فهرست مطالب

نشریه نشاء علم
پیاپی 1 (دی 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا عارف صفحه 3

    بنیاد پیشبرد علم و فناوری در ایران، در راستای کمک به سیاست گذاری، برنامه ریزی، ارتقاء و اصلاح الگوهای علم و فنآوری در کشور، در سال 1386 به همت جمعی از استادان، در قالب بنیادی مستقل و غیر دولتی تاسیس و فعالیت خود را آغاز نموده و برنامه های گوناگون علمی و پژوهشی را در راس برنامه های خود قرار داده است که از آن جمله می توان به مواردی همچون: کمک به سیاست گذاری علمی،آینده پژوهی علمی، علم سنجی، مطالعات مربوط به علوم نوظهور، فناوری های نو و برتر، رتبهب ندی دانشگاه های آسیا، ایجاد بخش بیو انفورماتیک با مشارکت اعضای هیات علمی متخصص، مجرب و دانش آموختگان و دانشجویان اشاره نمود. پیش بینی می شود طرح ها و پروژه های تعریف شده، به ایجاد موج جدیدی از تحرک علمی در کشور کمک کند. از دیگر فعالیت های مهم بنیاد، آماده سازی و انتشار نشریه نشاء علم است که با ابراز خرسندی نخستین شماره آن تقدیم جامعه علمی کشور می گردد. این نشریه با هدف، سیاست پژوهی علم و فنآوری، اطلاع رسانی، ترویج علم، کمک به مدیران مراکز تصمیم ساز و تصمیم گیر علمی کشور و همچنین جهت دهی به نخبگان، پژوهشگران وعلاقه مندان به نوآوری های علمی، پژوهشی و فنآوری منتشر شده است. همانگونه که در عنوان نشریه نیز مشهود است، این نشریه قصد دارد تا با رصد و فرهنگ سازی موضوعات علمی نو پدید که کمتر بدان پرداخته شده است زمینه و شرایط نشاء و باروری آنها را در کشور فراهم نماید. انتخاب اعضای تحریریه توانمند علمی و اجرایی، مبین هدف گذاری افق های درخشان علمی و اثرگذاری بالا در روند فرهنگ سازی، سیاست گذاری و برنامه ریزی امور علمی و فنآوری میب اشد. از جامعه علمی و علاقمند به توسعه کشور دعوت مین مایم تا با مساعدت های علمی و معنوی خود، شرایط را برای پویایی و ارتقاء روزافزون نشریه نشاء علم فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: بنیاد پیشبرد علم و فنآوری در ایران، رییس هیات امناء
  • علی اکبر موسوی موحدی صفحه 4

    امروز علم یک نهاد اجتماعی است و اداره کشور نیاز به کاشتن و تراکم علم در تمام سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی دارد. علم کاشتنی است وضرورت دارد در ذهن مردم کاشته شود تا فرهنگ دانش مدار در کشور توسعه یابد. برای نیل به این هدف لازم است بنیادها و انجمن های نشاء علم برای پشتیبانی از دانش در کشور ایجاد شود که بتوانند نهال علم را نشاء بزنند. نهادهای نشاء علم در کشورهای جهان عمدتا" از بخش خصوصی برخاسته، قوام گرفته و دوام یافته اند. موضوع نشاء علم آنچنان حایز اهمیت است که تفکر علمی و خردگرایی را در جامعه رواج داده و راه را برای پیشبرد علوم و نهادینه شدن آن و در نهایت رشد و بالندگی علمی در جوامع هموار می سازد؛ لذا، لازم است بنیادها و موسسات غیر دولتی در خصوص نشاء و ترویج علم درکشور تاسیس شود. تاسیس بنیادها، انجمن ها و موسسات نشاء علم یک حرکت اصولی برای توسعه پایدار و ترقی کشور بر پایه دانش مداری است. نکته قابل توجه اینکه در عصر کنونی در کشورهای جهان، بخش زیادی از توسعه علمی با حمایت و سرمایه گذاری مردم و سازمان های غیر دولتی خیرخواهانه صورت می پذیرد. در ایران نیز اگر این موضوع فرهنگ سازی شود، یک راه حل برای تامین هزینه های توسعه علمی محسوب می شود. موسسات خیرخواهانه پشتیبان علم و بنیادها و انجمن های نشا و پیشبرد علم می توانند با مشورت با دانشمندان و پیشگامان علمی کشور و یا حتی با تشکیل شورای سیاست گذاری علمی بخشی از مشکلات کشور را بر مبنای دانش مداری حل نمایند. این موسسات می توانند با حمایت از تحقیقات بنیادی و کاربردی در راستای شناخت یک بیماری و ریشه کن کردن آن از جامعه (بیماری محور)، تحقیقات در مورد یک موضوع خاص مورد نیاز جامعه مانند دستیابی به پیش نشانگرهای زلزله (موضوع محور) و تربیت نیروی انسانی مستعد از میان طیف محروم جامعه (نخبه محور) را بعهده بگیرند. شاید این فعالیت موجب شود که مردم با تمایل، انگیزه و گستره دید بازتری نسبت به ارایه حمایت مالی و تحقق نیات خیرخواهانه خود اقدام نمایند. لذا به منظور عملیاتی نمودن سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، راه اندازی بنیادها و موسسات غیر دولتی در پیشبرد علم با پشتوانه مالی مراکز خیرخواهانه مورد تاکید میب اشد. با توجه به اهمیت نشاء علم در کشور، این نشریه "نشاء علم" نامگذاری شده است تا بتوان تحت لوای این اسم و مسمی سرعت نفوذ در اذهان جامعه را بالا برد و همچنین ترویج این فکر را در ایران همه جا گیر نماید که میب اید در هر کوی و برزنی علم را کاشت و از میوه آسمانی آن بهره مند شد.

  • علم و پژوهش
  • علی اکبر صبوری * صفحه 6

    میزان مشارکت ایران در تولید علم جهانی ، براساس شمارش نمایه های ایران در موسسه اطلاعات علمی آمریکا (ISI) ، در سال 2009 نسبت به سال قبل در سطح جهانی 0/19 درصد افزایش یافته به طوری که از 0/82 درصد به 1/01 درصد رسیده است . تعداد کل نمایه های ایران نسبت به سال قبل بیست و پنج درصد رشد داشته است ، در حالی که تعداد کل نمایه های جهان نسبت به سال گذشته تنها یک و نیم درصد افزایش یافته است . در سال 2009 ، تعداد اسناد علمی نمایه شده ایران در علوم 16483 (1/14 درصد مقدار جهانی) ، در علوم اجتماعی 934 (0/42 درصد مقدار جهانی و در علوم انسانی و هنر 66 (0/05 درصد مقدار جهانی و در مجموع 16975 1/011 درصد مقدار جهانی می باشد . تعداد نمایه های ایران در سال 2009 نسبت به سال 2008 بیست و پنج درصد افزایش داشته است که در مقایسه با رشد تعداد نمایه ها در سال 2008 نسبت به سال 2007 (50 درصد) ، تقریبا به نصف تقلیل یافته است . جایگاه اول کشور در ارایه اسناد علمی همچون سال های گذشته متعلق به شیمی عمومی بوده و علم مواد و مهندسی برق و الکترونیک به رتبه های دوم و سوم ارتقا یافته اند . دانشگاه تهران ، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف ، به ترتیب با 1801 ، 1442 و 1059 سند علمی نمایه شده مقام های اول تا سوم تولید علم کشور را به خود اختصاص داده اند .

    کلیدواژگان: تولید علم، تعداد مقالات، همکاری علمی، مشارکت دانشگاهی، موسسه اطلاعات علمی (ISI)
  • حمیدرضا آراسته*، توران اسفندیاری صفحه 11

    چالش های عمده بر سر راه توسعه ی آموزش عالی در قرن بیستم ، سبب گرایش به خصوصی سازی آموزش عالی در کشورهای در حال توسعه شده است . رشد اقتصاد مبتنی بر اطلاعات ، تغییر ترکیب جمعیتی ، افزایش اقبال عمومی به آموزش ، ظهور فناوری های جدید ، همگرایی سازمان های مدرن و کاهش اعتماد مردم به عملکرد و اثربخشی دولت ها از دلایل اصلی گرایش به خصوصی سازی آموزش عالی در دو دهه اخیر بوده است . در ایران نیز خصوصی سازی گسترده در اصل 44 قانون اساسی در ایران پیش بینی و سیاست توسعه آموزش عالی خصوصی در برنامه توسعه سوم مورد توجه قرار گرفته است ؛ اما و موانع و محدودیت ها باعث گردید آموزش عالی خصوصی ، به معنای واقعی آن ، رخ ندهد . در این مقاله ابتدا به بررسی سی ادبیات خصوصی سازی آموزش عالی پرداخته می شود . سپس ، راهبردها و سیاستهای مورد توجه خصوصی سازی مورد بحث قرار می گیرد . در پایان نگارندگان با بررسی وضعیت موجود و موانع و تنگناهای خصوصی سازی آموزش عالی کشور ، پیشنهادهایی را ارایه می کنند .

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، آموزش عالی، شهریه، کمک مالی و ایران
  • سارا موسوی دوست*، حنانه فنودی صفحه 21

    رشد سریع علم و افزایش روز افزون تعداد مقالات چاپ شده از یک سو و امکان دستیابی سریع و آسان به اطلاعات بواسطه فناوری اینترنت از سوی دیگر، شکل گیری پدیده دستبرد علمی را موجب گردیده است. رواج این معضل که به نظر می رسد رخداد تازه ای در میان جوامع علمی نباشد مشکلات عدیده ای برای جامعه علمی در سطوح مختلف بوجود آورده و بحث های زیادی را برانگیخته است. بسیاری از صاحبنظران مهم ترین عامل دخیل در پیدایش این نوع تخلف را نااگاهی و عدم آشنایی با این مفهوم میدانند که چگونه می توان از ایده ها و نوشته های دیگران استفاده کرد به نحوی که سرقت محسوب نشود. تنها با رعایت یکسری اصول ساده و احترام به حقوق دیگران می توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. از این رو در این مقاله سعی می شود تا حد امکان خوانندگان محترم با این شیوه از تخلف علمی بیشتر آشنا شوند.

    کلیدواژگان: دستبرد علمی، ذکر منبع، روش های ردیابی
  • مرتضی شیری، محمدعلی زلفی گل * صفحه 30

    ارتباط مستقیم بین دانشگاه و صنعت در ایران در راستای کاربردی کردن پژوهش ها از اهمیت فراوانی برخوردار است. یکی از راهکارها جهت رسیدن به این هدف، ایجاد و تقویت مراکز پژوهشی خصوصی است؛ به طوری که از نیروی پژوهشگر دانشگاه ها و دیگر مراکز آموزشی استفاده نموده و به صنایع خدمات رسانی کنند. این مراکز اگر هم راستا با نیاز جامعه باشند در دراز مدت علاوه بر اینکه کشور را به سمت بومی کردن علوم صنعتی پیش می برند در عین حال مشاغلی در خور شان دانش آموخته های رده های بالای علمی ایجاد کرده و از مهاجرت آنها جلوگیری می کند. در این نوشته تعدادی از مراکز تحقیق و توسعه علمی موفق جهان نیز معرفی می شوند.

    کلیدواژگان: ارتباط صنعت و دانشگاه، بنگاه های تخصصی، تولید و فروش فناوری
  • موسی بهلولی * صفحه 36

    با رشد علم و فناوری که متعاقب انقلاب صنعتی اتفاق افتاد، مباحث اخلاق در علم و فناوری نیز مورد توجه قرار گرفت. حوادثی چون انفجار اولین بمب اتم، پیشرفت های علم ژنتیک و دستیابی به نقشه ژنتیکی انسان به نگرانی های اخلاقی عمق بخشید و باعث ایجاد جنبش های اخلاقی در جهان گردید و شاخه ای از علم اخلاق تحت عنوان اخلاق حرفه ای شکل گرفت. کانون ها و کمیته های متعددی در حمایت از اخلاق در علم و فناوری ایجاد شد. به موازات این تحولات مباحث مربوط به اخلاق در علم و فناوری پا به عرصه محیط علمی گذاشت و به طور جد مورد توجه دانشگاه های جهان قرار گرفت و واحدهای درسی در زمینه اخلاق در علم و فناوری در سطوح مختلف دانشگاهی برای رشته های گوناگون ارایه گردید. اگرچه حرکت بسوی اخلاق آغاز شده اما تا اخلاقی شدن علم و فناوری راه زیادی در پیش است. چرا که بسیاری معضلات از جمله شبیه سازی ها، دست کاری های ژنتیکی در انسان ها، حیوانات و گیاهان، عرضه داروهای ناآزموده به بازار، تخریب های محیط زیست، تولید سلاح های کشتار جمعی و سایر موضوعات رو به رشد هستند. ضروری است که یک نهاد موجه قانون گذار و ناظر در سطح جهانی ایجاد گردد تا موضوع اخلاق در علم و فناوری را هشدار و نظارت نماید.

    کلیدواژگان: اخلاق در علم و فناوری، اخلاق زیستی، اخلاق رایانه، واحد درسی اخلاق در علم و فناوری، نهاد قانون گذار بین المللی در اخلاق
  • شهره آریایی نژاد*، کاوه کاوسی صفحه 43

    تحقیقات مختلف نشان داده است که نوسانات آهنگین (ریتمیک) در پدیده های مختلف طبیعی وجود دارند که با روش های گوناگونی می توان آنها را به قطعات موسیقی ملموس برای انسان تبدیل نمود. در مقاله حاضر این موضوع با رویکرد موسیقی مستخرج از توالی های زیستی، یعنی پروتئین ها، DNA و محصولات پر رمز و راز آنها مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا دو دیدگاه مختلف مورد توجه بوده است. موسیقی الهام گرفته شده از توالی DNA و موسیقی الهام گرفته شده از توالی پروتئین در دیدگاه نخست روش ها و ایده های مختلف برای تصنیف موسیقی از روی اطلاعات کد شده در DNA، شامل روش های مبتنی بر میزان جذب نور با بسامدهای موجود در محدوده مادون قرمز توسط نوکلیوتیدهای تشکیل دهنده DNA مورد بررسی قرار گرفته است. در دیدگاه دوم روش هایی که سعی در تبدیل توالی پروتئین به موسیقی داشته اند مورد بررسی قرار گرفته اند و از میان آنها روش هایی که از تیوری کد مرس استفاده نموده اند با جزییات بیشتری شرح داده شده اند. روش های مورد بررسی کمک می کنند تا درک بهتری از این موضوع به دست آوریم که چگونه می توان اطلاعات نهفته در توالی های ملکول های زیستی را به گوش بشر رساند. بخش پایانی در مورد نشانه های موجود در ساختار بدنی موجودات زنده و پیام آن برای جهان خلقت بحث می نماید و منعکس کننده ادراک نگارندگان از پیوند تنگاتنگ طبیعت و موسیقی می باشد.

    کلیدواژگان: موسیقی DNA، موسیقی پروتئین، توالی زیستی
  • سمانه نادری جلودار، علی اکبر صبوری* صفحه 51

    این مقاله تحلیلی، ارتباط میان عوامل جغرافیای سیاسی و فعالیت های علمی را مبتنی بر داده های مربوط به مقالات منتشر شده در یک دوره 30 ساله (1980 تا 2009) مورد بررسی قرار میدهد. این تحلیل با استفاده از روش های کتاب شناختی، بر نهضت های بزرگ دوره ای در جغرافیای سیاسی تولید دانش تمرکز می کند. در وهله اول، سیر تکاملی بروندادهای علمی مربوط به کشورهای شوروی سابق و بلوک شرق و سپس آسیای میانه مورد بررسی قرار می گیرد؛ پس از آن چگونگی شکل گیری مجدد نقشه جهانی علم در آسیا بررسی می شود. فروپاشی شوری سابق در سال 1991، به نوعی تاثیر عمیقی بر تولید علم در اکثر کشورهای عضو پیمان ورشو داشته است. در حالی که اکثر جمهوری هایی که شوری سابق را شکل میدادند شاهد افول تولیدات علمی خود بودند. بسیاری از کشورهای اقماری اتحاد جماهیر شوروی، نظیر لهستان و نیز کشور های لیتوانی و استونی که از اتحاد جماهیر شوروی خارج شدند، به سرعت مشارکت خود را در علم جهانی افزایش دادند. در کل، رشد تولید علم در آسیای میانه، با حضور ایران و ترکیه در خط مقدم کشورهای این منطقه، سریع بوده است (تقریبا 4 برابر سریع تر از سطح رشد جهانی)؛ بویژه کشور ایران در تقویت قابلیت های علمی خود بیشترین سرعتی را که جهان در طی دو دهه اخیر شاهد آن بود، از خود نشان داده است. رشد علمی ایران حاکی از تاکید آن بر حوزه های علمی راهبردی و خاص می باشد و شاید بتوان گفت که این رشد نتیجه برنامه های توسعه ای فناوری هسته ای بحث برانگیز ایران باشد.

    کلیدواژگان: جنبش علم، سقوط و ظهور دانش آفرینی، علم سنجی، جنبش های علمی منطقه ای
  • اطلاع رسانی علمی
  • محسن قاسمی علی آباد صفحه 66

    مجله علمی ساینس مجلد 326، شماره 5960، در صفحات 1598 تا 1608 همانند سال های گذشته به معرفی 10 کشف برتر مهم علمی سال 2009 پرداخت که این فهرست طیف وسیعی از کشفیات علمی از دنیای دیرینه شناسی تا تحقیقات فضایی را در بر می گیرد».| ساینس» به عنوان یکی از معتبر ترین نشریات علمی دنیا همه ساله در آستانه نزدیکی به سال نو میلادی فهرستی از ده کشف برتر علمی را منتشر می کند. امسال نیز فهرستی را ارایه کرده است که نگاه وسیعی بهDNA تا نانوذرات، فضا و فسیل شناسی دارد. موضوعات مطرح شده به شرح ذیل است:

  • سحر عجب شیر، جمشیدخان چمنی صفحه 72

    گزارش ذیل بیان می دارد که چگونه یک شخص در یکی از دورافتاده ترین روستاهای تحت پوشش شبکه فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند با در دست داشتن کارت هوشمند سلامت در زمان کوتاه داده های آزمایشی - پزشکی خود را به طور مستقیم در سامانه آزمایشگاه هوشمند در محیط امن وارد نموده و در سوابق پزشکی خود ثبت کند و از رهنمودها و توصیه های پزشک مختص به خود بهره مند شود. فناوری آزمایشگاه هوشمند و سلامت کارت، این امکان را برای دولت الکترونیک فراهم می آورد تا با صرف هزینه کمتر و صرفه جویی در زمان، طرح توسعه سلامت ملی را پوشش بخشد و همراه با کاهش هزینه های جانبی خدمات پزشکی و درمانی، امکان انجام طرح آزمایش های پزشکی دوره ای ملی و ایجاد پرونده های پویای پزشکی را فراهم آورد و در این راستا راهبردهای های مناسب جهت پیشگیری در زمان مناسب فراهم سازد.

    کلیدواژگان: سلامت الکترونیکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کارت هوشمند سلامت، سامانه آزمایشگاه هوشمندریا، تراشه ی آی بی بی سی
  • سمیرا زروندی، حسینعلی رفیعی صفحه 78

    امروزه نیاز به دانش و منابع مستدل علمی و فرهنگی نه تنها در بین فرهیختگان و دانش پژوهان احساس می شود بلکه این نیاز در بین اقشار مختلف جوامع دنیا نیز مشهود است. به دنبال افزایش آگاهی های مردم لازم است تا منابع مورد نیاز بطور رایگان و بدون محدودیت زمانی و مکانی در دسترس آنها قرار گیرد. این نیاز عمومی موجب شده تا یک کتابخانه دیجیتالی جهانی مجهز به چندین زبان در فضای مجازی اینترنت راه اندازی شود. کتابخانه دیجیتالی جهانی سعی بر این داشته تا قدمی موثر در راستای دسترسی آسان و متمرکز به چنین منابعی به خصوص تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی برداشته شود. در این نوشته تلاش بر معرفی اجمالی این کتابخانه و ذکر برخی از ویژگی های آن می باشد.

    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتالی جهانی، فضای مجازی اینترنت، عدم محدودیت زمانی و مکانی
|
  • MohammadReza Aref Page 3

    In order to help policy-making, planning, promotion and reform of science and technology models in the country, Foundation for the Advancement of Science and Technology in Iran (FAST-IRAN) was established in 2007 by a group of distinguished professors, in the form of an independent and non-governmental foundation. The various scientific and research programs defined for FAST-IRAN, including: assistance to scientific policy-making, scientific futures research, scientometrics, studies related to emerging sciences, new technologies, ranking of Asian universities, the establishing the Bioinformatics Section with the participation of specialized members. The defined plans and projects are expected to help create a new wave of scientific mobility in the country. Another important activity of FAST-IRAN is the preparation and publishing of journal which is named “Science Cultivation”. The first issue of this journal presented to the scientific community with satisfaction. The aim of journal is the publishing the science and technology policy, assisting the scientific decision-making centers, as well as orienting elites, researchers and those interested in scientific, research and technological innovations. This journal intends to provide the background and conditions for cultivation of science via the new scientific topics that have been less addressed. The selection of capable scientific and executive editorial staff indicates the goal of bright scientific horizons and high effectiveness in the process of culture-making, policy-making and planning of scientific and technological affairs. We invite the scientific communities and those interested in the development of the country to provide their idea and papers for publishing in Science Cultivation with their scientific and spiritual assistance.

    Keywords: FAST-IRAN, goals of establishing Science cultivation journal, Policy-making, Planning, Promotion
  • AliAkbar Moosavi Movahedi Page 4

    Today, science is a social institution and the administration of the country needs to cultivate the science in governmental and non-governmental organizations. Science is implantable and needs to be cultivated in the minds of the people in order to develop a knowledge-based culture. To achieve this goal, it is necessary to establish foundations and associations for the cultivation of science to support knowledge in the country. The cultivation and institution of popular science in the countries are mainly emerged from the private sector which have been established and survived. The issue of science cultivation is so important that it has spread scientific thinking and rationalism in the society. It paves the way for scientific growth and development in the society. The establishment of institution for the cultivation of science is a fundamental movement for sustainable development and progress of the country based on knowledge. It is noteworthy that in the present era in the countries of the world, a large part of scientific development is done with the support and investment of people and non-governmental organizations, in Iran if this issue is cultured, a solution to provide the support of scientific development. Charitable organizations supporting science and foundations and associations for the promotion and advancement of science can solve part of the society's problems on the basis of knowledge by consulting with scientists and scientific pioneers. These institutions can support fundamental and applied research in the area such as: recognizing a disease and eradicate it from society (disease-based), research on a specific issue needed by society such as earthquake issue (subject-based), precursors and training talented human resources among the deprived spectrum of society (elite-centered). Perhaps aforementioned activities will cause people to be more willing, motivated and open-minded to provide financial support and fulfill their benevolent intentions. In order to implement the general policies of Article 44 of the Iran Constitution, the establishment of non-governmental institutions in the promotion of science with the financial support of non-governmental sectors is emphasized. Due to the importance of cultivation of science in the country, this journal has been named "Science Cultivation " in order to penetration fast in the society under the banner of this name and also to promote this idea everywhere in Iran.

    Keywords: Editorial words, social institution, cultivate the science
  • A. A. Saboury* Page 6

    Using number of Iranian indexes in institute for scientific information (ISI), the contribution of Iran in the science production has been changed from 0. 82 percent in 2008 to 1. 01 percent in 2009, therefore; Iran›s contribution in science production increased to 0. 19 percent. The total number of indexes in 2009 in compare of the global rate has been improved to%1. 5; however, Iran has been improved %25. In this year, the number of Iranian scientific documents indexes is %1. 14) 16483 of the world value) in science, %0. 42) 934 of the world value) in social sciences, %0. 05) 66 of the world value) in art and humanity sciences and %1. 01) 16975 of the world value). The number of Iranian indexes in 2009 has been improved %25 in compare with the previous year, which is the half value of improvement in %50) 2008) in relation to 2007. «Chemistry, Multidisciplinary» has the first position of productive in science as before years and «Materials Science, Multidisciplinary» and «Engineering, Electrical & Electronic» were improved to the second and third positions. In 2009, University of Tehran, Tehran University of Medical Science and Sharif University of Technology are the first, second and third productive in science by 1442, 1801 and 1059 documents indexed in ISI, respectively.

    Keywords: Science Production, Number of Papers, Scientific Growth, ISI, Iran
  • H. Arasteh*, T. Asfandiari Page 11

    Principal challenges on the way of higher education development in twentieth century caused inclination toward privatization of higher education in developing countries. In past two decades, information based economy, population mixed changes, increasing of public’ prosperity for education, development of new technologies, convergence of modern organizations and diminishing public trust in performance and effectiveness of governments are the main reasons for privatization of higher education. The article of I.R. of Iran’s constitution predicted extensive privatization and development of privatizing higher education tented in Third Development Plan, but due to some obstacles and limitations privatization of higher education did not occurred meaningfully. This article begins with a review of privatization in higher literature. Afterwards, strategies and policies considered in privatization are discussed. In conclusion, by reviewing current status and barriers in higher education privatization in Iran, the authors pose some recommendations.

    Keywords: Privatization, Higher Education, Tuitions, Donations, Iran
  • S. Mousavi Doust*, H. Founodi Page 21

    Rapid advances in knowledge and increasing volume of published articles on the one hand and fast and easy retrieval of information via internet access on the other hand have caused the formation of a phenomenon called as plagiarism. Prevalence of this complex seems that is not a new happening among academic society and brings about problems and arguments at different levels. Many of the authorities believe that lack of information about this academic misconduct is the most important factor in occurrence of this issue. The problem is that how is possible not to plagiarize the ideas and writing of the others and also make use of them. It is possible to avoid plagiarism through application of some simple principles and respecting to rights of the others. The main goal of this article is to provide more information and guidance about plagiarism.

    Keywords: Plagiarism, Reference, Detection Strategy
  • M.Shiri, M.A. Zolfigol* Page 30

    A direct relationship between university and industry with regard to application of research results is an important issue in Iran›s research and development policies. One of the routes of global research development is to introduce, establish and grow the private research centers. These establishments can organize the research in universities in way of being at the service of industries. Such attempts can also improve the growth of national services and reduces the elites› migration. This paper introduces top agencies in research and development in different countries to offer best practice models to scientific authorities of IR. Iran.

    Keywords: R, D Centers, Industry, University Linkage, Technology Production, Commercialization of Research, Technology Sales
  • M.Bohlooli* Page 36

    After the industrial revolution, the science and technology developed rapidly in entire world and the issue of ethics in science and technology was existed in parallel. Moral concerns was profundity by events such as the first atomic bomb explosion, genetic progress and achieve the human genetic map and caused ethical movement in the world. A branch of ethics was organized as professional ethics and several committees formed to support ethics. Concurrently, issues of ethics in science and technology enter to academic environment and many universities in the world attention to teaching ethics and they were presented ethical courses at various levels at the Universities. Although the move toward ethics in science and technology was started but there is a long way to be ideal. At the present many problems are growing, such as simulations, genetic manipulation in humans, animals and plants, not the insure tests for drugs safety, environmental degradation, weapons of mass destruction and other happens. It is essential to create a legislative and supervisory institution in the world to hint and control the unethical research and technology.

    Keywords: Ethics in Science, Technology, Bioethics, Computer Ethics, Human Simulation Ethics, the Ethics Courses, International Legislative Institutions in Ethics
  • Sh. Ariaeenejad*, K.Kavousi Page 43

    Independent research works reveal the existence of rhythmic oscillations in various natural phenomena which are convertible to musical compositions in different ways. In this work a brief survey on extracted music from biological sequences such as DNA and its mysterious products «proteins» has been presented. In this regard two dominant aspects are investigated, the inspired music from DNA and the inspired music from protein sequences. In the first aspect, different methods based on infrared frequencies of DNA nucleotide bases and in the second point of view, the methods which use protein sequences for composing music are described. Among the related methods, using Morse code theory for protein sonification is explained with more details. These methods help us to understand how it is possible to convey information from molecular biological sequences to human kind ears. Final section discuses about possible physiological manifestations through natural phenomena and molecular biological sequences and explains our perception from closely related links between nature and music.

    Keywords: DNA Music, Protein Music, Biological Sequence
  • S. Naderi, Jolodar, A. A. Saboury* Page 51

    This paper is a report of Science-Metrix of Canada in 2010, which has been translated to the Persian language without any interference and possession. Although the content of this paper is very interesting; however, in some cases, for examples the number of martyrs in imposed war and also the relationship between any researches with the nuclear research in Iran are not compatible with the opinions of interpreters. The original English text of this paper has been taken from the internet site of www. science-metrix.com/30years-paper.

    Keywords: Science Movement, fall, Rise of Knowledge Creation, Scientomertics, Regional Scientific Movements
  • Mohsen Ghasemi Aliabad Page 66

    The journal «Science» (December 18, volume 326, issue 5960, page 1608 – 1598) reported the great scientific achievements of the previous year in a top ten list, that encompasses a wide range of scientific discoveries from paleontology to aerospace world. Science as one of the most distinguished scientific journals of the world publishes “The Top Ten List” at the beginning of each year. This year the list provides a deep insight into DNA, nanoparticles, aerospace and paleontology. This paper introduces these top 10 great scientific achievements in 2009.

    Keywords: nanoparticles, Aerospace, Paleontology, RD the Oldest Human. 12
  • Jamshidkhan Chamani Sahar Ajab Shir Page 72

    This report describes how a rural in an abandoned village supported by ICT, an individual may take his blood test in less than 10 minutes, saves his medical data on his health card under the protection of a safe and secure system, then according to his test results, takes practical advises from his specialist doctor. Health card and intelligent laboratory technology provides an ample approximately for the government to improve national health supports and cover up national health projects through reducing time-financial expenses and evaluating dynamic health dossiers. This intelligent laboratory helps taking on-time and suitable strategies for prevention and helps to identify medical needs of every area and allows the decision makes to lamp up with timely and suitable strategies to prevent so many disease as well as identity needed medical card for every distinct.

    Keywords: Electronic Health, ICT (Information, Communication Technology), Intelligent Health Card, Intelligent Laboratory
  • Samira Zarvandi, HossainAli Rafieepour Page 78

    Nowadays scientific and cultural references are needed not only among the students and researchers but also for all rank of societies. To increase the knowledge of people, it is necessary to access freely to required references in every time and places. This general requirement caused the establishment of world digital library (WDL) with multilingual translation in a cyberspace; WDL is going to create an internet-based, easily-accessible collection of the world’s cultural, historical and geological riches which include promoting knowledge of societies and cultural diversity on the web. In this article we introduce this library and some of its treasures.

    Keywords: World Digital Library, Internet Cyberspace, No Limitation of Time Place