فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/12/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن وحدانی *، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری، ابراهیم علیدوست صفحات 1-16
    هدف از این تحقیق بررسی آمادگی استراتژیک معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش است. روش تحقیق آمیخته و توصیفی-پیمایشی است. در بخش کیفی مشارکت کنندگان شامل 16نفر از اساتید دانشگاه بودند که برای تعیین مولفه های اصلی پرسشنامه از آنان مصاحبه بعمل آمد. نمونه آماری در بخش کمی نیز شامل 145 نفر از مدیران و کارکنان معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در سطوح ستاد و استان بودند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته ای (96/0 = α) با 43 گویه بود که آمادگی استراتژیک سازمان را در سه بعد منابع انسانی، عوامل سازمانی و رهبری و مدیریت ارزیابی می کند. داده های پژوهش با بهره گیری از آزمون های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی تحلیل عاملی تاییدی و تی تک نمونه ای و با استفاده از نرم افزارهای اطلس-تی، لیزرل و اس پی اس اس تحلیل شدند. نتایج نشان داد که الگوی آمادگی استراتژیک در سازمان های ورزشی در 3بعد اصلی منابع انسانی، رهبری و مدیریت و عوامل سازمانی استوار است که شاخص های مدل از برازش مناسب و معنی داری برخوردار بودند (08/0 RMSEA=98/0 CFI=99/0NNFI=). همچنین آمادگی معاونت تربیت بدنی و سلامت در تمامی عوامل انسانی ، بعد رهبری و مدیریت عوامل سازمانی در حد قابل قبول بود. در نهایت باید اذعان داشت فراهم سازی بسترهای لازم برای ایجاد آمادگی بیشتر در سازمان می تواند نقش حیاتی در پیاده سازی استراتژی های سازمان داشته باشد.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، فاکتورهای سازمانی، رهبری و مدیریت، آمادگی استراتژیک، معاونت تربیت بدنی و سلامت
  • نصرالله عرفانی، علی پارساجو * صفحات 17-27
    هدف این تحقیق شناسایی راهکارهای توسعه اخلاق جوانمردی در بین ورزشکاران بخش قهرمانی استان همدان بود. روش تحقیق زمینه یابی بود. جامعه آماری شامل مربیان و داوران فعال در بخش ورزش قهرمانی هیئت های ورزشی، ورزشکاران بخش قهرمانی، مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان، روسا و نواب رئیس بانوان هیئت های ورزشی، مسئولین سالن-ها و اماکن ورزشی برگزار کننده مسابقات ورزش قهرمانی، متخصصان و اساتید امر، و تماشاگران مسابقات ورزشی در استان همدان، در سال 1394 به تعداد 719 نفر بودند و حجم نمونه بر مبنای حجم جامعه به وسیله فرمول کوکران، 186 نفر مشخص شد که به صورت طبقه ای تصادفی ساده، انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که به روش دلفی، طراحی و روایی صوری آن به تایید متخصصین رسید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل آماری از جدول، نمودار، شاخص های مرکزی و پراکندگی، بررسی مقادیر پرت و انتهایی و برای وارسی نرمال بودن توزیع داده ها در جامعه آماری از p-p plot استفاده شد و سپس از آزمون های آماری تی تک نمونه ای، تی دو نمونه ای همبسته، با استفاده از نرم افزر SPSS استفاده گردید. یافته ها نشان دادند، وضعیت موجود در تمامی مولفه های رفتاری (شناختی، عاطفی و حرکتی) بنجامین بلوم، مورد رضایت شرکت کنندگان نبوده و راهکارهایی از جمله، تدوین مرام نامه اخلاقی، ترویج فرهنگ پهلوانی و ارریابی قهرمانان در زمینه اخلاق جوانمردی و... پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، اخلاق جوانمردی، اداره ورزش و جوانان
  • خاطره جماعت *، غلامرضا شعبانی بهار، محمود گودرزی، حبیب هنری صفحات 29-41
    هدف از تحقیق حاضر بررسی رفتار مصرف کننده ورزش همگانی بر اساس مدل سیستماتیک رفتار مصرف کننده می باشد. پژوهش حاضر از انواع تحقیقات کاربردی می باشد و جامعه آماری تحقیق نخبگان ورزش همگانی می باشند که با استفاده از جدول مورگان و نمونه گیری تصادفی 321 نفر از آنها مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش از 4 پرسش نامه پژوهشگرساخته استفاده شد که آمیخته بازاریابی، عوامل محیطی، عوامل روانشناختی و رفتارهای مصرف ورزش همگانی را بررسی می کرد. مدل مفهومی تحقیق با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان داد که آمیخته بازاریابی، عوامل روانشناختی و عوامل محیطی تاثیر مثبت معناداری بر رفتار مصرف ورزش همگانی دارند، اما در این میان عوامل محیطی و سپس عوامل روانشناختی دارای بیشترین تاثیر می باشند و نقش واسطه ای متغیر عوامل روانشناختی تایید می شود. بنابراین نتایج تحقیق بیانگر این واقعیت است که مدیران ورزش همگانی برای رسیدن به بیشترین مشارکت در ورزش همگانی باید آمیخته بازاریابی (محصول، قیمت، مکان، ترفیع) و عوامل محیطی (عوامل مدیریتی-محیطی، فرهنگی، اجتماعی اقتصادی) را به عنوان عوامل بیرونی در کنار عوامل روانشناختی (فردی، میان فردی، ساختاری) مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده ورزش همگانی، آمیخته بازاریابی، عوامل محیطی، عوامل روانشناختی
  • امین رحیمی پردنجانی *، مصطفی رشیدی نیا، بهمن میرزایی صفحات 43-52
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سرمایه اقتصادی و اهداف پیشرفت با موفقیت ورزشی کشتی گیران آزاد و فرنگی تیم ملی جوانان بود. روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری کلیه کشتی گیران آزاد و فرنگی تیم ملی جوانان بودند. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، 33 نفر به عنوان نمونه آماری به پرسشنامه پاسخ دادند. ابزار تحقیق شامل، پرسشنامه سرمایه اقتصادی سفیری و آراسته (1386)، اهداف پیشرفت کنروی و همکاران (2003) و موفقیت ورزشی موسوی و واعظ موسوی (1392) بود که روایی پرسشنامه ها توسط متخصصان و ضریب پایایی آن به ترتیب 72/0، 70/0 و 93/0 مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار PLS3 استفاده شد. یافته ها نشان داد بین اهداف پیشرفت و موفقیت ورزشی رابطه معنی داری وجود دارد(3.196 t=)، اما بین سرمایه اقتصادی و موفقیت ورزشی کشتی گیران در مدل مفهومی رابطه معنی داری مشاهده نشد(1.446 t=). نتیجه گیری می شود در موفقیت ورزشی ورزشکاران نخبه کشتی داشتن هدف پیشرفت نقش تعیین کننده ای دارد و سرمایه اقتصادی عامل اصلی و کافی در موفقیت ورزشی آن ها نیست. پیشنهاد می شود مربیان و روانشناسان تیم به جنبه های پیشرفت گرایی و ایجاد هدف در ورزشکاران توجه جدی داشته باشند.
    کلیدواژگان: اهداف پیشرفت، تیم ملی کشتی، سرمایه اقتصادی، موفقیت ورزشی
  • فریده شریفی فر *، فریبا محمدیان صفحات 53-64
    هدف این پژوهش، بررسی عوامل درون سازمانی اثرگذار بر کارآفرینی سازمان های ورزشی ایران بود. کارآفرینی سازمانی به یکی از راهکارهای قابل توجه مدیران برای ارتقای منابع سازمانی تبدیل شده است. بنابراین مطالعات تلفیقی و ترکیبی از نتایج پژوهش های انجام شده در زمینه کارآفرینی سازمانی، می تواند رویکرد جدیدی برای شناسایی راهکارهای جامع، فرا روی پژوهشگران قرار دهد. جامعه آماری پژوهش تمامی پژوهش های انجام یافته در رابطه با کارآفرینی سازمانی در سازمان های ورزشی طی ده سال گذشته (از سال 1383 تاکنون) بود. در این پژوهش با به کارگیری روش فراتحلیل و با استفاده از نرم افزار جامع فراتحلیل (CMA2)، ضرایب همبستگی و نمونه های آماری تحقیقات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که اندازه اثر متغیرهای خلاقیت و جو سازمانی در حد متوسط و ساختار سازمانی، مدیریت و فرهنگ سازمانی در حد کم و ضعیف بوده است. در تبیین این نتایج میتوان گفت توجه به کارآفرینی امری پویا بوده، نیازمند چیدمان مناسبی از عوامل، چون نیروی انسانی خلاق، فرایندها و زیربنای ساختاری سازمان است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، عوامل درون سازمانی، فراتحلیل، سازمان های ورزشی
  • حامد عبدی *، عبدالرحمان مهدی پور، امین خطیبی، سید حسین مرعشیان صفحات 65-78
    تماشاگران همواره یکی از ابعاد اصلی مسابقات فوتبال بوده و انجام مسابقات بدون حضور آن ها چندان اهمیتی ندارد؛ لذا پیش بینی حضورمجدد آن ها در مسابقات فوتبال، مساله اصلی تحقیق بود. روش پژوهش پیمایشی بود. جامعه آماری کلیه تماشاگران مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران در فصل 96-1395 بودند که بصورت تصادفی، تعداد 507 نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه در مقیاس لیکرت بود. نتیجه تحقیق، ارایه مدل مناسب پیش بینی حضورمجدد تماشاگران در مسابقات فوتبال بود که مشخص شد خدمات ارایه شده بر رضایت مندی تماشاگران تاثیر می گذارد و رضایت مندی نیز توسط متغیرهای میانجی: تصویرذهنی، تعهداحساسی، تعهدحسابگرانه و وفاداری بر حضورمجدد آن ها تاثیر می گذارد. به عبارت دیگر، براساس مدل، 27 شاخص از طریق شش عامل می توانند بر حضورمجدد تماشاگران تاثیرگذار باشند و این متغیر را پیش بینی کنند. با توجه به نقش محوری متغیر خدمات ارایه شده پیشنهاد می گردد که خدمات ارایه شده در ورزشگاه ها بهبود یابد تا رضایت مندی، وفاداری و حضورمجدد تماشاگران افزایش یابد.
    کلیدواژگان: مسابقات فوتبال، حضورمجدد، تماشاگران، رضایت مندی، وفاداری
  • مصطفی مقدس *، فرزام فرزان، حمید قاسمی صفحات 79-91
    هدف تحقیق تحلیل محیطی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در حوزه ورزش بود. روش انجام تحقیق به شکل آمیخته متوالی- اکتشافی بوده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل متخصصان، برنامه سازان و مدیران حوزه ورزش سازمان صداوسیما بود که عضو شورای تخصصی ورزش سازمان بودند که تعداد آن ها 9 نفر بوده است. در بخش کمی که شامل اعضای هیئت علمی علوم ورزشی، فعالان حوزه ورزش و فعالان حوزه صداوسیما بوده است تعداد 60 نفر به شکل نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب گردیده بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در غالب یک پرسشنامه در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت که روایی آن توسط 11 نفر از متخصصان رسانه و ورزش مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن در بخش قوت ها (85/0)، ضعف ها (94/0)، فرصت ها (89/0) و در تهدیدات (7/0) محاسبه گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و آزمون میانگین برای اولویت بندی گویه ها در نرم افزارهای spss22 و SmartPls3 استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مهم-ترین نقطه قوت سازمان صداوسیما، سرعت بالای انتشار اخبار در حوزه ورزش بود، مهم ترین نقطه ضعفی که سازمان با آن روبرو است، همسو نبودن فارغ التحصیلان دانشگاه صداوسیما با حوزه برنامه سازی ورزشی است. مهم ترین فرصت پیش روی سازمان صداوسیما در حوزه ورزش، نسل جوان علاقه مند به حوزه ورزش بوده و تعدد شبکه های ماهواره ای خارجی و دسترسی آسان در جامعه، جز اصلی ترین تهدید پیش روی صداوسیما در حوزه ورزش بود.
    کلیدواژگان: تحلیل محیطی، صداوسیما، ورزش، روش آمیخته، تحلیل عاملی تاییدی
|
  • M. Vahdani *, M. Hamidim., Khabiri, E. Alidoust Pages 1-16
    The purpose of this study is survey of strategic readiness in physical education and health Vice-Chancellor of education ministry. Research method was mixed and descriptive-survey. In the qualitative part, Participants included 16 university professors who were interviewed to determine the main component of the questionnaire. The sample in the quantitative section also included 145 managers and employees of the physical education and health Vice-Chancellor of education Ministry at the staff and the provinces. The research instrument consisted of a researcher constructed questionnaire (α=0/96) with 43 items that evaluates three dimensions of the strategic readiness included of human resources, organizational factors and leadership and management. Data were analyzed by using tests of descriptive statistics and inferential statistics, Confirmatory factor analysis and one sample t-test with Atlas-ti, Spss and lisrel software. The results showed that the model of strategic readiness in sports organizations are based in three basic dimensions of human resources, leadership and management and organizational factors that indices of model is appropriate and acceptable (RMSEA=0/08, CFI=0/98, NNFI=0/99). Also strategic readiness in physical education and health Vice-Chancellor in 3factores : Human resources, organizational factors, and leadership and management was acceptable. Finally, it should be noted Providing necessary to prepare the organization can play a vital role in the implementation of organization strategies.
    Keywords: Human resources, organizational factors, leadership, management, strategic readiness, physical education, health Vice, Chancellor
  • Nasrollah Erfani, Ali Parsaju * Pages 17-27
    The purpose of this research is to identify development strategies the ethics of chivalry among the athletes of the Hamedan province. The research method was survey. The study population consisted of all coaches and referees in the Board sports championship section, Championship Division athletes, managers and experts of the General Directorate of Youth and Sport, Presidents and women Vice-Chairman of the Board Sport, officials venues and sporting venues Competition athletics, The experts and professors, and spectator sports in the hamedan province, in 1394 the number was 719 people. The sample size based on population sizeby Cochran, 186 people were found to be stratified random, were selected. The survey instrument was questionnaires to the Delphi method, developed and its validity was confirmed by experts and The reliability using Cronbach's alpha was ./86. For statistical analysis of tables, graphs, measures of central tendency and using inferential statistics, beginning and ending values were determined Perth for normality of data distribution was used in the statistical community, p-p plot and then one-sample t test, two-sample t-test, using SPSS software was used. Results show that The present situation ethical behavior (cognitive, emotional and motor) Benjamin Bloom were not satisfactory in all components (cognitive, emotional and motor) Benjamin Bloom, by participants and strategies such as the elaboration of a moral code, the promotion of heroic culture and the pursuit of heroes in the field of chivalrous morality and ... are suggested.
    Keywords: athletics, ethics of chivalry, Youth, Sports Department
  • Khatereh Jamaat *, Gholamreza Shabani Bahar, Mahmood Goodarzi, Habib Honari Pages 29-41
    This study aimed to use the consumer decision-making systematic model (CDSM) to examine sport for all consumer behavior. The present study is practical, in which a research-made questionnaire with approval reliability and construct validity was used. The population consisted of sport for all experts. According to Morgan table, 321 cases were selected as participants. The researcher-made questionnaires were used for collecting the data. . The suggested research model was tested using Structural Equation Modelling (SEM) with using LISREL software. The findings showed that there is a positive influence of marketing mix factor and psychological and environmental factors on sport for all intention. The resultant coefficients indicate that environmental factor has the strongest direct affect on the intention to participate in sport for all (path coefficient: 5.99), followed by environmental factors (2.06) and 4P (1.98). All of path coefficients were significant at the p So the findings suggest that sport for all managers should also focus on the 4P (price, product, place, promotion) of sport organizations and environmental factors (political-administrative, socio-cultural, economic) as external factors rather than the sole emphasis on psychological factors (personal, interpersonal, structural) as internal factors.
    Keywords: Sport for All Consumer Behavior, Marketing Mix, Environmental Factors, Psychological Factors
  • Amin Rahimi Pordanjani *, Mostafa Rashidiniya, Bahman Mirzaee Pages 43-52
    The aim of this study was to investigate the The relationship between economic capital and the development goals of Sports success wrestlers in freestyle and Greco-national youth team. The research method is descriptive - correlation. Due to the limited population of 33 subjects responded to a questionnaire sample. The survey instrument included a questionnaire Safiri and Arasteh economic capital (1386) achievement goals Kenroy et al (2003) and sporting success Mousavi and Vaez Mousavi (1392) respectively The validity of the questionnaires was confirmed by experts and its reliability coefficient was 0.72, 0.70 and 0.93, respectively. PLS3 software was used for data analysis. The results showed that there was a significant relationship between achievement goals and sports success (t =3.196), But there was not a significant relationship between the economic capital and the sport's success in wrestlers in the conceptual model (1,446 t =). It is concluded elite athletes in sports successfully target vessel having a decisive role in progress and Economic capital and a major factor in sports success is not enough. It is suggested that the team's mentors and psychologists have a strong interest in the aspects of progression and goal-setting in athletes.
    Keywords: athletic achievement, economic capital, goal achievement, national wrestling team
  • Farideh Sharififar *, Fariba Mohamadian Pages 53-64
    The purpose of this study was to investigate the Intra- Organizational Factors Affecting the Entrepreneurship of Sports Organizations. Corporate entrepreneurship has become one of the most significant strategies for managers to improve organizational resources. Accordingly consolidated and synthetic studies of the result of the accomplished research, in the field of organizational entrepreneurship, could place a new approach to identify comprehensive solutions for researchers. The study population consisted of all in entrepreneurship`s researches in sports organizations over the past decade since the 2004. In the current research by using meta-analysis methods and using comprehensive meta-analysis software (CMA2), correlation coefficients and statistical samples were analyzed. The meta-analysis result shows that effect size ratio of studies in creative and organizational climate were average and organizational structure, management and culture were low impact on entrepreneurship in the sport organizations of Iran. In explaining these results, it can be said consideration to entrepreneurship is a dynamic issue and it requires proper alignment of factors, such as creative human resources, processes and infrastructure of organization.
    Keywords: Organizational entrepreneurship, Intra, Organizational Factors, meta, analysis, sport organizations
  • Hamed Abdi *, Abdolrahman Mehdipour, Amin Khatibi, Seyed Hossein Marashian Pages 65-78
    The spectators have always been one of the main dimensions of football matches and holding matches is not matter without their presence, so, was the main issue of the research the prediction of their re-attendance in the football tournaments. The research method was the survey. The statistical population was all spectators in the Iranian Football Premier League Competitions in the season 2016-17 that 507 samples were randomly selected. A questionnaire on Likert scale was the data collecting tools. The result of the research was a model for predicting Spectators re-attendance in the football matches, it was found that the provided services affect the spectators’ satisfaction and the satisfaction also affect their re-attendance by mediator variables: image, emotional commitment, calculative commitment and loyalty. In the other words, based on the model, 27 indicators through six factors can affect and predict the Spectators re-attendance. Therefore, in view of the main role of the provided services variable, it is recommended will be improved the provided services at the stadiums to increase satisfaction, loyalty and re-attendance of spectators.
    Keywords: Football Matches, Re, Attendance, Spectators, Satisfaction, Loyalty
  • Mostafa Moghadas *, Farzam Farzan, Hamid Ghasemi Pages 79-91
    The aim of this study was Environment Analysis of IRIB in field of sport. Mix method was methodology of this study that Run sequentially exploratory. The Population of this study in Qualitative method included experts, producers and managers in IRIB that Member of the Sports Council of the Organization that number of them was 9 persons. At the Quantitative method included Faculty members of sport science, IRIB activities and sport activities that number of them was 60 persons that selected in a targeted an accessible sampling. For data collection in Qualitative method used of Semi-structured interview and in Quantitative method used of questionnaire that made According to finding of interview. Its validity was confirmed by 11 media and sports experts and its reliability was in the strengths (0.85), weaknesses (0.94), opportunities (89.9) and threats (0.7) was calculated. For data analysis used CFA test and Mean test. The finding of this study showed that Islamic Republic of IRAN Broadcasting in field of sport has 10 Strong point, 15 Weakness point, 10 Opportunity and 5 threat. High-speed news release in field of sport was the most important of strong points. Not alignment of IRIB university graduates with field of sport TV producer was the most important of weakness points. Younger generation interested in sports was the important of opportunity points and Multiplicity of external satellite networks and easy access to the community was the important of threat points. SPSS 22 and SmartPls 3 was 2 software that be used in data analysis.
    Keywords: Environment analysis, IRIB, Sport, Mix method, CFA