فهرست مطالب

نشریه بوم شناسی جنگل های ایران
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ایرج حسن زاد ناورودی *، ادریس قادری صفحات 1-7
    تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر ارتفاع از سطح دریا بر خصوصیات کمی و کیفی بلوط وی ول (Quercus Libani Oliv.) در جنگل های شهرستان مریوان، استان کردستان، انجام شده است. پس از انتخاب منطقه مورد مطالعه و تعیین محدوده آن روی نقشه توپوگرافی، 108 قطعه نمونه دایره ای شکل به مساحت 10 آر در سه رویشگاه که در سه طبقه ارتفاعی 1600-1400، 1800-1600 و 2000-1800 متری از سطح دریا واقع بودند، پیاده شد. در داخل هر قطعه نمونه، مشخصه های موردنظر شامل: قطر برابر سینه، ارتفاع درخت، سطح مقطع، تاج پوشش، کیفیت تنه، تقارن تاج و زادآوری درختان بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین قطر برابر سینه (77/20 سانتی متر)، ارتفاع درختان (6 متر) و سطح مقطح برابر سینه درختان (75/3 متر مربع در هکتار) متعلق به طبقه ارتفاعی 1800-1600 متر از سطح دریا است. میانگین تعداد در هکتار درختان در این محدوده ارتفاعی 92 اصله، سطح تاج پوشش 12% بود و 9/37% درختان، تاج متقارن داشتند. حدود 48% تجدیدحیات منشا شاخه زاد داشته و 52%، دانه زاد بودند. بین خصوصیات مورد مطالعه در طبقه ارتفاعی 1800-1600 متر با طبقه ارتفاعی 1600-1400 اختلاف معنی داری وجود داشت ولی با طبقه ارتفاعی 2000-1800 متر، تفاوت معنی دار نبود. نتایج همچنین نشان داد که درختان وی ول در طبقه ارتفاعی 1800-1600 متر، از نظر خصوصیات کمی و کیفی، وضعیت مناسب تری دارند.
    کلیدواژگان: سطح مقطع، تاج پوشش، قطر برابر سینه، زادآوری، کیفیت تنه
  • مهسا کریمی *، اصغر فلاح صفحات 8-16
    بلوط ایرانی و بنه مهم ترین گونه های درختی جنگل های زاگرس هستند، استفاده بی رویه ساکنین منطقه از این درختان باعث کاهش سطح کمی و کیفی این گونه های ارزشمند و همچنین ایجاد توده های ناهمگن شده است. شناخت الگوی مکانی و اثرات متقابل درختان می تواند کلید راهنمایی برای دخالت های مدیریتی به منظور حفظ، احیاء و توسعه جنگل ها باشد، از طرفی دیگر دخالت مداوم ساکنین منطقه زاگرس در عرصه های جنگلی باعث ایجاد مناطق ناهمگن زیادی شده است که شناخت این عرصه ها را به منظور مدیریت آنها در راستای کاهش اثر دخالت انسان ها امری ضروری می سازد. بنابراین هدف این پژوهش تعیین الگوی مکانی و اثرات متقابل بلوط ایرانی و بنه در عرصه های ناهمگن جنگل های زاگرس می باشد. بدین منظور عرصه ای ناهمگن به مساحت 30 هکتار در جنگل های قلاجه کرمانشاه انتخاب و مورد آماربرداری صددرصد قرار گرفت و نقشه ی نقطه ای درختان بلوط ایرانی و بنه در منطقه ی مورد مطالعه با استفاده از روش فاصله-آزیموت تهیه شد. برای تحلیل الگوی مکانی گونه ها از شکلتک متغیره تابع K2 و برای بررسی اثرات متقابل گونه ها از شکل دومتغیره این تابع استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که درختان بلوط ایرانی و بنه به ترتیب 6/85 و 7/9% از درختان عرصه ی مورد بررسی را به خود اختصاص داده اند و دارای الگوی مختلط هستند، بطوریکه با افزایش فاصله از درختان الگوی مکانی برای بلوط ایرانی از کپه ای به تصادفی و برای بنه از تصادفی به یکنواخت تغییر می کند. تحلیل شکل دومتغیره تابع K2 بیانگر وجود جاذبه در فواصل کمتر از 8 متر و عدم کنش متقابل گونه ها در سایر فواصل است.
    کلیدواژگان: نقشه نقطه ای، توده ناهمگن، روش فاصله، آزیموت، حدود مونت کارلو، الگوی کپه ای
  • محسن گرگندی پور، سید عطا الله حسینی *، احسان عبدی، قوام الدین زاهدی امیری صفحات 17-23
    زمین لغزش ها باعث ایجاد فرایندهای بوم شناختی زیادی در مقیاس محلی در چشم انداز منطقه شامل فرایندهای توالی بوم شناختی می شوند. خصوصیات زمین شناسی زمین لغزش و مدیریت آن ها به عنوان خطرات فیزیکی به خوبی بررسی شده است اما فرآیندهای بوم شناختی که با زمین لغزش ها ایجاد می شوند و ارتباط آنها با اقدامات برای بازسازی پایداری دامنه های ناپایداربه خوبی بررسی نشده است. در این مطالعه خصوصیات فیزیکو شیمیایی و مکانیکی خاک و تنوع زیستی علفی منطقه لغزشی تثبیت شده در پیچ صنوبر جنگل خیرود با منطقه بدون لغزش مجاور خود مقایسه شد. جهت مطالعه وضعیت تنوع زیستی علفی و خصوصیات خاک در دو منطقه مورد مطالعه از قطعات نمونه 2 × 2 متر استفاده شد. برای محاسبه شاخص های تنوع زیستی از نرم افزار PAST و برای مقایسه خصوصیات خاک و وضعیت تنوع زیستی علفی دو منطقه از آزمون t مستقل در نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج آزمون آماری نشان داد که بین خصوصیات شیمیایی خاک و تنوع زیستی علفی مناطق مورد مطالعه اختلاف معنی داری وجود ندارد. نتایج بررسی خصوصیات مکانیکی خاک نشان داد که خاک دو منطقه ریزدانه و لومی رسی است. نتایج به طور کلی نشان داد که منطقه لغزشی تثبیت شده بعد از حدود دو دهه از نظر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و مکانیکی خاک به حالت اولیه قبل از وقوع لغزش برگشته است. بنظر می رسد در چنین مناطقی می توان انتظار داشت شرایط تنوع زیستی علفی فاقد تفاوت معنی دار شود و در آخر اینکه می توان با بستن یا تغییر مسیر جاده های دارای لغزش حاشیه ای به بازگشت برخی خصوصیات خاک به وضعیت مناسب کمک نمود.
    کلیدواژگان: زمین لغزش، تنوع زیستی علفی، خصوصیات خاک، PAST، جنگل خیرود
  • جواد پراغی، مهدی حیدری *، رضا امیدی پور، مجید میراب بالو صفحات 24-36
    شاخص ‏های عددی و شاخص های غیرعددی دو گروه از مهم ترین و پرکاربردترین شاخص های ارزیابی تنوع زیستی در جوامع مختلف هستند. با این وجود کارایی و انتخاب آنها در بوم سازگان های مختلف همواره یکی از مباحث چالش برانگیز بوم شناسی بوده است. در این مطالعه، شاخص های عددی تنوع، غنا و یکنواختی گونه ای و نیز مدل های توزیع فراوانی-رتبه تنوع گونه ای شامل عصای شکسته، لوگ نرمال، سری لگاریتمی و سری هندسی به عنوان شاخص های پارامتریک به تفکیک برای گونه های علفی و چوبی در شرایط فیزیوگرافی مختلف بوم سازگان جنگلی زاگرس محاسبه شد. نتایج نشان داد که از نظر شاخص های عددی تنوع بین موقعیت های مختلف فیزیوگرافی تفاوت معنی داری وجود دارد، به طوریکه تنوع شانون وینر و غنای مارگالف گونه ‏های علفی در جهت شمالی روند مشابهی داشته و بیشترین مقدار این شاخص ها در شیب 0-25 درصد بود و مقدار آنها با افزایش شیب کاهش یافت. در مقابل، تنوع و غنای گونه‏ های چوبی در جهت جنوبی و در شیب بیش از 50 درصد بیشترین بود. نتایج نشان داد که در تمامی موقعیت ها، توزیع فراوانی گونه های علفی بیشتر از مدل سری هندسی که نشان دهنده جوامع با تنوع پایین و شکننده است. در مورد توزیع گونه های چوبی نتایج نشان داد که مدل سری هندسی و عصای شکسته به ترتیب برای جهت دامنه شمالی و جنوبی بهترین مدل بودند.
    کلیدواژگان: مدل سری هندسی، شاخص شانون وینر، بلوط، زاگرس
  • مهندس حسن باهری، مهرداد قدس خواه دریایی *، حسن پوربابایی صفحات 37-46
    این پژوهش اثرات طولانی مدت آتش سوزی بر ترکیب درختان و زادآوری طبیعی در جنگل های لساکوتی تنکابن را 18 سال پس از وقوع آتش سوزی مورد بررسی قرار داد. در هر یک از دو منطقه آتش سوزی شده و آتش سوزی نشده 30 قطعه نمونه 1000 متر مربعی به روش تصادفی-سیستماتیک و با استفاده از شبکه آماربرداری 150 × 100 متر تراکم و قطر برابر سینه درختان و تراکم گونه های درختچه ای و زادآوری برداشت شد. نتایج نشان داد که آتش سوزی ساختار ناهمسال جنگل را تغییر داده است. آتش سوزی در این قسمت از جنگل باعث تغییر ساختار از ناهمسال به همسال نامنظم گردید، و با از بین بردن درختان کم قطر و جایگزین نمودن زادآوری گونه های سایه پسند و مرغوب، سبب دور شدن جنگل از حالت اولیه شده است. آتش سوزی با تغییر در ترکیب جنگل، جنگل خالص راش را به جنگل آمیخته تبدیل کرده است که علاوه بر گونه راش، گونه های ممرز، لور، پلت، کرکف، شیردار، کرب، گیلاس وحشی، ون، بارانک و اوری نیز حضور پیدا کردند. نتایج نشان داد که آتش سوزی باعث کاهش تعداد در هکتار درختان در منطقه آتش سوزی شده شد (02/130 در آتش سوزی شده و 71/236 در آتش سوزی نشده) و از نظر میانگین تعداد در هکتار زادآوری باعث افزایش تراکم گونه ها شد (1765 در آتش سوزی شده و 1283 در آتش سوزی نشده). بین دو منطقه از نظر تراکم درختچه ها نیز اختلاف معنی داری مشاهده شد به طوری که تراکم در منطقه آتش سوزی شده (2/250) بیشتر از آتش سوزی نشده (77/193) بود. با توجه به شرایط منطقه مورد مطالعه، اجرای عملیات پرورشی می تواند باعث بهبود وضعیت ترکیب و تنوع زادآوری شود.
    کلیدواژگان: ساختار جنگل، آتش سوزی، جنگل بالادست، راش، تنکابن
  • سیده زهرا سیدموسوی، جهانگیر محمدی *، شعبان شتایی صفحات 47-55
    در این تحقیق قابلیت داده های لیزر اسکنر هوایی (ALS)در برآورد مساحت تاج پوشش و ارتفاع درختان جنگلی در بخشی از جنگل های طبیعی شصت کلاته گرگان مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه 117 پایه ی درختی از درختان که دارای تاج پوشش مستقل بودنده اند و تداخل تاجی با پایه های مجاور نداشتند به روش تصادفی انتخاب گردیدند. در این مطالعه اطلاعات نوع گونه، ارتفاع، قطر بزرگ و قطر کوچک تاج هر درخت اندازه گیری شد. ارتفاع درختان با استفاده از دستگاه اندازه گیری ارتفاع درخت (Vertex IV) اندازه گیری و موقعیت مراکز درختان با استفاده از سیستم DGPS برداشت شد. پس از حذف تمامی نقاط و تهیه مدل رقومی ارتفاعی زمین و مدل رقومی سطح زمین، جهت تعیین ارتفاع و قطر بزرگ و کوچک تاج پوشش درختان ازنرم افزار Fusion استفاده شد. جهت جداسازی مرز تاج پوشش تک درختان و تهیه پلی گون مرز آن ها از تصاویر دوربین رقومی هوایی UltraCam-D استفاده گردید. نتایج حاصل از روابط رگرسیونی بین ارتفاع و مساحت تاج پوشش درختان اندازه گیری شده با استخراج شده از داده های لیزر اسکنر هوایی نشان داد که ارتفاع و مساحت تاج پوشش درختان به ترتیب با ضرایب تبیین 974/0 و 997/0 برآورد شدند. مقدار درصد میانگین مجذور مربعات خطا ارتفاع و مساحت تاج پوشش درختان به ترتیب 13/6 و 24/7 درصد و میانگین اختلاف بین ارتفاع و مساحت تاج پوشش درختان اندازه گیری شده و استخراج شده از داده های لیزر اسکنر هوایی به ترتیب 72/0 متر و 38/12 مترمربع به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که داده های لیزر اسکنر هوایی قابلیت برآورد ارتفاع و مساحت تاج پوشش درختان دارای تاج مستقل را با دقت بالا دارا هستند.
    کلیدواژگان: ارتفاع تک درختان، داده های لیزر اسکنر هوایی، مساحت تاج پوشش تک درختان، جنگل شصت کلاته گرگان
  • فرشاد کیوان بهجو *، سجاد قنبری صفحات 56-62
    جنگل ها دارای ارزش های زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی بالقوه بالایی هستند که حفاظت از این اکوسیستم و جلوگیری از هرگونه دخل و تصرف غیراصولی در آن حائز اهمیت فراونی می باشد. لذا بالا بودن ارزش اقتصادی کل جنگل ها از جمله جنگل های فندقلو، اهمیت حفاظت مستمر آنها را دو چندان می نماید. جنگل فندقلوی اردبیل جزو جنگل های حفاظتی- تفرجی بوده که عمده محصول فرعی در این منطقه فندق است. هدف از انجام این بررسی ارزیابی درآمد حاصل از تولید فندق و عوامل موثر در مدیریت این محصول در منطقه جنگلی فندقلوی اردبیل
    می باشد. روش این مطالعه به صورت پیمایشی در خصوص محصول فرعی فندق بوده و جامعه آماری آن بهره برداران محصول فندق در منطقه مورد مطالعه می باشد. در این مطالعه تعداد 79 نفر از بهره برداران فندق به صورت تصادفی جهت تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. متغیرهایی از قبیل میزان مصرف، فروش، درامد خانوار در سال، رانت اقتصادی، میزان اشتغال ایجاد شده و غیره محاسبه گردید. بر طبق نتایج، سهم درآمد از ناحیه برداشت میوه نسبت به درآمد کل 3/20 درصد می باشد. میزان سود اقتصادی حاصل از تولید فندق و رانت اقتصادی به ترتیب 1397000 ریال و 8982710 ریال به ازای هر هکتار در سال برآورد گردید. در نهایت ارزش مورد انتظار هر هکتار جنگل از محل برداشت محصول فندق 17965420 ریال به دست آمد. میزان اشتغال سالیانه از محل تولید فندق در منطقه مورد بررسی 19 نفر محاسبه شد. می توان نتیجه گیری نمود که جنگل های فندق با توجه به دارا بودن سهم بالا در درامد بهره برداران باید با توجه به ظرفیت برداشت پایدار بهره برداری و مدیریت گردد.
    کلیدواژگان: ارزش خالص کنونی، ارزش مورد انتظار، درآمد ناخالص، فندق، جنگل فندقلو
|
  • Iraj Hassanzad Navroodi *, Edris Ghaderi Pages 1-7
    The present investigation was aimed to study the qualitative and quantitative characteristics of Lebanon Oak (Quercus libani Olive.) in Marivan city-kordistan. To investigate the effect of altitude on the qualitative and quantitative characteristics of Lebanon Oak, 108 circular plots of 1000 m2 on three elevation classes of 1400-1600, 1600-1800 and 1800-2000 m were designated. Within each plot, the desired characteristics include: trees diameter at the breast height, height of trees, basal area, crown coverage, quality of trunks, crown symmetry and the status of regeneration were studied. Results showed that DBH quantitative and qualitative characteristics of Lebanon oak trees within the altitude of 1600-1800 m above sea level were significantly different compared with trees located in the altitude of 1400-1600 m. The highest mean diameter at breast height (20.77 cm), trees height (6 meters), basal area (3.75 square meters per hectare) were located in the altitudes of 1600-1800 meters above sea level. The average number of trees per hectare and average crown coverage were 92 and 12% in this altitude, respectively. 37.9% of the trees had a symmetrical crown. Also, about 48% and 52% of the tree regeneration were with the coppice and seed origin in this altitude, respectively. The results also showed that no significantly difference was found between the elevation range for 1600-1800 and 1800-2000 and the suitable elevation range of Lebanon Oak trees regarding to the quantitative and qualitative characteristics was 1800-1600 m.
    Keywords: Basal area, Crown coverage, DBH, Regeneration, Trunk quality
  • Mahsa Karimi *, Asghar Fallah Pages 8-16
    Quercus brantii Lindl. and Pistacia atlantica Desf. are the most important tree species in Zagros forests, The abundant use of these trees by the inhabitants of the area has led to a reduction in the quality and quantity of these valuable species, as well as the creation of heterogeneous masses.Recognizing the spatial pattern and the interactions of trees can be a key to managerial interventions for the conservation, restoration and development of forests,On the other hand, the continued involvement of Zagros inhabitants in forest areas has created many heterogeneous areas that make it necessary to recognize these areas in order to manage them in order to reduce the impact of human intervention. Therefore, the aim of this study is to determine the spatial pattern and interactions of Quercus brantii Lindl. and Pistacia atlantica Desf. in heterogeneous masses of Zagros forests. For this purpose, an heterogeneous area of 30 hectares was selected in Kermanshah Qalajeh forests and fully was inventoried, A point map of Quercus brantii Lindl. trees and Pistacia atlantica Desf. in the study area was prepared using a distance-azimuth method. In this study, the spatial pattern and interaction of trees was analyzed using univariate and bivariate K2 function. The results of this study showed that Quercus brantii Lindl. trees and Pistacia atlantica Desf. are 85.6% and 9.7% of the trees in the studied area and have a mixed pattern. Spatial pattern of Quercus brantii Lindl. and Pistacia atlantica Desf. changes from clumped to random and from random to uniform with increasing of distance, respectively. Analysis of K2 bivariate function showed attraction in distances of less than 8 meters and the non-interaction of species in other distances.
    Keywords: Point map, Heterogeneous mass, Distance, azimuth method, Monte, Carlo range, Clumped pattern
  • Mohsen Gorgandi Pour, Seyed Ataollah Hosseini *, Ehsan Abdi, Ghavamodin Zahedi Amiri Pages 17-23
    Landslides caused many ecological processes at landscape to local scales, including the ecological succession processes. The landslides geological characteristics and their management as physical risks are truly documented but the ecological processes that are caused by landslides and their relations to efforts to restore stability to unstable slopes, have not been well studied. In this study, soil mechanical, physical and chemical properties and herbaceous biodiversity of stabilized sliding area in Kheyrud Forest were compared to adjacent non-slide area. To study the properties of soil and herbaceous biodiversity in two areas were used 2×2 m plots. Past software was used to calculate biodiversity indexes and independent t-test in spss was used in order to compare biodiversity indexed and soil. No significant difference was found between soil chemical characteristics and herbaceous diversity in two areas. Results of soil mechanical properties showed that soil of the areas is fine-grained and clay loam (CL). Results generally showed that stabilized sliding area has returned to the original state before the landslide in terms of soil mechanical, physical and chemical properties after about two decades. It seems that in such areas it can be expected that the conditions of biodiversity of the grass are meaningless, and finally, by closing or redirecting the marginal slopes, some soil characteristics can be restored to the proper condition.
    Keywords: Landslide, Herbaceous biodiversity, Soil properties, PAST, Kheyrud Forest
  • Javad Cheraghi, Mehdi Heydari *, Reza Omidipour, Majid Mirab Balo Pages 24-36
    Numerical and parametrical indices are two of the most important and most widely used indices for assessing biodiversity in different societies. Nevertheless, their efficiency and selection in various ecosystems has always been one of the challenging issues of ecology. In this study, the numerical indices of diversity, richness and eveness, as well as abundance–ranking distribution models including broken stick, log normal, log series and geometric series as parametrical indices of diversity were calculated seperatly for herbaceous and woody species in different physiogrphic conditions in zagros forest ecosystem. Results showed that there was significant different between various physiographic conditions in term of numerical indices as the Shannon-Wiener diversity and Margalef richness indices of herbaceous species in the northern aspect have a similar trend and the highest values ​​of these indices were on slope of 0-25% and their values decreased with increasing slope. In contrast, the diversity and richness of woody species was higher in south aspect and slope more than 50%. The results showed that, in all physiographic situations, the frequency distribution of herbaceous species is more consistent with the geometric series model which indicates low biodiversity and fragile communities. In the case of the woody species frequency distribution, results showed that the log series and broken stick were the best models on north and south-facing slopes respectively.
    Keywords: Geometric series model, Shannon Wiener index, Oak, Zagros
  • Hassan Baheri Eng., Mehrdad Ghodskhah Daryaei *, Hassan Pourbabaei Pages 37-46
    This current research was investigated the long – term effects of fire on vegetation and regeneration of beech (Fagus orientalis L.) in the mountain forest in Lesakoti forests in Tonekabon city in north of Iran. In both of burnt and unburnt areas, 30 plots 1000m2 and in total 60 sampling plots were identified using random-systematic 100 m × 150 m grid and density and DBH of trees and density of shrub and regeneration were recorded. Results indicated that the fire has changed the forest uneven aged structure to irregular even aged structure in burned area, and by destroying of low diameter trees and establishment of more light demanding species instead of shade tolerant species, changed primary situation of the burned area. The fire has changed forest tree composition from pure stands to mixed stands as the species of Carpinus betulus, Carpinus orientalis, Acer velutinum, Acer platanoides, Acer cappadocicum, Acer campester, Cerasus avium, Fraxhnus excelsior and Quercus macranthera were appeared. The result showed that fire decreased tree density in the burned area (130.02 in burned area and 236.71 in unburned area). There was significant difference as total density of regeneration between burned and unburned areas (1765 in burned area and 1283 in unburned area), and for each species regeneration there was significant difference. There was significant difference in density of shrubs between two areas, so that density of shrubs in burned area (250.02) was more than unburned area (193.77). According to the conditions of the study area, the implementation of silvicultural operations can improve the regeneration composition and density condition.
    Keywords: Beech, Fire, Forest Structure, Tonekabon, Upland
  • Zahra Seyed Mousavi Sayedeh, Jahangir Mohammadi *, Shaban Shataee Pages 47-55
    The present study eas aimed to evaluate the potential of ALS data in estimation of individual canopy cover area and tree heights for the part of Shast Kalate of Gorgan. In this study 117 tree that located in dominant forest story and without overlay with adjacent trees, were selected. Center coordinates of sample trees were determined using DGPS system. Individual canopy area and tree heights were extracted using in Fusion software. UltraCam-D images were used to separating the canopy border of a single tree and produce a tree polygon. The result of linear regression between individual canopy area and tree heights in the field measurement and ALS data were yielded coefficients of determination , (0.974 and 0.997); RMSE% (6.13 and 7.24) respectively. Mean differences between individual canopy area and tree heights of field measurement and ALS data were achieved 0.72 m and 12.8 . Therefore the results of this study showed that ALS data are capable of estimating of individual canopy and tree heights with high accuracy.
    Keywords: Airborne Laser Scanning data, Height at individual, canopy Individual area, Shast, Kalate forests of Gorgan
  • Farshad Keyvan Behju Dr. *, Sajad Ghanbari Dr Pages 56-62
    Forests have high environmental, economic and social potential values. Therefore, it is important to protect this ecosystem and prevent any unauthorized interference. The high economic value of forests, including Fandoglu forests, increases the importance of their conservation, in particular their continuous conservation. Ardabil Fandoglu forest is one of the most protective recreational forests in the area. The main collected product of this area is hazelnut. The purpose of this study was to evaluate the income from hazelnut production and the factors influencing the management of this species in this area. The method of this research was a survey of hazelnut and the statistical population of this research includes hazelnut producers in that area. A total of 79 randomly selected hazelnut harvesters were selected to complete the questionnaire. The estimated variables were amount on consumption, sale, economic rent, annual household income, employment and etc. Share of hazelnut income in total household income was 20.3 percent. According to the results, the economic profit and economic rent of hazelnuts was 1397000 rials and 8982710 rials per hectare per year, respectively. Finally, the expectation forest value per hectare from ​​hazelnut production was 17965420 rials. The annual employment amount of the hazelnut production was 19 persons. It has been concluded according the high economical importance of this species at the household economy, it is important to manage this area with consideration of the sustainable harvest rate.
    Keywords: Faduglu forest, Expectation value, Gross income, Hazelnut, Net present value