فهرست مطالب

مجله روانشناسی نظامی
پیاپی 5 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا ذوقی پایدار، فرامرز سهرابی، احمد برجعلی، علی دلاور صفحات 1-16
    مقدمه
    اختلال استرس پس از ضربه نوعی اختلال اضطرابی است که در افرادی که در معرض حوادث آسیب رسان شدید قرار گرفته اند بروز می کند. افسردگی یکی از شایع ترین اختلال همراه با اختلال استرس پس از ضربه می باشد. آموزش بیماران برای استفاده ازمهارت های مقابله ای اثربخش، بخشی از درمان اختلال استرس پس از ضربه و افسردگی می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های مقابله ای مبتنی بر رویکرد شناختی – رفتاری بر اختلال استرس پس از ضربه و افسردگی جانبازان همدان بود.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری می باشد. تعداد 24 نفر از جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (مهارت های مقابله ای)و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 2 ساعته، تحت آموزش مهارت های مقابله ای قرار گرفتند. فهرست اختلال استرس پس از ضربه ویرایش نظامی (PCL-M) و پرسشنامه افسردگی بک (BDI) برای جمع آوری داده ها استفاده شد، داده های حاصل با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تی مستقل و تحلیل واریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج حاصل آشکار ساخت که میان دو گروه آزمایش و کنترل از لحاظ شدت اختلال استرس پس از ضربه و ملاک های C و D این اختلال و افسردگی، پس از خاتمه جلسات درمانی تفاوت معناداری وجود دارد، ولی در ملاک B اختلال استرس پس از ضربه تفاوت میان گروه آزمایش و کنترل معنا دار نیست. آموزش مهارت های مقابله ای بطور معناداری شدت اختلال استرس پس از ضربه و ملاک های C و D این اختلال، همچنین میزان افسردگی را در گروه آزمایش کاهش داده بود و تغییرات پس از پیگیری 2 ماهه ماندگار بوده و ادامه داشت.
    بحث: آموزش مهارت های مقابله ای در کاهش شدت نشانه های اختلال استرس پس از ضربه و افسردگی همراه آن موثر است
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، افسردگی، مهارت های مقابله ای
  • احمد ایزدی یزدان آبادی، مهدی ابولقاسمی، ام کلثوم میرالی رستمی صفحات 17-27
    مقدمه
    روانشناسان جدید اعتقاد دارند که هوش هیجانی در موفقیت افراد تاثیر زیادی دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و موفقیت در تحصیل (پیشرفت تحصیلی) در میان دانشجویان دانشگاه نظامی مورد مطالعه می باشد.
    روش
    این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی است. کلیه دانشجویان یک دانشگاه نظامی جامعه مورد مطالعه این پژوهش را تشکیل می دهند. حجم نمونه250 نفر می باشد که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ می باشد که در این تحقیق مجددا روایی محتوایی آن توسط متخصصان تایید و میزان پایایی آن به میزان 76/0 تعیین شد. با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی و به کمک نرم افزار SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج تحقیق بیان کننده این است که اولا دانشجویان هوش هیجانی خود را در سطح نسبتا بالایی ارزیابی کرده اند؛ ثانیا بین هوش هیجانی و تمام مولفه های آن با پیشرفت تحصیلی رابطه معنادای وجود دارد و بالاخره، براساس مولفه های خود کنترلی، خوداگاهی، خودانگیزی و مهارت اجتماعی، می توان پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کرد.
    بحث: از طریق هوش هیجانی، تاحد زیادی می توان پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی کرد. لذا با ارتقای هوش هیجانی می توان امیدوار بود که موفقیت در تحصیل نیز افزایش یابد. یافته های این پژوهش با نتایج تحقیقات کاپلان و میدگلی(2002)، بویس (2002)، استونک میر(2002)، سارین (2002)، پارترز(2010)، پاتریک و همکاران (2004)، منصوری (1380) و زارع(1380) همسو می باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، پیشرفت تحصیلی، دانشگاه، دانشگاه نظامی
  • جعفر انیسی، فاطمه اکبری، محمد مجدیان، مجید آتشکار، زهره قربانی صفحات 29-37
    مقدمه
    روش های مختلفی برای برآورد میزان شیوع اختلالات روانی وجود دارد. یکی ازروش های متداول ومعتبر غربال گری است. غربال گری اختلالات روانی عبارت است از شناسایی احتمالی اختلالات روانی که قبلا شناسایی یا گزارش نشده است. یکی از ابزارهایی که به تشخیص و غربال گریی افراد دارای اختلال از افراد سالم کمک می کند چک لیست اختلالات روانی1 است. هدف از تحقیق در این پژوهش هنجاریابی چک لیست نشانه های اختلالات روانی درکارکنان نیروهای مسلح بود.
    روش
    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی2، و نوع طرح هنجاریابی آزمون می باشد. در پژوهش حاضر 1200 نفر از کارکنان نیروهای مسلح بصورت تصادفی و با توجه به میزان تحصیلات و نوع شغل در سازمان های مختلف در اسفند ماه 1388 بررسی شدند.ابزار مطالعه چک لیست نشانه های اختلالات روانی بود.
    نتایج
    اعتبار چک لیست با استفاده از ضرایب همسانی درونی و بازآزمایی با روش آلفای کرونباخ وهمبستگی پیرسون به ترتیب 98/0 و82/0 بدست آمد.روایی چک لیست نیز با روش تحلیل عاملی بررسی شد. در پژوهش حاضر نقطه برش درشاخص کلی علائم مرضی3 برابر با87/0تعیین شد.همچنین نرم و هنجارکارکنان درمتغیرهای جنس، تعیین شد.
    بحث:چک لیست اختلالات روانی باتوجه به تایید روایی و اعتبار آن، قادر به سنجش اختلالات روانی کارکنان است، بنابراین با توجه به نرم و نقطه برش بدست آمده می توان از آن در سنجش وغربالگری اختلالات روانی، تعیین سطوح سلامت، و برنامه ریزی های بهداشت روان کارکنان نیروهای مسلح استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، کارکنان نظامی، (SCL، 90، R)، نقطه برش، تحلیل عاملی
  • محسن اسکندری، خدابخش احمدی، جعفر انیسی صفحات 39-45
    مقدمه
    توجه به بهداشت روان و عوامل موثر بر آن می تواند موجب کنترل اختلالات روانی و در نتیجه حفظ سلامت کارکنان و افزایش کارایی آن ها شود. این پژوهش با هدف سنجش وضعیت سلامت روان و بررسی تاثیر مدت تحمل استرس بر این وضعیت صورت گرفته است.
    روش
    جامعه مورد مطالعه این تحقیق، کلیه کارکنان نظامی مستقر در یکی از مناطق مرزی در زمان اجرای پرسشنامه بودند. جامعه مورد مطالعه، شامل کلیه طیفهای درجاتی و تحصیلاتی بود. نمونه مورد بررسی 173 نفر، که با استفاده ازروش نمونه گیری سرشماری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. ابزار این پژوهش شامل؛ پرسشنامه SCL90 جهت اندازه گیری سلامت روان و مشخص نمودن اختلالات روانی و پرسشنامه دموگرافیک بود.
    نتایج
    ارتباط معنا دار بین افزایش روزهای توقف درمناطق مرزی و افزایش نمرات پسیکوتیک، پارانوئید، ترس مرضی، پرخاشگری، افسردگی، وسواس و جسمانی سازی وجود دارد.همچنین بیشترین ارتباط بین توقف و وسواس مشاهده شد.
    بحث: اگرچه یکی از وظایف اصلی نیروهای نظامی حراست و نگهبانی از مرزهای کشور است ولیکن اگر حضورنیروها درمناطق مرزی بیش از توان آنان باشد موجب بروز انواع اختلالات روانی برای آنان و در نتیجه کاهش توان نظامی کشور می شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، تحمل استرس، نظامیان، اختلالات روانی
  • رضا نوری، علی فتحی آشتیانی، سید حسین سلیمی، اسفندیار آزاد مرزآبادی، علی اکبر اسماعیلی صفحات 47-55
    مقدمه
    تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی توصیفی است که با هدف بررسی برخی از ویژگی های شخصیتی، سلامت عمومی و روانی سربازان اقدام کننده به خودکشی از سال 1385 تا 1386 در یک واحد نظامی انجام گرفته است.
    روش
    نمونه مورد بررسی شامل 92 نفر از سربازان اقدام کننده به خودکشی بودند که به شیوه در دسترس انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه های شخصیتی آیزنک، پرسشنامه افکار خودکشی بک، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه سلامت عمومی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری spss و روش های آماری (توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار، همبستگی و آزمون تی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که 9/10 درصد نمونه مورد بررسی متاهل، 1/89 درصد مجرد، بالاترین فراوانی افراد(7/45 درصد) از لحاظ تحصیلات، راهنمایی بودند. 4/28 درصد افراد بومی و 6/71 درصد غیر بومی بودند. 44 درصد نمونه مورد بررسی سابقه اقدام قبلی به خودکشی داشتند و بالاترین روش اقدام به خودکشی (9/49 درصد) استفاده از اسلحه بود. 2/52 درصد آزمودنی ها دارای افکار خودکشی، 8/84 درصد آنها دارای اختلال در سلامت عمومی و5/93 افسردگی داشتند نتایج تحلیل استنباطی از طریق آزمون تی نشان داد که مقایسه نمره افکار خودکشی آزمودنی ها با ابعاد پرسشنامه شخصیتی آیزنک، پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه افسردگی بک دارای تفاوت معناداری می باشد. بیشترین میانگین نمره افکار خودکشی در ارتباط با ویژگی های شخصیتی درونگرایی(59/14)، روان آزرده گرایی(79/15) و روان گسسته گرایی(25/16) بود.
    بحث: با توجه به یافته های این پژوهش، ویژگی های شخصیتی(درونگرایی، روان آزرده گرایی و روان گسسته گرایی)، افسردگی، داشتن افکار خودکشی، پایین بودن سطح سلامت عمومی، مجرد و غیر بومی بودن، عوامل مهمی جهت شناسایی افراد در معرض خطر خودکشی و خودزنی می باشند و می توان این عوامل را از طریق غربالگری در بدو ورود و بررسی دوره ای در سربازان، مورد شناسایی قرار داد و مداخلات مناسب را به منظور پیشگیری از خودکشی و خودزنی انجام داد.
    کلیدواژگان: خودکشی، خودزنی، ویژگیهای شخصیتی، سلامت عمومی، افکار خودکشی
  • محمدباقر حبی، هادی مقدس، حمیدرضا حاتمی، اسفندیار آزاد مرزآبادی، جعفر انیسی صفحات 57-66
    مقدمه
    قسمت عمده ای از زندگی روزانه افراد صرف کار و شغل می شود. از این رو در بسیاری از حوزه های زندگی و سلامت روانی خانواده اهمیت دارد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه رضایت شغلی کارکنان با سلامت روانی خانواده پرداخته تا به این سئوال پاسخ دهد که آیا ارتباط معنی داری بین رضایت شغلی و سلامت روانی همسر و فرزندان کارکنان وجود دارد؟
    روش
    روش تحقیق توصیفی، تحلیلی است. تعداد نمونه شامل 399 خانواده(شامل بر سرپرست، همسر و یکی از فرزندان)بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار شامل، شاخص توصیفی شغل JDI و پرسشنامه.GHQ است. اطلاعات پس از جمع آوری با نرم افزار آماری SPSS محاسبه شده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.
    نتایج
    ضریب آلفای کرونباخ ابزار سلامت روانی 94/. و رضایت شغلی 95/. است. بین رضایت شغلی کارکنان و سلامت روانی خانواده (همسروو فرزندان)رابطه مثبت وجود دارد. این رابطه در همسران بین خرده مقیاس های ناکنش وری اجتماعی و افسردگی در سطح (05/P>)معنی دار است. با افزایش رضایت از شغل کارکنان، افزایش سطح سلامت روانی خانواده قابل پیش بینی است.
    بحث:رضایت شغلی با سلامت روانی ارتباط دارد. رضایت شغلی از شیوه کار، روابط با همکاران، سرپرست مستقیم، حقوق ومزایا و ارتقاء اثر می پذیرد. عملکرد نیروهای نظامی متاثر از میزان رضایت شغلی است که سازمان برای کارکنان خود ایجاد می کند. این موضوع می تواند آنها را از انواع آسیب های روانی مصون بدارد. از این رو توجه به عوامل ارتقاء رضایت شغلی می تواند در ارتقاء سطح سلامت روانی فرد و خانواده موثر باشد..
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، سلامت روانی، خانواده
  • فاطمه نیسه، محمد دانشمندی، مهدی صادقی شرمه، عباس عبادی صفحات 67-80
    مقدمه
    خواب یکی از نیازهای اساسی انسان بشمار می رود. محرومیت از خواب اثرات سوء متعددی بر جسم و روان انسان به جای می گذارد. عوامل متعددی باعث اختلال خواب بیماران بستری در بخش می شود. یکی از این عوامل سر و صدا و نور بخش می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت خواب از نظر روان شناسی جهت بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلب، برآورده ساختن این نیاز اساسی با استفاده از گوش بند و چشم بند ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر گوش بند و چشم بند بر کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه ی قلب در یک بیمارستان نظامی بوده است.
    روش
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی شاهد دار، 60 بیمار سندرم کرونری حاد به روش غیراحتمالی مبتنی بر هدف انتخاب و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد توزیع و مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه آزمون مداخله گوش بند و چشم بند از شب دوم بستری در هر شب(به مدت سه شب) انجام گرفت و با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبرگ کیفیت خواب قبل و پایان مدت بستری مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس داده ها با آزمون تی زوج شده،تی مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد نمره کل کیفیت خواب در گروه آزمون، پس از مداخله(6/1 ± 7/5) نسبت به قبل از مداخله (8/2 ±8/8) کاهش معنی داری یافته است (p<0/000). همچنین نمره کل کیفیت خواب پس از مداخله در گروه آزمون (6/1 ± 7/5) در مقایسه با نمره ی کل کیفیت خواب کسب شده در گروه شاهد (97/1 ±43/8)تفاوت معنی داری داشته است (p<0.05).
    بحث: استفاده از گوش بند و چشم بند بعنوان یک روش مقرون به صرفه و بدون عارضه می تواند موجب بهبود کیفیت خواب و بالا بردن رضایت روحی و روانی بیماران سندرم کرونری حاد در بخش مراقبت ویژه قلبی باشد و به عنوان روشی جایگزین به جای استفاده از درمان دارویی به کار رود.
    «این مقاله منتج از پایان نامه دانشجویی کارشناسی ارشد پرستاری می باشد.»
    کلیدواژگان: گوش بند، چشم بند، کیفیت خواب، سندرم کرونری حاد، بخش سی سی یو
|
  • Pages 1-16
    Introduction
    Post-traumaticStress Disorder (PTSD) is an anxiety disorder which can develop after exposure to any event which results psychological trauma. Depression is one of the most common co-morbid conditions associated with PTSD. Training the patients in the use of effective coping skills is part of treatment for PTSD. The aim of the present research was to study the effectiveness of coping skills based on cognitive – behavioral method on PTSD and depression of the veterans in Hamadan، Iran.
    Methods
    This study was a quasi- experimental design with pre-test، post-test and follow up type. 24 veterans suffering from PTSD were divided randomly into experimental (coping skills) and control groups. The experimental group were administered 10 sessions of coping skills training 2 hours weekly. PTSD checklist- military version (PCL-M) and Beck Depression inventory (BDI) were used to collect data، which were analyzed using repeated measure، independent t- test and MANOVA.
    Results
    There was a significant difference between experimental and control groups in PTSD، C and D cluster of PTSD and depression after the final session of intervention. But، there was no significant difference between experimental and control groups in B cluster of PTSD. Coping skills training significantly decreased the severity of PTSD and C & D cluster، the rate of depression in the experimental group. The changes were persistent in 2 months of follow-up.
    Discussion
    coping skills training is effective on reduction of symptoms in PTSD and co-morbid depression،
    Keywords: Depression, Post, traumatic Stress Disorder, Coping Skills
  • Pages 17-27
    Introduction
    Current psychological issues showed that emotional intelligence effects on success of persons. The main goal of the research is assign relationship between emotional intelligence and academic achievement among students of A Military University
    Method
    This research is a descriptive - correlation research. The target population of the study comprised all students of A Military University. The sample consisted of 250 persons who selected by Stratified random Sampling method. The tool used for collecting the data is emotional intelligence questionnaire (Schering). Experts confirmed the content validity of the tool and its reliability was determined 0. 76 Data analyze was perform by SPSS software.
    Results
    The results of the research showed: 1) students assessed emotional intelligence themselves in relatively high level. 2) There was a positive and meaningful relationship between emotional intelligence and all components of that with academic achievement. 3) Academic achievement can be predicted by self-awareness، self-motivation، self– control and social skills.
    Discussion
    Through emotional intelligence، can be largely predicted students'' academic achievement. Therefore، promotion of emotional intelligence can be hoped that success in studying the rise. The findings of this speech with similar research results، like Midgely and Kaplan (2002)، Boise (2002)، Stonkmir (2002)، Poters (2010)، Patrick and colleagues (2004)، Mansouri (1380) and Zare (1380) are consistent.
    Keywords: emotional intelligence, academic achievement, university, Military University
  • Pages 29-37
    Introduction
    Different methods for estimating the prevalence of mental disorders exist. One common technique is screening. Screening of mental disorders is simply to identify possible mental disorders that previously identified or have been reported. One of the tools to detect and screening people with mental disorders is Symptom Checklist 90 Revised (SCL-90 -R).the purpose of this study was the Standardization of Symptom Checklist 90 Revised in Army Staffs
    Method
    Methods In this study descriptive - analytical and project type is Standardization. The sample comprised 1200 staffs that was selection by randomly method. The study population included all employees of Defense Ministry Staffs in March 2009. The survey tool was Symptom Checklist 90 Revised (SCL-90 -R).
    Results
    . Results showed internal consistency and test-retest coefficients using Cronbach''s alpha and correlation Pearson were 0.98 and 0.82 respectively. The validity of scale was evaluated by factor analysis method. The cut-off point in Global Symptoms Index (GSI) was determined 0.87. Also norm for male and female was prepared.
    Discussion
    The data support the reliability and validity of the SCL-90-R as a measure of psychological symptoms for screening staffs that have illness.
    Keywords: Army Staffs, SCL, 90 –R, Cut, off Point, Standardization, Factor analysis
  • Pages 39-45
    Introduction
    mental health is one central factor that increases the job efficiency of employees. This study assessed the effect of stress on mental health of militants in border areas.
    Methods
    The population for this study was included every military personnel who deployed in the border areas during the study period. The population consists of different level of education. 173 persons were selected through the systematic sampling technique. SCL90 questionnaire was used for measuring mental health and mental disorders.
    Results
    Significant relationship were observed between increasing days of stopping in border areas and scores of psychotic، paranoid، phobic، anxiety، hostility، depression، and somatization disorder. The highest correlation was observed between the stopping in border areas and obsession.
    Discussion
    More Stopping in border areas for staffs of Militaries can be stressful.
    Keywords: mental health, stress, military, border areas, mental disorders
  • Pages 47-55
    Introduction
    The present study is a practical and descriptive research. The fundamental aim of this review is determining the personality traits، physical and mental health of soldiers who had committed to suicide in a military unit from 2006 to 2007.
    Method
    The samples size contained of 92 soldiers who had committed suicide but they were survived. These persons were selected in method Census. Subject were appraised with، general health questionnaire (GHQ)، Beck Suicid Scale Ideation، Back depression questionnaire and Eysenk personality. Data analyzed via SPSS software by applying statistical methods (frequency distribution، average، criterion deviation، correlation and T-test).
    Results
    The results showed 10. 9% of subjects were married and 89. 1% were single. The highest frequency for soldiers’ education was 45. 7 % for middle school. 28. 4% was natives and 71. 6% were non-natives. Also44% had a committed suicide before the study. Using a gun 49. 9 %was the most commonly used method of suicide. 52. 2% of the subjects had the intention to commit suicide. 84. 8% had some problems with their general health. 93. 5% were depressed. T-test analysis also showed that comparison between suicide intention score had a meaningful difference with Eysenk personality questionnaire، Back depression questionnaire and general health questionnaire. Higher rate of suicide intention were among Introvert (14. 59)، Neurosis (15. 79) and Psychosis (16. 25).
    Discussion
    Base on the results of this study some factor including، personality traits (introversion، neurosis and psychosis)، depression، having suicidal thoughts، low level of public health، being unmarried and non-indigenous، are commons among soldiers with committed suicide. So these factors are essential for screening soldiers who are at risk of suicid.
    Keywords: suicide, personality traits, general health, suicide intention
  • Pages 57-66
    Introduction
    People spend a large part of their daily life at work sittings. Job atmosphere has important impact on employees’ family life and mental health of them. This study examines the relationship between job satisfaction of employees and family (wife and children) mental health.
    Method
    the present research is a descriptive and analytical study. Sample included 399 families (including the head، spouse and one child). They selected through a multi-stage cluster random sampling method.. The material included the job description index (JDI) and GHQ. The data analyzed with SPSS software. Pearson correlation and multiple regression were used.
    Results
    the Alpha coefficient for mental health was0. 94 and for job satisfaction was0. 95 There is a positive relationship between employees’ job satisfaction and mental health of their family. The relationship between the spouses depression subscales inaction productivity level (P>0. 5) is significant. Employee job satisfaction can predict the levels of mental health of his family
    Discussion
    Happiness with job is a key factor for promoting job quality. On the other hand it can be effective in improving the mental health of individuals and their families.
    Keywords: Job satisfaction, mental health, family
  • Pages 67-80
    Introduction
    Sleep is one of the basic needs of humans. Sleep deprivation causes several adverse effects on the human’s body and mind. Several factors causing sleep disturbances in hospital inpatient. Noise and Light are two common disturbing factors for patients in coronary care unit. For improving the quality of sleep using the ear and eye protection device is suggested. The purpose of this study was to study the effects of ear and eye Protect Device Application on Quality of Sleep of patients with acute coronary syndrome.
    Method
    The research design was two-group controlled clinical trial. 60 acute coronary syndrome patients were selected by judgmental sampling then they divided into two groups by randomization. Patients in the intervention group used ear and eye protect device form the second night of hospitalization for three nights. The quality of sleep was assessed by Pittsburgh Sleep Quality Index before and after hospitalization. Then data was analyzed by paired t Test، independent t test، and Pearson and spearman correlation coefficient.
    Results
    the results showed that PSQI in the experimental group was decreased after intervention. (Pretest 5. 7±1. 6، posttest 8/8±2/8) has decreased significantly (p<0/000). Also ''There are significant differences in PSQI after intervention between groups (experimental group 5. 7±1. 6، control group 8. 43±1. 97 p<0. 05).
    Discussion
    Used by the ear and eye protect device as a cost-effective and un complicated method to improve sleep quality in acute coronary syndrome patients in ccu and can serve as an alternative method instead of using drug therapy used.
    Keywords: ear protect device, eye protect device, sleep quality, acute coronary syndrome, ccu