فهرست مطالب

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 7 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرتضی رضایی صوفی، ابوالفضل فراهانی، محرم جبارزاده صفحات 1-13
    هدف از این پژوهش، ارتباط بین تعهد سازمانی و تحلیل رفتگی شغلی دبیران تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و به روش میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دبیران تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی درسال1390 تشکیل می دادندکه از این جامعه، تعداد 270 نفر براساس جدول مورگان به عنوان نمونه آماری و به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از دو پرسشنامه استاندارد تعهدسازمانی آلن ومایر (1990) و تحلیل رفتگی مسلش (1986) استفاده گردیدکه پایایی آن ها به ترتیب 86/0و90/0ازطریق آلفای کرونباخ تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر شاخص های آماری توصیفی، از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون،کلموگروف اسمیرنوف، تی مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون توکی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین متغیر تعهد سازمانی و مولفه های عاطفی و هنجاری آن با تحلیل رفتگی شغلی در سطح آلفای 01/0 رابطه معنی داری وجود دارد. اما بین مولفه تعهد مستمر و تحلیل رفتگی شغلی در سطح آلفای 01/0 رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    همچنین، تفاوت معنی دار در تعهد سازمانی برحسب ویژگی های جمعیت شناختی دبیران (سن، جنسیت، وضعیت تاهل، مدرک تحصیلی، مقطع تدریس، وضعیت استخدامی و میزان سابقه خدمت) مشاهده نشد، اما در حقوق تفاوت معنی دار وجود داشت. همچنین تفاوت معنی داری در تحلیل رفتگی شغلی در (وضعیت تاهل، مدرک تحصیلی، وضعیت استخدامی، میزان سابقه خدمت و حقوق) وجود داشت، اما جنسیت، سن و مقطع تدریس تفاوتی مشاهده نشد. لذا توصیه می شود دست اندرکاران آموزش وپرورش راهکاره ای ارتقای تعهد سازمانی و ابعاد عاطفی و هنجاری را شناسایی و موجبات کاهش تحلیل رفتگی شغلی دبیران تربیت بدنی را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: تعهدسازمانی، تحلیل رفتگی شغلی، دبیران تربیت بدنی
  • احمد احمدزاده، سید جعفر موسوی، مرتضی دوستی صفحات 15-29
    در دنیای امروز، ورزش پدیده ای است که با فرهنگ پیوند دارد. هدف از این پژوهش شناسایی چالش ها و فرصت های فرهنگی ورزش استان مازندران بود.
    روش تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی متوالی است که ابتدا روش کیفی و سپس روش کمی بوده است. در مرحله کیفی، با استفاده از 32 مصاحبه از کارشناسان، مدیران، ورزشکاران، مربیان و داوران مازندرانی در سطح ملی، به شناسایی عوامل مربوط به پژوهش پرداخته شد که 45 متغیر مرتبط به چالش ها و 21 متغیر مربوط به فرصت های فرهنگی ورزش استان مازندران شناسایی شد. در مرحله کمی، پرسش نامه محقق ساخته مخصوص AHP طراحی که روایی آن توسط 3 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آن با توجه به نرخ ناسازگاری پرسش نامه که کمتر از 1/0 باید باشد تایید گردید. برای وزن دهی از نظر 90 نفر از کارشناسان، مدیران، ورزشکاران، مربیان و داوران در سطح ملی استفاده شد. روش نمونه گیری در مرحله کیفی و کمی به صورت هدفمند و در دسترس بود.
    کم رنگ شدن معنویت بین ورزشکاران از نظر مربیان با وزن نسبی 249/0، مدیران 289/0 و داوران 295/0، همچنین شادابی و سرخوشی مردم در کسب پیروزی از نظر مدیران با وزن نسبی 243/0، داوران 24/0 و کارشناسان 231/0 به ترتیب به عنوان مهم ترین چالش و فرصت فرهنگی ورزش استان مازندران می باشد.
    آشناکردن بیش تر ورزشکاران با مبانی دینی و مذهبی، برگزاری جلسات مشترک بین ورزشکاران و روحانیون و ارج نهادن به معنویت از طرف مسوولان می تواند تا حدی باعث افزایش معنویت بین ورزشکاران شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ، ورزش، معنویت، جهانی شدن
  • رضا اندام، علی اکبر آقایی، مهرداد عنبریان، علی پارساجو صفحات 31-44
    صنعت گردشگری و مسافرت یکی از بزرگ ترین و پویاترین صنایع در اقتصاد جهانی امروز است؛ در حالی که ورزش نیز به عنوان یک صنعت مهم در بخش اوقات فراغت مطرح است. ورزش بخش جدایی ناپذیری از فرهنگ است و اغلب آن را به طور جداگانه بررسی می نمایند؛ اما رابطه آن با گردشگری ناگسستنی است. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر ارائه راهکارهای توسعه توریسم ورزشی در استان همدان بود. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان صنعت گردشگری، کارشناسان ورزشی و گردشگران استان همدان بودند. در نهایت 127 نفر به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط گروهی از صاحب نظران مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد (908/0=α). برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل عاملی با چرخش متعامد استفاده شد. براساس تحلیل عاملی، هفت عامل میزبانی رویداد، تسهیلات گردشگری، فعالیت های تفریحی، زیرساخت ها، طبیعت گردی، تبلیغات و چشم اندازهای طبیعی به عنوان مولفه های موثر در گردشگری ورزشی شناسایی شدند. نتایج نشان داد «زیرساخت ها» با میانگین 16/0±17/4 با اهمیت ترین و «طبیعت گردی» با میانگین 07/0± 56/3 کم اهمیت ترین عامل های شناسایی شده از نظر پاسخ دهندگان می باشند.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، مدیریت گردشگری، بازاریابی ورزشی
  • سعید یوسفی، پرستو زرکی، اسماعیل شریفیان، کوروش قهرمان تبریزی صفحات 45-54
    هدف از این پژوهش، بررسی تحلیلی بخش ورزشی مطبوعات سراسری پرشمارگان و پرمخاطب آنلاین کشور با تاکید بر پوشش مولفه های اصلی ورزش کشور و رشته های مختلف ورزشی بانوان بود. روش پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و از نظر هدف، کاربردی می باشد که داده ها به روش اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش آرشیو 10 روزنامه سراسری کشور در سال 1391 بود که برای نمونه گیری از روش تصادفی منظم استفاده شد. در مجموع 72 شماره از هر روزنامه انتخاب شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد تنها در 9/2 درصد از اخبار، جنسیت موضوع خبر مربوط به بانوان بوده و 86 درصد از اخبار جنسیت موضوع خبر به صورت مستقیم مربوط به آقایان بوده است. دربین مولفه های ورزشی با رویکرد بانوان، به ترتیب قهرمانی، حرفه ای، همگانی و تربیتی مورد توجه مطبوعات بوده است. رشته های ورزشی فوتبال و فوتسال نیز در اولویت پوشش نسبت به رشته های دیگر قرار داشتند. با توجه به وضعیت ضعیف حاضر ورزش بانوان در مطبوعات، این رسانه جمعی برای خروج از این وضعیت و ارتقای جایگاه ورزش بانوان ناگزیر به بازنگری در برنامه ها و اتخاذ راهکارها و راهبردهایی در جهت پوشش هرچه بیش تر ورزش بانوان در مطبوعات است.
    کلیدواژگان: ورزش، روزنامه، تحلیل محتوا، ورزش بانوان، مولفه های ورزش
  • سعید مرتضوی، محسن رجب زاده رجب زاده، علی جعفری، شهرام عباسی، محمد گل محمدی صفحات 55-65
    رسانه ها به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل جذب تماشاگران محسوب می شوند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر معرفی و ارزیابی عوامل هشتگانه کارکردی رسانه ها در قالب یک مدل ساختاری و دستیابی به میزان اهمیت و عملکرد این عوامل بر جذب تماشاگران بود. جامعه آماری این پژوهش را تماشاگران لیگ آزادگان حاضر در ورزشگاه های فوتبال استان خراسان رضوی واقع در شهر مشهد تشکیل داد. برای جمع آوری داد ه ها، از پرسشنامه استفاده به عمل آمد، و از تعداد 400 پرسشنامه توزیع شده 219 پرسشنامه تکمیل و 117 پرسشنامه مبنای تحلیل قرار گرفت. به منظور برازش مدل مفهومی از روش لیزرل و برای تعیین وضعیت عوامل کارکردی هشتگانه رسانه از روش تحلیل اهمیت-عملکرد استفاده گردید. نتایج نشان داد مدل ساختاری از برازش معنی دار برخوردار است، همچنین، یافته های حاصل از تحلیل شبکه اهمیت-عملکرد نشان داد پوشش خبری بازی ها توسط تلویزیون و پوشش تلویزیونی بازی ها از اهمیت و عملکرد بالایی برخوردارند، درحالی که مصاحبه های تلویزیونی با بازیکنان و مربیان علیرغم اهمیت بالا از عملکرد مناسبی برخوردار نمی باشند.
    کلیدواژگان: پوشش رسانه ای، تحلیل اهمیت، عملکرد، هواداران، فوتبال، لیگ آزادگان
  • غلارضا شعبانی بهار، مرتضی نیکوفر، نصرالله عرفانی، مهرزاد حمیدی صفحات 67-79
    هدف از انجام این پژوهش، شناسایی نقش مدیریت تنوع در فرسودگی شغلی اعضای هیات علمی تربیت بدنی دانشگاه های سراسر کشور بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی و به روش میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق برابر 400 نفر شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشکده ها وگروه های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های سراسری کشور بوده است. حجم نمونه برابر با 133 بوده که با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده است. در این تحقیق، از پرسشنامه مدیریت تنوع (ویلیامیل استرید، 2007) و پرسشنامه فرسودگی شغلی (مسلش و جکسون، 1981) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر آمارهای توصیفی، از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین مدیریت تنوع و فرسودگی شغلی (42/0-=r)، بعد قومیت و فرسودگی شغلی (/0-=r)، بعد مذهب و فرسودگی شغلی (46/0-=r)، بعد مرتبه علمی و فرسودگی شغلی (43/0-=r)، بعد سن و فرسودگی شغلی (41/-=r)، رابطه معکوس و معنی داری مشاهده شد. بین بعد جنسیت و فرسودگی شغلی رابطه معنی داری نبود. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ابعاد مدیریت تنوع در بعد مذهب، قومیت، مرتبه علمی قادر به پیش بینی معنی دار فرسودگی شغلی هستند (740/34 = (129،3)F). می توان نتیجه گیری کرد با افزایش مدیریت تنوع و ابعاد آن به جز بعد جنسیت، فرسودگی شغلی کاهش می یابد و به وسیله ابعاد مدیریت تنوع می توان 43 درصد از تغییرات فرسودگی شغلی را تبیین کرد.
    کلیدواژگان
    کلیدواژگان: مدیریت تنوع، قومیت، مذهب، مرتبه علمی، فرسودگی شغلی
  • سیدجعفر موسوی، علی محمد صفانیا، سمیه شیروانی صفحات 81-95
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر مدیریت دانش و توانمندسازی روانشناختی بر خلاقیت کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان ایلام بود. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری شامل 120 نفر از کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان ایلام بودند که به شیوه تمام شمار به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد مدیریت دانش همتی (1389)، توانمندسازی اسپریتزر (1995) و خلاقیت رندسیپ (1979) استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن ها به تایید متخصصین رسید و پایایی آن ها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب: 96/.، 86/. و 92/0 به دست آمد. در تحلیل توصیفی میانگین نمرات خلاقیت (9/46) از 100، مدیریت دانش (9/68) از 134 و متغیر توانمندسازی روان شناختی کارکنان (4/59) از 75 به دست آمد. نتایج پژوهش نشان داد که مدیریت دانش و ابعاد آن، توانمندسازی روان شناختی و ابعاد آن با خلاقیت کارکنان همبستگی مثبت و معنا داری دارند. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان داد که متغیرهای مدیریت دانش و توانمندسازی روان شناختی 99/0 از تغییرات متغیر وابسته (خلاقیت) را تبیین می کنند. در نهایت، نرم افزار لیزرل جهت تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادله ساختاری نشان داد که با توجه به معیارهای نیکویی برازش، 99/0=GFI، 063/0RMR=، شاخص نسبی مجذور کای=81/0، 001/0RMSEA= و 98/0=NFI، مدل تحقیق از برازش نسبتا خوبی برخوردارست.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مدیریت دانش، توانمندسازی روانشناختی
|
  • Morteza Rezaeisoufi, Moharam Jabarzadeh Pages 1-13
    The purpose of this study was to survey the Relationship between organizational commitment and job burnout of Physical Education teachers of the east Azarbaijan. The research is descriptive and correlation study. Phisical teachers in East Azarbaijan Provience (N=270) were selected the samples of this study. two questionnaires of this study were standard. Pearson correlation، independent-sample T Test،One-way Anowa and Tukey tests were used. The results showed that there was a significant Relationship between organizational commitment and job Burnout. Also there were a negative significant (p<0. 01) Relationship between، affective commitment and Normative commitment with job burnout. but there wasn،t a significant relationship (p<0. 01) between، continuance commitment and job Burnout variable. In addition، the difference of some individual characteristics with organizational commitment and job burnout were studied. Only The difference of organizational commitment with salary was significant. Also there were significant differences in salary، job experience، recruitment، educational certify and marital with job burnout. Therefore، the educational managers are advised to increase affective and normative and organizational commitment to decrease the job burnout.
    Keywords: organizational commitment, job burnout, physical education teachers
  • Ahmad Ahmadzadeh Pages 15-29
    In today''s era، sport is a social phenomenon which is linked to cultures. The purpose of this study is to identify the cultural challenges and opportunities of sports in Mazandaran. The research method has been sort of a Sequential exploration using both qualitative and quantitative methods. In the qualitative approach، 32 people including experts، managers، coaches، referees and athletes from Mazandaran who have been prominently active at national levels، have been interviewed to identify the factors related to the research. Eventually، 45variables were identified as related to challenges and 21 variables were identified as related to sports and cultural opportunities of sports in Mazandaran. In the quantitative approach، after identifying the variables، an AHP questionnaire was designed and the reliability of the questionnaire was confirmed by three Sports-Management Professors and also by considering the necessity of inconsistency rate being lower than 0/1 which was totally met. For weighing the variables، the verdicts of 90 experts، administrators، athletes، coaches and referees at the national level have been considered. The Sampling method in both qualitative and quantitative approaches was Purposeful and in access. Spirituality fade among athletes acquiring the relatives weighs of: coaches 0/249، manegers0/289، referees 0/295 and people''s happiness and euphoria through winning the sport events acquiring the relative weights of 0/243، referees 0/24، and experts 0/231 are respectively the most important cultural challenges and opportunities of sports in Mazandaran. Familiarization of athletes with the religious principles، joint meetings between athletes and Clergymen، valuing the spirituality of the sports officials can be partly responsible for increased spirituality among athletes.
    Keywords: culture, sports, spirituality, globalization
  • Reza Andam, Ali Akbar Aghaei, Mehrdad Anbarian, Ali Parsaju Pages 31-44
    The travel and tourism industry is one of the largest and most dynamic industries in today’s global economy، whereas sport is also an important industry in the leisure sector. Sport is an integral part of all culture and often viewed as a separate activity، but it is inextricably related to tourism. Therefore، the purpose of this study was to introduce the solutions for development of sports tourism in Hamadan province. The method of the research was descriptive –correlation. The population was the experts in tourism and sport and tourists of Hamadan province respectively. One hundred twenty-seven subjects were selected as statistical sample by stratified random sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by a panel of expert. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α=0. 908). Factor analysis، with a varimax rotation was used to analyze the data. The variables were classified into seven categories: hosting the event، facilities for tourism، outdoor activities، infrastructure، ecotourism، advertisement and natural landscapes. The results showed that the most important factor is “infrastructure (4. 17±0. 16)” and the least important factor is “ecotourism (3. 56±0. 07)”.
    Keywords: Sport tourism, Tourism Management, Sport marketing
  • Saeed Yousefi, Parastu Zarki, Esmaeil Sharifian, Koroush Ghahraman Tabrizi Pages 45-54
    The purpose of this study was the evaluating the content analysis of the best seller newspapers and online in the Iran with emphasis on different disciplines covering the main components of the female athlete. There is a perspective method that performed with content analysis and the data was collected in an attributive and a bookwork methods. The population for this study، were the 2012 archives of 10 best sellers newspapers in the country. A Multi-stage random was used for sampling. results from analyzing the structure of sports parts in newspapers show Only9/2percent of news articles relating to women and gender issues، gender issues، 86% of the news articles have been directly related to men. Among the sports component approach to the women''s championship، professional، and public education has been the focus of the press. Sports football and futsal in priority than other disciplines were covered. Given the current poor state of women''s sport in the media، the media and the promotion of women''s sport to get out of this situation compelled to revise and adopt programs، policies and strategies in order to cover more women''s sports press.
    Keywords: sport, newspaper, content analysis, woman sports, Components of sport
  • Saeed Mortazavi, Mohsen Rajabzadeh, Ali Jafari, Shahram Abbasi Pages 55-65
    Media is the most influencing factor for attracting the spectators. In this regard، the purpose of this research was to introduce and evaluate functional factors of media in the form of a structural model in order to acquire the importance-performance of these factors in attracting the spectators. For this purpose statistical populations were spectators in the football stadiums of Khorasan Razavi، Azadegan league. From 400 distributed questionnaires، 219 questionnaires were completed and only117 usable questionnaires were analyzed. For the fitting of model، LISREL method was used and for the analysis of data the importance-performance analysis was employed. Model fitting was confirmed by the findings. Our results on the importance-performance analysis showed that factors such as TV news coverage and TV coverage of the games have high importance and performance values، while factors like TV interview with football players and coaches، despite its high importance in the view of the spectator، has no proper performance.
    Keywords: Media, importance, performance analysis, spectator, football, Azadegan league
  • Gholamreza Shabani Bahar, Morteza Nikoofar, Nasrallah Erfani, Mehrzad Hamidi Pages 67-79
    The purpose of this study was to identify the role of diversity management in the job burnout of faculty members of physical education of universities across the country. The present research is of correlation and performed in field method. The population for this study consisted of 400 individuals and groups of all members of the faculty members of physical education and sports science departments in the universities across the country. The volume of the sample size was 133 obtained through Cochran formula. In this study، a diversity management questionnaire (Villamil Astrid، 2007) and burnout questionnaire (Maslach & Jackson، 1981) have been used. For data analysis، in addition to descriptive statistics، also the correlation coefficient، multiple regression and single-sample T-test have been used. The results of correlation coefficient showed that there is a significant and reverse relationship between diversity management and job burnout of faculty members (r=-0. 44، p<0. 01)، race dimension and burnout (r=-0. 20، p<0. 05)، religion dimension and burnout (r=-0. 46، p<0. 01)، scientific degree dimension and burnout (r=-0. 43، p<0. 01)، age dimension and burnout (r=-0. 41، p<0. 01). there was no relation between between gender and burnout (r=-0/15، p=0. 087). The results of step by step multiple regression also showed that aspects of the diversity management in religion، race and scientific degree aspects are able to predict burnout (F(3،129) =34. 740، p<0. 01). Thus، we can conclude that the increase in diversity management and its dimensions except for gender، burnout decreases. And the management of 43% of the variation can be explained by changes in burnout (p=0. 447). It is suggested that managers in terms of diversity management provide the way for reducing the job burnout of faculty members.
    Keywords: diversity management, race, religion, scientific degree, job burnout
  • Seyyed Jafar Moosavi, Ali Mohammad Safania, Somaye Shirvani Pages 81-95
    The purpose of this research was to Evaluate the Effect of Knowledge Management and Psychological Empowerment on staff`s Creativity in youth and sport organizations of Ilam Province. This research is descriptive-correlative and Population included 120 employees of the Office of Youth and Sports of the way all of Ilam were selected. To collect data was used knowledge management (Hemati 2010)، Spritzer empowerment (1995)، Randsip creativity (1997) questionnaires and the reliability using Cronbach''s alpha coefficient، respectively: 0/96، 0/86 and 0/92، respectively. Results of describing data suggested that a mean score related to creativity dependant variable is 46/9 of 100، the mean of knowledge management in administrative organs in Ilam province is 68. 9 of 134 and the mean score related to employees. Psychological empowerment variable is 59. 4 of 75. Also، results of data analysis shows that knowledge management and its aspects، psychological empowerment and its aspects have a positive meaningful correlation to employee''s creativity. The results of multiple regression analysis showed that psychological empowerment، knowledge management and 0/99 variability (Creativity) are explained. Finally Lisrel confirmatory factor analysis and structural equation modeling showed that According to the Fitting indexes: GFI=0/99، RMR=0/063، Relative Index Chi square=0/81، RMSEA=0/001 and NFI=0/98، research model was Goodness of Fit Index.
    Keywords: Creativity, Knowledge Management, Psychological Empowerment