فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 21 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام گوهرجو، تورج صادقی، احمد زنده دل صفحات 1-14
    این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی و کاربردی است هدف از انجام این تحقیق آزمون ارتباط بین عرق ملی مصرف کننده و حالات اوست. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه پایگاه های خرید مصرف کنندگان شامل (خرده فرو شی ها، فرو شگاه های زنجیره ای، بازار لوازم مصرفی و...) در مشهد و نیشابور در سال 90-89 است که با توجه به آن، حجم نمونه به روش خوشه ایدو مرحله ای 385 نفر تعیین شد. نتایج حاصل از تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی سنجیده شد که برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح توصیفی از نرم افزارآماری spss نسخه 19 و در سطح استنباطی داده ها، از نرم افزار لیزرل نسخه 53/8 استفاده شد. در نهایت نتایج تحقیق نشان داد که بین عوا مل دمو گرا فیک و عرق ملی رابطه قابل تحلیلی وجود ندارد و بین فاکتورهای اجتماعی- روانی، فرهنگ، اهمیت خرید کالا و عرق ملی رابطه مثبتی وجود ندارد و بین ضرورت خرید کالا و اهمیت خرید کالا رابطه معنادار و معکوسی وجود د ارد. نتیجه ای که از تجزیه و تحلیل داده ها گرفته شد، نشان داد که عرق ملی مصرف کنندگان ایرانی پایین می باشد و در نتیجه تمایل به خرید محصولات داخلی در ایران پایین است. این مسا له زیان های مختلفی را برای اقتصاد و بازرگانی کشور به وجود می آورد.
    کلیدواژگان: عرق ملی مصرف کننده، میهن پرستی، محافظه کاری، اهمیت خرید، ضرورت خرید
  • شهناز نایب زاده، پروانه شهبازی صفحات 15-26
    طرح مساله: مساله اصلی تحقیق حاضر بررسی رابطه بین ریسک گریزی و وفاداری به نام تجاری و نقشی که متغیرهای اعتماد به نام تجاری و احساسات مشتری در مورد نام تجاری در این رابطه دارند است.
    روش تحقیق: جهت دستیابی به هدف پژوهش 379 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، انتخاب شده تا مجموعه ای از داده ها برای نام های تجاری مختلف لپ تاپ جمع آوری گردد؛ روش تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث روش توصیفی از نوع پیمایشی است و به علت بررسی روابط همزمان بین چندین متغیر بررسی می گردد از نوع همبستگی است.
    ابزار جمع آوری داده ها و تکنیک به کار رفته: ابزار این تحقیق، ابزاری مرکب از کتابخانه ای و میدانی محسوب می شود. ازتکنیک معادلات ساختاری و از نرم افزار لیزرل به منظور آزمون فرضیه ها استفاده شده است.
    کلیدواژگان: ریسک گریزی، وفاداری به نام تجاری، وفاداری نگرشی، وفاداری رفتاری (تکرار خرید)، اعتماد به نام تجاری، احساسات مشتری در مورد نام تجاری
  • کامبیز حیدرزاده، فاطمه ترابی صفحات 27-42
    هدف نهایی از فرایند بازاریابی ایجاد روابط قوی با مشتریان وفادار و تبدیل مشتریان بی تفاوت به مشتریان وفادار است. بنابراین تصویر ذهنی نام و نشان تجاری نقش موثری را بازی می کند. روابط اثرگذار و ایجاد شهرت در میان عموم به طور مثبتی برروی مشتریان اثرگذار است که می توان از طریق فعالیت های روابط عمومی باعث شد آن ها به سمت شرکتی که تصویر ذهنی مطلوبی از آن دریافت کرده اند کشیده شوند.
    بنابراین سوال اصلی این پژوهش عبارت است از: تاثیر تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری و فعالیت های روابط عمومی ادراک شده بر وفاداری مشتریان چگونه است؟
    متغیرهای اصلی این تحقیق عبارتند از فعالیت های روابط عمومی ادراک شده، وفاداری مشتری، تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری و انگیزش های نوع دوستانه.
    این تحقیق از نوع توصیفی و کاربردی می باشد که نقش مستقیم و غیرمستقیم متغیرها را مورد بررسی قرار می دهد. جامعه مورد نظر مصرف کنندگان لوازم خانگی شرکت گلدیران (الجی الکترونیکس) در تهران می باشند و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است و 385 نفر نمونه از روش رگرسیون سلسله مراتبی برای آزمون دو فرضیه به کار گرفته شد.
    نتایج نشان داده است که فعالیت های روابط عمومی ادراک شده با وفاداری مشتری رابطه مستقیم دارد و این رابطه تحت تاثیر تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری قرار می گیرد و زمانی که تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری مطلوب می باشد، اثر فعالیت های روابط عمومی ادراک شده بر روی وفاداری مشتری قوی تر و مشخص تر است. در حالی که تصویر ذهنی نا مطلوب از نام و نشان تجاری اثر کاهشی بر روی وفاداری مشتری دارد و منجر به کاهش وفاداری می شود. در این تحقیق بررسی نقش روابط عمومی در بازاریابی رابطه مند برای تحقیقات آتی پیشنهاد می شود. هدف نهایی از فرایند بازاریابی ایجاد روابط قوی با مشتریان وفادار و تبدیل مشتریان بی تفاوت به مشتریان وفادار است. بنابراین تصویر ذهنی نام و نشان تجاری نقش موثری را بازی می کند. روابط اثرگذار و ایجاد شهرت در میان عموم به طور مثبتی برروی مشتریان اثرگذار است که می توان از طریق فعالیت های روابط عمومی باعث شد آن ها به سمت شرکتی که تصویر ذهنی مطلوبی از آن دریافت کرده اند کشیده شوند.
    بنابراین سوال اصلی این پژوهش عبارت است از: تاثیر تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری و فعالیت های روابط عمومی ادراک شده بر وفاداری مشتریان چگونه است؟
    متغیرهای اصلی این تحقیق عبارتند از فعالیت های روابط عمومی ادراک شده، وفاداری مشتری، تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری و انگیزش های نوع دوستانه.
    این تحقیق از نوع توصیفی و کاربردی می باشد که نقش مستقیم و غیرمستقیم متغیرها را مورد بررسی قرار می دهد. جامعه مورد نظر مصرف کنندگان لوازم خانگی شرکت گلدیران (الجی الکترونیکس) در تهران می باشند و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است و 385 نفر نمونه از روش رگرسیون سلسله مراتبی برای آزمون دو فرضیه به کار گرفته شد.
    کلیدواژگان: فعالیت های روابط عمومی ادراک شده، وفاداری مشتری، تصویر ذهنی از نام و نشان تجاری، انگیزش های نوع دوستانه
  • محمد علی عبدالوند، جمشید ناظمی، حسین علی مومنی صفحات 43-62
    در مدلسازی انتخاب محصول توسط مشتریان، در نظر گرفتن متغیرهای اجتماعی- جمعیت شناختی به طور مفهومی جالب بوده و منافع مدیریتی متعددی دارد. سوال این است که این متغیرها چگونه مشتریان یا محصولات را متمایز می نمایند. از سوی دیگر قیمت به عنوان مهم ترین خصوصیت بر تابع مطلوبیت محصولات اثر می گذارد. بنابراین هدف این تحقیق، تبیین نقش قیمت و متغیرهای اجتماعی- جمعیت شناختی در خرید خانوار به خصوص انتخاب خودرو می باشد. مدل لاجیت چند جمله ای بر اساس ترجیحات آشکار شده خریداران خودروی جدید شرکت خودروسازی سایپا توسعه داده شده و نهایتا مدل تمایز مشتریان در برگیرنده متغیرها به همراه ضرایب عوامل موثر در تابع مطلوبیت محصولات ارایه شده است. همچنین روش تحلیل مولفه اصلی به منظور بخش بندی مشتریان به کار گرفته شده و سپس بر روی بخش بندی حاصله، تست نسبت راستنمایی انجام شده که نشان می دهد روش تحلیل مولفه اصلی در مدل های انتخاب گسسته، منجر به بخش بندی معنادار جامعه می شود. بنابراین، مدل های انتخاب گسسته با رویکرد بخش بندی گرا توسعه داده شده و نتایج این رویکرد با رویکرد کلی گرا مقایسه گردیده است که نشان می دهد رویکرد بخش بندی گرا در اغلب بخش های تعریف شده نسبت به رویکرد کلی گرا از قابلیت پیش بینی بالاتر (پیش بینی احتمال انتخاب گزینه ها) و شاخص خوبی انطباق بهتری برخوردار است. نتایج این تحقیق چشم انداز جدیدی را برای خودروسازان و برنامه ریزان بازاریابی در رابطه با سیاستگذاری در خصوص تمایز و هدف گیری مشتریان که بر استراتژی های آمیخته بازاریابی نیز اثرگذار است ایجاد می نماید.
    کلیدواژگان: انتخاب گسسته، بخش بندی، تحلیل مولفه اصلی، لاجیت چند جمله ای
  • حسن فراهانی، رضا شعبانی، هادی غفاری صفحات 63-77
    در محیط رقابتی امروز پاسخگویی به نیازهای متغیر مشتریان و عملکردی مناسب در میان رقبا در گرو داشتن اطلاعات صحیح و توجه به کار آفرینی در سطح شرکت ها می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر عملکرد شرکت ها با توجه به جنبه های کارآفرینی و اطلاعات بازار در شرکت های کوچک و متوسط می باشد.
    پژوهش حاضر از نظر روش و ماهیت، از جمله تحقیقات علی است؛ و به لحاظ اجرا، پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی بوده و از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل برای بررسی روابط بین اجزای مدل بهره برده است؛ جامعه آماری در این تحقیق، مشتمل بر مدیران و کارشناسان فروش شرکت های کوچک و متوسط استان مرکزی در سال 1390 می باشند. برای رسیدن به اهداف تحقیق، تعداد 270 پرسشنامه بین مدیران و کارشناسان فروش شرکت های کوچک و متوسط استان مرکزی توزیع گردید که از این مقدار تعداد 229 پرسشنامه آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که گرایش به کارآفرینی بر کسب اطلاعات بازاریابی، بهره برداری از اطلاعات بازار و عملکرد شرکت تاثیر معنی داری دارد همچنین فرضیه تاثیر کسب اطلاعات بازاریابی بر عملکرد شرکت نیز تایید شد اما فرضیه تاثیر بهره برداری از اطلاعات بازار بر عملکرد شرکت مورد حمایت قرار نگرفت. از محدودیت های این پژوهش می توان به پراکندگی پاسخگویان در شرکت های مورد بررسی اشاره کرد که فرآیند پخش و جمع آوری پرسشنامه ها را به کندی پیش می برد.
    در نهایت به مدیران پیشنهاد می شود با بهره برداری از اطلاعات بازار و فراهم ساختن زمینه های لازم در خصوص کسب اطلاعات بازاریابی بسترهای لازم را در جهت پیشرفت و افزایش عملکرد شرکت فراهم آورند.
    کلیدواژگان: گرایش به کارآفرینی، عملکرد شرکت، شرکت های کوچک و متوسط، اطلاعات بازاریابی، کارآفرین
  • علی شهرام فقیهی، ولی بریم نژاد صفحات 79-100
    در این تحقیق عومل موثر بر تصمیم به خرید مصرف کنندگان خاص در سه گروه عدم استفاده، استفاده کننده اتفاقی و استفاده کننده دائمی و آگاهانه با استفاده از مدل لاجیت رتبه ای مورد بررسی قرار گرفته است. میوه و سبزی که بصورت ارگانیک، سالم و طبیعی تولید شده و نیاز به بازار خاص یا نیچ دارند بعنوان محصولات خاص در این تحقیق ذکر شده است. شناسایی رفتار مصرف کنندگان تحت تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی از اهداف تحقیق حاضر بوده و بدین منظور داده ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق پیمایش های میدانی، با طراحی و تکمیل پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده از 303 پاسخ گو از میان خریداران سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در بهمن سال 1390 جمع آوری شده است. نتایج حاصل از تخمین رگرسیون نشان می دهد عواملی چون، درآمد مصرف کنندگان، داشتن فرزند زیر 5 سال، شاخص های آگاهی از ویژگی های محصول، برچسب اطلاعات محصول و نیز کیفیت اثر مثبت و معنی داری در احتمال پذیرش و تصمیم به خرید محصولات خاص داشته اند و تحلیل نهایی براساس اثرات نهایی صورت پذیرفته است.
    کلیدواژگان: تصمیم به خرید، لاجیت ترتیبی، نرخ افزوده، محصولات خاص، گروه های مصرف
  • مهدی دهقانی سلطانی، اسفندیار محمدی، یاسان الله پور اشرف، کورش سایه میری، الهه قهری شیرین آبادی صفحات 101-117
    امروزه در بازار جهانی، مارک های تجاری قوی حرف اول را می زنند؛ شاید به این دلیل که مارک های تجاری یک ابزار رابطه ای مهم برای مدیریت ارتباط با مشتری در شرکت ها هستند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تجربه، اعتماد و وفاداری به برند بر ارزش ویژه برند لاستیک بارز در شهر کرمان انجام شده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه مصرف کنندگان لاستیک بارز در شهر کرمان بوده و برای به دست آوردن حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. ابزار اندازه گیری و جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه استاندارد بوده که برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است.
    تحقیق حاضر بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و همچنین بر اساس چگونگی به دست آوردن داده های مورد نیاز، از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه از آزمون های کلوموگروف - اسمینوف و تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری، موجود در بسته های نرم افزاری SPSS و LISREL استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که تجربه، اعتماد و وفاداری به برند بر ارزش ویژه برند لاستیک بارز در شهر کرمان تاثیر معناداری دارد. این در حالی است که تاثیر عامل وفاداری برند نسبت به سایر عوامل بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: تجربه برند، اعتماد برند، وفاداری برند، ارزش ویژه برند
  • سجاد شمسی گوشکی، محمد سلگی، محمد مهدی بهرام زاده صفحات 119-140
    در سال های اخیر رقابت بر سر جذب و حفظ مشتریان بازاریاب ها را واداشت تا از برنامه های وفاداری استفاده و آن ها را توسعه دهند. شرکت های توزیع دارو با مشتریان گوناگونی ارتباط دارند و از گردش مالی بالایی برخوردارند. این شرکت ها پتانسیل سودآوری بالایی دارند و ارزش مشتری بیش از بهایی است که می پردازد. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر برنامه های وفاداری بر وفاداری مشتری از نقطه نظر مشتریان است. جامعه آماری این تحقیق تمام شرکت های دارویی شهر تهران است که حداقل یکبار تجربه استفاده از برنامه های وفاداری را طی سال 1390 داشته اند. روش پژوهش توصیفی و پیمایشی است.
    نمونه گیری آماری نمونه گیری خوشه ایاست و مشتمل بر 337 نفر از مشتریان شرکت های بزرگ توزیع داروی شهر تهران (دارو پخش، هجرت و رازی) می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد.
    نتایج نشان داد که برنامه های وفاداری، رضایت، تعهد و ارزش در سطح اطمینان 99% به ترتیب موثرترین عوامل موثر بر وفاداری مشتری بودند.
    کلیدواژگان: وفاداری، برنامه های وفاداری، اعتماد، تعهد، ارزش درک شده، رضایتمندی
|
  • E. Goharjoo, T. Sadeghi, A. Zendedel Pages 1-14
    This study is of descriptive and applied type of research. The aim of this study is testing the relationship between consumers’ national pride and his modes. Population includes all purchasing stations of consumers including retailers، chain markets، supplying markets in Mashhad and Neyshabur which considering its volume، 385 people were selected in multi stage sampling method. The results of data analysis were measured using descriptive and inferential statistics. For analyzing data in descriptive level SPSS version 19 and in inferential level Lizerel software were used. Finally the results indicate that there is no analytical relationship between demographics and national pride. There is no positive relationship between psychosocial factors، culture، importance of product purchasing and national pride and there is an inverse and significant relationship between necessity of product purchasing and its importance. This study has some limitations: Unavailability of authentic articles for literature، consumers’ unfamiliarity with the term “national pride”. Results of data analysis indicates of low national pride among Iranian and so low tendency toward purchasing domestic products. This issue imposes numerous losses to domestic business and economy.
  • Sh. Nayebzadeh, P. Shahbazi Pages 15-26
    Problem description: The main problem of this research is to examine the relationship between risk aversion and brand loyalty (purchase and attitudinal) and the mediating role of brand trust and brand affect
    Methodology
    Using proportional stratified sampling aproach، a community of 379 students from Science and Research branch of Azad University has been used to gather a data set of various laptop brands. Looking goal-oriented this research can be categorized as applied and from a method-oriented view it can be categorized as descriptive and survey research. Since the subject is to study the relationship between variables this reasearch can be categorized as correlational. Data Gathering Tools and Techniques: Tools used for data gathering are note taking for library studies and questionary for hypothesis testing which is done with field research method. Structural equation modeling and Lisrel software are used to analyse research and hypothesis testing data.
    Findings
    The result of data analysis indicates the effect of risk aversion on brand loyalty through brand trust and brand affect. Risk aversion is positively and directly related to brand trust and brand affect، Furthermore، brand trust and brand affect have positive and direct effects on brand loyalty (purchase and attitudinal).
  • K. Heidarzadeh, F. Torabi Pages 27-42
    The ultimate goal of the marketing process is to intensify strong relationships with loyal customers and to transform indifferent customers into loyal ones. So brand image play an important role. Effective relationship and creating reputation among public are influencing positively among customers and through public relation activities، customers go toward companies that have favorable brand image. So the main question of this research is: What is the effect of brand image and perceived public relation on customer loyalty? The main variables are: Perceived public relation، customer loyalty، brand image and altruistic motives. This research is an applied and descriptive research that considers positive or negative effect of the variables. Data were collected via questionnaire from LG''s Electronics consumers (Gold Iran) in Tehran. Hierarchical regression analysis of data from 385 respondents was used to test two hypotheses. The result shows، perceived public relation has positive relationship with customer loyalty and this relation is moderated by brand image. When brand image is favorable، the positive effect of Perceived public relation on customer loyalty is significant and strong. Whereas، when brand image is unfavorable this relationship isn''t significant and customer loyalty is decreased. For further research، role of public relation in relationship marketing is suggested.
    Keywords: Perceived public relation, Customer loyalty, Brand image, Altruistic motives
  • M. A. Abdolvand, J. Nazemi, H. Ali Momeni Pages 43-62
    In product choice models، incorporating socio-demographic characteristics is conceptually appealing and has numerous managerial benefits. The main question is how socio-demographic characteristics differentiate customers or products in order to define relevant marketing mix strategies or what a disaggregated analysis reveals about the customer''s profile of company products. Traditionally econometrician and marketers apply discrete choice models into a total population or a sample of consumers (naming as consolidated approach) in order to understand، describe، and predict consumer choices for a particular product and assess socio-demographic variation on the utility functions and subsequently analyse the difference between segments behaviour in order to identify differences between target consumers. The Multinomial Logit model developed based on data obtained from new car buyers of SAIPA automotive company and final model including all significant variables and their estimated parameters on utility functions of all products presented. In this study، a segment-oriented approach is introduced and compared with the consolidated approach. The proposed methodology using principal component analysis to segment the population (or sample) into different groups so as the results indicate principal component analysis is a robust method in order to reach to differentiated segments among population as expected and finally the result is compared with consolidated approach which indicates the segmented approach outperforms the consolidated approach in terms of choice predictability and R-square index of the model. The results bring a new insight to car manufacturers as well as marketing planners concerning policy setting about customer characterizing and targeting that affects marketing mix strategies.
    Keywords: Discrete choice, Segmentation, Principal component analysis, Multinomial logit
  • H. Farahani, R. Sha′Abani, H. Ghafari Pages 63-77
    Purpose
    In the competitive environment today responding the customers changing needs and having appropriate performance among competitors of the group depends on having correct information and paying attention to entrepreneur in the companies. The purpose of the present research is to investigate Title: The effective factors on companies’ performances with regard to entrepreneurial and marketing information factors in small and medium companies.
    Methodology
    The present research is caustic research in terms of method and nature; and in terms of performance it is surveying and in terms of aims it is applicable and uses structural equation modeling and LISREL software for investigating the relationships between the parts of model. Population in this research consists of the managers and sale experts of the small and medium companies of Markazi Province in the year 1390. To reach the purposes of the research 270 questionnaires were distributed among managers and sale experts of small and medium companies of Markazi Province، and among these 229 questionnaires were analyzed.
    Findings
    The results of data analysis showed that entrepreneurial orientation have meaningful impact on attaining marketing information، utilization of market information and company’s performance. Also the hypothesis of the impact of attaining marketing information on the company’ performance was proved but the hypothesis of the impact of utilizing market information on the company’s performance was not supported. Research Limitations: Among the limitations of this research distribution of respondents in the surveying companies can be mentioned that slowed down the process of distributing and collecting the questionnaires. Managerial Implications: At the end managers are suggested to utilize the market information and provide the required backgrounds in attaining marketing information، which provide the necessary grounds in the way of progress and increase performances of the companies.
    Keywords: Entrepreneurial Orientation, Firm Performance, Small, Medium, Sized Enterprises, Marketing Information, Entrepreneur
  • A. Shahram Faghihi, V. Borimnejad Pages 79-100
    In this study، the effective factors which is influenced purchasing decision for a particular consumer groups include non-user، accidental- user and permanent-user have been investigated with utilizing logit model. Identify social and economic factors that affect consumer behavior are research objectives and to do this we gather data and information required by field survey، questionnaire design، and simple random sampling، interview 303 among buyers of Mayadin Management of Tehran Municipality have been collected in Mrch 2012. The results of the regression estimates show that factors such as income، presents of child under 5 years، indicators of knowledge of product characteristics، labeling and quality have significant positive effect on the likelihood acceptance and buing decision to nitch products and the final analysis has been done on marginal effect. Furthermore، the significant level of 95% in other factors on the purchasing decision has not been proved.
  • M. Dehghani Soltani, E. Mohammadi, Y. Pour Ashraf, K. Sayeh Miri, E. Ghahri Shirinabadi Pages 101-117
    In today’s global market، strong brands do the first، perhaps because the brands are the important relation for customer relationship management in companies. This study aims to investigate the effect of experience، trust and brand loyalty on brand equity tires which has done in the city of Kerman. The population in this study is Barez tire of consumer in Kerman. To obtain this sample size، we used random sampling method. The data collection tool in this study is a standard questionnaire and for reliability of this questionnaire، Cronbach''s alpha coefficient is used. For data analysis in descriptive statistics section، the statistical parameters such as frequency، and charts and diagrams and also in inferential statistical section، tests K-M، univariate analysis of variance، comparing two population means، regression and Confirmatory Factor Analysis and structural equation modeling existing in the software package SPSS and LISREL are used. The results show experience، trust and brand loyalty significantly affects the brand equity. However، this effect of factor، Brand Loyalty is more than any other factors.
    Keywords: Brand experience, Brand trust, Brand loyalty, Brand equity
  • S. Shamsi Gooshki, M. Solgi, M. M. Bahram Zadeh Pages 119-140
    In the recent years، the competition to attract and retain customers compels marketers to use and develop the loyalty programs. Drug distribution companies associate with a variety of customers and have a high financial turnover. These companies have high profitability potential and customer value over the price it pays. The main objective of this study is to investigate the impact of loyalty programs on customer loyalty in terms of customers. The statistical community is all pharmaceutical companies in Tehran that at least experience loyalty programs once during the year 1390. This study is a descriptive and survey research. Using cluster sampling، 337 customers of drug distribution companies (daro pakhsh، Hejrat and Razie) were chosen. Data were collected using a questionnaire. Results showed that loyalty programs، satisfaction، commitment، and received vale have the most influence on customer loyalty، at the 99% confidence level.