فهرست مطالب

پژوهش علف های هرز - سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

مجله پژوهش علف های هرز
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین ادیم، منصور سارانی، مهدی مین باشی معینی * صفحه 1

    این بررسی در سال های 1380 تا 1386 به مدت 5 سال زراعی در مزارع گندم آبی استان سیستان و بلوچستان انجام شد. بر اساس سطح زیرکشت و مساحت مزارع تعداد 44 مزرعه در همه شهرستان های استان انتخاب شدند و با شمارش علف های هرز به تفکیک جنس و گونه در هر مزرعه در نقاط نمونه برداری، شاخص-های جمعیتی آن ها محاسبه شد و در هر مزرعه طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا مکان مورد اندازه گیری توسط دستگاه GPS ثبت شد. با استفاده از این اطلاعات نقشه پراکنش گونه های مختلف علف-های هرز مزارع گندم استان سیستان و بلوچستان در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) تولید گردید. نتایج بدست آمده نشان داد گونه های بروموس ژاپنی (Bromus japonicus Thunb.ex murr)، یولاف وحشی زمستانه (Avena ludoviciana L./Dur.)و فالاریس دانه کوچک (Phalaris minor Retz.) به ترتیب باریک برگ های غالب و گونه های شبدر خوشبوی یکساله زرد Melilotus indicus (L.) All.))، پنیرک پا کوتاه (Malva neglecta Wallr.) و هفت بند (Polygonum aviculare L.) به ترتیب به عنوان پهن برگ های غالب مزارع گندم آبی استان سیستان و بلوچستان مطرح بودند. رستنی های مزاحم قبل از برداشت گندم را در مزارع گندم آبی استان به ترتیب غالبیت گونه های شاهی خاکستری (Cardaria draba (L.) Desv.)، پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis L.)، خارشتر (Alhagi pseudalhagi (M.Bieb.) Desv.) و علف شور (Salsola spp.) تشکیل می دادند.

    کلیدواژگان: نقشه پراکنش، سامانه اطلاعات جغرافیایی، شاخص غالبیت، فراوانی، یکنواختی، میانگین تراکم
  • فرود بذرافشان، حسین موسوی نیا، عبدالمیر معزی، عطاء الله سیادت، رضا حمیدی صفحه 15
    این آزمایش در سال زراعی 86-1385 در مزرعه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد اجرا شد که در آن تاثیر خردل وحشی در تراکم های 0 (شاهد)، 1، 2، 4، 8 و 16 بوته در متر مربع روی عملکرد و اجزای عملکرد گندم زمستانه بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش تراکم خردل وحشی باعث کاهش معنی دار عملکرد دانه، بیوماس، شاخص برداشت، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله و تعداد دانه در متر مربع شد. این علف هرز در مقایسه با شاهد، تاثیر معنی داری روی ارتفاع و وزن هزار دانه گندم نداشت. بیشترین عملکرد و اجزای عملکرد در شاهد به دست آمد. تراکم 1 تا 16 بوته خردل وحشی در متر مربع بیوماس تولیدی گندم را 2 تا 15 درصد و عملکرد دانه را 1/3 تا 9/29 درصد در متر مربع کاهش داد. رقابت خردل وحشی در تراکم 16 بوته در متر مربع در مقایسه با شاهد، تعداد سنبله و تعداد دانه در سنبله را به ترتیب 2/16 و 6/19 درصد کاهش داد. با افزایش تراکم خردل وحشی، بیوماس این علف هرز افزایش یافت، به طوری که بیشترین ماده خشک آن معادل 205 گرم در متر مربع در تراکم 16 بوته در متر مربع به دست آمد.
    کلیدواژگان: گندم، خردل وحشی، رقابت، تراکم
  • ابوذر اسماعیلی، سید وحید اسلامی صفحه 29
    به منظور مقایسه مقاومت به شوری و خشکی سوروف و برنج در مرحله جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت که در آن اثر شوری توسط غلظت های مختلف NaCl شامل: 10، 20، 40، 80، 160، 320 و 640 میلی مولار و اثر خشکی توسط پلی اتیلن گلایکول 6000 (PEG 6000) با پتانسیل اسمزی 1/0-، 2/0-، 4/0-، 6/0-، 8/0- و 1- مگاپاسکال اعمال شد در هر دو آزمایش از آب مقطر به عنوان تیمار شاهد استفاده گردید. مقاومت علف هرز سوروف به شرایط تنش شوری و خشکی بیش از برنج بود و توانست حتی در شوری 320 میلی مولار تا حدود 23% جوانه بزند. همچنین جوانه زنی و رشد گیاهچه های آن در مقایسه در شرایط تنش خشکی تا MPa 1- هم ادامه داشته و از این لحاظ گونه مقاومتری محسوب شود. سرعت و درصد نهایی جوانه زنی، وزن تر و طول ریشه چه و ساقه چه دو گیاه با افزایش شوری و خشکی بطور معنی داری کاهش یافت(01/0 P). نتایج این مطالعه نشان داد که اثرات تنش شوری روی خصوصیات جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه سوروف بیشتر از برنج بود، درحالیکه تنش خشکی خصوصیات جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه برنج را نسبت به سوروف بیشتر تحت تاثیر قرار داد.
    کلیدواژگان: علف های هرز، کلرید سدیم، پلی اتیلن گلایکول، بازیابی بذور
  • حسین نجفی، محمد بازوبندی، ناصر جعفرزاده صفحه 43
    به منظور بررسی طیف علف کشی، امکان اختلاط و تعیین کارآیی پهن برگ کش های انتخابی چغندرقند، آزمایشی در سال 1386 و در سه منطقه تهران (کرج)، خراسان رضوی (مشهد) و ارومیه (میاندوآب) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 25 تیمار و 3 تکرار اجرا شد. در این بررسی ترکیب های مختلف علف کش-های کلریدازون، فنمدیفام، دز مدیفام، (دز مدیفام+ فنمدیفام+ اتوفومسیت)، متامیترون، ترای فلوسولفورون متیل و کلوپیرالید مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی علف های هرز، وزن خشک تولیدی توسط علف های هرز، ارزیابی چشمی جهت تعیین میزان کارآیی ترکیب های علف کشی و عملکرد چغندرقند از جمله صفات مورد بررسی در این آزمایش بودند. نتایج بررسی نشان داد که در اغلب موارد ترکیب علف کش های ترای فلوسولفورون متیل+ (دز مدیفام+ فنمدیفام+ اتوفومسیت) بیشترین تاثیر را بر کاهش جمعیت و وزن خشک تولیدی توسط علف های هرز داشت. در این بین ترکیب ترای فلوسولفورون متیل+ دز مدیفام نیز از نتیجه خوبی برخوردار بود. کم ترین تاثیر علف کشی از تیمارهای کلریدازون+ ترای فلوسولفورون متیل و کلریدازون+ (دز مدیفام + فنمدیفام+ اتوفومسیت) به دست آمد. این ترکیب ها قادر به کنترل مطلوب علف-های هرز آمارانتوس، سلمه تره و پیچک نبودند.
    کلیدواژگان: چغندرقند، علف های هرز، پهن برگ کش ها، اختلاط
  • تکتم چمنی اصغری، سهراب محمودی، غلامرضا زمانی صفحه 53
    به منظور بررسی رشد اولیه اندام هوایی و زیرزمینی یولاف وحشی و گندم و ارزیابی قدرت رقابتی آن ها در مرحله رشد رویشی در سطوح مختلف نیتروژن، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1387 انجام شد. فاکتور اول شامل پنج سطح نیتروژن (1، 4، 8، 12 و 16 میلی مولار)، فاکتور دوم شامل پنج تراکم یولاف وحشی (0، 2، 4، 6 و 8 بوته در گلدان) و فاکتور سوم شرایط رقابت با گندم (بدون رقابت و با رقابت با گندم (تراکم 8 بوته در گلدان) بود. آزمایش در انتهای مرحله رشد رویشی گندم به پایان رسید. نتایج نشان داد که اثرات اصلی رقابت گندم، تراکم یولاف وحشی و نیتروژن و همچنین اثرات متقابل دوگانه آن ها بر وزن خشک اندام هوایی یولاف وحشی معنی دار بود. افزایش نیتروژن باعث افزایش وزن خشک اندام هوایی یولاف وحشی هم در کشت خالص و هم در حالت رقابت با گندم شد. رقابت گندم نیز باعث کاهش معنی داری در وزن خشک اندام هوایی یولاف وحشی نسبت به تک کشتی آن در همه سطوح نیتروژن شد. همچنین اثر متقابل فاکتورهای آزمایش بر وزن خشک اندام هوایی گندم و وزن خشک ریشه یولاف وحشی معنی دار بود. نیتروژن در تراکم های بالای یولاف وحشی تاثیر معنی داری بر وزن خشک اندام هوایی گندم نداشت. رقابت یولاف وحشی با گندم، نسبت وزن خشک اندام های هوایی به ریشه را در یولاف وحشی کاهش داد ولی در گندم تاثیر معنی داری نداشت. در مجموع نتایج نشان داد که افزایش نیتروژن در شرایط رقابت، در تراکم های کم یولاف وحشی موجب برتری رقابتی گندم ولی در تراکم های زیاد آن موجب برتری رقابتی یولاف وحشی گردید.
    کلیدواژگان: بیوماس، شاخص تعادل رقابتی، تراکم علف هرز، تداخل
  • شیما علیپور، یوسف فیلی زاده، منصور منتظری صفحه 69
    ترکیبات ثانویه گیاهان و آللوکمیکال ها بعد از رها شدن به محیط قادر به تاثیر روی جوانه زنی و رشد گیاهچه های علف های هرز مجاور می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر عصاره گیاه دارویی درمنه روی جوانه زنی و رشد گیاهچه های علف های هرز قیاق، سلمه تره، آمارانتوس ریشه قرمز و همچنین گیاه زراعی ذرت در شرایط آزمایشگاهی می باشد. به همین منظور جوانه زنی بذر ذرت و علف های هرز قیاق، آمارانتوس ریشه قرمز و سلمه تره تحت تاثیر عصاره درمنه در غلظت های مختلف (25/1 تا 20 درصد) به مدت 5 روزمورد بررسی قرارگرفت. تفکیک اثرات آللوپاتیکی عصاره و فشار اسمزی با ماده پلی اتیلن گلایکول انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که تاثیر آللوپاتیکی عصاره درمنه روی درصد جوانه زنی و رشد گیاهچه قیاق و سلمه تره کم و مربوط به فشار اسمزی ارزیابی گردید، در حالی که تاثیر آن روی جوانه زنی آمارانتوس ریشه قرمز و ذرت ناشی از تاثیرات آللوپاتیکی بود. تاثیر عصاره درمنه روی رشدگیاهچه ذرت نیز بیشتر مربوط به اثرات آللوپاتیکی ارزیابی گردید.
    کلیدواژگان: آللوکمیکال، فشار اسمزی، پلی اتیلن گلایکول
  • حسن فیضی، حسین غدیری، فرزاد مندنی، فرید گل زردی صفحه 83
    به منظور تعیین بهترین زمان و مقدار مصرف علف کش آترازین در ذرت دانه ای و اثرات پسمان آن روی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز اجرا شد. فاکتورها شامل زمان کاربرد علف کش در 5 سطح شامل کاربرد پیش کاشت(یک هفته قبل کاشت)، 10، 20، 30 و 40 روز پس از رویش ذرت و 5 سطح مقدار کاربرد شامل 0،7/0، 1، 4/1 و 1/2 کیلوگرم ماده موثره گزاپریم در هکتار بودند. برای تعیین اثرات پسمان علف-کش آترازین روی گندم نمونه گیری از خاک هر کرت پس از برداشت ذرت انجام و به گلخانه انتقال یافتند. نمونه خاک هر کرت در یک گلدان قرار گرفت و سپس 10 بذر گندم در آن کاشته شد. بعد از یک هفته تعداد گیاهان سبز شده در هر گلدان شمارش و یادداشت شد. نتایج نشان داد که تعداد دانه در بلال به طور معنی داری (5 %) تحت تاثیر زمان مصرف علف کش قرار گرفت. کاربرد پیش کاشت و 40 روز پس از رویش ذرت کمترین تعداد دانه در بلال و 20 روز پس از رویش، بیشترین تعداد دانه در بلال را نشان داد. مقادیر مختلف علف کش تاثیر معنی داری بر وزن دانه داشتند و کمترین وزن دانه در تیمار شاهد بدست آمد. کاربرد 1/2 کیلوگرم در هکتار علف کش بیشترین وزن خشک کل ذرت را نشان داد. زمان و مقدار کاربرد علف کش هر دو بر وزن خشک علف های هرز تاثیر گذاشتند. با کاربرد دیرتر علف کش وزن خشک علف های هرز افزایش یافت. بیشترین عملکرد دانه ذرت در تیمار مصرف 1/2 کیلوگرم در هکتار آترازین به میزان 1/8 تن در هکتار و کمترین عملکرد دانه به میزان 33/6 تن در هکتار در تیمار شاهد بدست آمد. وزن خشک علف های هرز در تیمار کاربرد 4/1 کیلوگرم در هکتار برابر 6/21 گرم در مترمربع و بیشترین آن به میزان 6/29 گرم در مترمربع در تیمار شاهد بود. تیمارهای مقدار علف کش تاثیر بیشتری بر درصد بذور سبز شده گندم نسبت به زمان کاربرد آن داشت. کم ترین مقدار سبزشدن بذر های گندم در تیمار مصرف علف کش به میزان 1/2 کیلوگرم در هکتار و بیشترین آن در تیمار شاهد بدست آمد.
    کلیدواژگان: آترازین، ذرت، عملکرد، باقیمانده علف کش
  • محمد کاظم رمضانی صفحه 95
    در بیشتر کشور های دنیا استفاده از علف کش ها برای مبارزه با علف های هرز یکی از مهم ترین روش های مدیریت این گیاهان ناخواسته است. معرفی خانواده های جدید علف کش ها در سال های اخیر، به علت داشتن فوائد بی شمار از جمله میزان مصرف کم در هکتار، سمیت کم برای پستانداران و توانائی جذب از طریق اندام های هوائی و ریشه، به سرعت مورد توجه تولید کنندگان محصولات کشاورزی قرار گرفت. کنترل طیف وسیعی از علف های هرز و پایداری نسبتا بالای این علف کش ها در خاک که امکان مدیریت علف-های هرز را در طول فصل زراعی میسر می نماید، از عوامل دیگر در مقبولیت گروه های جدید علف کش ها از جمله بازدارنده های سنتز استولاکتات است. داشتن خصوصیات فوق، اگرچه از دیدگاه مدیریت شیمیائی علف های هرز در یک فصل زراعی بسیار مفید است، ولی به علت داشتن فعالیت زیاد، این گروه از علف کش ها می توانند پایداری خود را در خاک حفظ نموده و موجب صدمه به گیاهان زراعی حساس در تناوب های زراعی شوند. شناخت عوامل و فاکتورهای موثر بر پایداری بقایای این علف کش ها در خاک، مدیریت مناسب علف های هرز را در طول فصل زراعی امکان پذیر و کاهش اثرات زیان بار را به گیاهان غیر هدف در تناوب ها را ممکن می سازد. عوامل محیطی از جمله رطوبت و درجه حرارت فاکتور های بسیار مهم در تعیین میزان تجزیه و جذب علف کش ها در خاک هستند. مکانیسم های تعیین کننده سرنوشت علف کش ها در خاک از جمله، تجزیه نوری، فراریت، آبشوئی، رونشینی و تجزیه از مهم ترین عوامل تعیین کننده میزان پایداری علف کش ها در خاک هستند. فاکتور های محیطی و همچنین خصوصیات فیزیکی و شیمیائی علفکش و خاک بر هر یک از فرایند های فوق تاثیر گذاشته و برآیند اثرات این فاکتور ها میزان پایداری بقایای علف کش ها را در خاک و درنتیجه اثرات جانبی آن ها را بر گیاهان زراعی و میکروارگانیسم های خاک تعیین می کنند. میزان مواد آلی و همچنین اسیدیته خاک دو فاکتور مهم در تعیین میزان بقایای قابل دسترس علف کش ها در خاک هستند. اسیدی، بازی و یا خنثی بودن مولکول علف کش ها از خصوصیات مهمی است که در میزان تاثیر فرایند های تعیین کننده سرنوشت علف کش ها نقش دارد. در این مقاله مهم ترین فرایند های (رونشینی و تجزیه) موثر بر پایداری علف کش ها در خاک مورد بررسی قرار می گیرد و فاکتورهای محیطی، خصوصیات علف کش ها و ارتباط خصوصیات خاک با پایداری علف کش ها بحث خواهد شد
    کلیدواژگان: علف کش، رونشینی، تجزیه، پایداری، خاک
|
  • H. Adim, M. Sarani, M. Minbashi Moeini Page 1

    A study was done to map weeds in irrigated wheat fields from 2001 to 2006 in Sistan and Balochistan province. In this study, 44 sample wheat fields were selected and weed species were counted in each sampling point and population indices were calculated. In each fields longitude, latitude and altitude were recorded using GPS. These data were used for producing weed map using GIS. Results showed that annual yellow sweetclover (Melilotus indicus (L.) All.), common mallow (Malva neglecta Wallr.) and prostrate knotweed (Polygonum aviculare L.) were dominant broadleaf species in irrigated wheat fields of Sistan and Balochistan province. Dominant grass weed species were japanesse brome (Bromus japonicus Thunb.ex murr), winter wild oat (Avena ludoviciana L./Dur.) and Canarygrass (Phalaris minor Retz.). Hoary cress (Cardaria draba (L.) Desv.), field bindweed (Convolvulus arvensis L.), camel’s thorns (Alhagi pseudalhagi (M.Bieb.) Desv.) and Salsola spp. were the most important disturbing plants prior to harvesting in irrigated wheat fields of Sistan and Balochestan province.

  • F. Bazrafshan, H. Moosavinia, A. Moezi, A. Siadat, R. Hamidi Page 15
    A field study was conducted in Fars at Agricultural Experimental Station of Firooz Abad Islamic Azad University in 2006 to evaluate wild mustard densities on wheat yield and yield component. Increasing wild mustard density decreased grain yield, wheat dry matter, spike per plant and seed per spike. Wild mustard had no effect on wheat height and wheat seed weight per 1000 seed. Reduced grain yield ranged from 3.1 to 29.9% at 1 to 16 wild mustard per m2, respectively. At 16 plant per m2 wild mustard reduced wheat spike per m2 by 16.2% and seed number per spike per m2 by 19.6%, when compared to weed free check. Results also showed that increase in wild mustard dry weight, due to increase in mustard density, had negative effect on wheat dry weight. Wild mustard must be controlled either before or shortly after wheat emergence if detrimental effects on wheat are to be minimized.
  • A. Esmaili, S.V. Eslami Page 29
    An experiment was conducted at Pakdasht barley fields in 2004 & 2005 growing seasons to study the effect of chemical control on weed seed bank in rotation systems. Corn-barely rotation with and without chemical application was implemented. Method of sampling was systematic (zigzag) and the time of the sampling stages were in two dates; before sowing and after harvesting of barley. To compare the diversity between farms, Shannon-Weiner diversity index was calculated. Weed seed bank densities in chemical managed farms (CMFs) was generally lower than those without chemical control (NCMFs). At first sampling, average weed seed bank populations in CMFs, were 49 and 31 seeds kg-1 of soil, and for NCMFs were 136 and 177 seeds kg-1 soil in 2004 and 2005, respectively. The weed seed bank density in second sampling date (post harvesting of barley) for CMFs were 33 and 30.5 seeds kg-1 soil, and for NCMFs were 210 and 254 seeds kg-1 of soil in 2004 and 2005, respectively. Seed bank density decreased over sampling times (growing season) for CMFs in 2004 as compared with NCMFs. In 2005, the NCMFs variation trend of the seed bank densities for managed farms was constant between the two stages of sampling. But the trend of variation in NCMFs was similar to that of previous year. Shannon-Weiner diversity index in CMFs was higher than those of NCMFs. Herbicide application had reduced the seed production of weeds and the ultimate seed rain into the soil seed bank. Results of this study demonstrate the importance of weed control practices in reducing weed seed bank size.
  • H. Najafi, M. Bazobandi, N. Jafarzadeh Page 43
    Field studies were conducted in 2005 to determine the effectiveness of different combinations of selective herbicides for control of broadleaf weeds in sugar beet fields in Tehran (Karaj), Khorasan Razavi (Mashhad) and Western Azarbayejan (Miandoab) provinces. Weed biomass and frequency and visual evaluation of weed injury and Sugar beet yield were those traits evaluated in this experiment. Weed biomass and frequency measurements in each province indicated that (phenmedipham + desmedipham + ethofumesate) + triflusulfuron methyl was the best composition. triflusulfuron methyl + desmedipham also was another composition that produced a good result. These treatments had no good effect on bindweed. The least herbicidal effect came from chloridazon + triflusulfuron methyl and chloridazon + (phenmedipham + desmedipham + ethofumesate) which had little effect on weed biomass and frequency.
  • T. Chamani Asghari, S. Mahmoodi*, Gh. R.Zamani Page 53
    In order to study on primary growth of shoot and root in wild oat (Avena fatua L.) and wheat (Triticum aestivum L.) and assessment of their competition ability in different levels of nitrogen during vegetative stage of growth, a factorial greenhouse experiment conducted based on completely randomized block design with three replications in research glasshouse of faculty of agriculture, at Ferdowsi University of Mashhad in 2008. The first factor consisted of five different levels of nitrogen (1, 4, 8, 12 and 16 mM), the second factor was five different densities (0, 2, 4, 6 and 8 plants per pot) of wild oat and the third factor was competition condition (no-competition and competition with wheat (density of 8 plants per pot)). The experiment was finished at the end of vegetative growth stage of wheat. Results demonstrated that the effects of competition, wild oat density, nitrogen level and their binary interactions on shoot dry weight (SDW) of wild oat were significant. Increasing of nitrogen increased the SDW of wild oat in both competition and no-competition conditions. The competition of wheat could also decrease this characteristic in all nitrogen levels. The interactions of experimental factors also have significant effect on SWD of wheat as well as root dry weigh (RDW) of wild oat. Nitrogen has no significant effect on SWD of wheat in high levels of weed densities. Completion between wild oat and wheat decreased shoot/root dry weight just in wild oat and had no significant in wheat. Result totally showed that increase of nitrogen at low and high densities of wild oat, increased the dominance of wheat and wild oat, respectively.
  • Sh. Alipour, Y. Filizadeh, M. Montazeri Page 69
    The allelochemicals or secondary plant metabolites when are released to environment, influence the germination and seedling growth of neighbor's weeds. The aim of this study was to investigate the effect of the extract of worm¬wood (Artemisia annua) on the number and mass of weed seedlings and their seed germination under laboratory conditions. The Worm¬wood extracts were considered with different concentrations (1.25 to 20%) on the germination and seedlings growth of Zea maize, Johnsongrass (Sorghum halepense), common lambsquarter (Chenopodium ¬album) and redroot pigweed (Amaranthus retroflexus) for 5 days. Results showed that with increasing concentration of worm¬wood extracts, their effects on reducing seed germination and seedling growth of the above mentioned plants was more severe. Comparison of extract effects with polyethylene glycol, revealed that reduction of Johnsongrass and common lambsquarter seed germination were attributed to the osmotic pressure of the extract, where as, inhibition of seed germination of redroot pigweed and corn was due to allelochemicals. Results showed the worm¬wood extract was more related to the allelopathic effect.
  • H. Feizi, H. Ghadiri, F. Mondani*, F. Golzardi Page 83
    An experiment was conducted to determine the proper time and Atrazine dose for control of weeds in grain corn. The experiment was conducted at the University of Shiraz Agricultural Experimental Station. Experiment was in a randomized complete block design with factorial arrangement of treatments. The treatments were application time (pre-planting, 10, 20, 30 and 40 days after corn emergence) and herbicide dose (0, 0.7, 1, 1.4 and 2.1 Kga.i./ha). The carry over effects of Atrazine residues on wheat emergence were also evaluated. The experiment results showed that only corn grain number was affected by the time of application. Herbicide dose had significant effect on grain weight. Both application time and herbicide doses significantly affected dry weight of weeds. Later use of herbicide had no effect on dry weight of weeds. Due to good control of weeds by herbicide at 2.1 kg/ha, the grain yield increased significantly when compared with weedy check. Results also indicated that rate of herbicide had more effect on wheat germination percentage compared with application time. Minimum and maximum germination percentage were at 2.1 Kg/ha and control treatments respectively.
  • M.K. Ramezani Page 95
    Herbicides are one of the crucial options in weed management in most agricultural production systems of world. The introduction of the new herbicide families has had many benefits including very low application rates and low mammalian toxicity. As these herbicides can also be absorbed through the foliage or roots and have high mobility in plants, leading to broad-spectrum control of weeds and having soil residual persistence that gives some control of emerging weeds after application. That is why the use of these herbicide products was rapidly accepted by agricultural producers for crop production. Although, this aspect of the new herbicides is useful for control of emerging weed during the growth season, but the herbicides residues can persist to the next season(s) and damage subsequent crops. A wide range of interrelated factors impact the fate of herbicides in soil. Understanding these factors and processes can make possible the best weed control as well as reducing the potential for injury to non-target crops. Pertinent environmental conditions consist of the chemical, physical and biological characteristics of the soil to which the pesticides are used and climatic features such as rainfall, wind, temperature and light regime. These factors particularly moisture and temperature are two key factors that determine the extent of sorption and degradation of herbicides in the soil matrix. Various mechanisms including phtodegradation, volatilization, leaching, sorption and degradation are determinant processes of herbicide behavior in the environment. The present paper is an overview of the most important processes namely sorption and degradation of herbicides in soil, the environmental factors and herbicides nature which affect the behavior of these chemical in the soil.