فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال هفتم شماره 34 (پاییز 1394)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال هفتم شماره 34 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • روح الله رضایی*، فرشته میری کرم صفحات 3-15
    هدف این تحقیق بررسی بازدارنده های تاثیرگذار بر سطح مهارت های کارآفرینانه دانشجویان بود. جامعه آماری آن 1188 تن دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرایش های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود که بر پایه جدول کرجسی- مورگان، 291 تن از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب گزینش شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه با نظرسنجی از متخصصان مورد تایید قرار گرفت و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازه گیری و پس از اعمال اصلاح های ضروری به دست آمد. داده های گردآوری شده با استفاده از مدل سازی معادله های ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق گویای آن بودند که پنج عامل: نبود محتوای آموزشی کارآفرینانه، ضعف اطلاعاتی- ارتباطی، ضعف مهارت های نوآورانه و عملی، مسایل انگیزشی و ضعف برنامه ریزی، دارای تاثیر منفی و معنی داری بر سطح مهارت های کارآفرینانه دانشجویان بوده و 72 درصد از واریانس آن را تبیین کردند. هم چنین، بر پایه شاخص های برازش، ساختار مدل پژوهش تایید شد و چارچوب نظری تحقیق با واقعیت هم خوانی داشت.
    کلیدواژگان: آموزش عالی کشاورزی، مهارت های کارآفرینانه، بازدارنده های کارآفرینی، محتوای آموزشی
  • رضا موحدی*، فرشاد حمزه ای، علی اصغرمیرک زاده، نادر نادری صفحات 16-27
    هدف این پژوهش علی-ارتباطی تحلیل مولفه های فناوری اطلاعات در مدیریت دانش کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه می باشد. در این زمینه به منظور بررسی مدیریت دانش از مدل هفت مرحله ای بکوویتز و ویلیام (یافتن، به کارگیری، یادگیری، تسهیم، ارزیابی، ایجاد و نگهداری، حذف) بهره گرفته شد. جامعه آماری 899 تن کارکنان بخش اداری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان شمار 269 تن از آنان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اصلی گرد آوری داده ها پرسشنامه ای از پرسش های استاندارد شده و محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از نظر کارشناسان مربوطه مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسش ها نیز با استفاده از آزمون آلفای ترتیبی مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین فناوری اطلاعات و مدیریت دانش همبستگی و ارتباط مثبت معنی داری وجود دارد. با توجه به نتیجه ی تحلیل مسیر مبنی بر وجود تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بین همه ی مولفه های فناوری اطلاعات با مدیریت دانش می توان نتیجه گرفت که هر یک از مولفه های فناوری اطلاعات در مدیریت دانش تاثیر دارند به طوری که افزایش در هر یک از مولفه های فناوری اطلاعات در مدیریت دانش تاثیر می گذارد. مهم ترین متغیرهای برونزای تاثیرگذار بر مدیریت دانش به ترتیب نحوه ذخیره و بعد نحوه تبدیل اطلاعات مشخص شدند.
    کلیدواژگان: دانش، مدل بکوویتز و ویلیامز، فناوری اطلاعات، کارکنان کشاورزی
  • فاطمه قربانی پیرعلیدهی*، اقدس ولی زاده صفحات 28-39
    بی کاری پرشمار دانش آموختگان گرایش های مختلف کشاورزی تا حدی گویای آن است که این گروه در دوران دانشجویی نتوانسته اند مهارت های لازم برای ورود به بخش کشاورزی و انجام فعالیت های تولیدی، تبدیلی و یا توزیعی را کسب کنند. در نتیجه، یکی از راهکارهای عملی، چیرگی بر این چالش توجه بیشتر به برنامه های درسی آموزش عالی کشاورزی، به ویژه درس های عملی ( آزمایشگاهی، عملیات کشاورزی، کارآموزی) است. با توجه به اهمیت ویژه ی درس های عملی در مهارت زایی، این تحقیق با هدف تحلیل چالش درس های عملی از دیدگاه دانشجویان علوم زراعی دانشگاه پیام نور شهرستان دهلران به انجام رسید. جامعه ی آماری 50 تن دانشجوی کشاورزی دانشگاه مزبور بود که همگی مورد بررسی قرار گرفتند. روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط افراد صاحب نظر و پایایی آن نیز با محاسبه ی ضریب پایایی 89/0q = تایید شد. با توجه به 9 عامل شناسایی شده توسط تحلیل عاملی اکتشافی به عنوان نارسایی درس های عملی و استفاده از آن ها در رگرسیون ترتیبی مشخص شد که چهار عامل: نبود شفاف سازی و هماهنگی های لازم، نارسایی های مربوط به فعالیت مدرسان، برنامه ریزی نامناسب و کم بود امکان ها و زیر ساخت ها اصلی ترین متغیرهای موثر بر عملکرد دانشجویان در این درس ها هستند که با هم در معادله ی لوجیت توانستند 8/95 درصد از احتمال واریانس متغیر وابسته ( عملکرد دانشجویان در درس های عملی) را درست برآورد نمایند.
    کلیدواژگان: درس های عملی کشاورزی، بیکاری دانش آموختگان علوم زراعی، کارآموزی کشاورزی، آموزش عالی کشاورزی
  • زهرا هوشمندان مقدم فرد، علی شمس* صفحات 40-52
    گنجاندن موضوع های مرتبط با کشاورزی و محیط زیست در متن درس های دوره ابتدایی، ضمن ایجاد زمینه تجربه یادگیری واقعی زندگی برای دانش آموزان باعث شکل گیری نگرش مثبت در آنان راجع به کشاورزی و محیط زیست می شود. تصمیم و آمادگی آموزگاران برای تدریس موضوع های کاربردی کشاورزی و محیط زیست، تحت تاثیر نگرش آنان و سیاست های وزارت آموزش و پرورش می باشد. هدف این تحقیق علی-ارتباطی سنجش عامل های موثر بر نگرش آموزگاران در زمینه ی گنجاندن موضوع های کشاورزی و محیط زیست در برنامه های درسی می باشد. جامعه ی آماری تحقیق را همه ی آموزگاران ابتدایی شهر زنجان در سال 1394 تشکیل می دادند (4359 نفر) که برمبنای جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب، 343 نفر گزینش و بررسی شدند. نگرش از طریق شاخص ترکیبی 18 گویه ای سنجش شد و با انجام بررسی مقدماتی با 30 آموزگار و محاسبه ضریب پایایی ترکیبی برابر با 87/0 CR= پایایی آن تایید شد. روایی محتوایی و سازه ای ابزار تحقیق توسط اعضای هیات علمی ترویج و آموزش کشاورزی و محیط زیست حاصل شد. نتایج نشان دادند که بیشتر آموزگاران (4/78 درصد) دارای نگرش مساعدی در زمینه ی گنجاندن موضوع های کشاورزی و محیط زیست در برنامه های آموزشی هستند. آزمون من ویت نی نشان داد که آموزگاران با تجربه پیشین کار کشاورزی نگرش مساعد تری در مقایسه با آموزگاران بدون تجربه کار کشاورزی داشتند، نیز آموزگاران مرد در مقایسه با آموزگاران زن نگرش مساعدتری در این زمینه داشتند. تحلیل همبستگی نیز نشان داد که پیشینه ی تدریس در روستا رابطه ی مثبت و معنی داری و در مقابل سن، پیشینه ی تدریس کل و سطح تحصیلات با نگرش موردبحث رابطه ی معنی داری نداشتند. تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد، سه متغیر جنس، تجربه کار کشاورزی پیشین و پیشینه ی تدریس در روستا 8/30 درصد از احتمال نوع نگرش آموزگاران به گنجاندن موضوع های کشاورزی و محیط زیست را تشخیص می دهند.
    کلیدواژگان: آموزش کشاورزی، آموزش محیط زیست، تلفیق برنامه، نگرش آموزگاران ابتدایی
  • عبدالرحیم غیاثی صفحات 53-64
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه ی سبک های حل مساله و عزت نفس با باور به خودکارآمدی دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی بود. جامعه ی آماری تحقیق، شامل تمام دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زابل در سال تحصیلی 92 - 93، بود (3000 = N). حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 210 نفر تعیین شد که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای بود که روایی آن بر پایه ی نظر شماری از اعضای هیئت علمی ترویج و آموزش کشاورزی و صاحب نظران مربوط تایید شد و برای تعیین پایایی بخش های مختلف آن، از تتای ترتیبی استفاده شد (89/0- 76/0=θ ). نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد که عزت نفس و سه سبک حل مساله ی خلاقیت، اعتماد و گرایش با باور به خودکارآمدی رابطه ی معنی دار مستقیم و دو سبک درماندگی و مهار گری رابطه ی معنی دار معکوس دارند. همچنین یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون ترتیبی نشان داد که عزت نفس و سبک های حل مساله ی خلاقیت، گرایش و درماندگی قادرند 2/57 درصد از تغییرات واریانس باور به خودکارآمدی را در میان دانشجویان مورد مطالعه تبیین نمایند.
    کلیدواژگان: عزت نفس، باور به خودکارآمدی، سبک های حل مساله، دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی
  • فیض الله منوری فرد*، مسعود برادران، لاله صالحی، میثم رافع صفحات 65-77
    ادراک دانشجویان از کیفیت خدمات آموزشی، یکی از مهم ترین بنیان های بهبود فعالیت های آموزشی و پیشرفت تحصیلی آنان در موسسه های آموزش عالی در سراسر جهان است. با این وجود، هنوز سازوکار اثرگذاری ادراک از کیفیت خدمات آموزشی بر پیشرفت تحصیلی از سوی پژوهشگران به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است. لذا، هدف کلی این پژوهش که از لحاظ روش گرد آوری داده ها میدانی و از لحاظ آماری از نوع تحقیقات علی- ارتباطی و از گروه تحلیل ماتریس کواریانس است، بررسی سازوکار اثرگذاری ادراک دانشجویان دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان از کیفیت خدمات آموزشی بر پیشرفت تحصیلی آنان بود. جامعه آماری پژوهش 160 تن از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه بودند که 110 تن از آنان، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با بهره گیری از جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه برگزیده شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه بود. بررسی روایی، پایایی، برازش متغیرهای پنهان و آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از روش مدل سازی معادله های ساختاری و به کارگیری نرم افزار LISREL 8.8انجام شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی روایی، پایایی و برازش متغیرهای پنهان پژوهش را تایید کرد. نتایج به دست آمده از تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS نشان داد که سازه های کیفیت تعامل و کیفیت فضا بیشترین تاثیر مستقیم بر ادراک از کیفیت خدمات آموزشی و بیشترین اثر غیر مستقیم را بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دارند. از سوی دیگر، سازه های ادراک از کیفیت خدمات آموزشی و رضایتمندی در مجموع بیشترین اثرگذاری مستقیم را بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان داشتند. همچنین، ادراک از کیفیت خدمات آموزشی دارای اثر معنی داری بر میزان رضایتمندی دانشجویان بود
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات آموزشی، پیشرفت تحصیلی، ادراک از کیفیت خدمات، رضایتمندی، دانشجویان کشاورزی
  • امیر علم بیگی صفحات 78-89
    این تحقیق باهدف اصلی بررسی متغیرهای جداکننده دو سطح گرایش به راه اندازی یک کسب وکار با تمرکز بر ویژگی شور و شوق کارآفرینانه دانشجویان انجام شد. جامعه آماری پژوهش متشکل از 742 دانشجویان کارشناسی سال های سوم و چهارم و 412 تن دانشجویان کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود(1154N=). نمونه موردنظر به شمار 205 نفر بر پایه فرمول تصحیح جامعه محدود دانیل تعیین و به روش سهمیه ای نمونه گیری انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت. روش آماری غالب تحلیل رگرسیون لجستیک دوجمله ای بود. نتیجه کلی تحقیق گویای آن است شور و شوق کارآفرینانه متغیری مهم در پیش بینی گرایش های کارآفرینی است. همچنین مشخص شد که تنها دانشجویانی که سطح بالاتری از شور و شوق کارآفرینانه را تجربه کرده اند دارای گرایش به راه اندازی کسب وکار هستند. نتیجه تحلیل حساسیت مدل لجیت نیز نشان داد که این تابع عملکرد قابل قبولی در جداسازی گرایش های کارآفرینانه دارد. گذراندن دوره های آموزش های کارآفرینی نیز در افزایش گرایش به راه اندازی کسب وکار در بین دانشجویان موثر بود، ولی جنس در این زمینه نقشی نداشت.
    کلیدواژگان: گرایش کارآفرینی، شور و شوق کارآفرینی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
  • عنایت عباسی*، پریسا نجفلو صفحات 89-103
    این پژوهش با هدف سنجش سواد اطلاعاتی دانشجویان کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است که به روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری، کل دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بودند (764 N=). حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) برآورد شد (256 n=). نمونه گیری به روش نمونه گیری طبقه ای تناسبی در دو مرحله انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. روایی ظاهری و محتوایی آن توسط چندتن از متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی و اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس مورد بررسی و تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد که سواد اطلاعاتی دانشجویان در سطح متوسط است. دانشجویان در استاندارد دوم سواد اطلاعاتی (دسترسی موثر و کارا به اطلاعات مورد نیاز) بالاترین مهارت را داشتند و در استاندارد پنجم (آشنایی با موارد حقوقی و قضایی مربوط به دسترسی و استفاده از اطلاعات) ضعیف بودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که متغیرهای سن، ساعات کار با رایانه و اینترنت، نمره مهارت های تحقیق (میزان آشنایی با زبان انگلیسی، رایانه، اینترنت و نرم افزار های اداری) و معدل واحدهای گذرانده در مقطع کنونی با میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج معادله رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد که معدل واحدهای گذرانده مقطع کنونی، نمره مهارت های تحقیق و ساعات کار با رایانه و اینترنت حدود 21 درصد از تغییرپذیری های رفتار اطلاع یابی دانشجویان را تبیین کردند. نتایج آزمون t نشان داد که بین سواد اطلاعاتی دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)، جنسیت های مختلف (زن و مرد)، افرادی که در تور آشنایی کتابخانه شرکت کرده بودند و آنانی که شرکت نکرده بودند تفاوت معنی داری وجود ندارد. بر پایه بخش دیگری از نتایج، نوع دانشگاه مقطع کارشناسی بر سواد اطلاعاتی دانشجویان موثر است. و بین سواد اطلاعاتی دانشجویان با رشته های مختلف تحصیلی و وضعیت اشتغال مختلف نیز تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، عصر اطلاعات، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، استانداردACRL
  • شیدا جهانگیری*، مسعود برادران، بهمن خسروی پور، منصور غنیان صفحات 104-116
    این پژوهش که با هدف شناسایی برخی ویژگی های روان شناختی و جامعه شناختی مرتبط با روحیه کارآفرینانه در دانشجویان انجام گرفته، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان به شمار 262تن تشکیل داده اند. نمونه آماری پژوهش با استفاده از جدول مورگان و کرجسی به شمار 170تن برآورد شد. ابزار گرد آوری داده ها دو آزمون استاندارد تایید شده توسط مرکز کارآفرینی دانشگاه شهید چمران اهواز (آزمون جامع کارآفرینی و آزمون کنترل درونی) و پرسشنامه ای محقق ساخت بود. براساس یافته های توصیفی سطح روحیه کارآفرینانه در جامعه مورد پژوهش درحد پایین بود و در بیشتر دانشجویان، ویژگی های خلاقیت، عزم و اراده، کنترل درونی و توفیق طلبی درحد بالا و ویژگی های خطرپذیری و استقلال طلبی درحد پایینی قرار داشتند. براساس یافته های استنباطی پژوهش بااطمینان 95درصد با استفاده از آزمون من وایت نی روحیه کارآفرینی بر پایه مقطع تحصیلی تفاوت آماری معنی داری داشت. همچنین با اطمینان 95درصد با استفاده از آزمون کروسکال والیس خلاقیت دانشجویان در دانشکده ها و رشته های تحصیلی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت و دانشجویان دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی و گروه آموزشی مکانیزاسیون در مقایسه با دیگر دانشکده ها و رشته ها دارای خلاقیت بیشتری بوده اند. در زمینه میزان تاثیر آموزش عالی در رشد ویژگی های روان شناختی کارآفرینی دانشجویان، نتایج بیانگر آن است که از دیدگاه دانشجویان، آموزش عالی می تواند در رشد ویژگی های توفیق طلبی و استقلال طلبی بیشترین تاثیر را داشته باشد. ویژگی سرمشق گرفتن از افراد کارآفرین بیشترین اهمیت را در بین ویژگی های جامعه شناختی دانشجویان داشت. در این رابطه دیدارونشست دانشجویان با افراد کارآفرین و بازدید از موسسه های کارافرین در حد بالایی برای دانشجویان اهمیت داشت.
    کلیدواژگان: آموزش عالی کشاورزی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، روحیه کارآفرینانه، ویژگی های جامعه شناختی، ویژگی های روان، شناختی
  • سعید کریمی*، رضا موحدی، حشمت الله سعدی، احمد یعقوبی فرانی صفحات 117-134
    اگرچه در گذشته پژوهش های زیادی درباره تاثیر مستقیم ویژگی های شخصیتی بر قصد و رفتار کارآفرینانه انجام شده است اما به علت این که این ویژگی ها توان پیش بینی کننده خوبی نداشتند، مورد انتقاد جدی قرار گرفتند. اخیرا صاحب نظران پیشنهاد می کنند که تاثیر ویژگی های شخصیتی بر قصد و رفتار کارآفرینی بیشتر به صورت غیرمستقیم و از طریق عوامل انگیزشی کارآفرینانه صورت می پذیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر هم آن بود که با ادغام یک ویژگی شخصیتی مهم (یعنی شخصیت پویا) درون تئوری رفتار برنامه ریزی شده، نقش واسطه ای عوامل انگیزشی (یعنی نگرش نسبت به کارآفرینی و کنترل رفتاری درک شده) را در روابط بین این ویژگی شخصیتی و قصد کارآفرینانه مورد بررسی قرار دهد. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه از نمونه ای متشکل از 300 دانشجوی کشاورزی در چهار دانشگاه دولتی در غرب کشور، جمع آوری گردید. روایی محتوایی پرسشنامه را گروهی از خبرگان بررسی و تایید کردند و پایایی بخش های مختلف آن نیز با استفاده از ضریب تتای ترتیبی مورد تایید قرار گرفت (75/0 تا 82/0). نتایج حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری و بوت استرپ نشان دادند که کنترل رفتاری و نگرش کارآفرینی در رابطه بین هنجارهای ذهنی و شخصیت پویا با قصد کارآفرینانه نقش واسطه ای داشتند. هنجارهای ذهنی و شخصیت پویا از طریق کنترل رفتاری و نگرش کارآفرینی اثرغیرمستقیم و مثبت بر قصد کارآفرینانه داشتند. یافته های به دست آمده بیانگر نقش مهم شخصیت پویا در فرایند کارآفرینی می باشد. کاربرد نتایج این پژوهش در ارتباط با توسعه قصد کارآفرینانه و آموزش کارآفرینی مورد بحث قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: قصد کارآفرینانه، شخصیت پویا، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، دانشجویان کشاورزی
|
  • R. Rezaei *, F. Mirikaram Pages 3-15
    The aim of this casual research was to analyze the impacts of information technology impacts on knowledge management of Agriculture Organization personnel at Kermanshah Province. Bukowitz and William's seven sections model include getting, using, learning, contributing, assessing, building/maintaining and discarding was used to assess knowledge management of those personnel. The statistical population consisted of 899 Jihad-Agriculture Organization staff (N=899) among them a number of 269 were randomly selected using Krejcie and Morgan's sampling table. The data collection tool was a questionnaire included both standardized and researcher made questions validated by a group of relevant experts. The reliability of the questions was calculated through ordinal Alpha coefficient (α=0.91). Results showed that there was a significant relationship and correlation between knowledge management and information technology variables. Based on the path analysis results, direct and indirect impacts were observed between all information technology variables and knowledge management. Other words, every single information technology variable had a significant impact on knowledge management that means the more improvement in each information technology variable, the more direct impact on knowledge management of the agricultural staff. The most important external variables affecting on knowledge management were determined as information storage and information transformation respectively
    Keywords: Knowledge Management, Bukowitz, Williams's Model, Information Technology, Agricultural Staff
  • R. Movahedi*, F. Hamzeyee, A. Mirakzadeh, N. Naderi Pages 16-27
    Unemployment of a large number of graduates of agricultural majors is blamed due to the failure of agricultural students to acquire skills necessary for carrying out agricultural activities at the job market. As practical solution to resolve this problem is paying more attention to agricultural higher education curriculum, especially practical courses (laboratory courses, agricultural operations, internship). Regarding the importance of practical courses, this study was conducted with the aim of analyzing the challenges of practical courses of agriculture in Payam-E- Noor University of Dehloran from the viewpoint of crop science students. The statistical population consisted of 50 crop science students of Dehloran were investigated. The Validity of the researcher- made questionnaire was confirmed by a panel of experts and its reliability was calculated using by the Theta coefficient (q= 0.89). Nine factors identified through exploratory factor analysis as challenges of agricultural practical courses, were applied in ordinal regression analysis model and results revealed that four of them as; factors lack of transparency and necessary coordination, problems related to instructors activities, poor planning and shortage of facilities and infrastructures are the main factors as challenges that affect performance of crop science students in these courses which together could in logit equation 95.8 % risk of dependent variable variance ( performance of students in practical courses) has correctly estimated.
    Keywords: Agricultural practical courses, Agricultural unemployment graduates crop science, agricultural Internship, Agricultural higher education
  • F. Ghorbani Piralidehi, A. Valizadeh Pages 28-39
    Integrating issues related to agriculture and environment (AE) in the curriculum of elementary school provide real life learning experiences to students and form a positive attitude in respect to AE. Elementary teacher's decision and readiness to teach non-required topics like AE are influenced by their personal attitude and ministry of education policy. The purpose of this descriptive- correlational study was to investigate effective factors on the teacher's attitude toward integrating AE in the curriculum. The statistical population consists all 4359 elementary teachers in Zanjan city which 343 of them were selected based on Krejcie and Morgan sampling table and applying randomized stratified sampling method. The validity of research tool was verified by a panel of related experts. A pilot study was conducted and calculated ordinal coefficient theta was at the appropriate level (equals with 0.75). The finding revealed that 78.4% of respondents had a positive attitude toward integrating AE in the curriculum. There were no meaningful correlation between teacher's attitude with their age, education attained, and total teaching experience. But, there was a positive correlation between teacher's attitude and their teaching experience in rural area. Mann-Whitney test applied revealed that teachers with agricultural work experience hold more positive attitude in comparison with teachers of nonagricultural work experience. Also male teachers hold a more positive attitude in comparison with female teachers. Logistic regression revealed that three variables of age, having previous agriculture work experience and teaching experience in the rural area explained 30.8 percent of probability of teachers’ attitude
    Keywords: Agriculture Education, Environment Education, Curriculum Integration, Elementary Teacher's Attitude
  • Z. Hooshmandan Moghaddam Fard, A. Shams* Pages 40-52
    The main purpose of this study was to investigate relationship between self-esteem, problem solving styles and self-efficacy beliefs among agricultural and natural resource students, of the University of Zabol. The statistical population consisted of 3000 agricultural and natural resources students in 2013-2014 academic year from that, 210 students were randomly selected. Data were gathered through the application of an instrument was given to the academic staff of the department of Agricultural Extension and Education, University of Zabol to test its content validity. Ordinal theta was calculated to measure reliability of items of instrument (θ = 0.76 - 0.89). Results showed that there were a significant relationship between problem solving styles, self- esteem and self-efficacy beliefs. Ordinal Regression analysis indicated that self-esteem and some problem solving styles were significantly correlated with self-efficacy beliefs. Also, the ordinal regression analysis showed that self-esteem and problem solving styles were explained 57.2% of variance of student's self–efficacy beliefs
    Keywords: self, esteem, self, efficacy beliefs, problem solving style, agricultural, natural resource students
  • A. Gheyassi Pages 53-64
    Students’ perception about the Educational Services Quality (ESQ) is a fundamental key to improve educational activities and students’ academic achievement in higher education institutions around the world. However, the influencing mechanisms of students’ perception of ESQ on academic achievement have not been considered seriously by researchers. Therefore, the aim of this survey was to investigate that how agricultural student’s perception of QES in Ramin University affects on their academic achievement. Statistical population of this research was consisted of M.SC students; from that by using Krejcie and Morgan sampling table 110 participations were selected. Structural Equation Model (SEM) via LISREL software was used to evaluate validity and reliability of the research questionnaire, and also to examine goodness of the latent variables and to test research hypothesizes. The result of confirmatory factor analyses confirm both “the validity and reliability” of the questionnaire and “the goodness the latent variables”. The results of path analysis by using the AMOS software portrayed that the interaction quality and the university’s atmosphere quality have most direct affect on student’s perceive of ESQ and have most indirect affect on student’s academic achievement. In the other where, perception of ESQ and satisfaction in total has most direct affect on student’s academic achievement. Moreover, perception of ESQ has significant affect on students’ academic achievement.
    Keywords: educational services quality, academic achievement, perception of service quality, Satisfaction, Agricultural Students
  • F. Monavvarifard, M. Baradaran, L. Salehi, M. Rafe Pages 65-77
    The main aim of research was to investigate factors which distinct two categories of intention in Business Startup Behavior Based on student's entrepreneurial passion among University students. Research method was descriptive correlation study. The statistical population comprised of senior and junior undergraduate students as well as graduate students of the University College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University. 205 students were selected using the Daniel formula through quota sampling method. Research instrument was a questionnaire whose validity and reliability were reviewed and approved. A dominant statistical method was binary logistic regression. The results of this empirical study indicate that a significant variable in predicting entrepreneurial passion is entrepreneurship Intention. It was also found that only students who have experienced high levels of entrepreneurial passion, experience a salient intention to startup businesses. The results of the sensitivity analysis for logit models showed satisfied performance in the separation of intentions levels according to entrepreneurial passion. Also experiences in entrepreneurship course could result in willingness among students to start a business but did not show significant role of gender in this regard.
    Keywords: Entrepreneurial Intention, Entrepreneurial Passion, agricultural students, University of Tehran
  • A. Alambeig Pages 78-89
    The main purpose of this study was to assess the information literacy among agricultural students of Tarbiat Modares University. Research design was descriptive- correlation and survey method used to gathering the data. Statistical population of study consisted of all agricultural post graduate students in Tarbiat Modares University (N =764). The sample size was determined by using Krejcie and Morgan's (1970) Table (n =256). Samples were selected through stratified random sampling method. Research instrument was a questionnaire. Face and content validity of the questionnaire revised and confirmed by a panel of agricultural extension and education experts. The results showed that information literacy level of students was moderate. In the second information literacy standards (effective and efficient access to needed information), students had the highest skill and they were weak in the fifth standard (familiarity with legal issues relating to access and use of information). Based on the Pearson correlation results, there were positive and significant relationships between student’s age, hours of work with computers and the internet, the research skills (knowledge of the English language, computers, internet and office software), the average scores of passed credits, with their information literacy. Regressions analysis revealed that average scores at present level, research skills and hours of work with computers and internet could explain about 21 percent of the variation in the information literacy. T-test results showed there is no significant difference between information literacy of students with different levels of education (M.Sc. and Ph.D.), gender (male and female) and participation or not participation in library tour. Based on other part of results, kind of undergraduate university affects the student's information literacy and there is no significant difference between the student's information literacy with different academic majors and various employment situations.
    Keywords: information literacy, information age, graduate students, ACRL standard
  • E. Abbasi, P. Najafloo Pages 89-103
    This study aims to identify psychological and sociological characteristics associated with the entrepreneurial spirit in students. Research method of this study was survey research. The data collection tools was a researcher-made questionnaire plus two standard tests. Total population was 262 graduate students of Ramin Agricultural and Natural Resources University and 170 persons of them were selected randomly by Krejcie and Morgan Table. Based on the results the entrepreneurial spirit in our study was relatively poor and the majority of student's had quite desirable characteristics of creativity, Internal control center, need for achievement, dedication and determination but undesirable risk taking Propensity and independence features. In the level of Ninety-five percent, there is a significant statistical difference between entrepreneurial spirit in terms of educational and employment history. also in the level of Ninety-five percent and Ninety-nine percent, there is a significant difference in terms of faculty and academic disciplines, is in the creativity feature, Thus agricultural and rural engineering college student and Mechanization Department, compared to other faculties and disciplines have been more creative. In the level of Ninety-five percent, there is a positive correlation between entrepreneurial spirit and need for achievement with educational level and in the level of Ninety-nine percent there is a negative correlation between dedication and determination with birth order. In the level of Ninety-five percent there is a positive correlation between creativity with Education level of mother
    Keywords: Agricultural higher education, graduate students, entrepreneurial spirit, sociological characteristics, psychological characteristics
  • S. Jahangiri, M. Baradaran, B. Khosravi Pour, M. Ghaniyan Pages 104-116
    Early research which focused on the direct effects of personality traits on entrepreneurial intentions and behaviours have been criticized for their low predictive capacity. Recently researchers suggest that personality characteristics may affect entrepreneurial intentions and behaviours via entrepreneurial perceptions and motivational factors. The primary purpose of this study was to incorporate an important personality trait (namely, proactive personality) into the theory of planned behavior to examine the extent to which motivational factors (namely, attitudes toward entrepreneurship and perceived behavioral control) mediate the effects of students’ proactive personality on entrepreneurial intentions. Data was collected using a questionnaire survey from a sample of 300 senior agricultural students at four public universities in the west of Iran. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. The reliability of the research instrument was determined using Ordinal Theta coefficient (θ =0.75-0.82). Structural equation modeling and bootstrap procedure were used to analyze the data. Results indicated that attitudes toward entrepreneurship and perceived behavioral control fully mediate the relationship of student subjective norms, proactivity and entrepreneurial intentions. The findings have implications for explaining attitudes toward entrepreneurship and perceived behavioral control and direct attention on proactivity as an essential competence in the entrepreneurial process. Theoretical and practical implications for entrepreneurial intentions and education are discussed
    Keywords: Entrepreneurial Intentions, Proactive Personality, Theory of Planned Behavior, Agricultural Students
  • S. Karimi, Reza Movahedi, A.Yaghoubi Farani, H. Saadi Pages 117-134
    The purpose of this research was to study the barriers affecting the level of students’ entrepreneurial skills. The statistical population of the research consisted of all postgraduate students of agricultural majors at the University College of Agricultural and Natural Resources in the University of Tehran (N= 1188). According to the Krejcie and Morgan table, a sample size of 291 students was selected using a stratified random sampling technique. Researcher- made questionnaire was used to collect data. Content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. Construct validity and composite reliability of the research instrument were tested by estimating the measurement model and they were satisfactory after making necessary corrections. The data were analyzed using Structural Equation Modeling. Results showed that, five factors including: lack of entrepreneurial educational content, communicative- informational weakness, weakness of practical and innovative skills, motivational issues and weak planning had significant negative effect on the level of students’ entrepreneurial skills, explaining 72 percent the probability of its variances. Also, Results indicated that structure of the research model was confirmed based on the model fit indices and theoretical framework of the research was consistent with reality.
    Keywords: Agricultural higher education, entrepreneurial skills, entrepreneurial barriers, educational content