنامه سلامت روان (GHQ)، کلدبرگ (1977)، جهت سنجش میزان سلامت روان و پرسشنامه مسئولیت پذیری (CPI-R) نیز جهت اندازه گیری میزان مسئولیت پذیری دانش آموزان به کار رفته است.
    در این تحقیق ابتدا آزمودنی ها به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. قبل از اجرای متغیر مستقل یک پیش آزمون بر روی هر دو گروه در زمینه سلامت روان و مسئولیت پذیری انجام شد که نتیجه پیش آزمون تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان نداد. پس آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 18 جلسه هر جلسه 90 دقیقه به مدت 6 هفته تحت تاثیر متغیر مستقل قرار گرفتند: سپس از هر دو گروه یک پس آزمون به عمل آمد. نتایج پس آزمون مبین تفاوت معنادار بین گروه آزمایش و کنترل بود و نشانده تاثیر آموزش راهبردهای ان. ال. پی بر سلامت روان و مسئولیت پذیری.
    جهت بررسی پایائی نتایج 40 روز بعد از پس آزمون اول، پس آزمون دوم اجرا شد که نتایج پس آزمون اول تکرار شد و این نشان دهنده پایائی تاثیر راهبردهای ان ال پی در طول زمان است.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • احمد شعبانی صفحه 79
    مفهوم جهانی شدن به فرآیندی اطلاق می شود که طی آن جریان آزاد اندیشه، انسان، کالا، خدمات، و سرمایه در دنیا میسر گردد. تاثیر این مفهوم دگرگونی متغیرهای زمان و مکان را پدید آورده و گسترش ارتباطات در سطح بین المللی قابلیت وقوع یافته است. بر این قرار، داده های کمی اطلاعات در صحنه جهانی ابعاد وسیعی یافته و موجب رشد شبکه ارتباطات، در صحنه بین المللی از نظر روابط فردی و اجتماعی شده است. در مقاله حاضر، ضمن توجه به جهانی شده گستره اطلاعاتی در جهان معاصر، به ارزیابی موضوعات مذکور صادرات، شده و در نهایت به نتیجه گیری درباره تاثیرات آن بر کتابداری و اطلاع رسانی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • محسن طالب زاده، محبوبه عارفی، علی عدالت جو صفحه 91
    این پژوهش در صدد آن است تا به بررسی نظرات دانش آموزان سال دوم دوره متوسطه دولتی را درباره تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر خودشناسی، شناخت رشته های تحصیلی و مشاغل و مهارتهای برنامه ریزی و تصمیم گیری آنان در سال تحصیلی 84-1383 در شهر بجنورد بپردازد. در این پژوهش روش های آماری، از نوع توصیفی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل 2089 نفر، تعداد نمونه بر اساس جدول مورگان، 350 نفر، بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده است که حاوی 31 سوال بسته پاسخ چند گزینه ای بر مبنای درجه لیکرت می باشد. ضریب آلفای کرونباخ اعتبار پرسشنامه 92% به دست آمد. نتایج پژوهش به شرح زیر می باشد:1- از دیدگاه دانش آموزان سال دوم متوسطه گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی برخودشناسی تاثیر مثبت دارد. (05/0< p). 2- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ جنسیت نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی- شغلی بر خودشناسی، تفاوت میانگین ها معنی داری می باشد (05/0< p). 3- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ سه شاخه تحصیلی، نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی- شغلی بر خودشناسی تفاوت معنی داری وجود دارد. (05/0< p). 4- از دیدگاه دانش آموزان سال دوم متوسطه گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر شناخت رشته های تحصیلی تاثیر مثبت دارد. (05/0< p). 5- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ جنسیت نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی-شغلی بر شناخت بیشتر رشته های تحصیلی، تفاوت میانگینها معنی دار می باشد (05/0< p). 6- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ سه شاخه تحصیلی، نسبت به تاثیر گذران درس برنامه ریزی تحصیلی شغلی بر شناخت رشته های تحصیلی تفاوت معنی داری دارد (05/0< p). 7- از دیدگاه دانش آموزان سال دوم متوسطه گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر شناخت بیشتر مشاغل تاثیر مثبت دارد. (05/0< p). 8- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ جنسیت نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر شناخت بیشتر مشاغل، تفاوت میانگینها معنی دار نمی باشد. (05/0< p). 9- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ سه شاخه تحصیلی، نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر شناخت مشاغل تفاوت معنی داری وجود ندارد. (05/0< p). 10- از دیدگاه دانش آموزان سال دوم متوسطه گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی-شغلی بر مهارتهای برنامه ریزی و تصمیم گیری تاثیر مثبت دارد. (05/0< p). 11- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ جنسیت نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی و شغلی بر مهارتهای برنامه ریزی و تصمیم گیری تفاوت میانگین ها معنی دار می باشد. (05/0< p). 12- بین نظرات دانش آموزان از لحاظ سه شاخه تحصیلی، نسبت به تاثیر گذراندن درس برنامه ریزی تحصیلی- شغلی بر مهارتهای برنامه ریزی و تصمیم گیری تفاوت معنی داری وجود ندارد. (05/0< p).
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • طاهره طاهری صفحه 119
    تغییرات سریع فناوری اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جهان امروز، جوامع معاصر را با چالش های بی سابقه ای رو به رو ساخته است که کشور ما هم از این نظر مستثنا نیست. قرن بیست و یکم در انتظار دنیایی است که راهبری آن را اطلاعات به عهده دارد. انسان در گذر تاریخی خویش سه مرحله اصلی را طی نموده است.
    دوره اول با توسعه کشاورزی و وسعت زمین های مزروعی، نظامهای قومی و عشیره ای به رشد و بالندگی رسیدند. هسته های اولیه مدنیت و نهادهای اجتماعی به خصوص مدارس شکل گرفت افراد تربیت شده این دوران که محصول تمدن روستایی اند افراد چند وجهی و علاقه مند بودند.
    با ظهور انقلاب صنعتی، انسان پای در دوره دوم یعنی عصر ماشین نهاد. در این دوره فناوری از تولید علم پیشی گرفت و علم را زیر مجموعه خود در آورد، علم پاسخگوی فناوری و نیازهای به وجود آمده در این دوران شده به تبع آن گرایش های مهندسی به شدت رشد کرد و قافله سالار این عصر، فناوری شد. در این دوره مدارس شکل خاصی گرفت و به مقاطع ابتدائی و متوسطه تقسیم شد. این تقسیم بندی در دانشگاه شدید تر شد به طوری که شاید بتوان گفت ما متخصص ناخن پای چپ یا مژه هفتم چشم راست داریم.
    در بطن عصر ماشین، سیل مهاجرت به شهرها، و انباشت اطلاعات حرکتی در حال تکوین بود که تولید نسلهای رایانه ای را به دنبال داشت و سبب پای نهادن انسان به دوره سوم یعنی عصر اطلاعات شد. رشد سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیرات شگرف و همه جانبه ای بر تمامی شئونات جامعه دارد و به عنوان عامل اصلی باعث افزایش بهره وری می شود و سبب تغییر در نظام های موجود می گردد. برای بهتر زیستن در آینده آشنایی با زمینه های کاربرد فناوری اطلاعات ضروری است. اینترنت، اینترانت، اکسترانت، پست الکترونیکی، یادگیری الکترونیکی، مدارس مجازی، دانشگاه های اینترنتی، سواد اطلاعاتی، و جز آن نمونه هایی از کاربری فناوری اطلاعات است.
    در این مقاله سعی شده است به آموزش در عصر اطلاعات، آموزش الکترونیکی و نگاهی به رویکردهای سنتی و جدید آموزش داشته باشد.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
  • مینا کریمی شهری صفحه 131
    هوش هیجانی موضوعی است که سعی در تشریح جایگاه هیجانات و عواطف در توانمندی های انسانی دارد و شکلی از هوش اجتماعی است که توانایی کنترل احساسات و هیجانات خود و دیگران تمایز میان آنها و استفاده از این اطلاعات جهت هدایت تفکر و عمل را شامل می شود یک فرد فاقد هوش هیجانی حتی اگر بهترین دوره های آموزشی را در دنیا ببیند نمی تواند یک رهبر سازمانی برجسته و موفق باشد هدف اصلی این پژوهش آن است که ضمن بررسی قابلیتها و کاربردهای هوش هیجانی به این سوال پاسخ دهد که آیا بین هوش هیجانی و سبک رهبری رابطه وجود دارد؟ ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بار-ان برای اندازه گیری هوش هیجانی و پرسشنامه هالپین برای اندازه گیری سبک رهبری مدیران است جامعه مورد نظر کلیه مدیران و دبیران راهنمایی و متوسطه ناحیه 5 آموزش و پرورش شهر مشهد می باشد که به کمک نمونه گیری تصادفی طبقه ای از 114 مدیر 103 و از 1254 دبیر 303 دبیر انتخاب شدند روش تحقیق پیمایشی و از ضریب همبستگی پیرسون آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون t جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده و نتایج نشان داد که با احتمال 95% بین هوش هیجانی و سبک رهبری همچنین مولفه های هوش هیجانی (مهارتهای درون فردی مهارتهای میان فردی سازگاری مدیریت استرس خلق عمومی) و سبک رهبری رابطه وجود ندارد تنها بین 3 عامل از عوامل هوش هیجانی و سبک رهبری یعنی عزت نفس تحمل فشار روانی و روابط بین فردی رابطه وجود دارد همچنین بین سبک های رهبری وظیفه مدار و رابطه مدار فقط در عامل کنترل تکانه تفاوت وجود دارد و سبک رهبری غالب رابطه مدار با 83/8% فراوانی است.
    کلیدواژگان: زبان، یادگیری، افت تحصیلی
|
  • Page 1
    The present research studies the relationship between the managers leadership styles and schools organizational health. Two statistical population following two statistical samples (managers and teachers) are introduced here the statistical population of the research includes managers and teachers of Mashhad seven district schools. The statistical sample includes 306 people consisting of 51 managers and 255 teaches, for measuring all. Research variable questionnaires are used as follows: Questionary no 1: LPC questionary which is prepared on the basis of the theory of fielders exigency in order to determine the managers leadership styles form the view point of the manager. Questionary 2: OHI questionary which is prepared on the basis of the theory of parsoonz in order to identify the level of the schools organizational health form the view point of the teachers. The results showed that there is a direct and meanistul relationship between the managers leadership styles and schools organizational health. It also showed a direct and meanigful relationship between the relation orientation leadership styles and schools organizational health level whereas, there was a reverse relationship between the week relation and duty-orientation leadership style and organizational health level. So it can be said thal those mangers who use relation-orientation leadership style haue schools with high organizational health in comparison with managers who use weak relation and duty-orientation leadership style. In the present research more than lalf of the schools hane relation-orientation leadership style and possess high organizational health. Only a few schools haue team leadership team leadership style and duty-orientation leadership style.
  • Page 25
    The Present research focuses on the effectiveness level of on-duty-time classes for managers and the effectiveness of their function from the view Point of Islamshahr high school Teachers. This research studies the effect of on-duty-time classes on Personals relations, creation of a friendly environ met, creativity and innovation, self-confidence, observing duty specifications, effectiveness of the trend managers’ function in comparison with untrained managers’ and also offring some recommendations on the basis of the research findings to the educational system authorities, specially those in charge of prouiding and training human resourus. In order to achieve this goal descriptive- measuring method has been used. The statistical population of the research is the managers and teachers of Islamshahr boy & girl high schools. The statistical method has been done through simple random method in two groups. Out of 17000, 158 trained teachers and managers, and 158 untrained ones were selected. Information collectiong means has been questionary and descriptive- didactical method has been used for analyzing the results. The results howed that those managers who contributed in on-duty-time classes in variables such as: personals’ relations, crating a friendly environment, creativity & innovation, self-confidence…. Are more effective then untrained managers, So, we can conclude that such classes are effective in managers’ functional effectiveness.
  • Page 35
    Half of our country’s population is consisted of women. The number of educated woman is also increasing. However, they have not received the tight proportion in the national economic. There are some reasons that we must pay a wider attention to the issue. The reasons are: low age of proportion, the increase of women presence in universities and higher education institutes, low rate of women’s activities, lack of job job, and increasing joblessness. The provision for progress in the hasty world of today is to use all the possible sources as well reinforcing all the capacities, reaching this this goal requires creating a good bad for flowering the creative minds and job creating activities. Studying the women’s job engagement in Iran, the jobingagement obstacles are also considered. Among the present obstacles which are mostly eternal ones, lack of self-confidence was exactly studied. Woman’s contribution in the form of cooperative societies is proposed as the urgent solution.
  • Page 63
    The Present research is done in order to study the effects of teaching N.L.P Strategies (neural-verbal programming) on mental health and liabilities. Thirty students from Bojnourd high schools were selected as the statistical population through the classificational random sampling method. The statistical population included so students who were selected from Bojnourd high schools through the classify calioved random sampling method. Regarding the nature of the research experimental research method was chosen. The present article is a semi- experiment one (pre and Post test plan with control group) which is used for studying the effect of N.L.P on research variables. Psychological health questionary (cold burg 1977) was used to test the level of psychological health. And liblity questionary was used to test the students’liblity level. In this research Participants were divided into two test and control groups. Before performing idefendent variable, a pre-test was taken on psychological health, but no meaninig ful difference was observed btween the by independent variable for 18 sessions of go inutes for 6 weeks. Then, each group wet under a post- test. The results showed a meaning ful difference between the two groups and also revealed the effects of N.L.P strategy teachings on psychological health and liablity.
  • Page 79
    Globalization is a process that includes free courses of thinking, human, goods, services and capital. This concet has created time and place and developed the quick communications throught the international world. The quantities data of information in the world has been increasingly developed leading to progressing the internet communication network both in dividually and socially. In this article, besides considering the globalizational aspect of information range in today’s world, evaluation of the mentioned subjects as well as its imparts on librarianship and information have been the focus’s of the research.
  • Page 91
    This research tries to study bojnourd governmental high school second grade students views on effectiveness of passing the job and education programming course on their self-recognition on getting familiarity with fields of study jobs programming and decision making in 1383-84. The statistical methods here are descriptive-measuring ones. The statistical population includes 2089 people, the number of samples are 350 people on the basis of, morgan chart, and relative classificafion random method. The information collecting means showed that the questionary sample included 31 cloze tests multiple choice answer sheet on the basis of likret grade. Alpha coefficient koenbakh questionary vaidity was 92%. The results are as follows: 1) From the view point of the high school gradients, passing the job and education programming course has a positive effect on self-recognition, (p<0/05). 2) There is a meaningful difference between the boy and girl students’ views. 3) There is also a meaningful difference about there educational branch among boy and girl students. (p<0/05). 4) Form the view point of the high school second grade students passing the mentioned courses has a positive impact on recognition of educational courses. (p<0/05). 5) There is a meangful difference about the averages from the view points of the boy and girl students about the mentioned topic. (p<0/05). 6) There is a meaningful difference between boy and girl student’s view points about recognition of the educational courses. (p<0/05). 7) Form the view point of the high school second grade students passing the job and education programming course has positive effects on better recognition of the jobs. 8) between the view points of the boy and girl students about the effects of passing the job and education programming course on better recognition of the jobs, average difference there is meaningful difference. 9) between the view points of students in there educational branches there is no difference regarding the effect of passing the job and education programming course on recognition of the jobs. (p<0/05). 10) Form the view point of the high school second grade students passing the job and education programming course has a positive effects on programming and decision making skills. 11) Between the boy and girl student’s points of view there is meaningful difference about the averages gotten about the effects of the job and educational programming course on programming and decision making skills. (p<0/05). 12) Regarding the three educational branches, student’s points of view about the effects of job and educational programming on programming and decision making differentiate. (p<0/05).
  • Page 119
    The quick changes of social, cultural and economical technology in today’s world have embedded the present societies with unbelievable challenges that present societies with unbelievable challenges that our country is not also an exception the twenty one century is waiting for a world which will be led by information. People have pass three main phases in the history if the world process. In the first phase, tribal and ethnical systems had an acceptable progress as the result of agricultural and farming development, the initial nucleus of civil life and social structures specially schools were formed the people who were grown up in this period and were the product of village civilization had multi-lateral behaviors. Emerging the industrial revolution, the second period preceded, machine world began, in this period, technology the science production and science become its subcategory, so science fulfilled the technology as the result, engineering beranches quickly developed and become the outstanding convoy of the technology age, school were formed as primary and high schools. This slassification was more uninersit, level, so that we can say today we have spelialist for the left leg nail of the seventh eyelid of the right eye. In the bed of the machin age, the influx of people to the cities and accumulation of the moving information was being formed which led to produeiy the computer genenation, this happening vesulted in the third period advent, the quick denelopment of communicalion and information technology has a great and full scale impact an all aspects of the society, this quick change is the main fact of the productuity and changes in systems. Getling familianty with the usage of the information technology is necessary for a better life in the futunc internet, intranet, eatranct. Electronic post, electronic learning, virtual schools and universities, informatianl teachrology useages. In this article, the focus’s is on education in the information age, electronic education and a look at the traditional and, modern methods of teaching.
  • Page 131
    Stimulating intelligence is a subject that tries to describe the emotions and feelings on human beings abilities. It is a form of social intelligence that includes the ability of controlling feelings and emotions and using these particulars in order to manifest and lead the human beings thinking, a person who lacks stimulating intelligence can not be an outstanding and successful organizational leader, even if he/she passes the best training courses of the world, the main purpose of the research besides studying the capacities and applications of the stimulating intelligence is to answer the question that if there is any relationship between stimulating intelligence and leadership style. The data collection means have is borrown questionary for measuring the stimulating intelligence and halpin questionary for measuring the manager’s leadership style. The statistical population is also all guidance and high school managers and teachers of distrist 5 Mashhad education office. Out of 114 managers, 103 of them and out of 1254 teachers, 303 of them were selected through the classificational rondom sampling. Measuring method and pirson coalition coefficient, kalmogrof Smirnoff test and T test are used to analyze the data. The results showed that with %95 possibility, there is no relationship between stimulating intelligence and leadership style, and also stimulating intelligence factors (individual’s inner skills, individual’s intra skills management adaptation, stress, general habits). Among the stimulating intelligence and leader ship style factors, only three tractors (self-respect, psychological steers sustenance and intra-individual relations) are connected with each other. Between relation and duty-orientation leadership styles there is difference only in shocking control factor, the dominant relation – orientation leadership style includes %8/33 frequency.