فهرست مطالب

پژوهش سیستم های بس ذره ای - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 15، زمستان 1396)

نشریه پژوهش سیستم های بس ذره ای
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 15، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی سبحانی *، حسن حسن آبادی صفحات 1-11
    در این مقاله یک سیستم کوانتومی بس ذره ای در نظر گرفته شده است. سپس به آن سیستم دو بر همکنش وابسته به زمان نوسانگر هارمونیک و میدان الکتریکی اضافه می گردد. نوع تغییرات آن ها به صورت کاملا عمومی فرض شده است. سپس با استفاده کردن از روش های جبری، تحول زمانی این سیستم بس ذره ای کوانتومی بررسی می گردد. برای مطالعه این تحول زمانی از روش های پویای ناوردای پویای لوییس و رزنفلد و عملگر تحول زمانی استفاده شده اند. ناورداهای مناسب ساخته شده اند و ویژه توابع آن ها بدست آورده شده اند همچنین عملگرهای مناسب تحول زمانی ساخته شده اند. در انتها مقایسه بین جواب های بدست آمده در مقاله با در نظر گرفتن حالتی خاص ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سیستم بس ذره ای کوانتومی، برهمکنش نوسانگر هارمونیک وابسته به زمان، میدان الکتریکی وابسته به زمان، معادله شرودینگر، ناوردای پویای لوییس و رزنفلد، عملگر تحول زمانی
  • امید ناصر قدسی، امین سیدی*، طاهره قاسمی صفحات 13-20
    در این مطالعه با توجه به اثرات کشش سطحی و شکست پرتابه قبل از رسیدن به آستانه همجوشی به بررسی واکنش همجوشی با هسته ضعیف پیوند پرداخته ایم. در بررسی پتانسیل هسته ای این واکنش از پتانسیل مجاورت نسخهAW95 استفاده شده است. با استفاده از این مدل که اثرات کشش سطحی در آن لحاظ شده است و مدل دینامیکی سه جسمی مسیریابی کلاسیکی سطح مقطع همجوشی کامل و ناکامل مورد محاسبه قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان می دهند از بین چهار پارامتر کشش سطحی ، ، و پتانسیل کولنی مربوط به مدل با کشش سطحی کم ترین عمق و محاسبات مربوط به مدل با کشش سطحی بیش ترین عمق را برای پتانسیل کل در نواحی داخلی تولید می کنند در حالی که پتانسیل حاصل از از لحاظ ارتفاع سد کولنی با داده تجربی توافق خوبی دارد. هم چنین سطح مقطع همجوشی کامل محاسبه شده با استفاده از مدل با کشش سطحی با داده های تجربی توافق بهتری دارد. در حالی که با استفاده از پارامتر سطح مقطع همجوشی ناکامل این اندرکنش داده های تجربی را بخوبی بازتولید می کند.
    کلیدواژگان: هسته های ضعیف پیوند، کشش سطحی، پتانسیل های مجاورت، سطح مقطع های کامل و ناکامل همجوشی
  • حسین صادقی*، مطهره قمری، سعید محمدی صفحات 21-31
    در این کار به علت اهمیت واکنش گیراندازی(_4^7)Be (α،γ) (_6^11)C در فیزیک هسته ای و اخترفیزیک ضمن معرفی این واکنش به محاسبه ی پتانسیل های مربوط به آن، سطح مقطع و آهنگ واکنش پرداخته و در نهایت پس از معرفی و محاسبه ی فاکتور اخترفیزیکی S(E)کمیتی با وابستگی کمتر انرژی نسبت به سطح مقطع در رنج انرژی های پایین مربوط به نوکلئوسنتزاولیه، فاکتور اخترفیزیکی را برای این واکنش در رنج انرژی MeV10- MeV 0 در حدودMeV-b 0 تا MeV-b 14ر0 به دست آوردیم. در این کار پس از معرفی واکنش اخترفیزیکی هسته ای (_4^7)Be (α،γ) (_6^11)C پتانسیل های کولنی و اسپین-مدار را از روابط محاسبه کرده و پتانسیل 18 AVرا که مربوط به برهمکنش های نوکلئون -نوکلئون است با استفاده از برنامه ی کامپیوتریRADCAP به دست آوردیم. و سپس سطح مقطع و آهنگ واکنش را در تشدید های MeV 105ر8 Ex= و MeV 242ر8 Ex= محاسبه کردیم .در نهایت پس از معرفی کمیت اخترفیزیکی S(E) آن را برای این واکنش محاسبه کرده که در انرژی MeV 0 تا MeV 8 مقدار MeV-b 14ر0-MeV-b 0 را به دست آوردیم.
    کلیدواژگان: واکنش گیراندازی تابشی، اترژی های نوکلئوسنتز، پتانسیل AV18، فاکتور اختر فیزیکی S
  • امیر جلیلی مجارشین، هادی صبری * صفحات 33-44
    در این مقاله طیف انرژی و سطوح انرژی هسته های واقع در ناحیه گذار فازی بین شکل های کروی و تغییر شکل یافته محوری بررسی شده است. برای توصیف همزمان حالات با اسپین پاریته زوج و فرد در قالب مدل بوزون برهمکنشی سه ترازی spd، هامیلتونین گذار فازی تعریف شده بر پایه جبر آفین(1،1)SU را استفاده نمودیم. با استفاده از نظریه کاتاستروف و فرمالیسم حالات همدوس، سطوح انرژی برای زنجیره ایزوتوپیRu100-106در ناحیه گذار فازی شکلی بین حدود (9)SO - (5)U مدل بوزون برهمکنشی تعیین گردید. پیش بینی های مدل، اطلاعات تجربی موجود برای این هسته ها را به خوبی بازیابی می نماید. همچنین تغییرات مشاهده شده در سطوح انرژی این هسته ها وجود یک گذار فازی شکلی مرتبه دوم را نشان می دهد. مقادیر حاصل برای پارامترهای کنترلی و همچنین شکل سطوح انرژی، هسته Ru100 را به عنوان نمونه مناسب نقطه بحرانی این گذار فازی شکلی معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: گذار فازی- شکلی کوانتومی، حالت همدوس، مدل سه ترازی بوزون برهمکنشی، سطوح انرژی
  • مهدی عادلی فرد*، مصطفی جهاندوست صفحات 45-56
    در این تحقیق تاثیر دمای زیرلایه و نیز فرآیند بازپخت در جو گوگرد بر روی خواص ساختاری، ریخت شناسی سطح، اپتیکی، الکتریکی و ترموالکتریکی لایه های نازک ترکیبی تری اکسید مولیبدنیوم/دی سولفید مولیبدنیومMoO3) /(MoS2 تهیه شده با روش اسپری پایرولیزیز مورد مطالعه قرار گرفت. تحلیل الگوهای پراش پرتو ایکس لایه های نازک مورد مطالعه حاکی از تشکیل ساختاری بلوری با دو فاز راستگوشه MoO3 و فاز شش گوشی MoS2 بود. پس از فرآیند سولفوردهی، قله های مربوط به فاز اکسیدی در آنها ناپدید شد و ساختار تک فاز MoS2 شکل گرفت. تصاویر میکروسکوب الکترونی روبشی گسیل میدانی بیانگر سطوحی بطور یکنواخت پوشیده شده از ذرات با اشکال کروی شکل بودند. همه نمونه ها از ضریب جذبی در حدود cm-1 104 برخوردار بوده و انرژی گاف نواری آنها پس از فرآیند سولفوردهی به طور قابل ملاحظه ای بطور متوسط از 60/2 تا eV 55/1 کاهش یافتند. داده های اثر هال نشان داد که لایه های نازک MoS2 از رسانندگی حفره ای (در توافق با روند تغییرات ضرایب سیبک) و نیز تراکم حفره ای از مرتبه cm-3 1015 برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: تری اکسید مولیبدنیوم، دی سولفید مولیبدنیوم، اسپری پایرولیزیز، لایه نازک، خواص ساختاری، خواص اپتیکی، خواص الکتریکی
  • منصور فربد*، هدیه هاشمی کیا، علیرضا کیاست صفحات 57-64
    در این تحقیق، نانولوله های کربنی هم راستا با روش نشست بخار شیمیایی کاتالیستی و با استفاده از لایه نشانی نانوذرات کاتالیستی آهن- مولیبدن بر روی زیر لایه ای از جنس سیلیکون تولید شدند. از گاز استیلن (C2H2) به عنوان منبع کربنی، گاز آرگون(Ar) به عنوان گاز حامل، گاز هیدروژن(H2) برای احیای نانوذرات واز نانوذرات آهن- مولیبدن به عنوان منبع کاتالیستی در دمای°C750 جهترشدنانولوله های کربنی استفاده شده است.واکنش درون یک راکتور استوانه ای کوارتز که محفظه ی اصلی است، انجام شده و گازها با آهنگ شارش مشخص به درون آن تزریق می شوند. نانوذرات کاتالیستی آهن- مولیبدن با استفاده از روش شیمیایی تجزیه حرارتی تولید شدند. سپس زیرلایه، توسط لایه ی نازکی از نانوذرات آهن- مولیبدن با عمل خیساندن پوشش داده می شود. همچنین نانولوله های کربنی همراستا با استفاده از روش رشد فاز بخار بر روی نانوذرات آهن تولید شدند. بررسی نمونه ها توسطدستگاه هاییچونمیکروسکوپالکترونیروبشی (مدلSEM، LEO 906E)،میکروسکوپ الکترونی روبشی اثرمیدانی (مدلMIRA3 TESCAN) وآنالیز EDXموردبررسی قرار گرفتند. هم چنین از طیف سنجی رامان جهت تایید وجود نانولوله های کربنی تک دیواره استفاده گردید.
    کلیدواژگان: نانوذرات آهن- مولیبدن، نانولوله های کربنی همراستا، نشست بخار شیمیایی کاتالیستی، رشد فاز بخار
  • ابراهیم قنبری عدیوی* صفحات 65-75
    یکی از جنبه های مهم و جالب یونش هدف های مولکولی با استفاده از باریکه های یونی، تداخلی است که بین باریکه های پراکنده شده از مراکز پراکندگی به وجود می آید. تجربه نشان داده است که الگوهای تداخلی ای که با استفاده از باریکه های همدوس و ناهمدوس به وجود می آیند، تفاوت های کوچک ولی مهمی با یکدیگر دارند. لحاظ کردن منشاء این تفاوت ها در رهیافت های نظری معمولا دشوار و حتی غیرممکن است. در این پژوهش، مدلی نظری برای مطالعه ی سطح مقطع جزیی سه گانه یونش مولکول هیدروژن با استفاده از باریکه های پرتابه ای همدوس پیشنهاد شده است. در این مدل، سطح مقطع یونش از برهم نهی سطح مقطع های تقریب «دو مرکز موثر» با یک و دو موج کولنی به دست می آید. نتایج حاصله برای برخورد پروتون با مولکول هیدروژن با داده های تجربی مقایسه شده اند. مقایسه نشان می دهد که آثار تداخلی ناشی از برهم نهش دو سطح مقطع جزیی با الگوی تداخلی مشاهده شده برای باریکه ی پروتونی همدوس توافق بسیار خوبی دارد.
    کلیدواژگان: یونش، سطح مقطع جزیی سه گانه، تقریب دو مرکز موثر، تداخل، باریکه های همدوس و ناهمدوس
  • محمد قاسم نژند، فرح مرصوصی* صفحات 77-87
    در پژوهش پیش رو تاثیرپذیری ویژگی های نوری نانوقفس های فولرینی و شبه فولرینی سیلیسیم، از اندازه و ساختار مولکولی بررسی شده است. فرمول عمومی مولکول های یاد شده به صورت SinHn است که در این تحقیق فولرین و شبه فولرین های سیلیسیمی متعددی، که کوچکترین آنها 16، و بزرگترین آنها 70 سیلیسیم را شامل می شود، انجام شده اند. تغییرات اندازه ی قطر این نانوقفس ها به طور تقریبی در بازه ی 1 تا 1.7 نانومتر قرار دارد. نظریه ی تابعی چگالی به عنوان روش محاسبات شبیه سازی های مورد نیاز در این تحقیق انتخاب شده و انجام محاسبات توسط نرم افزار گوسین صورت گرفته است. برای محاسبات مربوط به روش نظریه ی تابعی چگالی از تابعی هیبریدی B3LYP به همراه مجموعه پایه ی 6-31+G(d،p) انجام شده اند. نتایج کلی این پژوهش، در دو عبارت خلاصه می شوند: اول تغییرات گاف هومو-لومو نانوقفس های فولرینی و شبه فولرینی سیلیسیم در حدود بازه ی 1 تا 2 نانومتر، نسبت به تغییر ابعاد این نانوذرات با آهنگ کوچکی صورت می گیرد. دوم وجود جفت شش گوش های متصل به هم، در ساختار این مولکول ها، باعث افزایش گاف هومو- لومو می شود.
    کلیدواژگان: نانوقفس، فولرین های سیلیسیمی، گاف هومو، لومو، نظریه ی تابعی چگالی، نرم افزار گوسین
  • آرزو فیروزی، احمد محمدی اسلامی * صفحات 89-102
    به منظور افزایش بهره سلول های خورشیدی لایه نازک، روش هایی برای طراحی مناسب نانوساختارهای پلاسمونیکی و دی الکتریک در سلول پیشنهاد و بررسی می کنیم که امکان برانگیختگی تعداد قابل توجهی از مدهای مختلف اپتیکی و در نتیجه افزایش احتمال جذب فوتون توسط سلول را فراهم می کنند. با بهره گیری از تکنیک محاسباتی تفاضل متناهی در حوزه زمان (FDTD)، برهمکنش نور با ساختارهای پیشنهادی را مدلسازی و چگونگی تنظیم مدهای اپتیکی با تغییر پارامترهای سلول را مورد بررسی قرار می دهیم. نشان می دهیم که با قرار دادن توری شبه تناوبی یک بعدی از نانومیله های پلاسمونیکی و دی الکتریک، به ترتیب، در انتها و بر روی سلول، می توان تمام مدهای اپتیکی مورد نظر را به صورت کنترل شده برانگیخته کرد.
    کلیدواژگان: سلول خورشیدی لایه نازک، نانوپلاسمونیک، روش تفاضل متناهی در حوزه زمان
  • نفیسه معماریان*، میر کاظم عمرانی، مهران مین باشی صفحات 103-112
    در این مقاله عملکرد سلول های خورشیدی سیلیکونی ناهمگون به صورت نظری بررسی شده است. ساختار مورد بررسی به صورت TCO/ a-SiC (P)/ GaP (i)/ a-Si (n)/a-Si (n+)/metal می باشد. در این کار به جای ساختار مرسوم که از یک لایه سیلیکون آمورف ذاتی برای افزایش بازده استفاده می شود، از یک لایه GaP (گالیوم فسفات) به عنوان لایه ذاتی استفاده شده است. مدل های مختلفی از این ساختار سلول خورشیدی شبیه سازی شد. تاثیر پارامترهای مختلف در ساختار سلول خورشیدی نظیر تابع کار اتصالات جلو و پشت، چگالی حامل لایه های امیتر و لایه سیلیکون آمورف نوع n، گاف انرژی لایه امیتر، ضخامت لایه بافر Gap، منحنی چگالی جریان – ولتاژ و بازده کوانتومی بررسی شد. بهینه مقدار کمیتهای برای بالاترین بازده سلول خورشیدی براساس نتایج مطالعات حاضر معرفی شده است. همچنین ساختار نوار انرژی در حالتهای مختلف رسم و مقایسه گردید. نتایج نشان می دهد که استفاده از یک لایه ذاتی گالیوم فسفات با گاف انرژی eV 26/2 و ضخامت 1 میکرومتر منجر به بیشترین بازدهی در حدود % 13/21 با Voc=1.52 V، Jsc=16.58 mA.cm-2 وFF= 84 % می شود.
    کلیدواژگان: سلول خورشیدی سیلیکونی، بهینه سازی گاف انرژی، لایه ذاتی، بازده کوانتمی
|
  • Hadi Sobhani *, Hassan Hassanabadi Pages 1-11
    In this article, a quantum many body system is considered. Then two time-dependent interactions have been added to the system. Changing of the interactions are assumed in general form. After that, by using algebraic method, time evolution of this many body system is investigated. In order to study the time evolution, Lewis-Riesenfeld dynamical invariant and time evolution operator method have been used. Appropriate dynamical invariants are constructed and their Eigen values are derived as well as appropriate time evolution operators are constructed. At the end, a comparison has been done between the derived results in the article considering a special case.
    Keywords: quantum many body system, time dependent harmonic oscillator interaction, time dependent electric field, Schrodinger equation, Lewis, Riesenfeld dynamical invariant, time evolution operator
  • Omid Naser Ghodsi, Seyyed Amin Seyyedi * Pages 13-20
    In the present study we are attempting to investigate the influence of surface energy coefficients ("γ-MS,γ-MN1976,γ-MN1995,γ-MSNew" ) on the fusion systems including weakly bound projectiles. This interaction potential is calculated using proximity potential AW95 as well as three body dynamic classical trajectory to calculate fusion cross section. Our obtained results reveal that among the four surface energy coefficients, "γ-MS" leads to a shallow potential compared to other sets of "γ" , whereas "γ-MN1976" leads to the deepest potential as well as the barrier height of potential of "γ-MN1976" is better agreement with experimental data. Also complete fusion cross section of "γ-MS" surface energy is better agreement with experimental data while in the incomplete fusion cross section, the "γ-MN1976" can reproduce the experimental data well.
    Keywords: Weakly bound nnuclei, Surface energy coefficients, Proximity potentials, Complete, incomplete Fusion cross section
  • Hosein Sadeghi *, Motahareh Ghamary, Saeed Mohammadi Pages 21-31
    Due to the importance of (_4^7)Be (α,γ) (_6^11)C capture reaction in nuclear and astrophysics physics, the present study not only introduces the obtained reaction, but its potential, cross section and reaction rate is also calculated. Finally, after the introduction and calculation of astrophysical S-factors, a quantity with energy less dependent into the cross-section in low energies range for primordial nucleosynthesis, astrophysical s-factor for the reaction in the energy range of 0MeV-10MeV about 0MeV-b - 0.14MeV-b was obtained. Then it was compared with the obtained experimental value by NACRE and obtained theoretical value by cluster potential model. alpha capture reaction, nucleosynthesis energies, AV18 potential, astrophysical S-factors
    Keywords: alpha capture reaction, nucleosynthesis energies, AV18 potential, astrophysical S-factors
  • Hadi Sabri * Pages 33-44
    In this paper, we have considered the energy levels and energy surfaces of nuclei located between the spherical and the gamma soft shapes. We have used a three levels spd-interacting boson model which are defined in the affine SU(1,1) algebra to describe both positive and negative parity states. The energy surfaces of 100-106Ru isotopes are determined via catastrophe theory and coherent states formalism in the U(5)-SO(9) transitional region of interacting boson model. The agreement between the theoretical prediction of model and the most recent experimental counterparts is acceptable. Also, the variation of the energy surface’s shapes suggest a second order shape phase transition in this isotopic chain. The values of the control parameters and also the shape of energy surfaces suggest 100Ru as the best candidate for the critical point of this transitional region.
    Keywords: Quantum shape phase transition, coherent state, three levels Interacting Boson Model (IBM), energy surfaces
  • Mehdi Adelifard *, Mostafa Jahandoost Pages 45-56
    In this research the effect of substrate temperature and also annealing treatment at sulfur atmosphere on structural, surface morphological, optical, electrical and thermoelectrical properties of molybdenum trioxide/molybdenum disulfide (MoS2/MoO3) compound thin films were studied. The XRD patterns analysis indicated the formation of crystallite structure with two MoO3 orthorhombic and MoS2 hexagonal phases. After sulfurization process, the peaks of oxide phase disappeared and MoS2 single phase structure formed. FESEM images indicated surfaces that was coated uniformly with spherical shaped particles. All samples had an absorption coefficient about 104 cm-1 and their band gap energy after sulfurization significantly reduces in average from 2.60 to 1.55 eV. Hall effect data showed that MoS2 thin films had hole conduction type (in agreement to trend of variation of Seebeck coefficient) and also hole density in order of 1015 cm-3.
    Keywords: Molybdenum trioxide, Molybdenum disulfide, Spray pyrolysis, Thin film, structural properties, Optical properties, Electrical properties
  • Mansour Farbod *, Hediyeh Hashemikia, Alireza Kiasat Pages 57-64
    In this work, Vertically aligned carbon nanotubes ( VA-CNTs) were grown by chemical vapor deposition (CVD) method using Iron-Molybdenum catalyst supported by Silicon (Si) substrate. Acetylene gas (C2H2) as the carbon source, argon (Ar) as the carrier gas, hydrogen (H2) for reduction of the nanoparticles and iron-molybdenum nanoparticles as the catalyst for the growth of carbon nanotubes have been used at temperature of 750 °C. The reaction was performed inside a tube furnace equipped by a quartz tube and gases injected with the certain flow rate into the reaction tube. At first, substrate was coated by a thin layer of iron-molybdenum nanoparticles by the soakage method. Also, Vertically aligned carbon nanotubes wer grown using vapor phase growth method on silicon substrate. The samples characterization was performed using a scanning electron microscopy (SEM, LEO 906E), Field Emission Scanning Electron Microscopy (MIRA3 TESCAN) and X-ray energy dispersive spectroscopy analysis (EDX). Raman spectroscopy was also used to confirm the presence of single-walled nanotubes
    Keywords: Iron-Molybdenum nanoparticles, Vertically aligned carbon nanotubes, Catalytic chemical vapor deposition, Vapor phase growth
  • Ebrahim Ghanbari Adivi * Pages 65-75
    One of the important and interesting aspects of the ionization of the molecular targets using the ionic beams is the interference which occurs between the beams scattered from different molecular scattering centers. Experience has shown that the interference patterns occurred using the coherent and incoherent beams have some small but important differences with each other. The taking into account of the origin of these differences by theoretical approaches is usually difficult even impossible. In this research, a theoretical model is proposed to study the triple differential cross sections of ionization of hydrogen molecules by coherent projectile beams. In this model, the ionization cross section is obtained by a superposition of the partial cross sections in the two-effective-center (TEC) approximation with one and two Coulomb waves. The obtained results for collision of protons with hydrogen molecules are compared with experimental data. Comparison shows that the interference effects due to the superposition of the two partial amplitudes are in good agreement with the interference patterns observed for the coherent proton beam.
    Keywords: ionization, triple differential cross section, two-effective-center approximation, Interference, coherent, incoherent beams
  • Mohammad Qasemnazhand, Farah Marsusi * Pages 77-87
    In the following study the typical optical properties of silicon nanoparticles, known as Hydrogenated sila-Fullerene Clusters, have been evaluated using computer simulation.The density functional theory has been selected as theoretical technique, which has been shown in recent decade as a reliable quantum many body approximation in prediction of optical and electronic properties of materials. All calculations have been done using Gaussian software, under Linux operating system. Also, GaussView software has been applied as the graphical interface in our calculations. The Results show that there is a little change in the optical gaps versus the size of particles. It is found that the optical gaps of those isomers with jointed-hexagonal rings are a little larger than their corresponding counter parts.
    Keywords: nanocage, Silafullerane, homo-lumo gap, density functional theory, Gaussian software
  • Arezoo Firoozi, Ahmad Mohammadi Eslami * Pages 89-102
    To enhance light absorption in thin film solar cells, we propose and investigate several approaches to design dielectric and plasmonic nanostructures for efficient excitement of numerous optical modes in the solar cells, leading to an increase in the number of absorbed photons within absorbing layer. Two-dimensional Finite Difference Time Domain (2D-FDTD) method is employed to model light interaction with the proposed structures and to investigate the effect of solar cell parameters on the optical modes excitation. It is shown that several optical modes can be excited and adjusted by placing one dimensional dielectric and plasmonic quasi-periodic nanogratings on top and at the bottom of the active layer, respectively.
    Keywords: Thin Film Solar Cells, Nanoplasmonic, FDTD Method
  • Nafiseh Memarian *, Mir Kazem Omrani, Mehran Minbashi Pages 103-112
    In this article, the operations of heterojunction silicon solar cells were investigated theoretically. The studied structure is TCO/ a-SiC (P)/ GaP (i)/ a-Si (n)/ a-Si (n)/ metal. In this study instead of using conventional structure, which uses an amorphous intrinsic layer, a GaP (Gallium Phosphate) layer is used as intrinsic buffer layer. Different models of this solar cell structure were simulated. The effect of various parameters such as work functions of front and back contacts, emitter and n-type amorous silicon layer carrier densities, emitter band gap, GaP buffer layer thickness, current- voltage curves and quantum efficiency has been studied. The optimum values for above mentioned quantities are presented based on the study results. Moreover the band structure of different cases is plotted. The results show that using a GaP intrinsic layer with 2.26 ev band gap and 1 micrometer thick, leads to the highest efficiency around 21.13% with Voc=1.52 V, Jsc=16.58 mA.cm-2 and FF= 84 %.
    Keywords: Silicon solar cell, band gap energy optimization, intrinsic layer, quantum efficiency