فهرست مطالب

روان شناسی افراد استثنایی - پیاپی 19 (پاییز 1394)

فصلنامه روان شناسی افراد استثنایی
پیاپی 19 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه رباط میلی، احمد برجعلی، حمید علیزاده، مصطفی نوکنی، نورعلی فرخی صفحات 1-25
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی بازتوانی شناختی رایانه یار بر بازداری پاسخ کودکان دارای اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی با تظاهر بی توجهی بود. در این پژوهش بازتوانی شناختی رایانه یار به وسیله نرم افزار گاگنی پلاس برای 6 کودک دارای اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی (نوع اغلب بی توجه) در قالب پژوهش موردی اجرا شد که آزمودنی ها به شکل دو به دو با خطوط پایه 3، 5 و 7 گانه به مدت 15 جلسه سی دقیقه ای وارد مرحله درمان شدند و سپس مرحله پیگیری 1 ماهه اجرا شد. در راستای سنجش تغییرات از آزمون «برو- نرو» و مقیاس درجه بندی شدت مشکلات رفتاری کانرز (فرم والدین و فرم معلم) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که درصد کاهش برای هر یک از خرده مقیاس های بازداری پاسخ (خطای ارایه و بازداری) برای کل آزمودنی ها به ترتیب برابر با 71/ 42% و 91/ 57% است. به نظر می رسد که بازتوانی شناختی رایانه یار در قالب جلسات فردی، می تواند درمان موثری در بازداری پاسخ کودکان دارای اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی باشد.
    کلیدواژگان: بازتوانی شناختی رایانه یار، بازداری پاسخ، اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی
  • ملیحه سادات کاظمی، شعله امیری، مختار ملک پور، حسین مولوی صفحات 26-40
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش گفتار شخصی بر کارکرد اجرایی دانش آموزان پسر 9 تا 11 ساله با نارسایی توجه و عادی، در شهر اصفهان بود. روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه های کنترل بود. روش نمونه گیری دو مرحله ای بود. نمونه نهایی شامل 20 پسر با نارسایی توجه (10 کودک گروه آزمایش و 10 کودک گروه کنترل اول) و 9 کودک عادی در گروه کنترل دوم بود. ابزارهای به کار رفته عبارت بودند از مقیاس خزانه لغات تصویری بریتانیا[1]، فرم کوتاه آزمون هوش وکسلر برای کودکان(ویسک-آر[2]) و خرده آزمون برج از آزمون عصب روانشناختی نپسی[3]. به منظور بررسی گفتار شخصی کودکان، از آن ها حین حل خرده آزمون برج فیلمبرداری شد و فیلم ها توسط سه کدگذار مورد تحلیل محتوا قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که کودکان با نارسایی توجه به طور معناداری خطاهای بیشتری را نسبت به گروه کنترل اول و دوم داشتند؛ در حالیکه هم در گروه آزمایش و هم در گروه کنترل دوم (که هر دو آموزش دریافت کرده بودند) میزان گفتار شخصی به طور معناداری در مقایسه با گروه کنترل اول که آموزش دریافت نکرده بود، افزایش یافت. با توجه به یافته پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که گرچه آموزش گفتار شخصی، میزان گفتار شخصی کودکان با نارسایی توجه را افزایش می دهد اما این افزایش لزوما باعث افزایش کارکرد کودکان نمی شود، بلکه امکان دارد در مورد تکالیف دشوار نتیجه معکوس بدهد.
    [1]. BPVS_II[2]. WISC_R [3]. NEPSY
    کلیدواژگان: آموزش گفتار شخصی، کارکرد اجرایی، گفتار شخصی، دانش آموزان، با نارسایی توجه
  • امیرعباس بوستانی، عبدالله شفیع آبادی، محمدرضا خبازی راوندی * صفحات 41-62

    اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی برای بسیاری از کودکان مشکلات زیادی ایجاد می کند و بر عملکرد شناختی، اجتماعی، هیجانی، خانوادگی و سپس در بزرگ سالی بر عملکرد شغلی و زناشوئی آن ها تاثیر سوء می گذارد. جامعه آماری شامل همه مادران دارای کودک پسر مبتلا به این اختلال در دوره مدارس ابتدائی شهر کاشان بود. روش نمونه گیری، داوطلبانه و جایگزینی اعضای نمونه تصادفی بود. 36 نفر از 80 مادر مراجعه کننده به مراکز که بر پایه ملاک های تشخیص راهنمای تشخیصی و آماری اختلال های روانی- نسخه چهارم و مقیاس کانرز والدین، دارای کودکان با اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی بودند؛ به صورت تصادفی در 2 گروه آزمایش (18 نفر) و گروه کنترل (18نفر) جایگزین شدند. در مرحله پیش آزمون، مقیاس کانرز والدین برای کل مادران اجرا شد. گروه آزمایش طی هشت جلسه تحت درمان شناختی– رفتاری قرار گرفت. پس از پایان جلسات دوباره مقیاس کانرز والدین برای هر دو گروه اجرا شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که نشانه های نارسایی توجه- بیش فعالی در کودکانی که مادران شان در گروه آزمایش قرار داشتند نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که درمان شناختی- رفتاری والد محور در کاهش نشانه های اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی کودکان موثر است.

    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، رویکرد شناختی - رفتاری
  • علی فرهودیان، محمد یارمحمدی واصل، ماندانا صادقی، محمد اسمعیل ساوری، لیلا سلیمانی نیا، حمیدرضا مقامی صفحات 62-77
    این پژوهش با هدف شناسایی مشکلات گروه های دارای نیازهای ویژه در ابعاد روانی، اجتماعی، معنوی و جسمی در ایران انجام شد. این پژوهش کیفی با روش نظریه زمینه ای اجرا شد. در این پژوهش نخست پس از بررسی و مطالعه متون و مرور منابع موجود در سراسر دنیا 10 گروه به عنوان افراد دارای نیازهای ویژه منظور شده و 100 نفر از این افراد یا نزدیکان شان، براساس نمونه گیری هدفمند تا زمان اشباع نظری داده ها مورد پژوهش قرار گرفتند. این گروه ها شامل کودکان؛ سالمندان؛ افراد با ناتوانی های حسی- حرکتی؛ بیماران شدید روان پزشکی و کم توانی ذهنی؛ افراد دارای نیازهای ویژه پزشکی؛ مصرف کنندگان مواد؛ زندانیان؛ افرادی که تحت شرایط اجتماعی به حاشیه رانده شده اند (اقلیت ها)؛ افرادی که در طبقات پایین اقتصادی- اجتماعی قرار دارند و زنان باردار می باشند. به منظور جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد و سپس با روش کدگذاری استراس و کوربین یا مقایسه مداوم تحلیل شد. مهمترین حوزه های استخراج شده از مشکلات و نیازهای ویژه گروه های مورد بررسی عبارت بودند از خانواده، آموزش (فضا و امکانات)، تفریحات و سرگرمی، جابجایی و حمل و نقل، بناها و فضاها (منازل و اماکن عمومی)، مشارکت اجتماعی و اشتغال، خدمات درمانی و توانبخشی، و نگرش سایر افراد به مشکلات آن ها. بنابراین می توان نتیجه گرفت که عبارت «نیازهای ویژه» در ارتباط با ناتوانی معنا می یابد، که محصول ویژگی های فرد و موانعی است که توسط اجتماع ایجاد شده است. در راه برطرف کردن آن نیازها موانع متعددی به چشم می خورد که به طور عمده توسط بشر ایجاد شده اند. برخی از این موانع عبارتند از خدمات و سیستم های ناکارآمد، سیاست گذاری های تبعیض آمیز، نگرش های اجتماعی، برچسب ها و غیره.
    کلیدواژگان: نیازهای ویژه، گروه های ویژه، ناتوانی، بازتوانی اجتماع محور
  • اکرم هدی پور، پرویز شریفی درآمدی، فرنگیس کاظمی صفحات 78-90
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تغییر سبک اسناد بر کاهش میزان افسردگی نوجوانان دختر نابینا بود روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 30 دختر نوجوان نابینای افسرده که در مقاطع راهنمایی و دبیرستان مدرسه نابینایان نرجس شهر تهران، در سال تحصیلی 91- 1390 مشغول به تحصیل بودند و در موقعیت های منفی سبک اسناد «درونی، پایدار و کلی» قرار داشتند، انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. آزمودنی های گروه آزمایش طی ده جلسه 45 دقیقه ای به صورت گروهی تحت آموزش برنامه تغییر سبک اسناد قرار گرفتند اما گروه کنترل هیچ گونه آموزشی در این زمینه دریافت نکردند. داده های پژوهش به وسیله آزمون افسردگی کودکان و نوجوانان و پرسشنامه سبک اسناد کودکان و نوجوانان گردآوری و با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس یک راهه (آنکوا) و آزمون تحلیل کواریانس چند راهه (مانکوا) تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تغییر سبک اسناد از درونی، پایدار و کلی به بیرونی، ناپایدار و اختصاصی بر کاهش میزان افسردگی تاثیر معنادار دارد (0001/0> P). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که تغییر سبک اسناد در کاهش میزان افسردگی نوجوانان دختر نابینا موثر بوده است.
    کلیدواژگان: افسردگی، سبک اسناد، نابینا، نوجوان
  • محمدرضا ذوقی پایدار، ابوالقاسم یعقوبی، صفدر نبی زاده صفحات 91-110
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی عملکرد تحصیلی دانش آموزان با اختلال نارسایی توجه - بیش فعالی بر اساس استرس و شیوه برخورد والدین بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل همه دانش آموزان با اختلال نارسایی توجه - بیش فعالی پایه سوم ابتدایی شهر همدان در سال تحصیلی 91-92 بود که از بین آن ها 50 نفر به عنوان شرکت کننده در پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای غربالگری و گردآوری داده ها، پرسشنامه خانواده- مدرسه(میدگت،2000)، مقیاس کانرز والدین)کانرز، 1998(، مقیاس استرس والدین (بری و جونز، 1995)، مقیاس هوشی ریون کودکان و آزمون عملکرد تحصیلی محقق ساخته مورد استفاده قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی مانند همبستگی ساده و تحلیل رگرسیون به شیوه گام به گام استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین شیوه برخورد ابزاری والدین با عملکرد تحصیلی دانش آموزان با اختلال نارسایی توجه - بیش فعالی ارتباط مثبت و معنادار و بین شیوه برخورد کنترلی و استرس والدین با عملکرد تحصیلی آن ها ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. نتایج نشان داد که شیوه برخورد کنترلی و استرس والدین توانستند به طور معناداری عملکرد تحصیلی دانش آموزان با نارسایی توجه - بیش فعالی را پیش بینی کنند. همچنین استرس والدین بهترین پیش بینی کننده عملکرد تحصیلی آن ها بود. یافته ها حاکی از آن است که گرچه داشتن کودک با اختلال نارسایی توجه - بیش فعالی چالش های بسیاری برای والدین دارد، اما با آموزش والدین و کمک گرفتن از مشاوران و روانشناسان می توان روابط کودکان و والدین را بهبود داده و آن ها را در کسب نتایج تحصیلی بهتر یاری داد.
    کلیدواژگان: استرس والدین، شیوه برخورد والدین، عملکرد تحصیلی، اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی
  • زهره آهنگر قربانی، عباسعلی حسین خانزاده، مهناز خسروجاوید، عباس صادقی صفحات 111-128
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش کارکرد های اجرایی بر مهارت های اجتماعی دانش آموزان با نارساخوانی انجام شد. روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعهء آماری شامل همه دانش آموزان با نارساخوانی پایه دوم و سوم شهرستان عباس آباد استان مازندران در طی سال تحصیلی 92- 1391 بود که 20 نفر از آن ها بر حسب شرایط ورود به پژوهش انتخاب و به طور تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایدهی شدند. آموزش کارکرد های اجرایی طی 10 جلسه به مدت 1 ماه به گروه آزمایش ارایه شد، در حالی که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکرد. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با پرسش نامهء مهارت های اجتماعی گرشام (1999) مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر مهارت های اجتماعی وجود دارد. بدین معنا که آموزش کارکردهای اجرایی توانسته است میزان مهارت های اجتماعی دانش آموزان با نارساخوانی را افزایش دهد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که در آموزش و درمان دانش آموزان با نارساخوانی، تقویت کارکردهای اجرایی باید به عنوان یکی از محورهای اصلی مورد توجه متخصصان و مربیان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارکرد های اجرایی، مهارت های اجتماعی، نارساخوانی
  • ابوالفضل فروزمنش، امید شکری صفحات 129-140
    پژوهش حاضر با هدف آزمون تغییرناپذیری اندازه گیری نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی(لری، 1983) در نوجوانان تیزهوش و عادی انجام شد. 680 دانش آموز (325 عادی و 355 تیزهوش) به نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی پاسخ دادند. به منظور بررسی روایی بین گروهی نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی در نوجوانان تیزهوش و عادی از تحلیل عاملی تاییدی چندگروهی استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی تک گروهی نشان دادند که در هر دو گروه تیزهوش و عادی، الگوی دو عاملی نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی شامل سوال های نمره گذاری شده مثبت و سوال های نمره گذاری شده منفی، برازش خوبی با داده ها داشت. نتایج تحلیل عامل تاییدی چندگروهی، تغییرناپذیری بین گروهی ساختار عاملی، بارهای عاملی، مقادیر خطا واریانس ها و کواریانس های بین عاملی نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی را در دو گروه نوجوانان تیزهوش و عادی نشان داد. نتایج پژوهش حاضر با تاکید بر تغییرناپذیری اندازه گیری نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی در نوجوانان تیزهوش و عادی نشان داد که الگوی ساختاری بعد شناختی اضطراب اجتماعی (ترس از ارزیابی منفی) در دو گروه، از نظر کیفی، یکسان است.
    کلیدواژگان: تغییرناپذیری اندازه گیری، نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی، نوجوانان تیزهوش و عادی، تحلیل عاملی تاییدی چندگروهی
|
  • Malihesadat Kazemi, Shole Amiri, Mokhtar Malekpoor, Hosein Molavi Pages 26-40
    In this Research, the effect of private speech training on executive function of boys between 9 to 11 years old in Isfahan City was examined. This research is an experimental study of pre-test/post-test with control groups. It had a two-stage sampling. Final sample included 20 attention deficit boys (10 for experiment group and 10 for first control group) and 9 normal boys for second control group. Instruments used in this research included British Picture Vocabulary scale, Short form of Wechsler's Intelligence Scale for Children- Revised, Tower subtest of NEPSY Neuropsychology test. To analyze private speech of children, their speech were videotaped while solving Tower subtest and Videos were content analyzed by three encoders. Results showed that children with attention deficit, had significantly more errors in compare to first and second control groups; while both experiment and second control group (which both had been trained) had significantly more amount of private speech in compare to first control group- which had not trained. According to the findings of the research, it can be concluded although private speech training can increase the amount of private speech produced by attention deficit children, this increase in speech, not only will not necessarily increase function of children, but it may backfire on difficult tasks.
    Keywords: Attention deficit, executive functions, Private speech, Private speech training, Students
  • Amirabas Bostani, Abdollah Shafiabadi, Mohammadreza Khabazieravandi Pages 41-62

    Attention Deficit-Hyperactivity Disorder (ADHD) creates a lot of problems for many children. It has negative effects on cognitive, social, emotional, and family function and later in their adulthood it also effects their job and marriage function. The population consisted of all mothers of boy students with this disorder in primary schools in kashan. Sampling method was voluntary and sample members were randomly replaced. Among 80 mothers who referred to the centers 36 had children with ADHD (based on Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – forth edition and a Conner's Parent Scale) were randomly placed into 2 groups of experiment group (18 person) and control group (18person). In pre-test the Conner's Parent Scale was conducted on all mothers. The experiment group received eight sessions of Cognitive Behavioral Therapy. After sessions, Conner's Parent Scale was again conducted to both groups. Results of covariance analysis showed that symptoms of ADHD decreased in children whose mothers were in experiment group more than control group. So it can be concluded that parental oriented Cognitive Behavior Therapy is effective in reducing symptoms of children’s ADHD.

    Keywords: Hyperactivity Attention Deficit Disorder, Cognitive, Behavior Approach
  • Ali Farhodian, Mohammad Iarmohammadi Vasel, Mandana Sadeghi, Mohammad Esmaeel Saveri, Leila Soleimani Nia, Hamidreza Maghami Pages 62-77
    Object: This study conducted to identify the target groups of research center for psychology and special needs in psychological, social, spiritual and physical aspects.
    Material And Method
    The study is a qualitative research with grounded theory method. After reviewing the relevant literature, 10 groups were purposed as individuals with special needs and 100 people were selected through a purposeful sampling. These groups included: children, aged people, people with a sensory motor disability, psychiatric patients and mental retards, people with special medical needs. Substance abusers, prisoners, marginated people or minorities, people with low socioeconomic status, pregnant women. Data was collected in semi-structured interviews and then was analyzed with Strauss & Corbin coding manner or continued comparison.
    Findings
    Most important domains of special needs in our groups were: family, education, amusement, movement and transportation, building and places (houses and public places), social participation and occupation, treatment and rehabilitation services, and people's attitude toward their problems.
    Result
    "special need" term is related to disability, disability often is due to one's characteristics and obstacles caused from society. There are several barriers in obviating the needs and majority of them are occured by human such as non efficient systems and services, discriminatory policies, prejudice attitudes, etc. in order to enhancing social participation of disabled people and promoting their life styles as equal as other people, the public systems such as places and buildings, houses, transportation, educational and vocational opportunities and socio-cultural life (e.g. sport and amusement equipments) should be available for all people in a equal way and proper to their abilities and needs.
    Keywords: special needs, special groups, disability, community based rehabilitation
  • Akram Hodapoor, Parviz Sharifidaramadi, Farangis Kazemi Pages 78-90
    The purpose of present study was to investigate the effectiveness attribution style’s change on depression rate decrease, of adolescent blind girls. This study was carried out on experimental basis in pre-test, post-test design with control group. For this purpose, using the available sampling method, 30 of the depressed blind girls were selected and randomly substituted into two test and control groups, they were studying in secondary and high school stages of Tehran ‘Narjes blind school’ in the academic year of 2011-2012 and were placed in negative state/situations of internal, stable and general attribution style. Subjects of the experimental group were placed under attribution style change program’s educational course in ten, 45 minutes sessions in group form; however the control group did not receive any kind of education in this regard. The research data collected by ‘adolescence and children depression test’ as well as by the questionnaire of ‘adolescent and children attribution style’ and analyzed using the Analysis of covariance (ANCOVA) test and the Multivariate analysis of covariance (MANCOVA) test. The obtained results indicated that, the attribution style change of internal, stable and general to external, unstable and specific have significant effect on reducing of depression rate (p < 0/0001). This can be concluded, thus, that the attribution style change was effective in depression rate decrease of blinds girl’s adolescents.
    Keywords: Depression, Attribution style, Blind, Adolescent
  • Mohammadreza Zoghipaidar, Abolghasem Iaghobi, Safdar Nabizadeh Pages 91-110
    The aim of present study was to predict academic performance of students with ADHD based on the stress and parental approach. Method of the present study is corelational. The study population were included all third grade students with ADHD in school year (91-92) of Hamadan and 50 subjects among them were selected by using available sampling as a participating in the study. For screening and data collection, were used family-school questionnaire (Midget, 2000), parent Conner’s rating scale (Connors, 1998) Parental Stress Scale (Barry and Jones, 1995), the Raven Intelligence Scale for children and self-made academic performance test. descriptive statistics such as mean and standard deviation and inferential statistical such as correlation and stepwise regression analysis was used to analyze of data. The results showed that there is a positive and significant relationship between academic performance of students with ADHD and parent’s instrument approach but parental stress and parent’s controlling approach are significant negative correlation with academic performance of their children. The results showed that parental stress and parent’s controlling approach could have significantly to predict the academic performance of students with ADHD. Parental stress was also the best predictor of their academic performance. The findings indicate that although child with ADHD could have many challenges for parents however with educating parents and get help from counselors and psychologists can improve relations between children and parents and helped them to achieve better academic results.
    Keywords: Parental Stress, Parents Approach, Academic Performance, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder
  • Zohre Ahangarghorbani, Abbasali Hosein Khanzade, Mahnaz Khosrojavid, Abbas Sadeghi Pages 111-128
    The purpose of this study was examining the impact of executive functions training on social skills in students with dyslexia. This study is an experimental one with pre-test, post - test and control group design. The statistical population of this research includes all the students with dyslexia in second and third grade of elementary schools of Abbas Abad in Mazandaran province in school year of 2012-2013, which 20 of them were selected based on entering qualities and assigned in experimental and control groups randomly. Executive function training was taught to experimental group within ten sessions for a period of one month, while the control group did not receive this training. Both groups were assessed in pre- test and post- test using social skills questionnaire (Gresham, 1999). Analysis of data using multivariate covariance indicated that there was significant difference between two groups on social skills. So, we can conclude that in education and treatment students with dyslexia, strengthening executive functions should be considered on of the basic dimensions for experts and educators.
    Keywords: executive functions, social skills, dyslexia
  • Abolfazl Firoozmanesh*, Omid Shokri Pages 129-140
    This study aimed to evaluating the measurement invariance of the Brief Fear of Negative Evaluation Scale (BFNES, Leary, 1983) in gifted and nongifted high school students. The sample of 680 high school students (gifted 355 and nongifted 325) were responded the BFNES. Multigroup confirmatory factor analysis was used to examine the cross-group validity and invariance of factorial structure of BFNES. The results of single-group confirmatory factor analysis revealed that the two-factor model of BFNES consisted of positive and reverse scored items in across two groups good fit to the data. The results of multigroup confirmatory factor analysis indicated cross-group invariance of form, factor loadings, measurement residuals and factor variances and covariances of the BFNES across both samples. These findings emphasizing the group invariance of factorial structure of BFNES indicate that gifted and nongifted adolescents are qualitatively same in structural model of expression of social anxiety.
    Keywords: measurement invariance, brief fear of negative evaluation scale, gifted, nongifted students, mutigroup confirmatory factor analysis