فهرست مطالب

مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ردیابی و همانند سازی شکل گیری پوسته خشک در فرایند چوب خشک کنی با بهره گیری از طیف سنجی با اشعه x
    اصغر طارمیان*، مهدی فائزی پور صفحات 1-11
    در این پژوهش، شکل گیری و پسروی پوسته خشک در ضخامت تخته های راش و نوئل طی خشک شدن با بهره گیری از روش طیف سنجی با اشعه x بررسی شد. چهار سطح از شش سطح تخته ها با ضخامت 25 میلی متر با رزین اپوکسی اندود شد تا شار رطوبت تنها در جهت ضخامت انجام گیرد. از روش خشک کردن با روش جابجایی هوای گرم در دمای خشک 60 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 70% برای خشک کردن تخته ها بهره گیری شد و عملیات اسکن نیز هر یک ساعت تا رسیدن پوسته خشک به مغز تخته ها انجام شد.
    نتایج نشان داد که پوسته خشک در راش سریع تر از نوئل شکل می گیرد ولی زمان رسیدن آن به مغز تخته ها در تخته نوئل سریع تر است. همچنین، الگوی گسترش ضخامت پوسته خشک در دو گونه متفاوت بود بدینگونه که در کاج نوئل در آغاز با یک شرایط پایدار همراه بود که ناشی از جریان توده ای سریع آب آزاد در آن نسبت به راش است. به طور کلی می توان گفت که عامل کنترل کننده در رسیدن پوسته خشک به مغز تخته ها، ضریب انتشار چوب نسبت به عبور بخارآب است، نه ضریب نفوذپذیری آن.
    کلیدواژگان: پوسته خشک، طیف سنجی با اشعه x، جریان توده ای، ضریب انتشار، چوب خشک کنی
  • بررسی چگونگی تدوین برنامه خشک کردن چوب تبریزی (Populus nigra) به ضخامت اسمی 5 سانتی متر
    سهراب رحیمی، قنبر ابراهیمی، داوود پارساپژوه، اصغر طارمیان*، ایرج منصوریار صفحات 13-25
    چوب صنوبر (تبریزی) (Popoulus nigra) با برش تجاری به ضخامت 5 سانتی متر از منطقه طالقان واقع در غرب کرج، تحت سه برنامه مختلف شامل T8-F4 (برنامه پیشنهادی FPL[1] برای تبریزی) T9-F4، T8-F5 به منظور دستیابی به مطلوب ترین برنامه کوره به گونه ای که کیفیت چوب را در حد مطلوب حفظ کند تا رطوبت نهایی 2±11 درصد خشک شد.
    دمای خشک اولیه در سه برنامه به ترتیب 54، 54 و 60 درجه سلسیوس و دمای خشک نهایی به ترتیب 82، 82 و 71 درجه سلسیوس منظور شد. شدت پیچ خوردگی ها، شان عسلی و ترک های سطحی در تخته های خشک شده اندازه گیری شد و تجزیه و تحلیل نتایج انجام شد. بررسی نتایج نشان داد که در هر سه برنامه میزان تغییرات معایب ایجاد شده در چوب های خشک شده نسبت به پیش از خشک کردن در دامنه قابل قبول مشخصه های کمی و کیفی قرار دارد ولی در برنامه T9 -F4عیب شان عسلی که بسیار با اهمیت بوده و تا اندازه زیادی از کیفیت تخته ها می کاهد کمتر از دیگر برنامه ها دیده شد؛ در حالی که در مورد دیگر عیب ها تفاوت محسوسی به چشم نخورد. لذا، برنامه T9 -F4 به عنوان برنامه بهینه توصیه می شود. در ضمن اعمال تیمار متعادل سازی به مدت 24 ساعت نیز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: برنامه کوره، خشک کردن، تبریزی، چوب، عیب های چوب خشک کنی
  • ارزیابی اثر پیش تیمار گرمایی و افزودن غیرهمزمان مواد شیمیایی روی کارایی رنگبری با پراکسید هیدروژن خمیر کاغذ CMP
    ربیع بهروز*، سمیه قاسمی* صفحات 27-36
    این تحقیق با هدف بررسی اثر پیش تیمار گرمایی و افزودن غیر همزمان مواد شیمیایی در رنگبری خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی(CMP) مخلوط پهن برگان با پراکسید هیدروژن صورت گرفت. پیش از مرحله رنگبری با پراکسید هیدروژن، در مرحله Q از ماده کی لیت ساز DTPA به منظور حذف فلزهای واسطه موجود در خمیرهای مورد آزمایش با شرایط یکسان برای کلیه نمونه ها استفاده شد. عملیات رنگبری پراکسید هیدروژن با سه فرایند متفاوت: افزودن همزمان مواد شیمیایی رنگبری (فرایند متداول)، افزودن غیر همزمان مواد شیمیایی رنگبری و افزودن غیر همزمان مواد شیمیایی رنگبری با اعمال پیش تیمار گرمایی در دو سطح 2 و 3 درصد پراکسید هیدروژن و با نسبت NaOH/H2O2 به ترتیب 8/0 و 7/0، با افزودن 3% سیلیکات سدیم در دمای 70 درجه سلسیوس و به مدت 150 دقیقه و در خشکی 10 درصد انجام شد.
    نتایج بدست آمده از اندازه گیری ویژگی های نوری و فیزیکی کاغذهای دست ساز نشان داد که در کلیه تیمارها در میزان همانند پراکسید، افزودن غیرهمزمان مواد شیمیایی به همراه پیش تیمار گرمایی (فرایند شماره 3) سبب بهبود بیشتر روشنی و تراکم خمیر کاغذ شده است. همچنین میزان ماتی، زردی و ضخامت خمیرهای حاصل از این فرایند نیز کمتر از دو فرایند دیگر بوده است. با استفاده از این فرایند برای رسیدن به روشنی معین، پراکسید هیدروژن کمتری مورد نیاز می باشد، بنابراین با استفاده از فرایند رنگبری اصلاح شده می توان با کاهش مصرف پراکسید به میزان 1 درصد و قلیا به میزان 8/23 درصد، ضمن رسیدن به روشنی معین در مصرف مواد شیمیایی صرفه جویی کرد. همچنین بار آلودگی پساب (COD) حاصل از این فرایند در هر دو سطح استفاده از پراکسید نسبت به دو فرایند دیگر کمتر بوده و بنابراین سبب کاهش آلودگی های زیست محیطی و نیز هزینه های مربوط به تصفیه پساب می شود.
    کلیدواژگان: خمیر کاغذ CMP، پراکسید هیدروژن، پیش تیمار گرمایی، افزودن غیر همزمان مواد شیمیایی، بار اکسیژن خواهی شیمیایی (COD)
  • بررسی واردات چوب و کاغذ و فرآورده های آنها در جهان و ایران از 1377 تا 1386
    علی بیات کشکولی صفحات 37-54
    کشورهای برتر واردکننده فرآورده های چوب و کاغذ جهان با این بررسی مشخص می شود. شناسایی این کشورها اهمیت زیادی در تجارت این فرآورده ها دارند. حال پرسش اساسی این است که وضعیت واردات انواع فرآورده های چوب وکاغذ در مناطق مختلف جهان چگونه است و در این باره کدام کشورها مهم می باشند؟ رتبه بندی مناطق مختلف جهان با محاسبه درصد و میانگین میزان واردات انواع فرآورده های آن ها و همچنین بر پایه آمار ده ساله (1377 الی 1386) انتشار یافته سازمان (فائو) انجام شد. نرخ تغییر درصد و میزان واردات سالانه بر پایه فرمول پرداخت یکبار محاسبه شد و از ضریب تبیین برای تعیین همبستگی افزایشی قیمت وارداتی استفاده شد. نتایج نشان می دهد که واردات بیشتر فرآورده ها روند افزایشی داشته است و با نوسان کم، بازار پایداری داشته اند. چین و آلمان مهم ترین واردکننده جهان می باشد و کشورهایی مانند فرانسه-ایتالیا، ژاپن، کانادا- بلژیک- هلند، اتریش، جمهوری کره، مکزیک و دانمارک واردکنندگان برتر بعدی می باشند. سرعت رشد واردات کشورهای آسیایی بیشتر از دیگر قاره ها بوده است. کارآمدی واردات چوب و کاغذ ایران به خاطر رتبه بالای آن در فرآورده های با ارزش افزوده زیاد، پایین است. رویدادهای سیاسی پس از 1380 و افزایش قیمت انرژی باعث افزایش واردات با قیمت بیشتر شده است و روند قیمت ها با ضریب تبیین بالا افزایشی می باشد.
    کلیدواژگان: واردات جهانی، فرآورده های چوب و کاغذ، واردکنندگان برتر
  • تعیین شاخص های موثر در انتخاب محل استقرار واحدهای چوب خشک کنی کوره در کشور با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
    رحیم محبی گرگری، مجید عزیزی، اعظم دخت صفی صمغ آبادی، اصغر طارمیان صفحات 55-67
    تعیین شاخص های موثر در انتخاب محل استقرار واحدهای چوب خشک کنی کوره در کشور هدف این بررسی بوده است. برای این منظور، پس از بررسی های میدانی و بازدید از واحدهای مستقر در کشور 5 گروه عمده “مواد و محصولات، نیازهای زیر ساختی، فنی و انسانی، اقتصادی و مالی و قوانین و مقررات” و 35 شاخص مهم شناسایی شدند. درجه اهمیت (وزن) این شاخص ها با دریافت و اعمال نظر کارشناسان کلان نگر در بخش صنایع چوب و چوب خشک کنی و استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) تعیین شدند. نتایج نشان می دهد از بین 35 شاخص تاثیرگذار در انتخاب محل استقرار واحدها، به ترتیب شاخص های کیفیت مواد اولیه (152/0)، هزینه خرید مواد اولیه (118/0)، هزینه زمین (105/0)، سوددهی (067/0)، اطمینان از عرضه مواد اولیه(061/0) و میزان فروش(057/0) در بالاترین درجه و اولویت قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: شاخص موثر، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، درجه اهمیت، شاخص، چوب خشک کنی در کوره
  • بررسی امکان استفاده از نانو زایکوسیل و نانورس سدیم مونت موریلونیت برای کاهش جذب آب در MDF
    رضا زاهدشیجانی، هادی غلامیان* صفحات 69-81
    در این مطالعه، امکان استفاده از نانومواد زایکوسیل و رس برای کاهش جذب آب تخته فیبر با تراکم (دانسیته) متوسط (MDF) مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، یک گروه از تخته فیبر ها با نانوزایکوسیل پوشش داده شد و در گروه دیگر از نانورس در فرآیند تولید و ساخت تخته فیبر استفاده شد. سپس جذب آب و واکشیدگی ضخامت تخته فیبرها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای شناسایی ساختار تخته فیبر، از آزمون پراش اشعه ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. نتایج آزمون های مختلف، تاثیر بهینه نانوزایکوسیل بر ویژگی های مقاومت به جذب آب تخته فیبر را نشان دادند. نانوزایکوسیل جذب آب را به میزان 90 درصد کاهش داد بدین جهت که نانوزایکوسیل توانست سطح تخته فیبر را اصلاح کرده و به آن ویژگی آب گریزی بخشد. درباره تاثیر نانورس، تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نیز آزمون XRD، پخش شدگی و لایه لایه شدن مناسب نانورس را در تخته فیبر اصلاح شده تایید نمودند. جذب آب با افزایش میزان نانورس کاهش یافت. نانورس تاثیری بر واکشیدگی ضخامت نداشت.
    کلیدواژگان: تخته فیبر با تراکم (دانسیته) متوسط (MDF)، نانوزایکوسیل، نانورس، جذب آب
  • بررسی ویژگی های صوتی کامپوزیت های الیاف کربن و رزین پلی استر و مقایسه نتایج حاصله با چوب درختان صنوبر، گردو و راش
    امیر سهیل پیرایش فر، سید یحیی موسوی، محمد مهدی جلیلی* صفحات 83-101
    در این پژوهش با توجه قابلیت های بسیار زیاد کامپوزیت های پلیمری برای جایگزینی چوب در ساخت آلات موسیقی، ویژگی های صوتی کامپوزیت های الیاف کربن- رزین پلی استر مانند مدول کشسانی (الاستیک)، ضریب صوتی، عامل کارایی تبدیل صوت و دیگر عامل های مرتبط با استفاده از آزمون های غیر مخرب ارتعاش آزاد طولی و ارتعاش آزاد خمشی و ارتعاش اجباری مورد بررسی قرار گرفت. به منظور درک بهتر نتایج بدست آمده، سه نمونه چوبی از درختان صنوبر، گردو و راش (که کاربرد بسیار زیادی در ساخت آلات موسیقی مانند گیتار، ویلون، سنتور، بربط و... دارند) به عنوان نمونه های شاهد گزینش شده و کلیه آزمون ها به عینه بر روی آنها نیز انجام شد. مقایسه نتایج نشان داد که کامپوزیت های ساخته شده دارای ویژگی های ارتعاشی و صوتی بسیار ویژه و حتی فراتر از چوب درختان صنوبر، گردو و راش می باشند، به طوری که میزان سرعت فراصوت و مدول کشسانی ویژه در جهت طولی نمونه های کامپوزیتی به ترتیب در حدود 11300 متر بر ثانیه و 130 گیگا پاسکال و بسیار فراتر از نمونه های چوبی بوده است. میزان ضریب صوتی نمونه های کامپوزیتی نیز مطلوب و تا حدودی برابر با نمونه های چوبی است. نتایج میرایی بدست آمده در نمونه های کامپوزیتی نیز بسیار مطلوب و حتی شگفت انگیز گزارش شد.
    کلیدواژگان: الیاف کربن، رزین پلی استر، مدول کشسانی، ضریب صوتی، چوب درخت صنوبر، چوب درخت گردو، چوب درخت راش
  • اثر روش اختلاط لیگنین روی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی مواد مرکب آرد چوب- پلی پروپیلن
    ربیع بهروز*، حامد یونسی کردخیلی، سعید کاظمی نجفی صفحات 103-113
    در این پژوهش اثر دو روش اختلاط لیگنین کرافت روی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی مواد مرکب آرد چوب- پلی پروپیلن مورد بررسی قرار گرفت. لیگنین کرافت مورد نیاز از لیکور سیاه با روش اسیدی استخراج و با نسبت های 2، 5 و 10 درصد (بر پایه وزن خشک آرد چوب) به دو روش فیزیکی و شیمیایی با آرد چوب مخلوط شد. از اختلاط آرد چوب تیمارشده با لیگنین و پلی پروپیلن در دو حالت بود و نبود سازگارکننده MAPP صفحه های چوب- پلاستیک به روش پرس گرم ساخته شدند. سپس نمونه های آزمونی تهیه و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی مورد نظر در این تحقیق بر پایه استانداردهای مربوطه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که افزودن لیگنین در ترکیب مواد مرکب در شرایط بود و نبود MAPP در هر دو روش اختلاط باعث کاهش جذب آب این مواد شده است. همچنین در شرایط بود و نبود MAPP با افزایش میزان لیگنین از 2 به 10 درصد مقاومت به ضربه در هر دو روش اختلاط فیزیکی و شیمیایی افزایش پیدا کرده است. در مورد مقاومت خمشی مواد مرکب تولید شده، نتایج بیانگر آن است که بدون بودن MAPP تغییرات این مقاومت بسته به روش اختلاط متفاوت بوده است به گونه ای که در اثر اختلاط فیزیکی با افزایش میزان لیگنین این مقاومت کاهش و در اثر اختلاط شیمیایی، افزایش یافته است. به طور کلی تغییرات مقاومت خمشی در بود MAPP نیز در هر دو روش اختلاط افزایشی بوده است. اما نکته جالب توجه اینکه بیشترین میزان مقاومت خمشی با استفاده از 5 درصد لیگنین، روش اختلاط فیزیکی و در بود MAPP بدست آمده است.
    کلیدواژگان: مواد مرکب چوب، پلاستیک، سازگارکننده، لیگنین کرافت، اختلاط فیزیکی، اختلاط شیمیایی
  • طراحی، ساخت و ارزیابی عملکرد دستگاه اندازه گیری ضریب هدایت گرمایی چوب با بهره گیری از لوله های گرمایی صفحه تخت
    سیدمعین رسولی نژادموسوی*، محمد لایقی، صابر لطفی صفحات 115-123
    در این پ‍ژوهش فرآیند، ساخت و عملکرد دستگاه اندازه گیری ضریب هدایت گرمایی چوب، با نوآوری استفاده از لوله های گرمایی صفحه تخت، تشریح و ارزیابی می شود. ضریب هدایت گرمایی در این دستگاه بنابه قانون فوریه و برابر با آیین نامه ASTM[1] C177، در چندین شار گرمایی به دست می آید. سپس بارسم نمودار تغییرات ضریب هدایت گرمایی برحسب دمای میانگین، می توان به معادله ای برای یافتن ضریب هدایت گرمایی آزمونه درمحدوده دمایی مشخص رسید. در این تحقیق ضریب هدایت گرمایی چوب ممرز که از شمال ایران تهیه شده است اندازه گیری شده تا روند به دست آوردن معادله ضریب هدایت گرمایی برای یک آزمونه توسط این دستگاه مشخص شود. نتایج این تحقیق نشان داده است که ضریب هدایت گرمایی ممرز به طور خطی با دما افزایش می یابد. همچنین دیده شد که استفاده از لوله های گرمایی صفحه تخت باعث توزیع یکنواخت تر شار گرمایی ورودی بر روی سطح آزمونه ها می شودکه علاوه بر افزایش دقت،زمان رسیدن به شرایط ماندگار[2]، کاهش می یابد و به دست آوردن ضریب هدایت گرمایی تسریع می شود، که این امر منجر به کاهش مصرف انرژی و زمان آزمایش خواهد شد.
    کلیدواژگان: ساخت، دستگاه اندازه گیری ضریب هدایت گرمایی، لوله گرمایی صفحه تخت، قانون فوریه، چوب
|
  • Tracking and Simulation of Dry Shell Formation in a Wood Drying Process by X-ray Spectroscopy
    Asghar Taremian*, Mehdi Faezipour Pages 1-11
    In this research، dry shell formation and receding of evaporation front through the thickness of beech and spruce boards were investigated during drying using X-ray spectroscopy. Four surfaces of the boards were coated using epoxy resin to limit moisture flux through the board thickness. The boards were dried using a convectional drying method under the temperature of 60°C and relative humidity of 70%. The scanning process was conducted once in an hour during drying until the dry shell reached the core layer of the boards. The results revealed that the dry shell was formed faster in the beech board in comparison with the spruce one; however، it reached the core layer of the spruce board in a shorter time. In addition، the pattern of dry shell formation was found to be different between the boards; a steady-state condition as a result of faster bulk flow of free water was observed during the early stage of drying of the spruce board. In general، it can be concluded that the controlling factor in the dry shell development to the core layer is water vapor diffusion coefficient of the boards rather than their permeability.
    Keywords: Dry shell, X-ray spectroscopy, Bulk flow, Diffusion Coefficient
  • Preparation of a Kiln Drying Schedule for Poplar (Populus nigra) Lumber of 5 cm Thickness
    Sohrab Rahimi, Ghanbar Ebrahimi, Davood Parsapazhoh, Asghar Tarmian*, Iraj Mansouryar Pages 13-25
    In order to establish a kiln drying schedule for Poplar (Populus nigra) lumbers of 5 cm thickness commercially cut from Taleghan region، three schedules، namely T8-F4، T8-F5 and T9-F4 were adopted to dry the lumbers to the final moisture content of 11 ± 2%. Dry bulb temperatures for the schedules were adjusted at 54، 54 and 60 °C، while the final dry-bulb temperatures were adjusted at 82، 82 and 71 °C، respectively. The severity of surface، internal checks and warp in the lumbers were measured before and after the drying process and quality control methods were used to analyze wood defects. Results indicated that drying of Poplar lumber using each of the three schedules was satisfactory; however، the third schedule (T9-F4) resulted in better drying quality than did the others. Also، equalizing of lumbers for 24h is recommended.
    Keywords: wood, Poplar, Kiln schedule, Drying, Drying defects
  • The Effect of Preheating Treatment and non-simultaneous Addition of Chemicals on the Efficiency of Hydrogen Peroxide Bleaching of Chemi-mechanical pulp(CMP)
    Rabi Behrooz*, Somayeh Ghasemi* Pages 27-36
    In this research the effect of heating pretreatment and non-simultaneous addition of chemicalsin hydrogen peroxide bleaching of CMP pulps was investigated. Before the bleaching stage by hydrogen peroxide، Q stage was applied by means of removing transition metals from pulps by using of DTPA pretreatment under the same condition for all pulps. For this purpose، unbleached mixed hardwood CMP pulp was used. Hydrogen peroxide bleaching operation was done with three different procedures including: adding bleaching chemicals simultaneously، adding bleaching chemicals non-simultaneously and adding bleaching chemicals with heating pretreatment at two hydrogen peroxide levels of 2 and 3% and in NaoH/H2O2 proportions of 0. 8 and 0. 7 with 3% sodium silicate at 70˚C for 150min at 10% consistency level. Results obtained from measuring optical and physical properties of handsheets showed that in all treatments at the same peroxide charge، non-simultaneous addition of chemicalswithpretreatment (process 3) caused better improvement in brightness and density of the paper. Also opacity، yellowness and caliper were lower in this process than the others. To reach a given brightness، hydrogen peroxide can be decreased. Therefore، by using the modified bleaching process we can economize on consumption of chemicals، by decreasing peroxide and alkali consumption at 1% and 23. 8% to reach a given brightness. Also، COD load in this process at both levels of peroxide was lower than the other processes and therefore، it may decrease environmental contamination and effluent treatment requirement.
  • Studying Imports of Wood, Paper and their Products in the World and Iran from 1998 to 2007
    Ali Bayat Kashkuli Pages 37-54
    Important importers of wood، paper and their products were identified in this study. Identification of these countries is important for the trade of wood and paper products. The main questions now are: how is imports situation of wood، paper and their products in the world? And which countries are important here? Average values and percentages of imports were calculated to rank regions on the basis of FAO stats from 1998 to 2007. The annual rates of change in imports were calculated by single payment formula and the positive correlation of import prices was determined by coefficient of determination. Our results showed that imports of products frequently had increasing trends in the study period، and they had stable markets with low fluctuations. China and Germany were the most important countries with France، Italy، Japan، Canada، Belgium، Holland، Austria، South Korea، Mexico and Denmark ranking next for these products. Wood and paper products of Asian countries were developing faster than other continents. Import efficiency of paper and wood products of Iran is low due to their high added value. Political developments after 2001 and increasing energy prices resulted in increase in products price worldwide with trends being increasing with high coefficients of determination (R2).
    Keywords: World imports, Wood, paper products, Major importers
  • Determination of Effective Criteria for Location Selection of Kiln Wood Drying Plants by AHP Technique
    Rahim Mohebbi, Majid Azizi, Azam Dokht Safi.S., Asghar Tarmian Pages 55-67
    This study was aimed at determining the effective criteria for location selection of wood drying plants in Iran. For this purpose، after review and field visit of the industries، 35 key indicators were identified. These criteria were divided into five major groups as: materials، infrastructure، technical، economical and instructional indices. The priority rates of these criteria and sub-criteria were evaluated by AHP technique. The results indicated that among 35 effective sub-criteria in location selection of the plants، the sub-criteria of quality of raw materials (0. 152)، purchasing raw materials، land cost، profitability، reliability of supply، and sales had the highest priorities، which were rated as 0. 118، 0. 105، 0. 067، 0. 061 and 0. 057، respectively.
    Keywords: Effective Criteria, Analytical Hierarchy Process(AHP), Priority rate, Sub, criteria, Kiln wood drying
  • The Potential Use of Nanozycosil and Sodium Montmorillonite (NaMMT) Nanoclay to Decrease Water Absorption in MDF
    Reza Zahed, Hadi Gholamian* Pages 69-81
    In the present study، the potential use of zycosil and clay nanomaterials was examined to decrease water absorption of Medium Density Fiberboard (MDF). For this، a group of MDF samples were coated by nanozycosil and in the other group، nanoclay was used to produce the MDF. Then، water absorption and thickness swelling of the MDFs were evaluated. In order to characterize the structure of the MDF، X-ray diffraction (XRD) and SEM observation were performed. The results of different tests indicated a desirable effect of nanozycosil on water resistance properties of MDF. Nanozycosil reduced water absorption by 90% because it could modify MDF surface by reacting with the board thereby imparting a molecular level hydrophobic characteristic. Regarding the effect of nanoclay، the scanning electron microscope (SEM) images and X-ray diffraction (XRD) confirmed a suitable dispersion and exfoliation of nanoclay in the modified MDF. The water absorption presented a decrease with increasing nanoclay content. The nanoclay had no effect on the thickness swelling.
    Keywords: Medium Density Fiberboard (MDF), Nanozycosil, Nanoclay, water absorption
  • The Investigation of Acoustic Properties of Carbon Fiber-Polyester Composites and Comparing the Results with Poplar, Walnut and Beech Wood Specimens
    Amir Soheil Pirayeshfar, Yahya Musavi, Mohammad Mehdi Jalili* Pages 83-101
    In this paper، regarding the high capability of polymeric composites as a substitute of the wood in musical instruments، the acoustic properties of carbon fiber-polyester composites، such as elastic modulus، acoustic coefficient، acoustic coefficient efficiency etc، were investigated using free longitudinal and flexural vibration non-destructive tests and forced vibration non-destructive test. For better understanding، three wooden samples of poplar، walnut and beech trees (frequently used in the manufacturing of musical instruments) were chosen and analyzed. Comparing the results showed that the resultant composites had essential acoustic and vibrational properties higher than those of wood samples. Ultrasonic velocity and elastic modulus in longitudinal direction of carbon composites were approximately 11300 m/s and 130GPa، respectively. Besides، the damping results of carbon composites are magnificent and far better than those of the wood specimens.
    Keywords: Carbon fiber, Polyester resin, Elastic Modulus, Acoustic coefficient, Poplar wood, Walnut wood, Beech wood
  • Effect of Lignin Mixing Method on Physical and Mechanical Properties of Wood Flour- Polypropylene Composites
    Rabi Behrooz*, Hamed Younesi, Saeid Kazemi Najafi Pages 103-113
    In this study، the effect of two lignin mixing methods on physical and mechanical properties of wood flour- polypropylene composites was investigated. Kraft lignin was extracted from black liquor by acidic method and was mixed with wood flour by physical and chemical methods with ratios of 2، 5 and 10 percent (based on wood flour dry weight). The composites were produced by hot press method after mixing of wood flour، lignin and polypropylene at presence or without MAPP. The physical and mechanical properties of prepared samples were measured according to standard methods. In general، the results showed that adding lignin to composites decreased water absorption in both methods. Also increasing lignin from 2 to 10 percent increased impact strength of composites with or without MAPP. Flexural strength of the composites differed depending on mixing method. Increasing of lignin decreased flexural strength of the composites without MAPP in the physical mixing method where as in chemical mixing method it was increased. It is to be noted that the composites with 5 percent lignin، made with physical mixing method and with MAPP exhibited higher flexural strength than other composites.
    Keywords: Wood flour, polypropylene composites, Compatibilizer, Kraft lignin, Physical mixing, Chemical mixing
  • Design, Construction, and Performance Analysis of a Wood Thermal Conductivity Measurement Device using Flat Plate Heat Pipes
    Rasouli Moien*, Mohammad Layeghi, Saber Lotfi Pages 115-123
    In this paper، the design، construction، and performance analysis of a wood thermal conductivity measurement device using flat plate heat pipes has been experimentally studied. The device was designed to measure the thermal conductivity of wood in various ranges of temperature. Thermal conductivity of hornbeam (Carpinus betulus) has been measured at various temperatures between 40-80 ºC and a relationship has been recommended for the sample. The results show that the thermal conductivity of this species increases linearly with temperature. Also، it has been concluded that flat plate heat pipes distribute heat flux on the surface of the wood uniformly leading to a faster steady state condition، which can reduce time of the test and result in energy saving and more accurate results.
    Keywords: Design, Construction, Thermal Conductivity Measurement Device, Flat Plate Heat Pipe, Fourier's Law, wood