فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال ششم شماره 3 (پاییز 1394)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال ششم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پوپک رحیم زاده *، فرناد ایمانی، حمیدرضا فیض، علیرضا خلد برین، ارمغان عباسی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    این کارآزمایی بالینی تصادفی با هدف بررسی میزان کارآیی بلوک عصب فمورال تحت هدایت سونوگرافی در کانال ادکتور و مقایسه آن با روش کلاسیک بلوک عصب فمورال تحت هدایت سونوگرافی در لیگامان اینگویینال درتسکین درد بعد از اعمال جراحی الکتیو زانو زانو انجام گرفت.
    مواد و رو شها: در این مطالعه مداخل های دوسو کور 92 نفر از بیماران کاندید انجام جراحی الکتیو آرتروسکوپی زانو مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم)ص(طی سا لهای 93- 92 به 2 گروه به تعداد مساوی تقسیم شدند و تحت بلوک عصب فمورال تحت هدایت سونوگرافی در کانال اداکتور یا روش کلاسیک قرار گرفتند. شدت درد با مقیاس دیداری درد و آژیتاسیون با نمره سداسیون رامزی و درجه رضایتمندی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس داده ها به نرم افزار 16 SPSS وارد شده و آنالیز شدند.
    یافته ها
    میزان درد فقط در 3، 6 و 24 ساعت پس از انجام بلوک ب هطور معن یداری در گروه فمورال کمتر از گروه اداکتور کانال بود، میزان بلوک فقط بلافاصله پس از بلوک بین دو گروه تفاوت آماری معن یدار داشت. بیماران گروه فمورال در تمام زما نها میزان رضایتمندی معن یدار بیشتری را نسبت به گروه اپتراتور نشان دادند. گروه اداکتورکانال در تمام زما نها ب هطور معن یداری نسبت به گروه فمورال مسکن اضافه دریافت کردند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بلوک عصب فمورال موجب دریافت مسکن اضافه کمتر و رضایتمندی بیشتری می شود و میزان درد را بیشتر کاهش می دهد. بنابراین این روش می تواند به عنوان یک روش موثر در اعمال جراحی الکتیو زانو استفاده شود.
    کلیدواژگان: عصب فمورال، بلوک کانال آداکتور، جراحی آرتروسکوپی زانو، درد
  • مریم پوربحری، سعید کاشانی، مهرداد ملک شعار، هاشم جری نشین *، مجید وطن خواه، علیرضا عبدالله زاده بقایی، فریدون فکرت، مریم شریفی صفحات 9-20
    زمینه و هدف
    بی حسی نخاعی یکی از شای عترین تکنی کهای بی حسی برای عمل سزارین است و معمولا با دو روش مدین و پارامدین انجام می شود که روش مدین شای عتر است. هدف این مطالعه مقایسه متغیی رهای کلی دو روش بی حسی داخل نخاعی حین عمل جراحی سزارین الکتیو بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی دو سو کور بر روی 150 زن باردار 15 - 45 ساله انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به گروه بی حسی نخاعی با روش مدین یا پارامدین وارد شدند. علائم حیاتی قبل و بعد از بی حسی ثبت گردید. فراوانی برادیکاردی و افت فشا رخون، بروز تهوع و استفراغ، میزان مصرف افدرین و آتروپین، سطح بی حسی، سردرد پس از پارگی دورا و مدت زمان ریکاوری ثبت و بررسی شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، وزن و ایندکس توده بدن مشابه بودند. سایر متغیرهای دو گروه تفاوت معن یداری نداشتند) 05 / p<0 (. با وجود اینکه در گروه پارامدین سطح بی حسی بالاتری نسبت به گروه مدین) 002 / P=0 (ثبت شد ولی به طور غیر مترقب های میزان تهوع و استفراغ در بیماران گروه مدین بیشتر از گروه پارامدین) 007 / P=0 (بود که این اختلا فها معن یدار بودند.
    نتیجه گیری
    از نظر متغیرهای مختلف دو روش شباهت زیادی داشتند. اما به دلیل کمتر بودن تهوع و استفراغ و سطح بی حسی بالاتر، روش پارامدین روشی مطلوب برای بی حسی نخاعی جهت عمل جراحی سزارین م یباشد که خصوصا در موارد وضعیت آناتومی مشکل این روش سهولت بیشتری را تآمین می نماید.
    کلیدواژگان: بیهوشی نخاعی، فشار خون و ضربان قلب، تهوع و استفراغ، سردرد بعد از پاره شدن دورا، بخش مراقبت های پس از عمل
  • مسعود محسنی، عاطفه قنبری، محمدعلی معتضدی قاجار *، علیرضا پورنجفیان، حمیدرضا فیض، مسعود سلیمانی، بهناز کریمی صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    امروزه اثر درمان با الکتروشوک در درمان اختال افسردگی اساسی و بیمار ی های سایکوتیک اثبات شده و کاربرد آن روزب هروز گسترده تر می گردد. در این میان استفاده از هوشبرهای مناسب در آنستزی درمان با الکتروشوک نقش مهمی را ایفا می کند و انتخاب نوع آن که اثرات درمانی و همینطور اثرات همودینامیک کمتر بهتری داشته باشد مهم می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 26 نفر زن یا مرد با افسردگی مازور که کاندید انجام درمان با الکتروشوک باشند و طبق هبندی انجمن بیهوشی امریکا 1 و 2 داشته باشند و به ترتیب 13 نفر در نوبت اول تحت اینداکشن با کتامین وساکسینی لکولین و نوبت دوم با تیوپنتال وساکسینیل کولین و 13 نفر بعدی بالعکس نوبت اول تحت اینداکشن با تیوپنتال وساکسینیل کولین و سپس در نوبت بعدی با کتامین وساکسینیل کولین قرار می گیرند. در تمام این بیماران قبل از اینداکشن فشارخون، ضربان قلب و اشباع اکسیژن شریانی و همینطور بلافاصله بعد از اینداکشن، 1 دقیقه و 2 دقیقه و دقیقه 4 و دقیقه 10 و نهایتا پس از به هوش آمدن اندازه گیری شده و مورد ارزیابی قرار م یگیرد. به همین ترتیب مدت زمان تشنج بعد از درمان با الکتروشوک را نیز در هر گروه اندازه م یگیریم.
    یافته ها
    ضربان قلب، فشارخون سیستولیک فشارخون دیاستولیک و اشباع اکسیژن شریانی و طول مدت ریکاوری بین دو گروه مورد مطالعه به صورت جداگانه و تمامی موارد با هم تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در مورد طول زمان تشنج کتامین در هردو گروه جداگانه و تمامی موارد با هم با اختاف معنی داری نسبت به نسدونال طولان یتر بود، در مورد عوارض پس از شوک در ریکاوری فقط در میالژی در کسانیکه نسدونال گرفته بودند با نسبت 12 مورد به یک مورد در کتامین تفاوت قابل ملاحظه ای دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات کتامین در افزایش طول مدت تشنج و اثرات همودینامیک نه چندان قابل توجه و عوارض کمتر پس از شوک این دارو نسبت به نسدونال گزینه خوبی جهت استفاده روتین و انتخابی برای درمان با الکتروشوک می باشد.
    کلیدواژگان: ECT، MDD، تیوپنتال سدیم، کتامین، ساکسینیل کولین، همودینامیک، پالس اکسیمتری
  • رحمان شیخ حسینی *، محمدحسین علیزاده، کایرن اسالیوان، مهیار صلواتی، آقای میثم صادقی ثانی، خانم مرضیه موحد، الهام شیرزاد صفحات 30-41
    زمینه و هدف
    شکی نیست که بیماران مبت ال به کمردرد نسبت به افراد سالم، از بد نشان ب هنحو متفاوتی استفاده م یکنند. هدف این مطالعه مروری بررسی خصوصیات بیومکانیکی است که ممکن است در ورزشکاران مبت ال به کمردرد مشاهده شود.
    مواد و روش ها
    روش جستجو در این مطالعه شامل جستجو در پایگاه داده پاب مد بود.
    یافته ها
    از 461 مطالع های که به در ابتدا در پایگاه داده های پاب مد یافت شد، 28 مطالعه واجد شرایط شرکت در مطالعه بودند که اغلب آنها از نوع مطالعات مقطعی بوده اند. مطالعات نشان دادند که شاخ صهای بیومکانیکی در تنه، فقرات کمری، لگن و اندام تحتانی در ورزشکاران مبت ال به کمردرد متفاوت است. ب هع الوه تناق ضهایی هم در نتایج قابل مشاهده است.
    نتیجه گیری
    در ورزشکاران مبت ال به کمردرد تغییرات خصوصیات بیومکانیکی در حین اجرای فعالی تهای ویژه ورزشی و فعالی تهای غیروابسته به ورزش قابل مشاهده است. به مطالعات آیند هنگر بزر گتر و بیشتری نیاز است که عوامل غیرمکانیکی موثر بر نتایج را را کنترل کرده باشد تا بتوان ارتباط بین کمردرد و تغییرت خصوصیات بیومکانیکی را تعیین نمود.
    کلیدواژگان: کمردرد، کنترل حرکتی، ورزشکاران، بیومکانیک، الکترومیوگرافی، دامنه حرکتی
  • علی شاکری *، یحیی سخنگویی، صدرالدین شجاع الدین، یاسین حسینی صفحات 42-53
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات کوتاه مدت ماساژ، تمرینات ثباتی و ترکیبی بر تعادل پویا بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در طول تکلیف نشستن تا ایستادن بود.
    مواد و رو شها: در این مطالعه 30 مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی در سه گروه 10 نفری تمرینات ثباتی، ماساژ درمانی و درمان ترکیبی قرار گرفتند. هر سه گروه در شرایط و زمان مساوی 12 جلس های) 4 هفته، به صورت یک روز درمیان(درمان مربوط به خود را براساس برنامه ی از قبل تدوین شده انجام دادند. در این مطالعه از دستگاه صفحه نیرو استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که تغییرات متغیرهای شاخص قیام و سرعت نوسان در بین گروهای ترکیبی و ثباتی معنی دار گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد، به نظر می رسد ترکیب تمرینات ثباتی با ماساژ درمانی، موثرتر از استفاده ی هر یک به تنهایی است.
    کلیدواژگان: کمر درد، ماساژدرمانی، تمرینات ترکیبی، تمرینات ثباتی
  • هدی رستگارزاده *، پروین عابدی، خانم محبوبه والیانی، مهندس محمدحسین حقیقی صفحات 54-63
    زمینه و هدف
    درد جزء غیرقابل اجتناب فرآیند زایمان است. امروزه روش های غیردارویی تسکین درد زایمان ازجمله طب سوزنی به دلیل اثرات جانبی کم، مورد توجه م یباشند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اوریکولوتراپی برکاهش شدت درد زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که برروی 80 نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان سینا اهواز انجام شد. 40 نفر در گروه اوریکولوتراپی و 40 نفر در گروه کنترل تعیین قرار داده شدند. سپس تکنیک اوریکولوتراپی توسط پژوهشگر در دیلاتاسیون 4 و بعد در دیلاتاسیون 6 سانت یمتر و سپس 8 سانت یمتر، برای گروه مداخله اعمال گردید. شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد در دو گروه سنجیده شد. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آزمو نهای توصیفی و آزمو نهای آماری تی، من ویتنی و مجذور کای، به کمک نرم افزارSPSS21 انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در گروه دریاف تکننده اوریکولوتراپی نسبت به گروه کنترل، میانگین نمرات درد در دیلاتاسیون های مختلف دارای کاهش معنی داری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهشمی توان نتیجه گیری کرد که اویکولوتراپی یک روش آسان، بی خطر و کم هزینه برای کاهش درد در مرحله فعال زایمان است. استفاده از این روش در زایمان های کم خطر و فیزیولوژیک برای کاهش درد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اوریکولوتراپی، شدت درد زایمان، کارآزمایی بالینی
  • حمیدرضا لطفی، احمد ابراهیمی عطری، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری، کاظم نوروزی * صفحات 64-73
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه دو پروتکل حرکت درمانی در آب بر ناتوانی و شدت درد مردان میانسال مبت ال به کمردردهای مزمن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 36 نفر از مردان میانسال مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری به عنوان نمونه انتخاب، و به سه گروه مساوی تمرینات دراز کشیده به پشت) 12 نفر(، پیاده روی در آب) 12 نفر(و کنترل) 12 نفر(تقسیم شدند. سپس به گروه های تجربی برنامه حرکت درمانی منتخب در آب شامل 24 جلسه در 6 هفته و هر هفته 4 جلسه 45 تا 60 دقیق های ارائه گردید. میانگین نمرات درد و ناتوانی افراد ب هترتیب به وسیله شاخص بصری درد و پرسشنامه ناتوانی اوسستری قبل و بعد از مداخله انداز هگیری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به وسیله آزمون تی همبسته و آزمون تحلیل واریانس ی کطرفه در سطح معن یداری. (مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان درد و ناتوانی ب هطور معن یداری در دو روش تمرینی آب درمانی به صورت درا ز کشیده روی آب و آب درمانی به صورت پیاده روی در آب کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که هر چند هر دو نوع پروتکل حرکت درمانی در آب باعث کاهش شدت درد و ناتوانی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن سیاتیکی می شود ولی حرکت درمانی در آب به صورت حرکات دراز کشیده روی آب باعث بهبود بیشتری می شود. در نتیجهمی توان این پروتکل را به عنوان روشی موثر برای این بیماران تجویز نمود.
    کلیدواژگان: کمردرد، حرکت درمانی در آب، درد، ناتوانی
  • حمید میرحسینی *، محمد علی نظری، تورج هاشمی، سید مجتبی یاسینی صفحات 74-82
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مواد افیونی با رواج بیماری های عفونی یکی از عمده مشکلات بهداشتی در جوامع مختلف و اضطراب، از عوارض ناخوشایند حین درمان و از عوامل عود است. هدف این مطالعه تعیین اثر تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجم های بر اضطراب ناشی از درمان اعتیاد به روش س مزدایی فوق سریع می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی و دوسویه کور برروی 40 بیمار منتخب درمان اعتیاد از طریق س مزدائی فوق سریع است. بیماران توسط پژوهشگر تحت تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجم های قرار گرفتند. اضطراب پیش از مداخله، بلافاصله قبل از س مزدایی ودو مرتبه در فواصل 24 ساعت پس از آن، توسط همکار پژوهشی سنجیده شد. اطلاعات پس از جم عآوری با نرم افزار آماری 20-SPSS و استفاده از آزمون واریانس با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تمامی افراد مذکر بودند و میانگین مدت مصرف مواد در گروه مداخله 4/ 2± 37 / 8 و کنترل 2/ 2± 37 / 7 سال بود.
    اضطراب گروه مداخله و گروه کنترل در هر زمان دارای تفاوت معن یدار است. اضطراب گروه مداخله یک ساعت پس از س مزدایی حدود 90 درصد کاهش نسبت به پیش از سم زدایی داشته است که تا 24 ساعت بعد پایدار بود در حالی که برای گروه کنترل این کاهش تقریبا 25 درصد بود و در عرض 24 ساعت بعد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از تاثیر تحریک الکتریکی فراجمجم های بر کاهش اضطراب ناشی از درمان اعتیاد و بیهوشی است.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای، اضطراب، سم زدائی فوق سریع
  • سودابه حدادی *، آرمان پرویزی، علیرضا فدایی نایینی صفحات 83-88
    زمینه و هدف
    آسیب های ناشی از سوختگی های بزرگ به تغییرات پاتوفیزیولوژیک مهمی در همه ارگان سیستم ها منجر می شوند و از آن جمله آسی بهای صورت و راه هوایی است. لذا یکی از نکات مهم در اداره بیماران با آسی بهای سوختگی سر و صورت، اداره راه هوایی است که لوله گذاری تراشه در این بیماران را بسیار مشکل تا غیرممکن می سازد.
    معرفی بیمار: در این مطالعه آقای 37 ساله با سوختگی ناشی از برق گرفتگی صورت دور دهان و دس تها که 84 روز پس از سوختگی، برای ترمیم پلک ها به اتاق عمل آورده شد که به علت محدودیت شدید در باز شدن دهان از طریق نازال انتوبه شد را معرفی می کنیم.
    نتیجه گیری
    در سوختگی های دور دهان که منج ربه محدودیت باز شدن دهان می شوند به نظر می رسد که با حفظ تنفس خودب هخودی و تجویز محتاطانه داروها در مواردی که برونکوسکوپ فیبراپتیک در دسترس نمی باشد، لوله گذاری نازال با استفاده از گلایدسکوپ به عنوان یک آلترناتیو و هدایت لوله با حرکات سروگردن می تواند کمک کننده می باشد.
    کلیدواژگان: راه هوایی، سوختگی، لوله گذاری تراشه
|
  • Poupak Rahimzadeh *, Farnad Imani, Hamidreza Feiz, Alireza Khaladbarin, Armaghan Abbasi Pages 1-8
    Aim and
    Background
    This study aimed to determine the efficacy of femoral nerve block in adductor canal and comparison it with the classical method of femoral nerve block in terms of pain relief after elective surgery of the knee.
    Materials And Methods
    In this study clinical trial study، 92 patients who were candidate for knee arthroscopy in Rasool Akram hospital during 2014- 2015 were evaluated. All patients were blocked after surgery using femoral nerve block or adductor canal block. 1 g Apotel was infused in each group and in the case of no betterment، additional NSAID was administrated. Severity of pain and sedation was measured. Satisfaction level was also evaluated. Data then were entered to SPSS v. 16and were analyzed.
    Findings
    We found significant difference between two groups from the point of pain in 3، 6 and 24 hour after the block. The highest VAS score was seen in recovery time in both groups، while pain score was 5 in 50% of patients of each group and 5- 6 in 25- 75% of patients. Sedation was statistically different between the two groups just immediately after the block. Satisfaction in femoral group patients was significantly higher than adductor canal group. Adductor canal group significantly received more additional NSAIDS compared to the femoral group.
    Conclusion
    This study showed that patients with femoral nerve block received lower additive analgesic and had more satisfaction، so this method can be used as an effective treatment for elective surgery knee.
    Keywords: femoral nerve block, adductor canal, knee arthroscopy, pain
  • Dr Maryam Pourbahri, Dr Saeed Kashani, Dr Mehrdad Malekshoar, Dr Hashem Jarineshin *, Dr Majid Vatankhah, Dr Alireza Abdulahzade Baghaee, Dr Fereydoon Fekrat, Dr Maryam Sharifi Pages 9-20
    Aim and
    Background
    Spinal anesthesia is a very common anesthetic technique in cesarean section. It is usually applied through the median or paramedian approach among which the median approach is more common. The purpose of this study was to compare the median with paramedian approaches in elective cesarean section operations. Methods and Materials: This double -blind randomized clinical trial was performed on 150 patients between 15 to 45 years old. Patients were randomly assigned to receive either median or paramedian approach for spinal anesthesia. Vital signs were recorded before and after the procedure. The incidence of bradycardia and hypotension، nausea and vomiting، amount of ephedrine and atropine usage، post- dural puncture headache (PDPH)، and duration of recovery were collected and analyzed.
    Findings
    The two groups were similar regarding age، weight and BMI. The other variables of the two groups were not significantly different (P>0. 05). Although a higher sensory block level was attained in the paramedian group compared with the median group (P=0. 007)، unexpectedly the incidence of nausea and vomiting was higher in the median group (P=0. 002) for which the difference was significant.
    Conclusions
    The two groups were similar regarding many different variables، however due to a lower incidence of nausea and vomiting، and a higher block level; the paramedian approach may be a favorable choice for neuraxial block in cesarean section operations especially in the cases with difficult spinal anatomy.
    Keywords: Spinal, Methods, Blood Pressure, Heart Rate, Nausea, Vomiting, Post, Dural Puncture Headache, PACU
  • Dr Masood Mohseni, Dr Atefeh Ghanbari, Dr Mohammad Ali Motazedi Ghajar *, Dr Alireza Pournajafian, Dr Hamidreza Faiz, Dr Masoud Soleimani, Dr Behnaz Karimi Pages 21-29
    Aim and
    Background
    Today the effect of Electroconvulsive therapy (ECT) in cure of Major depressive disease (MDD)، and psychiatric patients is well accepted and usage of this method is developed every day. In this regard، selecting the most effective hypnotic drugs in ECT and their therapeutic and hemodynamic effects seem very important and critical.
    Materials And Methods
    In this study we selected 26 patients (gender was not important) with MDD who were candidate for ECT therapy with ASA<3. 13 patients received induction with ketamine and succinylcholine in first session and for second session received thiopental and succinylcholine; the second group of 13 patients unlike the first group، received thiopental and succinylcholine in first session and in second they received ketamine and succinylcholine. In all patients we measured blood pressure، heart rate، and O2 saturation before induction، immediately after induction، 1st minute، 2nd minute، 4th minute، 10th minute post-induction، and after the patients were awake. Also we measured seizure and recovery duration and any possible complication.
    Findings
    Considering heart rate، systolic blood pressure، diastolic blood pressure، O2 saturation and recovery time we found no significant differences nor between the groups and neither in whole patients. However regarding seizure duration، we found significant difference between two groups and in all 26 patients. It was totally shown that seizure duration was longer with ketamine than thiopental. About complications we found only significant differences in myalgia which was seen in 12 cases of thiopental but 1 case of ketamine induction.
    Conclusion
    Our findings show that ketamine prolongs seizure duration and it leads to no significant difference in hemodynamic parameters and less complications in comparison with thiopental. So it seems that ketamine is a better choice for anesthesia in ECT than thiopental.
    Keywords: MDD, ECT, Ketamine, Thiopental Sodium, Hemodynamic, Seizure
  • Rahman Sheikhhoseini *, Dr Mohammadhosein Alizadeh, Dr Kieran Osullivan, Dr Mahyar Salavati, Meisam Sadeghisani, Marzieh Movahhed, Dr Elham Shirzad Pages 30-41
    Aim and
    Background
    There is little doubt that patients with low back pain (LBP) use their body differently in comparison with healthy individuals. The purpose of this review was to investigate changes in biomechanical perspective which may be present in athletes with LBP. Methods and Materials: TThe search strategy for this review consisted of an electronic database search of full text in PUBMED database.
    Findings
    From 461 records that were initially identified through the PUBMED database، 28 studies met the eligibility criteria، most of which were cross-sectional in nature. The studies demonstrate that athletes with LBP exhibit a range of biomechanical perspective changes in the trunk، lumbar spine، pelvis and lower extremities. However، inconsistencies were apparent between the results.
    Conclusions
    Athletes with LBP demonstrate some biomechanical perspective changes during sport specific and non-sport specific functions. More studies، especially large prospective studies which control for non-mechanical factors are required to determine the relationship between LBP and biomechanical perspective changes in athletes.
    Keywords: Low Back Pain, Motor Control, Athletes, Biomechanics, Electromyography, Range of Motion
  • Ali Shakeri *, Yahya Sokangoie, Sadrodin Shojaedin, Yasin Hoseini Pages 42-53
    Aims and
    Background
    The purpose of this study was to investigate the short-term effects of massage، stability and combination exercise on dynamic stability in patients with chronic non-specific low back pain during the sitting to standing task.
    Materials And Methods
    In this study، 30 patients with chronic low back pain with an average age of 33. 44±9. 02 years participated. Patients were randomly divided into three groups of ten: massage، stability and combination exercises. Patients received protocols of massage، stability، and combination exercises for 12 sessions (4 weeks، on every other day) under supervision of therapists.
    Findings
    The results of this study showed that after stabilization and combination exercises، there was significant difference between pre and post test in Rising Index and COG Sway Velocity variables.
    Conclusions
    The results showed that combination of massage with stability exercise is more effective than using either one alone.
    Keywords: Chronic low back pain, Massage Therapy, Stability exercises, Combination exercises
  • Hoda Rastegarzade *, Dr Parvin Abedi, Miss Mahboubeh Valiani, Engineer Mohammad Hossein Haghighi Pages 54-63
    Aims and
    Background
    Pain is an inevitable part of the childbirth process. Nowadays non-pharmacological methods such as acupuncture are considered for labor pain relief، due to their lower side effects. So this study was conducted to evaluate the effect of Auriculotherapy on pain intensity during the active phase of labor.
    Materials And Methods
    This was a clinical trial on 80 nulliparous-women who were admitted to Sina Hospital. 40 women were assigned to the Auriculotherapy group and 40 women were assigned to the control group. The technique of Auriculotherapy was applied by the researcher at dilatations of 4، 6 and 8 cm in the intervention group. Pain intensity was measured by Visual Analogue Scale in two groups. Data analysis was done by descriptive statistics، independent t-test، Mann-Whitney and Chi-square test، using the SPSS version 21.
    Findings
    The results showed that mean pain intensity at different stages of dilatation was significantly decreased in the group receiving Auriculotherapy compared with the control group (P<0/05).
    Conclusions
    The results of this study showed that Auriculotherapy is a simple، safe and cost-effective method to reduce pain in the active phase of labor. Using this method is recommended in low-risk and physiologic deliveries.
    Keywords: Auricolotherapy, labor pain, clinical trial
  • Hamidreza Loffi, Ahmad Ebrahimi Atri, Ali Akbar Hashemi Javaheri, Kazem Norouzi * Pages 64-73
    Aims and
    Background
    the aim of this investigate was to compare two aquatic exercise therapy protocol on pain and disability in the middle – aged men with chronic low back pain.
    Materials And Methods
    in this semi – experimental study، 36 middle-aged men who suffer from chronic back herniated disc are chosen and divided into 3 equal groups: experimental group1 (walking in water; n=12)، experimental group2 (laying backward on the water; n=12) and control group (n=12). Experimental groups did the aquatic exercise therapy program that included of 24 sessions in 6 weeks and 4 sessions per week for 45-60 minutes. The mean score of pain and disability of these individuals respectively registered by VAS index and questionnaire of “oswestry disability” before and after the intervention were measured. Data were analyzed by paired- samples t-test and one-way analysis of variance at a significant level of P<0. 05.
    Findings
    The results showed after 6 weeks of aquatic exercise therapy the amount of pain and disability significantly changed in both experimental groups (P<0. 001).
    Conclusion
    The results of this investigate showed aquatic exercise therapy by patients who suffer from chronic sciatic low back pain، could decrease pain and disability in them and we could prescribe this protocol as a useful method for these patients.
    Keywords: aquatic exercise therapy, disability, pain, sciatic chronic low back pain
  • Dr Hamid Mirhosseini *, Dr Mohammad Ali Nazari, Dr Touraj Hashmi, Dr Seyed Mojtaba Yassini Pages 74-82
    Aims and
    Background
    Opiate addiction، is one of the most prominent health problem in diverse communities which may lead to anxiety during treatment and relapse. This study investigates the efficacy of transcranial direct current stimulation (TDCS) on anxiety during treatment of opiate addiction via the ultra rapid opioid detoxification approach (UROD). Methods and materials: It is a randomized، double blind controlled survey which was conducted on forty scheduled subjects for UROD. TDCS was applied at 24 hour intervals for two sessions by the researcher. The anxiety scores were recorded before the intervention، immediately before UROD، and 24 hours afterwards using Beck questionnaire. Data were analyzed via repeated measure ANOVA using SPSS software.
    Findings
    All the participants were male with mean drug abuse duration of 8. 37 ±2. 4 and 7. 37 ± 2. 4 years in intervention and control groups، respectively. According to statistical analysis، anxiety was less in the intervention group and the difference was significant at all time intervals (P-value≤0. 008). We observed about 90% decline for anxiety in intervention group one hour after UROD (p-value≤ 0. 01) while it was about 25%for control group (P-value=0. 163) and it increased in the control group within 24 hours.
    Conclusions
    Generally speaking، TDCS is an effective approach to alleviate anxiety due to pre-anesthesia and withdrawal syndromes during UROD.
    Keywords: tDCS, Anxiety, UROD
  • Soudabeh Haddadi *, Arman Parvizi, Alireza Fadaee Naiini Pages 83-88
    Case report: Severe burn injuries are associated with significant pathologic changes in nearly all of organ systems، among them are facial and airway injuries. Thus، one of the important points is airway management in head and facial burn injuries which lead to difficult or impossible tracheal intubation in these patients. In this study we introduce a 37 year-old man، who was burned with electricity and had contracture injuries in his face، hands، and circumorally. He was candidate for reconstructive lid surgery 84 days post-burn. Because of severe restriction in the mouth opening we intubated him Trans nasally with preservation of spontaneous breathing. In circumoral post burn injuries with restriction in mouth opening، it seems reasonable to intubate trachea with preservation of spontaneous breathing and extreme caution when using drugs; especially when flexible fiberoptic bronchoscope is not available. In these situations، nasal tracheal intubation with head and neck movement by Glidescope could be useful as an alternative.
    Keywords: airway, burning, tracheal intubation