فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال ششم شماره 31 (زمستان 1393)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال ششم شماره 31 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم رخشانی، علی شمس* صفحات 3-17
    آموزش و پژوهش دو کارکرد مهم اعضای هیات علمی در دانشگاه به شمار می آیند و چگونگی ارتباط این کارکردها با هم دیگر و با پیشرفت تحصیلی دانشجویان مورد توجه محققان حوزه آموزش عالی می باشد. لذا این تحقیق توصیفی با هدف بررسی و سنجش ارتباط بین عملکرد آموزشی (کمیت و کیفیت تدریس) اعضای هیات علمی با عملکرد پژوهشی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان در سال های تحصیلی 1386 تا 1391 صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق همه ی 60 نفر اعضای هیات علمی تمام وقت دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان بود که به صورت سرشماری بررسی شدند. برای این کار از آمار و اطلاعات موجود در حوزه معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه استفاده شد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین سه متغیر عملکرد پژوهشی و کیفیت تدریس اعضای هیات علمی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان ارتباط معنی داری وجود نداشته ولی عملکرد پژوهشی با شمار درس های ارایه شده در کارشناسی ارشد و دکتری (کمیت تدریس) ارتباط مثبت و معنی داری دارد. آزمون من وایت نی نشان داد که کیفیت تدریس و عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی دانش آموخته داخل با خارج کشور تفاوت معنی داری ندارد. کیفیت تدریس اعضای هیات علمی با وضعیت استخدامی مختلف تفاوت معنی داری با همدیگر داشت ولی این تفاوت در عملکرد پژوهشی آن ها دیده نشد. کیفیت تدریس اعضای هیات علمی با مرتبه های علمی مختلف نیز با همدیگر تفاوت معنی داری نداشتند. تحلیل رگرسیونی نیز بیانگر این بود که شمار مقاله ها در مجله های داخل کشور و شمار دانشجویان در کلاس دو عامل موثر بر کیفیت تدریس هستند.
    کلیدواژگان: عملکرد پژوهشی، کمیت تدریس، کیفیت تدریس، اعضای هیات علمی کشاورزی، پیشرفت تحصیلی دانشجو
  • علی اکبر عباسی رستمی*، ناصر ذبیح الله نژاد، مهدی چرمچیان لنگرودی صفحات 18-28
    این تحقیق به منظور بررسی نیازهای آموزشی مهندسان ناظر کشت و تولید برنج شرکت های خدمات مشاوره ای فنی مهندسی کشاورزی استان مازندران انجام شد. این تحقیق از نوع کاربردی بوده که به روش علی - ارتباطی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 186 تن از مهندسان ناظر کشت و تولید برنج استان مازندران با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بوده که بر اساس فرمول کوکران شمار 113 تن از مهندسان ناظر با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن توسط گروهی از هیات علمی صاحب نظر و پایایی آن با کمک ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. دامنه ضریب آلفای کرونباخ متغیرها از 75/ 0 تا 96/ 0 بود. برای ارزیابی نیازهای آموزشی مهندسان ناظر کشت و تولید برنج از مدل نیازسنجی بوریچ استفاده شده است که در این مدل نیازهای آموزشی با توجه به میانگین وزنی نمره های تفاوت (MWDS) رتبه بندی شدند. نتایج توصیفی، نیازهای آموزشی مهندسان ناظر کشت و تولید برنج را به ترتیب اولویت نوع و میزان مصرف کودهای شیمیایی، دامی و سموم گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری های برنج و شناسایی علف های هرز و مبارزه با آنها نشان داد. نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون لجستیک ترتیبی برای مدل سازی نشان داد که 3/ 22 درصد از احتمال متغیر ملاک (نیازهای آموزشی) توسط متغیرهای اقتصادی، منبع های اطلاعاتی و ویژگی های شغلی شامل; تامین نهاده های مورد نیاز، بستن به موقع قرارداد از سوی وزارت جهاد کشاورزی، زمینه سازی دولت در تامین نهاده، ارتباط با اداره جهاد کشاورزی، ارتباط با کارشناسان مرکز تحقیقات، ارتباط با دوستان و دیگر ناظران، بحث و گفتگو باهم و با متخصصان، استفاده از فیلم ها و اسلایدهای آموزشی، حقوق و مزایای درخور و شایسته، ماهیت کار، وجود همکاران خوب، کارهای تکراری و یکنواخت، نداشتن آزادی عمل و خودمختاری در انجام کار و بارهای بازدید از شالیزارهای تحت پوشش تبیین می شود.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، مهندسان ناظر کشت و تولید برنج، شرکت خدمات مشاوره ای کشاورزی
  • عبدالرحیم غیاثی* صفحات 29-36
    هدف کلی این تحقیق، بررسی ارتباط سبک یادگیری با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی بود. جامعه آماری این پژوهش، همه ی دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بودند (3859=N)، که 265 نفر از آنان بر اساس فرمول کوکران با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب به عنوان نمونه آماری گزینش شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ای دو بخشی شامل ویژگی های فردی و سیاهه ی سبک های یادگیری کلب استفاده شد. روایی پرسشنامه بر پایه نظر شماری از اعضای هیئت علمی ترویج و آموزش کشاورزی و صاحب نظران مربوط تایید شد. برای تعیین پایایی بخش های مختلف پرسشنامه از تتای ترتیبی استفاده شدکه مقدار آن برای اجزای پرسشنامه بین 77/ 0- 86/ 0= θ بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، با توجه به ماهیت و سطح اندازه گیری اسمی سبک های یادگیری، از روش های آماری ناپارامتری کای اسکویر و کروسکال والیس استفاده شد. نتایج نشان دادند که سبک یادگیری بیشتر دانشجویان «جذب کننده» می باشد و بین سبک های یادگیری و پیشرفت تحصیلی رابطه ی معناداری وجود دارد و سبک های یادگیری دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی متفاوت اند.
    کلیدواژگان: سبک یادگیری، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی
  • فرهاد لشگرآرا *، مهدی جمعگی، سید مهدی میردامادی صفحات 37-45
    در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، هنرستان های کشاورزی مرکز تربیت نیروی انسانی ماهر به شمار می روند. از این رو شناخت هدف ها، رسالت ها و محتوای برنامه ها برای برنامه ریزی و دگرگونی در نظام آموزشی آن ها ضرروی می باشد. هدف اصلی این تحقیق شناسایی ضرورت ها و چالش های بکارگیری فنآوری اطلاعات و ارتباطات ICT)) در هنرستان های کشاورزی استان تهران و تحلیل مقایسه ای دیگاه های هنرجویان و هنرآموزان آن ها می باشد. تحقیق از نوع کاربردی است که به روش علی- ارتباطی انجام می شود و ابزار تحقیق پرسشنامه می باشد. جامعه آماری شامل 398 هنرجوی سه هنرستان کشاورزی شهید باهنر، شهید رجایی و بهشتی استان تهران زیر نظر وزارت اموزش و پرورش و 35 تن هنرآموزان ثابت آنها است. حجم نمونه آماری این تحقیق شامل 115 نفر از هنرجویان این سه هنرستان می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. همچنین شمار 35 تن از آموزشگران پایه متوسطه در این هنرستان ها نیز با توجه به محدود بودن جامعه آموزشگران، سرشماری شدند. در این پژوهش به منظور شناسایی عامل های تبیین کننده از رگرسیون چندگانه و برای مقایسه نظر آموزشگران و هنرجویان از آزمون مقایسه میانگین رتبه ای بهره گرفته شد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که 2/ 38 درصد از آموزشگران و 66 درصد از هنرجویان اهمیت ضرورت به کارگیری ICT را در حد زیاد تا خیلی زیاد دانستند و اندکی بیش از نیمی از آموزشگران (9/ 51 درصد) و هنرجویان (52 درصد) اهمیت چالش های بیان شده در کاربرد ICT را در حد زیاد دانسته اند. تحلیل رگرسیون نشان داد که از نظر آموزشگران ایجاد پایگاه رایانه برای هنر آموزان مهم ترین عامل بکارگیری ICT بود (R2=0.21) و از نظر هنر آموزان، نبود سخت افزار و نرم افزار مناسب و نبود آموزش لازم در زمینه فنآوری های اطلاعاتی برای آموزشگران (R2=0.15) مهم ترین عامل های به کارنگرفتن ICT در هنرستان های کشاورزی استان تهران می باشند. مقایسه میانگین رتبه ای دیدگاه هنرآموزان و هنرجویان نشان دهنده آن بود که بین دیدگاه این دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: فنآوری اطلاعات و ارتباطات، هنرآموزان کشاورزی، هنرجویان کشاورزی، هنرستان های کشاورزی
  • فاطمه رحیمی فیض آباد*، مسعود یزدان پناه صفحات 46-57
    آموزش ترویج هنگامی موثر خواهد بود که کشاورزان به صورت فعال و پیوسته در کلاس های آموزشی ترویجی مشارکت نمایند. لذا، هدف کلی این پژوهش بررسی میزان مشارکت پیوسته کشاورزان در کلاس های آموزشی- ترویجی شهرستان الشتر و عامل های موثر بر پیوستگی شرکت کشاورزان در آن ها می باشد. برای دست یابی به این هدف، در این تحقیق از فن پیمایش که از روش های توصیفی می باشد، استفاده شد. جامعه ی آماری این پژوهش کشاورزان شهرستان الشتر بودند که در کلاس های آموزشی- ترویجی سال 1391-1390 شرکت نموده بودند (650 تن) که به روش نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای تصادفی (به نسبت زن و مرد) انتخاب گردیدند و بر اساس جدول کرجسی و مورگان نمونه ای 240 نفری از کشاورزان برای تحقیق گزینش شدند. داده های مورد نیاز پژوهش با استفاده از پرسشنامه گردآوری شد. روایی پرسشنامه مورد استفاده از سوی گروهی از متخصصان بررسی و تایید شد و برای تعیین میزان پایایی بخش های مختلف پرسشنامه، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (78 /0 تا 89/ 0). یافته ها نشان دادند، متغیر رضامندی بالاترین تاثیر مستقیم را روی مشارکت پیوسته کشاورزان در کلاس های ترویجی دارد و احساسات دارای بالاترین تاثیر غیرمستقیم روی مشارکت پیوسته کشاورزان در کلاس های ترویجی می باشد، همچنین در مجموع تاثیر مستقیم و غیرمستقیم، رضامندی بالاترین تاثیر را بر مشارکت پیوسته کشاورزان در کلاس های ترویجی دارد. در پایان پیشنهادهایی به منظور بهبود کلاس های آموزشی – ترویجی و افزایش مشارکت پیوسته کشاورزان به این کلاس ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ترویج کشاورزی، آموزش های ترویجی، مشارکت پیوسته کشاورزان
  • مهدیه اسدالهی، علی شمس*، مسعود رضایی صفحات 58-70
    دانش آموختگان کارشناسی ارشد خودکارآمدی و تجربه های پژوهشی متفاوتی در گذر تحصیل به دست می آورند. این تحقیق علی- همبستگی با هدف بررسی تجربه ها و خودکارآمدی پژوهشی دانش آموختگان و میزان ارتباط این دو متغیر صورت گرفت. جامعه آماری شامل همه ی 326 دانش آموخته سال های 1390 و 1391 کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان بودند که حجم نمونه ای به شمار 202 نفر از آنان با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب و مورد بررسی واقع شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن توسط متخصصان آموزش عالی کشاورزی مورد تایید قرار گرفت و با انجام بررسی مقدماتی و تحلیل مولفه های اصلی برای داده های گروه بندی شده (CATPCA) و محاسبه مقدار ضریب آلفای کرونباخ بزرگ تر از 77/ 0 برای شاخص های ترکیبی از پایایی آن اطمینان حاصل شد. یافته های تحقیق نشان دادند که بیشتر دانش آموختگان (8/ 67 درصد) خودکارآمدی پژوهشی را در حد زیاد می دانند و نیز نتایج آزمون ویل کاکسون نیز نشان داد که گذراندن دوره کارشناسی ارشد، انجام و دفاع از پایان نامه سطح خودکارآمدی آنان را به صورت معنی داری افزایش داده است. از نظر تجربه ی پژوهشی نیز نزدیک به نیمی از دانش آموختگان (5/ 52 درصد) آن را در سطح متوسط ارزیابی کردند و بین دو بعد توسعه مهارت های پژوهشی و شفاف سازی معیارها و هدف ها در سطح یک درصد و بین استاد راهنما، آزمون پایان نامه و فرایند تصویب موضوع پایان نامه (پروپوزال) در سطح پنج درصد با خودکارآمدی پژوهشی دانش آموختگان رابطه مثبت و معنی داری دیده شد و رابطه ی مثبت و معنی داری بین تجربه ی پژوهشی با خودکارآمدی دانش آموختگان مزبور به دست آمد. تحلیل رگرسیون ترتیبی نیز نشان داد که سه متغیر مهارت های پژوهشی، شفاف سازی هدف ها و معیارها و نیز زیرساخت ها و امکانات دانشکده 7/ 17 درصد از واریانس خودکارآمدی پژوهشی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: تجربه ی پژوهشی، خودکارآمدی پژوهشی، دانش آموختگان کارشناسی ارشد کشاورزی، رگرسیون ترتیبی
  • رمضانعلی خدابنده لو *، محمد چیذری صفحات 71-80
    این تحقیق با هدف بررسی نگرش دانش آموختگان رشته های کشاورزی نسبت به طرح کارورزی اجرا شده است. جامعه آماری مورد بررسی، دانش آموختگان رشته های کشاورزی بودند که با استفاده از فرمول کوکران 120 نفر مشخص شد و با روش نمونه گیری تصادفی ساده نسبت به انتخاب نمونه اقدام شد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود که به روش پیمایشی انجام شد. ابزار تحقیق پرسشنامه ای بود که روایی ظاهری آن توسط چند تن از استادان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس مورد تائید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز که با توجه به ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده (86/ 0= α)، مناسب تشخیص داده شد. آمار توصیفی نشان داد که از نظر میزان نگرش دانش آموختگان از طرح کارورزی متغیر «کسب مهارت های ارتباطی» با میانگین 25/ 4 بالاترین رتبه را دارد و یافته های تحقیق گویای این است که تفاوت معنی داری بین دانش آموختگان مورد بررسی در ارتباط با نگرش نسبت به دستاوردهای دوره کارآموزی بر حسب متغیرهای جنس، زمینه شغلی دانش آموختگان شاغل، وضعیت کنونی شغلی و رشته تحصیلی وجود دارد.
    کلیدواژگان: نگرش دانش آموختگان، کارورزی کشاورزی، مهارتهای ارتباطی
  • محمد حسنی، مریم شهودی*، مریم سامری، سپیده شهودی صفحات 81-93
    این پژوهش با هدف ارزیابی آموزش های مهارتی کشاورزی سازمان فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی متناسب با وضعیت ها و قابلیت های نسبی هر شهرستان انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی؛ روش پژوهش تحلیلی بود. جامعه آماری همه کارفرمایان (95 نفر)، مربیان (40 نفر)، و کارآموزان (400 نفر)، سازمان فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی در بخش کشاورزی بودند. که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب از بین آنان 77 نفر از کارفرمایان، 37 نفر از مربیان و 190 نفر از کارآموزان به عنوان نمونه آماری گزینش شدند. ابزار پژوهش سه پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن ها بررسی و تایید شد. همچنین یک سوال بازپاسخ نیز در هر یک از پرسشنامه ها جهت شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزشی اختصاص گنجانده شده بود. پردازش داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و از آزمون یومن-ویتنی استفاده شد. برای شناسایی نیازهای آموزشی جدید سازمان فنی و حرفه ای با استفاده از نظرسنجی از کارفرمایان، مربیان و کارآموزان از روش تحلیل محتوا استفاده شد. یافته ها گویای آن بودند که: از دیدگاه کارفرمایان، بین موقعیت و مطلوبیت عملکرد کارآموزان، شکاف منفی و معناداری وجود داشت؛ از دیدگاه مربیان، بین موقعیت و مطلوبیت دوره های آموشی، شکاف منفی و معناداری وجود داشت؛ هم چنین بین موقعیت و مطلوبیت دوره های آموزشی از دیدگاه کارآموزان نیز، شکاف منفی و معناداری وجود داشت. در نهایت نیز، بر پایه نظر کارفرمایان، مربیان و کارآموزان و با توجه به ظرفیت های هر شهرستان، نیازهای جدید چندی شناسایی و اولویت بندی شدند.
    کلیدواژگان: آموزش مهارتی، کارفرمایان کشاورزی، مربیان کشاورزی، کارآموزان کشاورزی، آموزش فنی و حرفه ای
  • صالح شاهرخی ساردو*، پیمان پدرام، شاپور ظریفیان، فرناز فکرت صفحات 94-106
    آماده کردن دانشجویان کشاورزی برای داشتن روحیه کارآفرینی و کارآفرین شدن گام نخست در آموزش آنان است و در این میان دانش و مهارتی که در دانشگاه ها کسب کرده اند، می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد. بر همین پایه در این پژوهش، به تحلیل تاثیر مولفه های دانش سه گانه (نظری، عملی و سازگاری) بر نیت کارآفرینانه دانشجویان رشته های کشاورزی دانشگاه جیرفت پرداخته شده است. از سویی، یکی از واحدهای درسی در این دانشگاه که می تواند در نگرش و تصمیم دانشجویان به ایجاد کسب و کار مناسب پس از دانش آموختگی موثر باشد، واحد درسی کارآفرینی است. در همین راستا، جامعه آماری این پژوهش را دانشجویانی تشکیل دادند که واحد درسی کارآفرینی را گذرانده بودند (N= 137). با توجه به محدود بودن حجم جامعه آماری، دانشجویان مزبور به صورت سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به وسیله متخصصان مربوطه و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت (697/ 0 تا 859/ 0). به منظور بررسی و برازش متغیرهای نهفته و آزمون فرضیه های پژوهش از روش مدل سازی معادله ساختاری با نرم افزار LISRELver8.54 استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی، پایایی و برازش متغیرهای نهفته پژوهش را تایید کردند. مدل سازی معادله ساختاری نیز نشان داد که دانش عملی (t=2.02، γ=0.28) و دانش سازگاری (t=3.64، γ=0.55) تبیین کننده 50 درصد از تغییرات پراکنش نیت کارآفرینانه دانشجویان بودند و شاخص های برازش مدل در وضع مناسب قرار دارند. بر همین پایه، به برنامه ریزان، مدیران و مسئولان نظام آموزش عالی کشاورزی در جیرفت پیشنهاد می شود، که با همفکری و کمک اعضای هیئت علمی دانشگاه و استفاده از آموزه های کارآفرینان موفق بخش کشاورزی، اقدام به ایجاد کسب و کار به صورت تعاونی در دانشگاه و بین دانشجویان پیشرو کنند تا هم بتوان در تقویت و بهبود دانش عملی و مولفه های آن در دانشجویان موفق بود و هم دانش سازگاری را در آنان تقویت کرد.
    کلیدواژگان: نیت کارآفرینانه، دانش سه گانه، دانش نظری، دانش عملی، دانش سازگاری
|
  • M. Rakhshani, A. Shams* Pages 3-17
    Education and research are two core components university of faculty. The purpose of this descriptive study was to investigate the relationship between education and research performance and their relationship with the class performance of students during the academic year of 2007 to 2011. The statistical population of the study consisted of all 60 faculty member who were working full time at the Faculty of Agriculture, University of Zanjan. Secondary data of the university databases were used after securing their validity and accuracy. Analysis of data revealed that there are no meaningful correlation between research performance, teacning quality and class performance of students. But, research performance had a meaningful correlation with numbers of Ph.D and MSc. course taught by the faculty member. Mann Whitney test applied revealed that there was no significant difference between teaching quality and research pertformance of faculty members graduated from within the country universities and those universities abroad. However, faculty members with different employment status had meaningful differece teaching quality but, no meaningful differenc was found in their research performanc. Regression analysis showed that two variables: number of published journal articles (ISC), and number of the students were explained 16 percent of variance of faculty members’ teaching quality.
    Keywords: Research performance, teaching quality, teaching quantity, agricultural
  • A. A. Abbasi Rostami*, N. Zabiholanejad, M. Charmchian Langerodi Pages 18-28
    The purpose of this study was to investigate educational needs of rice production monitoring engineers agricultural consulting service firms in Mazandaran. The methodological approach of this study was descriptive- correlational. Statistical population of consisted of 186 rice monitoring engineers of Mazandaran Province, and based on Cochran formula, 113 of them were selected randomly through proportional stratified sampling technique. Data collection tool was questionnaire, thats validity was confirmed by a panel of experts, and its reliability was measured through Cronbach's alpha formula (α = 0.75-0.96). Educational needs assessment of agricultural extension agents was used to gain from the mean weight discrepancy score (MWDS) based on Burich model. Analysis of the data showed that the highest priority of the educational needs of rice supervisors recognition of type and amount of chemical fertilizers, animal and plants pesticides, pest control and diseases of rice and weed control. The results achieved from ordinal regression method indicated that 22.3 percent of probability criterion variable (training needs) is explained by economic, information resources and job characteristics variables consist of supplying the necessary inputs, government preparation for input supplying, on time contract preparation by the Agriculture Jihad Ministry, communication with the Agricultural Jihad Department, communication with together and research center experts, communication with friends and other supervisors, discussion with experts, use of educational videos and slides, appropriate wages and benefits, nature of work, good colleagues, repetitive and monotonous tasks, lack of freedom and autonomy at work and number of views covered paddies.
    Keywords: Training needs assessment, rice production monitoring engineers
  • A., Gheyassi* Pages 29-36
    The main purpose of this study was to investigate relationship between learning styles and academic achievement among agricultural and natural resource students, of the University of Tehran. The statistical population consisted of 3859 agricultural and natural resources students in 2013-2014 academic year from that, 265 students were randomly selected. Data were gathered through the application of an instrument consisted of main two parts including Kolb Learning Style Inventory of 1985. The research instrument was given to the academic staff of the department of Agricultural Extension and Education, University of Tehran to test its content validity. Ordinal Theta coefficient was calculated to measure reliability of items of learning styles (θ= 0.77-0.86). During this study, non-parametric statistical methods were used and data were analyzed using SPSSwin15. Applying Kruskal–Wallis test revealed that students with different type of learning style were significantly different in academic achievement. In the study, majority of the students were found to have assimilator and diverger learning styles.
    Keywords: Learning styles, academic achievement, agricultural, natural resources students
  • F. Lashgarara, M. Jomegi, S.Mehdi Mirdamadi Pages 37-45
    In the majority of countries, including Iran, agricultural schools are perceived as the main institute to train skilled technicians. Therefore, identification and updating their vision, mission, goals and programs contents, as well as transformation of the educational system, are required. The main purpose of this research is comparing educators and students viewpoints regarding implication and challenges of applying ICT in agricultural schools at Tehran Province. This is an applied research and the main research tool was questionnaire. Sample of the study included 115 students who were selected through proportional stratified sampling and 35 educators who studied too. Findings indicated that 38.2% of educators and majority of students (66%) believed that the importance of implication of ICT at very high level and high, respectively. Also, from the view of 51.9% educators and 52% student the necessity of ICT was perceived at high level. Regression analysis showed that to the educators, establishing computer site for students (R2=0.21) and from the students view, lack of suitable hardware and software and lack of required education to applying ICT in teaching by the educators (R2=0.21) were considered as the most important factors in applying ICT. Comparing the students and educators attitude toward necessities and challenges of applying ICT revealed no significant difference.
    Keywords: ICT, agricultural educators, agricultural students, agricultural schools
  • F. Rahimi Feyzabad*, M. Yazdanpanah Pages 46-57
    Extension education will meet effective outcomes when farmers to actively participate in extension education classes. Regarding, this study was designed to investigate Aleshtar farmers loyalty regarding extension classes and the factors which influencing their Continuous participation. To achieve these goals, survey method is applied as a research method. The statistical populations were 650 people of Aleshtar district farmers who participated in these classes in 1390-1391 year. The sample 250 farmers) determine by krejcie and Morgan table and chosen through simple random quota sampling. Data were collected using a researcher made questionnaire. Validity of the questionnaire was reviewed and approved by a group of experts. To determine the reliability of the various sections of the questionnaire, the ordinal Cronbach alpha coefficient was used (α= %78- %89). The results revealed that, satisfaction variable has the highest direct impact on individuals’ loyalty and emotion have the highest indirect influence on individuals loyalty, also the sum of the direct and indirect impact of satisfaction have highest impact on farmers loyalty towards extension classes. Finally, paper presents recommendations to improve training – extension classes and farmers loyalty.
    Keywords: Agricultural extension, extension training, farmers loyalty, farmer participation
  • M. Asadollahi, A. Shams*, M. Rezaei Pages 58-70
    M.Sc. graguates acquire different levels of research experience and self efficacy during their course period. The purpose of this cause- correlational study was to investigate the current status and relationship of M.Sc. graduate's research experiences and research self-efficacy. The statistical population consiste all 326 M.Sc graduate of 2011-2012 from the Faculty of Agriculture, University of Zanjan from that 202 graduates were randomly selected based on Krejcie and Morgan sampling table and applying stratified sampling method.The research tool was a researcher-made questionnaire which its validity was verified by a panel of agricultural higher education experts. The reliability of questionnaire was obtained by calculating alpha cronbach greater than of 0.77 for composite indexes by applying principal components analysis for categorical data (CATPCA). The finding revealed that majority of respondents (67.8%) assessed their research self efficacy at high level. Research self-efficacy of graduates has significantly increased after dissertation submission and passing all courses. Findings indicated that almost half of the graduates investigated (52.5), rated their research experience at average level. However there was a positive significant relationship between student's research experience and their reseach self efficacy. Ordinal regression analysis showed that three variables named as research skill, clarified goals - standards and faculty infrastructure explained 17.7 percent of research self efficacy.
    Keywords: Research experience, research self efficacy, M.Sc. graduates of agriculture, ordinal regression
  • R.A. Khodabandehlo *, M. Chizari Pages 71-80
    This research is aimed at increasing supply exceeds demand and other factors such as the rapid growth trend of agricultural disciplines at universities in recent years incongruity capabilities of graduates with the skills and expertise required by the needs of agricultural productionunits resulting in unemployment of graduates in this field in the country. Assessment has been implemented of agricultural graduates to internship scheme. The population under study, 1,080 tons of agricultural graduates who showed 120 Cochran formula and using simple random sampling was used to select a sample of the population. The research is applied. Face validity of the questionnaire by a number of university agricultural extension and education faculty was confirmed. The reliability of the questionnaire according to Cronbach's alpha coefficient obtained (α=0.86), were found suitable. Descriptive statistics showed that in terms of changing attitudes of graduates of the internship scheme intern familiar with corporate culture with an average of 3.98 is the highest ranking and results show The difference between the achievements of the graduates studied in relation to attitudes towards gender-based training, career field graduates employed, the current situation is a career and field of study.
    Keywords: Graduates attitudes, internship agricultural training, communication skill
  • M. Hassani, M. Shohoudi*, M. Sameri, S. Shohoudi Pages 81-93
    It is believed that high quality technical and vocational training in agriculture can lead to economic development and personal and social goals. In order to ensure the quality of these trainings should always be monitored their desirability and effectiveness. This paper intended to assess current and optimal situations of Agricultural skills trainings of vocational organization in Western Azarbayjan, suited to the relative situation and capabilities of every province. The methodology of the paper was descriptive survey and it's universe included all employers (95), trainers (40) and trainees (400) of vocational organization in the agricultural sectors of Western Azarbayjan; Using census 37 trainers and using of classified random sampling method (regarding the ratio of employares, trainers and trainees in the inhibited provinces), 77 employers, and 190 trainees were selected as statistical sample. By The instruments of this research were three researcher- made questionnaires which their validities and their reliabilities were assessed and verified. Data processing was performed using SPSSWin16 software and Mann - Whitney U test to compare mean rank two groups. To identify the training needs from the perspective of employers, trainers and trainees, the content analysis method was used. The findings showed that: the expectations of employers, there was a significant gap between the status and desirability of trainees; the expectations of trainers, there was a significant gap between the status and desirability of trainings; comparing the desired situation trainees had higher expectations than current educations delivered by the said organization. At the end, some new needs were identified and being prioritized based on the views of employees, trainers and trainees and regarding the capabilities of every province.
    Keywords: Skills training, agricultural employers, agricultural trainers, agricultural trainees, vocational training
  • S. Shahrokhi Sardoo, P. Pedram, Sh. Zarifiyan, F. Fekrat Pages 94-106
    Preparing Student with entrepreneurship intention is the first step in agriculture education, and knowledge and skills they have acquired at the university can be very effective in this area. This study analyzes the effect of triple knowledge components on entrepreneurial intention of the agriculture students at Jiroft University. The statistical population was composed of 137 agriculture students who had attended in entrepreneurship course (N= 137). Research tool was questionnaire and its validity and reliability was approved. To evaluate the filness of the latent variables and to test the research hypotheses, the structural equation modeling technique was applied through with LISREL(version 8.54). The results from confirmatory factor analysis confirmed the reliability and fitness of the latent variables of the research. Modeling showed that practical (t=2.02, γ=0.28) and compatibility (t=3.64, γ=0.55) knowledge explained 50% of the student's entrepreneurial intention. The results include acceptable achievement for higher education planners to improve triple knowledge components and the student's entrepreneurial intention.
    Keywords: Entrepreneurial intention, triple knowledge, theoretical knowledge, practical knowledge, consistency knowledge