فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال چهارم شماره 12 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی زارعی، نگین سلامات، محمد باقر نبوی، علیرضا صفاهیه، کمال غانمی صفحه 1
    بنزوآلفاپایرن (BaP) یکی از مهم ترین ترکیبات آروماتیک چندحلقه ای نفتی (PAH) می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر هیستوپاتولوژیک آلاینده بنزوآلفاپایرن بر روی کلیه ماهی هامور معمولی در شرایط آزمایشگاهی بود. بدین منظور 100 قطعه ماهی هامور معمولی(Epinephelus coioides) پس از طی یک هفته دوره سازگاری، به مدت هفت روز در مجاورت غلظت های متفاوت بنزوآلفاپایرن(دزهای 0،2، 20 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) در شرایط ثابت آزمایشگاهی قرار داده شدند. در روزهای چهارم، هفتم و چهاردهم تعداد 6 قطعه ماهی از هر تیمار به طور تصادفی انتخاب شد و پس از ثبوت بافت کلیه در محلول بوئن به مدت دو هفته، به روش هماتوکسین-ائوزین رنگ-آمیزی و مورد مطالعه قرارگرفتند. نتایج حاصله شامل ضایعاتی نظیر کاهش یا انسداد فضای ادراری، اتساع مویرگ های گلومرولی، ضخیم شدن غشاء پایه گلومرولی، دژنرسانس سلول های لوله های ادراری و جدا شدن سلول ها از غشاء پایه، نفوذ لوکوسیت ها، خونریزی و نکروز لوله های ادراری بود. لازم به ذکر است با افزایش غلظت بنزوآلفاپایرن وسعت و شدت ضایعات افزایش یافت.
    کلیدواژگان: بنزوآلفاپایرن، کلیه، هامور معمولی، هیستوپاتولوژی
  • ولی عابدی، غلامرضا رزمی، حسام الدین سیفی، ابوالقاسم نقیبی، سعید یغفوری صفحه 11
    پیروپلاسموزیس یک بیماری تک یاخته ای قابل انتقال از طریق کنه ها می باشد که انتشار جهانی دارد و عامل آن در تک سمی ها تیلریا اکویی و بابزیا کابالی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی به تیلریا اکویی و بابزیا کابالی در تک سمی های استان خراسان شمالی بود. نمونه ها از 20 روستا و از تعداد 206 راس تک سمی شامل 100 راس اسب ترکمن و 106 راس الاغ اخذ گردید. گسترش خونی تهیه شده توسط گیمسا رنگ آمیزی گردید و با استفاده از بزرگنمایی 1000 برابر مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی میکروسکوپی مجموعا در 9 نمونه، تیلریا اکویی مشاهده گردید که از این تعداد نمونه آلوده، 5 راس اسب (5%) و 4 راس الاغ (7/3%) بودند. بابزیا کابالی در هیچکدام از نمونه ها دیده نشد. آنالیز آماری در مورد اسب ها نشان داد که نوع فعالیت ارتباطی به آلودگی با گونه تیلریا اکویی ندارد. نتیجه این مطالعه نشان داد که عفونت با تیلریا اکویی در اسب های نژاد ترکمن و الاغ در استان خراسان شمالی با شیوع نسبتا پایین بصورت اندمیک وجود دارد
    کلیدواژگان: پیروپلاسموز، تیلریا اکویی، الاغ، اسب نژاد ترکمن
  • لیلا دانه چین، محمدحسین راضی جلالی، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری صفحه 17
    فاسیولا ژیگانتیکا ترماتود کبدی است که می تواند طیف وسیعی از میزبان های مهره دار را آلوده کند. اغلب در نشخوارکنندگان اهلی مانند گاو، بز و گوسفند یافت شده است. تشخیص عفونت های فاسیولا بر پایه آزمایش مدفوع و شمارش تخم یا آزمایش های سرولوژیکی که بعضی از آنها بر مبنی شناسایی آنتی ژن است صورت می گیرد. در صورت جستجوی برخی ازآنتی ژن های خاص انگل تشخیص زود هنگام بیماری امکان پذیر می گردد. پروتئین 3-3-14 فاسیولا به عنوان یکی از آنتی ژن های تشخیصی برای استفاده در آزمایشات تشخیصی و مطالعات مرتبط با واکسن می باشد. هدف از این تحقیق کلون کردن ژن 3-3- 14انگل فاسیولا ژیگانتیکا در وکتور pMal-c2x و بررسی بیان آن در اشرشیا کلی سویهTG1 بود. بدین منظور ابتدا توالی نوکلئوتیدی 3-3-14 فاسیولا ژیگانتیکا از منابع اطلاعاتی بانک ژن استخراج و مورد بررسی قرار گرفت تا پرایمرهای مناسب برای تکثیر این ژن در آزمایش RT-PCR طراحی گردد. سپس با استفاده از پرایمرهای طراحی شده ژن 14-3-3 با روش RT-PCR تکثیر گشت. عمل برش وکتور و ژن مورد نظر توسط آنزیم های تعیین حدود BamH I و HinIII و EcoRI و SalI الحاق آنها به همدیگر با استفاده از آنزیم T4 لیگاز صورت گرفت. این ساختار سرانجام به باکتری E. coli سویه TGI منتقل شد و بیان پروتئین 3-3-14 با استفاده از روش Page - SDS بررسی گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که پلاسمید نوترکیب تهیه شده به خوبی موجب بیان این ژن می شود
    کلیدواژگان: فاسیولا ژیگانتیکا، پروتئین 3، 3، 14، بیان٬، pMal، c2x E، coli
  • نفیسه سادات نقوی، سمیرا صفاری*، محمدعلی ضیاء، غلامرضا قلمکاری صفحه 27

    قارچ های بی هوازی تجزیه کننده سلولز در مجاری روده و معده گوسفند، گاو و بز و نیز در بسیاری از علف خواران نشخوار کننده و غیر نشخوار کننده یافت می شوند. زئوسپور این قارچ ها معمولا با اتصال به فیبرهای گیاهی دامنه گسترده ای از آنزیم های تجزیه کننده پلی ساکارید از جمله سلولاز را تولید می کنند. در بررسی حاضر نمونه شکمبه از گوسفندان کشتارگاه اصفهان اخذ شد و در شرایط بی هوازی و با استفاده از محیط کشت اختصاصی اورپین قارچ های آن جداسازی و با استفاده از کلیدهای قارچ شناسی، شناسایی گردید. برای ایجاد شرایط بی هوازی محیط های کشت با Co2 اشباع گردید. قارچ جداسازی شده بر اساس خصوصیات ماکروسکوپی (ظاهر کلنی) و میکروسکوپی (نوع زئوسپور، ظاهر اسپورانویوم و ریزوئید) شناسایی شد. برای سنجش فعالیت سلولازی، هر میکروگرم قند احیای آزاد شده در هر دقیقه فعالیت بر روی سوبسترا به عنوان یک واحد فعالیت آنزیم در نظر گرفته شد. فعالیت سلولولیتیک قارچ روی سه نوع سوبسترای کربوکسی متیل سلولز برای سنجش اندوگلوکاناز، آویسل برای سنجش اگزوگلوکاناز و سلوبیوز برای سنجش بتاگلوکوزیداز به صورت روزانه اندازه گیری شد. همچنین فعالیت آنزیم در مقادیر مختلف pH و در غلظت های مختلف سوبسترا به منظور بهینه کردن فعالیت اندازه گیری شد. قارچ جداسازی شده با داشتن زئوسپور تک فلاژل و اسپورانژیوم های بیضی شکل، در جنس کائکومایسس قرار گرفت. بهترین فعالیت آنزیمی قارچ روی غلظت های متفاوت هر سه نوع سوبسترا در روز سوم مشاهده شد. این غلظت ها برای کربوکسی متیل سلولز 1/0 گرم بر میلی لیتر (فعالیت آنزیمی 624/9 واحد در دقیقه)، برای آویسل 03/0 گرم بر میلی لیتر (فعالیت آنزیمی 771/10 واحد بر دقیقه) و برای سلوبیوز 03/0 گرم بر میلی لیتر (فعالیت آنزیمی 530/38 واحد بر دقیقه) به دست آمد. pH مطلوب فعالیت آنزیم برابر با 6 تعیین شد. کائکومایسس بیشترین فعالیت را بر روی سوبسترای غیر کریستالی سلوبیوز نشان داد.

    کلیدواژگان: شکمبه گوسفند، قارچ بی هوازی کائکومایسس، آنزیم های سلولولیتیک
  • عبدالله احمدی چلچه، جواد پوررضا، نصرالله ولی، فرشید خیری صفحه 35
    آزمایش حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ال- ترئونین در جیره جوجه های گوشتی بر برخی فراسنجه های خونی انجام گرفت. تعداد 270 قطعه جوجه یک روزه انتخاب و به طور تصادفی بین 9 تیمار و 3 تکرار توزیع شدند. در هر تکرار 10 پرنده جای گرفت و تا سن 49 روزگی پرورش یافتند. جیره های آزمایشی شامل سه سطح پروتئین (21، 5/19 و 18 درصد) و سه سطح ترئونین (توصیه NRC، 06/0 و 07/0 درصد) بود و از سن 9 تا 21 روزگی و 21 تا 49 روزگی به ترتیب انرژی قابل سوخت و ساز جیره از 2900 به 3000 کیلو کالری در کیلوگرم افزایش یافت و پروتئین جیره ها متناسب با تغییر سن (19، 25/18 و 5/17 درصد) تنظیم شد. نتایج آزمایش نشان داد که تغییر سطح پروتئین سبب اثر معنی داری بر غلظت ازت اوره ای خون و گلوکز (میلی-گرم بر دسی لیتر) نگردید. با کاهش بیش از اندازه پروتئین جیره غلظت تری گلیسیرید و کلسترول به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). تغییر سطح ترئونین اثر معنی داری بر غلظت کلسترول و ازت اوره ای خون نداشت. با افزایش سطح ترئونین غلظت گلوکز و تری گلیسیرید به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). کاهش بیش از اندازه پروتئین سبب کاهش معنی دار درصد هتروفیل خون محیطی گردید (05/0P<)، اما بر درصد لنفوسیت خون و نسبت هتروفیل به لنفوسیت اثر معنی داری نداشت. تیتر آنتی بادی HI نیوکاسل با کاهش سطح پروتئین و افزایش سطح ترئونین، افزایش یافت اما این افزایش معنی دار نبود. تغییر سطح ترئونین در جوجه های گوشتی ماده اثر معنی داری بر درصد هتروفیل، لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت نداشت.
    کلیدواژگان: پروتئین، ترئونین، جوجه گوشتی، فراسنجه های خونی
  • شاهین نجات*، شاهین نکویی، محسن جعفریان، تقی تکتاز، مهدی گودرزی صفحه 39

    این مطالعه با هدف ارتباط بین کتوز بالینی و تحت بالینی با بیماری های حوالی زایمان درگاوداری های شیری اطراف شهرکرد، انجام شد. به این منظور، به صورت تصادفی از 200 راس گاو شیری چند شکم زائیده (2 تا 9 شکم) از 5 مزرعه پرورش گاو شیری، نمونه ی خون اخذ گردید. از آنجائی که زمان خطر احتمالی وقوع کتوز در طول 2 تا 5 هفته بعد از زایمان است، نمونه ها، یک هفته قبل، دو هفته بعد و سه هفته بعد از زایمان گرفته شد. از 3 هفته قبل تا 3 ماه پس از زایمان، اطلاعات مربوط به بیماری های حوالی زایمان از جمله تب شیر، تورم رحم، تورم پستان، کتوز بالینی، جابجایی شیردان، جفت-ماندگی، سخت زایی، پنومونی و لنگش در مورد هر دام ثبت شد. میزان بتا-هیدروکسی بوتیرات با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر در نمونه های خون اندازه گیری و پس از بررسی شیوع کتوز بالینی و تحت بالینی، با استفاده از آزمون های آماری، ارتباط بین مقادیر خونی بتا-هیدروکسی بوتیرات اندازه گیری شده به عنوان شاخص اصلی شناسایی کتوز و رخداد بیماری های حوالی زایمان، مورد ارزیابی قرار گرفت. در مطالعه ی حاضر، شیوع کتوز بالینی و تحت بالینی با نقطه ی برش 1200 از بتا-هیدروکسی بوتیرات در جمعیت مورد مطالعه، به ترتیب در یک هفته قبل 98/0 درصد، دو هفته بعد 8/9 درصد و سه هفته بعد از زایمان 79/13 درصد به دست آمد. همچنین مشخص گردید که بین بیماری کتوز و وقوع جابجایی شیردان، تورم رحم و ورم پستان ارتباط وجود دارد (05/0P<) و میزان خطر بروز آنها در صورت وجود کتوز به ترتیب 74/9، 26/4 و 64/6 برابر می شود.

    کلیدواژگان: کتوز تحت بالینی، بتا، هیدروکسی بوتیرات، شیوع، بیماری، های حوالی زایمان، شهرکرد، ایران
  • سیده زینب پیغمبرزاده، محمود امین لاری، مهدی توانا صفحه 45
    هدف از این پژوهش بررسی تغییرات بیوشیمیایی عدسی چشم موش های صحرایی نژاد اسپراگ داولی پس از ایجاد آب مروارید به وسیله سلنیت سدیم و مطالعه تاثیر ویتامین E در کاهش میزان بروز و تغییرات بیوشیمیایی آن می باشد. این مطالعه بر روی بچه موش ها در 3 گروه کنترل (10 عدد)، آزمایش (16 عدد) و درمان (15 عدد) انجام شد. در گروه کنترل تزریقی انجام نشد، در گروه آزمایش سلنیت سدیم با دوز mg/kg 13 بصورت زیر جلدی به بچه موش های 10 روزه به صورت تک دوز تزریق شد. برای بررسی تاثیر پیشگیری کننده ویتامین E در گروه درمان، دو روز قبل از تزریق سلنیت سدیم و سپس هر دو روز یکبار mg/kg 60 ویتامین Eبصورت زیر جلدی تزریق شد. 14 و 28 روز پس از تزریق سلنیت، چشم موش ها با دستگاه اسلایت لامپ معاینه و سپس در تمام گروه ها نیمی از موش-ها 14 روز و نیم دیگر 28 روز پس از تزریق سلنیت کشته شدند. همچنین عدسی چشم آن ها جدا شد. تزریق سلنیت سدیم با دوز ذکر شده در چشم %95 از موش ها آب مروارید رسیده یا متراکم ایجاد کرد. میانگین میزان پروتئین در عدسی چشم این گروه 9/3 میلیگرم در هر میلی لیتر عصاره عدسی بود که از میانگین میزان طبیعی آن (5/4 میلی گرم) بصورت معناداری کمتر بود (05/0 >P). در تجویز همزمان سلنیت و ویتامین E، %80 موش ها آب مروارید گرفتند. تزریق سلنیت تعداد گروه هایی SH آزاد و تام را از 42 و 45 میکرومول در هر میلی-لیتر عصاره عدسی به 5/36 و 2/39 کاهش داد (05/0 >P). این فاکتور در گروهی که ویتامین E و سلنیت دریافت کردند 2/37 و 6/40 بود (05/0>P). این نتایج بیانگر نقش ویتامین E در محافظت از اثرات اکسیداتیو سلنیت سدیم به عنوان مولد آب مروارید و نشان دهنده نقش واکنش های میان SH و دی سولفید در ایجاد آب مروارید است.
    کلیدواژگان: آب مروارید، موش صحرائی، ویتامین E
  • احمد عزیزی مقدم، کیاندخت میری صفحه 53
    در مرحله اول 6 گاو نر هیبرید چهار سال و شش ماه انتخاب شدند و از خوراک ساب ابول و پس مانده های غذایی تغذیه و مدفوع و ادرار آنها روزانه بمدت 7 روز قبل و بعد از غذا برای اندازه گیری هموگلوبین و حجم پلاکت های خون از خون آنها نمونه گیری شد. در مرحله دوم 12 راس گاو هیبرید با میانگین تولید شیر 10 لیتر در روز را به دو گروه و هر گروه به 6 راس گاو تقسیم و به گروه اول ساب ابول و علوفه هیبرید Napier به تناسب 50:50 با ذرت آرد شده و گروه دوم تفاله دانه های روغنی (آفتاب گردان، سویا و پنبه دانه) و کنستانتره به عنوان گروه شاهد جهت بررسی قیمت شیر خورانده شد. همه ی گاوها با خوراک مشخص برای سه هفته به منظور یکنواختی در غذای دریافتی جهت اندازه گیری نیتروژن و چربی دو بار در روز از شیرشان نمونه برداری شد. نتایج نشان داد که 6 گاو نر هیبرید با دریافت 27/2 کیلوگرم مواد غذایی برای هر 100 کیلوگرم از وزن بدنشان هموگلوبین و حجم پلاکت های خون 24+75/1 را در مدت 21 روز نشان دادند. شیر حیوانات آزمایش شده تعادل7 ± 107 گرم نیتروژن 4.5±57 گرم کلسیم و 3±10 گرم فسفر را نشان دادند. هیچ گونه تفاوتی بین گروه های هموگلوبین و حجم پلاکت های خون مشاهده نشد. نتایج نشان می دهد که از ساب ابول می-توان به عنوان یک جانشین برای تفاله های دانه های روغنی مخلوطی از (آفتاب گردان، سویا و پنبه دانه) در غذای گاو شیری هیبرید استفاده کرد و از جنبه اقتصادی هزینه خوراک دام را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ارزش غذایی، ساب ابول، جنبه اقتصادی، هزینه خوراک دام
|
  • Zareim., Salamatn., Nabavi Safahieha., Ghanemi, K Page 1
    Benzo [a] pyrene is one of the most common and potently carcinogenic polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs). The aim of this study was to investigate the effects of B[a]P on the histological status of the kidney in the Epinephelus coioides. In this study, we investigated the histopathological alterations in the kidney of the E. coioides after exposure to B[a]P. 100 immature protogynous E. Coioides were exposed to different concentrations of BaP (0, 2, 20, 200 mg/kg) for 14 days after one week acclimation period. Six fish were randomly selected from each treatment in 4, 7 and 14 days of experiment. After necropsy, their kidneys were fixed in Bouin‘s solution for 2 weeks. Sections in six-micrometer thickness were obtained and stained with Hematoxylin-Eosin for examination by light microscopy. On the basis of the results, melanomacrophage centers, glomerular capillary dilation, thinking of glomerular basement membrane (GBM) and necrosis were the most common pathological changes in all treatments in all days. The degree of severity and extension of alterations was more in higher doses.
    Keywords: Benzo[a]pyrene, Epinephelus coioides, Histopathology, kidney
  • Abediv., Razmi, Gh., Seifih., Naghibia., Yaghfouri, S Page 11
    Piroplasmosis in equids is a hemoprotozoan tickborne disease with worldwide distribution caused by Theileria equi and Babesia caballi. The aim of this study was to investigate T. equi and B. caballi infections in equids in North Khorasan Province. Blood samples were collected from 206 equids including 100 Turkoman breed horses (Equus caballus) and 106 donkeys (Equus asinus) in 20 villages. Blood smears were prepared and stained with Geimsa method. T. equi was microscopically detected in nine blood smears including 5 (5%) horses and 4 (3.7%) donkeys. B. caballi was not observed. Any siginificant difference was not observed between the piroplasm infection and activity. It was concluded that T.equi infection is endemic in Turkoman breed horses and donkeys in North Khorasan province, Iran.
    Keywords: Piroplasmosis, Theileria equi, Babesia caballi, Donkey
  • Danehchinl., Razi Jalali, M.H., Seyfi Abad Shapouri, M.R Page 17
    The common liver termatod, Fasciola gigantica, infects a wide range of vertebrate hosts, and is found frequently in domestic ruminants such as cattle, sheep and goats. Diagnosis of F. gigantica infection is usually based on fecal egg counts or serological assays of which some are based on antigen detection in serum. Antigen detection provided early diagnosis of infection. The protein 14-3-3 of F. gigantica is an important diagnosis antigen for using in diagnostic tests and vaccine related researches. The aim of this study was the cloning of 14-3-3 gene of F.gigantica in pMal-c2x, a prokaryotic expression vector, and its expression in TG1 strain of E. coli. For this purpose, nucleotide sequence of the 14-3-3 encoding region of F. gigantica genome was obtained from the Gene bank and analyzed to design a primer pair for RT-PCR amplification of the gene. The 14-3-3 gene was subsequently amplified by RT-PCR. The vector and 14-3-3 gene both were digested by BamH I and HinIII, Sal1 and EcoR1 restriction endonucleases and ligated by T4 ligase. The construct was then used for transforming E. coli TG1 strain and the protein expression was confirmed by SDS-PAGE. The result showed that this recombinant plasmid effectively express 14-3-3 gene.
    Keywords: F. gigantica, 14, 3, 3, expression, pMal, c2x, E. Coli
  • Sadat Naghavin., Saffaris., Zia Ghalamkari, Gh Page 27

    Cellulolytic anaerobic fungi are found in digestive tract of sheep, cow, and goat and in the most of ruminant and non-ruminant animals. The zoospores of these fungi attach to plant fibers and produce a wide range of polysaccharide degrading enzymes such as cellulase. In the present study the rumen samples obtained from sheep from Isfahan abattoir and the fungi isolated in anaerobic condition with Orpin specific medium and identified using mycological keys. The medium saturated with CO2 for anaerobic conditions achievement. The isolated fungus identified as Caecomyces genus according to macroscopic (colony morphology) and microscopic (zoospore type, sporangium and rhizoid shape) characteristics. For the cellulolytic activity, every microgram of released reduced sugar in a minute defined as one unit of enzyme activity on the substrate. The cellulolytic enzyme activity on three types of substrates, carboxymethyl cellulose for endoglucanase, avicel for exoglucanase and cellobiose for beta-glucosidase were daily evaluated. Also, the enzyme activity on different pH values and substrate concentrations assayed for activity optimization. The isolated fungus, with monoflagelated zoospore and oval sporangium defined as Caecomyces genus. The best enzymatic activity on the different concentrations of three substrate types found in the third day. The concentrations was 0.1 g.ml-1 for carboxy methyl cellulose (9.624 U min-1 enzyme activity); 0.03 g ml-1 for avicel (10.771U min-1 enzyme activity) and 0.03 g ml-1 for cellobiose (38.530 U min-1 enzyme activity). The optimum pH value of 6 obtained for the activity of enzymes. The anaerobic fungus, Caecomyces had the best enzyme activity on non crystal substrate, cellobiose.

    Keywords: Sheep rumen, Caecomyces, Cellulolytic enzymes
  • Ahmadi Cholcheha., Pourrezaj., Valliv., Kheiri, F Page 35
    An experiment was carried out to study the effect of different levels of L-threonine supplementation on some blood parameters of broilers in 9- to 49-day-period. 270 day old chicks consisted were distributed randomly assigned to nine dietary treatments. Each treatment composed of three floor-littering replicates of 10 birds. Experimental diets contained three levels of protein (21, 19.5 and 18 %) and three levels of threonine (NRC, 0.06, 0.07 %), respectively. The results showed that the change in the level of protein did not have any significant effect on blood urea concentration and blood glucose. Reduce excessive protein, leading to a significant reduction in blood triglyceride and cholesterol concentration (P<0.05). The chenge level of thereonine on blood urea concentration and cholesterol the effect was not significant. With threonine supplementation resulted in a significant reduce in glucose and triglyceride concentrations (P<0.05). Reduce excessive protein, leading to a significant reduction in blood hetrofile perecent (P<0.05) though on blood lymphocyte perecent and proportion hetrofile to lymphocyte the effect was not significant. The chenge level of thereonine on blood hetrofile perecent, lymphocyte and proportion hetrofile to lymphocyte the effect was not significant.
    Keywords: Broiler, Protein, Threonine, Hematological parameters
  • Nejat, Sh, Nekouei, Sh., Jafarianm., Taktazt., Goudarzi, M Page 39

    This study was carried out to determine the prevalence of subclinical ketosis and relation to periparturient disorders in dairy farm in Shahr-e-kord. A total of 20 multiparous Holstein cows (parity 2-9) were randomly selected from 5 commercial dairy herds. Since the likely risk time for occurrence of ketosis is during 2-5 weeks after parturition, the blood samples were taken wk 1 before calving and at wk 2 and 3 after calving. From 3 weeks before calving to 3 months after calving, peripartum diseases informations including milk fever, metritis, mastitis, clinical ketosis, displaced abomasum, retained placenta, dystocia, pneumonia and lameness were gathered in data sheet form. Beta-hydroxy butyrate was measured in serum by using automated analyzer and statistical analysis was performed to investigate the prevalence of ketosis (clinical and subclinical) and related periparturient diseases. The prevalence of subclinical ketosis, using cut-off 1200 μmol/lit of beta-hydroxy butyrate was 0.98 in wk 1 before, 9.8 in wk 2 and 13.79 percent in wk 3 after parturition respectively. It was shown that there is a significant correlation between subclinical ketosis and left displacement of abomasum, metritis and mastitis, separatively so that the odds ratio of each disease was 9.74, 4.26 and 6.64 respectively.

    Keywords: Subclinical ketosis, Beta, hydroxy butyrate, Periparturient disease, Shahrekord
  • Peighambarzadeh, S.Z., Aminlarim., Tavana, M Page 45
    The aim of this study was to evaluate the biochemical changes in optic lens in selenite- induced cataract and the preventive effect of vitamine E in Sprague-dawly rats. Three groups of rat were selected. Control group (10 rats) did not receive any injection, test group (16 rats) were received a single injection of sodium selenite (13 mg/kgBW) at day 10 post-partum and treatment group (15 rats) received vitamin E a rat pups were received selenite injection like test group and subcutaneous injection of vitamin E (60 mg/kg BW) in two days interval from day 8 postpartum up to end of study. Slit-lamp biomicroscopic examination was performed on each eye of each rat pup in the day 14 and 28 after selenite injection. Rats in each group were euthanized in at day 14 and 28 after selenite injection. Lenses of rats were removed and analyzed for protein content. In test group 95% of rats developed mature cataract and protein content of lens extract (3.9 mg/kg) was significantly lower than control group (4.5 mg/kg) (p>0.05). In treatment group 80% of ratsdeveloped cataract. Free and total SH content decreased significantly from 42 and 45 µmol/ ml lens extract in control group to 36.5 and 39.2 µmol/ ml lens extract in test group (p>0.05). Vitamin E restored this value to 37.2 and 40.6 µmol/ ml lens extract. The results obtained that vitamin E is effective in preventing selenite-induced catarct in animal model and indicated interference in sulfhydryl-disulfied exchange in cataract.
    Keywords: cataract, rat, vitamin E
  • Azizimoghadama., Miri, K Page 53
    In the first phase of study, 6 cross bred bulls (HF) between 4-6 years of age selected and feed with subabul and feed residues. Their urine and blood samples were collected daily for 7 days continuously after morning and evening feeding, then were sent for hemoglobin and blood platelet volume estimation. In the second phase of study 12 cross bred cows (HF) with the average milk yields 10 lit / day randomly divided to two subgroups as treatment groups, each sub group included 6 cross bred cows. The first sub group as treatment group animals feed with subabul and Napier hybrid with 50:50 proportion with grinded maize crop, and the second subgroup as control group animals feed with feed straws of (mixed sun flower, cotton seed and soy bean and concentration. The cows in the both phases have been kept under intensive condition with the proper care and managed with the approved feeding planning. Milk sampling were conducted for estimation of nitrogen and lipid twice/day for three weeks and the collected data were subjected to statistical analysis at the level of (P Keywords: Feedingvalue, Subabul, Economicalexpect, Feed cost