فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:2 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/08/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهلا اشرف جو، کمال احمدی، حاجی محمد تکلوزاده، یکتا بنی آدمی، آزیتا نظریان صفحه 165
    مقدمه و هدف
    کنهTetranychus urticae یکی از مهمترین آفات محصولات زراعی، گیاهان زینتی و گیاهان گل خانه ای در جهان است که به 900 گونه گیاهی خسارت می زند. مقاومت در برابر حشره کش ها و کنه کش ها تحقیقات را به سمت تولید یک روش جدید برای کنترل این آفات هدایت می کند. حشره کش های گیاهی گروه مهمی از تولیدات طبیعی هستند که معمولا در مقایسه با حشره کش های مرسوم برای محیط و بشر ضرر کمتری دارند. عصاره زیتون تلخ دارای اثرات حشره کشی و ضد تغذیه ای است. در مطالعه ی حاضر اثر عصاره اتانولی دانه این گیاهM. ‎azedarach بر تفریخ تخم (زمان و درصد تفریخ) و تخم گذاری‎ ‎کنه تارتن در شرایط آزمایشگاه بررسی شد.
    روش تحقیق: تیمارها شامل تیمار عصاره ی اتانولی گیاهی ( mg/ml 36) و تیمار کنترل با اتانول 95 درصد بود. ‎اثر زیر کشنده عصاره گیاهی با استفاده از روش Spraying bioassay تعیین شد.
    نتایج و بحث: در مرحله تخم بعد از استفاده عصاره طول دوران جنینی به طور معنی داری طولانی تر از شاهد بود؛ به ترتیب با میانگین± خطای استاندارد 05/0±24/5 و04/0±85/4 روز. هم چنین درصد تفریخ تخم کنه در تیمار شاهد بیشتر از تیمار عصاره گیاهی بود. عصاره اتانولی گیاهی روی رفتار تخم ریزی کنه تارتن اثرات زیان بار قابل ملاحظه ای دارد. به طوری که در طول 4 روز آزمایش، میانگین±خطای استاندارد کل تخم ریزی کنه در این مدت به ترتیب در تیمار عصاره گیاهی و شاهد معادل 65/0±95/2 و 33/1±17/12 برآورد گردید.
    توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به این نتایج می توان عصاره اتانولی دانه زیتون تلخ را به عنوان یک جایگزین برای سموم رایج مصنوعی علیه این آفت معرفی کرد. البته لازم به توجه است که جهت استفاده از این ترکیب گیاهی و فرموله کردن آن نیاز به بررسی های علمی بیشتری در سطوح بیوشیمیایی و فن آوری می باشد.
    کلیدواژگان: کنه تارتن، Melia azedarach، تفریخ تخم
  • فریبا باقری، محمود محمدی شریف، علیرضا هادی زاده، بهنام امیری بشلی صفحه 171
    مقدمه و هدف
    کاربرد اسانس های گیاهی به عنوان عواملی امن و موثر برای مبارزه با آفات انباری توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در تحقیق حاضر اثرات زیستی اسانس اکالیپتوس E. globulus روی شپشه آرد، یکی از حشرات آفت محصولات انباری، برآورد گردید.
    روش تحقیق: در این پژوهش اثرات تماسی، تدخینی و دورکنندگی اسانس اکالیپتوس روی شپشه آردT. confusum مورد بررسی قرار گرفت. اثر تماسی به دو شیوه قطره گذاری و آغشته نمودن سطوح کاغذ صافی آزمایش گردید. قطره گذاری با دستگاه میکرواپلیکاتور و قرار دادن یک مایکرولیتر از غلظت های مختلف اسانس روی قفس سینه حشرات کامل انجام شد. برای آزمایش اثر تدخینی از ظروف استوانه ای شیشه ای با حجم ml 40 استفاده شد. اثر دور کنندگی اسانس از طریق مقایسه میزان استقرار حشرات کامل در دو سطح تیمار شده و تیمار نشده مورد آزمایش قرار گرفت. بر مبنای تجزیه پروبیت داده ها، LC50 اسانس اکالیپتوس در روش قطره گذاری μl/I 22/0 برآورد شد.
    نتایج و بحث: مقایسه نتایج به دست آمده از سه غلظت مورد استفاده در دو سری آزمایش تیمار سطوح نشان داد که این شیوه روش مناسبی برای برآورد اثر تماسی نیست چرا که مرگ و میر مشاهده شده بیشتر ناشی از اثر تدخینی است تا تماسی. پس از کسر کردن اثر تدخینی، مرگ و میر ناشی از اثر تماسی برای سه غلظت 35/0، 7/0 و cm2/μl 41/1 به ترتیب برابر بود با 44/19، 7/16 و 18 درصد. قابلیت تاثیر تدخینی اسانس بر مبنای LC50،μl 4/23 بر لیتر هوا برآورد گردید. میانگین درصد دور کنندگی اسانس اکالیپتوس بر اساس نتایج به دست آمده از چهار غلظت 93/0، 62/0، 31/0 و cm2/μl 1/0 حدود 2/83 درصد برآورد گردید که جزو گروه V (1/80 تا 100 درصد دورکنندگی) از گروه های پنج گانه قرار می گیرد.
    توصیه کاربردی/صنعتی: محدودیت و ممنوعیت کاربرد ترکیبات شیمیایی تدخینی، نیاز به آفت کش های جایگزین مناسب را ملموس تر نموده است. کمیت قابل توجه اسانس اکالیپتوس، بی ضرر بودن آن برای سیستم های زیستی و کارآیی مناسب آن روی آفات انباری، عواملی هستند که این ترکیبات گیاهی را به عنوان جایگزین مناسب ترکیبات شیمیایی پرخطر مطرح نموده اند.
    کلیدواژگان: آفات انباری، اثر تماسی، دورکنندگی، شیوه قطره گذاری، قابلیت تدخینی
  • محمود اطرشی، الهام توکلی دینانی، امیر معصومی صفحه 179
    مقدمه و هدف
    آگار، یکی از مشتقات نوعی جلبک دریایی است، که به عنوان ماده ی مولد ژل در اکثر محیط های کشت استفاده می شود. با وجود آن که یک محصول طبیعی و گیاهی است اما فرآوری آن، هزینه بر است. در طبیعت جایگزین های دیگری برای آگار وجود دارد.
    روش تحقیق: لذا به منظور بررسی امکان جایگزینی آگار با دیگر ترکیبات دارویی ارزان قیمت، آزمایشی در دو مرحله در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده بیوتکنولوژی ناحیه مرکز انجام شد. نخست آزمایشی با استفاده از بذور چهار نمونه گیاه دارویی بذرک، بالنگو، اسفرزه و شاهی به عنوان عامل ژله ایی کننده محیط کشت در مقایسه با شاهد آگار ترتیب داده شد. بذور این 4 گیاه با قابلیت تولید موسیلاژ، به جای آگار در مقادیر 1، 2، 3، 4 و 5 گرم بذر در 30 میلی لیتر محیط کشت مایع به محیط کشت بافت اضافه شد و صفاتی نظیر درصد ریزنمونه های رشد یافته، طول گیاهچه، تعداد شاخه های فرعی، تعداد برگ و طول میان گره ریز نمونه های گیاه استویا در این محیط، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج و بحث: اسفرزه بهتر از سایر بذور توانست شرایط رشد را برای ریزنمونه ها فراهم کند. در مرحله دوم به منظور تعیین مقدار بهینه کاربرد این بذر، مقادیر 1، 2، 3، 4و 5 گرم بذر اسفرزه با حضور و عدم حضور زغال فعال به محیط کشت اضافه شد، در تیمار شاهد از آگار استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از یک گرم بذر گیاه اسفرزه با حضور زغال فعال در صفات طول گیاهچه، تعداد برگ، طول میان گره، طول درازترین ریشه و وزن خشک گیاهچه اختلاف بسیار معنی داری را با سایر تیمارها ایجاد کرد.
    توصیه های کاربردی: با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر می توان تا حدودی بذر اسفرزه را به دلیل داشتن موسیلاژ به عنوان جایگزین آگار جهت ژله ای شدن محیط کشت پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: کشت بافت گیاهی، مواد ژله ایی کننده، آگار، اسفرزه، بذر گیاهان دارویی
  • فرزاد جلیلیان تبار، رشید غلامی، علی نجات لرستانی صفحه 187
    مقدمه و هدف
    افزایش روزافزون نقش اقتصادی گیاهان دارویی در جوامع امروزی، پیچیدگی فن آوری های جدید برای تولید (کاشت، داشت و برداشت)، حمل و نقل، ذخیره سازی، فرآوری، نگهداری، ارزیابی کیفی، توزیع، بازاریابی و مصرف این محصولات، نیازمند درک دقیق و صحیح خواص فیزیکی آن هاست. ضریب اصطکاک گیاهان بر روی سطوح مختلف، در طراحی سیلوها و مخازن نگهداری محصولات کشاورزی، تجهیزات انتقال از قبیل تسمه نقاله ها و نیز در طراحی دستگاه های مورد استفاده در فرآوری پس از برداشت مورد نیاز می باشد.
    روش تحقیق: در این تحقیق ضریب اصطکاک استاتیکی در دو سطح رطوبتی 58 و53 درصد بر پایه تر برای گیاه رزماری، 65 و 63 درصد بر پایه تر برای اسطوخودوس، بر روی سه سطح ورق گالوانیزه، شیشه و چوب چندلا مورد بررسی قرار گرفت. برای این کار دستگاهی ساخته شد که شامل یک موتور الکتریکی و سنسورهای نوری برای سنجش دقیق زمان سر خوردن محصولات و محاسبه ضریب اصطکاک آن ها بود.
    نتایج و بحث: بیشترین و کمترین مقدار میانگین ضریب اصطکاک استاتیکی به دست آمده برای رزماری در رطوبت 58 درصد بر پایه تر به ترتیب بر روی چوب چندلا، 0.87 و شیشه 0.46 بود. در حالی که در رطوبت 53 درصد بر پایه تر، بیشترین و کمترین مقدار میانگین ضریب اصطکاک استاتیکی به دست آمده برای رزماری به ترتیب بر روی چوب چندلا، 0.66 و شیشه، 0.38 بود. این کاهش ضریب اصطکاک برای اسطوخودوس نیز بدین صورت به دست آمد که کمترین میانگین ضریب اصطکاک در رطوبت 65 درصد بر پایه تر بر روی شیشه و برابر با 0.66 بود در حالی که در رطوبت 63 درصد بر پایه تر نیز بر روی شیشه اما برابر با 0.56 به دست آمد.
    توصیه کاربردی/ صنعتی: شناخت خواص مهندسی گیاهان دارویی برای ایجاد روش های فرآوری صنعتی مناسب، امری ضروری به شمار می آید.
    کلیدواژگان: پس از برداشت، خواص مهندسی، فرآوری، حمل و نقل
  • الهام معلم، عبدالله قاسمی پیربلوطی، صدیقه یوسف نعنایی صفحه 193
    مقدمه و هدف
    مرزه خوزستانی با نام علمی Satureja khuzistanica Jamzad گیاهی چند ساله از تیره نعناعیان و از گیاهان دارویی بومی انحصاری ایران است که ارزش فوق العاده دارویی دارد و ترکیبات معطر آن در صنایع دارویی، غذایی و عطر سازی کاربرد فراوان دارد.
    روش تحقیق: گل های این گونه در اوایل دوره گل دهی از 10 منطقه دراستان های خوزستان و لرستان در سال 1388 جمع آوری شد. بر حسب ضرورت میکرو مورفولوژی سطح میوه و گرده، با میکروسکوپ الکترونی نگاره مورد مطالعه قرار گرفت شد.
    نتایج و بحث: دانه گرده شش شیاره، دارای تقارن شعاعی، جور قطب و کروی با سطچ پهن شده در قطبین است. اگزین با تزئینات مشبک و حفره دار است. تزئینات سطچ میوه با الگوی مشبک- موجدار و متشکل از سلولهای شش وجهی می باشد.مقایسه ی آراستارهای میوه و دانه این گونه و سایر گونه ها و جنسهای تیره نعناع می تواند به تاکسونومی دقیق تراین جنس کمک کند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی: دانه گرده مرزه خوزستانی شبیه اغلب جنس ها و گونه های تیره نعناعیان است که تمام این شباهت ها و تفاوت ها می تواند در کنار سایر تحقیقات به تاکسونومی دقیق تر این جنس و گونه کمک کند.
    کلیدواژگان: مرزه خوزستانی، میکرومورفولو~~~ژی، تاکسونومی، دانه گرده
  • سجاد صداقت، رضا حاجی آقایی، رحیم تقی زاد فرید، زهره کدخدا، سید وحید قاسمی، سن علی نقدی بادی، فرهاد حریری اکبری، شمس علی رضازاده صفحه 203
    مقدمه و هدف
    گیاه شابیزک از خانواده سیب زمینی و یکی از گیاهان دارویی مهم می باشد که شامل تروپان آلکالوییدها است. تروپان آلکالوییدها یک گروه مشخص از متابولیت های ثانویه خانواده سیب زمینی هستند. مهمترین آلکالوییدهای گیاه شابیزک آتروپین و هیوسین می باشد که به صورت وسیعی به سبب خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین شناسایی و تعیین مقدار این آلکالوییدها در گیاهان مناطق مختلف ایران ضروری است. هدف از این مطالعه شناسائی و تعیین مقدار آلکالوئیدهای مختلف گونه Atropa ‎belladonna از مناطق مختلف به روش کروماتوگرافی گازی بود.
    روش تحقیق: کل اندام های زمینی گیاه از پنج منطقه شامل اردبیل، مرزن آباد، تنکابن، کرج و رامسر جمع آوری و خشک گردید. سپس عمل عصاره گیری انجام شد. با تغییر اسیدیته و حلال، آلکالوییدها استخراج، شناسایی و تعیین مقدار گردید.
    نتایج و بحث: مقدار آتروپین در گیاه خشک در بین شهرهای اردبیل، مرزن آباد، تنکابن، کرج و رامسر به ترتیب 67/0، 76/0، 00/1، 62/1 و 8/1 درصد و مقدار هیوسین به ترتیب 091/0، 157/0، 23/1، 231/0 و 465/0 درصد و مقدار مجموع هر دو آلکالویید به ترتیب 7584/0، 918/0، 138/2، 5811/1 و 656/2 درصد به دست آمد. در این تحقیق بیشترین مقدار آتروپین به دست آمده از کل اندام های زمینی گیاه در نمونه اردبیل 8/1 درصد بود و بیشترین میزان هیوسین 23/1 در نمونه تنکابن بود. نمونه رامسر کمترین میزان هیوسین و آتروپین (%) و مجموع آن ها را داشت؛ در حالی که نمونه اردبیل بالاترین آتروپین و مجموع آتروپین و هیوسین را داشت.
    توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می توان برای استخراج بیشتر آتروپین و مجموع آتروپین و هیوسین از گیاه شابیزک از نظر اقتصادی جمعیت منطقه اردبیل را پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: شابیزک، ‎تروپان، هیوسین، آتروپین، آلکالوئیدها
  • عابد کوهپایه، عبدالله قاسمی پیربلوطی، محمد مهدی یزدان پناه راوری، الهام پور محسنی نسب، دل آرام ارجمند صفحه 211
    مقدمه و هدف
    از دیرباز دامداران بومی و عشایر مناطق مختلف از گیاهان دارویی در دسترس و موجود در همان مناطق در درمان بیماری های دامی خود استفاده می کرده اند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی و آشنایی با گیاهان دارویی مهمی است که در درمان بیماری های دامی در مناطق مختلف استان کرمان به طور سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است.
    روش تحقیق: در مطالعه حاضر ابتدا با استفاده از پرسش نامه های تهیه شده، اطلاعات دامداران سنتی و عشایر بومی منطقه در زمینه استفاده از گیاهان دارویی از قبیل موارد مصرف، نحوه استفاده و اندام مورد استفاده در درمان بیمارهای دامی انجام شد. آزمایش به روش میدانی و پیمایشی انجام پذیرفت. بعد از آن که گیاهان جمع آوری شده از مناطق مختلف خشک شد اقدام به تهیه هرباریوم جهت شناسایی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان شد.
    نتایج و بحث: در نهایت 42 گونه گیاه دارویی از نواحی مختلف منطقه استان کرمان جمع آوری گردید که در درمان بیماری های دامی توسط دامداران و عشایر بومی منطقه مورد استفاده قرار می گرفته است. اطلاعات مربوط به هر یک از این گیاهان جمع آوری شده اعم از موارد مصرف، نحوه استفاده و قسمت مورد استفاده گیاه در داخل پرسش نامه ها ثیت گردید. بر اساس این مطالعه گیاهان شناسایی شده برای نمونه گونه سفید مشکک برای از بین بردن شپش و انگل های جلدی در بز و گوسفند، ارغوان در درمان زخم های عفونی و عمیق در دام ها و سیاه گینه در درمان دل درد و نفخ در گوسفند و سایر بیماری های مختلف کاربرد دارند.
    توصیه کاربردی: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که با توجه به فلور غنی استان کرمان از نظر گیاهان دارویی و هم چنین قدمت بالای دامداری در این استان، مطالعات بیشتر در این زمینه می تواند راه گشای تولید داروهای گیاهی جدید در جهت درمان بیماری های دامی باشد.
    کلیدواژگان: اتنو وتریناری، گیاهان داروی گیاه شناسی سنتی
  • مصطفی اسدبگی، رویا کرمیان، پریسا حسنین، مسعود رنجبر، رامتین پاکزاد صفحه 217
    مقدمه و هدف
    رادیکال های آزاد نقش مهمی را در گسترش آسیب های بافتی در بیماری های مختلف مانند سرطان، پیری، ضعف سیستم عصبی، مالاریا، تصلب شرائین و رخدادهای پاتولوژیکی بازی می کنند. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در ممانعت از پیشرفت این بیماری ها ایفاء می کنند. هدف از این مطالعه ارزیابی پتانسیل مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPHدر سیستم گردش خون موش صحرایی توسط عصاره متانولی Salvia aethiopis است. این گیاه متعلق به جنس مریم گلی از تیره نعناعیان است که اغلب گونه های آن ارزش غذایی و دارویی دارند. مطالعات بیشتر پتانسیل این گونه گیاهی را به عنوان یک کاندید مناسب جهت کاربردهای دارویی و صنعتی آشکار می سازد.
    روش تحقیق: بدین منظور تعداد‎ 10 ‎سر‎ ‎موش‎ ‎صحرایی‎ ‎ماده‎ ‎بالغ‎ ‎به طور‎ ‎تصادفی‎ ‎با‎ ‎وزن‎ ‎حدود‎ 200-250 گرم انتخاب‎ ‎شده و سپس‎ ‎به طور‎ ‎مساوی‎ ‎و‎ ‎تصادفی‎ ‎به‎ ‎سه‎ ‎گروه‎ ‎تقسیم‎ ‎شدند. گروه اول موش های صحرایی 5/0 میلی لیتر‎ ‎محلول متانولی DPPH (4-10 ×0/3 مولار) دریافت‎ ‎کردند. گروه‎ ‎دوم موش های صحرایی 1 میلی لیتر عصاره Salvia aethiopis (1 میلی گرم در میلی لیتر) به همراه 5/0 میلی ‎لیتر محلول متانولی DPPH دریافت کردند و گروه‎ ‎سوم موش های‎ ‎صحرایی 1 میلی لیتر اسید آسکوربیک را به جای عصاره گیاه به همراه 5/0 میلی ‎لیتر محلول متانولی DPPH به عنوان کنترل مثبت دریافت کردند. تمام تزریق ها به صورت درون صفاقی انجام شد. پس از خون گیری از قلب حیوانات و جداسازی سرم، مقدار فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH توسط عصاره Salvia aethiopis با در نظر گرفتن کاهش جذب قرائت شده به روش اسپکتروفتومتری ارزیابی شد.
    نتایج و بحث: کاهش جذب برای رادیکال آزادDPPH (85/1 نانومتر) در سرم خون موش ها در حضور اسید آسکوربیک به عنوان کنترل مثبت (07/1 نانومتر) و عصاره متانولی Salvia aethiopis به عنوان نمونه (78/0 نانومتر) حاکی از توانایی مثبت مهارکنندگی رادیکال آزاد عصاره متانولی گونه مورد مطالعه در سیستم گردش خون موش صحرایی از اسید آسکوربیک به عنوان یک آنتی اکسیدان سنتزی است. در مجموع نتیجه این مطالعه نشان می دهد که عصاره Salvia aethiopisبه دلیل دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی مناسب می تواند در مطالعات بالینی آتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رادیکال آزادDPPH، فعالیت آنتی اکسیدانی، موش‎ صحرایی، aethiopis Salvia
|
  • Mahla Ashrafju, Kamal Ahmadi, Haji Mohammad Taklloozadeh, Yekta Baniadami, Azita Nazarian Page 165
    Background and Aim
    Tetranychus urticae Koch is one of the most important pests of crops, ornamental and greenhouse plants in the world and, can damage to 900 plant species. Resistances to pesticides and acaricides have guided researches to introduce new methods to control T. urticae. Botanical pesticides are an important group of natural productions that are usually safer than conventional pesticides for humans and the environment. Extracts of genus Melia have insecticidal and anti-nutritional effects. The effect of ethanolic extracts of M. azedarach seeds on eggs hatching (hatching time & hatching rate) and egg-laying of T. urticae were investigated under laboratory conditions.Experimental: Treatments included the ethanolic plant extract (36 mg/ml) and control (ethanol 95%). The sub-lethal effect of the plant extracts was determined using a spraying bioassay.
    Results and Discussion
    The duration of egg stage of T. urticae after exposing to plant extracts were significantly longer than control treatment with a mean±SE of 5.24±0.05 and 4.85±0.04 days, respectively. In control treatment, hatching rate of the spider mite eggs was significantly more than in plant extract treatment. The ethanolic plant extracts had significant deleterious effects on the oviposition behavior of the spider mite. So that, during four days of the experiment, the mean±SE of total oviposition of the mites was 2.95±0.65 and 12.17±1.33 in plant extract and control treatments, respectively.Industrial and practical recommendations: According to this result, substituting conventional pesticides with ethanolic seed extract of M. azedarach can be useful. However, formulating the plant extract is essential for commercial use of the acaricidal extracts. Therefore, it needs more scientific studies levels.
  • Fariba Bagheri*, Mahmood Mohammadi Sharif, Ali Reza Hadizadeh, Behnam Amiri-Besheli Page 171
    Background and Aim
    The use of herbal extracts as safe and effective factors for eradicating of stores pests has attracted much attention. In this paper, the bio-effects of fumigation and repellent effects of essential oil of Eucalyptus globolus were investigated on red flour beetle. Experimental: In this study, the toxicity, fumigation and repellency contacts were assayed by topical application and impregnation of filter papers (Whatman N°1). One micro liter of different essential oil concentrations were placed on thorax of adults by micro-applicator apparatus in topical application experiments. For impregnation method, treated filter papers were attached to top or bottom of Petri plates in two different assays in order to separation of fumigant and contact toxicity. Fumigation bioassays were carried out in 40 ml glass vials. For evaluating repellency value of the essential oil, the numbers of insects present on treated compared to untreated surface of filter papers were recorded after 2h of exposure and percentage repellency (PR). The essential oil achieved LD50 at 0.22 µl Insect-1 in topical method. It needs three time more essential oil for control of 90 percent of insects (LD90 = 0.69 µl/I) based on pro-bit analysis of data.
    Results and Discussion
    We rejected the current method of contact toxicity evaluating as fumigation had more ‎contribution in filter paper treating assays. Percentage mortalities of ‎‏20.4‏‎, ‎‏14.8‏‎ and ‎‏14.8‏‎ were ‎evaluated by ‎‏1.04‏‎, ‎‏0.52‏‎ and ‎‏0.56‏‎ µl/cm‏2‏‎ of essential oil following subtraction of fumigant ‎toxicity portion. The LC‏50‏‎ of ‎‏113.6‏‎ µl/L of air were estimated in fumigation bioassays. Here ‎the equivalent LD‏90‏‎ was only ‎‏168.9 µl/L of air. The average repellency value of the four ‎concentrations, 0.93‏‎, ‎‏0.62‏‎, ‎‏0.31‏‎ and ‎‏0.1‏‎ µl/cm‏2‏‎ were ‎‏83.2 percent that is of group V (‎‏100-80.1‏‎‎‎% repellency). Industrial and practical recommendations: The limitation and prohibition of using chemical fumigation compositions appropriate have made the need of alternative pesticides more tangible. The considerable quantity of Eucalyptus extract, being harmless for biologic systems and its appropriate effectiveness on store pets are the factors that make this herbal composition important to be substituted for dangerous chemical compositions.
  • Mahmood Atrashi, Elham Tavokoli Dinanie, Amir Masomi Page 179
    Background and Aim
    Investigating the possibility of using medicinal plant’s seeds substitute for agar gel in plant tissue culture and determining the optimal practical conditions of them is the aim of this study. Experimental: In order to study the new gelling agents for using in plant tissue culture, we designed a tow part experiment by means of the seeds of medicinal plants such as Linum usitatissimum L., Citrus medica L., Lepidium sativum L. and Plantago ovata Forssk. These Experiments were carried out at the Tissue Culture Lab of the Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, in 2010. Each experiment was conducted as a completely randomized design with three replications. In first experiment, we were cultured explants of Stevia rubiana on prepared MS medium with different concentrations of four kinds of seeds (1, 2, 3, 4 and 5 g) instead of agar and control (use of agar with no seed). Second experiment was carried out to assess the best amount of Planta ovata’s seed in prepared standard MS medium.
    Results and Discussion
    The highest value for all investigated factors was observed with Planta ovata. The results showed that 1 g of Planta ovata’s seed + charcoal is the best treatment for growing all parameters in Stevia explants, and it might be a good advice to use of Planta ovata’s seeds instead of agar in near future. Industrial and practical recommendations: According to the findings of this study, using Planta ovata’s seed can be recommended because of having mucilage as an alternative agar for gelling in plant tissue culture.
  • Farzad Jalilian Tabar*, Rashid Gholami, Ali Nejat Lorestani Page 187
    Background and Aim
    Increasing economic role of medicinal herbs in recent society and complexity of modern technologies in production (planting and harvesting), transportation, storage, processing, quality evaluation, distribution, marketing and consumption of these products require a thorough understanding of their physical properties. Coefficient of friction of plant on the various surfaces is needed in designing of silos, storage of agricultural products and handling equipment, such as conveyors, and design of other equipment used in post harvest processing.Experimental: In this study, static coefficient of friction for two values of water content (wet basis) 58% and 53% for rosemary and, 65% and 63% for lavender on three surfaces, galvanized steel, glass and wood was investigate. For this purpose an apparatus made that includes an electrical motor and an optical sensor for precise measurement of the slipping moment of the product and its coefficient of friction.
    Results and Discussion
    Average values of maximum and minimum of static coefficient of friction that obtained for rosemary at 58 percent of water content were 0.87 on the wood surface and 0.46 on the glass, respectively. While at 53 percent water content, the maximum and minimum average values of coefficient of static friction obtained for rosemary were on wood, 0.66 and glass 0.38, respectively. The minimum average value of coefficient of friction for the lavender at 65 percent water content was 0.66 and on the glass however after the reduction of water content, at 63 percent water content, obtained 0.56 on the glass, too.Industrial and practical recommendations: The understanding of the engineering properties of herbal drugs for creating appropriate industrial procreation methods is of great importance.
  • Elham Moallem, Abdollah Ghasemi Pirbalouti, Sedigheh Yousef Naanaie Page 193
    Background and Aim
    Satureja khuzistanica Jamzad. is an aromatic and medicinal perennial plant belongs to family mint (Lamiaceae). It is also an Iranian exclusive endemic species, its essential oil components are widely used in medicinal, culinary, and perfume industries.Experimental: Flowers were collected in 10 regions in Khuzistan and Lorestan provinces, Iran at early anthesis during 2009. Micro-morphology of pollen and nutlet was studied through SEM observation.
    Results and Discussion
    Insignificant pollens of S. khuzistanica were hexacolpate, radially symmetrical, oblate-spheroidal, and isopolar. Exine sculpturing is bireticulate and pitted. The nutlets showed undulate-reticulate pattern formed by hexagonal cells.Industrial and practical recommendations: Micro-morphology comparison of nutlet and pollen in S. khuzistanica with other genus of Lamiaceae imports for taxonomy this genus. The S. khuzistanica pollen is like other types and species of family Lamiaceae and all of these differences and similarities can help in more exact taxonomy of this species, along with other researches.
  • Sajjad Sedaghat, Reza Hajiaghaee, Rahim Taghizad Farid*, Zohreh Kadkhoda, Sayad Vahid Ghasemi, Hasan Ali Naghdi Badi, Farhad Harriri, Shams Ali Rezazadeh Page 203
    Background and Aim
    A. belladonna (family: Solanaceae) is one of important pharmaceutical plants which contain tropane ‎alkaloids. Tropane alkaloids are distinct group of secondary metabolites of the ‎Solanaceae family. The most important alkaloids of A. belladonna are atropine and hyoscine that are used extensively because of their medicinal properties. Therefore Identification and ‎Determination‏ ‏of Different Alkaloids rate by Gas chromatography (GC) Method in Iran various areas are necessary.Experimental: The accessions were collected from five different regions including Ardabil, Marzanabad, Tonekabon, Karaj and Ramsar (Iran) and all of plant organs were dried. Using ‎change of pH‏ ‏and solvents, the alkaloids contents were extracted and the identified and finally ‎the amount of each alkaloid was determined.
    Results and Discussion
    Atropine contents in the accessions of Ardebil, Marzanabad, Tonekabon, Karaj, and Ramsar were ‎determined 1.8, 1.62, 1.01, 0.76 and 0.67 % respectively. Hyoscine contents were determined 0.47, ‎‎0.23, 1.23, 0.16 and 0.09 % respectively. And amount of both total alkaloids were determined 2.66, ‎‎1.85, 2.24, 0.92 and 0.76 % respectively. In this study, the highest amount of atropine (1.8 %), and both ‎total alkaloids which extracted from all dried plant organs belong to the accessions from Ardebil and the ‎highest amount of hyoscine (0.46 %) were determined in the accessions from Tonekabon. The lowest ‎amount of hyoscine, atropine and both total alkaloids belong to the accessions were from Ramsar‎. Industrial and practical recommendations: According to the findings of this study, for extraction more atropine and collection of atropine and hyoscine from Atropa bladonna, the samples of Ardabil region can be recommended.
  • Abed Koohpayeh, Abdollah Ghasemi Pirbalouti*, Mohammad Mehdi Yazdanpanah Ravari, Elham Pourmohseni Nasab, Delaram Arjomand Page 211
    Background and Aim
    The aim of this research is investigation and familiarity with the important herbal drugs that have used for traditional curing of animal diseases in different areas of Kerman province, Iran. From a long time ago native farmers and tribes of different regions used the available natural herbs which existed in those regions to cure animal diseases in different areas of Kerman province.Experimental: In the present study, firstly the prepared questionnaires are used to gather information of traditional farmers and native tribes of the region regarding the use of herbs such as: when to use them, how to use them and the part of them which is used in the treatment of animal diseases and then the collection of natural herbs takes place by field search method. After that the collected herbs from different regions were dried and after the preparation of herbarium, they were transferred to Pharmacy School of Kerman University of Medical Sciences.
    Results and Discussion
    After investigation, 77 types of herbs were finally gathered from different areas of Kerman province which were used in the treatment of animal diseases by farmers and native tribes. The information related to each of these plants (when to use, how to use, and the part of the plant which is used) is recorded in the questionnaires. The identified herbs in traditional medicine are used as Ajuga chamaecistus in removing the lice and skin parasites in goat and sheep and Cercis siliquastrum in treatment of deep and infectious wound in livestock and Dendrosllera lessertii in treatment of colic and bloating in sheep in the treatment of different domestic animals.Industrial and practical recommendations: The results of this study showed that with respect to the rich amount of fluor in the province of Kerman from the herbal point of view and the long history of farming in this province, more studies in this area can pave the way for the production of new herbal medicines to cure animal diseases.
  • Mostafa Asadbagi, Roya Karamian*, Parisa Hasanain, Masoud Ranjbar, Rametin Pakzad Page 217
    Background and Aim
    Free radicals play a crucial role in the development of tissue damage in various human diseases such as cancer, aging, neurodegenerative disease, malaria and arteriosclerosis, and pathological events in living organisms. Antioxidants may have an important role in the prevention of these diseases. The aim of this study is to evaluate potency of scavenging of DPPH free radicals in the circulatory system of rats by the methanolic extracts of Salvia aethiopis. This species belongs to the genus Salvia of the family Lamiaceae, many species of which are valuable in food and medicine. Further studies will indicate whether this plant can be as a suitable candidate for pharmacological and industrial applications.Experimental: Ten female rats (200-250 g) were randomly selected and then divided in three groups. The rats were injected intraperitoneally with 0.5 ml of 1, 1-diphenyl-2-picryl hydrazyl (DPPH) free radical in methanol (3×10-4 M), 1 ml of methanolic extract of S. aethiopis (1 mg/ml) along with 0.5 ml of methanolic solution of DPPH and 1 ml of ascorbic acid along with 0.5 ml of methanolic solution of DPPH as positive control, respectively. The absorbance of DPPH solution in the blood serum of rats was measured by spectrophotometric method in 517 nm.
    Results and Discussion
    Decrease in absorbance of DPPH free radical (1.85 nm) in circulatory system of the rats in presence of ascorbic acid as positive control (1.07 nm) and S. aethiopis extract (0.78 nm) as sample. It can be concluded that the potency of free radical scavenging by the metabolic extract of S. aethiopis in circulatory system of the rats is more than that of ascorbic acid.Industrial and practical recommendations: The Results from present investigation showed that S. aethiopis extract can be used as a natural compound with a high antioxidant activity in future studies.