فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 3 (تابستان 1391)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 3 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد عنبریان، مهناز مروی اصفهانی صفحه 11
    فرض بر این است که ساختار آناتومیکی پا می تواند بر وضعیت عضلانی- اسکلتی اندام تحتانی موثر باشد و در نتیجه، تغییراتی در راستا و عملکرد آن ایجاد کند. هدف این تحقیق، اندازه گیری برخی از متغیرهای کلینیکی اندام تحتانی شامل طول تاندون آشیل، زاویه Q و سفتی عضلات همسترینگ در دانشجویان دختر مبتلا به کف پای صاف در مقایسه با گروه کنترل بود.
    تعداد 24 دانشجوی دختر مبتلا به دفورمیتی کف پای صاف و 24 دانشجوی فاقد دفورمیتی با سن، قد و وزن مشابه به روش جور کردن و همتاسازی در این تحقیق شرکت کردند. ساختار کف پا با روش افتادگی استخوان ناوی، طول تاندون آشیل از طریق آزمون لانگ، راستای زانو با زاویه Q و سفتی عضله همسترینگ از طریق آزمون اکستنشن فعال زانو اندازه گیری شدند. از روش آماری t مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (05/0 p <).
    مقادیر آزمون لانگ، زاویه Q و سفتی همسترینگ در گروه مبتلا به کف پای صاف به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب: 01/0p= و 000/0p=).
    افراد با کف پای صاف دارای تاندون آشیل طویل تر، میزان سفتی بیشتر عضله همسترینگ و زاویه Q بزرگ تر هستند که ممکن است که در عملکرد اندام تحتانی و درد در ناحیه پا موثر باشد. این تاثیرات می تواند اطلاعات مفیدی را در ارزیابی و طراحی برنامه درمانی در اختیار محققین قرار دهد.
    کلیدواژگان: کف پای صاف، طول تاندون آشیل، سفتی عضلات همسترینگ
  • طاهر افشارنژاد، مسعود خرسندی، محسن تاری صفحه 19
    خستگی به عنوان کاهش ناگهانی در توانایی یک عضله برای تولید حداکثر نیرو تعریف شده است. وقتی انقباض عضلانی با نیروی کمی برای مدت طولانی تحمل می شود، عضلات سینرژیست به تنهایی به طور مداوم فعال نیستند، بلکه دوره های متناوب فعالیت- خاموشی را تجربه می کنند. هدف از این تحقیق، بررسی رابطه متقابل عملکردی بین فعالیت عضلات دوقلوی داخلی و خارجی در طول حفظ انقباض ایزومتریک زیربیشینه پلانتار فلکشن بود.
    در یک مطالعه تجربی، تعداد 12 مرد سالم بدون سابقه آسیب دیدگی اندام تحتانی به طور داوطلبانه انتخاب شدند.
    آزمودنی ها 50 بار حرکت بلند شدن روی پنجه پا را انجام دادند و بلافاصله پس از آن، به مدت60 ثانیه به طور ایزومتریک در حالت پلانتار فلکشن باقی می ماندند. سیگنال الکترومیوگرافی سطحی از گاستروکنمیوس داخلی (MG) و خارجی (LG) در طول تحمل انقباض ایزومتریک ثبت گردید. داده ها در هر 10 ثانیه از انقباض جمع آوری شدند. فعالیت متناوب بین دو عضله به وسیله تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر بین نسبت انتگرال الکترومیوگرافی(IEMG) بخش خارجی به داخلی مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه براین، جهت بررسی جانشینی بین عضلات سینرژیست ضریب همبستگی پیرسون بین میزان IEMG گاستروکنمیوس داخلی و خارجی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در نسبت انتگرال الکترومیوگرافی LGبه MG بین شش بلوک10 ثانیه ای (از یک دقیقه انقباض) وجود دارد که تمایل به تناوب را در فعالیت عضلات سینرژیست نشان می دهد. همچنین، ارتباط متوسط، اما غیرمعنی داری که بین IEMG عضلات MGو LG در طول انقباض وجود داشت، به این اشاره دارد که این عضلات به طورکلی باهم فعالیت نمی کنند.
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که فعالیت نسبی عضلات در قلوب داخلی و خارجی در طول انقباض ایزومتریک زیربیشینه ثابت نیست و برای حفظ نیروی ثابت با یک الگوی چرخشی به طور مکمل فعالیت می کنند.
    کلیدواژگان: الگوی فعالیت تناوبی سینرژیست، گاستروکنمیوس داخلی و خارجی، انقباض ایزومتریک زیربیشینه
  • حمید قاسمی، سارا کشکر، محمد موسوی صفحه 33
    تحقیق، بررسی تناسب حوزه نشر کتب ورزش و تربیت بدنی با نیازهای بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب و غرفه های تربیت بدنی در سال 1390 است. این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی اجرا شد و داده های آن به شکل میدانی جمع آوری گردید. جامعه تحقیق عبارت بود از مشتریان کتاب های ورزشی و نمونه 384 نفری از خریداران در نمایشگاه کتاب به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار سنجش تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای حاوی 44 سوال بود که روایی و پایایی (85%) آن تایید شد.
    نتایج نشان داد که کیفیت کتاب ها از بعد طرح و قیمت در بین مشتریان با رشته تربیت بدنی و غیر رشته تربیت بدنی تفاوت معنی داری ندارد، اما میزان شهرت برند ناشران و جایگاه علمی مولفین کتب از دیدگاه مشتریان با رشته تربیت بدنی و غیر رشته تربیت بدنی تفاوت دارد (p<0.05). هر دو گروه مشتری ویژگی های کتب موجود را در حد مطلوب نمی دانند و انتظار بهبود کیفیت کتب را دارند؛ آنها به تالیف کتب توسط متخصصین و نشر توسط ناشرین مطلع از استانداردهای مناسب تولید کتاب و عرضه مناسب و قیمت متناسب با محتوا و توان خریداران آن تاکید داشتند. مشتریان از نحوه اطلاع رسانی درباره کتب جدید ورزشی منتشر شده راضی نبودند.
    لذا پیشنهاد می شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا دانشکده های تربیت بدنی نسبت به برگزاری کارگاه های آموزشی در رابطه با بازاریابی و ارتباطات ورزشی برای هدایت مولفان و ناشران مبتنی بر نیاز مصرف کننده اقدام نمایند
    کلیدواژگان: کتاب ورزشی، نشرورزشی، بازاریابی ورزشی
  • محمد سلطان حسینی، زهره موسوی صفحه 51
    هدف پژوهش حاضر، تعیین سهم نسبی مدیریت دانش بر سلامت سازمانی در اداره کل تربیت بدنی و هیات های ورزشی شهر اصفهان بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان اداره کل تربیت بدنی و هیات های ورزشی شهر اصفهان در سال 1389 بود. تعیین حجم نمونه به وسیله جدول کرجیس و مورگان (1970) 222 نفر بود، اما پرسشنامه های کامل شده و برگشتی 128عدد بود. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با جامعه آماری استفاده شد. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته مدیریت دانش بر اساس مدل نوناکا و تاکوچی (1995) و پرسشنامه 30 سوالی سلامت سازمانی محقق ساخته بود. به منظور تحلیل استنباطی داده های حاصله از ابزارهای اندازه گیری از روش های آماری ضریب رگرسیون، ضریب همبستگی، و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد: r مشاهده شده در سطح 05/0 همبستگی مثبت و معناداری را بین مدیریت دانش و سلامت سازمانی کارکنان اداراه کل تربیت بدنی و هیات های ورزشی شهر اصفهان نشان داد. همچنین، بین اجتماعی سازی دانش، درونی سازی دانش، برونی سازی دانش، و ترکیب سازی دانش با برخی از مولفه های سلامت سازمانی همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (18/0r>).
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سلامت سازمانی، کارکنان، اداره کل تربیت بدنی، هیات های ورزشی
  • بهرام یوسفی، بهشت احمدی، وحید تادیبی صفحه 65
    هدف این پژوهش تعیین ارتباط فعالیت جسمانی با کیفیت زندگی و رضایت از زندگی معلمان زن میانسال شهر کرمانشاه بود. روش پژوهش همبستگی بود. بدین منظور، تعداد 396 زن با دامنه سنی (35 تا 55 سال) به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و فعالیت جسمانی به ترتیب با مقیاس 36 سوالی بررسی سلامت (36-SF)، مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) و پرسشنامه بین المللی فعالیت جسمانی (IPAQ)، ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از ضریب همبستگی پیرسون و از حیطه معادلات ساختاری (SEM) در سطح معنی داری 05/0> P استفاده گردید.
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که فعالیت جسمانی با سلامت روانی (20/0= r)، سلامت جسمانی (36/0= r) و رضایت از زندگی (18/0= r) ارتباط مثبت و معنادار دارد. همچنین بین سلامت روانی (49/0= r) و سلامت جسمانی (38/0= r)، با رضایت از زندگی همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. تجزیه و تحلیل نشان داد که ارتباط فعالیت جسمانی و رضایت از زندگی غیر مستقیم می باشد، خصوصا اثر فعالیت جسمانی بر رضایت از زندگی از طریق سلامت جسمانی و روانی است که به نوبه خود بر رضایت از زندگی اثر داشتند. بنابراین، تحلیل مسیر مدل پیشنهادی را مورد تایید قرار داد. در نتیجه، در میان زنان میانسال ارتقای سطح فعالیت جسمانی برای سلامت جسمی، روانی و رضایت از زندگی اهمیت دارد. از این رو، جهت بهبود وضعیت سلامتی مداخلاتی در جهت افزایش سطح فعالیت جسمانی در میان زنان میانسال توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، سلامت روانی، سلامت جسمانی، معلمان میانسال
  • غلامرضا شعبانی بهار، محمد زمان کونانی صفحه 77
    هدف اصلی این پژوهش، تعیین رابطه بین فرسودگی شغلی و سلامت عمومی معلمان تربیت بدنی استان لرستان می باشد. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل دبیران تربیت بدنی آموزش و پرورش استان لرستان می باشد. که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 217 نفر (126 نفر دبیر مرد و 91 نفر دبیر زن) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های استاندارد سلامت عمومی GHQ28)) و فرسودگی شغلی مسلش (22 MBI) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، علاوه بر شاخص های آمار توصیفی از آزمون های آمار استنباطی نظیر: همبستگی پیرسون، رگرسیون و t برای گروه های مستقل استفاده شد.
    نتایج نشان داد که بین فرسودگی شغلی و سلامت عمومی معلمان تربیت بدنی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. به نحوی که افرادی که دارای فرسودگی شغلی بالایی بودند از سلامت عمومی کم تری برخوردار بودند. همچنین، مولفه های فرسودگی عاطفی و فقدان موفقیت فردی معلمان توان تبیین و پیش بینی سلامت عمومی آنها را دارد. همچنین، بین معلمان زن و مرد از نظر میزان فرسودگی شغلی تفاوت معنی داری مشاهده نمی شود. در حالی که بین معلمان زن و مرد از نظر میزان سلامت عمومی تفاوت معنی داری وجود دارد؛ به نحوی که سلامت عمومی مردان بیشتر از زنان است.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سلامت عمومی، معلمان تربیت بدنی، استان لرستان
  • رضا اندام، مهرزاد حمیدی، زهرا تسلیمی صفحه 93
    اگرچه مراحل تامین نیروی انسانی در بخش داوطلبی و کارکنان رسمی تقریبا مشابه است، با این حال در برخی از موارد تفاوت هایی مشاهده می شود. هدف از این مطالعه، طراحی مدل مدیریت داوطلبان در ورزش است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه مدیران و کارشناسان سازمان ورزش شهرداری تهران (118 نفر) بودند. تعداد نمونه در تحقیق حاضر برابر با جامعه N=n)) در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای شامل 8 بعد بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید صاحب نظر دانشگاهی، بررسی و تایید شد. برای محاسبه پایائی ابزار، از روش آلفای کرونباخ استفاده شد (88/0=α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد. با استفاده از مقیاس پنج ارزشی لیکرت در پیوستاری از 1 (کاملا مخالفم) تا 5 (کاملا موافقم) میزان اهمیت متغیرها از دیدگاه آزمودنی ها بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد که بعد برنامه ریزی69%، انتخاب38%، آشنایی58%، جذب48%، آموزش52%، قدرشناسی71% و ارزیابی 75% بر حفظ و نگهداری داوطلبان موثر بود. بنابراین، پیشنهاد می شود جهت حفظ داوطلبان به فرایند مدیریت داوطلبان و میزان اثرات هر بعد خصوصا ارزیابی عملکرد و قدرشناسی از داوطلبان توجه ویژه ای شود.
    کلیدواژگان: داوطلب، مدیریت داوطلبان، حفظ و نگهداری
  • فرزاد غفوری، رضا اندام، امیر منتظری، سمیرا فیضی صفحه 105
    یکی از چالش های مهم سازمان دهندگان رویدادهای ورزشی، حفظ و نگهداری داوطلبانی است که در رویدادهای ورزشی فعالیت می کنند. بر این اساس، بیشتر مطالعات در حیطه مدیریت داوطلبان ورزشی بر ارتباط میان انگیزه و مدیریت جذب و نگهداری افراد داوطلب متمرکز شده است؛ لذا هدف از این مطالعه، بررسی انگیزش و تعهد سازمانی داوطلبان رویدادی در ورزش به منظور جذب و نگهداری نیروهای داوطلب رویدادی است. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه نیروهای داوطلب شرکت کننده در دهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های سراسر کشور بودند. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد که در حقیقت نمونه برابر جامعه است؛ براین اساس، تعداد 120 نفر به عنوان نمونه آماری مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه انگیزش داوطلبان (اندام و همکاران، 1387) با 37 سوال و پرسشنامه سنجش تعهد سازمانی (آلن و می یر،1997) با 18 سوال جمع آوری گردید.
    روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط گروهی از استادان صاحب نظر دانشگاهی تایید شد و در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ مقدار پایایی برای پرسشنامه های انگیزش و تعهد سازمانی به ترتیب 912/0 و 917/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به اینکه توزیع داده ها نرمال نبود، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون فریدمن استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد، بیشترین میزان انگیزه به عامل هدفمندی (57/0± 02/4) و کم ترین میزان انگیزه به عامل مادی اختصاص داشت (75/0± 02/3)؛ و نیز بیشترین و کم ترین میزان تعهد به ترتیب به تعهد هنجاری و تعهد مستمر اختصاص داشت. همچنین بین اغلب ابعاد انگیزشی با ابعاد تعهد داوطلبان ارتباط مثبت و معناداری مشاهده شد (05/0p<). بنابراین، مدیران رویدادهای ورزشی برای ایجاد و اجرای هر چه بهتر استراتژی های جذب، حفظ و نگهداری نیروهای داوطلب، باید به اولویت عوامل انگیزشی و تعهد سازمانی نیروهای داوطلب توجه ویژه ای داشته باشند و میزان ارتباط موجود بین این عوامل را در طراحی فعالیت های خود مد-نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، جذب و نگهداری، انگیزش، تعهد، داوطلب
  • نوشین اصفهانی، حمیدرضا قزلسفلو، علی مصطفی لو صفحه 117
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ویژگی های رفتاری و آشفتگی قبل از مسابقه بر اعتماد به نفس و موفقیت ورزشکاران انفرادی نخبه بود.
    به همین منظور، تعداد (134n=) ورزشکار از رشته های دو و میدانی (14n=)، رزمی (95 n=)، کشتی (16n=) و قایقرانی (9n=) در این پژوهش شرکت کردند. در این تحقیق، از سه پرسشنامه خلق و خوی برونل (1996)، پرسشنامه آشفتگی اشپیلبرگر (1991) و اعتماد به نفس ورزشی ویلی (1986) برای ارزیابی آزمودنی ها و میزان موفقیت ورزشکاران نیز با توجه به کسب مدال های سه گانه (طلا، نقره و برنز) در طی فصل مسابقات مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون کالموگراف اسمیرنف جهت تشخیص طبیعی بودن داده ها، از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون (ANOVA) با اندازه گیری مکرر در سطح (05/0p≤) استفاده شد.
    تفاوت معناداری بین کلیه خرده مقیاس های آشفتگی بین ورزشکاران موفق (23/4، F=05/0≥sig)، ورزشکاران کم تر موفق (61/7، F=05/0≥sig) و ورزشکاران ناموفق (04/5، F=05/0≥sig) وجود دارد. در خرده مقیاس های ویژگی های رفتاری نیز تفاوت معناداری در خرده مقیاس های افسردگی (26/3، F=05/0≥sig)، خستگی (19/4، F=05/0≥sig) و توان بازی (46/5، F=05/0≥sig) مشاهده گردید. اما در سایر خرده مقیاس ها تفاوت معناداری وجود نداشت. نتایج آزمون پیرسون نیز نشان داد که رابطه معنادار و منفی بین اعتماد به نفس با آشفتگی (21/0- r =) و خلق و خوی (16/0- r =) ورزشکاران انفرادی وجود دارد. مربیان می توانند ضمن بهره گیری از یافته های روانشناسی ورزش، به صورت کاربردی در جلسات تمرین و با ارزیابی نامحسوس خلق و خوی ورزشکاران پر استرس و تبدیل آن به خلقیات مثبت، نقش چشمگیری در بهبود اعتماد به نفس و اثربخشی ورزشکاران داشته باشند.
    کلیدواژگان: آشفتگی، ویژگی های رفتاری، اعتماد به نفس، موفقیت و ورزشکاران نخبه
  • سارا سراج، ابوالفضل فراهانی صفحه 129
    باراوسل انتقال حرکات و تمرینات باله از حالت ایستاده به حالت افقی و روی زمین است. تمرینات باراوسل شامل حرکاتی است که به طور مداوم بر روی عضلات موافق و مخالف انجام می شود و تمام عضلات درگیر تمرین می شود. تحقیق حاضر به بررسی شیوه تمرینی باراوسل بر روی برخی از شاخص های ترکیب بدنی و میزان انعطاف پذیری عضلات همسترینگ پرداخته است.
    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی است و به دلیل ویژگی های خاصی پژوهش، آزمون های پیش آزمون و پس آزمون در قبل و پس از مداخله برنامه تمرینی انجام گردیده، آزمودنی های این تحقیق 25 نفر زنان غیرورزشکار بین 25-35 سال باBMI مابین18-25 کیلوگرم بر مترمربع بودند که 15 نفر آنها به عنوان گروه تجربی (با میانگین سن 9/30، وزن 93/59 و قد 165) تحت 8 هفته تمرینات باراوسل قرار گرفتند و گروه کنترل 10 نفر بودند (با میانگین سن3/31، وزن63/59 و قد3/162) که مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه گیری در دو مرحله الف) در دسترس ب) تمام شماری براساس BMI و سن مورد نظر تحقیق انجام شده است.
    ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل: ترازوی آلمانی، متر نواری، کالیپر دیجیتالی و جعبه انعطاف پذیری بوده است. پس از جمع آوری اطلاعات، برای تعیین توزیع طبیعی داده ها از آزمون (کولموگروف – اسمیرنوف) استفاده شده است و با پیش فرض تساوی واریانس ها در آزمون تحلیل کوواریانس، مراحل آزمون انجام گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که میانگین نمرات پیش آزمون %BF گروه های باراوسل و کنترل به ترتیب28/31 و80/28 بوده است. همچنین، میانگین نمرات پیش آزمون %WHR گروه های باراوسل 73/0و کنترل73/0بوده است. به علاوه تحقیق در بخش میانگین نمرات پیش آزمون%BMI زنان غیرورزشکار در گروه باراوسل 23 و در گروه کنترل65/22 را نشان داد. در نهایت، تحقیق در بخش میانگین نمرات پیش آزمون انعطاف پذیری گروه های باراوسل36/33 و کنترل90/30 بوده است. نتایج یک دوره تمرینات باراوسل بر %BF زنان غیرورزشکار تاثیر معنی دار مثبتی دارد (sig=0.001 f=24.76). همچنین، یک دوره تمرینات باراوسل بر %WHR زنان غیرورزشکار نیز تاثیر معنی دار مثبتی دارد (sig=0.009 f=8.28). به علاوه، یک دوره تمرینات باراوسل بر %BMI زنان غیرورزشکار تاثیر معنی داری ندارد (sig=0.072 f=3.57). در نهایت یک دوره تمرینات باراوسل بر انعطاف پذیری زنان غیرورزشکار تاثیر معنی دار مثبتی دارد (sig=0.001 f=28.89). به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که یک دوره تمرینات باراوسل بر روی%BF-WHR% و انعطاف پذیری زنان غیرورزشکار تاثیر معنی دار مثبتی داشته، ولی بر رویBMI زنان غیرورزشکار تاثیر معنی داری نداشته است.
    کلیدواژگان: تمرینات باراوسل، ترکیب بدنی، انعطاف پذیری، زنان غیر ورزشکار
|
  • Anbarian. M., Marvi Esfahani. M Page 11
    It is assumed that foot posture could be contributed to musculoskeletal conditions of the lower Limb. Consequently, it may alter lower limb alignment and function. The purpose of this study was to assess some selected clinical lower limb measures including tendo -Achilles length, Q angle and hamstring tightness among females with pes planus in comparison with controls.Twenty-eight college-age females with pes planus and twenty-four age-matched healthy controls were selected to participate in the study. Foot type was measured by navicular-drop method. Selected clinical measures as tendo-Achilles length, knee alignment and hamstring tightness were measured by lunge test, Q angle test and the active knee extension test respectively. Independent t- test was employed for statistical analysis (p<0.05).Subjects with pes planus deformity had significantly a greater amount of lunge test, Q angle test and the active knee extension test than those of controls (p=0.01 and p=0.000 respectively). The individuals with pes planus had a longer tendo-Achille, greater hamstring tightness and the Q angle as well. These findings could be affected lower extremity function and foot pain. These effects should be considered when assessing lower limb function or designing treatment protocols.
    Keywords: Pes pelanus, tendo, Achilles length, hamstring tightness
  • Afshar Nazhad. T., Khorsandi. M., Tari Page 19
    Muscle fatigue has been defined as an acute, exercise-induced reduction in the maximum force-generatin capacity of a muscle. When muscle contraction with low force production is sustained for a long time, the individual synergistic muscles are not continuously activated but alternate between periods of activity and silence. The purpose of this study was to investigate the functional interrelationship between synergistic muscle activities during a sustained sub maximal isometric plantar flexion. In a expremental design, 12 healthy male subjects with no history of lower limb injury have been volunteered for this study. Subjects performed 50 repetition of calf raise and sustained isometric calf raise task for 60 sec immediately. Surface electromyogram recorded from lateral gastrocnemius (LG), and medial gastrocnemius (MG) during isometric contraction. The data were divided into 10-sec blocks. Alternate muscle activity between two muscles was assessed by repited masure ANOVA analysis on the basis of the LG/MG rate of integrated EMG (IEMG). In addition Pearson Correlation coefficients were computed between IEMG values recorded from MG and LG to investigate between-synergist substitution. The result indicated that there is a significant difference (p≤0.05) in LG/MG IEMG’s ratio among 6 blocks (10 sec) during 1 min isometric contraction, suggesting that these muscles generally didn’t acted together. There was a moderately strong negative correlation, but not significant (p>0.05), in IEMG between LG and MG during contraction, demonstrated a tendency toward trade-off synergism. The findings of this study suggest that the relative activation of medial and lateral gastrocnemius are not constant during submaximal fatiguing task and these synergists most likely rotate in a complementary pattern to maintain the constant force.
    Keywords: synergistic alternate activity pattern, medial, lateral gastrocnemius, sub maximal isometric contraction
  • Ghasemi. H., Keshkar. S., Mousavi. M Page 33
    The purpose of this study was a survey on the sports and physical education publishing on the basis of customer needs in Tehran Book Exhibition (2011). The methodology was descriptive and a survey with filed study for data gathering. The population were sports and physical education customers in Iran and the sample 384 inches customers in Tehran Book Exhibition at 1390 by random selection. The instrument was researcher-made questionnaire whose credit and reliability has been approved (%85).The results showed that there were no difference between opinions of physical educators and non physical educators customers about: qualities, design and price of sports books. But they had difference about brand popularity of publishers and scientific position of writers (p<0.05).Customers believed that the characteristics of existence book wasn’t desirable and publishers must give more attention to the quality of their books. They have demanded experts to write the books and the books should be published by high grade publishers. They wanted the proper price for book on the basis of content of the book and their potential. Also, the sport publishers must have better advertisments and information about their products. Thus, Minisitry of Islamic guidance and culture or universities (Departments of physical education) will play some workshops about sport marketing and sport communication for sport publishers. This will direct them to publish on the basis of customer needs.
    Keywords: Sport Books, sport marketing, book exhibition
  • Soltan Hoseini. M., Mousavi.Z Page 51
    The purpose of this research was surveying relative ratio of knowledge management on organizational health in Esfahan Physical Education offices and Physical mission.The research method was descriptive - correlation and statistics community consists of all staffs of Isfahan physical education Offices and physical missions in 2010 (222 persons). The case mass specified by Morgan and Kerjeas Table (1970) is 140 persons, but the completed and returned questionnaires were 128. The method of random classification sampling was corresponding to statistics community. The measurement devices used by science management are questionnaires which are based on Nonaka and Takochi model (1995) and organizational health 30 quiz questionnaire are based on Mailz model. Currency of these questionnaires is confirmed by experts and that reliability of them after a pilot study were 0.85 and 0.88 in order. According to comprehensive analysis of resulted data from measurement devices of statistics method, Regression index, correlation index, and variance analysis of several variable are used. The results show: the noticing “r” at p Keywords: knowledge management, organizational health, staff, physical education, physical mission
  • Yousefi. B., Ahmadi. B., Tadibi. V Page 65
    The aim of this study was to examine the relationship between physical activity with quality of life and life satisfaction among middle-aged female teachers in Kermanshah. The research design was a correlation. For this purpose 396 women (aged 35-55) were selected using cluster sampling method. Perceived quality of life, life satisfaction and physical activity were assessed using the SF-36 health survey (SF-36), Satisfaction with Life Scale (SWLS), and International Physical Activity Questionnaire (IPAQ), respectively. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and Structural Equation Modeling (SEM), in significance level of P <0/05. Results Pearson correlation coefficient showed that physical activity had significant positive correlation with mental health (r = 0.20), physical health) r = 0.36) and life satisfaction (r= 0.18). Also between mental health (r = 0.49) and physical health (r = 0.38) had positive correlation with life satisfaction. Analyses indicated that relationship between physical activity and life satisfaction was indirect. Specifically, physical activity influenced life satisfaction through physical and mental health status, which in turn influenced life satisfaction. Path analysis results offered support for the proposed model. Our findings of middle -aged female indicates that physical activity level promotes dimensions physical and mental health and life satisfaction. Therefore, interventions to increase physical activity would be recommend for enhancement health status in middle- aged female.
    Keywords: physical activity, physical health, mental health, middle, aged teachers
  • Shabani Bahar. Gh.R., Zaman Konani. M Page 77
    The main objective of this study is to determine the relationship between job burnout and general health among physical education teachers on Lorestan Province. Methodology of the present study is descriptive and correlative. The statistical population include the physical education teachers of Lorestan Province. Of them, 217 teachers (126 men and 91women) have been chosen as statistical sample by using Morgan and Jerjsi Table. Standardized questionnaires of general health (GHQ28) and Maslache job burnout were used in order to collect data. For data analysis, in addition to descriptive statistics indexes, also the inferential statistics tests such as Pearson Correlation Test, Regression and T for independent groups have been used. The results showed that there was an inverse and significant relationship between job burnout and general health of teachers. So, the teachers who have had high job burnout have had less general health. Also, the results showed that the rate of burnout among male and female teachers were not significant differences.There are significant differences among male and female teachers in terms of general health. So, the rate of general health among the male teachers are more than the general health among the women.
    Keywords: job burnout, general health, physical education teachers
  • Andam. R., Hamidi. M., Taslimi. Z Page 93
    Steps of recruiting personnel in volunteer sector and employees are the same, but in some items it may be different. The purpose of this study is designing the model of volunteer management in sport. The method of this study was descriptive-correlation. The statistical population were the managers and experts of sport administration of Tehran municipality (118 subjects).The statistical samples were equal to statistical population. The researcher-made questionnaire consist of 8 dimension was used to collecting the data that its content and face validity was confirm by faculty members.Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α=0.88).Path analysis used to analyze the data by SPSS version. The respondents were asked to indicate their level of agreement on a Likert scale ranging from 1 (strongly disagree) to 5 (strongly agree). Results showed that, planning, screening, orientation, recruiting, training, recognition and evaluation were 69%, 38%, 58%, 48%, 52%, 71%, 75% effective on volunteer’s retention. Therefore, it has suggested to consider that volunteer management process and the effects of any dimension on volunteer retention specially evaluation and recognition.
    Keywords: volunteer, volunteer management, retention
  • Ghafouri. F., Andam.R., Montazeri.A., Feizi.S Page 105
    Recruitment of sport event volunteers is one of the important challenges for sport event managers, so most of studies to be focused on relationship between motivations and volunteer recruitment management. Therefore, the Purpose of this study was to assess motivations and organizational commitment of sport event volunteers to recruitment and retention of volunteers. The method applied in this research was descriptive – correlation. The statistical population consisted of Sport Volunteers at the 10th Iranian Universities Sport Olympiad in Summer 2010.Because of low statistical population as the sample population was considered (N=n).The research instruments were the “demographic questionnaire” and “sport volunteer motivations questionnaire” (Andam et al,2009) comprised 37 items and “organizational commitment questionnaire”(Allen and Meyer,1997) comprised 18 items. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by expert university panel. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaires in pilot study. The reliability of sport volunteer motivations questionnaire and organizational commitment questionnaire were 0.912 and 0.917 respectively. Method of data analysis and research, descriptive statistics and inferential statistics to used SPSS software package was helping. Because the distribution of variables weren’t normal, the research hypothesizes were analyzed by Spearman correlation and Friedman test. The result showed that purposive factor was the most important motivation (4.02±0.57), and material factor was the least important volunteer motivation (3.02±0.75), and also normative commitment and continuance commitment were the most important and the least important volunteer commitment respectively. Furthermore, there was significant correlation between most of motivational and commitment factors (p<0.05). This study suggested that sport events managers to performed better recruitment and retention strategies must to pay attention to priority of motivational and organizational commitment factors, and to designed themselves activity to consideration of relationship between these factors.
    Keywords: event volunteers, recruitment, retention, motivations, commitment
  • Esfahani. N., Ghezelsofloo. H.R., Mostafa Loo. A Page 117
    The purpose of this study were the effect of mood and pre-anger competition on individual’s elite athlete’s self-confidence and achievement. Statistical population consist of (n=134) individual elite athletes in track and field athletes (n=14), challenging athletes (n=95), wrestling athletes (n=16) and boating athletes sports (n=9) that participated in superior league of Iran competition in 2010. In this research Spielberger State-Trait (1991), Anger Expression Inventory and Vealey sport-confidence inventory (1986) used to evaluation the level of athletes’ self-confidence. The level of athletes achievement analysis in terms of obtaining the Golden, silver and Bronze medals in former year tournaments. In order to analysis the data, After use of K-S(p≥0/05) and convinced about data normality, the descriptive statistic, repeated measures (ANOVA), and Pearson coefficients in significance level of P≤0.05 were use. The result showed significant difference in all angers sub-scales between successful athletes (F=4/23, sig≤0/05) with less successful athletes (F=7/61, sig≤0/05) and un-successful athletes (F= 5/04, sig≤0/05).Also in mood sub-scales there were significant difference in Depression (F= 3/26, sig≤0/05), Fatigue (F=4/19, sig≤0/05) and Vigor(F=5/46, sig≤0/05) but there were not significant difference in other sub-scales(P>0.05). The result of Pearson coefficients test showed negative and significant relation sheep between self-confidence with athletes anger (r= -0.21) and mood in individual athletes (r= -0.16).Coaches can also benefit from the findings of applied sports psychology in training session and assessment of mood in stressful athletes and convert it to positive mood, have significant role in improving athletes self- confidence and their effectiveness.
    Keywords: anger, mood, self, confidence, success, elite athletes
  • Seraj. S., Farahani. A Page 129
    Body Composition is the term used for the distribution of fat, muscle, bone and body mass in human is an important factor in health and fitness, obesity reduces life expectancy and then Physical fitness is also one of the various aspects of physical education and means the different characteristics of an individual which causes his/her effectiveness and usefulness in environment. Flexibility is one of the physical fitness factors relevant to health which means stretch of muscles. (length of muscle fibers) to provide an area for joint range of motion is concerned with Pilates exercises developed by Joseph Pilates; which includes strength and stretching exercises focusing on breathing is high. Bara au sol includes some stretching exercises and strength training you is fins that are oriented horizontally. This research intends to compare two methods of training and Bara au sol and Pilates on some indices of body composition and flexibility in women 25-35 years non_athlet Samples were investi-gating 30 people, including 3 groups: 15 women (average age 29, height, weight 59.93 and 168.43) under 8 weeks of exercise training for 8 weeks Bara au sol and 15 women (average age 30.9, weight and height 59.93,165) under 8 weeks of Pilates exercise and 10 women (mean age 31.3 weight and height 59.63, 162.3) as the control group were evaluated. K-S test to determine the normal distribution of data was used. Covariance test to determine the effect of the dependent variable, the effect of other variables may be troublesome to control. In covariance analysis, the variable is removed from disturbing and changing the time variable (covariate) can be removed using simple linear regression. The remaining variance is performed on the scores. T test to compare two different groups (training and Barre au sol and Pilates) on the dependent variables is used for assessing body composition from BMI-WER-% BF indicators is used to measure and to test the flexibility of using SIT & REACH have been corrected. Dependent variables are used. The results showed that Barre au sol exercises on flexibility and BF%, WHR; they had a significant effect on BMI, but were ineffective. Pilates plus exercises on flexibility and BF%, BMI had significant but positive influence on WHR had no significant effect. The influence of training method on all dependent variables was the same.
    Keywords: Barre au sol, body composition, flexibility, non, athletic women