فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 4 (زمستان 1391)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید محمدحسین رضوی، منصور فیروزی، فرزام فرزان صفحه 1
    رشته شنا با برخورداری از 108 مدال المپیک در شاخه های مختلف، از ورزش های پرمدال محسوب شده و نقش تعیین کننده ای در جایگاه هر کشور در جدول رویدادهای بین المللی داشته و فرد و کشور متبوعش را از مزایای آن بهره مند می سازد. از سوی دیگر، عدم کسب هرگونه مدال از سوی کشورمان در رویدادهای بزرگ شنا، گویای جایگاه ناموفق کشور در این رشته است؛ لذا محققان بر آن شدند تا به بررسی بررسی موانع و چالش های توسعه شنا در ایران بپردازند. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش میدانی و پیمایشی است که محققان با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با روایی تایید شده و آلفای کرونباخ 89/0، به گردآوری اطلاعات پرداختند. نمونه آماری شامل 15 نفر از ورزشکاران ملی پوش دانشگاهی شنا و نیز 20 نفر از مربیان این رشته با گواهی مربیگری حداقل درجه 2 و بیش از 3 سال تجربه مداوم مربیگری است. از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t یک نمونه ای و فریدمن) در سطح معناداری 05/0 استفاده گردید. نتایج نشان داده شد که در هر دو گروه، عدم وجود برنامه ریزی بلندمدت (با میانگین رتبه ای 30/10 برای مربیان و 83/10 برای ورزشکاران) و عدم حمایت رسانه ها (میانگین رتبه ای 75/9 برای مربیان و 90/9 برای ورزشکاران) به ترتیب مهم ترین موانع در توسعه شنا می باشند. با توجه به نقش هر یک از عوامل فوق در گسترش رشته شنا، رویکردی اساسی در ایجاد برنامه ریزی بلندمدت و تغییر جهت رسانه های گروهی در جهت حمایت از این رشته توصیه می گردد؛ چرا که بیشتر چالش های دیگر، معلول چالش های مذکور می باشد.
    کلیدواژگان: شنا، موانع، چالش ها، توسعه، ایران
  • مهدی طالب پور صفحه 13
    ورزش دانشگاهی در واقع نقش کانون سلامتی جسمی و روانی دانشجویان و دانشگاهیان را دارد. از این رو، وجود عدالت سازمانی در جهت افزایش کیفیت این مقوله در این محیط حساس، لازم و ضروری می باشد.
    این مطالعه، عدالت توزیعی و تعاملی را در ورزش دانشگاهی ایران به صورت مقایسه ای، مورد بررسی قرار داده است. عدالت توزیعی و تعاملی در ورزش دانشگاهی کشور، در سه سطح روسای انجمن ها، مدیران ادارات تربیت بدنی و کارشناسان تربیت بدنی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات از 218 نفر شامل روسای انجمن ها (45 نفر)، مدیران ادارات تربیت بدنی (58 نفر) و کارشناسان تربیت بدنی (115 نفر) که در حوزه انجمن ها و مدیران به شکل همه شماری و در کارشناسان به صورت نمونه گیری تصادفی و به صورت میدانی جمع آوری گردید. ابزار تحقیق، پرسشنامه عدالت سازمانی (OJQ) است که توسط محقق در ورزش توسعه یافته و روایی آن توسط 10 نفر از صاحب نظران مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفته است. ضرایب پایایی (آلفای کرونباخ) آن برای عدالت توزیعی 63 صدم و عدالت تعاملی 69 صدم به دست آمد. در بخش آمار توصیفی، از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی، از آزمون های کروسکال والیس، یومن ویتنی و فریدمن استفاده گردید.
    نتایج نشان دادند که در زمینه عدالت توزیعی، بین روسای انجمن ها، مدیران ادارات و کارشناسان ورزشی تفاوت معنی داری وجود دارد (P=0/001)، اما در زمینه عدالت تعاملی بین این سه گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد (P=0/180). همچنین، یافته ها حاکی از آن است که روسای انجمن ها بیشترین گرایش و مدیران ادارات کم ترین گرایش را نسبت به عدالت توزیعی از خود نشان می دهند.
  • میرحسن سیدعامری، قربان بردی بردی محمدآلق صفحه 23
    «ورزش همگانی و تفریحی» جنبشی است که آرمان المپیک را که همانا ورزش را یک حق انسانی برای همه افراد صرف نظر از جنس، نژاد و طبقه اجتماعی می داند، ترویج می کند. هدف از پژوهش حاضر، تبیین راهکارهای جذب و افزایش مشارکت شهروندان ارومیه ای در برنامه های ورزش همگانی و تفریحی می باشد. کلیه شهروندان بالای 20 سال با حداقل مدرک دیپلم، جامعه آماری این تحقیق بودند که 400 شهروند با استفاده از روش نمونه گیری مرحله ای به عنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته روا که پایایی آن با استفاده از روش آزمون – باز آزمون (81/0r=) به دست آمد، به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که راهکارهای تبیین شده در رابطه با رسانه های گروهی، اماکن و تاسیسات ورزشی، مسوولان و برنامه ریزان ورزشی و آموزش ورزش همگانی در جذب و افزایش مشارکت شهروندان در برنامه های ورزش همگانی و تفریحی نقش دارند. لذا اختصاص زمان بیشتری به برنامه های ورزشی در شبکه استانی، طرح ریزی پارک و فضای تفریحی جهت انجام فعالیت های غیرساختمند مانند پیاده روی و دوچرخه سواری، عدم دریافت شهریه از کسانی که برنامه های ورزشی را مورد توجه قرار می دهند و نیز استفاده از مربیان متخصص، از راهکارهایی است که می تواند مشارکت عمومی شهروندان را در برنامه های ورزش همگانی و تفریحی بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: شهروند، ورزش همگانی، ورزش تفریحی، راهکار
  • نجف آقایی، رامین سوری، سیروس قنبری صفحه 35
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین ارتباط بین تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان کارشناسی تربیت بدنی و مقایسه این ارتباط در دانشجویان غیر تربیت بدنی دانشگاه بوعلی سینا بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی و مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه بوعلی سینا بوده که حجم نمونه آن بر اساس جدول مورگان، 293 نفر (78 نفر تربیت بدنی، 215 غیر تربیت بدنی) تعیین شد. پرسشنامه استاندارد تفکر انتقادی کالیفرنیا[1] با پایایی (85%) و نمرات کارنامه دانشجویان به عنوان پیشرفت تحصیلی برای جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که میزان مهارت های تفکر انتقادی بیشتر دانشجویان (7/72%) ضعیف بود. نتایج آزمون t تنها تفاوت معناداری را در مولفه استدلال استقرایی در بین گروه ها نشان داد (05/0p<). همچنین، ارتباط معناداری بین تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی بین دو گروه وجود نداشت(r=0.103، p=0.47) (r=0.070، p =0. 30). بر اساس این یافته ها، می توان گفت که روش های آموزش فعلی دانشگاه بوعلی قادر به افزایش سطح تفکر انتقادی دانشجویان غیر تربیت بدنی نبوده و این نتایج در مورد دانشجویان رشته های تربیت بدنی نیز صادق می باشد. به کارگیری روش های آموزش نوین و راهکارهای یادگیری فعال لازم می باشد.
  • لقمان کشاورز صفحه 47
    هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل ارتباطی بین هوش هیجانی مدیران و تعهد سازمانی کارکنان سازمان ورزش شهرداری بود. جامعه آماری تحقیق شامل 189 نفر مدیر و کارشناس سازمان ورزش شهرداری تهران بود که در بخش مدیران 49 نفر به طور کل شمار و در بخش کارکنان بر اساس جدول مورگان 103 نفر به طور تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق، از پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شرینگ، و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر استفاده شد. روایی هر دو پرسشنامه به تایید 15 نفر از متخصصین رسید و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی با 30 نفر آزمودنی مورد بررسی قرار گرفت و پایایی آنها به ترتیب 87/0 و 84/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، از روش های آماری توصیفی و روش های آماری استنباطی از جمله کلموگروف- اسمیرنوف، t – استودنت تک نمونه ای، تحلیل مسیر و برای تعیین روابط علی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای آموس گرافیک نسخه 18 و SPSS نسخه 17 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که هوش هیجانی مدیران با ضریب تاثیر64/0 بر تعهد سازمانی کارکنان تاثیرگذار است. در ارتباط بین هوش هیجانی مدیران و تعهد سازمانی کارکنان، تعهد عاطفی با بار عاملی 93/0، خودتنظیمی با بار عاملی 85/0، مهارت اجتماعی با بار عاملی 8/0، همدلی با بار عاملی 77/0، خودانگیزشی با بار عاملی 7/0، خودآگاهی با بار عاملی 65/0، تعهد هنجاری با بار عاملی 65/0 و تعهد مستمر با بار عاملی 51/0 بیشترین نقش را دارند(05/0p<).
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تعهد سازمانی، ورزش همگانی، سازمان ورزش شهرداری تهران
  • فریبا عسکریان، مهدی آزادان صفحه 59
    هزینه های اداره و سرپا نگه داشتن ورزش، روز به روز در حال افزایش است. افراد، باشگاه ها و دولت ها در تکاپوی پیدا کردن راه هایی برای تامین منابع این هزینه ها هستند. یکی از راه های اصلی در این خصوص، جذب اسپانسرشیپ می باشد. هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و دسته بندی موانع جذب اسپانسرها در فوتبال حرفه ای ایران است. تحقیق از نوع پیمایشی بوده و بر روی نمونه ای 116 نفری متشکل از مدیرعاملان باشگاه، متخصصین مدیریت ورزشی و بازاریابی و مدیران اسپانسر انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن توسط برخی از اساتید مدیریت ورزشی و بازاریابی و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 84/0 تعیین گردید. داده های حاصل با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصله، تدوین هفت عامل «موانع ساختاری- مدیریتی، عدم توفیق اسپانسرها در فرایند اسپانسرشیپ، عدم استفاده از اصول بازاریابی، سطح پایین حرفه ای فوتبال ایران، موانع حقوقی و رسانه ای، فقدان جنبه های تکنیکی در باشگاه ها، فقدان بسترهای جذب اسپانسرهای بین المللی» را به عنوان موانع جذب اسپانسرها در فوتبال حرفه ای ایران آشکار ساخت.
    کلیدواژگان: فوتبال حرفه ای ایران، جذب اسپانسر، موانع
  • رزگار محمدی، حبیب هنری، رضا صادقی صفحه 71
    امروز در جهان، حمایت های مالی به خصوص حمایت های مالی ورزشی بخش مهمی از فعالیت های بازاریابی را تشکیل می دهند. در ایران هم حمایت های مالی ورزشی روند روبه رشدی را به خصوص در ورزش فوتبال طی می کند. از این رو، مدیران شرکت ها باید از فعالیت های بازاریابی اطلاعات کاملی کسب کنند تا بتوانند تصمیمات مهمی از جمله تخصیص منابع برای حمایت های مالی ورزشی اتخاذ کنند. هدف از این تحقیق، بررسی نقش حمایت های مالی ورزشی بر مرحله بلوغ هواداران فوتبال بود که در آن 5 متغیر مهم یعنی آگاهی از نام و نشان تجاری، تصویر شرکت، علاقه به شرکت، قصد خرید و وفاداری به شرکت و محصولاتش مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، پرسشنامه ای طراحی و پس از تایید روایی پرسشنامه توسط متخصصان، پایایی آن با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ (با اجرا بر روی بخش کوچکی از جامعه موردنظر) برابر با 80/0 به دست آمد. هواداران تیم پرسپولیس در لیگ دهم به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند و تعداد 400 نفراز هواداران به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این تحقیق، با روش آماری آزمون دوجمله ای (نسبت)، تاثیر حمایت های مالی ورزشی بر افزایش 5 متغیر ذکر شده در میان هواداران مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، حمایت های مالی ورزشی باعث ارتقای تصویر شرکت، افزایش قصد خرید، علاقه به شرکت و وفاداری هواداران به حامی مالی می شود ولی تاثیر زیادی بر آگاهی از نام ونشان تجاری ندارد. شرکت ها باید در نظر داشته باشند که مراحل بلوغ هواداران یک فرایند زمان بر است و به حمایت مداوم و طولانی نیاز دارد تا در نهایت بتوانند به اهداف بازاریابی خود که همانا بازگشت سرمایه، افزایش سهم بازار و افزایش مشتریان است، نائل شوند.
    کلیدواژگان: حمایت های مالی ورزشی، هواداران، نشان تجاری، تصویر شرکت، علاقمندی، قصد خرید، وفاداری
  • نادیا حمزه لویی، جواد شهلایی، حبیب هنری، مصطفی افشاری صفحه 83
    درشرایط نابسامان اقتصاد جهانی، لزوم دارا بودن و پیاده سازی فرهنگی قوی و ایجاد جوی مناسب در سازمان، اجزای لاینفکی برای تعهد بیش از پیش کارکنان می باشد. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی نقش و کارکردهای توسعه فرهنگ و جو سازمانی در تعهدسازمانی کارمندان اداره کل تربیت بدنی استان همدان تدوین گردید. روش تحقیق همبستگی بوده که به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه آماری کلیه کارمندان اداره کل تربیت بدنی استان همدان می باشد. نمونه گیری به روش کل شمار انتخاب شد که مجموعا از میان 50 نفر، تعداد 42، پرسشنامه پاسخ داده و تحویل داده شد. در این پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی کامرون و کویین (1999)(74/0=α)، جوسازمانی هالپین و کرافت (1963) (83/0=α) و تعهدسازمانی آلن و می یر (1990)(76/0=α) استفاده شد. براساس یافته های این پژوهش و نتایج رگرسیون، نشان داده شد که 7/40 درصد از واریانس تعهدکاری مربوط به فرهنگ و جو سازمانی است و جو سازمانی اهمیت بیشتری در پیش بینی تغییرات تعهدکاری نسبت به متغیر فرهنگ سازمانی داراست (001/0>p، 002/1=β). همچنین، ارتباط معناداری بین فرهنگ سازمانی و تعهد عاطفی (05/0>p، 31/0=r) و عدم ارتباط معنادار بین جو سازمانی و تعهد هنجاری یافت شد (05/0
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، جو سازمانی، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری
  • یوسف یاوری، محمدرضا اسمعیلی، جواد رضایی صفحه 97
    هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط بین تحلیل رفتگی، انگیزه و عملکرد تیمی بازیکنان حرفه ای هندبال بود. نمونه آماری تحقیق بازیکنان حرفه ای هندبال لیگ برتر به تعداد 148 نفر بودند. ابزار اندازه گیری در این تحقیق، پرسشنامه های تحلیل رفتگی ورزشکاران و مقیاس انگیزه ورزشی بود. به علاوه، برای بررسی عملکرد تیمی بازیکنان از نتایج بازی رو در رو و همچنین، جدول امتیازی انتهای فصل استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد که بین تحلیل رفتگی ورزشکاران با انگیزه بیرونی و همچنین بی انگیز گی آنان ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین، بین سه متغیر کلیدی تحلیل رفتگی (کاهش ارزش ورزش، کاهش عملکرد، و خستگی روانی – جسمی) با بی انگیزگی رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد. به علاوه بین انگیزه با عملکرد تیمی بازیکنان ارتباط معنی داری مشاهده نشده است. نتایج این تحقیق می تواند برای گروه های متعددی از جمله روانشناسان ورزشی، مدیران، مربیان و حتی خود ورزشکاران مورد استفاده قرار گیرد تا از جنبه های مختلف تحلیل رفتگی که باعث ترک ورزش از سوی ورزشکاران و بالعکس عوامل انگیزشی که باعث تعهد بیشتر ورزشکاران می شود، آشنا شده و آنان را به سمت ارائه بهترین عملکرد هدایت کنند.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتگی، ورزشکار، انگیزش، عملکرد، هندبال
  • رضا رجبی صفحه 111
    تاکنون، درباره میزان طبیعی کایفوز سینه ای افراد و نیز عوامل اثرگذار در آن توافق عمومی وجود ندارد. در میان عوامل تاثیرگذار بر کایفوز، سن، جنس و BMI که ترکیبی از قد و وزن است، می تواند با این متغیر رابطه داشته باشد. با این وجود، تاکنون تحقیق جامعی در این رابطه صورت نگرفته است. لذا هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه برخی از فاکتورهای آنتروپومتریکی از قبیل سن، BMI با در نظر گرفتن جنست با میزان کایفوز افراد مورد مطالعه می باشد.در این تحقیق مقطعی، تعداد 2549 نفر مرد و زن (1312 زن) و (1237 مرد) به صورت نمونه گیری خوشه ایاز بین افراد سنین 7 تا 100 ساله از 5 استان بزرگ کشور انتخاب شدند. برای اندازه گیری کایفوز سینه ای در تحقیق از خط کش منعطف 50 سانتی متری استفاده شد. در این تحقیق، فاصله بین مهره های T2 تا T12 به عنوان زاویه کایفوز در نظر گرفته و اندازه گیری شد. در این تحقیق جامع، برای جمع آوری اطلاعات و انجام اندازه گیری ها از 10 کارشناس ارشد حرکات اصلاحی (5 مرد و 5 زن) استفاده شد. کارشناسان (ارزیابان) مورد استفاده برای کاهش میزان خطا در اندازه گیری ها و یکسانی ارزیابی ها هم در شناسایی لندمارک های بدنی (مهره ها) و هم در نحوه اندازه گیری با خط کش منعطف آموزش دیدند و پایایی اندازه گیری کایفوز آنان مطلوب به دست آمد (0.087ICC=).این تحقیق نشان داد که بین سن و کایفوز در بین مجموع نمونه ها (کل نمونه های زن و مرد) رابطه مثبت معنی دار (0.001p=: 0.045=r) وجود دارد. بررسی رابطه بین این دو متغیر در جنس های مختلف بصورت جداگانه نیز نشان داد که به ترتیب در مردان و زنان بین سن و کایفوز رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (0.001p=؛ 0.055r=؛ 0.001p=؛ 0.036=r). همچنین، بین کایفوز و BMI کل نمونه ها رابطه مثبت معنی دار به دست آمد (0.001p=0.027: r=) این رابطه همچنین در گروه های جنسی مختلف به صورت مجزا نیز به ترتیب در مردان و زنان معنی دار بود (0.001p=؛ 0.032r=؛ 0.001p=؛ 0.022r=). با این وجود، وقتی رابطه کایفوز در افراد دارای BMI برابر با 25 و بیشتر بررسی شد، رابطه معنی دار نبود (0.09p=).در مجموع می توان عنوان کرد که برخی فاکتورهای آنتروپومتریک از قبیل سن، BMI و حتی جنس با درجات مختلفی از شدت می توانند با افزایش کایفوز ارتباط داشته باشند که در نتیجه، برای تقسیم بندی افراد به افراد دارای کایفوز نرمال یا غیر نرمال باید این فاکتورها را نیز مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: کایفوز سینه ای، سن، جنس، آنتروپومتریک و BMI
  • علی یلفانی، زهرا رئیسی صفحه 127
    سندرم درد پاتلوفمورال یکی از شایع ترین علل درد قدامی زانو است. این سندرم با درد در اطراف و پشت زانو همراه است که ناشی از تغییرات فیزیکی و بیومکانیکی پاتلا است. هدف این مطالعه، مقایسه قدرت اندام تحتانی، زاویه Q، واروس و والگوس زانو در زنان مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال و افراد سالم می باشد.این مطالعه علی مقایسه ای بر روی 15 فرد مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال و 15 فرد سالم که از نظر سن و شاخص توده بدنی همتا شده بودند، صورت پذیرفت. در هر دو گروه قدرت ایزومتریک، زاویهQ، میزان واروس و والگوس پا اندازه گیری شد؛ سپس نتایج با هم مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل تفاوت های آماری در دو گروه با استفاده از روش آماری تی مستقل انجام پذیرفت.در این مطالعه، قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور (P=.01) و اکسترنال روتاتور هیپ (P=.003)، کوادریسپس (P=.01)، همسترینگ (P=.002) و فاصله اپی کندیل داخلی ران (P=.008) در گروه مبتلا به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. میزان اندازه زاویه Q(P=.003) و فاصله قوزک های داخلی مچ پا (P=.003) در گروه مبتلا به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود و در قدرت ایزومتریک عضلات اداکتور هیپ (P=.2) بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کاهش قدرت عضلات اندام تحتانی، افزایش زاویه Q و میزان والگوس زانو با افزایش شانس ابتلای به سندرم درد پاتلوفمورال همراه است؛ لذا به نظر می رسد تقویت عضلات اندام تحتانی با جلوگیری از بروز و یا پیشرفت ناهنجاری هایی همچون والگوس زانو، می تواند با کاهش میزان ابتلا به سندروم درد پاتلوفمورال همراه باشد.
    کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، قدرت ایزومتریک، زاویه Q، واروس و والگوس
  • محمد کریمی زاده اردکانی، محمدحسین علیزاده، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی صفحه 139
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات هاپینگ بروی تعادل پویای ورزشکاران جوان دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا بود. به همین منظور، تعداد 30 جوان پسر ورزشکار دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا با میانگین و انحراف استاندارد وزن 50/11±96/73 کیلوگرم، قد24/8±95/180سانتی متر، سن 46/1±16/22 سال و نمره بی ثباتی 31/2±20 در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفری شامل گروه تجربی و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی شش هفته برنامه تمرینی را که از شش نوع تمرینات هاپینگ برگرفته شده بود، انجام دادند. قبل و بعد از اجرای شش هفته برنامه تمرینی، تعادل پویای آزمودنی ها به واسطه تست تعادل ستاره اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی، تی مستقل و تی زوجی در سطح معناداری 95 درصد با آلفای 05/0 ≥ α استفاده شد.
    نتایج تحقیق نشان داد که تمرینات هاپینگ موجب افزایش معناداری در فاصله دستیابی آزمودنی ها در هر هشت جهت تست گردش روی ستاره شد. میزان پیشرفت به ترتیب در جهات قدامی داخلی، خارجی، قدامی، خلفی داخلی، قدامی خارجی، داخلی، خلفی، خلفی خارجی بود. با توجه به نتایج تحقیق توصیه می شود به دلیل نیاز ویژه افراد دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا به تعادل پویا در مهارت های ورزشی و همچنین به عنوان یک عامل مهم توانبخشی در طراحی برنامه های تمرینی و بازتوانی، از مزایای برنامه تمرین هاپینگ استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرینات هاپینگ، تعادل پویا، بی ثباتی عملکردی مچ پا، جوان ورزشکار
|
  • Razavi. S. M. H., *Firouzi. M., Farzan. F Page 1
    The purpose of this study Barriers and challenges to the development of swimming in Iran. The research population contained including 15 swimming academic elite athletes and 20 swimming coaches with at least level 2 coaching certificate and more than 3 years continuous experience in coaching. Measuring instrument was a questionnaire. Cronbach,s alpha coefficient was utilized to examine the internal reliability 0/89. data analyzed by descriptive statistics, one sample t-test and Friedman test in significance level of 0/05. The results of this analysis indicate that, lack of long-term planning (with average rating 10/30 for coaches and 10/83 for athletes) and lack of media support (with average rating 9/75 for coaches and 9/90 for athletes) are respectively the most important obstacles and challenges in swimming’s development. Overall, the findings showed to the role above factors in swimming development, recommend a basic approach to long-term planning creation, and shift mass media to support of this sport; because more of the other challenges considered are affected factors mentioned.
    Keywords: swimming, barriers, challenges, development, Iran
  • Talebpour. M Page 13
    The purpose of this study Barriers and challenges to the development of swimming in Iran Sports University has focuses on mental and physical health between students and academics. Thus the existence of justice is essential to increase its quality in this critical environment.This study investigates distributive and interactive justice in athletic department's countries universities.Population statistics includes 218 people who were university experts and staffs, Athletic directors and sport association chairs. 115 people were experts, 58 directors and 45 sports association chairs.Research tools were valid organizational justice questionnaire with reliability rate 63% for distributive justice 69% interactive justice. Statistic approaches which have been used are Mean and STD and used from Kruskal–Wallis and freedman methods.Finding shown that there is sig differences among samples in distributive justice (p<0.5) but was not same in interactive justice (p>0.5). On the other hand, results indicate that chairs more than two groups tend to distributive justice.
    Keywords: athletic departments, sport associations, distributive, interactive justices
  • Seyyed Ameri. M.H., Mohammad Alegh. G.B Page 23
    Sport for all is a movement promoting the Olympic ideal proposing that sport is a human right for all individuals regardless of race, social class and sex. The purpose of this study was to determine the techniques to attract and increase participation of Urmia citizens in sport for all and recreational sport programs. The statistical populations of this research were all citizens in Urmia, more than 20 years old and at least a diploma from school. Four-hundred citizens were sampled randomly through stratified random sampling method. The instrument used for data collection purposes in this research was a researcher-made questionnaire with a highly acceptable reliability estimate of (r=0/81) tabulated through the test-retest method. Finding showed that the offered solutions about mass media, sport facilities and complexes, sport managers and programmers and education play a significant role in attracting and increasing the participation of Urmia citizens in sport for all and recreational sport programs. Therefore, allocating more time for sport in media, planning parks and recreation courts to reinforce unstructured activities such as walking and cycling; motivating citizen to attend sport activities free of charge; and the use of the expert coaches are proposed as some techniques that can improve public participation in sport for all and recreational programs.
    Keywords: Citizen, Sport for all, Recreational sport, technique
  • Aghaei. N., Souri. R., Ghanbari. S Page 35
    The present study compared the relationship between critical thinking and academic achievement among physical education students and students in other fields of study in Bu Ali Sina University, Hamedan. This was a cross sectional study with a randomly stratified sampling method. Available population was all 293 undergraduate students in Bu Ali Sina University. The number of participants was determined using Morgan’s table and included 78 physical education students and 217 non-physical education students in Bu Ali Sina University. The standard California Critical Thinking Skills Test (1994, Cronbach's alpha reliability %85) was used to measure critical thinking skills. The achievement of academic record was assessed using the Grade Point Average of students (GPA). Descriptive statistics, Kolmogorov Smirnov, Pearson and Spearman correlation coefficients, and Student T-test were used to analyze data. Results showed that %72.7 of students had weak critical thinking skills. There was no significant difference between critical thinking skills among physical education students and students in other fields of study (p > 0.05). The results of T-test further showed that the only difference among critical thinking skills of physical education students and students in other fields was related to the deductive reasoning component. In addition, the relationship between critical thinking skills and academic achievement was not significant either in physical education students (r=0.10, p=0.47), or students in other fields (non physical education) (p =. 3). In conclusion, current education and training methods weren’t able to increase the level of critical thinking either in non-physical education students or physical education students. Using modern teaching methods and active learning strategies is warranted.
    Keywords: Critical thinking, Academic achievement, Physical education student, students from other fields
  • Keshavarz. L Page 47
    The purpose of this research was to design relationship model of emotional intelligence and organizational commitment of Tehran municipality sport organization. Statistical population of this study included 189 sport experts and manager of the Sports Organization of Tehran Municipality. All managers were selected as total number of research samples and on the basis of Morgan table, 108 persons were randomly selected of research samples. To achieve the research goals Siberia Shrink questionnaire of emotional intelligence, and Allen& Meyer's Organizational Commitment Questionnaire were used to determine the organizational commitment. Validity of two questionnaires were confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a preliminary study with 30 subjects of experts and calculated as 0.87 and 0. 84 respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-Smirnov, Single sample T student, and path analysis were used and for determination of the causal relationship between variables the method of structural equations model by application of Amos graphics V. 18 software and SPSS software were used. Research findings showed that managers of emotional intelligence with coefficient of 0.64 have an impact on personnel of organizational commitment. Affective commitment with coefficient of 0.93, self control with coefficient of 0.85, social skills with coefficient of 0.8, empathy with coefficient of 0.77, self motivation with coefficient of 0.6, self awareness with coefficient of 0.65, normative commitment with coefficient of 0.65, and continuance commitment with coefficient of 0.51 have the most role in their relationship.
    Keywords: Emotional Intelligence, Organizational Commitment, Sport for all
  • Askarian. F., Azadan. M Page 59
    The cost of running sports is rising daily. Individuals, clubs and nations are finding it extremely difficult to cope. The major alternative one would expect is sponsorship but in Iran it is not forthcoming. This study will therefore look into the perceived impediments of sports sponsorship in Iran's professional football. The survey research design was used with a sample size of 116 broken down to ‎club managers, sports management experts, marketing experts, and ‎sponsor managers. Investigator-made questionnaire was used for data collection, ‎where its face and content validity was confirmed by sports management and ‎marketing instructors and its reliability was estimated 0.84 through Cronbach's ‎alpha method. The results of factor analysis of data indicated the following seven ‎factors as perceived impediments of sponsor’s attraction to Iran's professional football: Structural and managerial impediments, Miscarriage of sponsors in ‎achieving their goals, Lack of marketing principals usage, Low level of ‎professionalism in Iran's football, Legal and media ‎impediments, Lack of technical considerations in clubs, and Lack of ‎suitable situation for attraction of international sponsors.‎
    Keywords: Iran's Professional Football, Sponsor's Attraction, Impediments
  • Mohammadi. R., Honari. H., Sadeghi. R Page 71
    Nowadays, Sponsorship Specially Sport Sponsorship Is one of The Important Parts of Marketing In The World. Sport Sponsorship Traverses An Ascending Trend In Iran Too. Therefore, Managers Need to true and More Information About Effectiveness of Sponsorship to Make Right Decision About Issues Such as Resource Allocation to Sport Sponsorship. The aim of this study Was to Survey The Effectiveness of Sport Sponsorship on Five Important Variable of This Process that was include: Brand Awareness, Corporate Image, Liking Purchase, intention & loyalty to company & its Products. Therefore data collection was done by a researcher made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by specialists and experts. using Cronbach Alpha, its reliability was estimated 0/80 (after operating on some fans). the fans of Perspolis In Tenth League Were our statistical Population and we Selected 400 Fans for statistical sample. By Using Statistical Method (Binominal Test), the effect of sport sponsorship on Five Mentioned Variables among fans was evaluated. according to the findings, sport sponsorship enhanced the corporate image, increased probability of purchase intention and loyalty of fans to company and Its products but It didnt increase brand awareness and liking of company and its products. the companies must know that the Process of Fan's loyalty need to long time sponsoring and more supporting from sponsee that finally achieve their goals such as the Asset Will Return, increasing customers.
    Keywords: Sport Sponsorship, Fans, Brand Awareness, Corporate Image, Liking Purchase, Intention loyalty Company
  • Hamzelooi. N., Shahlaei. J., Honari. H., Afshari. M Page 83
    In an unorganized situation, the need for having and performing strong and true and creation of suitable atmosphere in organization, is the inspirable parts for mere commitment of employees. The present research has been collected with the goal of the the role of organizational culture and atmosphere in organizational commitment in employees of sport General administration of Hamadan province. The proceed of research was studying the unity and kind of research was practical this reach was done widespread and the statistical population include all of the employees of the general administration of sport of Hamadan province. statistical society selected as a case of research which generally from 50 persons, number of 42 questionnaire was answered and delivered to Generally. in this research used from 3 standard questionnaire of organizational culture of Cameron and Queen (α= 0/74) (1999)¬ organizational atmosphere of Halpin and Kraft(α = 0/83)¬ (1963) and organizational commitment of Allen and Mayer(α= 076) (1990).According to findings, regression results show that 40/7 present of job commitment related to organizational culture and atmosphere and organizational atmosphere is more important in prediction of the job commitment than variable of organizational culture (β=1/002 P<0/001). Also there was a direct and meaningful relationship between organizational culture and emotional commitment(r=0/31, P<0/05), and not having meaningful relationship between organizational atmosphere and normality commitment(r=-0/143,P<0/05). According to results of research it is imperative that the organizations due to having direct influence of its employees on the fate (density) of organization have done with training of commitment employees and trust on them.
    Keywords: organizational culture, organizational atmosphere, emotional commitment, continuum commitment, normality commitment
  • Yavari. Y., Esmaeili. M.R., Rezai. J Page 97
    The purpose of this study was to find out the relation between burnout, motivation and performance in professional handball players. Subjects were handball prime league male players (N=148) of twelve teams. For data collection we used Athletic Burnout Questionnaire (ABQ) and Sport Motivation Scale (SMS). Also for measuring performance among teams, two different ways were used, first the each two teams’ versus game, and second the final ranking of teams was used in a way that the six upper teams were considered as good performing teams and the other six teams were considered as weak performing teams. The Pierson correlation index was used for studying the relation between variables and the t test was used for comparing the results of good and weak performing teams. The results showed that there was a positive and significant relation between total burnout with intrinsic motives and motiveless. But there wasn’t a significant relation between burnout and extrinsic motives. Also there was a significant relation between burnout subscales (reduced sense of accomplishment, emotional/physical exhaustion, devaluation) and motiveless. The relation of players’ motivations and team performance was not statistically significant. These results can be used as a mean for helping to the managers and coaches in order to develop their knowledge, in better programming for athletes and solving their problems. Also these results are useful in proofing the importance of motivation as an effective factor in producing burn out among athletes.
    Keywords: burnout, athlete, motivation, performance, handball players
  • Rajabi. R Page 111
    As yet, there is no general agreement on normal degree of thoracic kyphosis and associated variables on it. Among different important variables which could have an effect on kyphosis, however, age, BMI, sex is considered to be more important. Nevertheless, literature is leaking comprehensive studies in this issue. Therefore, this study is aimed in investigating of the association of some anthropometric factors such as age, BMI and sex on thoracic kyphosis. In this study, 2549 subjects including of 1312 female and 1237 male between the ages of 7 to 100 years were recruited from 5 different geographical parts of Iran. Flexible ruler was used to measure thoracic kyhposis between the T2 to T12 vertebrae. 10 measurers were used to collect the data (5 male and 5 female). The measurers participated in a instructional workshop where they were cheeked on body landmark identifications and kyphosis measurements using flexible ruler. The reliability result for 10 measurers on kyphosis measurements were high (ICC=0/87). Using Pearson Product Moment, there was a significant positive correlation between the age and TK in male and female as a whole (r=.469; p<.001) and in male and female in separate groups (r=.362; p<.001 and r=.555; p<.001) respectively. Using Pearson product moment, it was a significant positive correlation between the BMI and thoracic in subjects as a whole (r=0.277, p>001) and among genders, male and female (r=0.219; p<.001 and r=0.319; p<.001) separately. However, running the correlation for participant, male and females as hole, on the BMI of 25 onward (n=900) and for the BMI of 30 onward (n=154) the association was not significant (r=0.046; p=0.164 and r=0.083; p=0.307) respectively. Our study revealed that there is an association between TK and age in both genders. Our study indicated that the TK increase by age in both genders however the rate of incensement in adult females is higher than their male counterparts. This is well supported in the literature to be related to the females’ specific characteristics. Our study also revealed that there is an association between BMI with TK. However, as we found no direct report in the association of TK with the above variable in the literature, further studies needs in this issue.
    Keywords: thoracic kyphosis, age, BMI, gender
  • Yalfani. A., Raisi. Z Page 127
    Patellofemoral pain syndrome is one of the most common causes of anterior knee pain. This syndrome is associated with pain around and behind the knee which is caused by Physical and biomechanical changes resulting from the patella. The purpose of this study was to compare lower extremity strength, Q angle, knee varus and valgus in women with and without patellofemoral pain syndrome Fifteen females with patellofemoral pain syndrome and fifteen pain-free controls participated in this study. Isometric strength, Q angle, knee varus and valgus was measured using multimodal dynamometer. Group differences were assessed using statistical technique of independent student t.The strength of the hip abductors(P=.01), external rotators(P=.003),quadriceps(P=.01), hamstring(P=.002) and bilateral condylar distance(P=.008) was significantly lower in patients with patellofemoral pain syndrome. In comparison with the control gorup there was no significant difference in isometric strength of the hip adductor (P=.2) in both group. Q angle (P=.003)and Bimalleolar Distance(P=.003) in patient with patellofemoral pain syndrome was significantly greater than control group.The finding of the present study indicated that there is a correlation between a decrease in strength of lower extremity muscles strength and an increase in Q angle and knee valgus in patellofemoral pain group compared to pain-free control group. It seems that strengthening the lower extremity muscles can be effective in preventing or improving abnormalities such as knee valgus and preventing the risk of patellofemoral pain syndrome.
    Keywords: patellofemoral pain syndrome, isometric strength, Q angle, varus, valgus
  • Karimizadeh Ardakani. M., Alizadeh. M.H., Abrahimi Takamojani. E Page 139
    The purpose of this study was to examine the effect of 6 weeks hopping exercises program on the dynamic balance of young male athletes with functional ankle instability. 30 young male athletes with functional ankle instability (age: M, 22.16 ± SD, 1.46 years; weight: M, 73.96±SD, 11.50 kg; height: M, 180.95± SD, 8.24 cm; and the instability score M, 20 ± SD, 2.31) were participated in this study. Participants were divided into experimental, and control groups. The program consisting of 6 types of hopping exercises carried out by the experimental group. SEBT test was used to evaluate dynamic balance and joint position sense before and after the exercise program. Descriptive statistic, paired sample t-test and independent sample t-test were used to analyze the data. Level of significance was considered at p<0.05. The results showed that the hopping exercise program improved significantly the dynamic balance of the subjects with functional ankle instability. Progress directions were in the antero-medial, lateral, anterior, postero-medial, antero-lateral, medial, posterior, postero-lateral, respectively. Since young male athletes with functional ankle instability need dynamic balance in their skills, hopping exercises could be suggested for preventive intervention.
    Keywords: Hopping exercises, Dynamic balance, Functional ankle instability, Young athlete