فهرست مطالب

مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قانع میرزایی، بهبود محبی*، تقی طبرسا صفحات 1-11
    بررسی چین خوردگی شدن چوب های راش (Fagus orientalis) و پالونیا (Fagus orientalis) بر اثر تیمار گرمآبی در کنار ویژگی های ترشوندگی و قابلیت جذب آنها هدف های اصلی این پژوهش بودند. بدین خاطر، نمونه های چوب با ابعاد 6×6×50 سانتی متر تهیه شدند و سپس در درون رآکتور ویژه اصلاح چوب و در شرایط آبی، در دماهای 130 و 150 درجه سلسیوس و مدت زمان ماندگاری 30 دقیقه تیمار شدند. وزن و ابعاد خشک نمونه ها پیش و پس از تیمار گرمآبی تعیین شدند تا چگالی، چین خوردگی، افت وزن ناشی از تیمار آنها تعیین شوند. هم چنین نمونه های کوچکی نیز تهیه شد و به مدت 1000 ساعت در آب غوطه ور شدند تا میزان جذب آب آنها اندازه گیری شود. زاویه ترشوندگی چوب ها نیز تعیین شد تا میزان آب گریزی آنها مشخص شود. نتایج نشان دادند که با افزایش دمای تیمار تا 150 درجه سلسیوس، چگالی چوب ها افزایش یافت و چوب ها در همه جهت های خود دچار چین خوردگی شدند؛ ولی چین خوردگی مماسی چوب های تیمار شده بیش از جهت های دیگر بود. زوایه تر شوندگی چوب ها نیز با افزایش دمای تیمار بیش تر شد. تیمار گرمآبی سبب کاهش میزان جذب آب چوب های تیمار شده و افزایش ویژگی آب گریزی آنها شد.
    کلیدواژگان: تیمار گرمآبی، چوب های راش و پالونیا، چین خوردگی شدن، ترشوندگی، آب گریزی
  • مژگان سکالو*، ابوالقاسم خزاعیان صفحات 13-27
    کمبود مواد اولیه چوب و تقاضای روزافزون این ماده، صنعت چوب را با تنگناهایی روبه رو کرده است و سبب گرایش این صنعت به استفاده از گونه های تندرشد مانند پالونیا شده است. کاشت درختان تندرشد راه حل مناسبی است اما از طرفی این گونه با داشتن چگالی (دانسیته) کم، از مقاومت های پایینی برخوردار است. در این تحقیق اثرگذاری های فشرده سازی چوب پالونیا (Paulowniafortunei) اشباع شده با رزین فنل فرمآلدئید به منظور بهبود برخی ویژگی های مکانیکی صورت گرفت و تاثیر عامل های جهت فشردگی، درصدفشردگی و نوع رزین مورد بررسی قرار گرفت. چوب پالونیا با توجه به استاندارد هر یک از آزمون های مکانیکی به تکه های چوبی تبدیل شدند. نمونه ها با رزین فنل فرمآلدئید (غلظت 10%) اشباع شدند و در دو جهت فشردگی شعاعی و مماسی، و سه درصدفشردگی 30، 40 و 50 توسط دستگاه پرس در دمای 170 درجه سلسیوس و زمان 12 دقیقه فشرده شدند. نتایج نشان دادند که تیمار شیمیایی رزین سبب افزایش مقاومت های مکانیکی به جز مقاومت به ضربه شد. مقاومت به ضربه نمونه های شاهد نسبت به نمونه های تیمار شده با فنل بیشتر بوده است. مقاومت به فشار موازی الیاف، مدول گسیختگی و مدول کشسانی (الاستیسیته) افزایش یافتند. بیشترین مقدار مدول گسیختگی، مدول کشسانی و مقاومت به فشار موازی الیاف در نمونه های اشباع شده با فنل فرمآلدئید در جهت شعاعی با درصد فشردگی 50 حاصل شده است.
    کلیدواژگان: پالونیا (Paulownia fortunei)، فنل فرمآلدئید، مدول گسیختگی، مدول کشسانی، فشرده سازی، تیمار شیمیایی، درصد فشردگی، مقاومت به ضربه
  • علی قاسمیان*، منیره ایمانی، علیرضا شاکری صفحات 29-42
    در این مطالعه، الیاف کاغذ روزنامه بازیافتی و الیاف شیشه با ترکیب های صفر تا 50 درصد وزنی با پلی پروپیلن (PP) در دو سطح 60 و 50 درصد مخلوط شده و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چند سازه های حاصل مقایسه شدند. براساس معادلات نرمال سازی محاسبه شده، نتایج حاصل نشان داد که تیمار شماره 2 (10درصد الیاف شیشه، 30 درصد الیاف بازیافتی و 60 درصد پلی پروپیلن) و تیمار شماره 10 (40 درصد الیاف بازیافتی و 60 درصد پلی پروپیلن) در مجموع ویژگی های فیزیکی و مکانیکی بهتری را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. همچنین، تاثیر مالئیک انیدرید پلی پروپیلن دار (MAPP) در دو سطح 0 و 4 درصد بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چند سازه ساخته شده در 2 تیمار بهینه مذکور بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزودن MAPP، مقادیر مدول الاستیسیته کششی، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته خمشی و مقاومت به ضربه افزایش یافته است. این در حالی است که مقادیر جذب آب و واکشیدگی ضخامت چندسازه کاهش یافت. به عبارت دیگر استفاده از MAPP در مجموع موجب بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چند سازه شد.
    کلیدواژگان: کاغذ روزنامه بازیافتی، الیاف شیشه، پلی پروپیلن، ویژگی های فیزیکی، ویژگی های مکانیکی
  • کاظم دوست حسینی، عبدالله الیاسی* صفحات 43-52
    در این پژوهش امکان ساخت تخته خرده چوب عایق صوت از باگاس مورد بررسی قرار گرفته است. چگالی (دانسیته) تخته ها (gr/cm3 3/0، 4/0، 5/0)، نوع رزین مصرفی (MUF، UF) و نوع ساختار تخته ها (همسان و لایه ای)، به عنوان عامل های متغیر این پژوهش در نظر گرفته شدند. پس از ساخت نمونه های آزمونی در شرایط آزمایشگاهی، برابر استانداردDIN68763 ضریب جذب صوت تخته ها در پنج فرکانس 250، 500، 1000، 2000 و 4000 هرتز اندازه گیری شد. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش فرکانس، ضریب جذب تخته های مورد بررسی تا فرکانس 2000 هرتز افزایش می یابد ولی در فرکانس 4000 هرتز دچار افت می شود. نوع چسب تاثیر معنی داری بر ویژگی های صوتی تخته های مورد بررسی ندارد. تخته های سبک تر در فرکانس های پائین، میزان ضریب جذب کمتری دارند اما در فرکانس های بالاتر با کاهش چگالی تخته ها شاهد افزایش ضریب جذب صوت می باشیم. همچنین تخته هایی که ساختار لایه ای دارند در فرکانس 250 هرتز ضریب جذب صوت بیشتری دارند اما در فرکانس های بالاتر تخته های همسان ضریب جذب بیشتری را نشان می دهند. جمع بندی نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که باگاس می تواند ماده ی اولیه مناسبی برای ساخت تخته خرده چوب عایق صوت باشد.
    کلیدواژگان: باگاس، تخته خرده چوب عایق صوت، ضریب جذب صوت، تخته خرده چوب لایه ای، تخته خرده چوب همسان
  • محراب مدهوشی، آرش چاوشی* صفحات 53-66
    در این پژوهش تاثیر استفاده از ذرات نانو رس بر توان نگهداری انفصالی اتصال های پیچ و میخ و میزان جذب آب چندسازه نانو رس-نرمهMDF -پلی پروپیلن مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از نرمه سنباده زنیMDF به عنوان ماده لیگنوسلولزی و پلی پروپیلن به عنوان ماده ترموپلاستیک استفاده شد. همچنین نانو رس Cloisite® 15A در سه سطح وزنی 2%، 4% و 6% مورد استفاده قرار گرفت. در آغاز مواد اولیه با استفاده از مخلوط کن به صورت دانه ای (گرانول) تهیه شدند. سپس 36 تخته (12 تیمار در 3 تکرار) با چگالی اسمی gr/cm31 در ابعادcm 1×cm20×cm30 با استفاده از روش پرس گرم تهیه شده است. در ادامه آزمونه های آزمونی (36 تخته ساخته شده) برای تعادل رطوبتی به مدت 3 هفته در محیط قرار گرفته اند. سپس به منظور بررسی ویژگی های مکانیکی از استاندارد (CEN/TS15534–1:2007) استفاده شده است. نتایج نشان دادند که با افزایش درصد وزنی نرمه سنباده زنی MDF توان نگهداری انفصالی اتصالات پیچ و میخ (عمود بر سطح) آزمونه های آزمونی کاهش پیدا کردند. بیشترین میزان مقاومت به اتصالات پیچ و میخ در سطح 2 درصد وزنی ذرات نانو رس به دست آمد. همچنین نتایج جذب آب و واکشیدگی ضخامت نمونه های آزمونی نشان داد که با افزایش درصد وزنی نرمه های MDF این مقادیر افزایش پیدا کردند در حالی که افزایش درصد وزنی ذرات نانو رس با سطوح ثابت نرمه MDF، موجب کاهش مقادیر جذب آب و واکشیدگی ضخامت شد.
    کلیدواژگان: نانو رس، نرمه MDF، توان نگهداری انفصالی اتصالات پیچ و میخ، جذب آب
  • ابوالقاسم خزاعیان*، زهرا معصومی، افشین توسلی فرشه صفحات 67-79
    در این بررسی عامل های مختلف موثر در فرآیند سوراخ کاری راه به در ماشین CNC [1]بر روی دو نوع ماده MDF [2]و تخته خرده چوب ارزیابی شد. متغیرهای فرآیند سوراخ کاری شامل قطر مته در سه سطح 5، 10و 15 میلی متر، شتاب تغذیه در دو سطح m/min3/0 و m/min6/0 و شتاب چرخشی محور ماشین در سه سطح rpm 300، 1500و 3000 گزینش شد. با هدف بررسی اثر عامل های بالا بر روی کیفیت سطح سوراخ کاری شده MDF و تخته خرده چوب، میزان شکست سطحی لبه سوراخ ها برروی قطعه های کاری اندازه گیری شد. بهترین شرایط برای سطح رویی در هر دو ماده مشخص شد. نتایج تحقیق نشان داد که در همه قطرهای مختلف مته با افزایش شتاب چرخشی محور، میزان شکست در سطح رویی قطعه های سوراخ کاری شده، کاهش یافت. با افزایش شتاب چرخشی ضخامت پوشال های تولید شده کاهش و کیفیت سطح افزایش یافت. افزایش شتاب تغذیه نیز اثری مثبت برروی کیفیت سطح سوراخ کاری شده نشان داد و باعث کاهش میزان شکست در لبه سوراخ ها شد.
    کلیدواژگان: پوشال، شکست لبه سوراخ، فرآورده چندسازه، CNC، کیفیت سطح، شتاب تغذیه، شتاب چرخشی محور
  • محمد شمسیان، قنبر ابراهیمی، عباس قلندر زاده صفحات 81-97
    زلزله مهم ترین رویداد طبیعی ناگوار در ایران است که رخداد آن هراز گاهی آسیب ها و زیان های جانی و مالی بسیاری به جای می گذارد. این آسیب ها و زیان ها اغلب به دلیل ساختار غیر مقاوم ساختمان ها به زلزله و به کارگیری مصالح نامناسب تشدید شونده است. برای تعیین رفتار پویایی (دینامیکی) سازه های چوبی قاب سبک قابل پیشنهاد برای ساخت ساختمان یک طبقه تک خانواری در ایران یک سازه قاب سبک ساختمانی در مقیاس یک- سوم از یک واحد طرح اولیه 54 متر مربعی ساخته شده و در آن از اتصال های نبشی ساده که به آسانی قابل ساخت در کارگاه های ساده آهنگری های ایران باشد استفاده شد. برای درک رفتار سازه، فرکانس طبیعی سازه، شتاب در نقاط مختلف سازه، جابه جایی جانبی و نیز پاسخ اتصال ساخته شده به نیروهای کششی و فشاری توسعه یافته به علت نیروی جانبی ناشی از بارگذاری پویایی، اندازه گیری و مورد بررسی واقع شد. نتایج بررسی تعیین رفتار پویایی سازه های چوبی بر حسب نسبت طیف فوریه (Fast Fourier Transform (FFT)) بیشینه شتاب بالای سازه به شتاب پایین سازه در آزمون های شتاب سینوسی نشان داد که فرکانس طبیعی سامانه، ده هرتز (hz10 fn=) می باشد، چون فرکانس ده هرتز بیشترین تفاوت دامنه یا تشدید (amplitude) را دارا می باشد.. این نتایج با یافته های شتاب نگاشت شتاب سینوسی با فرکانس 10 هرتز و g64/0 نیز هماهنگی داشت. سختی سازه kg/cm 781250 به دست آمده است. به علاوه نتایج به دست آمده از چند آزمون شتاب سینوسی برای تعیین میرایی تاخیری رقم %9/3 را برای این کمیت نشان داده است. خلاصه نتایج آزمون شتاب های سینوسی، فرکانس جاروبی و تاریخچه زمانی زلزله کوبه و زلزله طبس نشان داد که بیشترین تغییرها (جابه جایی جانبی ناشی از بار گذاری پویایی) مربوط به آزمون شتاب سینوسی با فرکانس 8 هرتز وg 18/1 می باشد که حتی بیشترین میزان ثبت شده آن (mm76/0) کم تر از حد تعیین شده توسط آیین نامه بین المللی ساختمانی (IBC) می باشد که در آن حد مجاز جابه جایی جانبی را 1% ارتفاع طبقه می داند (mm 30جابه جایی را برای طبقه ای به ارتفاع m3 مجاز می داند که با توجه به ضریب مقیاس، این رقم برای مدل معادلmm76/5 خواهد بود). اما در مورد نیرو باید گفت که بیشترین نیروی کشش و فشار در آزمون فرکانس10 هرتز و g 85/0 روی می دهد که به علت پدیده تشدید در این فرکانس می باشد. بنابر این در پدیده تشدید، بیشترین نیرو به اتصال ها وارد می شود که در این مورد نزدیک به 30% وزن سازه به هر پیچ اتصال می رسد. بنا براین لزوم به کار گرفتن یک اتصال خوب و مقاوم می تواند به میزان زیادی از آسیب های نه تنها جانی در حوادث زلزله بلکه حتی خسارات مالی را نیز به طور قابل توجهی کاهش دهد. هیچ شکست قابل توجهی نیز در سازه دیده نشده است.
    کلیدواژگان: زلزله، قاب سبک، رفتار دینامیکی، اتصال، سپیدار
  • محمد آزادفلاح، فهیمه میرزازاد، یحیی همزه صفحات 99-108
    الیاف سلولزی هنگامی که در معرض چرخه های تر و خشک شدن قرار می گیرند، دستخوش تغییرات برگشت ناپذیری به عنوان استخوانی شدن بیان شوند. در این تحقیق تاثیر بازیافت بر ویژگی های شیمیایی و استخوانی شدن خمیر کاغذهای سولفیت خنثی نیمه شیمیایی (NSSC) و خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی (CMP) ارزیابی شد. خمیرکاغذهای مورد نظر سه بار تحت فرآیند بازیافت قرار گرفتند، و پدیده استخوانی شدن در این خمیرکاغذها از راه اندازه گیری میزان ماندگاری آب تعیین شد. نتایج نشان داد که میزان ماندگاری آب و مقدار گروه های اسیدی با افزایش بارهای بازیافت، کاهش و استخوانی شدن با تکرار چرخه تر و خشک شدن، افزایش یافت. همچنین بررسی شاخص بلورینگی (کریستالینیته) خمیرکاغذها در طی مرحله بازیافت اول توسط ATR- FTIR افزایش این شاخص را در مقایسه با خمیرکاغذ دست اول نشان داد. در این تحقیق تغییرات طول الیاف در طی فرآیند بازیافت قابل توجه نبود. با توجه به نتایج می توان استخوانی شدن را یکی از دلایل اصلی افت کیفیت کاغذهای بازیافتی بشمار آورد. از سویی، کاهش میزان گروه های اسیدی می تواند یکی دیگر از دلایل کاهش در میزان ماندگاری آب و مقاومت خمیرکاغذ با بازیافت باشد.
    کلیدواژگان: بازیافت، خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی، خمیر کاغذ شیمیایی، مکانیکی، شاخص بلورینگی (کریستالینیته)، استخوانی شدن، میزان ماندگاری آب
  • حسن سیاه پشت، مریم قربانی*، حمیدرضا تقی یاری صفحات 109-117
    هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر تیمار گرمایی بر کاهش وزن، جذب آب و واکشیدگی ضخامت صنوبر و راش اشباع شده با نانونقره و نانومس می باشد. نمونه ها با محلول نانونقره و نانومس با غلظت ppm400 و تحت فشار 5/2 بار در مخزن فشار و به روش سلول تهی اشباع شدند. نمونه های اشباع شده با نانونقره و نانومس و شاهد، به مدت 24 ساعت در دمایC° 145 تحت تیمار گرمایی قرار گرفتند. جذب آب و واکشیدگی ضخامت در نمونه های گرمایی شده و نمونه های گرمایی اشباع شده با نانوذرات فلزی، نسبت به نمونه های شاهد کاهش یافت که این کاهش در نمونه های گرمایی اشباع شده با نانونقره و نانومس نسبت به نمونه های تیمار گرمایی شاهد محسوس تر بود و بین این دو نانوی فلزی تفاوت آماری معنی داری دیده نشد. علت این نتیجه، تخریب زنجیره ی سلولزی در بخش بلورین (کریستالی) و تغییر ماهوی پلیمرهای چوب می باشد. از سوی دیگر، مقایسه بین نمونه های تیمار گرمایی و نمونه های گرمایی اشباع شده با نانوذرات فلزی، کاهش وزن بیشتری را در نمونه های گرمایی اشباع شده با نانوذرات فلزی، نشان داد که در بین نمونه های گرمایی اشباع شده با نانوذرات فلزی، کمترین کاهش وزن در نمونه های گرمایی اشباع شده با نانومس گونه راش دیده شد. این نتیجه ناشی از انتقال پر شتاب تر گرما در نمونه های اشباع شده با نانونقره و نانومس نسبت به نمونه های شاهد می باشد که به افزایش فرایند تخریب و پیرولیز ساختار چوب در قسمت های درونی نمونه ها منتهی شده است
    کلیدواژگان: تیمار گرمایی، ویژگی های فیزیکی، نانونقره، نانومس، صنوبر، راش
  • عبدالله نجفی، سیده طاهره موسوی میرکلایی*، بهزاد کرد، کامران بشارتی فر صفحات 119-128
    در این پژوهش بررسی ویژگی های خمشی و سازوکار خزشی تخته خرده چوب دارای روکش و بدون روکش مورد ارزیابی قرار گرفت، به این منظور پانل های تخته خرده چوب با چگالی (دانسیته) 660 کیلوگرم بر مترمکعب از کارخانه پارس نئوپان تهیه وبا روکش طبیعی راش و روکش ملامینه روکش گذاری شده و ویژگی های آنها با تخته های بدون روکش مقایسه شد. از تخته های مورد بررسی نمونه هایی با ابعاد16×50×370 میلی متر برابر استاندارد ASTM D1037بریده و مورد آزمون خمش ایستایی (استاتیک) قرار گرفتند. آزمون خزش خمشی چهار نقطه ای در دو سطح 20% و 40% بار شکست آزمون خمش بر نمونه های تهیه شده اعمال شد. نتایج آزمون خمشی نشان داد که مقادیر مدول کشسانی (الاستیسیته) و مقاومت خمشی تخته های دارای روکش طبیعی بیش از دیگر تخته ها بوده است. نتایج خزش خمشی نیز نشان داد که سطح بارگذاری بر همه مشخصه های خزش موثر است، از طرفی مشخصه های خزش و خزش نسبی تخته خرده چوب با روکش طبیعی راش کمترین میزان را نشان داد.
    کلیدواژگان: خزش خمشی، تخته خرده چوب، روکش طبیعی راش، روکش ملامینه
|
  • Ghane Mirzaee, Behbood Mohebbi*, Taghi Tabarsa Pages 1-11
    Study on collapsibility of oriental beech (Fagus orientalis) and paulownia (Paulownia fortune) woods due to their hydrothermal modification as well as the wettability and the water absorption were the main concerns of this research work. Out of these species، blocks of sizes 50×6×6cm were prepared and treated at temperatures of 130 and 150°C with a holding time of 30min in a stainless steel reactor containing the water. Oven dried weights and dimensions of the blocks were measured before and after the hydrothermal treatment to determine the density، collapsibility and mass loss due to applied treatment. Furthermore، small blocks of the treated wood were prepared and soaked in water for 1000-hr to determine their water absorption. The wettability of the woods were also measured to determine the water repellency. Results revealed that any raise of treatment temperature up to 150°C increases the density and the collapsibility. Treated wood collapsed in all directions; however، tangential collapse was much worse than the other directions. The contact angle was increased by rise of the treatment temperature. Hydrothermal treatment has reduced water absorption and increased the hydrophobicity of the woods.
    Keywords: Hydrothermal treatment, Beech, paulownia, Collapsibility, Wettability, Hydrophobicity
  • Mozhgan Sakalo*, Abolghasem Khazaian Pages 13-27
    Shortages of raw wood materials and increasing demand for this raw material، has created challenges for wood working industries. These situation makes wood industries to use wood of fast growing species، such as Paulownia. Expanding plantations of paulownia is a feasible solution، but this species owns a low specific gravity and mechanical properties as well. In this research effects of compreg– impregnated (by phenol for maldehyde resin) treatment on improving mechanical properties of paulownia was studied. Test materials were compressed in tangential and radial directions by 3، 30، 40 and 50 percent at 170 ˚c temperature for 12 minute. Specimens were cut from treated test materials and tested according to Iso-3133 & 3787. Result have shown that resin treatment improves all mechanical properties except toughness. Control specomens had higher toughness as compared with treated ones. MOE and MOR did increase، and turned to be highest specomens compressed 50 % in redial direction.
    Keywords: Paulownia fortunei, Urea formaldehyde, Modulus of rapture, Modulus of elasticity, Densification
  • Ali Ghasemian*, Monireh Imani, Alireza Shakeri Pages 29-42
    In this research، recycled Old Newsprint (ONP) and glass fiber in mixture rates of 0-50 percent were mixed with Polypropylene (PP) at two levels of 60 and 50 percent (by weight). Physical and mechanical properties of resulted composites were determined. Results have shown that treatments No. 2 (10% glass fibers، 30% ONP and 60% PP) and No. 10 (40% ONP and 60% PP) had totally best physical and mechanical properties on the basis of normalization equation. In addition، the effect of maleic anhydride-Polypropylene coupling agent (MAPP) at two levels of 0 and 4 percent on the physical and mechanical properties of the composites in two optimum treatments was investigated. Results showed that the values of the modulus of elasticity in tension، modulus of rupture، modulus of elasticity in bending and toughness were increased while water absorption and thickness swelling decreased by addition of MAPP. In other words، using MAPP will improve the physical and mechanical properties of such composite.
    Keywords: Recycled ONP, Glass fibers, Polypropylene, physical properties, Mechanical properties
  • Kazem D.Hosseini, Abdollah Elyasi* Pages 43-52
    Acoustic properties of composite boards made out of bagasse were studied in this research. Urea-formaldehyde (UF) and melamine-urea-formaldehyde (MUF) adhesives were used to produce homogeneous as well as three-layered insulating boards with three densities of 0. 3، 0. 4، and 0. 5 g/cm3. The sound absorption coefficient of experimental was measured at five frequencies of 250، 500، 1000، 2000، and 4000 Hz. Results have indicated that the sound absorption coefficient increases as the frequency is increased up to 2000 Hz; further increase in the frequency resulted in decrease in the coefficient. Two type of resins UF and MUF didn''t show significant difference in sound absorption. Boards with lower density absorbed less at lower frequencies; however، increase in the density of the boards resulted in the increase in their sound absorption. Furthermore، layered boards resulted in more sound absorption coefficients at lowest frequency of 250 Hz. Higher frequencies، though، have shown more absorption coefficient. It can be concluded that composite boards made of bagasse can be recommended for production of insulating or sound-proof boards
    Keywords: Bagasse, Acoustic boards, Sound absorption coefficient, Layered board, Homogeneous board
  • Mehrab Madhoushi, Arash Chavoshi* Pages 53-66
    In this research، effects of using nanoclay on withdrawal strength of screw and nail and also water absorption of nanoclay-MDF dust-PP composite were investigated. Hence، sanding dust of MDF used as lignocellulose material and polypropylene as the thermoplastic material. Also، nanoclay of Cloisite® 15A was used in three different weights 2%، 4% and 6%. At first، raw materials were produced using extruder to fabricate granules. Then، 36 boards (12 treatments in 3 replicates) with nominal density of 1 gr/cm3 and dimensions of 30 cm by 20 cm by 1 cm were produced using hot molding method. Afterwards، samples were conditioned at room temperature conditions for 3 weeks. Then، withdrawal strengths of nails and screws were measured according to BS Standard (CEN/TS15534–1:2007). Also، water absorption and thickness swelling of samples were determined. Results showed that the withdrawal strengths of nails and screws decreases as MDF dust weight is increased. Maximum withdrawal strengths of nails and screws were obtained with 2% of nanoclay. Furthermore، increasing percentage of dust weight as well as nanoclay particles water absorption and thickness swelling of samples are reduced.
    Keywords: Nanoclay, MDF dust, Withdrawal strength of screw, nail, water absorption
  • Abolghasem Khazaian*, Zahra Masoumi, Afshin Tavasoli Pages 67-79
    In this research، effects of different factors in the CNC machine through- Hole boring of MDF and particleboard were investigated. Variables in boring were selected bit diameter in 3 levels 5،10 and 15 mm، feed speed in 2 levels 0. 3 m/min and 0. 6 m/min and rotary speed of machine axis in 3 levels 300،1500 and 3000 rmp. The goal of this study was to measure effects of mentioned factors on edge- quality of through- holes made in particle- board and MDF. Results have shown that with all bit diameters used، increasing rotary speed of bit improves smoothness of holes in both sides and boring dusts turned to finer sizes. Increasing feed speed did show positive effect on edge surface quality and lowered burr formation.
    Keywords: Chips, Burr formation, Wood, based material, CNC, Surface quality, Feed speed, Rotation speed
  • Mohammad Shamsian, Ghanbar Ebrahimi, Abbas Ghalandar Zadeh Pages 81-97
    Earthquake is the major Natural disaster in Iran which once a while causes widespread death and financial losses. Constructional system and materials used in them، most often accelerate these damages، so these are considered principal reasons of the events. Countries that have regions of high seismicity، conducted research on constructional systems، materials، and methods of improving their resistance to earthquake. These research efforts have found simple solution of the problem in wood and its proper combinations with other constructional materials. In this research، regarding such target، two subjects were studied. A model of light framed one story single-family residential house in Iran was constructed to determine its dynamical behavior. The model was constructed in one- third scale of a unit with 54 square meters in base. Foundation anchorage in model was made by metal angle pieces، which were bolted to lower plank. These types of connectors could easily be fabricated in metal working shops in Iran. The rest of joints in model were made with bolts and common nails. To see the behavior of the model، its natural frequency، acceleration at different points، lateral movements (displacement)، and also response of joints to tensile and compressive forces (developed due to lateral dynamical loading on a shaking table) were measured and analyzed. Results have shown that with respect to Fast Fourier Transformation spectra، ratio of maximum acceleration in roof to bottom of model، in sinusoidal acceleration test، the natural frequency of model is ten HZ (fn = 10 Hz)، since 10 Hz frequency has the highest amplitude. This result had contingency with data of sinusoidal acceleration records with 10 HZ frequency and 0. 64 g as well. Therefore، stiffness of model structure would be 78،250 Kg/cm. In addition، results of several sinusoidal acceleration tests for determining delay damping، has shown on the average 0. 039 for this quantity. Brief results of sinusoidal acceleration test، sweeping frequency and time history of Kobe and Tabas earthquake have shown that maximum displacements (lateral movement due to dynamic loading) are related to this acceleration with 8 HZ frequency and 1. 18 g. This displacement in model has been measured 0. 76 mm، which is lower than allowable limit in IBC code (1% of story high، that is، 30 mm for a 3 m high). Including scale coefficient of constructed model، this figure would be 5. 76 mm. But for force، it could be considered that highest tensile and compressive force would occur with 10 HZ frequency and 0. 85g test. The cause is resonant phenomena in this frequency. Therefore، in resonant phenomena maximum force is applied to joints and in this case، each joint would be under load of 30% of building’s weight. Therefore، well-installed joint can considerably prevent death and financial damages. financial losses. Constructional system and materials used in them، most often accelerate these damages، so these are considered principal reasons of the events.
    Keywords: Seismic, Light frame, Dynamical behavior, Connections, Aspen
  • Mohammad Azadfallah, Fahimeh Mirzazad, Yahya Hamzeh Pages 99-108
    Cellulose fibers undergo a series of irreversible changes i. e hornification when exposed to cycles of wetting and drying. In this study، the effect of recycling on physical and chemical properties of chemimechanical pulp (CMP) and neutral sulfite semi-chemical (NSSC) pulp was evaluated. The pulps were recycled three times. Hornification was measured by Water retention value. The results indicated that water retention value and carboxyl groups were decreased due to recycling، hornification also increased during cycles of wetting and drying. Changes in crystalline structure of the pulp during first cycle of recycling were investigated by ATR- FTIR. The crystallinity index increased to some extent، when compared to virgin pulp. Recycling influence on the fiber length was not significant. Hornification introduced as a main cause of poor properties of recycled paper. Also، reduction of carboxyl groups could be one of the causes for lowering water retention value and decrease in strengths.
    Keywords: Recycling, NSSC, CMP, Crystallinity index, Hornification, Water Retention Value
  • Hassan Siahposht, Maryam Ghorbani*, Hamidreza Taghiyari Pages 109-117
    Present study conducted to review effects of heat treatment on weight loss، water adsorption، and thickness swelling of poplar (Populus nigra) and beech (Fagus oreintalis) woods impregnated with nano-copper and nano-silver. Specimens werepressur (2. 5 bar) impregnated with 400 PPM water-based solution of nano-copper and nano-silver particles in a pressure vessel. For heat treatment، nano-cupper، nano-silver impregnated and control specimens، were heat treated at 145°C temperature for 24 hours. Water absorption and thickness swelling decreased in heat treated and nano-heat treated specimens and this decrease in specimens impregnated with nano-copper and nano-silver was more obvious than in heat treated control specimens. The reasons were the degradation in crystal sections of celluloses chains and the ink variation of wood polymers. On the other hand، a comparison between heat treated and nano- heat treated specimens has shown weight loss further in nano-heat treated specimens. This shows that retent nano-copper and nano-silver by impregnation facilitates heat transfer in wood; and it may increase the process of degradation and pyrolysis of wood structures in inner parts of specimens.
    Keywords: heat treatment, physical properties, Nano, Silver, Nano, Copper, Poplar, Beech
  • Abdollah Najafi, Tahereh Musavi*, Behzad Kord, Kmran Besharati Far Pages 119-128
    In this study، effects of natural and artificial veneer on flexural creep behavior of particleboard was investigated. Particleboard panels were prepared from Pars Neopan industries with 660 kg/m3 density and then overlaid by natural and melamine veneers. Their creep behavior was compared to control particleboard. For evaluating maximum bending load in static flexural test، specimens were cut from panels according to ASTM D 1037 with dimensions of 370×50×16 mm. Then، The flexural creep tests at 20% and 40% of failure bending load was applied to test specimens. Results of flexural tests indicated that the MOR and MOE values of veneered particleboard were highest. Results of creep showed that levels of stresses are effective on all creep parameters، but showed less effect on relative creep. Also، creep parameters less effective on specimens overlaid by natural veneer.
    Keywords: Flexural creep, Particleboard, Beech veneer, Melamine laminate