فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 9 (بهار و تابستان 1394)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • میثم آبیاری برایی، سید احمد نژادسجادی، اسماعیل شریفیان صفحات 1-20
    هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان تاثیر رقابت طلبی برهریک از ابعاد تعهد ورزشی بازیکنان تیم های فوتبال بانوان لیگ برتر کشوربود. روش تحقیق از نوع همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری آن را بازیکنان11 تیم(200 نفر) از باشگاه های فوتبال لیگ برتر سراسر کشور تشکیل می دادند که در دومین دوره ی لیگ برتر بانوان شرکت کرده و حداقل شش ماه سابقه فعالیت در تیم مربوطه را داشتند. نمونه پژوهش بصورت تمام شمار انتخاب گردید به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های رقابت طلبی گیل (1988) (α=0/90،) مشتمل بر 13سوال برای بررسی انگیزه رقابت طلبی و پرسشنامه تعهد ورزشی اسکانلان(1993) (α=0/86) (SCMS) (α=0/86)با 14 سوال که برای بررسی علت ادامه مشارکت افراد در ورزش های خاصی طراحی شده است استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی وهمچنین در قسمت آماراستنباطی از تحلیل رگرسیون ساده و مدل یابی معادلات ساختاری با تاکید بر نرم افزار Amos18 استفاده شد. نتایج نشان داد رقابت طلبی بر تعهد ورزشی بازیکنان تاثیر دارد و مدل رگرسیونی تقریبا 37 درصد واریانس متغیر ملاک را پیش بینی می کند، در واقع با افزایش رقابت طلبی بانوان فوتبالیست میزان تعهد ورزشی آنان نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: تعهد ورزشی، رقابت طلبی، لیگ برتر، فوتبال بانوان
  • شهروز فرج زاده، سید محمد کاشف، سید مهدی آقاپور صفحات 11-22
    فرهنگ پذیری و عمومیت بخشیدن به ورزش در هر جامعه ای در گرو تعمیم و ترویج عوامل موثر در این امر می باشد. تحقیق حاضر، عوامل فرهنگ پذیری ورزش را از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارومیه مورد بررسی قرار داده است. مدل مفهومی تحقیق را چهار متغیر موثر در فرهنگ پذیری ورزش (جامعه پذیری، شیوه زندگی، رفتار ارزشی و نگرش جهانی شدن) تشکیل می دهند که با مطالعه پیشینه تحقیق و مبانی نظری و با نظرسنجی از خبرگان مورد تایید قرار گرفت. این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی بوده و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ارومیه در سال 1393 می باشند که طبق آمار ارائه شده از سوی دانشگاه در مجموع تعداد 4250 نفر بودند. حجم نمونه مشتمل بر 258 نفر دانشجوی ارشد و 68 نفر دانشجوی دکتری بود که به صورت تصادفی جهت مطالعه انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه فرهنگ پذیری ورزش (کاشف،1390) با پایایی قابل قبول 86/ 0 استفاده شده است. به منظور تحلیل داده های به دست آمده علاوه بر شاخص های توصیفی، از تحلیل عاملی تاییدی [1](CFA) و مدل معادلات ساختاریSEM)[2]) و آزمون تی مستقل استفاده شد. نتایج حاصله حاکی از آن بود که عامل رفتار ارزشی با واریانس 97/ 0 درصد فرهنگ پذیری ورزش را تبیین می کند. آزمون فرضیه تحقیق نیز نشان داد که در بین دانشجویان دختر و پسر تنها در عامل شیوه های زندگی تفاوت معناداری وجود دارد.
    1. confirmatory factor analysis 2. Structural Equation Model
    کلیدواژگان: فرهنگ پذیری ورزش، جامعه پذیری ورزش، شیوه زندگی، رفتار ارزشی، جهانی شدن
  • مونا رضایی، مهرزاد حمیدی، نصرالله سجادی، حبیب هنری صفحات 23-33
    امروزه با توجه به شیوه های جدید تکنولوژی، در اختیارگذاشتن اطلاعات گوناگون برای مشتری و تنوع در انتخاب آنان، بازاریابی نیز دچار تغییرات بسیاری شده است. یکی از شیوه های نوین بازاریابی جهت پاسخگویی به این نیازها، بازاریابی تجربی است. بازاریابی تجربی فرایند شناسایی و رسیدگی به نیازهای مشتری، به روشی سودآور است و برای مشتری هدف از طریق ارتباطات دوسویه ارزش افزوده ایجاد می کند. هدف از این پژوهش بررسی شاخص های روانسنجی پرسشنامه بازاریابی تجربی در جامعه مشتریان برندهای ورزشی بود. پرسشنامه برروی یک نمونه 340 نفری از مشتریان برندهای ورزشی اجرا شد. شاخص های روانسنجی با روش آماری متناسب با آن تعیین گردید. نتایج به دست آمده از روش تحلیل عاملی و چرخش واریمکس پنج عامل بازاریابی تجربی را نشان داد. 8 شاخص با عامل اول همبستگی بالاتر از 333/ 0، 5 شاخص روی عامل دوم دارای بار عاملی بیش از 447/ 0، 5 شاخص روی عامل سوم دارای بار عاملی بالاتر از 510/ 0، 5 شاخص روی عامل چهارم دارای بار عاملی بالاتر از 3/ 0 و 4 شاخص نیز روی عامل پنجم دارای بار عاملی بالاتر از 345/ 0 بودند همچنین ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها دارد و کلیه شاخص های نیکویی برازش، مدل را تایید می کنند. ضریب پایایی (885/ 0) در حد رضایب بخش بود. با توجه به شاخص های روانسنجی محاسبه شده، این پرسشنامه می تواند برای ارزیابی بازاریابی تجربی برندهای ورزشی مناسب باشد.
    کلیدواژگان: اعتبار، بازاریابی تجربی، برند ورزشی، روانسنجی، مشتریان ورزشی
  • سمیه ولی زاده الوان، زهره مشکاتی، سحر فائقی صفحات 35-47
    هدف اصلی پژوهش تحلیل مولفه های هوش فرهنگی از متن برنامه تلویزیونی-ورزشی نود، به عنوان پربیننده ترین برنامه ورزشی ملی می باشد. روش تحقیق ازنظر استراتژی ترکیبی (توصیفی- کیفی)، ازنظر مسیر اجرا تحلیل محتوا، ازنظر هدف کاربردی، ازنظر شیوه جمع آوری داده ها اسنادی، ازنظر زمان موردبررسی حال نگر و ازنظر دوره زمانی مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه قسمت های برنامه نود است که توسط سیمای جمهوری اسلامی ایران در شش ماهه اول سال 1393 پخش شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که مولفه های هوش فرهنگی برگرفته از نظریه انگ و ون داین (2004) از بیشترین به کمترین فراوانی درصدی شامل بعد رفتاری 61/ 33%، بعد انگیزشی 4/ 31%، بعد شناختی 61 /30% و بعد فراشناختی 72/ 4% بود. لذا پیشنهاد می شود در جهت ارتقاء و غنا بخشی این ابعاد به ویژه بعد فراشناختی که زیربنای شکل گیری دیگر ابعاد است، بخشی از زمان برنامه به تحلیل رویدادهای ورزشی با رویکرد هوش فرهنگی اختصاص یابد. همچنین اعتلای سطوح و توجه به مولفه های هوش فرهنگی از طریق فرهنگ سازی این برنامه پربیننده، مدیران ورزشی، مسئولین و دست اندرکاران حوزه ورزش را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، تحلیل محتوا، برنامه ورزشی نود
  • مجید ولی، سیروس احمدی صفحات 49-60
    در دهه اخیر، مقوله تعادل رقابتی لیگ های حرفه ای در رشته اقتصاد ورزش توجهات زیادی رابه خود جلب کرده است. تعادل رقابتی به پیش بینی هواداران در مورد این که چه تیمی برنده خواهد شد، اطلاق می شود. لیگ های ورزشی برای پویا بودن و باقی ماندن در عرصه رقابت اقتصادی در ورزش، به سطح بهینه ای از تعادل رقابتی نیاز دارند. در این تحقیق به بررسی تعادل رقابتی در لیگ حرفه ای فوتبال ایران و لیگ های برتر آسیا با استفاده از شاخص های اقتصادی (k برتر، منحنی لورنز و ضریب جینی) پرداخته شده است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی بوده و جهت جمع آوری داده ها جداول رده بندی لیگ های برتر کشورهای مورد مطالعه از فصل 2006 تا 2013 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که لیگ ایران تنها از نظر شاخص k تیم برتر در رده بهترین ها قرار داشته است؛ اما از حیث دو شاخص دیگر پایین ترین رده را به خود اختصاص داده است. لذا پیشنهاد می گردد برای افزایش تعادل رقابتی لیگ، مسوولین فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال با وضع قوانین لازم در تمامی مسایل اعم از نقل و انتقالات، جذب منابع مالی برای تمامی باشگاه ها، حق پخش تلویزیونی و تبلیغات محیطی بتواند شرایطی را فراهم آورد تا رقابت بین تیم های لیگ بیشتر گردد.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزشی، منحنی لورنز، ضریب جینی، لیگ برتر فوتبال و تعادل رقابتی
  • داود مودی، سیده عذرا میرکاظمی، محسن وحدانی صفحات 61-71
    هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین ویژگی های برند با وفاداری برند در محصول کفش ورزشی بود. روش این تحقیق توصیفی- همبستگی بود. 305 نفر از مشتریان این محصول، پرسشنامه این پژوهش را تکمیل کرند. برای تحلیل داده ها از آزمون های کالموگروف-اسمیرنوف، آزمون تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون استفاده شد. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و در سطح معناداری 05/ 0≥p تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بین رضایت برند (r=0.52)، اعتماد برند (r=0.50)، تجربه برند (r=0.57)، تناسب طبقه برند (60/0r=)، تناسب تصویر برند (r=0.40) و ارزش ادراک شده برند (r=0.42) با وفاداری برند ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتیجه آزمون رگرسیون نیز نشان داد که متغیرهای پیش بین در مجموع توانستند 45% از تغییرات واریانس وفاداری برند را تبیین کنند. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود برنامه های مربوط به وفادار ساختن مصرف کنندگان به برند باید ساده و درعین حال کاربردی باشد و بر همه عوامل اثرگذار بر وفاداری برند به طور مساوی توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: رضایت برند، وفاداری برند، اعتماد برند، تجربه برند، کفش ورزشی
  • سیدجعفر موسوی، نفیسه بردیا صفحات 71-81
    پژوهش حاضر به دنبال سنجش میزان تفکر استراتژیک در میان مدیران انجمن گردشگری ورزشی کشور بود. جامعه آماری شامل مدیران انجمن گردشگری ورزشی کشور و نمونه ها بصورت تمام شمار 64 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه جین لیدکا(1998) در پنج بعد بود. روایی صوری و محتوایی این پرسشنامه به تایید چند تن از اساتید مدیریت رسید و پایایی آن نیز از طریق یک آزمون مقدماتی با استفاده از آلفای کرونباخ 81/ 0 بدست آمد. یافته ها نشان داد که مدیران انجمن گردشگری ورزشی در نگرش سیستمی، عزم استراتژیک، فرصت طلبی هوشمندانه، تفکر فرضیه محور و تفکر در طول زمان به ترتیب از بیشترین تا کمترین میزان را دارا بودند؛ علیرغم این که مدیران انجمن گردشگری در ابعاد تشکیل دهنده تفکر استراتژیک از حد متوسط تا زیادی برخور دارند، اما نیازمند برنامه ریزی بیشتر جهت تقویت این ابعاد هستند. علاوه بر این روابط همبستگی میان متغیرهای زمینه ای تحقیق با متغیر ملاک نشان داد که سابقه کار بیشترین نقش موثر در تفکر استراتژیک مدیران را دارا بود.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، گردشگری ورزشی، مدل جین لیدکا
|
  • Meysam Abyari Baraee, Seyyed Ahmad Nezhad Sajadi, Esmaeil Sharifian Pages 1-20
    The purpose of this study was investigating the effect of Competitiveness and sport commitment of Women's Football Pro League of Iran. Research method of this study was correlation. The population of this study was consist of all women football player presented in 2th course of match in women football pro league. The sample size of the research was equal to the population size that was 200 players. The instrument for data collecting was consist of Gil (1988) Competitiveness questioner (with 13 items), and Scanlon (1993) sport commitment questioner (with 14 item). Validity of questioner approved by 10 professional sport management professors, and the reliability of the questioner calculated by Choronbachs alpha coefficient (Competitiveness alpha=0.80, sport commitment alpha=0.75). In order to verify the normality of data distribution, the Kolmogorov- Smirnov test was used. Data analyzed by Descriptive and inferential tests such as Pearson correlation and simple regression. Result showed that there is a significant correlation between Competitiveness and sport commitment. Based on result of this study, in order to increasing the sport commitment of the women football players, following actions can be done: Setting challengeable and achievable Goals to increasing Competitiveness and then sport commitment, setting individual goals, doing competitive matches.
    Keywords: Commitment sports, Competitiveness, pro league, Women's Football
  • Shahrouz Farajzadeh Pages 11-22
    Acculturation and generalization of sport in each society depends on promotion of affective factors. The present study have been considered to analyzing the affective factors of sport acculturation from all student of master degree views in urmia university. This conceptual models includes four effective variables on sport acculturation (socialization, lifestyle, behavior value and attitudes to globalization) that by study of literature review, theoretical foundation and expert survey have been approved. This research method was descriptive survey and applicable. The statistical population consisted all students of MA and Phd degree of urmia university in1393 that according to provided statics by university they were totally 4250 persons. Sample include 258 MA students and 68 Phd students that for study were selected randomly. In this study we use sport acculturation questionnaire (kashef,1390) with acceptance reliability of 0/86. In order to analysis of obtained data in addition to descriptive indicators the confirmatory factor analysis (CFA) and structural equation modeling (SEM) and independent t-test was used. The results indicate the value of behavior factor with variance 97/0% explains of sport acculturation. Test research hypotheses shows that only there are significant differences in lifestyle factors.
  • Mona Rezaee Pages 23-33
    Nowadays, marketing has been changed because of changes in technology, a lot of information and variety in choose, which is available for costumer. Experiential marketing is one of the new methods to achieve these needs. Experiential marketing is the process of recognition and resolve the customer’s needs to make profit and added value by two-way communication. The purpose of this study was to investigat the psychometric properties of the experiential marketing questionnaire among the consumers of sport products. The questionnaires were administrated to 340 customer. The psychometric properties were determined based on the appropriate statistical methods. The results obtained from the factor analysis via varimax rotaition indicated the five factors of the experiential marketing scale. The relationship between 8 scales on first scale were 0.333, on second scale were more than 0.447, 5 on third scale were more than 0.51, 5 on forth scale were more than 0.3 and 4 scales on fifth were more than 0.345. The reliability coefficients of the internal consistency including Cronbach’s alpha was satisfactory for elements and factors (0/885). According to the estimated psychometric properties, this instrument can be used by the researchers in order to assess the four achievement goal orientations among the sport product’s customer.
    Keywords: psychometric, experiential marketing, sport brands, sport costumers
  • Somayeh Valizadeh Alvan, Zohreh Meshkati, Sahar Faeghi Pages 35-47
    The main purpose of this research is the extract of components of cultural intelligence from the popular TV program of Navad. This research is a descriptive - combination study from the perspective of strategy and the route is content analysis and the aim is objective and also the data is collected by documentary sources, the time study and the time period of research is sectional. The study population included all episodes of Navad program that show by the TV of Islamic Republic of Iran in first half of 1393. The study results showed that the components of cultural intelligence from the theory of Ang and Van Dyne (2004) from the highest to the lowest frequency percent included behavioral component 33/61%, motivational component 31/4%, cognitive component 30/61% and metacognitive component 4/72%. Therefore, it is recommended to enhance these dimensions especially metacognitive component as an essential aspect for the formation of other dimensions, Part of the program should be devoted to the analysis of sports events with cultural intelligence perspective. Also, the promotion of aspects and the attention of cultural intelligence components by this popular program can have a positive effect on the view of sports managers, administrators and those involved in the field of sport.
    Keywords: Cultural intelligence, Content analysis, Sport program of Navad
  • Majid Vali, Sirous Ahmadi Pages 49-60
    In recent decades, the idea of competitive balance of professional leagues has greatly been attended to in Sports Economics. Competitive Balance refers to the fan's prediction of which team may win. In order to remain dynamic and actively present in the economic competitions of sport fields, major sports leagues need an optimal level of competitive balance. Thus, the present research has meant to study the competitive balance of Iran's premier league of football and those of other major Asian leagues using such economic standards as premier K, Lorenz Curve and Gini Coefficient. This study is a descriptive one in which, for gaining the necessary data, we have gathered and studied the ranking tables of the premier leagues of the intended countries from 2006 to 2013. Results thus gained showed that the leagues of Iran with respect to premier K factor, have the best possible status,but of circumstances tow standards took the one to sixth positions. So, we suggest that proper regulations be set by the officials of football federations and the premier leagues organization so that through such factors as player's transfer, providing the conditions for making incomes for all the clubs from the right of TV projection of their games, and advertisements they can have better competitions among them.
    Keywords: Sports Economics, Lorenz Curve, Gini Coefficient, Football Premier League, Competitive Balance
  • Pages 61-71
    The purpose of this study was relationship between brand characteristics to brand Loyalty in product of sport shoes. Research method was descriptive-correlation. 305 customers of this product, complete questionnaires of this research. For data analysis, the Kolmogorov-Smirnov, one-sample t-test, Pearson correlation and multiple regression analysis were used. All data were analyzed with using the software spss at a significant level p≤0.05. Results showed that there is a significant relationship between brand satisfaction (r=0.52), brand trust (r=0.50), brand experience (r=0.57), Category fit of brand (r=0.60), Image fit of brand (r=0.40) and perceived value of brand (r=0.42) to brand loyalty. the logistic regression analysis showed that the overall Predictor variables could explain 45% of the variance of brand loyalty. According to the results of this study, suggest that programs of loyalty building of consumers to the brand, should be simple and functional, and attend evenly on all factors affecting of brand loyalty.
  • Seyyed Jafar Moosavi Pages 71-81
    The present study was conducted to evaluate strategic thinking among managers of national tourism and sport association. Statistical population composing of 65 persons included all managers of national tourism and sport association. To evaluate this concept, Jeanne Liedtka model (1998) with five elements (system perspective, strategic intent, intelligent opportunism, hypothesis-driven thinking and thinking in time) was applied. Apparent and content validity of the questionnaire was approved by management professors and its reliability was obtained as 0.81 using Cronbach’s alpha through a primary test. Results showed that systems perspective, strategic intent, intelligent opportunism, hypothesis-driven thinking and thinking in time had the highest importance among managers of tourism and sport association; respectively. Despite the moderate to high importance of strategic thinking dimensions, there is difference among these dimensions meaning that thinking in time and hypothesis-driven thinking are the weakest dimensions demanding more planning for being fortified. The correlation between dependent and independent variables indicated that work experience plays the most critical role in managers’ strategic thinking.
    Keywords: strategic thinking, sport tourism, Jeanne Liedtka's model