فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های روان شناسی اجتماعی
پیاپی 17 (بهار 1394)

  • بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/06/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ستار صیدی*، مجید صفاری نیا صفحه 1
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ابعاد حمایت اجتماعی ادراک شده با ابعاد رفتارهای جامعه پسند در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج انجام شده است.
    روش
    شرکت کنندگان پژوهش حاضر با جامعه آماری دانشجویی 12254 نفری و حجم نمونه ای برابر373 نفر (147 دختر و 226 پسر)، متناسب با جمعیت مورد مطالعه از دانشکده های مختلف به شیوه تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. ابزارهای بکار گرفته شده شامل مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده (پارک و همکاران، 2002) و پرسشنامه شخصیت جامعه پسند (پنر، 2002) بوده است. تحلیل داده ها با روش تحلیل رگرسیون خطی چندگانه به شیوه گام به گام و به کمک نرم افزار 18 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که بعد حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده پیش بین معنی دار همدلی جهت گیری شده به سمت دیگران در دختران و پسران است. در عامل کمک رسانی نیز تنها در دختران حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده پیش بین معنادار کمک-رسانی است و در پسران هیچ یک از ابعاد نمی توانند کمک رسانی را پیش بینی کنند. در رفتار جامعه-پسند هم بعد حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده پیش بین رفتارهای جامعه پسند در ارتباط با هر دو جنس بوده و رابطه معنی داری را نشان می دهد و در دختران علاوه بر بعد حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده، حمایت اجتماعی ادراک شده از معلمان نیز پیش بین رفتارهای جامعه پسند است.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده بیشترین نقش را در پیش بینی همدلی جهت گیری شده به سمت دیگران، کمک رسانی و رفتارهای جامعه پسند دارد.
    کلیدواژگان: جنسیت، حمایت اجتماعی ادراک شده، شخصیت جامعه پسند
  • سالومه قاصدی مرکیه، سیاوش طالع پسند*، اسحق رحیمیان بوگر صفحه 17
    مقدمه
    هدف این مطالعه رواسازی پرسشنامه سنجش انگیزه و عملکرد کاربران فیس بوک سمنان بود.
    روش
    540 نفر از کاربران فیس بوک با روش نمونه گیری داوطلبانه و به صورت برخط پرسشنامه مذکور را تکمیل کردند. تحلیل عاملی اکتشافی، همبستگی سوال- نمره کل و تحلیل اعتبار برای بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه مذکور اجرا شد. تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی مدل اندازه گیری و ساختار روابط درونی گویه ها اجرا شد. روایی همگرا و واگرای پرسشنامه با پرسشنامه شخصیتی نئو بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که کاربران فیس بوک با شش انگیزه گریز از واقعیت، خودبیانگری، سرگرمی، ارتباطی، جستجوی اطلاعات و عادت و شش عملکرد گروهی، دوستی، تجاری، خبری/ دریافت اطلاعات، ارتباطی و آگاهی رسانی وارد فیس بوک می شوند. اعتبار مقیاس ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای انگیزه ها و عملکردها مناسب بود. یافته ها نشان داد که انگیزه های گریز از واقعیت، خودبیانگری، سرگرمی و عادت بیشترین همبستگی را با روانرنجورخویی، و انگیزه ارتباطی و عملکرد خبری/ دریافت اطلاعات بیشترین همبستگی را با تجربه پذیری داشتند. عملکرد دوستی و تجاری بیشترین همبستگی منفی را با وظیفه شناسی؛ عملکرد گروهی بیشترین همبستگی را با برونگرایی؛ عملکرد ارتباطی بیشترین همبستگی را با وظیفه شناسی و عملکرد آگاهی رسانی بیشترین همبستگی را با برونگرایی و روانرنجورخویی داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش، پرسشنامه مذکور از خصوصیات روانسنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روانشناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: انگیزه، فیس بوک، رواسازی
  • فاطمه باقریان*، روح الله منصوری سپهر، فتانه ارجمند، سمانه شیرلو، مریم مبلی، فاطمه منتخب صفحه 41
    مقدمه
    یکی از سوالات مهم روان شناسی اجتماعی در مورد چگونگی کمک رهگذران به افراد نیازمند به کمک است. هدف این پژوهش سنجش میزان کمک کردن افراد در مترو تهران بود.
    روش
    در این مطالعه شبه آزمایشی، 120 نفر از مسافران مترو، شامل 60 زن و 60 مرد مشارکت داشتند، که به شیوه در دسترس انتخاب شدند. واکنش این افراد که از نزدیک شاهد آدرس دادن اشتباه به یک مسافر مترو بودند، مورد مشاهده و ثبت قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که 43% از مسافران به فرد نیازمند به آدرس کمک کردند درحالی که 57% از مسافران مترو هیچ کمکی نکردند. تحلیل نتایج از طریقANOVA نشان داد که تفاوت بین زنان و مردان قابل توجه بوده و زنان به طور معناداری بیشتر از مردان کمک کردند (01/0p<). تعامل جنسیت و موقعیت در کمک کردن به فرد نیازمند به کمک نیز معنادار بود (01/0p<). کمک کردن در موقعیت با الزام کم نیز به طور نسبتا معناداری بیشتر از کمک کردن در موقعیت با الزام زیاد بود. نتایج پژوهش دلالت بر این امر دارد که کمک کردن افراد به کسانی که نیاز به کمک دارند در مکان های عمومی و پر رفت و آمد خیلی بالا نیست. به احتمال بسیار، در مکان هایی نظیر مترو، شرایطی نظیر عجله برای رسیدن به مقصد و جمعیت زیاد می تواند مانع توجه به شرایط و افراد شده و موجب کاهش کمک کردن شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت و ضرورت به موقع کمک کردن به افرادی که در موقعیت های اضطراری قرار دارند، نیاز به آموزش شهروندان برای توجه به افرادی که نیاز به کمک دارند، از اهمیت خاصی برخوردار می گردد.
    کلیدواژگان: رهگذران، مداخله، مترو، تهران
  • سجاد بشر پور، * نسیم محمدی، زلیخا صادقی ولنی صفحه 52
    مقدمه
    دلزدگی زناشویی حالت فرسودگی جسمی، روانی و عاطفی است که به علت ناکامی در عشق ورزیدن بروز می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش کنترل هیجان و باورهای ارتباطی در پیش بینی دلزدگی زناشویی زوجین انجام گرفت.
    روش
    روش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. کلیه افراد متاهل شهر رشت در پاییز سال 1393، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. از بین جامعه آماری فوق، تعداد 150 نفر (87 زن و 63 مرد) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسش نامه های کنترل هیجان، باورهای ارتباطی و دلزدگی زناشویی در محل سکونت خود پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دلزدگی زناشویی با نشخوار فکری (001/0>p؛ 26/0r=)، بازداری هیجانی (04/0>p؛ 16/0r=) و از بین مولفه های باورهای ارتباطی، با باور به مخرب بودن مخالفت (001/0>p؛ 38/0r=)، توقع ذهن خوانی (001/0>p؛ 27/0r=)، باور به عدم تغییر پذیری همسر (001/0>p؛ 28/0r=) و کمال گرایی جنسی (001/0>p؛ 26/0r=) همبستگی مثبت؛ ولی با کنترل پرخاشگری (008/0>p؛ 21/0-r=) همبستگی منفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز آشکار کرد که 17 درصد از کل واریانس دلزدگی زناشویی به وسیله کنترل هیجان و 12 درصد آن به وسیله باورهای ارتباطی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد کنترل هیجان و باورهای ارتباطی غیر منطقی به عنوان عوامل خطرآفرین دلزدگی زناشویی می باشند؛ ولی کنترل پرخاشگری می تواند نقش حفاظتی در این خصوص داشته باشد.
    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، کنترل هیجان، باورهای ارتباطی
  • شیما ظهرابی، محمدرضا شعیری، لیلا حیدری نسب*، شیما رضیان صفحه 65
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه «گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و ذهن آگاهی (MAGT)» بر افزایش میزان پذیرش (انعطاف پذیری روانی) و ذهن آگاهی در دانشجویان دختر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و در چارچوب طرح های پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل می باشد. در مرحله اول در پاییز سال 1392 «پرسشنامه هراس اجتماعی» (SPIN) بر روی 402 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شاهد با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای اجرا گردید. سپس 25 نفر با بهره گیری از مصاحبه تشخیصی ساختاریافته اضطراب اجتماعی بر پایه معیارهای تشخیصی DSM-IV (SCID-I) به عنوان افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی انتخاب، و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (13 نفر) و کنترل (12 نفر) جایگزین شدند. آن گاه برنامه گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و ذهن آگاهی که شامل 12 جلسه هفتگی 120 دقیقه ای می باشد، در مورد گروه آزمایش اجرا شد و آزمودنی های گروه کنترل در انتظار باقی ماندند. تمامی شرکت کنندگان پرسشنامه پذیرش و عمل- نسخه دوم (AAQ-II) و پرسشنامه پنج وجهی ذهن آگاهی (FFMQ) را پیش و پس از درمان و در پیگیری سه ماهه تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون فریدمن نشان داد که به کارگیری گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و ذهن آگاهی باعث افزایش میزان پذیرش (انعطاف پذیری روانی) (0001/0 >P) و ذهن آگاهی (0001/0 >P) در آزمودنی های گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل گردید و این تغییر بعد از پایان درمان، در مرحله پیگیری 3 ماهه نیز ادامه داشته است.
    به علاوه مقایسه های دو به دو بین پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری که با استفاده از آزمون یومن ویتنی انجام گرفت نشانگر تفاوت معنادار در رابطه با متغیر پذیرش (انعطاف پذیری روانی) و ذهن آگاهی در مراحل پس آزمون و پیگیری می باشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان اظهار داشت که گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و ذهن آگاهی توانسته است میزان پذیرش (انعطاف پذیری روانی) و ذهن آگاهی را در نمونه تحقیق افزایش دهد. بنابراین زمینه ای برای به کارگیری این روش به شکل مقدماتی در مراکز روانشناختی، در مورد مبتلایان به اضطراب اجتماعی فراهم ساخته است.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، ذهن آگاهی، پذیرش، گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و ذهن آگاهی
  • منصوره نیکوگفتار*، غلامرضا صرامی فروشانی، سپیده مینوسپهر صفحه 81
    مقدمه
    نتایج تحقیقات اخیر بیانگر آن است که صرف زمان طولانی در فضای مجازی می تواند در بسیاری از جنبه های زندگی از جمله کارایی تحصیلی، روابط خانوادگی، عادات سلامتی و نظایر آن اختلال ایجاد کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی و ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 (GPIUS-2) بود.
    روش
    ابتدا ترجمه و روایی محتوای پرسشنامه استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 تایید شد، سپس در یک مطالعه مقطعی توسط 526 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند تکمیل گردید. این پرسشنامه با 15 ماده دارای 5 عامل تنظیم خلق، ترجیح تعاملات اجتماعی آنلاین، پیامدهای منفی، استفاده اجباری و اشتغال ذهنی است که دو مولفه آخر، زیرمجموعه نارسایی در خودنظم دهی است. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزار R انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی، ساختار عاملی در نظر گرفته شده توسط کاپلان (2010) را مورد تایید قرار دادند. بررسی محتوای مقیاس بیانگر آن است که رابطه دوسویه ای بین نواقص شناختی اولیه و پیامدهای آسیب زای استفاده نابجا از فضای مجازی وجود دارد. ضریب همسانی درونی (پایائی کل آزمون) که توسط تتای ترتیبی سنجیده شد (902/0)، همسانی درونی قابل توجهی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاکی از آن بود که نسخه فارسی پرسشنامه استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است و 5 عامل ساختاری آن مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: پیامدهای منفی، تحلیل عاملی، ترجیح تعاملات اجتماعی آنلاین، تنظیم خلق، فضای، نارسایی در خودنظم دهی
  • زهرا کرمی باغطیفونی*، پریسا فرنودیان، محمد خالدیان، فاطمه نعمتی سوگلی تپه، فرزانه رعایی صفحه 93
    مقدمه
    هوش اخلاقی عبارت است از توانایی تشخیص درست از غلط، انتخاب درست و در نهایت رفتار مبتنی بر اخلاق، و شخصیت جامعه پسند در بر گیرنده احساسات، افکار و تمایلات فرد در رفتار جامعه پسند و اخلاقی است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش اخلاق حرفه ای بر هوش اخلاقی و جامعه پسندی شخصیت امدادگران جمعیت هلال احمر تهران می باشد.
    روش
    روش پژوهش حاضر از نوع آزمایشی است. جامعه پژوهش عبارت است از کلیه امدادگران جمعیت هلال احمر تهران که تعداد 80 امدادگر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 40 نفر) جایگزین شدند و میزان هوش اخلاقی و جامعه پسندی شخصیت آن ها، پیش از آغاز طرح و همچنین پس از اجرای 10 جلسه آموزش اخلاق حرفه ای، به وسیله مقیاس هوش اخلاقی لنیک و کیل و پرسشنامه شخصیت جامعه-پسند لوئیس پنر مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تحلیل داده ها نشان داد که آموزش اخلاق حرفه ای باعث افزایش میزان هوش اخلاقی و جامعه پسندی شخصیت گروه آزمایشی، در مقایسه با گروه گواه شده است.
    نتیجه گیری
    کارمندان با داشتن هوش اخلاقی و جامعه پسندی شخصیت بالا و ارزش ها و باورهای درست اخلاقی به این باور خواهند رسید که رشد فکری و شغلی آنان مستلزم داشتن اخلاقی حرفه-ای است.
    کلیدواژگان: آموزش اخلاق حرفه ای، هوش اخلاقی، جامعه پسندی شخصیت، امدادگران هلال احمر
|
  • Saidis.*, Saffarinia, M Page 1
    Introduction
    The present study aims at investigating the relationship between perceived social support dimensions and dimensions of pro-social behaviors among male and female students at Islamic Azad University, Sanandaj branch.
    Method
    373 students (147 female, 226 male) participated in this study. They were selected based on stratified randomization. They answered perceived social support (Park, et. al, 2002), and pro-social personality questionnaire (Pener, 2002). Data analysis was conducted by multiple linear regression analysis through step by step methods.
    Results
    The results from this study show that perceived dimension of social support from family was a meaningful predicator of Other-oriented empathy in girls and boys. Furthermore, regarding helpfulness factor, social support perceived from family was a meaningful predicator of helpfulness in girls only, and no dimension could predict helping in boys. Also in pro-social behavior, dimension of perceived social support from family can be a meaningful predicator of pro-social behaviors in relation to both boys and girls. In addition, social support perceived from teachers was also a predicator of pro-social behaviors in girls.
    Conclusion
    Findings show that social support perceived from family has the greatest role in predicting Other-oriented empathy, helpfulness, and pro-social behaviors.
    Keywords: Gender, perceived social support, pro, social personality
  • Ghasedi Markies., Talepasands.*, Rahimian Boogar, I Page 17
    Introduction
    The purpose of this study was to validate Face book Users’ Motivation and Function Questionnaire in City of Semnan.
    Method
    540 Face book users voluntary completed the questionnaire online. The data were analyzed through exploratory factor analysis, correlation of question - total score and credit analysis in order to assess the psychometric properties of the questionnaire. Confirmatory factor analysis was also employed to examine the measurement model and the structure of internal relationships of items. Convergent and divergent validity of the questionnaire was examined by NEO Personality Inventory.
    Results
    Findings showed that Face book users enter this social network with six motivations such as avoiding reality, self-expressing, entertainment, communication, information seeking and habit. Face book has six functions such as grouping, friendship, business, news / information seeking, communicating and apprising. The reliability of the scales was appropriate for motivations and functions by measuring Cronbach's alpha coefficient. The findings showed that motivations such as avoiding reality, self-expressing, entertainment and habit had the highest correlation with neuroticism; and motivation such as communication and news/information seeking had the highest correlation with opening to experience. Functions such as friendship and business had the highest negative correlation with the responsibility; the group function had the highest correlation with extraversion; the communication function had the highest correlation with the responsibility; and apprising function had the highest correlation with extraversion and neuroticism.
    Conclusions
    It can be concluded that the questionnaire has acceptable psychometric properties and it can be used as a valid tool in psychological researches.
    Keywords: Motivation, Face book users, validation
  • Bagherianf.*, Mansouri Sepehr, R Page 41
    Introduction
    Social psychology studies indicate bystander intervention decreases as a result of cognitive process. This study aims to measure bystander intervention in Iran.
    Method
    In a field experimental study, 120 people including 60 men and 60 women’s reactions to a person who were given a wrong address were observed and recorded.
    Results
    Results of the research showed that 43% of people intervened and helped the person by giving her the right address. In addition, there were significant differences between men and women in helping as bystanders Women helped significantly more than men (p <0.01). The results also showed meaningful differences according to situation. In situation of low obligation people helped more than when there was high obligation (p <0.01).
    Conclusion
    The results confirm the other studies related to bystanders’ intervention. It indicates that educating citizens in helping people in emergency situations is essential.
    Keywords: bystanders, intervention, metro, Tehran
  • Basharpoors.*, Mohammadin., Sadeghivelni, Z Page 52
    Introduction
    Couple Burnout is defined as the state of physical, mental and emotional exhaustion and occurs due to failure in love. The current study was conducted in order to investigate the relationships between emotional control and relational beliefs with couple burnout.
    Method
    the method of this study was descriptive - correlational. All married people in Rasht city in autumn of 1393 comprised statistical population of this study. One hundred and fifty people (87 female and 63 male), had been selected randomly by multistage cluster sampling method and responded to the questionnaire of couple burnout, emotional control and relational beliefs at their homes. Collected data were analyzed by person correlation and multiple regression tests.
    Results
    The results showed that couple burnout are related positively to rumination (r=0.26; p<0.001), emotional inhibition (r=0.16; p<0.04), the belief of disruptive aversion (r=0.38; p<0/001), expecting of mind reading (r=0.27; p<0.001), and belief of on variation partner (r=0.28; p<0.001), sexual perfectionism (r=0.26; p<0.001), but negatively correlated to aggression control (r=-0.21; p<0.008). Furthermore, results of regression analyze showed that 17% of variance of couple burnout were explained by relational beliefs and 12% of variance were explained by emotional control.
    Conclusion
    These results show that irrational beliefs and emotional control play important role in predicting of couple burnout.
    Keywords: couple burnout, emotional control, relational belief
  • Zohrabis., Shairi, M. R., Heydarinasabl.*, Razian, S Page 65
    Introduction
    The present study was carried out to examine the effectiveness of Mindfulness and Acceptance-Based Group Therapy on increasing acceptance and mindfulness among female students with Social Anxiety Disorder.
    Method
    The current study is semi- experimental one and in the frame of pretest- posttest and follow up patterns with control group. In the first stage, in Autumn of 2013, using multi-stage cluster sampling, Social Phobia Inventory (SPIN) (Conor et al, 2000) was administrated to 402 female student of Shahed University, In the second stage 25 socially anxious student screened by SPIN and Structured Clinical Interview for DSM-IV (SCID-I) (First et al, 1996) were randomly assigned to experimental group (13 subjects) and control group (12 subjects). Then Mindfulness and Acceptance-Based Group Therapy which consists of 12 two-hour group sessions administered to the experimental group, while control group didn`t attend in any treatment session. All participants completed measure of, Acceptance and Action Questionnaire-II (AAQ-II), Five Facet Mindfulness Questionnaire (FFMQ) at pretreatment, post treatment and three month Follow up.
    Results
    The result of Friedman test revealed significant increases in acceptance (P<0/0001) and mindfulness (P<0/0001) in experimental groupthan control group which remained stable three month after the end oftreatment. In addition, Pair wise comparisons between pretest - posttest - follow-up was performed using Mann Whitney test revealed significant difference in acceptance (psychological flexibility) and Mindfulness in the post-test and follow-up.
    Conclusion
    In sum, Mindfulness and Acceptance-Based Group Therapy can improve acceptance and mindfulness among study sample. Therefore a ground has been provided to apply this approach preliminary in psychological centers on patients with social anxiety disorder.
    Keywords: Social Anxiety Disorder, Mindfulness, Acceptance, Mindfulness, Acceptance, Based Group Therapy
  • Nikoogoftarm.*, Sarami Foroshani, Gh., Minoosepehr, S Page 81
    Introduction
    recent studies imply that excessive use of internet can interfere with other areas of daily life like academic performance, family relationships, healthy habits and etc. The aim of this study is to assess factor analysis and validation of psychometric properties of the Persian version of generalized problematic internet use scale-2 (GPIUS-2).
    Method
    After confirming the content validity of the Persian version by some experts, a cross-sectional study was conducted on 526 students of Islamic Azad University in Karaj According to convenience sampling method. This scale comprises 15 items and 5 components, namely Preference for online social interaction, mood regulation, negative outcomes, and deficient self-regulation including, in turn, subscales of Cognitive preoccupation and Compulsive Internet use. Exploratory and confirmatory factor analyses were obtained using the R environment.
    Results
    Findings of exploratory and confirmatory factor analyses established the proposed factor structure by Caplan (2010).The content of scale denoted a reciprocal interaction between basic cognitive deficits and negative outcomes of problematic internet use. The coefficient theta (.902) showed a significant internal consistency.
    Conclusion
    Results confirmed reliability and validity of the Persian version of generalized problematic internet use scale-2 and all 5 factors were confirmed.
    Keywords: Deficient Self, Regulation, Factor Analysis, Mood Regulation, Negative Outcomes, Preference for Online Social Interaction
  • Karami Baghteyfouniz.*, Farnoodianp., Khaledianm., Nemati Sogolitappehf., Raaei, F Page 93
    Introduction
    Moral intelligence consists of the ability to recognize the right thing among the wrongs, appropriate selection and finally, the behavior based on morality; and Prosocial Personality includes a person ' s emotions, thoughts and inclinations in moral and Prosocial behavior. The purpose of this reaserch is to examine the efficacy training of professional ethics on moral intelligence and Prosocial Personality of Tehran Red Crescent aid workers.
    Method
    The method of this study was experimental kind. 80 red cresent assistants were selected according to convenience. They were randomly divided into two groups of 40, as the experiment group and the contorol group.The extent of their moral intelligence and society approved personality was measured before the beginning of the project and after the execution of 10 sessions of professional morality training using Lennick & Kiel Intelligence Moral Questionnaire and Luise Panter Society Approved Questionnaire.
    Results
    Data analysis showed that professional morality training lead to the increase of moral intelligence and society approved personality in the experimental group, in comparison with the control group.
    Conclusion
    The clerks with moral intelligence and high extent of society approved personality and appropriate moral beliefs and values will have this belief that their mental and occupational growth requires them to follow professional ethics.
    Keywords: Professional morality training, Moral intelligence, Prosocial Personality, Red Crescent aid workers