فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال هفتم شماره 33 (تابستان 1394)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال هفتم شماره 33 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لیلا صفا *، نسرین منگلی صفحات 3-15
    با توجه به اهمیت کارآفرینی در ارایه فرصت های شغلی جدید و کمک به ایجاد شغل های پایدار از یک سوی و در نظر گرفتن اهمیت قصد کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی به عنوان مهم ترین عامل پیش بینی کننده رفتارهای کارآفرینانه آنان از سوی دیگر، بررسی عامل های تاثیرگذار بر قصد کارآفرینانه امری ضروری به نظر می رسد. بر این پایه، هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر خودکارآمدی کارآفرینانه بر قصد کارآفرینانه دانشجویان رشته های کشاورزی بود. جامعه آماری تحقیق 469 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال تحصیلی 94- 1393 بود که با توجه به جدول بارتلت و همکاران (2001)، 285 تن از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب گزینش شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد دی نابل و همکاران (1999) و مک گی و همکاران (2009) برای اندازه گیری قصد کارآفرینانه و لینان و چن (2009) و لورز (2011) برای سنجش خودکارآمدی کارآفرینانه استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر کارشناسان و متخصصان مورد تایید قرار گرفت و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازه گیری و پس از اعمال اصلاح های لازم به دست آمد. داده های گردآوری شده با استفاده از مدل سازی معادله های ساختاری تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق گویای آن بود که قصد کارآفرینانه و خودکارآمدی کارآفرینانه بیشتر دانشجویان مورد بررسی در حد پایین و متوسط بود و خودکارآمدی کارآفرینانه تاثیر مثبت و معنی داری بر متغیر وابسته قصد کارآفرینانه داشته و 40 درصد از واریانس آن را تبیین کرد.
    کلیدواژگان: دانشجویان کشاورزی، خودکارآمدی کارآفرینانه، قصد کارآفرینانه
  • احمدرضا عمانی *، عباس کمایی، آزاده نورالله نوری وندی صفحات 16-27
    کیفیت آموزشی از دغدغه های اصلی نظام های آموزش عالی در اغلب کشورهای جهان است. این تحقیق نیز با هدف تعیین نقش عامل های موثر بر کیفیت آموزش های کاربردی فنی وحرفه ای کشاورزی انجام شد. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی که از طریق روش پیمایش و با بهره گیری از پرسشنامه به عنوان ابزار گرد آوری داده ها اجرا شد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از جهت الگوی تحقیق علی و ارتباطی است. در این تحقیق همه دانشجویان آموزشکده کشاورزی اهواز به شمار450 تن به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان شمار نمونه آماری 208 تن تعیین شد. ابزار این تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته بوده است که برای گردآوری داده های مورد نیاز استفاده شد. روایی پرسشنامه بر پایه نظر گروهی از اعضای هیات علمی و کارشناسان ترویج و آموزش کشاورزی تامین و پایایی آن نیز با محاسبه ضریب تتای ترتیبی از طریق نرم افزارR برابر(θ=0.87 ) تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از نرم افزارSPSS19 بهره گرفته شد. بنابر نتایج به دست آمده، 3/54 درصد از پاسخگویان، کیفیت آموزش های کاربردی را در حد متوسط برآورد کردند و بین علاقه به رشته تحصیلی، انگیزه ادامه تحصیل، کیفیت محتوی و روش های آموزشی، کیفیت فعالیت و چگونگی روش تدریس آموزشگران، درآمد دانشجو، معدل، کیفیت امکانات و زیرساختها با کیفیت آموزش های کاربردی در سطح 1 درصد رابطه معنی داری مشاهده شد. بر پایه شاخص Nagelkerke R2 در رگرسیون ترتیبی 65 درصد از احتمال تغییرپذیری های متغیر وابسته از طریق متغیرهای پیشگو قابل تبیین خواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش کاربردی، آموزشکده فنی وحرفه ای کشاورزی، آموزش عالی کشاورزی، دانشجویان کشاورزی
  • سیدیوسف حجازی *، مسعود رضایی صفحات 28-46
    این تحقیق با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان و دانش آموختگان درباره برنامه های درسی رشته های کشاورزی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و زابل و دانش آموختگان دانشگاه های تهران و تربیت مدرس تشکیل می دادند که به ترتیب 394 دانشجو (از بین 1200 دانشجو) با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب و 76 دانش آموخته (از بین 100 دانش آموخته) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده گزینش شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق از الگوی سیپ به عنوان الگوی ارزشیابی و از پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد و دیدگاه دانشجویان درباره چهار ملاک هدف، محتوا، روش و ارزشیابی و دیدگاه دانش آموختگان درباره ملاک های هدف، محتوا و رضایت از رشته و نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت های رشته های کشاورزی از دیدگاه هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. روایی محتوایی ابزار تحقیق با استفاده از نظرسنجی از متخصصان و قابلیت اعتماد آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (90/0-87/0α=) مورد تائید قرار گرفت. نتیجه ی تحقیق نشان داد که دانشجویان وضعیت چهار ملاک هدف، محتوا، روش و ارزشیابی را به نسبت مطلوب و دانش آموختگان وضعیت ملاک های هدف، محتوا و رضایت از رشته را به نسبت مطلوب ارزیابی کردند. براساس تحلیل SWOT، پاسخگویان پذیرش چندین برابری دختران نسبت به پسران، کمبود واحدهای عملی و پایین بودن مهارت های عملی دانشجویان، تکراری بودن درس ها، نبود ارتباط بین بخش های نظری و عملی درس ها و کمبود امکانات برای برگزاری واحدهای عملی را به عنوان مهم ترین نقاط ضعف رشته های کشاورزی ذکر کرده اند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی آموزشی، برنامه درسی، دانش آموخته ی کشاورزی، دانشجوی کشاورزی
  • وحید کریمی*، غلامحسین زمانی صفحات 47-55
    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر انگیزش دانش آموختگان کشاورزی برای خدمت در مناطق روستایی بود. این تحقیق از نظر روش، از نوع تحقیقات تحلیلی بوده که با استفاده از روش پیمایش اجرایی شد. جامعه آماری این پژوهش، 300 تن از دانش آموختگان دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1392 بودندکه با استفاده از جدول مورگان و نمونه گیری تصادفی 80 تن از آن ها انتخاب شدند. ابزار سنجش این پژوهش پرسشنامه نیمه ساختارمند بود که روایی صوری آن به وسیله متخصصان و پایایی آن به وسیله ضریب کرنباخ آلفا بین 85/0 – 8/0=α برای متغیرهای مختلف مورد تایید قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آزمون من وایتنی نشان داد که اختلاف معنی داری بین انگیزه مردان و زنان برای کار در روستا وجود دارد. همچنین یافته های حاصل از آزمون کروسکال والیس نشان دهنده وجود تفاوت معنی دار بین انگیزه دانش آموختگان با گرایش های گوناگون کشاورزی برای خدمت در مناطق روستایی بود.
    کلیدواژگان: انگیزه خدمت، اشتغال در روستا، دانش آموخته کشاورزی
  • مسعود یزدان پناه*، فاطمه رحیمی فیض آباد صفحات 56-72
    یکی از هدف های ترویج کشاورزی، آموزش غیررسمی کشاورزان برای بهبود شیوه های کشاورزی، رفع نیازهای کشاورزان و توانمندسازی آن ها با لاکس های آموزشی- ترویجی است. از این رو، لاکس های آموزشی- ترویجی جایگاه مهمی در تحقق هدف های ترویج دارند. این پژوهش با هدف بررسی عامل های موثر بر رضامندی کشاورزان شهرستان الشتر از شرکت در لاکس های آموزشی ترویجی به روش پیمایش انجام شد. جامعه ی آماری همه ی کشاورزان شرکت کننده در لاکس های آموزشی- ترویجی شهرستان الشتر به شمار 650 تن بود که با استفاده از روش نمون هگیری طبقه ای سهمیه ای تصادفی )به نسبت زن و مرد( و بر پایه جدول کرجسی و مورگان 240 تن از آنان به عنوان نمونه ای 240 تنی از آن برای تحقیق گزینش شدند. گردآوری داده ها در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت انجام شد، که پس از تهیه پرسشنامه و تایید روایی شکلی آن توسط متخصصان موضوعی تایید شد و پایایی آن از طریق محاسبه برای تعیین عامل .)θ=0/78 -0/ ضریب پایایی تتای ترتیبی برای متغیرهای مختلف تحقیق مورد تایید قرار گرفت ) 95 استفاده شد. یافته ها AMOS های موثر بر رضامندی کشاورزان از مدل معادله های ساختاری با استفاده از نرم افزار 20 نشان دادند، متغیرهای کیفیت خدمات دریافتی، بالاترین تاثیر مستقیم را بر رضامندی کشاورزان از لاکس های ترویجی دارد و رضامندی دارای بالاترین تاثیر مستقیم بر وفاداری کشاورزان نسبت به لاکس های آموزشی ترویجی است. از سویی متغیرهای انتظار کشاورزان از لاکس های آموزشی ترویجی و احساس کشاورزان نسبت به لاکس های آموزشی ترویجی به ترتیب بالاترین تاثیر غیرمستقیم را روی رضامندی و وفاداری کشاورزان دارند. در مجموع احساس کشاورزان نسبت به لاکس های آموزشی ترویجی دارای بالاترین تاثیر بر رضامندی کشاورزان از لاکس های ترویجی بود و رضامندی دارای بالاترین تاثیر بر وفاداری کشاورزان نسبت به لاکس های آموزشی ترویجی است
    کلیدواژگان: رضامندی کشاورزان، وفاداری کشاورزان، لاکس های آموزشی ترویجی
  • نعیمه زلالی*، بهمن خسروی پور، عادل زارع صفحات 73-83
    هدف کلی این پژوهش بررسی چالش های پیش روی دانش آموختگان کشاورزی و اشتغال آنان و پیش بینی روند مشکل آفرینی آن در آینده است. روش تحقیق از لحاظ گردآوری اطلاعات به صورت پیمایشی و از نظر ماهیت از نوع کمی است. جامعه آماری تحقیق را مدیران و اعضای هیات علمی موسسه ها و مراکز تحقیقاتی و آموزشی وابسته به وزرات جهاد کشاورزی واقع در استان تهران(327 تن) تشکیل دادند. حجم نمونه آماری بر پایه فرمول کوکران 135 تن برآورد شد که برای بالا بردن ضریب بازگشت پذیری پرسشنامه، 147 تن به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری گزینش شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن به ترتیب با نظر اعضای هیات علمی دانشکده های کشاورزی، دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس و استفاده از یک بررسی راهنما و محاسبه تتای ترتیبی معادل 85/. بررسی و تایید شد. نتیجه تحقیق نشان داد که از نظر مدیران اجرایی تنگناها و چالش های دانش آموختگان کشاورزی که می تواند در نهایت در دامن زدن به بیکاری آنان نقش بسزایی داشته باشد، به چهار عامل گرایش منفی به انجام کار خصوصی، نبود گزینش عقلایی، بار منفی جامعه در تعیین موقعیت های اجتماعی و تنگناهای جذب دانش آموختگان دسته بندی می شوند که در مجموع این چهار عامل 69 درصد از واریانس عامل ها و چالش های موجود را تبیین می کند. یافته ها گویای آن است که پاره ای از این چالش ها با عنایت به سیاست های جدید بخش آموزش و کشاورزی روندی کاهنده داشته و بهبودی آنها مورد انتظار پاسخگویان می باشد؛ مانند مدرک گرایی دانش آموختگان، روحیه پشت میز نشینی در میان آنان، نداشتن شناخت کافی از رشته های کشاورزی پیش از ورود به دانشگاه و نبود روحیه خود اشتغالی نزد دانش آموختگان. همچنین مشخص شد که بحران های نظام آموزش کشاورزی در آینده عبارتند از: جذب پایین دانش آموختگان کشاورزی در سازمان های دولتی، مهاجرت دانش آموختگان روستایی به مناطق شهری، اشتغال دانش آموختگان در مشاغل غیر مرتبط و نداشتن گرایش دانش آموختگان به انجام کارهای کشاورزی .
    کلیدواژگان: نظام آموزش کشاورزی، چالش های آموزشی، مدیران اجرایی، اشتغال فارغ، التحصیلان
  • عادل زارع*، نعیمه زلالی صفحات 84-96
    موفقیت شغلی برای هر فردی معنی متفاوتی دارد و هنگامی حاصل می شود که فرد بتواند از همهتوانایی ها و امکانات خود در رسیدن به هدف های شغلی استفاده و بهره برداری کند. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته های شیلاتی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی انجام شده است. این پژوهش، از نوع کاربردیست.جامعهآماری 2852 تن دانش آموختگان کاردانی ) 2308 تن( و کارشناسی ناپیوسته ) 544 تن( شیلاتی از بدو تاسیس تا پایان سال 1388 می باشد. بر پایه فرمول نمونه گیری کوکران 850 تن به عنوان نمونه تایید شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها )α= 0/74-0/ ترتیبی ) 85 α که روایی آن به کمک متخصصان و پایایی آن با استفاده از ضریب انجام شد. از آزمون های همبستگی، کای اسکور و رگرسیون برای تحلیل داده ها استفاده شد. یافته SPSS به کمک نرم افزار ها نشان دادند که موفقیت شغلی با متغیرهای سن، شمار اعضای خانواده، میانگین درآمد، میاگین نمره-های دیپلم، میانگین دانش آموختگی رابطه ی مثبت معنی داری دارد. نیز؛ رضامندی، وفاداری به موسسه آموزشی ودیدگاه نسبت به موسسه آموزشی از عامل های موثر بر موفقیت شغلی بوده اند.
    کلیدواژگان: اشتغال، آموزش علمی کاربردی، دانش آموختگان شیلاتی، موفقیت شغلی
  • امیر نعیمی*، پریسا نجفلو، سید محمد جواد سبحانی صفحات 97-110
    ارتقای نگرش نسبت به مسایل محیط زیست و در نظر گرفتن آن به عنوان یک ی از سرمای ه های ملی، منجر به استفاده از فناوری زیستی در راستای توسعه پایدار شده است. هدف این تحقیق علی - ارتباطی بررسی و تبیین نقش آموزش کشاورزی و اطلاع رسانی موثر بر توسعه فناوری زیستی کشاورزی از دیدگاه متخصصان بود. جامع هی آماری مورد بررسی 97 تن متخصصان فناوری زیستی مرکز های دانشگاهی و تحقیقاتی استان تهران بودند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان از بین آنان 85 تن به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی ظاهری و محتوایی آن توسط گروهی از متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی و فناوری زیستی کشاورزی مورد بررسی، 0 ب هدست آمد. یافته های / 0 تا 90 / اصلاح و تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب تتای ترتیبی بین 78 57 درصد( نسبت به توسعه فناوری زیستی کشاورزی در سطح نسبتا / توصیفی نشان داد که دیدگاه بیشتر متخصصان ) 6
    3( قرار داشت. نتیجه آزمون همبستگی نشان داد که متغیرهای آموزش و پژوهش، اطلا عرسانی و / خوبی )میانگین: 60 ترویج کشاورزی با متغیر دیدگاه متخصصان همبستگی مثبت و معن یداری در سطح یک درصد داشتند. نتایج رگرسیون ترتیبی نشان داد که بر اساس ضریب مک فادن متغیرهای آموزش و پژوهش، اطلا عرسانی و ترویج کشاورزی توانسته-اند به طور معنی دار بر احتمال توسع هی فناوری زیستی کشاورزی تاثیر بگذارند و 32 درصد از بخت واریانس وقوع متغیر وابسته را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: فناوری زیستی کشاورزی، متخصصان فناوری زیستی، آموزش کشاورزی، ترویج کشاورزی
  • نوذر منفرد*، مجتبی رجب بیگی، مهران یاسمی صفحات 111-121
    موفقیت شغلی برای هر فردی معنی متفاوتی دارد و هنگامی حاصل می شود که فرد بتواند از همه توانایی ها و امکانات خود در رسیدن به هدف های شغلی استفاده و بهره برداری کند. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته های شیلاتی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی انجام شده است. این پژوهش، از نوع کاربردیست.جامعه آماری 2852 تن دانش آموختگان کاردانی ) 2308 تن( و کارشناسی ناپیوسته ) 544 تن( شیلاتی از بدو تاسیس تا پایان سال 1388 می باشد. بر پایه فرمول نمونه گیری کوکران 850 تن به عنوان نمونه تایید شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها )α= 0/74-0/ ترتیبی ) 85 α که روایی آن به کمک متخصصان و پایایی آن با استفاده از ضریب انجام شد. از آزمون های همبستگی، کای اسکور و رگرسیون برای تحلیل داده ها استفاده شد. یافته SPSS به کمک نرم افزار
    ها نشان دادند که موفقیت شغلی با متغیرهای سن، شمار اعضای خانواده، میانگین درآمد، میاگین نمره-های دیپلم، میانگین دانش آموختگی رابطه ی مثبت معنی داری دارد. نیز؛ رضامندی، وفاداری به موسسه آموزشی ودیدگاه نسبت به موسسه آموزشی از عامل های موثر بر موفقیت شغلی بوده اند .
    کلیدواژگان: اشتغال، آموزش علمی کاربردی، دانش آموختگان شیلاتی، موفقیت شغلی
  • ندا علیزاده*، حسن صدیقی، غلامرضا پزشکی راد، مقصود فراست خواه صفحات 122-136
    هدف از این تحقیق تحلیل مولفه های تحول آفرین آموزشی در نظام آموزش عالی کشاورزی ایران بود. در این تحقیق از روش تحقیق ترکیبی )کیفی+ کمی( استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق 361 نفر از اعضای هیات علمی شاغل به تدریس در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده های کشاورزی دانشگاه های تربیت مدرس و شیراز به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه آماری تحقیق گزینش شدند و در )n= بودند که از بین آنها 186 نفر ) 186 نهایت 166 پرسشنامه بازگشت و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. گرد آوری داده ها در این تحقیق در قالب دو بخش کلی به انجام رسید. اول روش کیفی فراترکیب که در آن داده های ناشی از فراترکیب با گرد آوری داده هایی مانند هدف ها، نوع و چگونگی نمونه گیری، روش تحقیق به کار رفته، تحلیل محتوا، و تحلیل نتیجه ها به دست آمدند. نتیجه های این تحلیل منجر به شناسایی پنج عامل اصلی اثرگذار در تحول آفرینی آموزشی )یادگیری، آموزش و تدریس، صلاحیت، کیفیت آموزشی، و رهبری( شد. دوم روش معادلات ساختاری که به منظور آزمون فرضیه های مربوطه به معادله استفاده شد. نتیج ه های دست آوردها نشان دادند که متغیرهای مدل های نوین یادگیری، سب کهای رهبری و صلاحیت های
    آموزشی اثر معنی داری بر تحول آموزشی داشتند.
    کلیدواژگان: تحول آفرینی آموزشی، آموزش عالی کشاورزی، مولفه های تحول آفرینی آموزشی
|
  • L. Safa*, N. Mangeli Pages 3-15
    Given the importance of entrepreneurship in providing new job opportunities and help create sustainable jobs on the one hand, and considering the importance of entrepreneurial intention as the most important factor to predict entrepreneurial behaviors on the other hand, it seems inevitable to study factors affecting entrepreneurial intention. Accordingly, the main purpose of this research was to study the effect of entrepreneurial intention on agricultural students’ entrepreneurial self-efficacy. The statistical population of the study contained of all M.Sc. students in agriculture faculty of Zanjan University in 2014- 2015 academic year (N=469). According to Bartlett et al. (2001) table, a sample size of 285 was selected using a stratified random sampling method (n=285). Data were collected using the standard questionnaires of De Noble et al. (1999) and McGee et al. (2009) in order to measure of entrepreneurial intention and Linan and Chen (2009) and Lorz (2011) for measuring entrepreneurial self-efficacy. Content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. Construct validity and composite reliability of the research instrument were tested by estimating the measurement model and they were satisfactory after making necessary corrections. The data were analyzed using Structural Equation Modeling (SEM). The results indicated that entrepreneurial intention and entrepreneurial self-efficacy of majority of students were at low and medium levels for both variables. Also, the results showed that entrepreneurial self-efficacy had a positive and significant effect on dependent variable of entrepreneurial intention explaining about 40 percent of its variances.
    Keywords: agricultural student, entrepreneurial intention, entrepreneurial self, efficacy
  • A.R. Ommanil*, A. Kamaee, A. N.Noorivandi Pages 16-27
    Educational quality is the main concerns in higher education systems in most countries around the globe. This study aimed to assess the quality of practical training in Ahvaz Vocational and Technical Agricultural College. This research is an applied cause-correlation study. All agricultural students in vocational and technical agricultural college considered as the statistical population (N=450). The sample size was 208 students based on Krejcie & Morgan table. After designing and validating the questionnaire, it was pre-tested among 30 students and Ordinal Theta coefficient (θ=0.83) was determined. Data processing and statistical analysis was performed using SPSS 19. To analysis data, correlative coefficients and regression analysis were used. Based on the results, 54.3 percent of respondents estimated the practical training quality to be at moderate level. Based on the results of the correlative coefficients, there was significant coorelation between quality of facilities, infrastructure and supports, the quality of content and teaching methods, teaching quality of teachers, interest in the field of education, income, tendency to education, and grade point average of student with quality of practical training in vocational and technical. Based on the ordinal regression, 65 percent of the variance in the quality of practical training was indicated by the independent variables.
    Keywords: Practical training, vocational, technical agricultural college, agricultural higher education, agricultural students
  • S. Y. Hedjazi*, M. Rezaei Pages 28-46
    This study was conducted with the aim of investigating the students and graduate's viewpoints about agricultural major's curriculum. A sample of 394 agricultural students (out of 1200 students) and 76 agricultural graduates (out of 100 graduates) from Tehran, Taribiyat Modarres, and Zabol Universities were selected based on stratified and simple random sampling. Stufflebeam CIPP model along with a researcher made questionnaire were applied to collection data in this research project. Viewpoints of the students regarding four criteria as objectives, content, method, and evaluation in agriculture education, along with graduate's opinion on the objectives, content, and level of their satisfaction from the major were investigated. The two groups provided information regarding weaknesses and strengths, threats, and opportunities in agriculture subfields. Content validity of the research tool was confirmed by a panel of experts in the field and its reliability was verified by Cronbach’s Alpha coefficient (α=0.87-0.90). The results indicated that students considered aforementioned criteria as relatively satisfactory and graduates assessed objectives, content, and field of study satisfaction as moderate satisfactory. Based on the results of SWOT analysis, the participants considered gender inequality ratio of student admittance to the benefit of female students, insufficient number of practical courses and low level of student's practical skills, repetitive courses, no link between theoretical and practical sections of courses, and lack of educational and research facilities as the main weaknesses.
    Keywords: Agricultural graduate, agricultural student, curriculum, educational evaluation
  • V. Karimi*, Gh.H. Zamani Pages 47-55
    The aim of this study was to investigate factors affecting motivation of agricultural graduates to work in the rural areas. A survey was conducted among including 300 agricultural graduates from Shiraz University in 2013, who 80 people were selected using random sampling. Data were collected through a semi-structured questionnaire which its face validity was confirmed by experts. Also, the questionnaires
    were subjected to reliability test. α=0.8 to 0.85 were the values found for the Cronbach Alpha’s coefficients. The results of Mann-Witney U- test revealed that there was a significant difference between motivation of male and female to work in the rural areas. Moreover, the results of Kruskal-Wallis test showed that there were significant differences between motivations of graduates from different fields of agricultural study to work in the rural areas.
    Keywords: Motivation, Working in the rural areas, Agricultural graduates, Shiraz University
  • M.Yazdanpanah*, F. Rahimi Feyzabad Pages 56-72
    One of agriculture extension goals is informal training of farmers to improve agricultural practices, meeting their needs and empower them through extension training classes. Indeed, these classes have an important role to achieve extension goals. Thus, this survey was designed to investigate factors affecting Aleshtar farmers satisfaction and loyalty towards extension training classes through survey in Khozestan. The statistical population comsisted of all Aleshtar farmers (N= 650) who participated in extension training classes and simple random quota sampling through Krejcie and Morgan sampling table resulted to select 240 farmers. Data collection in this study was conducted using researcher-made questionnaire. After preparing the questionnaire and confirming its validity by experts, its reliability was confirmed through a pilot study by calculating theta reliability (θ= %78- %95). Structural equation modeling was used to determine factors influencing farmers satisfaction through AMOS2 . The results revealed that, perceived quality service variable had the highest direct impact on participant's satisfaction and satisfaction in tern had the highest direct impact on participant's loyalty toward extension training classes. Another way, variables of farmers expect of extension training classes and farmers and educators’ emotions toward extension classes had the highest indirect effect on individuals satisfaction and loyalty. In addition, the sums of the direct and indirect impacts of farmers’ and educators’ emotions toward extension training classes had the highest impact on farmers’ satisfaction of extension training classes and satisfaction had the highest impact on loyalty toward extension training classes.
    Keywords: Farmers satisfaction, farmers loyalty, extension training classes
  • N. Zolali*, B. Khosravipour, A. Zare Pages 73-83
    The aim of this study was to investigate the employment problems of agricultural graduates and the forecast of its trend in the future. A survey research methodology was conducted in this research. The Research instrument included a questionnaire. Face validity of the questionnaire by a number of Tarbiat Modarres and Tehran university agricultural extension and education faculty was confirmed and its reliability was estimated to be θ=0.85 using ordinal theta. The target population included Administrators and research and educational institutions faculty of Jehad-Keshavarzi in Tehran province (N=327) that among of them 147 person was chosen by using random sampling method. The results indicate that Executive Administrators were summarized agriculture graduates problems in four factors: Negative attitude to do private jobs, non- rational choice field of study, negative social status and Graduates employment problems. These four factors explained 69% of common variance factors and present problems. Results showed that some of these problems, according to the new education and agriculture policies, a decreasing trend and improvement is expected by respondents such as credentialism problem of graduates, desk mindset of graduates, lack of knowledge of agricultural fields before entering the university and the lack of the spirit of self-employment among graduates. The results showed that crises of agricultural education system in future include: Low employment agricultural graduates in government organizations, migration of rural graduates to urban areas, Employment of graduates in unrelated jobs and The only challenge to this system is the unwillingness of graduates doing things and issues relating to agriculture.
    Keywords: Agricultural education system, educational challenge, agricultural executive administrator, graduates employment
  • A. Zare*, N. Zolali Pages 84-96
    Fresh water scarcity, increasing population, urbanization and the spread of industrial development, coupled with poor management of agricultural water use and changes in cropping patterns in order to earn more money, be constitute a serious threat to water resources investigation has shown. This study aimed to determine the educational needs of farmers and farmer’s issues related to water management and irrigation design. Study area, construction area of the city on the right bank Ramshir area is 5422 hectares. This research is quantitative in nature and the purpose of applied and control of non-experimental. All farmers in the project area (N = 382), constitute the statistical population of which are based on a random sample of 124 farmers were selected as sample.The research findings showed that most of the educational needs include: Methods of control and spreading, Groundwater recharge methods, Familiarity with the use of climatology Tools and pressurized irrigation methods. The findings of this research also showed that attend agricultural education and extension has significant effect on the level of professional knowledge, these findings show that a professional knowledge of farmers has a direct relationship between age and work agricultural experience.
    Keywords: Educational need assessments, educational needs Prioritization, irrigation management, professional knowledge
  • A. Naeimi*, P. Najafloo, S. M. Javad Sobhani Pages 97-110
    Today improving attitudes towards environmental issues and considering it as one of the national capitals, leads to the use of biotechnology in order to achieve sustainable development goals. The purpose of this cause-correlation study was to analyze viewpoint of biotechnology specialists toward the role of education, extension and information in agricultural biotechnology development. The statistical population consisted of biotechnology specialists involved in academic and research institutes at Tehran Province (N=97) from 85 specialists were randomly selected based on Krejcie and Morgan sampling table. The instrument face and content validity was verified by a panel of agricultural extension and education and biotechnology specialists. A reliability analysis of questionnaire was determined through ordinal alpha coefficient (0.71-0.86). Descriptive results of the research showed that majority of specialists’ perception (57.6%) toward agricultural biotechnology development were at the moderate level (Mean: 3.60). Correlation analysis showed that there was a positive and significant correlation (p=.01) between variables include: education, information, agricultural extension and respondents’ viewpoint toward agricultural biotechnology development. Calculating ordinal regression indicated that variables such as education, agricultural extension and information could explain 32% the odds of respondents’ viewpoint variance toward agricultural biotechnology development.
    Keywords: Agricultural biotechnology, biotechnology specialist, agricultural education, agricultural extension
  • N. Monfared*, M. Rajabbaigy, M. Yasemi Pages 111-121
    Each person has a different meaning for occupational success and when it obtained that One can use and exploit all abilities and possibilities to achieve goal of Job. The main aim of this research is to study of job occupation satisfaction of Fishery Graduates from Agricultural Applied Scientific Higher Education Institute of Jihad-E-Agriculture. This research is applied. The population consisted of all 2852 graduates of associate degree (2308 persons) and Master batch (544 persons) is the fishery from its inception until the end of 2009. Based on Cochran sampling formula, 850 persons were confirmed as sample. Data collection tool was a questionnaire that its validity by experts and its reliability by coefficient sequence α (alpha=.074 -0.85) Confirmed. Data analysis was carried out using SPSS software. The correlation tests, Chi-square and regression were used for data analysis. Findings showed that job success has a significant positive correlation with age, family size, average income, and average score of diploma. Satisfactions, loyalty to the institute, image of the training institute are the factors influencing occupational success.
    Keywords: Job (occupation), scientific applied education, fishery graduates, job success
  • N. Alizadeh*, H. Sadighi, Gh. Pezashki Rad, M. Ferasat Khah Pages 122-136
    The purpose of this study was to analysis of effective components of educational evolution in agricultural higher education system in Iran. A mix- method paradigm was applied to this study. The statistical population included 361 faculty members (N=361), who teach in agricultural college at Tehran,Tarbiat Modares and Shiraz Universities. 186 faculty members (n=186), were selected by using stratified random sampling method and finally 166 questionnaire returned and analyzed. Data collection was done in two general sections. First, qualitative Meta-synthesis method in which data were collected as objectives, methods of sampling, methodology, content analysis, and research results. The results of this analysis led to the identification of five main factors influencing the educational evaluation (learning, education and teaching, competence, quality of education, and leadership). Second, structural equation modeling to examine the modeling hypotheses. Results of this section showed that new learning models, leadership styles and educational competence had significant effects on educational evolution.
    Keywords: Educational evolution, Agricultural higher education, components of educational evolution