فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال ششم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم فرومندی، محمدرضا خانی* صفحات 1-14
    گوشت ماهی بسیار فسادپذیر بوده و در این رابطه استفاده از نگهدارنده طبیعی با خصوصیات ضدمیکروبی ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف بررسی اثر پوشش دهی فیله قزل آلا با استفاده از کیتوزان حاوی عصاره سیر و اسانس گشنیز بر کیفیت میکروبی و حسی ماهی در طی 12 روز نگهداری در یخچال انجام شد. بدین منظور 8 تیمار پوشش دهی شده با کیتوزان 2 درصد حاوی عصاره سیر و اسانس گشنیز (در مقادیر 1/0 و 5/0 درصد) به صورت مجزا و ترکیبی و دو نمونه شاهد 1 (بدون پوشش) و شاهد 2 (با پوشش کیتوزان بدون عصاره و اسانس) تهیه گردید. سپس در طی روزهای 0، 3، 6، 9 و 12 آزمون های میکروبی شامل شمارش کلی میکروبی، باکتری های سرماگرا، و کلیفرم و ارزیابی حسی شامل بافت، رنگ، بو و پذیرش کلی انجام شد. نتایج نشان داد که کمترین مقادیر شمارش کلی میکروبی، باکتری های سرماگرا و کلیفرم ها در طول مدت 12 روز نگهداری در تیمار پوشش دهی شده با کیتوزان حاوی 5/0 درصد عصاره سیر و 5/0 درصد اسانس گشنیز مشاهده شد و بیشترین شمارش های میکروبی در نمونه شاهد 1 و سپس شاهد 2 مشاهده شد (05/0P<). همچنین تیمار حاوی بالاترین مقادیر عصاره سیر و اسانس گشنیز تا پایان دوره نگهداری از امتیازات حسی بهتری در مقایسه با نمونه های شاهد برخورار بود (05/0P<). لذا می توان استفاده از پوشش کیتوزان حاوی عصاره سیر و اسانس گشنیز را به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی توصیه نمود.
    کلیدواژگان: پوشش خوراکی کیتوزان، عصاره سیر، اسانس گشنیز، ماهی قزل آلا، ویژگی های میکروبی
  • مرضیه توکل، حسن ممتاز*، پرویز مهاجری، لیلی شکوهی زاده، الهه تاج بخش صفحات 15-26
    سویه های اسینتوباکتر بومانی با مقاومت چند دارویی عمدتا به عنوان پاتوژن های فرصت طلب در ایجاد عفونت های بیمارستانی و نیز به عنوان یک آلوده کننده در حال ظهور در مواد غذایی با منشاء دامی محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ژنوتایپینگ ایزوله های این باکتری در گوشت خام دام و طیور انجام شد. 22 ایزوله جدا شده از انواع گوشت خام خوراکی با روش تایپینگ ترادف یابی چند جایگاهی و انتشار ساده دیسک آزمایش شدند. بیش ترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به تتراسیکلین با فراوانی 90/90 درصد و کمترین میزان مربوط به دو آنتی بیوتیک آزیترومایسین و ایمی پنم با 09/9 درصد بود. در 22 ایزوله اسینتوباکتر بومانی مورد بررسی 5 پروفایل (کلون=ST) ژنتیکی شامل ST15، ST10، ST12، ST25 وST25 شناسایی شد و 5 ایزوله به عنوان ایزوله های غیر قابل تیپ بندی معرفی شدند. شناسایی میزان قابل قبولی از تنوع ژنتیکی در بین ایزوله ها با استفاده از تکنیک MLST نشان می دهد که این روش در مطالعه و تایپینگ ایزوله های اسینتوباکتر بومانی روش مفیدی به حساب می آید و می توان ایزوله های با منشاء متفاوت را در گروه های مختلف تقسیم بندی نمود. در این مطالعه مشخص گردید که با استفاده از توالی یابی ژن های خانه دار می توان سویه های اسینتوباکتر بومانی را تایپ بندی نمود و این مقدار پلی مورفیسم نشان می دهد که این تکنیک روش مفیدی برای آنالیز تنوع ژنتیکی سویه های اسینتوباکتر بومانی در نمونه های غذایی با منشاء دامی می باشد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، گوشت خام، مقاومت آنتی بیوتیکی، روش تایپینگ ترادف یابی چند جایگاهی
  • میترا دانشور قربانی، سید پژمان حسینی شکرابی*، سید ابراهیم حسینی صفحات 27-38
    تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصاره ماکروجلبک intestinalis Ulva به عنوان یک آنتی باکتریال طبیعی در گوشت چرخ شده فیل ماهی انجام شد. بدین منظور در ابتدا حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره هیدروالکلی این جلبک در شرایط آزمایشگاهی و به روش میکروچاهک علیه پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز تعیین گردید. سپس، غلظت های شاهد (بدون هیچ افزودنی)، BHT (آنتی اکسیدان سنتتیک)، MIC، دو و سه برابر غلظت MIC تهیه، با گوشت چرخ کرده ماهی مخلوط و در یخچال نگهداری شدند. در روزهای 0، 4، 8 و 12 روز نمونه بردای انجام و خصوصیات میکروبی شامل باکتری های سرماگرا، مزوفیل، سودوموناس و انتروباکتریاسه اندازه گیری گردید. مطابق نتایج، MIC برابر 5/12 میلی گرم در هر میلی لیتر بدست آمد. نتایج موید این بود که تیمارهای واجد عصاره جلبک در مقایسه با تیمارهای شاهد و BHT از بارمیکروبی کمتری برخودار بودند (01/0>p). همچنین در بین غلظت های مختلف عصاره، تیمار سه برابر غلظت MIC، بیشترین اثر ضدباکتریایی را نشان داد به طوری که در پایان روز دوازدهم مقدار باکتری های هوازی مزوفیل (27/6 log cfu/g)، سرماگرا (08/9 log cfu/g)، سودوموناس (6/6 log cfu/g) و انتروباکتریاسه (21/6 log cfu/g) در این تیمار کمتر از شاهد و سایر تیمارها بود. به طور کلی نتایج بیانگر این بود که ماکروجلبک کلپ چمنی، گونه مناسبی برای استفاده به منزله یک نگهدارنده طبیعی بوده و گوشت چرخ شده ماهی واجد سه برابر غلظت MIC در مقایسه با سایر تیمارها از فساد باکتریایی کمتری در طول دوره نگهداری در یخچال برخودار بود.
    کلیدواژگان: ماکروجلبک، کلپ چمنی، گوشت چرخ شده، فیل ماهی، ماندگاری
  • سپیده حاجیان، مهرنوش تدینی* صفحات 39-54
    با توجه به استقبال روز افزون از گوشت بوقلمون و اهمیت آن به لحاظ تغذیه ای بین مصرف کنندگان، محققین به دنبال یافتن راه های جدید برای افزایش مدت ماندگاری آن هستند. علاوه بر این، تقاضای مشتریان برای مواد غذایی سالم تر (فاقد نگهدارنده های شیمیایی متداول) در دهه ی اخیر افزایش پیدا کرده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر همزمان پوشش کیتوزان و اسانس رزماری روی باکتری های شاخص شامل سالمونلا تایفی موریوم و اشریشیاکلی O157:H7 در فیله بوقلمون در شرایط نگهداری در یخچال بود. برای این هدف فیله های بوقلمون با CFU/g 106سالمونلا تایفی موریوم و اشریشیاکلی O157:H7 تلقیح شد. سپس همه فیله ها به 3 گروه بدون پوشش (کنترل)، تیمار شده با اسید استیک یک درصد و غوطه ور شده در محلول کیتوزان حاوی یک درصد اسانس رزماری تقسیم شدند. نمونه ها در دمای یخچال به مدت 15روز نگهداری شدند. شمارش باکتریایی سالمونلا تایفی موریوم و اشریشیاکلی O157:H7 درفواصل معین زمانی سه روزه (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) انجام شد. تست های شیمیایی مرتبط با فساد شیمیایی و کنترل کیفی فیله ها شامل pH و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در فواصل زمانی سه روزه (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش کیتوزان- رزماری اثر معناداری (05/0P<) بر کاهش جمعیت باکتریایی سالمونلا تایفی موریوم و اشریشیاکلی O157:H7داشت. هم چنین نمونه های غوطه ور شده در کیتوزان حاوی اسانس رزماری میزان TBA وpH  کم تری از دو گروه دیگر در طول نگهداری نشان دادند.
    کلیدواژگان: کیتوزان، رزماری، سالمونلا تایفی موریوم، اشریشیاکلی O157H7، فیله بوقلمون
  • علی فضل آرا*، مهدی پورمهدی بروجنی، علی بهادری راد صفحات 55-66
    استافیلوکوکوس آرئوس یکی از سه عامل عمده مسمومیت غذایی می باشد که هر ساله صد ها هزار نفر را مبتلا می کند. امروزه به دلیل تولید انبوه مواد غذایی، نیاز به روش های سریع تر و دارای حساسیت و ویژگی بیشتر برای کنترل کیفیت مواد غذایی از احتیاجات ضروری مراکز نظارتی می باشد. از روش های جدید کنترل کیفی می توان به روش امپدانس و همچنین محیط های کشت کروموژنیک اشاره نمود. از مزایای آن ها نسبت به روش مرجع، عدم نیازمندی به عملیات آزمایشگاهی با حجم بالا و سرعت نسبتا زیاد آن ها در حصول نتایج می باشد. با توجه به این موضوع، ارزیابی مقایسه ای نتایج حاصل از روش های امپدانس،‏‏ کروموژنیک و مرجع در کنترل کیفیت مواد غذایی مد نظر قرار گرفت. در این مطالعه ارزیابی آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس بر روی 100 نمونه غذایی با ریسک بالا به سه روش مرجع، امپدانس و کروموژن صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصله به ترتیب، 32، 21 و 57 نمونه با استفاده از روش های مرجع، امپدانس و کروموژن، آلوده به استافیلوکوکوس آرئوس تشخیص داده شدند. پس از بررسی آماری که با استفاده از نرم افزار SPSS16 انجام گرفت، آزمون کوکران نشان داد که اختلاف معنی داری بین سه روش وجود دارد؛ یعنی عملکرد یکسانی با یکدیگر ندارند (001/0>P). البته بین روش امپدانس با مرجع، برخلاف کروموژن با مرجع، اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0<P)، یعنی عملکرد یکسانی با هم دارند و می توان از روش امپدانس به عنوان جایگزین مناسب به جای روش مرجع، استفاده نمود و روش کروموژن نمی تواند جایگزین روش امپدانس شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس آرئوس، امپدانس، مرجع، کروموژنیک
  • زهرا محمدزاده فریزهندی، غزل لبیکی* صفحات 67-78
    لایزین جزو اسیدهای آمینه ضروری بوده که در بدن انسان ساخته نمی شود ، اما با توجه به نیاز بدن به آن و همچنین کاربرد در بخشهای مختلف حوزه سلامت ، بهینه سازی و اقتصادی تر کردن فرآیند تولید آن حائز اهمیت می باشد . متداولترین روش تولید لایزین ، تخمیر میکروبی بوده و ترکیبات مغذی محیط کشت تخمیر بر رشد میکروارگانیسم و تولید متابولیت میکروبی موثر می باشند . بر این اساس پژوهش فوق ، با هدف بررسی اثر سوبستراهای مغذی بومی و ارزان قیمت ، به عنوان تامین کننده اصلی انرژی میکروارگانیسم ، بر رشد و محصول دهی سویه طراحی و انجام شده است . برای این منظور مقادیر مختلف( g/lit) از سوبستراهای آب پنیر (100، 135،170) ، آرد برنج (100، 135،170) و سبوس جو (100، 170، 220) به طور جداگانه به محیط کشت تخمیر کورینه باکتریوم گلوتامیکوم افزوده شده و در ساعتهای 68 و 116 تخمیر ، شاخص های رشد مانند pH محیط ، بیومس تولیدی، سرعت رشد ویژه میکروارگانیسم ، مورفولوژی سویه و مقدار اسید آمینه تولید شده مورد سنجش قرار گرفته و با حالت شاهد (100 g/lit گلوکز ) مقایسه شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین مقدار لایزین تولیدی به ترتیب از محیط های حاوی 135 g/lit آب پنیر ، 170 g/lit آرد برنج و 220g/lit جو دو سر به دست آمده است . این نتایج بیان می دارند که ترکیبات مذکور ، برای استفاده در فرآیندهای زیستی مناسب بوده و می توانند بعنوان منابع مغذی اصلی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: لایزین، محیط کشت تخمیر، کورینه باکتریوم گلوتامیکوم، آب پنیر، سبوس جو دو سر و آرد برنج
  • زهره مشاک*، بیژن مرادی صفحات 79-89
    کشک زرد استان سیستان و بلوچستان و ترخینه استان همدان و کرمانشاه دو فرآورده تخمیری شیری- غلاته می باشند که با پایه غلاته (گندم و جو)و یک فراورده شیری نظیر ماست، شیر تخمیر شده یا دوغ به واسطه فرایند تخمیر تهیه می شوند. غلات به عنوان یک غذای عملگرا قابلیت هضمی پروتئینی بالایی داشته و درضمن سوبسترای قابل تخمیر مناسبی برای رشد میکروارگانیزم های پروبیوتیک می باشد. در این مطالعه به کمک روش های میکروبی و بیوشیمیایی باکتری های جنس انتروکوکوس و پدیوکوکوس از 40نمونه‎‏ کشک زرد و ترخینه، جداسازی شده و سپس تایید جنس باکتری ها به کمک روش PCR بخشی از ژن رمز کننده 16s rRNA انجام گرفت. قطعات حاصل از PCR تعیین توالی شده و با توالی های موجود در بانک ژنی مقایسه شد و سویه های انتروکوکوس و پدیوکوکوس شناسایی گردید. با توجه به این که فراوری کشک زرد و ترخینه به کمک باکتری های پروبیوتیک و در جهت سلامتی مصرف کنندگان، صورت می گیرد؛ جداسازی و شناسایی این سویه های بومی و حفظ این ذخایر ژنتیکی، می تواند جهت گسترش استفاده از آن و همچنین صادرات به سایر کشورها مفید باشد.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس، پدیوکوکوس، پروبیوتیک، فراورده تخمیری لبنی- غلاته، ایران
  • افشین علی محمدی، افشین جوادی*، الهام یغما صفحات 90-101
    امروزه ایمنی غذا یک مبحث مهم سلامت عمومی جامعه است. یکی از روش های تولید غذای سالم استفاده از مواد با ساختار طبیعی است. استفاده از اسانس ها و عصاره های گیاهی به عنوان افزودنی های ضد باکتری و ضد قارچی یکی از این روش ها می باشد. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسم هایی متفاوت از آنتی بیوتیک ها، باکتری ها را حذف می کنند که در این میان اثرات موثر گردو و اجزای آن قابل توجه است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی برگ گردو روی استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولای، تعیین غلظت بهینه عصاره و مقایسه حساسیت هر کدام از باکتری ها در مقابل عصاره و تعیین حساس ترین روش مطالعه می باشد.جهت بررسی در مطالعه حاضر ابتدا عصاره گیری از برگ های گردو انجام شد و سپس خاصیت ضدمیکروبی عصاره و غلظت های بهینه از آن با استفاده از روش های دیسک و چاهک بر روی باکتری های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولای مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده عصاره برگ گردو در غلظت های 5/12 درصد به بالا دارای خاصیت ضدمیکروبی بوده و با فزایش یافتن غلظت عصاره میزان رشد باکتری به صورت معنی داری کاهش می یابد (01/0>p). بیشترین میزان هاله عدم رشد در هر دو روش مربوطه به نمونه شاهد است که حاوی دیسک کلرامفنیکول بر روی باکتری اشریشیاکولای می باشد (24 میلی متر) و بعد از نمونه شاهد نیز نمونه ی حاوی 50 درصد عصاره بر روی باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در روش چاهک با 33/13 میلی متر و در روش دیسک نیز نمونه حاوی 50 درصد عصاره بر روی باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بیشترین هاله عدم رشد را نسبت به بقیه نمونه ها دارند (11 میلی متر). در واقع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری به عصاره برگ گردو نسبت به باکتری اشریشیاکولای در هر دوروش بکار رفته نشان داد. ولی در میان دو روش مورد بررسی حساسیت نمونه های روش چاهک بیشتر از روش دیسک گذاری بود. نتیجه کلی نشان می دهد در میان نمونه ها بعد از نمونه شاهد (دیسک کلرامفنیکول بر روی باکتری اشریشیاکولای) نمونه حاوی 50 درصد عصاره برگ گردو بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را در میان سایر نمونه ها دارند.
    کلیدواژگان: عصاره، برگ گردو، دیسک دیفیوژن، چاهک‎گذاری
|
  • Maryam Foromandi, Mohammadreza Khani * Pages 1-14
    Fish is a highly perishable food and it seems necessary to use natural preservative with antimicrobial properties. This study aimed to evaluate the effect of chitosan coating with garlic extract and coriander essential on microbial and sensory quality of rainbow trout fillet during 12 days at refrigerator storage condition. For this purpose, 8 treatments were prepared with chitosan coating containing garlic extract and coriander essential oil both separately and in combination forms (in amounts of 0.1 and 0.5%) and 2 control samples including control 1 (without coating) and control 2 (chitosan coating without extract and essential oil). Then all samples were evaluated by microbiological tests including total microbial counts, total psychotropic counts, and coliforms, and sensory properties including texture, color, odor, and overall acceptance at days of 0, 3, 6, 9, and 12 during storage. The results showed that the treatment coated with chitosan containing 0.5% garlic extract and 0.5% coriander essential oil had the lowest total microbial counts, total psychotropic counts and coliforms during 12 days of storage, and the highest amounts of microbial counts were observed in control 1 and then control 2 samples (P<0.05). Also the treatment with the highest amounts of garlic extract and coriander essential oil had better sensory scores by the end of storage period compared to control samples. So, it is suggested that chitosan coating with garlic extract and coriander essential oil as an antimicrobial agent, can be used for extending shelf-life of fish fillet.
    Keywords: chitosan edible coating, garlic extract, coriander essential oil, rainbow trout, microbial properties
  • Marziyeh Tavakol, Hassan Momtaz *, Parviz Mohajeri, Leili Shokoohizadeh, Elahe Tajbakhsh Pages 15-26
    Acinetobacter baumannii (A. baumannii) strains with multiple drug resistance are mainly opportunistic pathogens in the development of hospital infections and as an emerging contaminant in livestock-based foods. The aim of this study was to determine the antibiotic resistance pattern and genotyping of this bacterium strains in raw meat of poultry and livestock. 22 strains isolated from raw meat were tested by multi-locus sequence typing and simple disk diffusion methods. The highest antimicrobial resistance was observed to tetracycline with 90.9% and the least antibiotic resistance was azithromycin and imipenem with 9.09%. Five strains were identified as non-typing isolates in 22 isolates of A. baumannii. Five genetic profiles (Sequence Types=ST) including ST15, ST10, ST12, ST25, ST25 were identified. Identifying the acceptable level of genetic variation among isolates using the MLST technique indicates that this method is considered as a useful method in the study and typing of Acinetobacter spp. strains and can be strains isolated from different origins in different groups. In this study, it was found that by sequencing of house-keeping genes, it is possible to typing of Acinetobacter spp. strains, and this amount of polymorphism indicates that this technique is a useful method for analyzing the genetic diversity of A. baumannii strains is a source of animal origin.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Row meat, Antibiotic resistance, Multi-locus Sequence Typing
  • Mitra Daneshvar Ghorbani, Seyed Ebrahim Hosseini Pages 27-38
    This study was carried out to investigate the possibility of using Ulva intestinalis macroalgae extract as a natural antibacterial agent in Beluga minced meat. For this purpose, the minimum of inhibitory concentration (MIC) of the hydroalcoholic extract of the algae was determined in vitro by micro-well dilution method against Listeria monocytogenes pathogen. Then, the concentrations of controls (without any additive), BHT (as a synthetic antioxidant), MIC, 2 fold of the MIC (2MIC) and 3 fold of the MIC (3MIC) concentrations, were mixed with minced meat and refrigerated. Microbial properties of the samples including psychrophilic bacteria count, mesophilic bacteria count, Pseudomonas count and Enterobacteriaceae count were measured at 0, 4, 8, and 12 days. According to the results, the MIC was 12.5 mg/mL. The result of this study showed that the samples with the algae extract had less microbial load in comparison with control and BHT groups (p <0.01). Also, 3MIC showed the most antibacterial effect among other algae extract treatments by the lowest amount of mesophilic bacteria (6.27 Log cfu/g), cold (09.08 Log cfu/g) Pseudomonas (6.6 Log cfu/g) and Enterobacteriaceae (6.21 Log cfu/g) population size at the end of storage period. The results indicated that grass kelp macroalgae is a suitable species for use as a natural preservative, and the minced fish with three fold of the MIC concentration had less bacterial spoilage during the storage period in a refrigerator.
    Keywords: Macroalgae, Grass kelp, Minced meat, Beluga fish, Shelf-life
  • Sepideh Hajian Pages 39-54
    Due to increased attention and nutritional importance of turkey meat between consumers, researchers are looking for new ways in order to improve its shelf-life. Furthermore, in recent decades, consumer demands for healthier foods (without common chemical preservatives) have been increased. The aim of this study was to evaluate simultaneous effect of chitosan coating and rosemary essence on indicator bacteria including Salmonellatyphimurium (S. typhimurium)and E.coliO157:H7 in turkey meat fillets during refrigerated storage. For this purpose turkey fillets inoculated with 106 CFU/g S. typhimurium and Escherichia coli O157:H7. Then, all of inoculated fillets divided into 3 groups; without coating (control), treated with 1% acetic acid and suspended in chitosan solution containing 1% rosemary essence. All samples were kept at refrigerated temperature for 15 days. Bacterial count of S. typhimurium and Escherichia coli O157:H7 was performed at 3 day intervals (0, 3, 6, 9, 12, 15 days). Chemical tests which related to chemical spoilage and quality control of turkey fillets including pH and thiobarbituric acid (TBA) were evaluated at 3 day intervals (0, 3, 6, 9, 12, 15 days). The results indicated that the chitosan-rosemary coating has the significant effect (P<0.05) on decrease of bacterial load of S. typhimurium and E.coli O157:H7. Also, suspended samples in chitosan containing rosemary essence have fewer pH and TBA during storage than other groups.
    Keywords: Chitosan, Rosemary, Salmonella typhimurium, E.coli O157H7, Turkey fillets
  • ALI FAZLARA *, Mahdi Pourmahi Brujeni, ALI Bahadori Rad Pages 55-66
    Staphylococcus aureus (S. aureus) is one of the three major causes of food poisoning in the world, causing the disease in hundreds of thousands of people every year. Today, due to the production and processing the varieties of different foodstuffs, it is necessary to employ faster and more sensitive methods for controlling food quality, to gain the requirements of the regulatory centers. New qualitative control methods can be used for impedance and also for using chromogenic culture media. Their advantage over the reference method is the lack of high-volume laboratory operations and their relatively high rate of achievement. Therefore, evaluation of applying impedance, chromogenic and reference environments in the food quality control was considered. In the present work, 100 samples were evaluated for S. aureus infection by reference, impedance and chromogenic methods. Based on the results, 32, 21 and 57 samples were contaminated by S. aureus, respectively. The statistical analysis by SPSS16 software, using Cochran test showed that there is a significant difference between the three methods in detecting S. aureus (P<0.001). Statistical analysis showed that there is not a significant difference between reference and impedance methods, Although there is significant difference between the chromogenic technique and reference method (P>0.05), which means the reference and impedance methods have the same function and impedance can be used as an alternative technique for the reference method. Also the chromogenic technique could not be used instead of the impedance method.
    Keywords: Staphylococcus aureus, reference, chromogenic, impedance
  • Zahra Mohammadzade Ferizhandi, Ghazal Labbeiki * Pages 67-78
    Lysine is an essential amino acid that is not synthesized in the human body, but due to the body's need and its application in different parts of the health area, it is important to optimize and economize the production process. The most commonly used lysine production method is microbial fermentation and the nutrient composition of the fermentation media is effective on the microorganism growth and the production of microbial metabolite. Accordingly, the aim of this study was to investigate the effect of native and inexpensive nutritional substrates, as the main supplier of energy for microorganism, on the growth and productivity of strains. For this purpose, different amounts (g/lit) of whey (100, 135, 170), rice flour (100, 135,170) and oat bran (100, 170, 220) were separately added to culture of Corynebacterium glutamicum, and at 68 and 116 fermentation time, growth indices such as pH of the environment, production biomass, specific growth rate of microorganism, strain morphology and amount of produced amino acid were measured and compared with control (100 g/lit glucose). The results showed that the highest amount of lysine produced was obtained in media containing 135 g/lit whey, 170 g/lit rice flour and 220 g/lit oat bran. These results indicate that these compounds are suitable for use in biological processes and can be used as the main nutrient source.
    Keywords: Lysine, Fermentation Culture Media, Corynebacterium glutamicum, Whey, Oat Bran, Rice Flour
  • Zohreh Mashak *, Bizhan Moradi Pages 79-89
    Kashk-e-Zard from Sistan and Baloochestan province and Tarkhineh from Hamedan and Kermanshah provinces are two cereal-dairy fermented products that are prepared by wheat based and a dairy product such as yogurt, fermented milk or doogh via fermentation process. Cereals as a functional food have a high protein digestibility and are also a fermentable substrate for the growth of probiotic microorganisms. In this study, Enterococcus and Pseudococcus genotypes were isolated from40 Kashk-e-Zard and Tarkhineh samples by microbial and biochemical methods, and then the bacterial genome was confirmed by the PCR method as part of the 16s rRNA encoding gene. The PCR fragments were sequenced and compared to the sequences in the gene bank and enterococcus and pediococcus strains were identified. Considering the processing of Kashk-e-Zard and Tarkhineh by using probiotic bacteria; therefore, isolation and identification of these strains and preserving of these genetic reserves, can be useful for the expanding its use and export to other countries.
    Keywords: Enterococcus, Pediococcus, probiotic, cereal-dairy fermented product, Iran
  • Afshin Alimohammadi, Afshin Javadi *, Elham Yaghma Pages 90-101
    Today food safety is a public health issue. One of the methods of healthy food production is the use of natural materials. The use of essential oils and plant extracts as antibacterial and antifungal additives is one of these methods. Antimicrobial compositions obtained from plants were removed by different mechanisms of antibiotics, in which the effective influences of walnut and its components are significant. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial effect of walnut leaf extract on Staphylococcus aureus (S. aureus) and Escherichia coli (E. coli), determine the optimal amount of extract and sensitivity to each of the bacteria against the extract and determine the most sensitive method of the study. In this study, the leaves was extracted from the walnut and then the antimicrobial properties of the extract and its optimal concentrations were measured using disc and well methods on S. aureus and E. coli. Based on the results, the extract of walnut leaves in the concentrations of 12.5% up to the above has antimicrobial effect. By increasing the amount of extract, the growth rate of the bacteria significantly decreases (p<0.01). The highest non-growth halo in both methods was obtained from the control sample containing chloramphenicol disk on the E. coli (24 mm) and after it, the sample that contain 50% extract on S. aureus had 13.33 non-growth halo in the well method, and in the disc method, the 50% extract of S. aureus had the highest non-growth halo (11 mm). In fact, S. aureus was more susceptible to walnut leaves extract than E. coli in both methods. However, between the two methods, the sensitivity of the wells samples was more than the discontinuation method. The overall result shows that the sample containing 50% walnut leaf extract on S. aureus has the most antimicrobial activity among other samples after the control sample (chloramphenicol disc on E. coli).
    Keywords: Extract, Walnut leaves, Disc diffusion, wells methods