فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال سوم شماره 4 (زمستان 1395)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال سوم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • محمود یلمه *، مرتضی خمیری، عزت الله قائمی، سیده ساناز رمضان پور، محمد قربانی صفحات 1-14
    تولید رنگدانه از میکروارگانیسم ها نسبت به سایر منابع زیستی مثل گیاهان مزیت بیشتری دارد. تا به امروز، پژوهشی در رابطه با اثر مواد جهش زا بر میزان تولید رنگدانه های کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس انجام نشده است. از این رو، هدف از این پژوهش بهینه سازی شرایط تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تیمارشده با سدیم آزید بود. تولید کاروتنوئید از میکروکوکوس روزئوس در مجاورت عامل جهش زای سدیم آزید به طور قابل توجهی افزایش یافت (05/0>P). با این حال مجاورت میکروکوکوس روزئوس با غلظت های بالای سدیم آزید و مدت زمان اثر سدیم آزید، تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده از میکروکوکوس روزئوس کاهش یافت (05/0>P). غلظت سدیم آزید و مدت زمان تیمار دهی با آن بیشترین اثر را بر تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده از میکروکوکوس روزئوس را داشتند. غلظت سدیم آزید 95/94 میکروگرم بر میلی-لیتر، مدت زمان تیمار 23/13 دقیقه، دمای گرم خانه گذاری 91/25 درجه سلسیوس و مدت زمان گرم خانه گذاری 87/87 ساعت به عنوان شرایط بهینه تولید رنگدانه های کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تحت تیمار با سدیم آزید یافت شد. در این شرایط بهینه، مقادیر پاسخ ها به ترتیب برای کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده 61/7 میلی گرم بر لیتر و 36/8 گرم بر لیتر اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: رنگدانه، میکروکوکوس روزئوس، سدیم آزاید، بهینه سازی
  • مروری
  • مجتبی بنیادیان* صفحات 15-28
    سویه های تولید کننده سم ورو باکتری اشریشیا کلی یا تولید کننده سم شیگا از جمله مهمترین سویه های بیماریزای باکتری اشریشیا کلی میباشند که موجب اسهال و التهاب خونریزی دهنده روده در انسان می شوند. این عارضه می تواند به سندرم اورمی همولیتیک و نهایتا به نارسایی کلیه در کودکان و بزرگسالان منجر شود. میزان کشندگی این اختلال در افراد مسن بیش از 50 درصد است. سروتیپ O157:H7 باکتری اشریشیا کلی از سال 1980 میلادی به عنوان عامل این بیماری تشخیص داده شد. مخزن این باکتری نشخوارکنندگان بخصوص گاو و گوسفند هستند که بدون نشان دادن علائم عفونت باکتری را از طریق مدفوع دفع می کنند. سایر حیوانات مانند خرگوش، خوک و طیور نیز ناقل این سروتیپ می باشند. عفونت با سایر سروتیپها مانند O26، O91، O103، O104، O111، O113، O117، O118، O121، O128 و O145 نیز بطور فزاینده ای موجب بروز التهاب روده خونریزی دهنده و سندرم همولیتک اورمیک در انسان شده اند. انسان از طریق تماس مستقیم با حیوانات یا مدفوع آنها، همچنین مواد غذایی آلوده به مدفوع حیوانات مانند گوشت، شیر، میوه و سبزیجات، خاک و آب آلوده این سروتیپها را دریافت می کند. مقدار عفونت زای این سروتیپها کم بوده و به همین دلیل خطر ابتلا به عفونت افزایش میابد. پخت مناسب گوشت، پاستوریزه کردن شیر، تصفیه و سالم سازی آبهای مصرفی و جلوگیری از تماس فراورده های خام دامی (گوشت، شیر) با سایر مواد غذایی آماده مصرف، مهمترین راه های موثر جلوگیری از بروز عفونت با سویه های وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در انسان هستند.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، وروتوکسین، بهداشت غذا
  • پژوهشی
  • محمد باقر حبیبی نجفی*، رضا حاجی محمدی فریمانی، بی بی صدیقه فضلی بزاز صفحات 29-38
    ماست یکی از معروفترین فرآورده های لبنی تخمیری در دنیا بخصوص خاورمیانه می باشد. به هر حال محصولات سنتی همچون فرآورده های لبنی تولید شده توسط عشایر به دلیل شرایط بهداشتی ضعیف هنگام دوشش و نگهداری، تیمار حرارتی نامناسب و آلودگی ثانویه، می تواند محیط مناسبی برای رشد و تکثیر و همچنین انتقال دامنه وسیعی از عوامل میکروبی بیماریزا باشد. هدف این مطالعه بررسی ماست سنتی عشایر از جنبه خصوصیات بهداشتی و شیمیایی است. نمونه ها از مناطق عشایری استان خراسان رضوی جمع آوری شد. شمارش کلیفرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس هایکوآگولاز مثبت، مخمر و کپک و باکتری های اسید لاکتیک به همراه خصوصیات شیمیایی بررسی شد. آزمون بیشترین شمارش احتمالی (MPN) نشان داد تنها نمونه ماست تهیه شده از شیر با تیمار حرارتی کم (40 درجه سانتی گراد) حاوی کلیفرم به مقدار CFU/g 102× 4/2 واشریشیا کلی مثبت می باشد. استافیلوکوکوساورئوس در کلیه نمونه ها منفی بود. بالا بودن شمارش کپک و مخمر در برخی نمونه ها از شرایط بد بهداشتی حین تخمیر و پس از آن حکایت داشت. PH نمونه های ماست بین 8/3 تا 3/4 و اسیدیته آنها بین 3/1 تا 2 درصد متغیر بود. درصد چربی نمونه ها نیز از 5/0 درصد تا حدود 45 درصد متغیر بود. در مجموع مصرف فرآورده های فوق خالی از خطرات بهداشتی نمی باشدو نتایج بر لزوم توجه هر چه بیشتر به آموزش و نظارت بر کیفیت فرآورده های لبنی عشایری تاکید دارد. این تحقیق حاوی اولین مورد گزارش کشوری تولید ماست از شیر خام می باشد.
    کلیدواژگان: ماست سنتی، عشایر، کلیفرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، pH، اسیدیته، چربی
  • سمیرا عباسی بافطرت، محمد گلی*، حسن ممتاز صفحات 39-50
    کرونوباکتر ساکازاکی از اصلی ترین پاتوژن های منتقله از شیر خشک و غذای کودک آلوده، به نوزاد است و از عوامل اصلی مرگ و میر، بیماری گوارشی و مننژیت در نوزادان است. بررسی حاضر به تشخیص میکروبیولوژیکی و مولکولی کرونوباکتر ساکازاکی در نمونه های غذای کودک و شیر خشک نوزاد و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های باکتریایی پرداخته است. 200 نمونه غذای کودک و شیر خشک از برندهای مختلف جمع آوری و پس از کشت میکروبی، جدایه های باکتری با آزمون PCR مورد تشخیص قرار گرفت. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با استفاده از روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. 3 نمونه از کل 100 غذای کودک (3 درصد) و 5 نمونه از کل 100 شیر خشک نوزاد (5 درصد) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی بود. برند های A، B و C از شیر خشک نوزاد و برند های A و D از غذای کودک آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی بودند. برندهای B و C از شیر خشک نوزاد (هر کدام 10 درصد) و برند A از غذای کودک (8 درصد) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی بود. ایزوله های کرونوباکتر ساکازاکی بیشترین حساسیت را به آنتی بیوتیک سیپروفلوکسازین (38/20)، مروپنم (83/19) و ایمی پنم (63/19) و بیشترین مقاومت را به آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین، آمپی سیلین، تیجسیکلین، تیکارسیلین، آزترونام و سفتازیدیم نشان داد. بازرسی دقیق بر کیفیت مواد اولیه شیر خشک و غذای کودک و نظارت دقیق بر روند تولید و رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ضد میکروب های طبیعی از میزان شیوع آلودگی به این باکتری می کاهد.
    کلیدواژگان: کرونوباکتر ساکازاکی، غذای کودک، شیر خشک، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی
  • غلامرضا شاه حسینی، زهره مشاک* صفحات 51-60
    راه های مختلفی برای افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی به کار می رود، که در بین آنها پرتودهی می تواند به عنوان روشی موثر در به تاخیر انداختن فساد در مواد غذایی به ویژه با منشا آبزیان مطرح باشد. در این مطالعه 50 قطعه ماهی کپور علفخوار(Grass carp) (Ctenopharyngodon idella) 5/1-1 کیلوگرمی جهت پرتودهی گاما با منبع کبالت 60 با دزهای صفر، 5/1، 5/2 و 5/3 کیلوگری استفاده شد و سپس تغییرات بار میکروبی و کل ازت فرار طی روزهای 1، 7 و 14 تحت شرایط نگه داری در یخچال بررسی گردید. نتایج تحقیق فوق نشانگر کاهش قابل توجه میزان T.V.N و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه های پرتودیده در مقایسه با نمونه های پرتو ندیده بود. در این مطالعه با توجه به اینکه دز 5/3 کیلوگری در مقایسه با سایر دزها موجب کاهش معنی دار مقادیر T.V.N و باکتری های مزوفیل هوازی در مقایسه با استاندارد، در شرایط یخچالی تا روز هفتم گردید، لذا استفاده از آن به عنوان بهترین دز جهت جلوگیری از فساد ماهی کپور علفخوار در مدت زمان هفت روز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اشعه گاما، ماهی کپور علفخوار، میزان T، V، N، شمارش کلی باکتریایی، درجه حرارت یخچالی
  • پیروز شاکری *، حسن فضائلی صفحات 61-72
    هر سال پس از پوست گیری از پسته تازه، مقدار زیادی محصول فرعی پسته تولید می شود. این محصول ارزش غذایی مناسبی دارد و به عنوان خوراک دام مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی میزا ن آلودگی میکروبی و غلظت سموم آفلاتوکسین در محصول فرعی پسته انجام شد. نمونه ها به تفکیک از پایانه های سنتی و صنعتی، در سه مرحله شامل اوائل، اواسط و اواخر دوره برداشت پسته و سه فاصله مختلف از زمان برداشت تا پوست گیری (2-1 ساعت، 6- 5 ساعت و 13≤ ساعت) تهیه گردید. نمونه ها در مقابل آفتاب خشک و سپس آسیاب شدند. تمام نمونه ها در شرایط استریل کشت گردید و جمعیت کپک ها، کپک های آسپرژیلوس، باکتری های کلی فرم و اشریشیاکلی شمارش گردید. همچنین غلظت سموم آفلاتوکسین از طریق عصاره گیری از نمونه ها و با دستگاه HPLC تعیین شد. نتایج نشان داد که میانگین جمعیت کل کپک ها، کپک های آسپرژیلوس و باکتری های کلی فرم و اشریشیاکلی به ترتیب 21000، 3892، 3094 و 1/1 CFU در هر گرم و کمتر از حد مجاز آن برای خوراک دام بود، هر چند جمعیت میکروبی بین نمونه های شهرستان های مختلف (05/0 >P)، و جمعیت کپک ها بین نمونه های پایانه های سنتی و صنعتی (05/0 >P) متفاوت بود. با وجود تفاوت (01/0 >P) در غلظت سموم آفلاتوکسین بین نمونه های شهرستان ها، میانگین غلظت کل سموم در نمونه های محصول فرعی پسته 9/0 میکروگرم در هر کیلوگرم و کمتر از حد مجاز آن برای خوراک های دام بود. به طور کلی نتایج نشان داد که محصول فرعی پسته تولیدی در استان کرمان از نظر آلودگی های میکروبی و غلظت سموم آفلاتوکسین در حد قابل قبولی از سلامت قرار دارد.
    کلیدواژگان: محصول فرعی پسته، کپک ها، آفلاتوکسین، کلی فرم، اشریشیاکلی
  • حمید میرزایی*، فریبا بخشی صفحات 73-81
    استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی برای جلوگیری از فساد مواد غذائی و جلوگیری از بروز بیماری های ناشی از مصرف غذاهای آلوده به میکروب های بیماری زا یکی از بحث های مهم در دنیا می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر ضد میکروبی اسانس ریحان بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولای و مخمر رودوتورلاروبرا بود. اسانس گیاه ریحان به روش تقطیر با آب با استفاده از کلونجر استخراج شد. اسانس بدست آمده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی GC/MS) ) آنالیز و اجزای آن ها بر اساس شاخص بازداری و طیف جرمی تعیین گردید. سپس با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای و رودوتورلاروبرا بررسی شد. نتایج حاصل از بررسی اجزای اسانس، 43 ترکیب را نشان داد که بنزن (97/20 %)، E– سیترال (845/12 %)، Z – سیترال ( 137/6 %)، متیل چاویکول (68/7 %) و تیمول (79/7 %) ترکیبات عمده موجود درآن بودند. MIC و MBC اسانس علیه اشریشیا کولای و رودوترولا روبرا 25/. میلی گرم در میلی لیتر و علیه استافیلوکوکوس اورئوس50 /. میلی گرم در میلی لیتر بدست آمد. در مجموع با عنایت به ترکیب شیمیائی و خاصیت ضد میکروبی مشاهده شده در این مطالعه می توان گفت که اسانس ریحان می تواند به عنوان یک ماده نگهدارنده برای مواد غذائی مطرح شود. البته در خصوص هر کدام از مواد غذائی مورد نظر باید تحقیقات بیشتر و متناسب با آن غذا طراحی و اجرا شود.
    کلیدواژگان: اسانس ریحان، ضد میکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولای و رودوتورلاروبرا
  • ارزیابی مقایسه ای اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز و برخی از پادزیست ها بر علیه تعدادی از باکتری های منتقله از مواد غذائی
    یونس نزابی، افشین جوادی صفحات 83-94
    در تحقیق حاضر اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز قرمز با نام علمی Allium cepa L. به روش تعیین MICو MBC و نیز با انجام آزمایش حساسیت پادزیستی به روش انتشار دیسک در آگار، بر روی سویه های استاندارد تعدادی از باکتری های مهم از نظر بهداشت مواد غذائی بررسی و با اثرات برخی از پادزیستها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که بیشترین اثر ممانعت از رشد بر روی کلستریدیوم پرفرینجنس و یرسینیا انتروکولیتیکا با MIC معادل μg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس باMIC معادل μg/mL500 می باشد. هم چنین از نظر باکتری کشی بیشترین اثر بر روی یرسینیا انتروکولیتیکا با MBC معادل μg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس با MBC معادل μg/mL1000 ثبت گردید. نتایج آزمایشات حساسیت پادزیستی هم نشان داد که اثر ضدباکتریائی عصاره متانولی پیاز نسبت به اثرات دو پادزیست استاندارد ونکومایسین و نالیدیکسیک اسید بهتر بوده و بیشترین اثر از این نظر در مورد باکتری های گرم مثبت مربوط به کلستریدیوم پرفرینجنس و در مورد باکتری های گرم منفی هم مربوط به یرسینیا انتروکولیتیکا می باشد که از نظر آماری در دامنه 05/0p
    کلیدواژگان: اثر ضدباکتریائی، عصاره متانولی، پیاز، پادزیست، مواد غذائی
|
  • Mahmud Yolmeh *, Morteza Khamiri, Ezatollah Ghaemi, Sanaz Ramazanpoor, Mohammad Ghorbani Pages 1-14
    Pigment production from microorganisms is more advantageous than other biological resources such as plants. To date, a research on the effect of chemical mutagens on the production of carotenoid pigments from Micrococcus roseus has not been done. Hence, the aim of this study was to optimize the production of carotenoid pigments from M. roseus treated with sodium azide. Carotenoid production from M. roseus was significantly increased at the presence of sodium azide mutagen. However, the production of total carotenoid (TC) and biomass dried weight (BDW) from M. roseus was reduced at the presence of high concentrations of sodium azide and high effect duration of sodium azide. Concentration of sodium azide and its treatment duration time had the greatest effect on the pigment production from M. roseus under treatment with sodium azide. Sodium azide concentration of 94.95 µg/L, treatment duration of 13.23 min, incubation temperature of 25.91 °C, and incubation time of 87.87 h were found as the optimum condition for the production pigment from M. roseus under treatment with sodium azide. At this optimum conditions, amount of responses was measured 7.61 mg/L and 8.36 g/L for TC and BDW, respectively.
    Keywords: Pigment, Micrococcus roseus, Sodium azide, optimization
  • Mojtaba Bonyadian * Pages 15-28
    Verotoxigenic Escherichia coli (VTEC) or Shigatoxin producing Escherichia coli (STEC) is an important pathogenic E. coli that can cause diarrhea or hemorrhagic colitis in humans. Hemorrhagic colitis occasionally progresses to hemolytic uremic syndrome (HUS), an important cause of acute renal failure in children and morbidity and mortality in adults. In the elderly, the case fatality rate for HUS can be as high as 50%. Escherichia. coli O157:H7 has been recognized as a cause of this syndrome since the 1980s. The reservoirs for STEC O157:H7 are ruminants, particularly cattle and sheep, which are infected asymptomatically and shed the organism in feces. Other animals such as rabbits, pigs and poultry can also carry this organism. Infections with STEC in other serogroups, including members of O26, O91, O103, O104, O111, O113, O117, O118, O121, O128 and O145, are increasingly recognized as causes of hemorrhagic colitis and HUS. Humans acquire STEC by direct contact with animal carriers, their feces, and contaminated soil or water, or via the ingestion of underdone ground beef, other animal products, and contaminated vegetables and fruits. Thorough cooking of raw meats, pasteurization of milk, treatment of private water supplies, and the avoidance of cross-contamination from raw meats or cattle feces to other foods are the most effective ways of preventing STEC infections. Generally, the detection of STEC is laborious, and currently there are no simple, inexpensive methods available for routine isolation of all STEC strains.
    Keywords: Eschericha coli, Verotoxin, Food hygiene
  • Mohammad Habibi *, Reza Farimani, Sedigheh Fazli Pages 29-38
    Yogurt is one of the most popular types of fermented milk almost all over the world particularly the Middle East. However, due to poor sanitary conditions of milking and storage, improper heat treatment, and secondary contamination, milk is a good media for transmission of a broad range of pathogens. The aim of this study was to examine health and chemical properties of artisanal yogurt produced by nomads. Samples were collected from nomadic regions in Khorasan-e-Razavi Province. The viable count of coliform, E.coli, coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus), yeast and molds, lactic acid bacteria and chemical properties (pH, acidity, fat and total solid) were determined. Most probable number (MPN) technique showed that only one yogurt sample prepared with raw milk exposed to low heat treatment (40 °C) was contaminated with 2/4 × 102 CFU/g coliform and was E. coli positive. No Staphylococcus aureus were found in all examined samples. High counts of Yeast and molds in some samples revealed unsatisfactory sanitary conditions during fermentation and post production. PH of yogurt samples was in the range of 3.8 - 4.3 and the acidity was between 1.3 – 2%. The fat content of yogurt samples was varied between 0.5 to 45%. It is concluded that above mentioned products were considered containing health risks. Authorities should pay more attention and supervision focused on improving health conditions for production of such dairy product. This survey is the first reported case about production of a yogurt with raw milk in Iran.
    Keywords: Traditional yogurt, nomads, coliform, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, pH, acidity, fat content
  • Samira Abbasi Bafetrat, Mohammad Goli *, Hasan Momtaz Pages 39-50
    Cronobacter sakazakii is one of the main pathogens that transmitted by feeding infants by contaminated infant formula and baby-food. This bacterium is one of the major causes of mortality, digestive diseases and meningitis in newborns. This study was performed in order to detect microbiological and molecular contamination by Cronobacter sakazakii and study antibiotic resistance pattern of bacterial isolates. Two hundred samples of infant formula and baby food from deferent brands were collected and after microbial detection, bacteria’s isolates were detected, using PCR method. Then antibiotic resistance pattern of isolates were evaluated using disk diffusion method. Three samples from total 100 baby food (3%) and 5 samples from total 100 infant formula (5%) had Cronobacter sakazaki infection. A, B and C brands from infant formula and A, D brands from baby food were contaminated with Cronobacter sakazakii. B and C brands from infant formula (10% each of them) and A brand from baby food (8%) were infected with Cronobacter sakazakii. Isolates from Cronobacter sakazakii which isolate from infant formula and baby food demonstrated most Sensitivity to ciprofloxacin (20.38), meropenem (19.83) and imipenem (19.63) and most resistance to amoxicillin, ampicillin, tigecycline, ticarcillin, aztreonam and ceftazidime. Careful inspection on the raw material quality of infant formula and baby food as well as, exact supervision on production procedure, sanitation in addition to use natural antimicrobial can reduce Prevalence rate of this bacteria.
    Keywords: Cronobacter sakazakii, Baby food, Infant formula, Antibiotic resistance pattern
  • Reza Shahhoseini, Zohreh Mashak * Pages 51-60
    Various ways to increase the duration used for food storage, among whom radiation can be used as an effective way to retard spoilage in food in particular is concerned with the origin of the fish. In this study 50 grass carp (Grass carp) (Ctenopharyngodon idella) (mean weight 1-1.5 kg) for gamma irradiation with cobalt-60 source by doses of zero, 1.5, 2.5 and 3.5 kGy chosen and then change microbial load and total volatile nitrogen in the days 1, 7 and 14 were evaluated under the conditions of storage in refrigerator. These research results demonstrate the significant decline in aerobic mesophilic bacteria and T.V.N in the irradiated samples in comparison with non-irradiated samples. In this study, given that the dose of 3.5 kGy dose caused a significant decrease in comparison with other (standard range) T.V.N values and aerobic mesophilic bacteria was in the refrigerator until the seventh day. Therefore, in Grass carp using it (3.5kGy) as the best dose to prevent corruption is recommended in seventh days.
    Keywords: Gamma Rays, Grass Carp, Refrigerator Condition, TVN, Total Bacterial Count
  • Pirouz Shakeri *, Hasan Fazaeli Pages 61-72
    Each year, large amount of pistachio by-product (PBP) was produced after the processing of fresh pistachio. PBP has suitable nutritional value and is used as a feed stuff in animal nutrition. The objective of this study was to determine the microbial contamination and concentration of aflatoxin in PBP. The samples of PBP were collected from two types of processing system (traditional and industrial), three stage of pistachio harvesting, and three different intervals time of picking up the skin (1-2 hours, 5-6 hours and ≥13 hours). All samples were dried under the sun and then were milled. All of the samples were cultured in a sterile culture and total mould, Aspergillus moulds and Coliform, and E.coli bacteria were counted. The concentration of total aflatoxin was measured by HPLC via extraction. Results showed that the means of microbial population of total moulds, Aspergillus moulds and Coliforms, and E.coli bacteria count were 21000, 3892, 3094 and 1.1 CFU/g, respectively, that were below a critical level to interfere in animal nutrition. Although microbial population were different in sampling area (P
    Keywords: Pistachio by- product, Aflatoxin, moulds, Coliform, E.Coli
  • Hamid Mirzaii *, Fareba Bakhshi Pages 73-81
    Application of natural preservatives to protect foods from microbial spoilage and to control the occurrence of foodborne pathogens has become an important issue worldwide. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of Basil (Ocimum basilicum L.) essence of Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Rhodotorula rubra. The basil essence was extracted by hydro-distillation using Clevenger apparatus. The components of the essence was analyzed by GC/MS. Afterwards, using micro-dilution method the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for S. aureus, E. coli and R. rubra was estimated. Based on results, 43 various components were detected in basil essence, namely benzene (20.97%), E-citral (12.845%), Z-citral (6.137%), methyl chavicol (7.68%) and thymol (7.79%). MIC and MBC for was 0.25 mg/ml for E. coli and R. rubra, meanwhile it was estimated at 0.5 mg/ml for S. aureus. Taking into account the various components of basil essence as well as their antimicrobial properties, it was concluded that, with considering the natural properties of each food type, basil essence can be used as a food preservative.
    Keywords: Basil essence, Antimicrobial, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Rhodotorula rubra
  • Evaluation of antibacterial effects of Onions, methanol extracts and some antibiotics against the number of food born bacteria
    Yones Anzabi, Afshin Javadi Pages 83-94
    In this study, antibacterial effects of methanol extracts of red Onions with the scientific name; Allium cepa L.by the method of determining of MIC and MBC andthen perform antibiotic susceptibility test by the agar disk diffusion method onthe standard strains of some bacteria in terms of food hygiene and were compared with the effects of some antibiotics.Results showed that the highest inhibitory effect was on Yersinia enterocolitica and Clostridium perfrigenes (MIC=62.5µg/mL) and the lowest same effect was on Staphylococcos aureus(MIC=500µg/mL).As well as the most bactericidal effect was on Yersinia enterocolitica (MBC=62.5µg/mL) and the lowest same effect was on Staphylococcos aureus (MBC=1000µg/mL).Also the results ofantibiogram tests indicated that the onions, methanol extracts have optimum antibacterial effect to the effects of the Vancomycin and Nalidixic acid as standard antibiotics and the greatest impact of this terms submitted on Clostridium perfrigenes(gram-positive bacteria) and Yersinia enterocolitica(gram-negative bacteria) thatstatistically; in the range of p
    Keywords: antibacterial effect, extracts of methanol, Onions, antibiotic, food