فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1396)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • زهرا پور عباس قلی، مسعود قانع *، مهدی قیامی راد صفحات 1-7
    آرکوباکترها، باکتری های گرم منفی، بدون اسپور خمیده شکل هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شود. آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه ی این جنس است که به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در کشتارگاه ها و خرده فروشی ها در شهرستان تنکابن انجام گرفت. 140 نمونه گوشت ماکیان شامل مرغ (97 نمونه )، اردک (25 نمونه )، بوقلمون ( 18نمونه) در دو سطح کشتارگاه (45 نمونه) و خرده فروشی ها (95 نمونه) بصورت کاملا تصادفی جمع آوری، بررسی و مورد آزمایش قرار گرفتند. جهت جداسازی از تکنیک preT-KB و به منظور تعیین هویت و شناسایی از تست های فنوتایپینگ استفاده گردید. 20 نمونه از 140 نمونه آزمایش شده 28/14 درصد به آرکوباکتر بوتزلری آلوده بودند که تماما متعلق به نمونه های گوشت مرغ بود. بالاترین میزان آلودگی در پوست، پس از آن در محتویات شکمی و در نهایت گوشت مشاهده شد. میزان فراوانی در نمونه های کشتارگاهی 77/17 درصد و خرده فروشی ها 63/12 درصد بود. ماکیان بعنوان مخزن اصلی آرکوباکترها مطرح می باشند. حضور این باکتری در گوشت ماکیان منطقه مورد تحقیق می تواند احتمال انتقال این عامل بیماری زا را به انسان از طریق مصرف محصولات غذایی افزایش دهد. لذا به نظر می رسد برای کنترل آلودگی به این باکتری در چرخه تولید و مصرف گوشت ماکیان باید دقت کافی به عمل آید.
    کلیدواژگان: آرکوباکتر بوتزلری، گوشت ماکیان، فنوتایپینگ، تنکابن
  • کتایون مخیری، هادی کوهساری*، سیده زهرا سیدالنگی صفحات 9-19
    نعناع دشتی یک گیاه دارویی پرمصرف بوده که به عنوان یک گیاه ادویه ای رایج در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاه نعناع دشتی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انجام شد. جهت استخراج اسانس برگ های گیاه از دستگاه کلونجر استفاده شد. شناسایی ترکیبات اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی صورت پذیرفت و سپس کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت باکتری کشی اسانس مذکور با استفاده از روش رقت در میکروپلیت 96 چاهکی (میکرودایلوشن) انجام شد. در مجموع 33 ترکیب شناسایی شدند که حدود 5/98 درصد کل ترکیبات شناخته شده اسانس را تشکیل دادند. بیشترین ترکیبات این اسانس، کاروون (35/28 درصد)، منتول (35/14 درصد)، متیلن (059/14 درصد)، و لیمونن (303/9 درصد) بودند. MIC و MBC اسانس این گیاه علیه استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 25 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشریشیا کلی 50 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. با توجه به ترکیبات ضدباکتریایی اسانس این گیاه می توان آن را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نعناع دشتی، ترکیبات شیمیایی، فعالیت ضدباکتریایی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی
  • عصمت خوری، اسماعیل عطای صالحی*، مرضیه خوری صفحات 21-30
    استافیلوکوکوس اورئوس با تولید چندین انتروتوکسین در مواد غذایی باعث بروز علائم مسمومیت با شدت های مختلف می شود. به علت پیدایش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روز به روز تعداد آنتی بیوتیک های موجود برای درمان این عفونت ها کاهش می یابد. مطالعه حاضر با هدف جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی ژن مقاوم به متی سیلین در نمونه های مواد غذایی با استفاده از تکنیک PCR چندگانه انجام گرفت. دراین مطالعه 320 نمونه مواد غذایی مختلف در فاصله زمانی مرداد ماه 1394 تا فروردین 1395 به صورت تصادفی از مناطق مختلف تربت حیدریه جمع آوری و به آزمایشگاه ارسال شدند. نمونه ها مطابق با دستورالعمل استاندارد از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک در آگار بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گردید. جهت شناسایی و تایید استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده و ژن های حدت و مقاومت از آزمون PCR استفاده شد .از تعداد 320 نمونه،53 نمونه (6/16 درصد) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. آلوده ترین نمونه مربوط به نمونه شیرینی (7/19 درصد) بود. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد، بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک توبرامایسین (شامل 100 درصد موارد) و بیشترین مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک تتراسایکلین (شامل 09/15 درصد) بود. از میان 53 جدایه 9 مورد (98/16 درصد) در آزمایش انتشار دیسک در آگار به متی سیلین مقاوم بودند و 5 جدایه (5/9 درصد) در تست PCR دارای ژن مقاومت mecA بودند. با توجه به میزان بالای آلودگی مواد غذایی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به منظور جلوگیری از آلودگی و انتقال سویه های مقاوم میکروبی تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل بهداشتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، آنتی بیوتیک، PCR چندگانه
  • فاطمه بخشی، مهشید جهادی * صفحات 31-39
    رنگدانه تولید شده توسط قارچ موناسکوس به دلیل توانایی بالای تولید رنگدانه های متفاوت از نظر رنگ و ثبات شیمیایی از توجه ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق تولید رنگدانه نارنجی توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC 5303 در شرایط تخمیر در حالت غوطه وری با استفاده از خرمای ضایعاتی انجام پذیرفت. عوامل موثر غلظت قند خرما (60-20 گرم بر لیتر)، نمک (12-6 درصد) و pH (9-6) محیط کشت به منظور بهینه سازی تولید رنگدانه نارنجی با استفاده از روش سطح پاسخ طرح مرکب مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت قند خرما 20 گرم بر لیتر، نمک 6 درصد و pH برابر 9 بهترین شرایط برای تولید رنگدانه نارنجی ( 7/6 واحد جذب نوری) می باشد. در بهینه شرایط تولید، بیشترین بازده تولید رنگدانه نارنجی، راندمان تولید بیومس، راندمان تبدیل سوبسترا و راندمان تخمیر به ترتیب (OD) 05/±0 24/6،(g/l) 2/7 ، 82% و (g/l.day) 36/5 می باشد. با توجه به نتایج محیط کشت خرما می تواند به عنوان منبع کربن در تولید رنگدانه نارنجی توسط قارچ موناسکوس پورپورئوس مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خرما، رنگدانه نارنجی، روش سطح پاسخ، طرح مرکب مرکزی، موناسکوس پورپورئوس
  • کلون سازی و بیان ژن رمزکننده آنزیم لاکاز قارچ Trametes در میزبان مخمری و تعیین خصوصیات کینتیکی و بیوشیمیایی آنزیم
    اردشیر حسام پور *، نوشین مهندسی صفحات 41-54
    لاکاز متعلق به خانواده پلی فنول اکسیداز است و به دلیل خواص ساختاری و عملکردی در حذف آلودگی های زیست محیطی اهمیت بسیار زیادی دارد. اخیرا قابلیت اکسیداسیون مواد فنلی و غیر فنلی لاکاز مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، تولید لاکاز نوترکیب و تعیین خصوصیات بیوشیمایی و کینتیکی آنزیم است. از آنجائیکه قارچ Trametes قابلیت تولید مقدار اندک لاکاز را دارد، جهت تولید انبوه، توالی آمینواسیدی لاکاز شناسایی و توالی ژنی مطابق ترجیج کدونی میزبان مخمری Pichia pastoris، طراحی و سنتز شد. ژن لاکاز سنتزی تحت کنترل پروموتور قوی القایی AOX و سیگنال پپتید αMF در ناقل PpinkαHC کلون سازی و پس از انتقال به میزبان متیلوتروف Pichia pastoris داخل ژنوم اینتگره شد و به ترتیب در محیط های بیانیBMGY و القاییBMMY با متانول به صورت خارج سلولی بیان شد. پس از بررسی کمی وکیفی آنزیم، خصوصیات فیزیکوبیوشیمیایی آنزیم نوترکیب تعیین شد. بررسی فعالیت لاکازی سوپرناتانت مخمرهای ترانسفورم شده، بیان خارج سلولی آنزیم نوترکیب فعال را نشان داد. بررسی سوپرناتات نشان داد وزن مولکولی لاکاز نوترکیب 65 کیلو دالتون است. همچنین بررسی ویژگی های بیوشیمیایی لاکاز نوترکیب، محدوده pH اسیدی وسیع با pH بهینه 8/4 و نتایج سنجش پروفایل دمایی، بهینه دمای C°60 را نشان داد. با بررسی پارامترهای کینتیکی، μM140= Km تعیین شد که نتایج بدست آمده نشان داد لاکاز نوترکیب با مقدار تولید انبوه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی مناسب با معیارهای صنعتی، به صورت فعال و خارج سلولی بیان شده است. آنزیم لاکاز نوترکیب بیان شده قابلیت کاربری در صنایع متعدد دارویی، غذایی و استفاده در بیوتکنولوژی جهت پاکسازی محیط زیست را دارد.
    کلیدواژگان: لاکاز، پیکیا پاستوریس، قارچ ترامتس، مخمر
  • نجمه مقیمی * صفحات 53-62
    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پوشش های خوراکی جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی آنزیم لیزوزیم بر ویژگی های میکروبی فیله مرغ در دمای یخچال انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل تیمار کنترل و تیمارهای حاوی پوشش جدایه پروتئینی آب پنیر بدون آنزیم لیزوزیم و حاوی غلظت های 5/0 و 1 درصد آنزیم لیزوزیم و هر کدام با 3 تکرار تهیه شدند. آزمون های میکروبی شامل شمارش کلی باکتری های مزوفیل هوازی، شمارش باکتری های سرمادوست، شمارش سودوموناس، شمارش باکتری های انتروباکتریاسه طی 12 روز بر روی گروه ها انجام شد. شمارش میکروبی نمونه های پوشش داده شده با جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی غلظت های مختلف آنزیم لیزوزیم در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری )05/0(P< نشان داد و به طور کلی با افزایش غلظت آنزیم لیزوزیم اثر ضد میکروبی پوشش مورد استفاده نیز افزایش یافت. یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی آنزیم لیزوزیم، به عنوان یک پوشش دهنده و نگه دارنده طبیعی می تواند موجب افزایش زمان ماندگاری گوشت مرغ گردد.
    کلیدواژگان: پوشش خوراکی، پروتئین آب پنیر، آنزیم لیزوزیم، فیله مرغ، کیفیت میکروبی
  • نرگس امینی فرد، حسن ممتاز *، زهرا بم زاده صفحات 67-79
    استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن فرصت طلب مهم در ایجاد بیماری های متنوع نظیر عفونت های دستگاه ادراری و پنومونی می باشد. مصرف بی رویه و بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث پیدایش مقاومت های آنتی بیوتیکی در این باکتری خصوصا در برابر آنتی بیوتیک های رایج در درمان شده است. بررسی حاضر به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر و فرآورده های سنتی شیر به ویژه مقاومت به متی سیلین انجام گرفت. در مجموع 403 نمونه شیر و فرآورده های شیری از مراکز توزیع مواد لبنی وسنتی اخذ و کشت داده شد. ایزوله های جدا شده به منظور تعیین فراوانی حضور ژن mecA، تیپ هایSCCmec و ژن های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی به روش PCR آزمایش گردیدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به روش انتشار دیسک ارزیابی شد. از 403 نمونه مورد مطالعه، 151 نمونه (67/44 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند، که بیشترین میزان آلودگی در نمونه های مربوط به شیر خام گاو (55/58 درصد) یافت شد. از بین تیپ هایSCCmec در ایزوله های mecA مثبت تنها تیپ IV ردیابی شد که در این میان تعداد 66 ایزوله متعلق به تیپ IVd، 21 ایزوله مربوط به تیپ IVc و 13 ایزوله متعلق به تیپ IVa بودند و اختلاف آماری معنی دار (P= 0.026) بین حضور تیپ SCCmec- IVd با دو تیپ IVa و IVc مشاهده شد. شیوع بالای آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس در شیرخام و فرآورده های سنتی شیر و مقاومت آنتی بیوتیکی بالای این ایزوله ها به انواع آنتی بیوتیک های رایج در درمان عفونت های انسانی یک زنگ خطر جدی برای جامعه بوده و لزوم به کارگیری اقدامات بهداشتی و کنترل کیفی فرآورده های شیری را بیش از پیش مشخص می کند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، تیپ هایSCCmec، مقاومت آنتی بیوتیکی، فرآورده های شیری
  • معصومه محمودی *، امین نعمت اللهی، حمدالله مشتاقی، مجتبی بنیادیان صفحات 81-90
    باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه عوامل بیماری های استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در ماهیان هستند که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارند. این دو عامل در سال های اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی در ایران داشته اند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف لیزوزیم بر باکتری های استرپتوکوکوساینیایی و لاکتوکوکوسگارویه و همچنین تعیین MICو MBC این غلظت ها بر میزان رشد باکتری های فوق انجام گرفته است. بدین منظور، خاصیت ضدمیکروبی غلظت های مختلف لیزوزیم (53/19، 06/39، 13/78، 25/156، 5/312، 625، 1250، 2500 و 5000 میکروگرم بر میلی لیتر) علیه باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از روش میکرودایلوشن و قرائت جذب نوری در سه pH 5/5، 6 و 7 موردبررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش میکرودایلوشن نشان داد که مهار رشد هر دو باکتری تحت تاثیر لیزوزیم در pH های 6 و 5/5 در غلظتg/ml μ 5000 مشاهده گردید. درحالی که در 7=pH مهار رشد باکتری ها مشاهده نشد. تغییرات جذب نوری حاصل از رشد هر دو باکتری درpH های مختلف موردمطالعه، با افزایش غلظت لیزوزیم رو به کاهش بود. ولی در غلظت g/mlμ 5000 در pH های 6 و 5/5 در مقایسه با مقادیر کمتر به طور معنی داری جذب نوری پایین بود (05/0>P) درنتیجه، لیزوزیم در مهار رشد باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه موثر بوده و همچنین کاهش مقادیر pH تاثیر معنی داری در فعالیت ضدمیکروبی لیزوزیم دارد.
    کلیدواژگان: لیزوزیم، استرپتوکوکوس اینیایی، لاکتوکوکوس گارویه، قزل آلای رنگین کمان
|
  • Mehdi Ghimi Rad, Masuod Ghane * Pages 1-7
    Arcobacters are gram-negative and curved-shaped which are differentiated from campylobacter genus by growing up in presence of oxygen and low temperatures. Arcobacter butzleri is the most prevalent species of this genus known as zoonotic and new pathogen. With the aim of identification of the A.butzleri from poultry meat supplied in the slaughterhouses and retail stores, this study was conducted in the Tonekabon city. 140 samples of the poultry meat, including hen (97 samples), duck (25 samples), Turkey (18 samples) were collected, studied and tested in two levels of slaughterhouse (45 samples) and retail stores (95 samples) full randomly. For the purpose of isolation, preT-KB Technique was used and, in order to identify, phenotyping tests were applied. Out of 140 tested samples, 20 samples, at the rate of 14.28%, were infected with the A.butzleri all of which belonged to the samples of hen meat. The highest rate of infection was observed in skin followed by that in the abdominal contents and, finally, in the meat. Rate of frequency in the slaughter house samples was 17.77% and in the retail stores was 12.63%. The poultries are considered as the main reservoir of the Arcobacters. Presence of this bacterium in the poultry meat of the researched region can increase probability of transfer of this pathogenic agent to human through consumption of the feeding products. Thus, it appears that, in order to control infection with this bacterium in the cycle of production and consumption of the poultry meat, it must be careful sufficiently.
    Keywords: Arcobacter butzelri, Poultry meat, Phenotyping, Tonekabon
  • Katayoon Mokhayeri, Hadi Khohsari *, Seyyede Zahra Seyyed Alangi Pages 9-19
    Mentha spicata L. (Peppermint) is a widely used medicinal herb that also as a commonly herb spice has used in the food industry.This study carried out to evaluating of chemical composition and antibacterial activity of the essential oil of Mentha spicata L. (Peppermint) against Staphylococcus aureus and Escherichia coli.Essential oil of the herb leafs was extracted by Clevenger apparatus. Chemical composition of essential oil was identified with a Gas chromatography/mass spectrometry system and then Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of this essential oil were determined using micro-dilution broth method in microplate 96 pits. A total of 33 chemical constituents were identified which contained 98.5% the total of essential oil compounds. The most important components of this essential oil were: carvone (%28.35), menthol (%14.35), methylene (%14.059) and limonene (%9.303). MIC and MBC of essential oil of this herb against the S. aureus 25 and 25 µg/ml and against the E.coli was 50 and 100 µg/ml respectively. Due to antibacterial compounds of essential oil of this plant, it can be used as a natural preservative in food.
    Keywords: Mentha spicata, Chemical composition, Antibacterial activity, Staphylococcus aureus, Escherichia coli
  • Esmat Khoori, Esmaeil Ataye Salehi *, Marzieh Khoori Pages 21-30
    Staphylococcus aureus is able to produce several enterotoxins which can cause poisoning symptoms with different intensities through eating of contaminated food. Due to the emergence of antibiotic-resistant strains of Staphylococcus aureus, the number of antibiotics available for treating these infections is reduced daily. This study aimed to isolate Staphylococcus aureus and identification of methicillin-resistant gene in food samples using PCR technique. The study included 320 samples of different foods was conducted between July of 2015 and March of 2016. The samples were randomly collected from different parts of Mashhad, were sent to the laboratory and in accordance with standard instructions were examined for the presence of Staphylococcus aureus. The antibiotic sensitivity test was done by disk diffusion according to CLSI guidelines. PCR test was used to identify and confirm the isolated Staphylococcus aureus and Virulence genes and resistance. The result showed that 53 samples (16.6%) of the 320 samples were contaminated with Staphylococcus aureus. Antibiogram results showed that the most sensitivity and the most resistance to the antibiotic are for tobramycin antibiotics 100% tetracycline (15.09%) respectively. isolates 9 (16.98%) isolates of the 53 were resistant to methicillin in disk diffusion and 5 (9.5%) isolates had mecA resistance gene in PCR test. Due to high levels of Staphylococcus aureus food contamination the production and distribution of foods must be healthy controlled in order to prevent contamination and transmission of resistant strains of these microbes.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic, PCR
  • Fatemeh Bakhshi, Mahshid Jahadi * Pages 31-39
    Pigments produced by Monascus spp. can be used as food grade biocolorant and are preferred over the synthetic variants which elicit various adverse effects. Monascus purpureus PTCC 5303 has been investigated in the present study for orang pigment production employing submerged fermentation. Central composite design (CCD) of response surface methodology (RSM) was used to optimize the three significant medium components (date sugar concentration (20-60 g/l), salt (6-12%) and pH (6-9)). According to the response surface point prediction analysis, date sugar concentration of 20 g/l, NaCl 6% with 9 pH of medium could give maximum orang pigment yield up to 6.7 OD. Under optimized experimental conditions, a maximum yield of orang pigment, biomass productivity, substrate conversion and productivity of orang pigment production were 6.24±0.05 (OD),7.2 (g/l), 82 (%) and 5.36 (g/l.day), respectively. From the results of this study, date waste can be used as a low cost substrate for the production of orang pigment in large scale studies.
    Keywords: Central composite design, Date, Monascus purpureus, Respons surface methodology
  • Cloning and expression of fungal Trametes Laccase gene in yeast host and characterization of recombinant enzyme biochemical properties and kinetic parameters
    Ardeshir Hesampour *, Nooshin Mohandesi Pages 41-54
    Laccases have received much attention from researchers in last decades due to their ability to oxidase both phenolic and non-phenolic lignin related compounds as well as highly recalcitrant environmental pollutants, which makes them very useful for their application to several biotechnological processes. Despite of Trametes Laccase wildly application as detoxification of industrial effluents, its native low expression, makes it unsuitable for industrial application. In this study, heterologous expression of Trametes Laccase gene in methylotrophic yeast, P.pastoris with αMF as signal peptide and PpinkαHC expression vector under methatol induction in BMGY and BMMY media was investigated and expressed active recombinant laccase biochemical and biophysical properties in compare with native Trametes Laccase was studied. According to codon performance of P.pastoris, Trametes Laccase gene sequence designed and synthetic genes under control of inducible AOX1 promoter was successfully high expressed as active form in yeast host, SDS-PAGE analysis showed the recombinant laccase in size of 65KDa with Km=140µM.Analysis of Laccase biochemical and biophysical properties demonstrated that recombinant Laccase has wide pH profile with pH optima 4.8 and optimum temperature of 60 °C with high activity in P.pastoris host. We conclude that recombinant P.pastoris Laccase could fulfil a serried of predefined industrial quality criteria to be used in industry like, broad pH optimum ,substrate specify and proper thermal stability. Therefore studied methylotrophic yeast could be an appropriate host for expression and production of recombinant Laccase, with industrial application.
    Keywords: Laccase, Pichia Pastoris, Trametes, Yeast
  • Najmeh Moghimi * Pages 53-62
    This study was conducted to investigate the effects of whey protein isolate with Lysozyme on the shelf-life of chicken fillets during refrigerated storage. Chicken fillets were treated in whey protein isolate and whey protein isolate containing 0.5, 1 % Lysozyme and compared with chicken fillets without any coating (control) with 3 replicates were prepared. The microbial parameters (Total bacterial Mesophilic, Enterobacteriaceae, Psychrotroph and Pseudomonas spp count) were evaluated for 12 days. Results showed that during the storage time, in the samples coated with whey protein isolate containing different concentration of Lysozyme, a significant reduction (p
    Keywords: Edible coating, Whey Protein Isolate, Chicken fillet, Lysozyme, Microbial quality
  • Narges Aminifard, Hasan Momtaz *, Zahra Bamzadeh Pages 67-79
    Staphylococcus aureus is a major opportunistic pathogen causing various diseases such as pneumonia and urinary tract infections. Indiscriminate and excessive use of antibiotics leads to antibiotic resistance in this bacterium, especially against commonly used antibiotics in the treatment. The present study aimed to evaluate the antibiotic resistance pattern of Staphylococcus aureus strains isolated from milk and traditional milk products, especially resistance to methicillin. A total of 403 samples of milk and milk products was examined and collected from distribution centers of traditional and dairy products. Strains isolated were tested by PCR to determine the frequency of mec gene, SCCmec types and genes coding for antibiotic resistance. Antibiotic resistance pattern of isolates was assessed by disk diffusion method. Out of 403 samples, 151 samples (%44.67) were infected with Staphylococcus aureus, and the highest prevalence of infection was found in samples of cow raw milk (%58.55). Only IV type was detected in mecA-positive isolates among SCCmec types; a number of 66 isolates belonged to IVd type, 21 isolates related to IVc type and 13 isolates belonged to IVa type and the significant differences between SCCmec type IVd with two types IVc and IVa was observed. The high prevalence of infection with Staphylococcus aureus in raw milk and traditional milk products and high antibiotic resistance of the isolates to common types of antibiotics in treating human infections are serious warning to the community and it requires hygienic measures and quality control of dairy products more than ever.
    Keywords: Staphylococcus aureus, SCCmecTypes, Antibiotic Resistance, Milk Products
  • Masomeh Mohammady *, Amin Nematollahi, Hamdollah Moshtaghi, Mojtaba Bonyadian Pages 81-90
    The Streptococcus iniae and lactococcus garviea bacteria cause both Streptococcosis and Lactococcosis diseases in the fishes and so in humann.
    In recent years, these two factors had large break out in fish-breeding farms. This study amid to verify the effect of lysozyme concentration on Streptococcus iniae and Lactococcus bacteria .It also determined minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of these compounds on the growth of mentioned bacteria.
    Present study investigated antimicrobial effect of different concentrations of Lysozyme (5000, 2500, 1250, 625, 312.5, 156.25, 78.13, 89.06 and 19.53 µg/mL) against Streptoccus iniae and Lactococcus garviea isolated from rainbow trout in Chaharmahal-o-Bakhtiary province. The study used the methods of light (optical) absorption and microdilution in three pH including 5.5, 6, 7, as well.
    The result of microdilution showed the effect of lysozym in the inhibition of the growth of both bacteria at pH 5.5 and 6 on concentration of 5000 µg/ml, whereas, at pH7 was observed any inhibition.
    The results showed declining light absorption values resulting from the growth of both bacteria with increasing concentration of lysozyme, however the inhibition effect of 5000 µg/ml of lysosyme at pH6 and 5.5 was significantly (p
    Keywords: Streptococcus iniae, Lactococcus garviea, Lysozyme, Rainbow trout