فهرست مطالب

Sociological Studies of Youth - Volume:6 Issue: 21, 2016

Sociological Studies of Youth Journal
Volume:6 Issue: 21, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسحق ارجمند، ناهید برومند صفحات 9-24
    هدف از این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر گرایش به فرزندآوری در شهر اندیمشک می باشد. دیدگاه های نوگرایی، بوردیو و گیدنز به عنوان چارچوب نظری انتخاب شدند. روش تحقیق، پیمایشی و واحد تحلیل زنان متاهل کمتر از 35 سال و سطح تحلیل، خرد است. شیوه نمونه گیری، خوشه ایچندمرحله ای و تصادفی ساده است و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 240 نفر می باشد. ابزارگردآوری داده ها، پرسشنامه است. روش تجزیه و تحلیل داده ها، ضریب همبستگی اسپیرمن، پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره و از نرم افزار SPSS استفاده شده است. از اعتبار صوری جهت سنجش اعتبار(روایی) استفاده شد و ضریب آلفای کرونباخ (اعتماد یا پایایی) سبک زندگی و گرایش به فرزندآوری به ترتیب برابر با 711/0 و 714/0 است. نتایج این تحقیق نشان داد که بین ترجیح جنسی و گرایش به فرزندآوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین پیروی از سنت ها، میزان تحصیلات، سبک زندگی و پایگاه اقتصادی اجتماعی با گرایش به فرزندآوری زنان رابطه منفی و معناداری وجود دارد. اما بین مولفه های سبک زندگی(اوقات فراغت، مصرف کالای فرهنگی و مدیریت بدن) با گرایش به فرزندآوری زنان رابطه معناداری وجود ندارد. تحلیل رگرسیونی نشان می دهد که 3/17 درصد از تغییرات میزان گرایش به فرزندآوری زنان به متغیرهای مستقل(سبک زندگی، پایگاه اقتصادی اجتماعی، ترجیح جنسی و پیروی از سنت ها) مربوط می شود و متغیرهای ترجیح جنسی و پیروی از سنت ها تاثیر بیشتری در میزان فرزندآوری دارند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، اوقات فراغت، مصرف کالای فرهنگی، ترجیح جنسی، گرایش به فرزندآوری، پیروی از سنت ها، مدیریت بدن
  • قربانعلی ابراهیمی، حیدر جانعلی زاده، هادی رازقی صفحات 25-44
    هدف اصلی مقاله حاضر بررسی تاثیر سرمایه فرهنگی بر اعتماد اجتماعی است. یکی از ابعاد اصلی سرمایه اجتماعی که نقش مهمی را در برقراری ارتباط بین افراد ایفا می کند، اعتماد اجتماعی است. اعتماد اجتماعی از عوامل موثر در ایجاد نظم در جامعه است که پیامد آن تقویت انسجام اجتماعی است. به نظر می رسد که سرمایه فرهنگی نقش مهمی را در تبیین اعتماد اجتماعی داشته باشد. لذا در تحقیق حاضر تلاش می شود تا نشان داده شود که سرمایه فرهنگی چه مقدار از تغییرات اعتماد اجتماعی را تبیین می کند. تحقیق حاضر به روش پیمایش اجرا شده و اطلاعات آن با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق شامل افراد 18 سال و بالاتر شهر تهران می باشد. حجم نمونه نیز 846 نفر را شامل می شود. شیوه نمونه گیری تحقیق حاضر نیز به روش خوشه ایچند مرحله ای متناسب با حجم می باشد. یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که در ابعاد مختلف اعتماد اجتماعی در شمال و جنوب شهر تفاوت معنادار وجود دارد و در تمامی ابعاد اعتماد اجتماعی، جنوب شهر(58/3) نسبت به شمال شهر(88/2) میانگین بالاتری را به خود اختصاص داده است. همچنین در ابعاد مختلف سرمایه فرهنگی در شمال و جنوب شهر تفاوت معنادار وجود دارد و در تمامی ابعاد سرمایه فرهنگی، شمال شهر(85/3) نسبت به جنوب شهر (90/2) میانگین بالاتری را به خود اختصاص داده است. رگرسیون خطی چند متغیره متغیرهای مستقل (سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی عینیت یافته و سرمایه فرهنگی نهادینه شده) و متغیر وابسته (اعتماد اجتماعی) نشان می دهد که هر سه متغیر مستقل در مدل نهایی باقی مانده است و تاثیر هر سه بعد سرمایه فرهنگی بر متغیر اعتماد اجتماعی منفی است. مدل نهایی می تواند 1/31 درصد از تغییرات متغیر وابسته (اعتماد اجتماعی) را تبیین کند و در بین سه بعد سرمایه فرهنگی، تاثیر سرمایه فرهنگی عینیت یافته بر متغیر اعتماد اجتماعی بیشتر از دو بعد دیگر سرمایه فرهنگی (تجسم یافته و نهادینه شده) می باشد.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی عینیت یافته، سرمایه فرهنگی نهادینه شده
  • اسماعیل جهانبخش صفحات 45-66
    دوران گذار از سنت به مدرنیته همراه با تحولات بزرگ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بوده است. یکی از مهمترین تغییرات حاصل از جامعه ی نوگرا را می توان در آنچه که به شکاف نسل ها مشهور شده است، مشاهده نمود. بعلت سریع بودن روند تحولات، نسل والدین و نسل فرزندان در هر دهه نسبت به دهه ی قبل از آن از تمایلات، انتظارات، ارزشها و هنجارهای خاص خود برخوردار شده اند. دراین مقاله سعی برآن است که عوامل شکاف در ارزش های دو نسل والدین و فرزندان مورد شناسایی قرار گرفته و راهکارهایی در جهت زدودن آثار منفی آن در خانواده ها و در جامعه ارائه نماید. کار میدانی تحقیق در استان اصفهان با روش پیمایش و با استفاده از تکنیک پرسشنامه صورت گرفت. برای سنجش اعتبار پرسشنامه از دو نوع اعتبار محتوا و صوری و برای محاسبه پایایی از آزمون آلفا کرونباخ (میانگین ضریب آلفا= 0.78) استفاده شده است. حجم نمونه 1536 نفر و جامعه آماری شامل پدران و مادران (35 ساله و بیشتر) و پسران و دختران(15 تا 34 ساله) بوده اند. حجم نمونه بین گروه های چهارگانه پاسخگو، در نقاط شهری و روستایی بطور مساوی تقسیم شده و نمونه گیری به شیوه ی تصادفی طبقه ای چند مرحله ای انجام شده است. از آزمون فرضیات تحقیق نتایج زیر حاصل شده است: نسل فرزندان دارای گرایشات ارزشی مادی(اقتصادی–اجتماعی)، اما نسل والدین دارای گرایشات ارزشی معنوی (مذهبی- سنتی) بوده اند. بین تفاوت در ارزشهای فرهنگی - اجتماعی نسل های والدین و فرزندان و تجارب و میزان قدرت آنها در دوران جامعه پذیری و نیز پایگاه اقتصادی- اجتماعی، میزان تحصیلات، میزان مطالعه کتاب و استفاده از ماهواره بطور مستقیم و بین استفاده از کانال های تلویزیون داخلی و استفاده از اینترنت و نوع شغل پاسخگویان بطور معکوس رابطه معنی دار وجود دارد. تفاوت دو نسل بین ساکنین در شهر و در روستا و بین زنان و مردان فاقد رابطه معنی دار می باشد.
    کلیدواژگان: ارزش های فرهنگی و اجتماعی، تجارب و قدرت در دوره ی جامعه پذیری، شکاف نسلی
  • علی رحمانی فیروزجاه، علی اصغر عباسی، ربابه موسوی زاده صفحات 67-98
    جرم یا انحراف چراغ خطری است که نشان از نقایص یا کمبودهای جامعه دارد و معمولا دارای علل و عوامل مختلف است. تحقیق حاضر در پی پاسخ به این سوال اصلی است: نوع رفتارهای انحرافی چیست؟ علل وعوامل به وجود آورنده ی رفتارهای انحرافی دانش آموزان کدام است؟ هدف کلی این پژوهش تعیین عوامل اجتماعی موثر بر رفتارهای انحرافی دانش آموزان می باشد. هدف فرعی تعیین نوع، شدت و عمق رفتارهای انحرافی می باشد. برای تحقق اهداف، فرضیه ها از تلفیق سه دیدگاه نظری کنترل اجتماعی هیرشی، یادگیری اجتماعی ساترلند و برچسب استنتاج شده است. روش تحقیق پیمایشی بوده و از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه آماری تعداد 3000 دانش آموز دختر دوره متوسطه شهر بهشهر بوده که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 300 نفر انتخاب شده است. روش نمونه گیری جهت دسترسی مرتبط به نمونه های آماری در این پژوهش شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای می باشد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی واستنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی چند متغیره وتحلیل مسیر) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین پذیرش انحراف (برچسب)، اعتقادات دینی، ارتباط با افراد منحرف، تعلقات اجتماعی، مشارکت و پایگاه اقتصادی و اجتماعی والدین به عنوان متغیرهای مستقل و رفتارهای انحرافی دانش آموزان به عنوان متغیر وابسته رابطه معنی داری وجود دارد. رفتارهای انحرافی نزدیکان (همنشیان) فرد، پذیرش انحراف(برچسب) به ترتیب بیشترین تاثیر را در بین متغیرهای مستقل بر رفتارهای انحرافی دانش آموزان داشته اند. در یک جمع بندی می توان گفت که میزان رفتارهای انحرافی دانش آموزان دختر شهر بهشهر در حد کم است. در مجموع می توان گفت که وجود همین میزان رفتار انحرافی (با این توضیح که به نظر می رسد مقادیر واقعی رفتارهای انحرافی بیشتر از این باشد) می تواند مهم و حساس باشد.
    کلیدواژگان: رفتارهای انحرافی، تعلقات اجتماعی، برچسب، مشارکت، اعتقادات دینی، همنشینان
  • محمد رحیمی، زهرا حضرتی، اقباله عزیزخانی صفحات 99-118
    هدف این پژوهش بررسی میزان برخورداری دانشجویان از شاخص های دینداری و عوامل اجتماعی موثر بر آن است. پس از مروری بر پژوهش های داخلی و خارجی و همچنین نظریه های مرتبط با موضوع، یک چارچوب تلفیقی با استفاده از نظریه های ماکس وبر، امیل دورکیم و پیتر برگر و تامس لاکمن تهیه شده که بر پایه آن یک مدل تجربی شامل تاثیر شش متغیر مستقل بر میزان دینداری دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به دست آمد. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد و با تکنیک پرسشنامه به گردآوری اطلاعات اقدام شد. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بودند که از بین آنها تعداد 375 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشانگر این بودند که دینداری دانشجویان در حد متوسط می باشد و میزان دینداری (متغیر وابسته) با متغیرهای جنسیت، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، استفاده از رسانه های جدید، نوگرایی و رضایت از زندگی رابطه معنی داری دارد. بین متغیر سن با دینداری هیچ گونه تفاوت معنی داری مشاهده نشد است. ضمنا ضریب تعیین (63/0) نشان می دهد که 63 درصد واریانس متغیر وابسته از طریق متغیرهای مستقل معادله قابل تبیین است. میزان تاثیرگذاری متغیرهای مستقل نیز به ترتیب عبارت است از: استفاده از رسانه های جدید، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، میزان رضایت از زندگی و نوگرایی.
    کلیدواژگان: دینداری، پایگاه اقتصادی، اجتماعی، رسانه های جدید، نوگرایی، رضایت از زندگی
  • علی اصغر شجاعی، احمد علی فروغی، نرگس سعیدیان صفحات 119-134
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر برگزاری کارگاه مهارت های تدریس بر عملکرد اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل می باشد که با روش شبه تجربی انجام گرفته است جامعه آماری این تحقیق کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در سال تحصیلی 92-1391 بوده که حدود 120 نفر می باشند و با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده 35 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود که دارای روایی صوری بوده و پایانی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بالای 90 صدم محاسبه گردید. بعد از برگزاری کارگاه آموزشی مهارت های تدریس نتایج زیر حاصل گردید. بررسی آماری نشان می دهد تفاوت معنی داری بین نمرات اساتید زن و مرد وجود ندارد. همچنین مشخص شد کارگاه آموزشی مهارت های تدریس برحسب رشته تحصیلی تفاوت معنی داری بین اساتید گروه علوم اجتماعی وعلوم پایه وجود ندارد و اساتید با هر مرتبه علمی (مربی، استادیار) به یک اندازه ازکارگاه آموزشی مهارت های تدریس متاثر بودند.
    کلیدواژگان: کارگاه، مهارت های تدریس، علوم اجتماعی، علوم پایه
  • علی قوتی سفیدسنگی، محمود شهابی، حسین حسن زاده چوکانلو صفحات 135-156
    این پژوهش با هدف بررسی جامعه شناختی و ارزیابی عوامل موثر بر رضایت زناشویی در بین دانشجویانی که در جشن های ازدواج دانشجویی شرکت کرده اند، انجام شده است. کلیه دانشجویان متاهل که ازدواج دانشجویی داشته اند و در مراسم ازواج دانشجویی شرکت کرده اند، در سراسر کشور، به عنوان جامعه آماری انتخاب شده اند. روش نمونه گیری، از نوع نمونه گیری گلوله برفی می باشد که 97 نفر از بین دانشجویانی که ازدواج دانشجویی داشته و در جشن ازدواج دانشجویی شرکت کرده اند به عنوان نمونه انتخاب شده اند. روش انجام پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایش است که برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (ENRICH) استفاده شده است داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار spss تحلیل شده است و برای تجزیه و تحلیل دادها از آزمونهای همبستگی پیرسون ، آزمون تحلیل واریانس، آزمونf استفاده شد. بررسی شاخص های سازگاری زناشویی نشان می دهد که در تمام نه شاخص مشخص شده برای بررسی رضایت و موفقیت زناشویی دانشجویان، بیشترین نمره به رضایت فوق العاده در تمام شاخص ها تعلق دارد و تمام پاسخگویان در این شاخص ها رضایت کامل را دارند و بر اساس یافته های پژوهش انجام شده ، ازدواج های دانشجویی در پژوهش حاضر جزو موفق ترین ازدواج ها می تواند باشد. بر اساس آزمون فرضیات پژوهش حاضر این نتیجه گرفته می شود که دانشجویان باید با شخصی ازدواج کنند که از نظر جنسی، تحصیلی ، اقتصادی و روانی همانند آنها باشد(همچنان که اثبات فرضیات تحقیق نشان دهنده ی این مدعا است).
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، ازدواج، ازدواج دانشجویی
  • زهرا میرمحمدرضایی، ماجده قلی پور صفحات 157-186
    پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش آموزش های کار آفرینی در افزایش روحیه کارآفرینی آموزش دیدگان دوره کارآفرینی می باشد. روش تحقیق حاضر مطالعه علی – مقایسه ای و بصورت طرح همبستگی مقطعی مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل جوانان مهارت آموخته (18 تا 30 سال) دوره کارآفرینی به تعداد 219 نفر(به روش همه پرسی) و کار آموزانی که در دوره های آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفه ای مهارت می آموزند ولی هنوز دوره کارآفرینی را سپری ننموده اند که جمعیت آماری 4332 را تشکیل می دهند به طریق نمونه گیری احتمالی و نوع تصادفی سیستماتیک آن با نمونه گیری به روش کوکران حجم نمونه 203 نفر بدست آمد که به دلیل افزایش روایی و اعتبار پژوهش حاضر حجم نمونه از 203 نفر به 219 نفر افزایش یافت تا هر دو گروه مورد مقایسه دارای حجم یکسانی گردند. در نهایت از 438 نفر از کارآموزان دو گروه مصاحبه کتبی به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss فرضیات مورد آزمون قرار گرفت و نتایج بدست آمده بیانگر این موضوع است که روحیه کارآفرینی کارآموزانی که دوره کار آفرینی را سپری کرده اند در مقایسه با کارآموزانی که آموزش کارآفرینی را سپری ننموده اند در ابعاد (توفیق طلبی، نیاز به استقلال، خلاقیت، تحمل ابهام، مرکز کنترل، تمایل به مخاطره) بالاتر بوده به گونه ای که میتوان از کارکرد مثبت آموزشهای کارآفرینی در جهت افزایش روحیه کارآفرینی و به تبع آن اشتغالزایی جوانان و کاهش بیکاری یاد کرد. از سویی با توجه به یافته ها کار آموزانی که دوره کارآفرینی را آموزش دیده اند نگرش های خود را در جهت پذیرش تغییر توسعه داده اند و احتمال اینکه با یک سری نگرش های خاص به سمت کارآفرینی متمایل شوند، زیاد می باشد. بنا بر این به منظور افزایش نقش آموزش های فنی و حرفه ای در توسعه کارآفرینی پیشنهاد می گردد مراکز آموزش فنی و حرفه ای، دانشگاه ها و مدارس در ارائه آموزش ها و مشاوره های کارآفرینی، فعال سازی دفاتر مشاوره کارآفرینی، شناسایی و معرفی کار آفرینان موفق به جوانان اهتمام ورزند.
    کلیدواژگان: روحیه کارآفرینی، توسعه نگرش ها، آموزش های فنی و حرفه ای، جوانان
|
  • Eshagh Arjomand, Nahid Boromand Pages 9-24
    This study tries to study the social and cultural factors influencing childbearing in Andimeshk with emphasis on lifestyle. Glidden's and Bourdieu's modernism viewpoints are the base of this research. The authors used survey method and married women less than 35 years old as the sample. Spearman''s regression, Pearson, multivariate regression and SPSS applied for the analysis of this study. Reliability of the lifestyle and trend in childbearing was 0/711 and 0/714 respectively. The results showed that there was a meaningful and positive relationship between sexual preference and trend in childbearing. But there was a negative and meaningful relationship between following the traditions, education level, lifestyle and social and economic status with trend in childbearing. Regression analysis showed 17/3 percent of the changes in women''s trend to childbearing related to independent variables (lifestyle, socioeconomic status, sexual preference, following the tradition) and variables of sexual preference and following the tradition had the most influence in childbearing.
    Keywords: Lifestyle, Free time, Consumption of cultural commodity, Sexual preference, Trend in childbearing, Following the tradition, Body management
  • Ghorbanali Ebrahimi, Heydar Janalizadeh, Hadi Razeghi Pages 25-44
    The main purpose of this study is to examine the influence of cultural capital on social trust. One of the main dimensions of social capital which plays an important role in making relationships among individuals is social trust. It seems that cultural capital has an important role in explanation of social trust. Therefore, this study tried to show the level of cultural capital of social trust changes. This research was done by using survey method and a questionnaire. Population including people 18 years old and above will be in Tehran and the sample also includes 846 people. The results indicated the different dimensions of social trust in the north and south of the city. Multivariate linear regression of independent variables and dependent variable showed that three variables in the final model had negative influence on social trust variable. The final model could state 31/1 percent of the dependent variable (social trust) and in this regard the influence of objected cultural capital on the variable of social trust was more than the two other dimensions of cultural capital ( embodied and institutional).
    Keywords: Social trust, Cultural capital, Embodied cultural capital, Objectified cultural capital, Institutionalized cultural capital
  • Esmaeil Jahanbakhsh Pages 45-66
    Transmission era from tradition to modernity has been accompanied by cultural, economic, social and political changes. Rapid Social and Cultural changes of recent decades in developing countries, including Iran, have affected the Social and Cultural Values of Parents and children and have caused what is named as “Generation Gap”. The purpose of this paper is to designate the relationship between the old generation and the new generation, parents and children, and categorizing differential aspects of relations between parents and children in terms of social, cultural features of parental generation. Fieldwork, in Isfahan province and using a questionnaire technique, was conducted. The sample size was consisted of 1536 individuals and population consisted of (35 year-old and older) and boys and girls (15 to 34 years old) resided in Isfahan province. The sample size was divided equally among the four groups in urban and rural areas and multi stage stratified random sampling method is conducted. The obtained data reveals the fact that there is a significant difference between the parent’s Social and Cultural Values and of the youths; Statistical tests show that some variables are effected on the generation difference in the subject of the survey; among these variables, as the tests revealed, power and experience in socialization period of the life, job position, education level, socio-economic status and the amount of the usage of internet and satellite TV programs are effective variables that causes these differences.
    Keywords: Generation gap, Socio, cultural values, Experience, power in socialization period
  • Ali Asghar Abbasi, Robabbeh Mousavizadeh Pages 67-98
    Crime or deviance as a danger light shows the defects or deficiencies of society and usually has different causes and factors. This paper tries to answer this main question: What is deviant behavior? Which causes and factors generate student’s deviant behaviors? The main purpose of this study is to determine the effective social factors on female student's deviant behaviors. Hirsch’s social control theory, Sutherland’s social learning theory and Labeling theory used to achieve the hypotheses and results of this study. The method of research was surveying and the instrument for collecting data is questionnaire. Survey population is 3000 girl students in high school in Behshahr city. Sample was 300 people that obtained using cluster sampling in multiphase. For data analysis, statistical methods in descriptive and inferential levels were used (Spearman’s correlation coefficient, linear test, multivariate regression and path analysis). The results showed that the deviate acceptance (label), religious belief, association with deviant people, attachment, involvement and socio-economic status of parents as independent variables and students’ deviant behavior as dependent variable had considerable correlated. To sum up, the author could indicate the deviant behaviors among female students in Behshahr city were low. In overall, they could say that the existence of this rate of deviant behavior could be important and sensitive.
    Keywords: Deviant behavior, Attachment, Label, Involvement, Religious beliefs, Companions
  • Mohammad Rahimi, Zahra Hazrati, Eghbaleh Azizkhani Pages 99-118
    The purpose of this study is to measure the college student's enjoyment rate from religiosity indexes and social factors influencing them. After reviewing the internal and external researches and theories related to the topic, an integrated framework using the theories of Max Weber, Emile Durkheim, Peter Berger and Thomas ​​Lakmn was obtained which indicates the impact of six independent variables on Islamic Azad University student's religiosity in Science and Research Branch. The authors used survey- method and gathered data using a questionnaire. The population consisted of all Science and Research University students. By Cochran formula and stratified random sampling method, 375 persons were selected as the sample. The data were analyzed using SPSS, descriptive and inferential statistical methods. Findings indicated that there was no significant relationship between age and religiosity. However, it should be noted that only 55 percent of the variance related to dependent variable explained by the independent variables. The effects of independent variables were ranked as follows: use of new media, socio-economic status, life satisfaction and modernism.
    Keywords: Religiosity, Socio, economic status, New media, Life satisfaction
  • Aliasghar Shojaee, Ahmadali Foroghi, Narges Saeeidan Pages 119-134
    The present study aims to consider teaching skills workshops influencing Professor's performance of Babol Branch. Population of this study involved 120 faculty staff of Babol Branch in 2012-2013. The sample of this study was 35 persons who were chosen by random sampling. A researcher-made questionnaire was used as research tool. Based on Cronbach's alpha, the reliability of the study was more than 90%. The findings show that there is no meaningful difference between male and female professor's scores and there is no meaningful relationship between professors of Social Sciences and Basic Sciences in terms of their majors too. Professors in all scientific ratings have been affected by teaching skills workshops equally.
    Keywords: Workshop, Teaching skills, Social sciences, Basic sciences
  • Ali Ghovati Sefidsangi, Mahmoud Shahbi, Hossein Hassanzadeh Chokanlou Pages 135-156
    This study was performed to examine the role of sociological factors on marital satisfaction among students who participate in the celebration of the student marriage. All married students who had student marriage are selected as a statistical society across the country. Using snowball sampling, 97 students, having student marriage and participating in the celebration of the student marriage, have been chosen as a sample. The data were analyzed by using SPSS software. To analyze the data Pearson correlation, analysis of variance test and test f were used. Checking the marital satisfaction and success indicators shows that in all nine indicators specified for married students, the highest score in all indicators belongs to the deep satisfaction and all respondents are completely satisfied in these indicators and student marriages can be among the most successful types of marriage. Based on this study it can be concluded that students should marry a person who is like to him in sexual, educational, economic and psychological aspect.
    Keywords: Marital satisfaction, Marriage, Student marriage
  • Zahra Mirmohammadrezaee, Majedeh Gholipour Pages 157-186
    According to the position of great technical and vocational training organization in the country, it seems that this organization is located in a position that can be provided through a range of technical and vocational training and plays a fundamental role in the development of entrepreneurial effect and spirit of young people. The present study investigated the role of entrepreneurship education in increasing the spirit of entrepreneurship teaching. In this study, in fact, comparison and cross-sectional correlation schemes studied. The population consists of young taught people (18-30 years). It was used Cochrane method by using sample size of 203 people because of the increased reliability and validity of the study, sample size of n = 203 increased to 219. To analyze the data SPPS software were used and the results obtained represent the entrepreneurial spirit so that it can be a positive function of entrepreneurial training in order to boost morale Entrepreneurship and thereby reduce unemployment of youth entrepreneurs. Hence in order to enhance the role of technical and vocational education in the development of entrepreneurship, the authors offers technical and vocational centers, universities and schools must apply successful trainees to present Entrepreneurial education and activate the entrepreneurial council offices.
    Keywords: Entrepreneurial spirit, Developing outlooks, Technical, vocational training, Youth