فهرست مطالب

آمایش محیط - پیاپی 14 (پاییز 1390)

فصلنامه آمایش محیط
پیاپی 14 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آئیژ عزمی، سید حسن مطیعی لنگرودی، مجتبی قدیری معصوم، محمدرضا رضوانی صفحه 1
    فروشندگان بازارهای دوره ای محلی در استان گیلان به صورت چرخشی در هر یک از شهرهای این استان در یک یا چند روز از روزهای هفته اقدام به فروش محصول خود می نمایند. این امر منجر به ایجاد یک شبکه بازاری وسیع در سراسر منطقه می گردد. در این مقاله به چگونگی برقراری آن و تاثیرات این شبکه از طریق رسم شبکه بندی های موجود پرداخته می شود.
    روش تحقیق این پژوهش کیفی است. حجم نمونه نیز از طریق نمونه گیری وضعی انتخاب شده که تعداد آن برابر با 108 نفر از فروشندگان در 9 شهر بازاری استان گیلان می باشد. در انتخاب شهرها، از نمونه گیری طبقه ای استفاده شده است. در درون هر شهر نیز از روش نمونه گیری گلوله برفی برای انتخاب فروشندگان بهره برده شد. نرم افزارهای مورد استفاده نیز ARC GIS و UCINET می باشد.
    نتایج تحقیق نشان می دهد که بازارهای دوره ای محلی دارای چهار شبکه شمال غرب، غرب، شمال شرق و شرق، در استان گیلان می باشند. بازارهای مزبور دارای همپوشی بوده و این امر موجب شده است که کل استان تحت این شبکه بازاری قرار گیرد. همچنین بازار بندر انزلی و ماسال نقش مرکزی را دارا بوده که کلیه بازاریان در سراسر گیلان در این شهرها جمع می شوند و به نوعی این بازارها، مراکز گردهمایی فروشندگان کل استان به شمار می روند.
    کلیدواژگان: شبکه بندی، بازار دوره ای محلی، استان گیلان
  • بهمن رمضانی گورابی، زهرا کاظم نژاد صفحه 21
    این مقاله کوششی است هدفمند برای معرفی یکی از جریانهای مهم معماری معاصرکه طراحی پایدار نامیده می شود. هدف از این مطالعه بررسی طراحی اقلیمی شهر ماسوله در چارچوب آسایش انسان برای دستیابی به توسعه پایدار می باشد. در این مقاله نخست به شرح ویژگی های اقلیمی، جغرافیایی و معماری بومی ماسوله بعنوان بستر اصلی مطالعه پرداخته شده و در ادامه، با استفاده از مدل زیست- اقلیم ساختمانی گیونی و مدل برآورد مقادیر نیاز به گرمایش و سرمایش HDD و CDD به بررسی معماری اقلیمی ماسوله بعنوان یک الگوی پایلوت در مناطق کوهستانی پرداخته می شود. برای تعیین نوع اقلیم ماسوله نیز از روش طبقه بندی اقلیمی دمارتن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر در محدوده قابل تحمل از نظر آسایش انسان واقع شده اند همچنین به استثناء ماه های خرداد و تیر که مقادیرHDD و CDD در آن صفر می باشد، در 10 ماه دیگر سال نیاز به HDD 2420 درجه- روز محاسبه شده و ماه های اردیبهشت و آذر با 22و 409 درجه- روز به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار نیاز به گرمایش را دارا هستند.
    کلیدواژگان: طراحی اقلیمی، توسعه پایدار، طراحی پایدار، ماسوله
  • اکبر کیانی صفحه 39
    شهر به عنوان خاستگاه تمدن بشری همواره مورد توجه نظریه پردازان علوم مختلف بوده است. فضای پیچیده شهر، انسان های اندیشمند را برای رهایی از مشکلات و نارسایی ها در رسیدن به حد متعالی زندگی به فکر اصلاح و ایجاد ساختارهای جدید شهری وادار نموده است. در هزاره سوم، فن آوری اطلاعات به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه در جهان منظور شده و دستاوردهای ناشی از آن چنان با زندگی مردم عجین گردیده است که بی توجهی به آن، اختلالی عظیم در جامعه و رفاه و آسایش مردم به وجود می آورد و نقش کلیدی فن آوری های نوین اطلاعات و ارتباطات را در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نمی توان نادیده گرفت. امروزه شهر هوشمند و شهر الکترونیک به عنوان راهکار بی بدیل حل معضلات شهری مورد توجه شهرسازان و مدیران شهری واقع شده است. بنابراین هدف اصلی از مقاله حاضر، بررسی نقش شهر هوشمند و واکاوی خدمات شهرهای الکترونیک جهان به شهروندان و نیز وضعیت ایجاد شهرداری های الکترونیک ایران در قالب مدل مفهومی - اجرایی و چالش های پیش روی ایجاد آن می باشد. برای تحقق شهر هوشمند، شهر الکترونیک و تعاملات یکپارچه آن با سازمان های و بخش های مرتبط با توجه به زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری مدل مفهومی – اجرایی از فرآیند اخذ یا ورود داده ها و اطلاعات و کاربران، تجزیه و تحلیل و خروجی سیستم ارایه شده است. نتایج حاکی از آن است که شهر هوشمند، شهر الکترونیک و شهرداری الکترونیک در بسیاری از شهرهای معروف و مطرح دنیا متناسب با فناوری اطلاعات و ارتباطات روند متعارفی را طی نموده است این وضعیت در ایران به سبب تاثیر عوامل مختلف به ویژه در ابعاد همکاری بین سازمانی و در ابعاد مرتبط با شهروند الکترونیک سیر مطلوبی طی ننموده است، ضمن آن سیستم یکپارچه یا جامع که بتواند پاسخگوی نیازها در شرایط عادی و بحرانی باشد با وجود زیرساخت های موجود، هنوز عملیاتی نشده است در این خصوص مدل مفهومی – اجرایی بطور مختصر ویژگی های شهر هوشمند را در ارتباط و تعاملات یکپارچه شهرداری الکترونیک پیشنهاد و ارایه نموده است.
    کلیدواژگان: شهر هوشمند، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، ابرنقشه الکترونیکی، فضای مجازی، شهروند الکترونیک
  • عباس معروف نژاد صفحه 65
    بررسی وضعیت پراکندگی تابش های حرارتی و ارتباط آنها با انواع کاربری های موجود، در شناخت میکروکلیمای نواحی مختلف شهرها دارای اهمیت زیادی می باشد. باید توجه داشت که تمرکز زیاد آلاینده ها اعم از سیستم حمل ونقل شهری و صنایع در هر قسمت از شهر باعث افزایش میزان گازهای آلاینده می گردد. این گازها به دلیل عبور امواج کوتاه خورشیدی از خود و جذب امواج بلند زمینی، پدیده ی گلخانه ای را در محل استقرار خود به وجود می آورند،که عامل مهمی در افزایش دمای منطقه محسوب می شوند و تشکیل جزایر گرمایی را سبب می شوند. از این رو با توجه به بررسی های میدانی و مطالعات لازم امکان شناخت آنها فراهم و در جهت توزیع الگوی دمایی شهرها اقدامات لازم می تواند صورت پذیرد. از طرفی برنامه ریزی شهری امروزه با توجه به گسترش شهرها و تشدید روند مهاجرت بسیار حائز اهمیت است به طوری که بدون هدف و راه کارهای عقلانی و منطقی نمی توان شهرهای امروزی را مدیریت بهینه نمود. عوامل جغرافیایی به عنوان مجموعه و عناصر جغرافیایی به عنوان زیر مجموعه یکی از مهم ترین عواملی هستند که می توانند تاثیر زیادی در برنامه ریزی شهری شهرها به طور اعم و کاربری های شهری به طور اخص داشته باشند.
    در این مقاله تلاش شده است تا با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای روشی برای تعیین دمای سطحی مناطق موجود در محدوده طرح جامع شهر اهواز ارائه گردد. بدین منظور پس از انجام عملیات پیش پردازش بر روی تصاویر و اصلاح و برطرف کردن اختلالات موجود در تصویر، برای تعیین نوع کاربری از روش طبقه بندی نظارت شده استفاده گردیده است. که پس از انجام مراحل مربوط و تصحیحات لازم به نوع کاربری، نقشه دمائی منطقه ی شهری ا هواز تهیه شده و سپس به 5 منطقه کمی دمائی تقسیم گردیده است. بر این اساس مشخص گردید که منطقه 8 شهرداری اهواز به دلیل واقع شدن کارخانجات عظیم فولاد خوزستان، لوله سازی خوزستان، شرکت های کربن بلاک خوزستان و لوله سازی اهواز و لوله سازی شرکت ملی نفت بالاترین دمای سطحی را به میزان 2/43 درجه سانتی گراد و منطقه 5 شهرداری اهواز که بالاترین میزان فضای سبز را در بین مناطق 8 گانه شهر اهواز دارد پائین ترین میزان درجه حرارت را به میزان 9/35 درجه داراست. با محاسبه دمای کاربری های موجود نیز مشخص شد که کاربری آبی و فضای سبز به ترتیب به میزان 5/27 و3/33 کمترین و کاربری های صنعتی و شبکه های معابر(خیابانها و کوچه ها با پوشش آسفالت) و زمین های بایر به ترتیب به میزان2/43 و1/41 و2/40 درجه سانتی گراد بالاترین دمای سطحی را دارند که در نتیجه بیانگر رابطه مستقیم بین نوع کاربری و میزان دمای سطحی است.
    کلیدواژگان: کاربری های شهری، جزایرحراتی، برنامه ریزی شهری، مناطق شهرداری، شهراهواز، میزان دمای سطحی
  • هاشم داداش پور صفحه 91
    ازدهه گذشته، مطالعات زیادی ظهور و توسعه بخشهای صنعتی با فناوری بالا را به وجود برخی خصلتها ومزیتهای مکانی درمناطق کلان شهری نسبت می دهند. براساس این مطالعات، مهمترین عوامل تعیین کننده مزیتهای مکانی دراین مناطق شامل همجواری با مشتریان وتامین کنندگان، دسترسی به مواد خام، دسترسی به دانشگاه ها، زیرساختها و خدمات تجاری، وجود نیروی کار ماهر، همجواری با بنگاه های رقیب و... می باشد، که می تواند به ارتقا ظرفیتهای یادگیری منجر شود. ازاینرو، می توان گفت ظهور یک بخش صنعتی در یک منطقه کلان شهری می تواند نتیجه مزیتهای مکانی مشخصی باشد که منطقه به صنعت مورد نظرارائه می دهد.هدف این مقاله تحلیل مهمترین عوامل مکانی است که به تمرکز فضایی بنگاه های صنعتی در منطقه کلان شهری تهران منجرمی شود. روش تحقیق، دراین مقاله از نوع پیمایشی است. درعین حال که ازروش کتابخانه ای برای تبیین چهارچوب نظری تحقیق، و وازروش اسنادی برای جمع آوری اطلاعات برای تحلیل محیط اقتصادی منطقه مورد مطالعه استفاده شده است. شیوه نمونه گیری، تصادفی قشربندی شده می باشد که برای انتخاب واقع بینانه بنگاه هایی که بخشهای صنعتی را تشکیل میدادند تعیین شد. یافته های این تحقیق بیانگرآن است که مزیتهای مکانی منطقه کلان شهری تهران نقش مهمی را برای بخشهای صنعتی نمونه بازی می کند و این بخشها، به رغم برخی تفاوتها، از مزیتهای مکانی قرار گرفتن در منطقه کلان شهری تهران منتفع میشوند. نکته جالب این است که دسترسی به سرمایه و حمایتهاوانگیزشهای دولتی، حداقل اهمیت را برای قرارگرفتن بنگاه ها در منطقه کلان شهری تهران داشته و بعنوان مزیت مکانی منطقه کلان شهری مورد توجه قرارنگرفتند. ازاین گذشته، یافته ها درباره اندازه بنگاه ها و مزیتهای مکانی منطقه کلان شهری تهران نشان می دهد که اکثریت بنگاه ها بدون توجه به اندازه، از مزیت مکانی منطقه کلان شهری تهران استفاده می کردند درعین حال که برخی تفاوتهانیز میان بخشهای صنعتی نمونه مشاهده می شد.
    کلیدواژگان: مزیتهای مکانی، مناطق کلان شهری، بخشهای صنعتی، توسعه منطقه ای، تهران
  • بهروز پروانه، سیدمنصور شاهرخوندی، نجم الدین نظری صفحه 117
    اهمیت اقلیم و تاثیر آن در زندگی انسان بر کسی پوشیده نیست. در این میان هزینه های بالای آسایش در داخل ساختمان، توسط وسایل مکانیکی روز بروز بر اهمیت پژوهشهای اقلیم معماری افزوده است. هدف از این پژوهش های کاهش هزینه های آسایش در داخل ساختمان شهر الیگودرزمی باشد که بواسطه شناخت ورعایت طراحی های اقلیمی میسر است.
    به منظور ارزیابی وضعیت آسایش اقلیمی شهر الیگودرز، آمار روزانه ایستگاه سینوپتیک الیگودرز طی یک دوره 23ساله (2009-1987) مورد بررسی قرار گرفت. بر خلاف سایر تحقیقات در این بررسی از آمار روزانه بصورت سه دهک برای ماه های مختلف استفاده شده و با استفاده از نرم افزار SMADA و توزیع های فراوانی به برآورد دوره های بازگشت 10، 20و 50 ساله اقدام گردید.
    طبق نتایج حاصله، با رعایت اصول معماری همساز با اقلیم در طول سال نیازی به وسایل سرمایشی نمی باشد. طی دهه های دوم وسوم ماه مه، وماه های ژوئن، ژوئیه، اوت وسپتامبر الیگودرز در محدوده آسایش اقلیمی قرار دارد. ماه های ژانویه، فوریه، مارس، آوریل، اکتبر، نوامبر و دسامبر در تمام دهه ها و دهه اول مه، خارج از محدوده آسایش اقلیمی قرار دارند و برای رسیدن به آسایش بارعایت اصول معماری همساز با اقلیم، می توانیم بخش بزرگی از نیاز گرمایشی خودرا تامین نماییم، اما احتیاج به وسایل گرمایشی کاملا ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آسایش اقلیمی، مقیاس دهه ای، شاخص های زیست اقلیمی، الیگودرز
  • ژیلا سجادی، سید موسی پور موسوی، مجید اسکندرپور * صفحه 143

    هدف پژوهش شناخت وضعیت بافت فرسوده محله دولاب تهران و راهکار مناسب جهت بهسازی آن بود.بدین منظور با جمع آوری اطلاعات از سازمان های مرتبط ابتدا وضع موجود محله بررسی شد.سپس با استفاده از پرسشنامه سرپرست خانوار به امکان سنجی مشارکت در بهسازی بافت فرسوده محله پرداخته شد و با استفاده از تحلیل SWOT به ارزیابی نهایی وضعیت بافت فرسوده محله پرداخته شد و استراتژی مطلوب از این تحلیل استخراج شد و راهکارهایی در راستای بهسازی و نوسازی مشارکتی در این محله ارائه شد.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، بهسازی، مشارکت، محله دولاب، تهران
  • مسعود مهدوی، محمد رحمانی صفحه 165
    زمین به عنوان یک ثروت تجدید ناپذیر در شهر یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه مدیران و برنامه ریزان شهری است و در این میان مسکن به دلیل یک نیاز اساسی در ابعاد مختلف برای شهروندان از اهمیت بسیاری برخوردار است، لذا تامین زمین و مکانیابی اراضی توسعه مسکن در یک افق بلند مدت از ضرورت های اساسی محسوب می گردد. در این پژوهش محقق با یک تحقیق میدانی از طریق مشاهده اراضی موجود در شهر به کسب اطلاعات اسنادی در خصوص نیازهای مسکن در یک افق 20 ساله در شهر صالح آباد از شهرهای اقماری همدان پرداخته است و با تعیین معیارهای انتخاب اراضی مسکن با استفاده از روش TOPSIS به عنوان یکی از روش های چند معیاره در مکان گزینی اراضی توسعه مسکن، مکان، مساحت و قطعات مورد نیاز اراضی مورد نظر را در این شهر مشخص می نماید.ضمنا نتایج این مطالعه نشان داد که مسیر توسعه فیزیکی شهر تمایل به عدم تمرکز در بافت میانی و بیشتر گرایش به توسعه در جهت شرق و دسترسی به جاده اصلی دارد.
    کلیدواژگان: صالح آباد، اراضی توسعه مسکن، مکانیابی، TOPSIS، مسکن
|
  • Aeizh Azmi, Seyyed Hasan Motee Langroudi, Mojtaba Ghadiri Maasoum, Mohammad Reza Rezvani Page 1
    Sellers in local periodic markets sell their crops in some cities in Guilan province. They work periodically in each city and in each day of week. This activities produces networks of sell in Guilan province. This paper investigates their effects by drawing networking in selling their products. The research method employed was qualitative. The population of sellers was calculated to be 108 sellers that work in 9 cities. The sampling method was stratified sampling. The cities were selected by stratified method. Snowball sampling was used in each city for selection of sellers. The data was analyzed using SNA and ARC GIS software.Results reveal that there are four network sin Guilan Province that includes: north-west network, west network, east network and north-east network. The markets have overlapped through the time. This in turn helps cover the total province of Guilan. Masal and Anzali have central situation and all sellers meet together in these cities.
  • Bahman Ramezani Gourabi Zahra Kazemnezhad Page 21
    This paper attempts presenting one of the contemporary architectural importance known as sustainable design. The aim of this research is to study Masouleh's climatic design in the framework of people comfort in order to access sustainable development. This paper, firstly, pays attention to the explanation of climatic characteristics, geographical and Masouleh native architecture as the main bed and seeks discussing uses of building bioclimatic models of Givoni and Khalili (Heating and Cooling Degree-Days). Therefore, uses of Demartone method for determine climate zone has been discussed. The result has shown that Givoni model has 3 month of comfort in May, June and July. Hence, in June, July nothing is need to HDD,CDD and in the other 10 other months there are needs to HDD as 2420. December with 22, 409 degree-days has the least and the most need for heating, consecutively.
  • Akbar Kiani Page 39
    City as the origin of human civilization has always been interesting to theorists of various fields. Complex environment of the city, in order to get rid of the problems and deficiencies, thinker thinking of the noble life has forced the city to modify and create new structures. In the third millennium, as the main axis of the evolution and development, information technology has been incorporated into the achievements of its people so as to disregard the great disorder in the community and the welfare of the people. It has created key technologies for delivering new information and communication in the fields of economic, social, political that cannot be ignored. The Smart city and Electronic city as urban problem-solving strategy has drawn the attention of urban planners and urban managers. The main purpose of this article is to review the city's electronic intelligence and analysis services to the citizens of cities and municipalities electronics position of Iran in the form of a Conceptual - Implementation Model and the challenges facing it. In this article, Smart cities and towns as they have implemented and integrated electronic transactions with related organizations and departments with regard to hardware and software infrastructure Conceptual - Implementation Model have been reviewed along with the process of collecting data, analysis and output system management are presented. The results suggest that the smart city, city and electronically municipal in the most famous cities and the world with information and communication technology over the conventional process, are different with the situation in Iran due to the influence of various factors, especially in the aspects of cooperation between and related aspects of e-citizen as they are not in a favorable course of development, while the total or integrated systems meet critical needs in normal circumstances. Furthermore, there is existing infrastructure, which is not yet operational in the conceptual model. Finally, an executive summary of features of Smart City Council in the integrated electronic communications and the proposal are presented.
  • Abbas Maroofnezhad Page 65
    The study of scattering of thermal radiation and their relation to existing user types in different areas of knowledge cities microclimate is important. It should be noted that high concentration of pollutants, including urban transportation systems and industries in every part of the city increases the amount of gases which are pollutants. These gases, due to the short wave solar crossing themselves and attract long wave terrestrial greenhouse phenomenon in its location brings into existence, are the major factors in rising temperatures and the formation of the region are considered as causing heat islands. Therefore, according to field surveys and studies, it is needed to provide the possibility of recognizing them and the distribution pattern of urban measures temperature must be done. On the other hand, urban planning today, according to expanding cities and the intensification of the immigration process, is very important, so that, no objective and rational and logical solutions for today's cities can be optimal management. Geographical factors as the sets and geographic elements as a subset are of the most important factors that could impact on the urban planning of cities, including urban and in particular on the users. This article has been an attempt to process satellite images using a method for determining surface temperature in areas within the comprehensive plan due to be presented in Ahwaz. Thus, after pre-processing operations on images and modify existing files disorders, to determine the type of user the Supervised classification methods have been used. Having had the process and the necessary corrections to the type of user determined, urban area temperature maps were prepared by aerobic and then divided into five regions temperatures are qualitatively. Accordingly, it was shown that eight regional municipality located in Ahvaz due to huge steel plants Khuzestan, Khuzestan Pipe, Carbon Black Co.,Ahvaz and Khuzestan and Pipe Pipe National Oil Company highest rate of surface temperature to43/2°C and Region 5 Municipality of Ahwaz highest areas of green space in between are eight branches of Ahvaz to the lowest temperatures of 35/9°C has degrees. Calculating temperature user existing it was clear that member blue and green spaces respectively27/5°C and 33/3°C minimum and a member of the industrial network and places(streets and alleys covered with asphalt and the land barren respectively 43/2°C and 41/1°C and 40/2°C surface temperatures are highest in the result indicating a direct relationship between the type and amount of surface temperature is a member.
  • Hashem Dadashpoor Page 91
    Since the last decade, many studies have been conducted that investigated the attribute, the advent and development of technology- oriented industries to the presence of some characteristics and locational advantages in metropolitan regions. According to these studies, the most important determinant factors of the locational advantages of these regions are: market access and proximity to customers and suppliers, access to the row materials, proximity to universities, infrastructure endowments and trade service, proximity to local labor market, proximity to other similar firms and etc. that can decrease the risk and uncertainties and increase learning capacities and innovation. Therefore, the emergence of an industrial sector in a metropolitan region can be the result of certain locational advantages that region offers to the industry or any sector of interest. The main objective of this article is to analyze the importance of locational factors which have led to spatial concentration of the industrial firms in Tehran's metropolitan region. The method of research was survey method. For selecting the firms in the sample, the necessary information was obtained from different sources in the region. Stratified random sampling was used to select the firms that constituted the industrial sectors. They were stratified not by size, but by the type of activities, in order to ensure that all major activities in the four industrial clusters were covered. The results of this article revealed that the sample industrial sectors are affected by the various locational advantages in the region. These sectors were benefited by locating in the Tehran Metropolitan region. It is interesting that capital and state incentives had the less importance in locating firms in the region and these factors are not considered to be as locational advantages. Besides, Research findings indicated that the vast majority of the firms have similar locational advantages as there are some differences between the size of the firms and their locational advantage. At the end, some suggestions are presented for further studies in order to better understanding of the locational advantages in the region.
  • Behrooz Parvaneh , Seyyed Mansour Shahrokhvandi, Najmedin Nazari Page 117
    The climate and its efficacy are important in human life. The high cost of indoors comfort using mechanical devices has increased the climate architecture role. The aim of this research is to reduce the indoors comfort cost in Aligoudarz city, Lorestan province, Iran using climatic design. In order to assess the climatic comfort in Aligoudarz city, daily climatic normal records (data) of Aligoudarz synoptic stations during a 23-year period (2009-1987) was analyzed. In this study, the daily data as 3-decimal has been used for different months, using SMADA software, with frequency distributions to estimate the return periods of 10, 20 and 50 years were calculated and represented. The results revealed that consistent with the principles of architecture, with the climate cooling equipment, there is cooling system is required. Aligoudarz is in the range of climatic comfort during the June, July, August, September, and the second and third decades of May. January, February, March, April, October, November and December in all decades and May in first decade, are outside the climatic comfort range. Therefore, to achieve comfort with observing the principles of architecture compatible with the climate, we can supply a large part of our heating needs, but the need for heating equipments is absolutely necessary.
  • Jila Sajadi, Seyed Mousa Pourmousavi, Majid Skandarpour Page 143

    The purpose of this study was the understanding of Doulab worn texture and suitable strategy for its improvement and renovation. For this purpose first, with gathering related information, its current situation was discussed, then participation feasibility in this neighborhood improvement and renovation was investigated using headmen questionnaire and neighborhood worn texture final situation was analyzed using SWOT analysis and suitable strategy was extracted from SWOT analysis. Finally, the strategies to participatory improvement and renovation in this neighborhood were presented.

  • Masud. Mahdavi, Mohammad. Rahmani Page 165
    The land as a non-refundable wealth in the city is one of the main topics for urban managers and planners and in this situation the house has an important role for citizens because it is a fundamental need for them in different dimension. Therefore, land supply and location of house development territory is a fundamental essential of a city in a long time plan. In this study the researcher has attempted to investigate Saleh-e- Abad as one of the satellite cities of Hamadan by a square investigations via observation the extant talented territory and acquisition of the documentary information in relation to house needs in a 24 year plan, and with determining the suitable criteria in house territory chosen by the use of Topsis as one of the multi criteria methods, in location of house development territory, in addition to the introduction of the place, the area and needed and the price, it has determined the house development territory land of this city by attending different factors. Moreover, the results of this study show that physical development path has no tendency to middle structure and has more tendency to east and main road.