فهرست مطالب

پژوهش های روان شناسی اجتماعی - پیاپی 14 (تابستان 1393)

فصلنامه پژوهش های روان شناسی اجتماعی
پیاپی 14 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • افشین رباطی*، آنیک دوران، دلوین، فرانسیس دانورس صفحه 1
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف اجرای برنامه خودارزیابی مهارتی و سنجش اثرات روان-شناختی آن (عزت نفس، خودکارآمدی اجتماعی و استرس شغلی) انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه آن متشکل از 62 کارگر خط مونتاژ کارخانه ایران خودرو بود که با شیوه در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های استرس شغلی اسیپو (1987)، خودکارآمدی اجتماعی اسمیت و بتز (2000)، عزت نفس کوپراسمیت (1984) و برنامه خودارزیابی مهارتی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از افزایش معنی دار عزت نفس و خرده مقیاسهای آن و خودکارآمدی اجتماعی در پس آزمون بود (0/01>p). همچنین، استرس شغلی و خرده-مقیاسهای آن (به جز بار کاری نقش) در پس آزمون کاهش معنی داری داشتند (0/01>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که برنامه خودارزیابی مهارتی با در نظر گرفتن تفاوتهای فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی بین کشورها قابلیت اجرایی در ایران را دارد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی مهارتی، عزت نفس، خودکارآمدی اجتماعی، استرس شغلی
  • نسرین ارشدی*، سلماز هزاریان صفحه 17
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه قضاوت اخلاقی با رفتار غیراخلاقی با توجه به نقش تعدیل کننده جایگاه مهار درونی بود.
    روش
    پژوهش از نوع همبستگی و شرکت کنندگان آن 227 نفر از کارکنان یک شرکت صنعتی بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاسهای رفتار غیراخلاقی، قضاوت اخلاقی و جایگاه مهار درونی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تعدیلی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که قضاوت اخلاقی با رفتار غیراخلاقی رابطه منفی دارد. نتایج همچنین نقش تعدیل کننده جایگاه مهار درونی را در رابطه بین قضاوت اخلاقی با رفتار غیراخلاقی مورد تایید قرار داد؛ به این معنا که رابطه بین قضاوت اخلاقی با رفتار غیراخلاقی در سطوح مختلف جایگاه مهار درونی متفاوت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش باید به اهمیت جایگاه مهار درونی در رابطه بین قضاوت اخلاقی با رفتار غیراخلاقی توجه ویژه ای نمود.
    کلیدواژگان: رفتار غیراخلاقی، قضاوت اخلاقی، جایگاه مهار درونی
  • حسین اسکندری* صفحه 31
    مقدمه
    تحقیقات روان شناسی فرهنگی و جامعه شناسی نشان داده اند که فرهنگ از طریق زبان و ساخت زبانی بر آسیب شناسی اختلالات روانی تاثیر می گذارد. این پژوهش به بررسی این مطلب می پردازد که آیا اختلال افسردگی اختلالی واحد است یا دارای الگوهای مختلفی است که از همبودی مرضی با سایر اختلالات شکل گرفته است و بر این اساس نشانه های پیش بینی اختلال افسردگی کدامند.
    روش
    جامعه این پژوهش تجربی عبارت بود از کلیه دانشجویان دانشگاه تهران که از میان آنها 1500 نفر (766 مرد و 734 زن) با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به وسیله SCL-90-R و MMPI-2 ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری نظیر تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افسردگی در جمعیت دانشجویان ایرانی بر اساس 5 مولفه اساسی قابل تشخیص و ارزیابی است و عوامل SCL-90-R نقش پیش بینی مناسبی در افسردگی دارند. 3 نوع الگوی متفاوت افسردگی شناسایی شده اند که نقش مسلطی در ترسیم افسردگی دارند. همچنین یافته ها حاکی از آن بود که نرخ افسردگی در زنان دانشجو بیش از مردان است.
    نتیجه گیری
    افسردگی اختلالی است که دارای همبودی مرضی با سایر اختلالات می باشد. در افسردگی و دیگر اختلالات باید به تهیه مجموعه ای تشخیصی پرداخت که دارای کاربرد در جمعیت ایرانی باشد تا خلا موجود در فرآیند تشخیص و درمان نظام DSM را پر کند. همچنین فرهنگ به عنوان فرآیندی پویا، متغیر و گفتمانی در نظر گرفته می شود که زبان با نقش آفرینی در ساخت اجتماعی به آن شکل می دهد.
    کلیدواژگان: اختلال روانی، طبقه بندی مقوله ای، اختلال افسردگی، فرهنگ، زبان
  • مهرانگیز تاشک*، هادی بهرامی، علیرضا کیامنش صفحه 41
    مقدمه
    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی نقش صفات شخصیتی، سبک های مقابله با استرس و حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی بهزیستی روان شناختی دانشجویان انجام شد.
    روش
    در این مطالعه همبستگی، 237 دانشجوی دختر و پسر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های صفات شخصیتی نئو (NEO-FFI)، راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (WOCQ)، حمایت اجتماعی ادراک شده زایمت و همکاران (MSPSS) و بهزیستی روان شناختی ریف (RSPWB) جمع آوری و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بهزیستی روانشناختی با صفات شخصیتی برون گرایی، وظیفه شناسی، گشودگی و پذیرش و سبک مقابله ای مسئله مدار رابطه مثبت معنی دار و با صفت شخصیتی روان رنجورخویی و سبک هیجان مدار رابطه منفی معنی دار دارد و بین حمایت اجتماعی ادراک شده و خرده مقیاسهای آن با بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. همچنین، صفات شخصیتی 54 درصد، حمایت اجتماعی ادراک شده 6 درصد و سبک های مقابله ای 2 درصد از واریانس بهزیستی روان شناختی را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت صفات شخصیتی در پیش بینی بهزیستی روان شناختی، توجه بیشتر به نقش جایگاه های تربیتی در پرورش شخصیت ضروری است.
    کلیدواژگان: صفات شخصیتی، سبک های مقابله ای، حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی روان شناختی، دانشجویان کارشناسی ارشد
  • محمد احسان تقی زاده، مراد عبدی ورمزان* صفحه 55
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مطالعه اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی بر افزایش هوش اجتماعی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان سال سوم راهنمایی شهرستان ری در سال تحصیلی 92-91 انجام شده است.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان سال سوم راهنمایی شهرستان ری بود که 56 نفر در قالب دو کلاس به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر دو گروه با استفاده از آزمونهای هوش اجتماعی صفاری نیا، سلگی و توکلی (1390) و پرسشنامه سازگاری بل (BAI) در پیش آزمون مورد سنجش قرار گرفتند. سپس بسته آموزش راهبردهای فراشناختی (تقی زاده و عبدی ورمزان، 1392) به مدت هشت هفته به گروه آزمایش آموزش داده شد. در پایان از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد و داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که آموزش راهبردهای فراشناختی به طور معنی-داری باعث افزایش هوش اجتماعی و سازگاری اجتماعی شده است (0/01>p).
    نتیجه گیری
    با آموزش راهبردهای فراشناختی می توان به افزایش هوش اجتماعی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان کمک کرد.
    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، فراشناخت، هوش اجتماعی، سازگاری اجتماعی
  • نیره غلامپور*، فرامرز سهرابی، احمد برجعلی صفحه 67
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه الگوهای ارتباطی والدین با سازگاری اجتماعی کودکان پیش دبستانی بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی و نمونه آن شامل 99 دانش آموز در حال تحصیل در مقطع پیش دبستانی بود که به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از بین مدارس یزد انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه الگوهای ارتباطی و پرسشنامه رفتار سازشی دانش آموزان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که الگوی ارتباطی سازنده متقابل با سازگاری اجتماعی رابطه مثبت معنی دار و الگوهای ارتباطی توقع/ کناره گیری و اجتنابی متقابل با سازگاری اجتماعی رابطه منفی معنی دار دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که الگوهای سازنده متقابل، کناره گیری زن/ توقع مرد و کناره گیری مرد/ توقع زن به طور معنی داری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی در کودکان می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش با آموزش الگوی ارتباطی سازنده متقابل در والدین می توان به افزایش سازگاری اجتماعی کودکان کمک کرد.
    کلیدواژگان: الگوی ارتباطی، سازگاری اجتماعی، سازنده متقابل، توقع، کناره گیری، اجتنابی متقابل
  • مجید صفاری نیا، حسین زارع، زهرا سلگی* صفحه 77
    مقدمه
    مهمترین مسئله ای که از مطالعات اضطراب اجتماعی برداشت می شود اهمیت قابل توجه تشخیص و درمان زودهنگام است. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی طرحواره درمانی به شیوه گروهی در کاهش علائم و سلامت اجتماعی دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی بود که در آن از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. 35 دانشجوی مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی مراجعه کننده به مراکز مشاوره دانشگاه های شهر کرمانشاه با تشخیص روان شناس و روانپزشک به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به مدت 10 جلسه تحت درمان گروهی با مدل طرحواره درمانی یانگ قرار گرفتند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه بالینی چندمحوری میلون (MCMI)، مصاحبه بالینی ساختار یافته برای اختلالهای محور یک در (IV DSM- (SCID، پرسشنامه هراس اجتماعی (SPIN)، پرسشنامه فرم بلند طرحواره یانگ (YSQ-L 2) و پرسشنامه سلامت اجتماعی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که طرحواره درمانی به شیوه گروهی به طور معنی داری باعث کاهش فعالیت طرحواره های ناسازگار اولیه در تمام حوزه ها و به دنبال آن سبب کاهش معنی دار در نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی و بهبود سلامت اجتماعی بیماران شد.
    نتیجه گیری
    طرحواره درمانی به شیوه گروهی در کاهش فعالیت طرحواره های ناسازگار اولیه، درمان اختلال اضطراب اجتماعی و افزایش سلامت اجتماعی دانشجویان از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، اضطراب اجتماعی، سلامت اجتماعی، دانشجویان
  • محمد الوندی سرابی، علی اصغر کاکوجویباری، فرهاد شقاقی صفحه 99
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک های هویت شناختی- اجتماعی در میان دانش آموزان دبیرستانهای همدان با تاکید بر نقش تفاوتهای بهره هوشی بود.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش علی- مقایسه ای شامل کلیه دانش آموزان پسر سال سوم مشغول به تحصیل دبیرستانهای شهر همدان بود که از میان آنها 200 دانش آموز (100 نفر عادی و 100 نفر تیزهوش) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت بود از پرسشنامه تجدیدنظر شده سبک هویت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه تیزهوش در سه خرده مقیاس سبک اطلاعاتی، هنجاری و تعهد در مقایسه با گروه عادی دارای میانگین بالاتر است و گروه عادی در خرده مقیاس سردرگم/ اجتنابی میانگین بالاتری دارد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها در کل موید وجود وضعیت هویتی مطلوب تر در دانش آموزان تیزهوش در مقایسه با دانش آموزان عادی است.
    کلیدواژگان: سبک های هویت، شناختی، اجتماعی، دانش آموز، تیزهوش، عادی
  • عزت الله کردمیرزا نیکوزاده صفحه 113
    مقدمه
    این پژوهش اعتبار سازه مقیاس عشق را بر اساس نظریه مثلثی عشق استرنبرگ ارائه می دهد و ضمن مرور نظریه های مهم در حوزه عشق به بحث درباره برخی موضوعات مهم در این خصوص می پردازد. همچنین، عناصر سه گانه مقیاس عشق را که شامل صمیمیت، شهوت و تعهد/تصمیم گیری است بررسی و توصیف می-نماید.
    روش
    پژوهش از نوع زمینه یابی و نمونه آن متشکل از 122 دانشجوی مجرد بود که با شخصی از جنس مخالف دارای رابطه بودند. آزمودنی ها علاوه بر پاسخ به مقیاس مثلثی عشق استرنبرگ، مقیاس جذابیت متقابل مک کروسکی و مک کین را نیز تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر سه راس مقیاس عشق به میزان بالایی از همبستگی برخوردارند که نشان دهنده قدرت آزمون در همگرایی است. در مقیاس جذابیت متقابل نیز مولفه جذابیت اجتماعی با جذابیت وظیفه مدار و سپس با جذابیت جسمانی و جذابیت جسمانی با جذابیت وظیفه مدار رابطه قوی داشت. همچنین، بین مولفه های مقیاس عشق و مقیاس جذابیت بین فردی رابطه غیرخطی برقرار و ضرایب همبستگی حاصل نیز بسیار ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    مقیاس عشق مثلثی در دانشجویان مجرد از پایایی و روایی خوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مقیاس مثلثی عشق، مقیاس جذابیت متقابل، صمیمیت، شهوت، تعهد
  • امیرحسین کمیجانی*، محمدعلی مظاهری، جواد حاتمی، امید شکری، پگاه نجات صفحه 127
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی چگونگی سازمان یافتگی هویت دینی و هویت مدرن در نسل جوان است.
    روش
    نمونه پژوهش مشتمل بر 60 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی بود که به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های مقیاس دینداری (خدایاری فرد، 1389)، پرسشنامه جهت گیری سکولاریستی (مرجائی، 1379)، پرسشنامه هویت مدرن (حاتمی، 1390) و پرسشنامه سنجش عینی هویت من (EOM-EIS2؛ بنیون و آدامز، 1989) بود. داده ها با استفاده از رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در فرزندان، تعامل هویت مدرن با هر یک از ابعاد باور دینی، وظایف دینی و جهت گیری سکولاریستی، پیش بین هویت یافتگی عقیدتی بود. همچنین بعد عواطف دینی به تنهایی پیش بین هویت یافتگی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که بعد عواطف دینی (اخلاقیات) به شکل سازگارانه با هویت مدرن منجر به هویت یافتگی می شود، اما ابعاد دیگر هویت دینی به شکلی ناسازگارانه با هویت مدرن منجر به هویت یافتگی می شود. هویت جوانان به سمت سازمان یافتگی جدیدی تحت عنوان هویت پارادایم گونه در حال حرکت است.
    کلیدواژگان: هویت دینی، هویت مدرن، سازمان یافتگی هویت، نسل جوان، هویت پارادایم گونه
|
  • Robati A.*, Durand, Delvigne A., Danvers F. Page 1
    Introduction
    The aim of this study was conducting skillful self-assessment program and assessing it`s psychological effects (self-esteem, social self-efficacy and occupational stress).
    Method
    This research was kind of semi-experimental with pretest and posttest with control group. The research sample was composed of 62 workers montage line Iran Khodro factory that selected by convenient method. Research tool included occupational stress inventory (Osipow, 1987), social self-efficacy scale (Smith and Betz, 2000), self-esteem scale (Coopersmith, 1984) and skillful self-assessment program. For analyzing data was used of covariance analysis.
    Results
    The research results indicated that self-esteem and it`s subscales and social self-efficacy had significant increase in posttest (p<0.01). Also, occupational stress and it`s subscales (except role charge) had significant decrease in posttest (p<0.01). According to research results can be said skillful self-assessment program is applicable in Iran with regarding cultural-social and economic differences among countries.
    Keywords: skillful self, assessment, self, esteem, social self, efficacy, occupational stress
  • Arshadi N.*, Hazaryan S Page 17
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the relationship between ethical judgment and unethical behavior, considering the moderating role of internal locus of control.
    Method
    The participants of this study include 227 employees of an industrial company in Ahvaz, who were selected by stratified random sampling method. The instruments used in this study were ethical judgment, locus of control and unethical behavior scales. Data were analyzed by Pearson correlation and moderated hierarchical regression.
    Results
    The findings showed that ethical judgment negatively correlated with unethical behavior. Furthermore, moderated regression analysis showed that internal locus of control moderated this relationship significantly.
    Keywords: ethical judgment, unethical behavior, internal locus of control
  • Eskandari H.* Page 31
    Introduction
    Research in Cultural psychology and sociology have shown that culture impacts the psychopathology of mental disorders through language. This study with regarding to the issue that unclear boundaries among mental disorders and their comorbidity causing confusion in DSM-5 diagnostic system, examines whether depression is a single disorder or has different patterns which are formed with the comorbidity of other disorders, accordingly checks out what the predictors of depressive disorder are
    Methods
    this study has investigated the clinical picture of depression, using the experimental method. Iranian students are research population and students of Tehran University are sample population, selected by random method, evaluated by Minnesota Multiphasic Personality Inventory and the Symptom Checklist-90-R. Results are analyzed with multiple regression analysis.
    Results
    findings suggest that depression in Iranian student population is recognizable and able to be evaluated based on five main components, and SCL-90-R characteristics are suitable for predicting of depression. Three patterns of depression is detected which have dominant roles in mapping the depression. The findings also suggest that the rate of depression is greater among female students than male ones.
    Conclusion
    depression disorder has comorbidity with other disorders. It is essential to produce the diagnostic criteria which is applicable on Iranian population to fill the existing gap in diagnostic and treatment process in the system of DSM. Furthermore, culture is considered as a dynamic, variable and discursive process given form by innovative role of language in the social construction.
    Keywords: mental disorder, diagnostic categorical classification, depression disorder, culture, language
  • Tashak M., Bahrami H.*, Kiamanesh A. R Page 41
    Introduction
    This study was aimed to investigate the role of personality traits, coping style and perceived social support in predicting students psychological well-being.
    Methods
    In this correlational-descriptive study, 237 MA students of Humanistic and Social College of Tehran Research and Education University, were selected rondom sampling method. Data were collected by means of the five big personality factors(NEO-FFI) and the psychological well-being scales(RSWB-54), ways of coping styles (WOCQ), Zimet's perceived social support(MSPSS). Data were analyzed by SPSS (version 19) using step by step Regression at the significant level of P<0.05.
    Results
    personality traits predicted %54 variance of psychological well-being. Perceived social support %6 and coping styles %2 predicted the remaining variance of psychological well-being.Regarding the important role of personality traits in predicting psychological well-being, more attention to the role of educational statues in development of personality is essential.
    Keywords: Personality traits, Psychological well, being, coping styles, perceived social support, MA students
  • Taghizadeh M. E., Abdi Varmazan M.* Page 55
    Introduction
    The main aim of this research was investigating the effect of metacognitive strategies training on Social Intelligence and Social Adjustment of students in guidance school level.
    Method
    Research method was experimental with pretest – posttest design with control group. The method of sampling was accessible sampling. Sample groups were consisted of 2 classes totally with 56 members, each class 28 students. One of the classes selected randomly as an experimental group and another as a control group. Both groups were test by Social Adjustment Scale and Social Intelligence inventary as pre-test. Then experimental group received metacognitive strategies training through 8 session of 50 minutes, whereas control group did not receive any intervention. As training course finished, the post-test was conducted on both groups.
    Results
    Received data was analyzed by using Covariance analysis. Findings showed that training of metacognitive strategies has significant effect on increasing Social Intelligence and Social Adjustment.
    Keywords: metacognitive strategies training, metacognition, Social Adjustment, Social Intelligence
  • Gholampour N.*, Sohrabi F., Borjali A Page 67
    Introductin: The purpose of present research was to investigate the relationship between parent's communication patterns and social adaptability in preschool students.
    Method
    For this purpose, using multistage random sampling procedure, the researchers recruited 99 preschool students from primary schools in yazd. Data was collected via questionnaires which included the communication patterns questionnaire(CPQ) and adaptive behavior scale (public school version). Data was analysed using pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    Findings indicated that mutual constructive communication was positively related to social adaptability, and mutual avoidance of communication and demand / withdrawal was negatively related to social adaptability. Results from regression analysis indicated mutual constructive communication, woman demand / man withdrawal and man demand / woman withdrawal can predict social adaptability.
    Keywords: communication pattern, social adaptability, mutual constructive, mutual avoidance, demand, withdrawal
  • Saffarinia M., Zare H., Solgi Z.* Page 77
    Introduction
    The main problem that is to withdraw from studies of social anxiety disorder is substantial importance of early diagnosis and treatment.
    Method
    The present study was carried out in order to examine the efficacy impact of schema group therapy in the treatment and social health of students with social anxiety disorder.
    Method
    The design of the study was quasi-experimental research with pretest-posttest and control group. 35 students with social anxiety disorder referring university counseling centers in Kermanshah with psychological and psychiatric diagnosis were selected by purposeful sampling method. The treatment program was carried out for 10 weekly sessions using Young schema therapy. Subjects completed Millon Clinical Multiaxial Inventory (MCMI) questionnaire, Structured Clinical Interview for DSM- IV axis Ι disorders (SCID), Social Phobia Inventory (SPI), Young Schema Questionnaire (YSQ) and social health questionnaire.
    Results
    Findings showed that schema group therapy significantly reduces the length of the activity of early maladaptive schemas in all field and then a significant decrease in symptoms of social anxiety disorder and improve social health of patients.
    Conclusion
    schema group therapy has appropriate efficacy in decreased activity of early maladaptive schemas, treatment of social anxiety disorder and increasing social health of students.
    Keywords: Schema therapy, Social anxiety, Social health, Students
  • Alvandi Sarabi M., Kako Joibari A. A., Shagagi F Page 99
    Introduction
    The aim of the present study was to investigate different aspects of identity among the students of high schools in Hamadan with a focus on the role of IQ.
    Method
    The statistical universe included all the Third Grade male students who were studying at high schools of Hamadan. The samples included 200 cases (100 gifted and 100 non-gifted) that were selected by multistage cluster sampling. The revised identity style questionnaire was the devices used in this study. Multivariate Analysis of Variance was applied for the purpose of data analysis.
    Results
    findings of the study indicated that: regarding the three sub-scales of information، normative and commitment identity style، the gifted group had (got) higher means compared to the non-gifted group. This is while the non-gifted group showed a higher mean in the sub-scale of diffuse/avoidance. These findings، On the whole، prove better identity status among the gifted students in comparison to the non-gifted group.
    Keywords: identity styles, social cognitive, student, gifted, non, gifted
  • Kordmirza Nikoozadeh, E Page 113
    Introduction
    This article presents a construct validation of a love scale based upon a triangular theory of love. The article opens whit a review of the major theories of love، and whit a discussion of some of the major issues in love research. Next it briefly reviews selected elements of the triangular theory of love، according to which love can be understood as comprising three components – intimacy، passion، and decision commitment. This article provides empirical data directly testing a scale based on the triangular theory of love.
    Method
    Data collection proceeded through the use of questionnaires. The aim was assessment of internal and external validation ofthe Stranberg Triangular Love Scale. The main questionnaire were the Stranberg Triangular Love Scale and TheMeasurment of Interpersonal Attraction - James C. McCroskey and Thomas A. McCain. Participant comprises122 single university student.
    Results
    According to result، internal structure of the data is consistent whit the theory and external validation determination of whether the scale based on the theory shows sensible patterns of correlations whit external measures. also، the relation between of the Measures of Interpersonal Attraction and the triangular love scale was nonlinear and correlations coefficient obtained are very poor.
    Keywords: triangular love scale, Interpersonal Attraction scale, intimacy, passion, commitment
  • Komijani A. H.*, Mazaheri M. A., Hatami J., Shokri O., Nejat P Page 127
    Introduction
    The coexistence of religious identity and modern identity in the young generation has influenced the organization of their identity. The aim of this study is to examine the organization of religious identity and modern identity in the young generation.
    Method
    The sample comprised of 60 student of shahid beheshti university which were selected using the non-probability convenience method of sampling. Research materials consisted of Religiosity Scale (Khodayarifard، 1389)، Secularist Orientation Questionnaire (Marjani، 1379)، Modern Identity Questionnaire (Hatami، 1390) and Extended Objective Measure of Ego Identity Scale (EOM-EIS2; Bennion & Adams، 1989). Statistical methods of hierarchical regression were used for data analysis.
    Results
    According to results، interaction of modern identity with each of the dimensions religious belief، religious obligations، and secularist orientation predicted ideological identity achievement. Also the religious emotions dimension alone was a predictor of identity achievement. Results suggest that the religious emotions (morality) dimension in consistence with modern identity leads to identity achievement، whereas other dimentions of religious identity leads to identity achievement in an inconsistent manner with modern identity.
    Keywords: religious identity, modern identity, identity organization, young generation, Paradigm, like identity