فهرست مطالب

مشاوره و روان درمانی خانواده - پیاپی 1 (تابستان 1390)

نشریه مشاوره و روان درمانی خانواده
پیاپی 1 (تابستان 1390)

  • بهای روی جلد: 18,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اعظم صالحی، ایران باغبان، فاطمه بهرامی، سید احمد احمدی صفحات 1-18
    مقدمه
    راهبردهای تنظیم شناختی هیجان اثرات قابل توجهی بر هیجاناتی که هر فرد تجربه می کند دارند. هدف از این پژوهش، مطالعه ی رابطه ی بین راهبردهای شناختی تنظیم هیجان و مشکلات هیجانی(افسردگی، اضطراب، خصومت و حساسیت بین فردی) با توجه به عوامل فردی و خانوادگی است.
    روش
    در این مطالعه ی همبستگی، از بین دانشجویان دانشگاه اصفهان 300 نفر که در رشته های مختلف تحصیل می کردند، به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. دو آزمون راهبردهای شناختی تنظیم هیجانCERQ و آزمون SCL-90 به همراه فرم اطلاعات دموگرافیک روی گروه نمونه اجرا شد. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS-11.5 و همچنین ضریب همبستگی پیرسون، همبستگی زیر بنایی و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نشان دادند که دو راهبرد شناختی تنظیم هیجان، از جمله، مصیبت بار تلقی کردن و نشخوار فکری، می توانند پیش بینی کننده ی مشکلات هیجانی باشند. به علاوه، از بین عوامل فردی و خانوادگی، وجود استرس اخیر در زندگی دانشجویان با تمامی مشکلات هیجانی و وجود حوادث شدید در زندگی فردی با خصومت رابطه دارد.
    نتایج
    نتیجه ای که از این پژوهش به دست آمد این بود که با توجه به یافته های تحقیق حاضر، حذف راهبردهای غیر موثر و آموزش راهبردهای موثر تنظیم شناختی هیجان بهتر است بعنوان بخشی از مداخله در مشکلات هیجانی مدنظر قرار گرفته شود.
    کلیدواژگان: راهبرد های شناختی تنظیم هیجان، مشکلات هیجانی، افسردگی، اضطراب، خصومت، حساسیت بین فردی
  • دکترناصر یوسفی صفحات 19-38
    مقدمه
    ف ه تحقیق اریا مقیاس خانوادگی تفکیک خویشتن روی زنان و مردان متاهل شرکت کننده در کلاسهای آموزش خانواده مدارس راهنمایی در شهرستان سنندج بود.
    روش
    طرح تحقیق از نوع تحقیق همبستگی است (تحلیل عاملی به شیوه ی چرخش متمایل از نوع ابلیمین مستقیم و تحلیل عامل تاییدی بود). حجم نمونه 512 نفر بود که در دو مرحله (مرحله اول 321 و مرحله دوم 191) و از بین یه زنان و مردان متاهل شهرستان سنندج در سال 1390 بودند، که رت د ده اب ه و مقیاسهای خانوادگی تفکیک خویشتن و پرسشنامه های ملاک را تکمیل د. داده ها به روش تحلیل به شیوه ی متمایل از نوع آبلیمین مستقیم و تحلیل عامل تاییدی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    د آه از روش تحلیل به شیوه چرخش متمایل از نوع ابلیمین مستقیم، چهار ل تفکیک خویشتن را ن داد و با تحلیل عامل تائیدی آنها برازش شدند. ضرایب پایایی درو از آیوخ و تصنیف ای 43 ده و چهار (به ترتیب با مقدار 89/0 و 83/0) ریت د. همچنین، ضرایب روایی همگرا و واگرا تفکیک خویشتن با پرسشنامه های عاطفه ی مثبت و منفی، پرسشنامه اعتماد به نفس، مقیاس بازنگری چک لیست علایم 90 (بعد اضطراب و حساسیت بین فردی) به ترتیب (38/0، 41/0-، 39/0، 42/0- و 36/0-) بدست آمده است که در سطح (0001>p) معنادار است. وه، تحلیل آزمونT ن داد بین زنان و مردان در عاملها وت ود ارد و همچنین تحلیل واریانس تغیری نشان داد که بینوهی از ظ میزان تفکیک خویشتن وت ود ارد.
    نتایج
    یج د آه از تحلیل تحقیقات پیشین او و روایی و پایایی شنامه ی تفکیک خویشتن از آن ان در یط ی و و خانوادگی در تشخیص خانواده از خانواده غیر عادی اده د.
    کلیدواژگان: شنامه ی تفکیک خویشتن، اعتبار یابی پرسشنامه، روایی، پایایی
  • غلامرضا رجبی، فردین قربانی، رضا خجسته مهر صفحات 39-53
    مقدمه
    زندگی افراد متاهل متاثر از کیفیت زندگی آن ها است که شامل درک افراد از موقعیت خود در زندگی از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی که در آن زندگی می کنند، اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویت هایشان می باشد.
    روش
    این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین ایدئولوژی جنسیتی، نقش های زناشویی، هوش هیجانی و کیفیت زندگی کارکنان متاهل اداره های دولتی شهر شیراز بود. 250 کارمند متاهل (125 مرد و 125 زن) از بین کارکنان اداره های دولتی شهر شیراز با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های ایدئولوژی های نقش های جنسیتی بروگان و کاتنر، نقش های زناشویی محقق ساخته، هوش هیجانی شاته و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی پاسخ دادند. ویژگی های روانسنجی ابزارهای مورد استفاده همگی رضایت بخش بودند.
    یافته ها
    نتایج همبستگی های مثبت بین 23/0 تا 52/0 بین متغیرهای ایدئولوژی جنسیتی، نقش های زناشویی، هوش هیجانی و کیفیت زندگی را نشان داد. تحلیل رگرسیون هم نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین (ایدئولوژی های جنسیتی، نقش های زناشویی و هوش هیجانی) متغیر های نقش های زناشویی و هوش هیجانی پیش بینی کننده متغیر ملاک (کیفیت زندگی) است.
    نتایج
    این نتایج نشان می دهد که در جامعه ی ایرانی نقش های زناشویی در درک افراد از موقعیت زندگی نقش بسزایی بر عهده دارد.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی جنسیتی، نقش های زناشویی، هوش هیجانی، کیفیت زندگی
  • دکترنجمه حمید، دکترکیومرث بشلیده، مجید عیدی بایگی، زهرا دهقانی زاده صفحات 54-64
    هدف
    طلاق از استرس زاترین فقدان ها می باشد و موجب آشفتگی های هیجانی و مشکلات رفتاری در افراد می شود،دراین میان آسیب پذیری زنان از پیامد های طلاق بیشتر از مردان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی شناخت درمانی مذهب محور برافسردگی زنان مطلقه بوده است.
    روش
    پژوهش حاضراز نوع آزمایشی با پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل و دوره ی پیگیری بوده است.جامعه ی آماری این پژوهش شامل 30 زن مطلقه است که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به طور همتاسازی انتخاب شدند. این افراد از نظر سن، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، عدم ابتلا به بیماری های جسمانی، دارا بودن یک انحراف معیار بالاتر از میانگین در پرسشنامه افسردگی بک وسایر متغیرهای مورد نظر در پژوهش کاملا همگون بودند. سپس آزمودنی ها به طورتصادفی به دو گروه آزمایش وکنترل تقسیم شدند. در مورد گروه آزمایش 12 جلسه 45 دقیقه ای روان درمانی شناختی- رفتاری مذهب محور اجرا گردید اما در مورد گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه ی افسردگی بک ویراست دوم بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل آشکار ساخت که بین گروه آزمایش و کنترل پس ازاجرای روان درمانی شناختی- رفتاری مذهب محور تفاوت معنی داری وجود داشت) 001/0(p<. همچنین میزان افسردگی گروه آزمایش نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود. این نتایج در دوره ی پیگیری کماکان پایدار بود.
    نتایج
    درمان شناختی- رفتاری مذهب محور باعث کاهش افسردگی در زنان مطلقه شده است.
    کلیدواژگان: روان درمانی شناختی، رفتاری مذهب محور، افسردگی، زنان مطلقه
  • حمیدرضا عریضی سامانی، میثم صادقی*، سیدمیثم دیباجی صفحات 65-81
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تعارض تکالیف کار با تکالیف زندگی خانوادگی در مراحل رشدی و تحصیلی مختلف بوده است. زمینه ی نظری این پژوهش مبتنی بر برخورد مراحل رشد روانی اجتماعی اریکسون (سه مرحله ی آخر) با دنیای کار و تاثیر آن بر زندگی خانوادگی بوده است.

    روش

    جامعه ی آماری این پژوهش، شامل تمام کارکنان ایستگاه های منطقه ی دو عملیات انتقال گاز (اصفهان) مشتمل بر 613 نفر بوده است که در سال 1389 مشغول به کار بودند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 150 نفر از کارکنان ایستگاه های منطقه ی دوعملیات انتقال گاز انتخاب شدند که در نهایت 124 پرسشنامه جمع آوری شد (نرخ بازگشت 83 درصد) که به پرسشنامه ی تداخل کار- خانواده پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها بیانگر آن بودند که با افزایش سن و با توجه به مقتضیات مراحل تحول روانی اجتماعی اریکسون، سرریز شدن مسایل کاری به زندگی خانوادگی کاهش می یابد. همچنین یافته های پژوهش نشان دادند که با افزایش سطح تحصیلات، تداخل خانواده- کار تشدید می گردد.

    نتایج

    همبستگی منفی مراحل سنی و ادراک تداخل کار-خانواده، با استفاده از نیازمندی ها و منابع در دسترس افراد برای برآورده کردن این نیازمندی ها در مراحل تحولی متفاوت، قابل تبیین است. همچنین در تبیین همبستگی مثبت سطح تحصیلات و ادراک تداخل کار-خانواده می توان به افزایش آگاهی از مسوولیت های خانوادگی و افزایش مسوولیت های شغلی در اثر افزایش سطح تحصیلات اشاره کرد. با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد با مدیریت صحیح، نیازمندی های مراحل تحول فرد و همچنین برنامه های مداخله ای برای افراد با سطح تحصیلات بالا بتوان از سطح تداخل کار- خانواده کاست. این پژوهش زمینه ی توجیه کاربردی این مساله را فراهم کرده است. محدودیت عمده ی این پژوهش نوع بررسی مقطعی آن است که دلایل آن ذکر شده است و البته با پیشنهاد یک پژوهش طولی راهی برای غلبه بر آن ارایه شده است.

    کلیدواژگان: تداخل کار، خانواده، مراحل رشدی، سطح تحصیلات
  • دکترکیومرث بشلیده، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی صفحات 82-100
    هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی میان دو بعد عزت نفس (خودارزنده سازی و خودناارزنده سازی) با سلامت روانی با میانجی گری فرسودگی شغلی است.
    روش
    جامعه ی آماری شامل کلیه ی معلمان زن مدارس شهرستان شادگان بودند که از میان آنها یک نمونه ی تصادفی چند مرحله ای به تعداد 120 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش -که یک طرح توصیفی از نوع همبستگی بود- سه آزمون عزت نفس روزنبرگ (1963)، فرسودگی شغلی مسلش (1981) و سلامت عمومی گلدبرگ (1978) استفاده گردید.
    یافته
    به منظور تحلیل داده ها، از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد و تجزیه و تحلیل مدل پژوهش با نرم افزار Amos18 انجام گرفت. شاخص های برازش مدل یابی معادلات ساختاری، مدل کلی پژوهش را تایید کردند؛ به عبارت دیگر، نتایج نشان دادند دو بعد خودارزنده سازی و به ویژه خودناارزنده سازی از طریق یک ساختار زیربنایی (متغیر مکنون) فرسودگی شغلی بر متغیر مکنون ابعاد سلامت روانی اثر می گذارد.
    نتایج
    نتایج حاصل از روش خودراه انداز و فاصله ی اطمینان حاصل از آن نشان داد که اندازه ی اثر غیرمستقیم خودناارزنده سازی بر سلامت روانی از طریق فرسودگی شغلی برابر با 33/0 است که در سطح 002/0 p= معنی دار است. تلویحات نظری مهمی از کارکرد متفاوت ابعاد مثبت و منفی عزت نفس بر سلامت روانی از طریق فرسودگی شغلی در معلمان زن حاصل شده است که در متن مقاله به آن پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: عزت نفس، سلامت روان، فرسودگی شغلی
  • فریبا شهرکی ثانوی، علی نویدیان، علیرضا انصاری مقدم، مهدی فرجی شوی صفحات 101-114
    هدف
    به لحاظ اهمیت و دامنه ی فراگیر کیفیت زندگی، عوامل موثر بر آن همواره بررسی شده است. در این میان، نقش خانواده و نحوه ی ارتباطات اعضای آن با یکدیگر در شکل گیری کیفیت زندگی بسیار اساسی به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر الگوهای ارتباط خانوادگی بر کیفیت زندگی نوجوانان انجام شد.
    روش
    این مطالعه مقطعی (توصیفی-تحلیلی) است که در شهر زاهدن در سال89 انجام شد. جامعه ی آماری پژوهش، 439 نوجوان دبیرستانی است که با روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. جهت بررسی الگوی ارتباطی خانوادگی از ابزار تجدید نظر شده ی الگوی ارتباطات خانوادگی و جهت بررسی کیفیت زندگی از پرسشنامه ی استاندارد Kidscreen – 52 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که از نظر الگوهای ارتباط خانوادگی، الگوهای ارتباطی کثرت گرا و توافق کننده بیشترین فراوانی را در خانواده ها به خود اختصاص داده بودند. نتایج تحلیل رگرسیون به روش همزمان بین متغیرهای مستقل الگوهای ارتباط خانوادگی با ابعاد کیفیت زندگی در تمام ابعاد، به جز بین الگوی ارتباط خانوادگی و بعد پذیرش اجتماعی رابطه ی معنی دار را نشان داد. الگوی ارتباط خانوادگی، قویترین پیش بینی کننده ی بعد رابطه ی خانوادگی (45/0= β) بود. همچنین نتایج تحلیل واریانس یک طرفه، رابطه ی معنی داری را بین کیفیت زندگی نوجوانان با نوع الگوهای ارتباطی خانواده نشان داد (01/0>P).
    نتایج
    بر طبق نتایج، هر چه محیط خانواده شرایط گفتگوی راحت را بیشتر فراهم آورد، سلامت و زندگی غنی تر فرزندان را در پی دارد.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، کیفیت زندگی، نوجوانان
  • زهرا پاداش، مریم سادات فاتحی زاده، محمدرضا عابدی صفحات 115-130
    هدف
    محققان حوزه های روان شناختی، علوم زیستی و علوم اجتماعی به اهمیت نقش شادی در بهداشت روانی، سلامت جسمانی، کارآمدی، بهره وری و مشارکت اجتماعی اشاره نموده اند و به ارائه ی انواع روش های افزایش شادی پرداخته اند. این پژوهش به بررسی تاثیر آموزش روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر شادکامی زنان و مردان متاهل شهر اصفهان پرداخته است.
    روش
    این پژوهش تجربی از نوع میدانی است. جامعه آماری این پژوهش زنان و مردان مراجعه کننده به مرکز مشاوره الفبای زندگی در بهار و تابستان سال 1389 بودند. نمونه ی پژوهش شامل 32 زن و مرد متاهل بودند که به روش نمونه گیری داوطلب با جایگزینی تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. زنان و مردان متاهل گروه آزمایش، به مدت 8 جلسه در هشت هفته تحت آموزش به شیوه ی کیفیت زندگی درمانی قرار گرفتند و بر روی گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. در پایان از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها مبتنی بر آزمون تی برای گروه های مستقل نشان داد که تفاوت معنادار بین نمرات شادکامی گروه آزمایش و کنترل در مرحله ی پس آزمون وجود دارد. به این معنی که کیفیت زندگی درمانی بر شادکامی زنان و مردان متاهل مؤثر بوده است.
    کلیدواژگان: شادکامی همسران، کیفیت زندگی درمانی، شادکامی
|
  • Azam Salehi, Iran Baghaban, Fatemah Bahrami, Sayyed Ahmad Ahmadi Pages 1-18
    Background And Aim
    The aim of this research was to study the relationship between cognitive emotion regulation strategies and emotional problems of depression, anxiety, hostility interpersonal sensitivity and interpersonal sensitivity, with regard to personal and familial factors.
    Method
    In this correlation study, 300 undergraduates from different faculties of Isfahan University were selected via multi-stage random sampling. Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Symptom Checklist-90 Revised (SCL-90-R), and demographic questionnaire were applied to the sample. Pierson’s correlation coefficient, canonical correlation and Stepwise regression analysis were used for statistical analysis by SPSS-11.5.
    Results
    Results demonstrated that catastrophizing and rumination could predict emotional regulation. Also, from among the personal and familial factors, recent stressful events were related to all of the emotional problems, and hostility was correlated with sever traumatic experiences.
    Conclusion
    According to the findings, eliminating non-effective emotion regulation strategies and training effective strategies should be considered as part of the intervention in emotional problems.
    Keywords: Cognitive emotion regulation, emotional problems, depression, anxiety, hostility, interpersonal sensitivity
  • Naser Yoosefi Pages 19-38
    Background And Aim
    The purpose of the present research was to validate the Differentiation of Self Inventory for measuring differentiation of self in men and women participating in family teaching course at Sanandaj middle schools.
    Methods
    The study is of correlation sort (the factor analysis being of tendentious oblimin rotation sort). 512 subjects (women and men) were randomly selected from among the participants of Family Teaching Course in Sanandaj middle schools in 2011. The participants completed the Differentiation of Self Inventory (DSI-2) and Criterion questionnaires. Data was analysed via factor analysis of tendentious oblimin rotation and confirmatory factor analysis.
    Results
    Factor analysis via tendentious oblimin rotation sort indicated that four factors, which were confirmed by confirmatory factor analysis. Data were indicative of a satisfactory level for the reliability coefficients of Coranbach, Alpha and Split-half (89% and 83%) of the Differentiation of Self Inventory and extracted factors. The discriminating and convergent validity of the questionnaire was examined by measurement tools for positive and negative effect, self- confidence and SCL-90-R(Anxiety and Interpersonal Sensitivity) and the correlation results for the five criteria are sequentially as follow: 38%, -41%, 39%, -42%, and -36% which are significant at (P<0001). The MANOVA and T test were showed; there were no significant differences between male and female for factors and age groups with respect to Differentiation of Self.
    Conclusion
    Results of factor analysis are consistent with prior findings. Differentiation of Self Inventory can be used in research and family settings and in screening the normal and none normal families.
    Keywords: Differentiation of Self Inventory, credibility, Validating, Relability
  • Gholam Reza Rajabi, Fardin Ghorbani, Reza Khojasteh Meher Pages 39-53
    Introduction
    The purpose of this study was to examine the relationship among gender ideologies, marital roles, emotional intelligence and quality of life among married employees in Shiraz offices.
    Method
    250 married employees (125 males and 125 females) from Shiraz public offices were selected randomly using the stratified sampling method, and completed Gender Roles Ideology, Marital Roles, Emotional Intelligence, and quality of life scales. The psychometric properties of used instruments were satisfactory.
    Findings
    Results showed positive correlations of gender ideologies, marital roles, and emotional intelligence variables with quality of life of 0.32 to.052. The results of regression analysis using enter and stepwise also indicated that marital roles, and emotional intelligence can predict of variance life of quality (criterion variable), while the one other variable did not has any contribution in prediction of criterion variable.
    Discussion
    In present study, we can infer that gender ideologies and emotional intelligence have not role in develop of life of quality, and marital roles alone has importance effect in individuals understanding of life situation.
    Keywords: gender ideologies, emotional intelligence, marital roles, marital quality, quality of life
  • Najmeh Hamid, Kiumars Beshlideh, Majed Aedi Bayghi, Zahra Dehghanizadeh Pages 54-64
    Aim and
    Background
    Divorce, as one of the most stressful events, leads to some mental and emotional problems, especially in divorced women. The aim of the present research was to study the effectiveness of religion-based cognitive-behavior therapy on depression in divorced women.
    Method
    The research is a quasi-experimental method with pre-post test, fallow-up and control group. The sample consisted of 30 divorced women selected by in-reach sampling and matched by age, educational status, physical health and other criteria considered in this research. They were randomly divided into two groups (n=12) of experimental and control. We administered 12 45-minute weekly sessions of religion-based cognitive- behavior therapy for the experimental group, but the control group did not receive any intervention. The instrument was Beck Depression Inventory II (BDII).
    Results
    The results revealed significant difference between the two groups regarding depression (P<0/001). Also, the rate of depression significantly decreased as compared to pre-test and control group.
    Conclusion
    The results proved that religion-based cognitive-behavior therapy decreases the rate of depression in divorced women.
    Keywords: Religion, based cognitive, behavior therapy, depression, divorced women
  • Hamid Reza Oraizi Samani, Maysam Sadeghi, Sayyed Maysam Debajey Pages 65-81
    Background And Aim

    The current study was administered to investigate the perceived interference of work in family – which concerning family solidarity policies in the world, is one of the most important issues in family field- with special attention to Erikson psychosocial stages and its relation to educational level.

    Materials And Methods

    Statistical community of the current research involves the whole employees of District 2 of gas transition stations of Isfahan (613 persons), out of which 150 persons were selected via stratified random sampling method. Finally 124 employees completed work-family questionnaire (return rate=83 percent).

    Results

    Findings indicate that with the increase of age (according to Erikson psychosocial developmental stages) the employees felt less intrusion of work spillover in their family life. Also, findings revealed that by with the increase educational level the conflict between work and family intensified.

    Conclusion

    The negative correlation of developmental stages and perceived work-family interference can be explained by personnel’s needs and their accessible resources to satisfy these needs in different psychosocial stages. Also, the positive relation of educational level and perceived work-family interference is perhaps due to increased awareness of family responsibilities or increase of job responsibilities. The conflict between work and family can be resolved by effective management of the needs of different developmental stages and by special programs for highly educated persons. The current research provides concrete justification for this issue.

    Keywords: Work, family interference, developmental stages, educational level
  • Kiumars Beshlideh, Sayyed Esmaiel Hashemy Shikhshabani Pages 82-100
    Aim and
    Background
    This research was carried out to detect the direct and indirect effects of positive and negative aspects of self-esteem (self-value and self-devaluation) through job burnout on mental health.
    Method
    The statistical population consisted of all women teachers in Shadegan province, from among which one hundred and twenty subjects were selected via stratified random method. The three measures of Rosenberg self-esteem (Rosenberg, 1966), job burnout (Maslach (1981) and general health questionnaire (Goldberg and Hiller, 1979) were used for data collection. Structural equation modelling was applied to explore the relationship between positive and negative aspects of self-esteem as two independents variables, the three aspects of job burnout as a latent mediator, and mental health as dependent variable.
    Results
    The structural analysis of the model showed a full mediating linkage of job burnout between independent and dependent Variable. It meant that there was no significant direct effect between self-esteem and mental health. Passing the most impression of self-esteem on mental health through job burnout was the most important finding of this research. There is some important implication about how negative self-esteem affects mental health through latent structure of burnout that would be paid attention in the paper.
    Keywords: Self, Esteem, Mental Health, Job Burnout, Women Teachers
  • Fariba Shahraki Sanavi, Ali Navidian, Alireza Ansary Moghadam, Mehdi Farajy Shoy Pages 101-114
    Aim
    The purpose of this paper was to study the influence of family communication patterns on quality of life in adolescents.
    Methods
    The research is a Cross-Sectional study (descriptive-analytical) carried out in Zahedan. Statistical population consisted of 439 high-school students who participated in our investigations through arbitrary sampling method. Family communication pattern questionnaire - based on the revised version of family communication pattern (RFCP) test was used, and, standard KIDSCREEN-52 questionnaire was applied in order to analyze the quality of life.
    Result
    Results indicated that, concerning family relation patterns, pluralistic (38, 7%) and then consensual (34, 6%) patterns assumed the largest abundance among the families. Results of enter multivariate regression analysis revealed that there is significant relationships between the independent variables of family relation patterns and all dimensions of life quality, except for the dimension of social acceptance. Also, ANOVA test showed that there is a significant relationship between adolescents’ life quality and family communication patterns (p<0/01).
    Conclusion
    It can be generally concluded that the more family environment provides conditions for easy dialogue, the healthier and richer the children get.
    Keywords: Family communication patterns, quality of life, adolescent