فهرست مطالب

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 25 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/18
  • تعداد عناوین: 5
|
  • علی دلاور، نظام هاشمی، ایرج قدیری صفحات 7-40
    هدف اساسی در این پژوهش، بررسی رابطه بین میزان استفاده از راهبردهای شناختی و فراشناختی با پیشرفت 86 ) می باشد . جامعه - تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی در سال تحصیل ی( 87 آماری در این پژوهش، شامل 96 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد بود که در ترم سوم تحصیلی مشغول به تحصیل بودند و به صورت تمام شمار در نظر گرفته شدند؛ اما در مرحله جمع آوری داده ها به دلیل عدم همکاری تعدادی از دانشجویان، با ریزش مواجه گردید و به 71 نفر تقلیل یافت . ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری (شناختی و فراشناختی) بود که روایی صوری آن توسط اساتید مشاور و راهنما تایید گردید و پایایی آن نیز، هم در پژوهش های قبلی و هم توسط پژوهشگر با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد. شیوه اجرا بدین صورت بود که پرسشنامه مورد نظر به صورت کلاسی در اختیار کلیه دانشجویان قرار داده شد و پس از جمع آوری ، با توجه به این که معدل کل پاسخ دهندگان به تفکیک در اختیار پژوهشگر قرار داشت، برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون خی 2 و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید و در نتیجه همبستگی بین میزان استفاده از راهبرده ای شناختی و (86- فراشناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی در سال تحصیلی( 87 مورد تایید قرار گرفت؛ بنابراین پیشنهاد می گردد به منظور آشنایی بیشتر دانشجویان با راهبردهای مطالعه و یادگیری - با اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب - دوره های کارگاهی در دانشگاه برگزار گردد.
    کلیدواژگان: راهبردهای مطالعه، راهبردهای یادگیری، راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی، پیشرفت تحصیلی
  • محمود شوقی، حمیدرضا خسروی صفحات 41-58
    یکنواخت سازی 3 در یک سازمان، عبارت است از هم شکل ، یک دست و یکنواخت کردن کالاها و خدماتی که استفاده های معین، مشخص و مشابه در آن سازمان دارند (شوقی، 1390 ). یکنواخت سازی نه تنها موجب رفع پیچیدگی های کنونی می گردد بلکه از بروز پیچیدگی های زاید آینده نیز جلوگیری می کند. در واقع یکی از راه های عملی برای صرفه جویی در هزینه ها رعایت همین اصل است (بوگوپا؛ مگامیسی؛ 4. یکنواخت سازی، نیل به کیفیت بالاتر با هزینه کمتر را با ایجاد اطمینان از وجود رقابت میان ( بالاوا، 2011 تامین کنندگان، امکان پذیر و انتخاب آگاهانه اقلام مورد خریداری را برای سازمان آسان می سازد (سازمان .( استاندارد تحقیقات صنعتی، 1390 موضوع یکنواخت سازی در آماد و پشتیبانی نیروی انتظامی، به مفهوم کاهش تنوع 5 کالای قابل خرید با توجه به استانداردهای مشخص شده می باشد. در واقع استانداردسازی 6 نقطه آغاز فعالیت های آمادی است و از برترین جنبه های آن می توان به اصل یکنواخت سازی اشاره نمود. دراین مقاله به مباحث یکنواخت سازی اقلام با هدف ارزیابی و انتخاب کالای استاندارد شده سازمانی که منجر به تعیین کالای الگوی سازمانی خواهد گردید، پرداخته شده است. براین اساس می توان نتیجه گرفت، یکنواخت سازی ضمن کاهش تنوع گسترده اقلام، زمینه اعمال نظارت و واپایش برخرید و بهره برداری اقلام آمادی را فراهم می سازد. درنهایت ناجا می تواند به امر یکنواخت سازی اقلام آمادی توجه ویژه نموده تا موجب کاهش تنوع اقلام ، ارتقای سطح کیفیت و بهره وری، کاهش هزینه ها و به کارگیری سریع و آسان اقلام آمادی در سطح ناجا گردد.
    کلیدواژگان: یکنواخت سازی کالا، کاهش تنوع کالا، طبقه بندی کالا، کدگذاری کالا، اقلام آمادی
  • سعید هداوند صفحات 59-78
    نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ساختار نظامی -راهبردی نیروهای مسلح یک سازمان مهم به حساب می آید و نتایج عملکرد آن نقش حیاتی در حفاظت از منافع امنیت ملی، تمامیت ارضی و استقلال کشور دارد. به لحاظ اهمیت و حساسیت این ماموریت، نیروی انتظامی باید هوشمندانه تحولات محیطی و فناوری های نوین را پیگیری نموده و بر میزان یادگیری و توانایی علمی و عملی خود بیفزاید. کسب فناوری و دانش نوین در صورتی که بدون توجه به فرهنگ سازمانی و الزامات آن انجام پذیرد، پاسخگوی نیازهای سازمان، برای یادگیری چگونه مواجه شدن با شرایط جدید نمی باشد؛ بنابراین همسویی یادگیری ها با فرهنگ سازمان، می تواند به عنوان یکی از اولویت های اصلی نیروی انتظامی مطرح شود. این مهم از یک سو نیازمند شناسایی عواملی است که یادگیری ها را تسهیل می کنند و از سوی دیگر استقرار و بهره گیری از عوامل مذکور با اداره موثر آنها انجام می پذیرد. این مقاله از بین عوامل مختلف اثرگذار بر یادگیری های سازمانی، به یکی از مهم ترین آنها یعنی فرهنگ یادگیرنده می پردازد و نقش آن را در توسعه یادگیری ها تبیین می کند.
    کلیدواژگان: فرهنگ یادگیرنده، یادگیری سازمانی، همسویی فرهنگ و یادگیری
  • ساره صمدی، علی اکبر گل محمدی، عرفان خسروی صفحات 79-90
    مقاله حاضر به بررسی مفهوم عدالت آموزشی و اهمیت آن درسازمان پلیس می پردازد و ضمن تاکید بر نقش واهمیت عدالت آموزشی در سازمان پلیس، به تاثیر عدالت آموزشی و راهکارهای تحقق عدالت آموزشی و نیز نگاه سیستمی و همه جانبه در این زمینه خواهد پرداخت. عدالت آموزشی از دو بعد برابری و همه شمولی و در سه حیطه کیفیت آموزش، ساختار آموزش و اختصاص منابع با توجه به تحقیقات پیشین مورد بررسی قرار گرفته است. در هر مرحله اهمیت عدالت آموزشی از جنبه های مختلف در سازمان پلیس، مورد توجه قرار گرفته است و با بهره گیری از تجربیات و مطالعات پیشین، راهکارهای عملی مرتبط با تحقق عدالت آموزشی در فراگیران نیروهای پلیس، تدوین و پیشنهاد شده است. این راهکارها مرتبط با کیفیت آموزش، ساختار آموزش و اختصاص منابع هستند.
    کلیدواژگان: آموزش پلیس، برنامه ریزی آموزشی، عدالت، عدالت آموزشی
  • جعفر ترکزاده، سکینه جعفری صفحات 91-134
    رهبری به عنوان یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر سازمان ها به طور گسترده ای مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است. میزان موفقیت سازمان در نیل به مطلوبیت های مورد نظر، مقدار انگیزه و تلاش کارکنان جهت موفقیت سازمان، گستره نفوذ سازمان در محیط تعاملی خود و البته اثربخشی رهبری، وابسته به نوع و رفتار رهبری می باشد. نظریه پردازان، رویکردها و نظریه های رهبری متعددی را بیان کرد هاند. در این مقاله ضمن مرور موجز انواع رویکردها و نظریه های مختلف رهبری ، به معرفی نظری ه جدید رهبری تحت عنوان ، پرداخته شده است. در این راستا چهار نوع جهان بینی تنظیمی 3، اجتماعی 4، شبکه ای 5 « جهانبینی رهبری » کارآفرینی 6 و ابعاد هشت گانه آنها (نوع رهبری، نوع عقلانیت، واکنش در برابر بحران، تغییر، اصول اخلاقی، الگوهای زمان، خلاقیت، فنا وری) مطالعه و معرفی شده است. چارچوب ارایه شده در این مقاله ، می تواند مبنایی برای مطالعه و تحقیق در خصوص موضوع خود و نیز چارچوب آغازینی برای مطالعه و توسعه جهان بینی رهبری اسلامی فراهم آورد. نتایج این مطالعه نشانگر آن است که رهبران سازمان برای ایفای نقش اثربخش خود، باید بتوانند مزایا و محدودی تهای هر یک از جهانبینی های رهبری را بشناسند و با دیدی فراتر از هنجارهای موجود و با برخورداری از درکی عمیق نسبت به تحولات شرایط و اقتضائات محیطی و اوضاع داخلی سازمان، جهان بینی متناسب با شرایط و مقتضیات را به درستی انتخاب و به کار گیرند. نهایتا به برخی راه حل های مفید و عمل پذیر در شرایط کنونی برای توسعه جهان بینی رهبری در سازمانها اشاره شده است.
    کلیدواژگان: رهبری، نظریه های رهبری، جهان بینی رهبری